Η Άρτεμις Ιγνατίου χορογράφος των τελετών αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην XPRESSNEWS 

Η Άρτεμις Ιγνατίου, χορογράφος των τελετών αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας μίλησε στη διαδικτυακή εφημερίδα XPRESSNEWS και τη δημοσιογράφο Λιάνα Ζωγράφου.

Θεωρείται η συνέχεια της αείμνηστης Μαρίας Χορς που συμμετείχε στην πρώτη Αφή το 1936 , προσφέροντας στη χώρα μας με το έργο της μεγάλη Πολιτισμική κληρονομιά και έχοντας τεράστια ευθύνη.
Σε κάθε Τελετή Αφής εκατομμύρια άνθρωποι απο όλο τον κόσμο παρακολουθούν το θαυμαστό γεγονός που προκαλεί συγκίνηση και υπερηφάνεια στους Έλληνες.

Η κυρία Ιγνατίου επισκέπτεται πολλά μουσεία και έμπνευσή της για τις χορογραφίες  αποτελούν παραστάσεις απο αετώματα ναών και αγγεία .
Η επιλογή της Πρωθιέρειας γίνεται με αυστηρά κριτήρια καθώς σημαντικό ρόλο παίζει η εμπειρία της στην υποκριτική αλλά και η ομορφιά της με βάση το ελληνικό στοιχείο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι  εθελοντικά η ίδια και η ομάδα της ,συμβάλλουν  στην μεταλαμπάδευση της Ιδέας των Αγώνων και του Ολυμπισμού σε όλο τον κόσμο και στα παιδιά μας ενώ στο διάστημα  προετοιμασίας και στην Τελετή της Αφής Ολυμπιακής φλόγας απέχει απο τις επαγγελματικές της δραστηριότητες . Η Άρτεμις Ιγνατίου είναι καθηγήτρια σε ανώτερες σχολές χορού.

Επίσης έχει ιδρύσει το χοροθέατρο ΑRT DANCE THEAΤΕR, παρουσιάζοντας παραγωγές στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό