Επιστολή Μαρινάκη σε ΕΠΟ, FIFA και UEFA - Ζητά Προσωρινή Διοίκηση - «Ξεφτιλίσατε το ποδόσφαιρο»

17/1/2023
Επιστολή στις FIFA και UEFA αλλά και την ΕΠΟ απέστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ζητώντας την παρέμβαση των διεθνών Ομοσπονδιών και τις παραιτήσεις όλων στην Ελληνική Ομοσπονδία, προκειμένου να μπει Προσωρινή Διοίκηση.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρος της Super League απέστειλε μία μακροσκελής επιστολή, στην οποία εξαπολύει και πάλι επίθεση στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, αλλά και τον Εκτελεστικό Διευθυντή, Ιάκωβο Φιλιππούση, ζητώντας τις παραιτήσεις όλων στην Ομοσπονδία και την τοποθέτηση Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής.

Αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρεται:

«Για ακόμη μια φορά, τόσο εσείς όσο και ο ΕΔ κ. Ι. Φιλιππούσης, αποδεικνύετε ότι έχετε την δυνατότητα να πάτε το ποδόσφαιρο πιο χαμηλά από τα επίπεδα στα οποία - με μοναδική συνέπεια - το έχετε οδηγήσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Κάθε μέρα που περνάει όσοι υπηρετούμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, από οποιαδήποτε θέση κι αν βρισκόμαστε, λέμε ότι είδαμε τα χειρότερα αλλά κάθε φορά πάμε και πιο κάτω.

Ως Πρόεδρος της ΕΠΟ, στο σύντομο διάστημα της θητείας σας, προλάβατε ήδη να αποτύχετε παταγωδώς με τον «διορισμό» του κ. Φιλιππούση στη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας. Παρά την επίμονη πρόταση και την προσπάθειά μας να πραγματοποιηθεί διεθνής διαγωνισμός για την ανεύρεση ενός προσώπου διεθνούς κύρους και εμπειρίας που θα μπορούσε να επιτελέσει το ρόλο ενός στελέχους με νευραλγικό ρόλο στην λειτουργία της ΕΠΟ και την πρόοδο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, εσείς από ραγιαδισμό επιβάλλατε την επιλογή Φιλιππούση. Κι όλο αυτό γιατί έτσι σας είχε ζητηθεί από την «κιτρινόμαυρη» πλειοψηφία που σας διόρισε Πρόεδρο και ελέγχει την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και από την «ασπρόμαυρη» μειοψηφία που σας ανέχεται.

Όταν καταλάβατε ότι ο κ. Φιλιπούσης σας επιφυλάσσει ρόλο διακοσμητικό και ότι ο ίδιος θα διοικεί πλέον την Ομοσπονδία , μετατρέψατε την ΕΠΟ σε κακής ποιότητας θίασο, με τον οποίο γελάνε οι υπάλληλοι της αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. H εικόνα της ΕΠΟ σήμερα συντίθεται από δημόσιες διαφωνίες, ιδιωτικούς τσακωμούς, διαγκωνισμούς, «χαρακώματα» στους διαδρόμους και «ξεκατίνιασμα» στα media, την στιγμή που η Ομοσπονδία έχει «παραδοθεί» στην δράση μιας συμμορίας που ανεξέλεγκτη λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αποτύχατε επίσης παταγωδώς στην τοποθέτηση του νέου Αρχιδιαιτητή. «Επιλέξατε» για τη θέση αυτή – ενάντια στη βούληση της Superleague 1- τον κ. Μπένετ ο οποίος έχει διαλύσει το Ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα. Στην διάρκεια της σύντομης παρουσίας του έχει αποτύχει να φέρει στην Ελλάδα ξένους διαιτητές κύρους και επιπέδου και το μόνο ερώτημα που μένει είναι να διευκρινιστεί εάν αυτό συνίσταται σε ανικανότητα ή στην εξυπηρέτηση κάποιου ευρύτερου σχεδίου απαξίωσης της παρουσίας των ξένων διαιτητών στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή ο ίδιος άγεται και φέρεται από τον κ. Μάνταλο ο οποίος είναι αυτός που προβαίνει στους ορισμούς των Διαιτητών τόσο στην πρώτη όσο και στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία, επιβλέποντας προσωπικά τις «επιδόσεις» των διαιτητών που θα καθορίσουν την ανέλιξή τους.

