Επανάσταση 1821: Στα γαλανόλευκα θα «ντυθούν» εμβληματικά κτήρια σε Καλιφόρνια και Βοστώνη

Με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας θα «ντυθούν» εμβληματικά κτήρια σε όλη την Καλιφόρνια με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.Συγκεκριμένα, τα γαλανόλευκα χρώματα θα «φορέσουν» το Καπιτώλιο της Καλιφόρνια, το δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο, το ξενοδοχείο Mark Hopkins ενώ 200 ελληνικές σημαίες σύμφωνα με το Open tv θα κυματίζουν σε όλη τη Πολιτεία.

Παράλληλα έχει προγραμματιστεί ένα μεγάλο event που θα διαρκέσει πέντε ημέρες στο Πασίφικ παρκ της Σάντα Μόνικα.


CNN

Πιστοποιητικό διευκόλυνσης ταξιδιών, όχι διαβατήριο εμβολιασμού η πρόταση της Κομισιόν. Τρία τα δεδομένα
Πιστοποιητικό διευκόλυνσης ταξιδιών, όχι διαβατήριο εμβολιασμού θα προτείνει στις 17 Μαρτίου στα τα κράτη μέλη με στόχο να χρησιμοποιηθεί το καλοκαίρι και το οποίο θα περιέχει τρία είδη δεδομένων:

το εάν κάποιος έχει νοσήσει, το εάν είναι εμβολιασμένος ή διαθέτει PCR τεστ, δήλωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Didier Reynders σε εκπομπή του δημόσιου γαλλόφωνου βελγικού δικτύου RTBF.
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίoυ“Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνουν διακρίσεις. Το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό, επίσης δεν έχουν καταφέρει να εμβολιαστούν όλοι όσοι το θέλουν και δε θέλουμε να περιπλέξουμε την κατάσταση”, τόνισε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης.

 
Η γενική ιδέα είναι η σταδιακή διευκόλυνση των μετακινήσεων εντός της ΕΕ, αλλά και εκτός στο μέλλον σημείωσε.
“Με το πιστοποιητικό αυτό θέλουμε κυρίως να διευκολύνουμε την οργάνωση ταξιδιών σε καλές συνθήκες”, εξήγησε ο Reynders, συμπληρώνοντας ότι δε θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί κανείς για να μπορέσει να ταξιδέψει. “Δε θα πρόκειται για διαβατήριο, αλλά για ένα πιστοποιητικό στο πλαίσιο της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων”.Αναφερόμενος στην έρευνα και παραγωγή εμβολίων, υποστήριξε ότι το μέλλον σε αυτά τα πεδία βρίσκεται σε Ευρώπη και Αμερική, υπενθυμίζοντας ότι η Κομισιόν “εφευρίσκει” μία πολιτική υγείας, η οποία παραμένει εθνική αρμοδιότητα. “Η απόφαση που ελήφθη είναι μία απόφαση αλληλεγγύης: το να διασφαλιστεί ότι όλα τα ευρωπαϊκά κράτη θα λάβουν ταυτόχρονα έναν αριθμό εμβολίων ανάλογα με τον πληθυσμό τους. Έχουμε υπογράψει συμβόλαια για περισσότερες από 2 δισ. δόσεις, επειδή θέλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι με άλλες χώρες”, σημείωσε, αναγνωρίζοντας ότι “τώρα πρέπει να εργαστούμε στην κατεύθυνση αύξησης της παραγωγής. Εκεί εντοπίζονται τα προβλήματα με ορισμένα συμβόλαια. Και σημειώνουμε πρόοδο. Στο Βέλγιο, το ένα τρίτο των δόσεων βρίσκεται ακόμα στα ψυγεία”.

Σε ό,τι αφορά την αμφιλεγόμενη απόφαση του Βελγίου, αλλά και άλλων κρατών μελών, να επιβάλουν απαγόρευση των μη αναγκαίων ταξιδιών για ένα διάστημα, την οποία η Κομισιόν θεωρεί δυσανάλογη, ο Reynders εξηγεί ότι “αυτό που ζητάμε είναι τα ΚΜ να εφαρμόσουν τις συστάσεις, που έχουν υιοθετήσει τα ίδια. Αντί να απαγορεύουν τα μη αναγκαία ταξίδια, τα ΚΜ μπορούν να τα αποθαρρύνουν επιβάλλοντας περιορισμούς και ελέγχους, όπως τεστ και καραντίνα, για ταξίδια προς και από συγκεκριμένες περιοχές που εμφανίζουν υψηλά επίπεδα μολύνσεων". Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης εξέφρασε την ελπίδα η απαγόρευση αυτή να αρθεί σύντομα και βεβαίως να μην υπάρξει παράτασή της.

