Α01/6/2015 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Για την διαδρομή της Ελληνικής ερευνητικής-ενεργειακής ομάδας

Η ενεργειακή ομάδα μας με επικεφαλής τον ερευνητή Πέτρο Ζωγράφο αποτελείται από μια ανεξάρτητη επιστημονική και ερευνητική συστράτευση επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, όπως φυσικοί, χημικοί, ιατροί, μηχανικοί, ηλεκτρονικοί, αλλά και θεωρητικών κατευθύνσεων, όπως δικηγόροι, ιστορικοί κλπ.


Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στα ενεργειακά θέματα και στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού το μέλλον της ανθρωπότητας θα εξαρτηθεί τελικά από την κατάλληλη και συνετή διαχείριση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη μας.


Σκοπός των μελών της επιστημονικής-ερευνητικής ομάδας μας, πέραν της αυτονόητης συμμετοχής στην έρευνα και ανακάλυψη νέων επιστημονικών δυνατοτήτων κυρίως στο ενεργειακό τομέα, είναι η ενημέρωση και προβολή των εξελίξεων και των επιστημονικών επιτευγμάτων, καθώς και το άνοιγμα ενός ευρύτερου βήματος διαλόγου με τους ενδιαφερόμενους χρήστες του διαδικτύου, σχετικά με την δημόσια προβολή των επιστημονικών και κοινωνικοοικονομικών απόψεών μας, αλλά και με διάφορα επιστημονικά, τεχνολογικά και κοινωνικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες.


Για την επίτευξη αυτών των σκοπών επιζητούμε την ενεργό συμμετοχή όλων : των Ελλήνων πολιτών, των ευρωπαίων συμπολιτών μας, αλλά και όλων των επιστημόνων και απλών ανθρώπων, που συμμερίζονται τις ανησυχίες μας για τον ρόλο των επιστημονικών επιτευγμάτων και των πανανθρώπινων αξιών στην διαμόρφωση του μέλλοντος στην Γη μας.


Λίγες αναφορές στην μέχρι τώρα 30χρονη πορεία της ομάδας μας, για να καταλάβετε ότι ο μέχρι τώρα δρόμος μας κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα ήταν!
Κάποια από τις επόμενες φορές θα παραθέσουμε και τα εμπλεκόμενα ονόματα, που προσπάθησαν να μας εκτρέψουν από τον στόχο μας … Ευτυχώς, διαθέτουμε όλα τα κατάλληλα έγγραφα που επιβεβαιώνουν όσα παραθέτουμε.


Όλα άρχισαν με κάποιες εμπνευσμένες ευρεσιτεχνίες του ερευνητή Πέτρου Ζωγράφου
στην Wikipedia), που προσήλκυσαν το ενδιαφέρον κρατικών φορέων.
Όμως, όλως παραδόξως, οι κυρίως υπεύθυνοι και σύμβουλοι στο ανώτατο (πρωθυπουργικό) επίπεδο προωθούσαν την διάθεση των ευρεσιτεχνιών στο εξωτερικό (τυχαίο ;!) …


Δεν θέλουμε να σας κουράσουμε με λεπτομέρειες που αφορούν στην σχετική μετάβαση σε χώρα του νοτίου ημισφαιρίου στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, στην δωροδοκία μέλους της ομάδας και στην διάσπασή της, καθώς και στον κάτω από μυθιστορηματικές συνθήκες επαναπατρισμό του ερευνητή Πέτρου Ζωγράφου.


Έχοντας υποστεί τις επιπτώσεις, η ομάδα αναδιοργανώθηκε με νέα μέλη και συνέχισε τις ερευνητικές δραστηριότητές της.
Κάποια χρόνια μετά, η ομάδα μας επανέλαβε την προσπάθειά της να προωθήσει τα επιστημονικά της επιτεύγματα σε ανώτατο (πρωθυπουργικό) επίπεδο, αλλά η αντίδραση του συμβούλου που ανέλαβε το θέμα ήταν «δώστε μας την συσκευή να την ελέγξουμε εμείς και αν λειτουργεί θα σας ειδοποιήσουμε..».


Όπως είναι κατανοητό και με την προηγούμενη εμπειρία διάσπασης, η άρνηση ήταν η μόνη μας επιλογή, αφού πρώτιστος στόχος μας ήταν η παράλληλη ωφέλεια της πατρίδας μας και όχι μόνον των κρατούντων.


Και συνεχίσαμε τον μοναχικό δρόμο της έρευνας, της έρευνας, της έρευνας… με όλο το αντίστοιχο οικονομικό και προσωπικό κόστος, που πολλές φορές ακόμα και οι οικείοι των μελών της ομάδας αδυνατούν να κατανοήσουν…


Και όταν ήμασταν για τα καλά μέσα στην εποχή των μνημονίων, στις αρχές του 2012, υπήρξε προσέγγιση μέσω ευρωβουλευτή από πολύ μεγάλη γερμανική πολυεθνική που εδρεύει στην περιοχή της Στουτγκάρδης, όπου μεταβήκαμε για την πρώτη διερευνητική συνάντηση με αντίστοιχη ερευνητική ομάδα της πολυεθνικής.


Η επαφή συνεχίσθηκε με ανταλλαγή e-mails και με δίωρη τηλεφωνική συνδιάσκεψη μετά από περίπου δύο εβδομάδες, οπότε και σταμάτησε ξαφνικά από πλευράς της γερμανικής πολυεθνικής.


Το παράδοξο : ο επικεφαλής διευθύνων της πολυεθνικής, τρεις (3) ημέρες μετά την τηλεφωνική συνδιάσκεψη, εξέφρασε δημόσια την άποψη, ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ 7 μήνες πριν είχε συνυπογράψει έκκληση προς την καγκελάριο Μέρκελ να σωθεί η Ελλάδα και το ευρώ...


Εμείς αφήνουμε στην κρίση σας, το αν είναι σύμπτωση ή αν συμβιβάζεται ο διευθύνων της πολυεθνικής επιχείρησης να κάνει δηλώσεις τέτοιου πολιτικού χαρακτήρα για μια χώρα όπου έχει δυνατή παρουσία.
Πάντως, είναι πολλές οι συμπτώσεις !..


Και συνεχίσαμε τον μοναχικό δρόμο της έρευνας, της έρευνας, της έρευνας… με όλο το αντίστοιχο οικονομικό και προσωπικό κόστος, που πολλές φορές ακόμα και οι οικείοι των μελών της ομάδας αδυνατούν να κατανοήσουν…


Υποβάλαμε αίτηση και μας χορηγήθηκε το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον ΟΒΙ για «Μέθοδο και συσκευή ηλεκτρόλυσης και παραγωγής υδρογόνου ως καυσίμου με χρήση συνδυασμού συχνοτήτων», αφού η πρώτη ερώτηση της ερευνητικής ομάδας της γερμανικής πολυεθνικής ήταν, αν έχουμε κατοχυρώσει την ευρεσιτεχνία…


Γνωρίζουμε όμως, ότι η όποια τυπική κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας δεν προστατεύει πλήρως και ουσιαστικά από αρπαγές και «συναφείς» εφευρέσεις.


Πόσο τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί, ότι ο Αϊνστάιν δούλευε ως εξεταστής στο Ελβετικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών στην Βέρνη ;


Στο μεταξύ υπήρξε επανειλημμένη τηλεφωνική προσέγγιση του ερευνητή Πέτρου Ζωγράφου από στέλεχος πετρελαϊκής πολυεθνικής (μιας των 7 αδελφών), στον οποίο παρασχέθηκαν αρχικά ο ουρανός με τα άστρα (κυριολεκτικά δισεκατομμύρια…) για τις καινοτομίες, υπό τον όρο να προσδεθεί η ομάδα μας διά βίου στο άρμα της πολυεθνικής, δηλαδή να θυσιάσει την ελευθερία σκέψης και ενεργειών για την τρυφηλή καλοπέραση…
Η άρνηση ήταν και πάλι η μόνη επιλογή στην πρόταση αυτή, ιδιαίτερα όταν υποφέρουν η πατρίδα μας και τόσοι συμπατριώτες μας.


Επίσης, διάφοροι επιχειρηματίες θέλησαν να εκμεταλλευθούν τα επιτεύγματα της ερευνητικής ομάδας μας, αλλά με μόνο σκοπό το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος τους, κάτι που μας οδήγησε και πάλι στην άρνηση των προτάσεών τους.


Γιατί πέραν της λογικής κερδοφορίας, που όλοι δεχόμαστε και αποδεχόμαστε, θέλουμε να συνυπάρχει και ένα ευρύτερο κοινωνικό κέρδος της πατρίδας και του λαού μας.


Άλλωστε, ουδείς μπορεί να ευτυχεί μόνος του, όταν γύρω του δυστυχούν οι άλλοι…


Και συνεχίζουμε τον μοναχικό δρόμο της έρευνας, αλλά πλέον και της σταδιακής παρουσίασης των επιτευγμάτων της ομάδας μας !


                                                                                                                                                         


Ιωάννης Σπηλιόπουλος, Δ.Ν.
Δικηγόρος – μέλος της Ελληνικής ερευνητικής-ενεργειακής ομάδας    


         
                                           
  (Επικοινωνίστε μαζί μας): asklipiosgr@gmail.com
     

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
30/5/2015 Απο το παλιό στο νέο...Ο γνωστός Χένρι Κίσινγκερ είχε πει ότι:
<<Έχοντας τον έλεγχο του πετρελαίου, ελέγχεις τα έθνη>>.
<<Έχοντας τον έλεγχο της τροφής ελέγχεις τους ανθρώπους>>.


Ο πετρελαιάδες είναι ταυτόχρονα και τραπεζίτες και δολλαριοπαραγωγοί.


Το πετρέλαιο και τα παράγωγά του  είναι προϊόντα το οποία στην πραγματικότητα  είναι τα βοθρολοίματα της φυσικής λειτουργείας του πλανήτη.


Το πετρέλαιο είναι ένα προϊόν το οποίο θα έπρεπε να είναι απολύτως ανεπιθύμητο γι΄ αυτούς που θα είχαν την ατυχία να βρίσκεται κάτω από τη γη τους .


Αυτό είναι ένα προϊόν του παρελθόντος το οποίο με την παρούσα μεγάλη εφεύρεση μπορεί μέσα σε λίγες ώρες να το κάνει <<άχρηστο σκουπίδι>> που δεν αξίζει ο κόπος να εξορυχθεί.


Μια εφεύρεση την οποία απεχθάνονται και τρέμουν οι  πετρελαιάδες οι οποίοι με τα <<Βρώμικα χρήματα>> του <<βρώμικού πετρελαίου>> θα πλήρωναν δυνάμεις καταστολής για να τους προστατεύουν μετατρέποντας τα σημερινά ανεπτυγμένα κράτη σε τριτοκοσμικές μπανανίες.


Βλέποντας όλοι αυτοί οι παράγοντες το αναπόφευκτο τέλος του πετρελαίου αναγκαστικά προετοιμάζονται.
Όσο και να καθυστερεί το παιχνίδι με το σχεδιασμό τους γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν να το διατηρήσουν για πολύ καιρό ακόμη.


Έχουν παγιδεύσει   την ανθρωπότητα σε ένα θανάσιμο παιχνίδι μια παγίδα η οποία επιτρέπει σε κάποιους να ελέγχουν απόλυτα και να την εκβιάζουν.


Η μεγάλη ελληνική εφεύρεση με τα γαλβανικά καύσιμα έχει τη (μεγαλύτερη και υψηλότερη αναλογία ενέργειας προς βάρος) από όλα τα άλλα <<βρώμικα>> καύσιμα.


Δηλαδή 1kg των γαλβανικών καυσίμων μας δίνει 119,972kj και ισοδυναμεί με 2,1kg φυσικού αερίου ή με 2,9kg βενζίνης.
Ενώ κατά την καύση του δεν δημιουργεί καμία επιβάρυνση ή ρύπανση στο περιβάλλον.


Όμως ποιοι θα χάσουν από την παραπάνω εφεύρεση;
Μα φυσικά οι πετρελαικές εταιρείες γιατι με την τεχνολογία αυτή θα γίνουν οι άνθρωποι ελεύθεροι απο κάθε είδους ενεργειακό εκβιασμό.


Τι θα κάνουν οι 7 πετρελαϊκές <<αδελφές>> ;;;
Θα περιφράξουν τις θάλασσες ή θα σταματήσουν τις βροχές;


Πρέπει να γίνει ανάταξη των εθνικών μας δυνάμεων και να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα πράγματα!!!
Πρέπει να αναθεωρήσουμε τις εθνικές μας στρατηγικές για να έχουμε ελπίδες για το μέλλον της πατρίδας μας!
Το μέλλον δεν είναι στα κοιτάσματα πετρελαίου.


Το μέλλον είναι στο μυαλό μας και στα χέρια μας!


Αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει πάνω στα γαλβανικά καύσιμα.


Πρέπει και η Ελλάδα να κάνει ότι κάνουν όλες οι σοβαρές χώρες στο κόσμο. Να προσπαθεί να αναπτύξει τεχνογνωσία ως εθνικό κεφάλαιο.


Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ στην διαμορφούμενη οικονομία των ΓΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
Η οποία αλλάζει τους κανόνες του ενεργειακού παγκόσμιου χάρτη.


Αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας καθώς το νερό, ο αέρας και ο ήλιος που υπάρχουν σε αύτη βρίσκονται σε αφθονία.


Όταν έχεις ήλιο νερό και αέρα, τότε έχεις τα ΠΑΝΤΑ. Καθώς διαθέτουμε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα , οφείλουν οι πολιτική μας κατά τη δύσκολη τούτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, να δώσουν κίνητρα και κατευθύνσεις για τη νέα αυτή τεχνολογία ώστε να πάμε μπροστά!


Υπάρχει όμως η αναγκαία πολιτική βούληση προς αυτή την κατεύθυνση;;
Ασφαλώς όχι!


Γιατί αυτή η πολιτική που εξυπηρετεί συμφέροντα έφτασε τη χώρα σε αύτη τη κατάσταση.΄


Όλα όμως εξαρτώνται από εμάς τους πολίτες που μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τα πράματα, αξιοποιώντας αυτή τη μεγάλη ελληνική εφεύρεση η οποία μπορεί να κάνει τη χώρα μας ηγέτιδα δύναμη στη πράσινη ενέργεια.


Βοηθώντας έτσι ολόκληρο το πλανήτη να σωθεί από την καταστροφή και τη μόλυνση του περιβάλλοντος!


Σε άλλο κεφάλαιο θα αναπτυχθούν μηχανισμοί οι οποίοι θα μπορούν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια σε μεγάλη ισχύει από μερικές σταγόνες νερού, χωρίς καμία ρύπανση του περιβάλλοντος.


Έχουμε είδη έτοιμα στοιχεία όπως και βίντεο και μαρτυρίες πολιτών που μετά από διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στα σπίτια τους τοποθετήσαμε τη παρούσα εφεύρεση υπό μορφή συσκευής και είχαν κανονικά ηλεκτρική ενέργεια και πάλι, χωρίς τη χρήση της ΔΕΗ ή   φωτοβολταϊκών συστημάτων ή γεννήτριες πετρελαίου και βενζίνης.


Χωρίς καμία ρύπανση του περιβάλλοντος.


Με τη παραπάνω τεχνολογία εκτός από παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος θα μπορούν να κινηθούν και αυτοκίνητα και άλλα διάφορα οχήματα.


ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΦΘΑΝΕΙ!!


(Μπορείτε να συνεχίσετε με τον ίδιο  ρυθμό την αποστολή των mail σας  για τυχόν απορίες και ερωτήματα μια και αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε ακάθεκτοι αυτό το δύσκολο και επικίνδυνο έργο μας (asklipiosgr@gmail.com)


                                                                                                                                                        Ο επικεφαλής της ενεργειακής ομάδας
                                                                                                                                                                                        Πέτρος Ζωγράφος

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
10/5/2015

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ:


Κατά τη διάρκεια της λεγόμενης προβιομηχανικής εποχής τα συστατικά που μόλυναν την ατμόσφαιρα προέρχονταν από διάφορες καύσεις και ήταν σε μηδαμινά από απόψεως περιεκτικότητας επίπεδα.
Δεδομένου ότι τότε ο πληθυσμός της γης ήταν σχετικά μικρός (632 εκατ. το έτος 1600).
Τα πρώτα μολυσμένα νέφη άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους, στη λεγόμενη βιομηχανική επανάσταση, εξαιτίας της μεγάλης αυξήσεως των καύσεων του άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας.
Οι άνθρωποι παρασυρόμενοι τότε από το σύνθημα <<Βιομηχανική ανάπτυξη σημαίνει και οικονομική ανάπτυξη>> και βλέποντας συνεχώς να βελτιώνεται το επίπεδο διαβίωσης τους, παρέβλεψαν  τα προβλήματα που σχετίζονταν άμεσα ή έμμεσα με την ρύπανση και γενικότερα με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.


Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, εξαιτίας της εκβιομηχανίσεως είχε σαν αποτέλεσμα την απότομη αύξηση του πληθυσμού της γης.
Έτσι το έτος 1820 ο πληθυσμός της γης ανέβηκε στο 1,2 δισεκατομμύρια περίπου.
Το 1930 έφτασε το 1,6 δισεκατομμύρια και το 1953 στα 2,6 δισεκατομμύρια περίπου.
Προβλέπεται ότι θα φτάσει τα 8,8 δισεκατομμύρια γύρω στο 2050.


Παράλληλα πορεύθηκε και η εκμετάλλευση των καυσίμων και γενικότερα των φυσικών πόρων και αντίστοιχα προχώρησε με γεωμετρική πρόοδο η μόλυνση του περιβάλλοντος.


Για πρώτη φορά γύρω στο 1820 οι επιστήμονες άρχισαν να συνειδητοποιούν τα προβλήματα που προκαλούσε η ρύπανση του περιβάλλοντος, εξαιτίας της αλόγιστης χρησιμοποιήσεως του άνθρακα ως ενεργειακής πηγής στις μηχανές και τις εστίες εξωτερικής καύσεως.
Γι΄αυτό άρχισαν να στρέφονται προς την κατεύθυνση της αναζητήσεως και χρησιμοποιήσεων άλλων ενεργειακών πηγών.  

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
3/5/2015

Τα αίτια της καταστροφής του γαλαζοπράσινου πλανήτη μας

Χωρίς αμφιβολία η ενέργεια είναι απαραίτητη για τον σύγχρονο πολιτισμό.
Δίχως ενέργεια δεν θα μπορούσαμε να ταξιδεύουμε, να συντηρούμε τα τρόφιμα, να φωτίζουμε τις νύχτες να κατασκευάζουμε μεγάλα έργα, να επικοινωνούμε σε μεγάλες αποστάσεις να έχουμε θερμοκρασίες δωματίου χειμώνα-καλοκαίρι και να χρησιμοποιούμε ηλεκτρικές συσκευές.
Μια απλή συσκότιση για λίγα λεπτά είναι αρκετή για να αντιληφθούμε το πόσο εξαρτημένη είμαστε από αυτή.


Με λίγα λόγια χωρίς την ενέργεια ο κόσμος όπως τον ξέρουμε δεν θα υπήρχε.
Η ενέργεια είναι το αίμα της παγκόσμιας οικονομίας.
Χωρίς αυτήν σχεδόν κάθε οικονομική δραστηριότητα είναι σχεδόν νεκρή.
Αν εξαιρέσει κανείς τους πυρηνικούς αντιδραστήρες που όμως είναι οικονομικά ασύμφοροι και θανάσιμα επικίνδυνοι για το περιβάλλον και τη ζωή.


Το μεγαλύτερο τμήμα των ενεργειακών μας αναγκών καλύπτεται από τα λεγόμενα ορυκτά καύσιμα (άνθρακάς, πετρέλαιο, φυσικό αέριο).
Από την εποχή της ατμομηχανής και του κινητήρα εσωτερικής καύσεως ο κόσμος δεν έχει δει καμία ουσιαστική ανακάλυψη στις τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας.


Είναι τρομακτικά λυπηρό να βλέπουμε τον γαλαζοπράσινο πλανήτη μας να πεθαίνει μέσα σε μια τοξική ΄΄σούπα΄΄, άρρωστος από την μόλυνση που προκαλούν τα ορυκτά καύσιμα και να μην αισθανόμαστε οργή για εκείνους που μας έχουν στερήσει την δυνατότητα να ξεφύγουμε από αυτές τις απαρχαιωμένες τεχνολογίες που δολοφονούν μέρα με την μέρα τον πλανήτη με σκοπό κάποια κέντρα να συντηρούν αυτή την κατάσταση κίνητρο τα τεράστια κέρδοι των δισεκατομμυρίων εις βάρος της ζωής μας και το μέλλον των παιδιών μας.


Το πανίσχυρο πετρέλαιο, αυτοκινητιστικό σύμπλεγμα, που ελέγχει πάνω από 62% της παγκόσμιας οικονομίας εξουδετερώνει συστηματικά κάθε ανεξάρτητη προσπάθεια για την ανακάλυψη και κατασκευή άλλων συστημάτων παραγωγής ενέργειας.
Εξωθώντας τους οραματιστές εφευρέτες στην απόγνωση.