Στον τομέα της Διαιτησίας βλέπουμε αδιανόητα πράγματα που σε άλλες χώρες θα είχαν προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση. Βλέπουμε Διαιτητές που τη μια Κυριακή σφυρίζουν σε αγώνα του ΠΑΟΚ τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος της καριέρας τους, και δέκα μέρες αφότου έχουν εγκαταλείψει τη διαιτησία προσλαμβάνονται σε τηλεοπτικό σταθμό ιδιοκτησίας του Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ !! Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αυτό θα συνιστούσε σκάνδαλο και θα ήταν ήδη αντικείμενο διερεύνησης και από την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία – εάν και εφόσον υπήρχε μια Ομοσπονδία που σέβεται τον εαυτό της. Στην Ελλάδα όμως και για την ΕΠΟ αυτό είναι απλά η επόμενη δουλειά του κ. Κουτσιαύτη…


Το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής έχει αλλοιωθεί ήδη από τα σφυρίγματα των «κακών» και «υπάκουων» Ελλήνων Διαιτητών και των απίθανων ξένων που έρχονται να «ζήσουν το Μύθο τους στην Ελλάδα» όπως τα εκατομμύρια τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας – με τη διαφορά ότι αυτοί έρχονται με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι το πιο αλλοιωμένο και διεφθαρμένο πρωτάθλημα στην Ευρώπη και ο Αρχιδιαιτητής που επιλέξατε είναι παραδομένος στην Διαφθορά. Οι ανακοινώσεις σχεδόν όλων των ομάδων που φωτογραφίζουν ήδη από την δέκατη αγωνιστική τους «πρωταθλητές» των ομίλων είναι στην ημερήσια διάταξη ενώ φτάσαμε στο πρωτοφανές περιστατικό να εκδίδουν κοινή ανακοίνωση δυο ομάδες της κατηγορίας για τη διαιτησία με συγκεκριμένες αναφορές και συγκεκριμένους αποδέκτες.

Μέσα σε αυτό το ζόφο, ο Πρόεδρος (!) της Superleague 2 , επιλέγει αντί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ομάδων που (υποτίθεται ότι) εκπροσωπεί, να λειτουργεί ως μέλος της «συμμορίας» που λυμαίνεται το ποδόσφαιρο . Το απέδειξε περίτρανα την ημέρα που η «κιτρινόμαυρη» πλειοψηφία αποφάσισε να σας «αδειάσει» στην Εκτελεστική Επιτροπή για να σας δείξει ποιος κάνει κουμάντο : ο κύριος αυτός αποφάσισε να απέχει από την συνεδρίαση, υπηρετώντας όσους φροντίζουν να τον διατηρούν στην θέση του Προέδρου ώστε να μπορούν οι παράνομοι και οι στοιχηματζήδες να αλωνίζουν την κατηγορία αποκομίζοντας παράνομα οφέλη στην πλάτη του ποδοσφαίρου. Και μετά αυτός ο απίθανος τύπος, αστυνομικός στο επάγγελμα που αντί να φυλάει καμιά τράπεζα υποδύεται τον παράγοντα του επαγγελματικού ποδόσφαιρου, ζητάει κρατικά λεφτά απ’ το στοίχημα για ένα πρωτάθλημα που είναι «φραγμένο» στις ελληνικές στοιχηματικές εταιρείες και ανθεί μόνο στις αγορές της Άπω Ανατολής.

Για το Οργανόγραμμα και τη λειτουργία της Ομοσπονδίας δεν χρειάζεται ούτε είναι ανάγκη να μιλήσει κανείς. Ήδη η μεταξύ Προέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή καθημερινή και επί παντός θέματος σύγκρουση έχει καταστήσει ορατό ότι στο Πάρκο Γουδή δεν λειτουργεί Ομοσπονδία , αλλά το Θέατρο Δελφινάριο – ωστόσο ένας τέτοιος παραλληλισμός αδικεί το Δελφινάριο, γιατί εκεί δεν συμβαίνουν εγκλήματα.

Υπάρχει στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασής η απόλυση υπαλλήλου την οποία αποφάσισε μόνος του o Εκτελεστικός Διευθυντής χωρίς την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής (!) γεγονός που από μόνο του συνιστά απιστία. Απολύετε υπαλλήλους καθημερινά με μόνο κριτήριο την προσωπική σας συμπάθεια ή από εκδικητικότητα, ενώ προσλαμβάνετε κατά δεκάδες συγγενείς, φίλους και «σχέσεις» ημετέρων και μελών της συμμορίας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στα οικονομικά της ΕΠΟ.

Την ίδια στιγμή, αναθέτετε έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ( όπως η απομάκρυνση των κιγκλιδωμάτων από το ΟΑΚΑ που είχαν τοποθετηθεί για τον περυσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ) σε απίθανους τύπους που φέρνουν στην Ομοσπονδία οι διάφοροι Δανιήλ και οι Ντάσιοι που παρεπιδημούν στους διαδρόμους της ΕΠΟ. Και όταν στη συνέχεια οι σχέσεις σας «στραβώνουν», ζητάτε την αυτόφωρη δίωξη τους για να απομακρυνθούν από τα γραφεία! Σας καθιστώ υπεύθυνους για τα υπέρογκα ποσά που κατευθύνονται σε άλογες προσλήψεις αλλά και για την διασπάθιση των πόρων που προέρχονται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο , για την οποία θα προβούμε σε μηνύσεις για διαπιστωμένες περιπτώσεις απιστίας που έχουμε εις χείρας μας.

