Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο μετάλλιο για τον Νικολαΐδη στη σφαίρα

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Στράτος Νικολαΐδης στη σφαίρα F20, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Ζιγιάντ που κέρδισε τον αγώνα κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ πετώντας τη σφαίρα στα 17.94μ. ακυρώθηκε και έτσι όλοι ανέβηκαν μια θέση πιο πάνω με αποτέλεσμα ο Στράτος Νικολαΐδης να βρεθεί από την τέταρτη στην τρίτη θέση και να κατακτήσει το έκτο μετάλλιο της Ελλάδας συνολικά στο Τόκιο (ένα ασημένιο και πέντε χάλκινα).

Τα αποτελέσματα στη σφαίρα, πάντως άλλαξαν ύστερα από ενστάσεις, που κατατέθηκαν. Μία θέση πιο κάτω, δηλαδή στην 4η, βρέθηκε ο Λεόντιος Στεφανίδης. Ο Έλληνας αθλητής είχε αρχικά πάρει την έκτη θέση, αλλά μετά τις ενστάσεις κέρδισε δύο θέσεις. Οι ενστάσεις έγιναν γιατί οι αθλητές δεν ήταν την ώρα που έπρεπε στο call room.

Αναλυτικά, ο Στράτος Νικολαΐδης έριξε την σφαίρα στα 15.93 μέτρα, επίδοση που την έκανε στην δεύτερη βολή, ενώ ο Λεόντιος Στεφανίδης με την πρώτη βολή έκανε 15.75μ., επίδοση που αποτελεί και ατομικό του ρεκόρ.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο «χρυσός» Τεντόγλου χόρεψε συρτάκι το Τόκιο! Η απονομή με τον εθνικό ύμνο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος και το Εθνικό Στάδιο του Τόκιο απέκτησε έντονο χρώμα από Ελλάδα κατά τη διάρκεια της απονομής.

Ο... ιπτάμενος πρωταθλητής από τα Γρεβενά έφερε στη χώρα μας το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Ο Τεντόγλου κατέλαβε την πρώτη θέση, με άλμα στα 8.41 μ., επίδοση που έπιασε στο 6ο και τελευταίο άλμα του ανατρέποντας όλα τα δεδομένα, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο ήταν 5ος στην κατάταξη. Τη σπουδαία επιτυχία του, την πανηγύρισε χορεύοντας συρτάκι, κάτι που όπως φαίνεται άρεσε ιδιαίτερα στους Ιάπωνες!

Λίγες ώρες μετά την τρομερή εμφάνιση του ο Τεντόγλου ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας να ακούγεται στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο.

Πέρα από αυτό, όμως, οι διοργανωτές αμέσως μετά αποφάσισαν να δώσουν ακόμα περισσότερο ελληνικό χρώμα κι έτσι από τα μεγάφωνα ακούστηκε η μελωδία του παραδοσιακού χορού

Βασίλης Σπανούλης: Ανακοίνωσε τη απόσυρσή του από το μπάσκετ

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε γνωστό σήμερα (26/6)πως αποσύρεται από το μπάσκετ, μετά από μία καριέρα που κράτησε πάνω από 20 χρόνια.