Στόχος αυτού του πολιτικοοικονομικά πανίσχυρου συμπλέγματος  είναι να κρατηθεί η ανθρωπότητα ενεργειακά σκλαβωμένη αιχμάλωτη των παραδοσιακών ενεργειακών μονοπωλίων, άσχετα αν το τίμημα είναι μια βαριά άρρωστη βιόσφαιρα και μια ανθρωπότητα δίχως μέλλον.


<<Είναι καιρός να υπάρξει μια ενεργειακή αναγέννηση. Καλώ όλον τον επιστημονικό κόσμο που βλέπει με αίσθημα ευθύνης το έγκλημα που συντελείται εις βάρος του πλανήτη μας να ενταχθεί στην ομάδα μας. Οι λύσεις είναι έτοιμες αρκεί να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες από όλους εμάς ώστε να τις επιβάλουμε. Είναι άχρηστο να φτιάξεις την κιβωτό σου αφού αρχίσει η βροχή>>. (asklipiosgr@gmail.com)
Δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας κ. Πέτρος Ζωγράφος  πρόσφατη δήλωση του.
                  ΄΄ Γνώμην δύνανται να έχουν άπαντες, γνώσιν διά να έχουν γνώμην΄΄, έχουν.΄΄
                                                                                                     


ΠΡΩΤΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
30/4/2015

Μεγάλη ελληνική εφεύρεση που θα αλλάξει τα δεδομένα στον ενεργειακό τομέα του πλανήτη!

Το 87% περίπου της καταναλισκομένης σήμερα ενέργειας από τον άνθρωπο προέρχεται από την θερμική καύση του άνθρακα, του πετρελαίου και των φυσικών αερίων.


Τα ανθρακούχα αυτά καύσιμα είναι δυστυχώς περιορισμένα και αποτελούν την καλύτερη ενεργειακή κληρονομιά των φυσικοχημικών διεργασιών που έγιναν πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν στον πλανήτη.
Παντού έχει γίνει πλήρως κατανοητό ότι αυτό που καταναλίσκεται είναι το ενεργειακό κεφάλαιο και όχι το ενεργειακό εισόδημα .
(Τρώμε δηλαδή ενέργεια από το υπάρχον κεφάλαιο, πχ πετρέλαιο).


Γρήγορα θα έλθει η εποχή που τα ορυκτά αποθέματα καυσίμων θα εξαντληθούν, ιδίως τα ευκόλως μεταφερόμενα και χρησιμοποιούμενα πετρέλαια και φυσικά αέρια.
Επίσης έχει γίνει πια κατανοητό ότι η ενεργειακή απόδοση με τη θερμική καύση αυτών των καυσίμων είναι πάρα πολύ μικρή λόγω των περιορισμών που εισάγει ο δεύτερος θερμοδυναμικός νόμος.


Πραγματικά τελευταία διεξάγεται ένας εντονότατος αγώνας για την αναζήτηση καινούργιων πηγών ενέργειας.
Χρόνια τώρα μια ελληνική ερευνητική ομάδα με επικεφαλής της  τον ερευνητή Πέτρο Ζωγράφο κάνουν εντονότατες έρευνες γύρω από τα γαλβανικά καύσιμα με υψηλές συχνότητες.


Με τον τρόπο αυτό γίνεται εκμετάλλευση της ενέργειας με απόδοση που φθάνει το 98%, σε σχέση με τις κλασικές μηχανές εσωτερικής καύσης που ο βαθμός αποδόσεως κυμαίνεται από 18% έως 22% ή των ηλιακών κυττάρων που ο βαθμός αποδόσεώς είναι το πολύ 23%.
Στην παρούσα εφεύρεση της ελληνικής ομάδας δεν περιορίζεται λόγο του δεύτερου θερμοδυναμικού νόμου, είναι φανερό με τον τρόπο αυτό που λειτουργεί η συσκευή  παρακάμπτεται και  η απαγορευτική διάταξη του θεωρήματος ή νόμου του Carnot, διότι με την μέθοδο αυτή μπορούν άνετα να επιτευχθούν αποδόσεις πάνω από 95%. Αυτές οι αποδόσεις θεωρούνται πολύ μεγαλύτερες από τις σημερινές αποδόσεις των πυρηνικών αντιδραστήρων σε ηλεκτρική ενέργεια.  


<<Μόνο με αυτά μπορεί να σωθεί η πατρίδα και όχι με δανεικά>>, τόνισε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας κ. Πέτρος Ζωγράφος.