Ανομία, διαφθορά, εξευτελισμός.

Αυτό είναι το τρίπτυχο που συνθέτει την εικόνα της Ομοσπονδίας. Και το δυσάρεστο είναι πως η καθημερινή πρακτική δείχνει ότι μόνο χειρότερα μπορούν να πάνε τα πράγματα διότι ο πάτος του πηγαδιού δεν έχει φανεί ακόμα.

Μοναδική διέξοδος για να μπορέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να πάει μπροστά είναι άμεση παραίτηση του Προέδρου και του Εκτελεστικού Διευθυντή ή η παύση τους με παρέμβαση των υπερεθνικών Συνομοσπονδιών FIFA και UEFA και η τοποθέτηση – με δική τους πρωτοβουλία – Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, σε συμφωνία με όσους επενδύουν στο Ποδόσφαιρο και θέλουν να μπει σε μια τροχιά σύγκλησης με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και στο δρόμο της ανάπτυξης, της αυτονομίας και της ακεραιότητας. Είναι η μόνη ελπίδα για να ξεφύγουμε από το τριτοκοσμικό πλαίσιο στο οποίο μας καταδικάζει καθημερινά μια υποτελής και ενεργούμενη διοίκηση».


Πελέ: Τη Δευτέρα το λαϊκό προσκύνημα στον «βασιλιά»

30/12/2022

Το «τελευταίο αντίο» στον Πελέ, μέσω λαϊκού προσκυνήματος, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου, στο γήπεδο της Σάντος- της ομάδας στην οποία έλαμψε ως ποδοσφαιριστής- «Vila Belmiro», ενώ η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί μία μέρα μετά στο «Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης» του Σάο Πάολο.

Μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών.

Η σορός του «βασιλιά» του ποδοσφαίρου θα μεταφερθεί απ’ το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο στάδιο, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Σύμφωνα με τη Σάντος, το φέρετρο του Πελέ θα τοποθετηθεί στο κέντρο του γηπέδου και ο χώρος θα ανοίξει για το κοινό στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας.

Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης, 3 Ιανουαρίου.

Μετά την τελετή, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στους δρόμους του Σάντος, που θα περάσει απ’ το κανάλι 6, όπου μένει η Ντόνα Σελέστε, η μητέρα του Πελέ.

Η πρόσβαση του κοινού για το λαϊκό προσκύνημα στο στάδιο θα γίνεται στις θύρες 2 και 3 και η έξοδος θα γίνεται από τις θύρες 7 και 8. Οι αρχές θα εισέλθουν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Πελέ από τη θύρα 10.

Η σορός του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή που ανέδειξε το

ποδόσφαιρο της Βραζιλίας

, θα ταφεί στο «Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης», δίπλα στην ακτή του Σάο Πάολο, σε εκδήλωση στην οποία θα δώσουν το «παρών» μόνο τα μέλη της οικογένειας του Πελέ.

Ο άνθρωπος που ένωσε μια ολόκληρη χώρα


«Για κάθε Βραζιλιάνο, ο Πελέ σήμαινε κάτι. Οι παλαιότερες γενιές τον θυμόντουσαν ως παίκτη, οι νεότεροι Βραζιλιάνοι μιλούσαν για τις εκπληκτικές του ικανότητες – αλλά αυτό που έκανε στην ουσία είναι ότι ένωσε ολόκληρη τη χώρα», σχολιάζει το BBC.

«Η Βραζιλία είναι μια χώρα που αυτοπροσδιορίζεται από το ποδόσφαιρο. Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, δίνεται άδεια στους Βραζιλιάνους για να παρακολουθήσουν την εθνική τους ομάδα. Ο Πελέ τους επευφημούσε από το κρεβάτι του στο νοσοκομείο, ευχόμενος να είναι καλά. Και έτσι ο θάνατός του μετά το τουρνουά που κέρδισε τρεις φορές είναι ακόμη πιο οδυνηρός», συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι ήταν ένας ποδοσφαιριστής που έμεινε στη Βραζιλία, παίζοντας στη Σάντος για πολλά χρόνια αντί να παίξει σε συλλόγους του εξωτερικού.

«Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος Ζάνιο Κουάντρος το 1961 τον ανακήρυξε εθνικό θησαυρό, πράγμα που σήμαινε ότι για χρόνια δεν μπορούσε να ”εξαχθεί” για να παίξει σε συλλόγους του εξωτερικού, τέτοια ήταν η ιδιότητα του ήρωα και η σημασία του για την εθνική υπερηφάνεια.


Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Αργεντινή: Τρέλα στο Μπουένος Άιρες

19/12/2022

O λαός της Αργεντινής ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο, το σπορ ήταν πάντοτε ένα κομμάτι στο οποίο οι κάτοικοι της χώρας έβρισκαν χαρά και παρηγοριά από τις δύσκολες στιγμές της καθημερινότητας και την κακή οικονομική κατάσταση που ταλανίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ και εκατομμύρια Αργεντίνοι ξεχύθηκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες και άλλων μεγάλων πόλεων για να πανηγυρίσουν αυτή την τεράστια επιτυχία. Εικόνες… τρέλας κάνουν τον γύρο των διεθνών δικτύων.

Το όνομα του Μέσι μονοπώλησε τα συνθήματα, με τον ”Πούλγκα” να καταφέρνει ότι και ο Ντιέγκο Μαραντόνα το 1986. Οδήγησε την χώρα του στη κορυφή του ποδοσφαιρικού κόσμου.

Μέσι: Ο τελικός θα είναι το τελευταίο μου παιχνίδι σε Μουντιάλ

14/12/2022

Τίτλοι τέλος βάζει ο Λιονέλ Μέσι στις παρουσίες του στο Μουντιάλ, αφού όπως δήλωσε ο ίδιος ο Αργεντίνος, ο τελικός της πατρίδας του με το νικητή του Γαλλία-Μαρόκο στο Κατάρ, θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι στη διοργάνωση!

«Είμαι πολύ χαρούμενος που το πετυχαίνω. Να ολοκληρώσω το ταξίδι μου στα Παγκόσμια Κύπελλα με ένα τελευταίο παιχνίδι σε τελικό. Ό,τι έχω ζήσει σε αυτό το Μουντιάλ είναι πραγματικά υπέροχο, τα συναισθήματα των ανθρώπων, πόσο το απολαμβάνει ο κόσμος στην Αργεντινή.
Ναι, σίγουρα θα είναι το τελευταίο μου ματς σε Μουντιάλ. Θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι το επόμενο και δεν νομίζω ότι θα είμαι σε θέση να παίξω. Άλλωστε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να λήξει από έναν τελικό», δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Ole» ο 35χρονος super star.

Θυμίζουμε ότι ο Μέσι έχει αγωνιστεί στα Παγκόσμια Κύπελλα της Γερμανίας (2006), Νοτίου Αφρικής (2010), Βραζιλίας (2014), Ρωσίας (2018) και τώρα του Κατάρ (2022), ενώ μετρά συνολικά 11 γκολ και οκτώ ασίστ.


 skai.gr

Έπος: Λιοντάρι προβλέπει τους νικητές στους 8 του Μουντιάλ9/12/2022

Το Μουντιάλ επιστρέφει μετά από δυο μέρες που δεν έγιναν παιχνίδια προκειμένου οι 8 ομάδες που έχουν απομείνει να πάρουν «ανάσες» και ένα λιοντάρι από την Ταϊλάνδη προέβλεψε τους νικητές των τεσσάρων προημιτελικών.

Το συγκεκριμένο ζώο φέρεται να έχει ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 90% στις ποδοσφαιρικές προβλέψεις, σύμφωνα με όσα αναφέρουν και στην ασιατική χώρα.

Διαβάστε επίσης: Ποιος θα περάσει στην επόμενη φάση του Μουντιάλ: Προβλέψεις για τα φαβορί

Ο εκπαιδευτής του βάζει πάνω σε δύο σημαίες, των αντιμέτωπων εθνικών ομάδων, από ένα κομμάτι κρέας και το λιοντάρι καταβροχθίζει πρώτο αυτό της ομάδας που κερδίζει.

Ποια είναι η πρόβλεψη όμως του λιονταριού για τους προημιτελικούς. Ότι η Γαλλία θα κερδίσει τον αγώνα με την Αγγλία, η Αργεντινή αυτόν με την Ολλανδία και η Βραζιλία αυτόν με την Κροατία, αλλά και ότι το Μαρόκο θα συνεχίσει τις εκπλήξεις αφήνοντας εκτός μετά την Ισπανία και την Πορτογαλία.


Έπος: Λιοντάρι προβλέπει τους νικητές στους 8 του Μουντιάλ9/12/2022

Ισπανία: Τέλος ο Ενρίκε, τα φαβορί για την αντικατάστασή του
8/12/2022

Παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Ισπανίας μετά από μία τετραετία αποτελεί και επίσημα ο Λουίς Ενρίκε, λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το φως της δημοσιότητας έχουν δει ήδη τα πρώτα ονόματα που εξετάζουν οι ιθύνοντες της εθνικής Ισπανίας ως πιθανούς αντικαταστάτες του πρώην πλέον προπονητή.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα της MARCA, ο πρώτος στη λίστα των Ισπάνων είναι ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ που πρόσφατα αποχώρησε από τον πάγκο της εθνικής Βελγίου, ενώ στη λίστα είναι και τα ονόματα των Ράφα Μπενίτεθ, Μαρθελίνο που αυτλη τη στιγμή είναι ελεύθεροι αλλά και του Ντε Λα Φουέντε που αυτή τη στιγμή προπονεί την U21 της Ισπανίας.

Δείτε την ανακοίνωση της Ισπανικής Ομοσπονδίας

Τέλος ο Mick Schumacher από τη Haas το 2023 -Στη θέση του ο Hulkenberg


17/11/2022

Ο Mick Schumacher, γιος του θρυλικου επτάκις πρωταθλητή Michael, πλήρωσε ακριβά τα φετινά του ατυχήματα - καθώς η Haas επέλεξε για τη θέση του το 2023 τον πολύ εμπειρότερο 35χρονο Niko Hulkenberg.

Μετά από δύο χρόνια στη Formula 1, το όνομα του Σουμάχερ θα λείψει και πάλι από τη σειρά εκκίνησης καθώς η Haas ανακοίνωσε σήμερα τη λήξη της συνεργασίας της με τον νεαρό Γερμανό, και την αντικατάστασή του από τον πολύ εμπειρότερο 35χρονο Nico Hulkenberg.

Οι ελπίδες του Mick να αγωνίζεται του χρόνου στα GP της Formula 1 είναι ισχνές, καθώς η μόνη θέση που έχει πλέον μείνει κενή είναι η δεύτερη της Williams, αλλά όλα δείχνουν ότι θα καλυφθεί από τον rookie Logan Sargeant, αν ο νεαρός Αμερικανός καταφέρει να εξασφαλίσει την αγωνιστική λισάνς (superlicance) από τη για τη Formula 1.

Κατά συνέπεια, το επόμενο καταφύγιο του Mick Schumacher στο σπορ

πιθανώς θα είναι η θέση του τρίτου και εφεδρικού οδηγού της Mercedes F1.

Δεδομένης της συνεργασίας της ομάδας του Μπράκλεϊ με τη Williams για την προμήθεια κινητήρων, η μόνη ελπίδα του να αγωνίζεται του χρόνου είναι να μην εξασφαλίσει τη superlicance o Sargeant. Αλλά αυτό

κατά 98% θα συμβεί, σύμφωνα με το διευθυντή της Williams F1, Jost Capito.

Η Haas είχε αποκτήσει στο πρόσωπο του

Mick το 2021 τον πρωταθλητή της Formula 2

της προηγούμενης σεζόν. Παρά το γεγονός ότι φέτος ο νεαρός Γερμανός σημείωσε ορισμένες καλές επιδόσεις, φαίνεται να

πλήρωσε το τίμημα των δύο σφοδρών ατυχημάτων που είχε στα αγωνιστικά τριήμερα της Σαουδική Αραβίας και του Μονακό

, νωρίτερα φέτος.Προγνωστικά EuroBasket 2022: Αναλύσεις και στοιχήματα για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων01/09/2022

Το Eurobasket κάνει πρεμιέρα σήμερα και το Betmarket.gr εγκαινιάζει μία ακόμα καινούρια στήλη, με καθημερινές αναλύσεις και προγνωστικά Eurobasket για τις επόμενες 18 ημέρες θα είναι η νέα συντροφιά τους φίλους της πορτοκαλί μπάλας.

Η Εθνική μας θεωρείται ως ένα από τα φαβορί για μετάλλιο. Φυσικά, σημαντικός ρόλος θα παίξουν οι διασταυρώσεις Eurobasket 2022 για το ποια ομάδα θα είναι εκείνη που θα φτάσει μέχρι την κατάκτηση του Ευρωπαικού κυπέλλου Μπάσκετ 2022. Στη φάση των νοκ-άουτ συμμετέχουν δεκαέξι (16) ομάδες δηλαδή οι τέσσερις (4) πρώτες από κάθε όμιλο, και διασταυρώνονται χιαστί με τις ομάδες των άλλων ομίλων.

Φυσικά το ενδιαφέρον της πρώτης ημέρας του Eurobasket συγκεντρώνεται στο ντέρμπι Σλοβενία-Λιθουανία, όμως κάθε πρεμιέρα έχει το δικό της ενδιαφέρον και από εδώ θα αναλυθούν και οι έξι αγώνες της σημερινής δράσης.

Ξεκινάμε!

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – 14:30 (ΕΡΤ3)

Η πρεμιέρα του φετινού Eurobasket γίνεται στην Τιφλίδα, εκεί όπου διεξάγονται οι αναμετρήσεις του 1ου Ομίλου, με την Ισπανία να αντιμετωπίζει τη Βουλγαρία του Σάσα Βεζένκοφ. Οι “φούριας ρόχας” παρατάσσονται στη διοργάνωση με ελλείψεις, με τον Σέρχιο Γιουλ να αποτελεί την κυριότερη εξ αυτών, είναι όμως και μία διοργάνωση που μπαίνουν σε νέα εποχή, μιας και δεν υπάρχουν πλέον τα αδέρφια Γκασόλ. Παρόλα αυτά, η φανέλα της Ισπανίας παραμένει βαριά και δεδομένα η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο θα ψάξει μία εμφάνιση όπου θα κυνηγήσει το μεγάλο σκορ.

Η Βουλγαρία από την άλλη δεν είναι η ομάδα που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην άμυνα της. Γι’ αυτό και το over 87,5 της Ισπανίας είναι μία καλή επιλογή, με την απόδοση να βρίσκεται στο 2,10.ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ – 15:30

Συνεχίζουμε με το δεύτερο αγώνα από την πρεμιέρα του Eurobasket ανάμεσα στη Βοσνία Ερζεγοβίνη και την Ουγγαρία ή αλλιώς τις δύο ομάδες που θα αποτελέσουν το σάκο του μποξ στο 2ο γκρουπ της διοργάνωσης, οι αγώνες του οποίου διεξάγονται στη Γερμανία. Η Βοσνία Ερζεγοβίνη κέρδισε τις εντυπώσεις πριν από λίγες ημέρες, όταν κόντραρε στα ίσα τη Γαλλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πήρε μία πολύ σπουδαία νίκη, χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Γιουσού Νούρκιτς. Φυσικά, άλλο προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου που στην προκειμένη περίπτωση είχαν και μία… φιλική χροιά και άλλο οι αγώνες του Eurobasket. Στην προκειμένη, βέβαια, η Ουγγαρία είναι ένας αντίπαλος που δεν θα μπορέσει να καταβάλει ισχυρή αντίσταση.

Η Βοσνία θα κυνηγήσει τη μία νίκη που θέλει στο Eurobasket, συνεπώς ο άσος με το χάντικαπ στο -7,5 αξίζει προσοχής, με την απόδοση να προσφέρεται στο 2,20.

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – 17:15

Επιστρέφουμε στην Τιφλίδα και πάμε στο δεύτερο αγώνα του 1ου γκρουπ του Eurobasket, με την Τουρκία να αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Η Τουρκία αποτελεί μία από τις ομάδες που θα μας απασχολήσουν και δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν την ομάδα του Εγκίν Αταμάν να φτάνει ψηλά στη φάση των νοκ άουτ. Το Μαυροβούνιο από την άλλη είναι μία από τις αδύναμες ομάδες και μπορεί να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, όμως θα είναι λόγω του επίσης χαμηλού επιπέδου των αντιπάλων.

Η απουσία του Νίκολα Βούτσεβιτς και οι λίγες επιλογές στην περιφέρεια ίσως αποφέρουν επιθετικό πρόβλημα. Το under 74,5 προσφέρεται στη Novibet σε απόδοση 2,30.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ – 18:15 (ΕΡΤ1)

Και πάμε στο σημαντικότερο και πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της ημέρας, με την κάτοχο του τροπαίου, Σλοβενία, να αντιμετωπίζει τη Λιθουανία, στο δεύτερο παιχνίδι του 2ου ομίλου της διοργάνωσης. Η Σλοβενία έρχεται με φόρα από τα φιλικά που έδωσε την περίοδο της προετοιμασίας, με το Λούκα Ντόντσιτς να κάνει πράγματα και θαύματα και να δείχνει πως θα είναι ένα από τα πρόσωπα της διοργάνωσης και δεδομένα ο ηγέτης των Σλοβένων. Η Λιθουανία από την άλλη έδειξε ένα αρκετά σοβαρό και συνάμα ήπιο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και μάλιστα σε πολλά από τα φιλικά πήγε σε υψηλό σκορ. Η Σλοβενία είναι το φαβορί, εδώ θα πάμε όμως σε ένα συνδυαστικό στοίχημα.

Το line στους πόντους, συνδυαστικά με το νικητή του αγώνα, βρίσκεται στο 170,5 και ίσως είναι μεγάλο για παιχνίδι πρεμιέρας ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα κοντραριστούν στα ίσα. Γι’ αυτό και προτείνουμε τη νίκη της Σλοβενίας με το Under 170,5 που προσφέρεται σε απόδοση 3,05.

ΒΕΛΓΙΟ – ΓΕΩΡΓΙΑ – 20:00 (ΕΡΤ3)

Επιστρέφουμε ξανά στην Τιφλίδα και στον τελευταίο αγώνα του 1ου Ομίλου που δεν είναι άλλος από τη μάχη του Βελγίου με τη Γεωργία. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια της, όταν ο ηγέτης της, Τορνίκε Σενγκέλια τραυματίστηκε και έμεινε εκτός διοργάνωσης, όμως και πάλι, η χρόνια παρουσία του Έλληνα τεχνικού, σε συνδυασμό με μία γενιά παικτών ανερχόμενη και με ταλέντο, δημιουργούν καλές προϋποθέσεις για την μία από τις τέσσερις οικοδέσποινες του Eurobasket. Το Βέλγιο από την άλλη είναι μία ομάδα που βρίσκεται σε διαδικασία ανέλιξης, όμως δεν έχει ακόμα το ειδικό βάρος για να παίρνει παιχνίδια, ακόμα και με αντιπάλους με μικρή διαφορά δυναμικότητας. Εύκολα ή δύσκολα η Γεωργία θα κερδίσει.

Υπό τον φόβο των πιθανών δυσκολιών που ενδέχεται να ζήσει η Γεωργία, θα στηρίξουμε το διπλό με το χάντικαπ στο -5,5 που προσφέρεται σε απόδοση 2,20.

ΓΑΛΛΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ – 21:30 (ΕΡΤ1)

Η αγωνιστική δράση της ημέρας ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία για τον 2ο Όμιλο της διοργάνωσης. Η Γαλλία είναι η ομάδα με την πληρέστερη front line, έχοντας παίκτες όπως ο Πουαριέ, ο Γιαμπουσέλε, ο Εμπαγιέ και φυσικά το βαρύ πυροβολικό που δεν είναι άλλο από τον Ρούντι Γκομπέρ. Η Γερμανία από την άλλη είναι μία ομάδα που ναι μεν δεν έχει πλέον Ντιρκ Νοβίτσκι, έχει βάλει όμως περισσότερο ομαδικό στοιχείο στην ταυτότητα της. Φυσικά οι δύο ομάδες έχουν διαφορά δυναμικότητας, αξίζει όμως να κυνηγήσουμε σε αυτό το παιχνίδι ένα ρίσκο.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ο Ρούντι Γκομπέρ είναι το βαρύ πυροβολικό και δεδομένα θα κυνηγήσει ένα καλό ξεκίνημα στην πρεμιέρα του Eurobasket. Το double double προσφέρεται σε απόδοση 3,00.

Betmarket Επιλογές

:

  • ΕΥΡΠ - 14:30 - Ισπανία - Βουλγαρία - Ισπανία Over 87,5 (2,10)
  • ΕΥΡΠ - 15:30 - Βοσνία Ερζεγοβίνη - Ουγγαρία - 1 (-7,5 χάντικαπ) (2,20)
  • ΕΥΡΠ - 17:15 - Τουρκία - Μαυροβούνιο - Μαυροβούνιο Under 74,5 (2,30)
  • ΕΥΡΠ - 18:15 - Λιθουανία - Σλοβενία - 1 και under 170,5 (3,05)
  • ΕΥΡΠ - 20:00 - Βέλγιο - Γεωργία - 2 (-5,5 χάντικαπ) (2,10)
  • ΕΥΡΠ - 21:30 - Γαλλία - Γερμανία - Ρούντι Γκομπέρ double double (3,00)

Χαμός στην Σερβία: Μπασκετμπολίστας δέχτηκε επίθεση στο σπίτι του από εθνικιστές Κροάτες

10/08/2022
Τρόμος για τον Σάβα Λέσιτς, που υποστήριξε ότι αυτός και η οικογένειά του δέχτηκαν επίθεση στο σπίτι τους από εθνικιστές Κροάτες!

Σε πρώτη φάση, οι Κροάτες έγραψαν ότι ο Λέσιτς χτύπησε μία οικογένεια Κροατών σε δρόμο μετά από διαφωνία, όμως ο ίδιος φρόντισε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα και έκανε αναλυτική περιγραφή του περιστατικού.

«Ένα όχημα ήρθε από την απέναντι μεριά του δρόμου και οριακά γλυτώσαμε από ένα καταστροφικό ατύχημα. Είδα ότι ήταν μία γυναίκα και ένα μικρό παιδί. Αμέσως βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να μας βρίζουν και να αναφέρονται σε εθνικιστικά ζητήματα. Το 13χρονο κορίτσι επιτέθηκε στη γυναίκα μου, τους χώρισα και αμέσως φύγαμε για το χωριό μας», ανέφερε αρχικά στο Sportal ο 34χρονος, προτού συνεχίσει:

«Όταν φτάσαμε, δύο αμάξια ήρθαν και δύο άνθρωποι μας πλησίασαν. Ο ένας, ο πιο νεαρός, είδε το αμάξι μου και φώναξε "αυτό είναι, αυτό είναι". Λίγο μετά, ο μεγαλύτερος σε ηλικία φώναξε ότι σκότωσα την μητέρα του το 1995 και ξεκίνησε να χτυπά άσχημα τον αδερφό μου. Μετά πήρε μία αλυσίδα και ένα μεταλλικό αντικείμενο και χτύπησε την μητέρα μου. Εγώ έτρεξα και με κυνηγήσε, όμως έπεσε και μετά αμυνθήκαμε με τον αδερφό μου. Όταν είδα ότι τα παιδιά του αδερφού μου έκλαιγαν στην ταράτσα, προσπάθησα να σταματήσω το επεισόδιο και λίγο μετά έφυγαν. Πήγαμε στην αστυνομία και τώρα κάνω αυτή την δήλωση εξαιτίας όσων γράφτηκαν στα κροατικά media».


Μίλτος Τεντόγλου: Ασημένιος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον

19/07/2022

Ακόμα ένα μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή του ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε στη δεύτερη θέση του Παγκοσμίου Στίβου στο Όρεγκον, κάνοντας άλμα στα 8,32μ. Χρυσός ο Γουάνγκ με 8,36μ στο τελευταίο του άλμα.

 Ο πρωταθλητής από τα Γρεβενά έκανε πολύ καλό αγώνα στον τελικό του άλματος εις μήκος και με άλμα στα 8,32μ κατάφερε να φτάσει στην δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Έχοντας αφήσει πίσω το πρώτο του άλμα, που ήταν άκυρο, ο Τεντόγλου «απάντησε» στο δεύτερο με 8,30μ που ήταν και το καλύτερο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ως τότε. Μάλιστα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, κάνοντας μεγάλα άλματα, με το καλύτερο να έρχεται στην 5η προσπάθειά του.Εκεί έκανε 8,32 δείχνοντας πως «κλειδώνει» την πρώτη θέση. Όμως ο Γουάνγκ στην τελευταία του προσπάθεια έκανε εντυπωσιακό άλμα και με 8,36μ πήρε τα πρωτεία στην διαδικασία του τελικού. Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Έλληνα πρωταθλητή, που ήταν ο τελευταίος που θα πηδούσε στον τελικό του μήκους.

Όλοι περίμεναν το τελευταίο άλμα του Έλληνα πρωταθλητή. Εκείνος όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 8,36μ του Κινέζου, κάνοντας 8,20μ στην τελευταία του προσπάθεια, μένοντας εν τέλει, στην δεύτερη θέση.

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό: Πνίγηκε 17χρονη ιστιοπλόος

12/4/2022

Η Τυνήσια ιστιοπλόος, Εγια Γκεζγκέζ, η οποία εκπροσώπησε την χώρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το περασμένο καλοκαίρι, έχασε την ζωή της σε ηλικία 17 ετών, μετά από δυστύχημα, που συνέβη κατά την διάρκεια της προπόνησης για την εθνική ομάδα.
Την τραγική είδηση, έδωσαν στην δημοσιότητα, οι αρμόδιες Αρχές της Τυνησίας.  

Το δυστύχημα, συνέβη την Κυριακή (10/4), όταν το ιστιοφόρο που χρησιμοποιούσε η Γκεζγκέζ, μαζί με την δίδυμη αδελφή της, Σάρα, ανετράπη λόγω των ισχυρών ανέμων, με τραγική κατάληξη, τον πνιγμό της Εγια, ενώ η αδελφή της κατάφερε να επιζήσει.
 
«Είμαι συγκλονισμένος από την είδηση για τον θάνατο της ιστιοπλόου, Εγια Γκεζγκέζ. Ηταν ένα εμπνευσμένο ταλέντο και πρότυπο για την γενιά της. Η συμμετοχή της στο Τόκιο 2020 μαζί με την δίδυμη αδελφή της, Σάρα, θα συνεχίσει να εμπνέει νεαρά κορίτσια σε όλον τον κόσμο», ανάφερε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ σε σχετικό δελτίο Τύπου, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΔΟΕ.

«Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της, τους φίλους και την Ολυμπιακή κοινότητα της Τυνησίας», πρόσθεσε ο Μπαχ.

Κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι αδελφές Γκεζγκέζ, κατέλαβαν την 21η θέση στην κατηγορία με σκάφη 49er FX.