Το μήνυμα της Φον Ντερ Λάιεν στους «27» για το πιστοποιητικό εμβολιασμού


Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ζήτησε από τα κράτη μέλη την προετοιμασία των εθνικών συστημάτων υγείας για την επικείμενη πρόταση της 17ης Μαρτίου για ένα “πράσινο ψηφιακό πάσο” το οποίο θα διευκολύνει τις μετακινήσεις όσων έχουν αρνητικό τεστ PCR, έχουν νοσήσει και έχουν αποκτήσει αντισώματα και όσων έχουν εμβολιαστεί.

Στην επιστολή της η Πρόεδρος ζητά από τις 27 κυβερνήσεις να εφαρμόσουν σε εθνικό επίπεδο τις κατευθυντήριες γραμμές για την πιστοποίηση εμβολιασμού και την πιστοποίηση αποτελεσμάτων τεστ, όπως έχουν συμφωνηθεί στο Συμβούλιο και ζητά την υλοποίηση των προβλεπόμενων από τους οργανισμούς που διεξάγουν τα τεστ και τους εμβολιασμούς.

Η Πρόεδρος στην επιστολή της σημειώνει ότι “η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί” της υπόθεσης, και προς τον σκοπό αυτό εθνικές λίστες με τους φορείς που διεξάγουν εμβολιαμούς και τεστ πρέπει να εκπονηθούν και να δημοσιοποιηθούν. Ζητά δε από τις κυβερνήσεις θα φτιάξουν την υποδομή online επαλήθευσης με πρόσβαση σε εκδότες και ελεγκτές των σχετικών πιστοποιητικών.

Η Φον Ντερ Λάιεν ενημερώνει τους ηγέτες ότι η πρόταση της Κομισιόν για το “ψηφιακό πράσινο πάσο”, θα αφορά μόνο τη χρονική περίοδο όπου υπάρχουν περιορισμοί μετακινήσεων και “μόνο όπου δικαιολογείται και είναι απολύτως απαραίτητο”.

Η Πρόεδρος τονίζει ότι “οφείλουμε να αποτρέψουμε τις διακρίσεις μεταξύ των πολιτών”, και ειδικότερα όσων δεν έχουν πρόσβαση σε εμβόλια, ή δεν ενέχουν κινδύνους για τη δημόσια υγεία”. Καταλήγει εξηγώντας ότι το κοινό σύστημα θα μπορέσει να λειτουργήσει μόνο αν τα εθνικά συστήματα είναι εκ των προτέρων έτοιμα.

Υπενθυμίζεται ότι η επικείμενη πρόταση της 17ης Μαρτίου απευθύνεται προς το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο προς έγκριση.

Η Γαλλία, το Βέλγιο και 15 ακόμα κράτη μέλη δεν συμφωνούν προς το παρόν με την απόδοση ταξιδιωτικών διευκολύνσεων στους εμβολιασμένους. Η Γερμανία επιφυλάσσεται για την εξέταση των νομικών ζητημάτων που προκύπτουν. Το ψηφιακό πράσινο πάσο αφορά τις μετακινήσεις στο εσωτερικό της ΕΕ. Για τις μετακινήσεις από τρίτες χώρες ισχύουν μέχρι νεοτέρας οι συστάσεις του Συμβουλίου, οι οποίες δεν περιέχουν τον εμβολιασμό ως κριτήριο εισόδου στην ΕΕ και θα πρέπει να τροποποιηθούν ή όχι από το Συμβούλιο.


                            Ο Bill Gates απαντά ανοιχτά στις θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊο


Ο Μπιλ Γκέιτς, Bill Gates σχολιάζει για πρώτη φορά ανοιχτά τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν για τον ίδιο αναφορικά με τον κορονοϊό

Για πρώτη φορά, από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, ο συνιδρυτής της Microsoft και πολυεκατομμυριούχος, Μπιλ Γκέιτς (Bill Gates) σχολιάζει ανοιχτά τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο και εμπλέκουν το όνομά του, δηλώνοντας πως είναι «τρελές» και «κακόβουλες», ενώ τονίζει πως θα ήθελε να ερευνήσει τι κρύβεται πίσω από αυτές.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Γκέιτς δήλωσε ότι εκατομμύρια αναρτήσεις στο Διαδίκτυο και «τρελές θεωρίες συνωμοσίας» για τον ίδιο και τον κορυφαίο επιδημιολόγο των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, πιθανόν είχαν απήχηση εν μέρει λόγω του συνδυασμού μιας τρομακτικής ιογενούς πανδημίας και της ανόδου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Κανείς δεν θα προέβλεπε ότι εγώ και ο δρ. Φάουτσι θα κυριαρχούσαμε σε αυτές τις πραγματικά κακόβουλες θεωρίες», δήλωσε ο Γκέιτς. «Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση αυτό. Ελπίζω να ξεθυμάνει».

Ο Γκέιτς, ένας δισεκατομμυριούχος που αποχώρησε από τη θέση του προέδρου της Microsoft το 2014, έχει υποσχεθεί, μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος «Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς», τουλάχιστον 1,75 δισ. δολάρια για την παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19. Αυτό περιλαμβάνει στήριξη σε κάποιες εταιρίες παρασκευής εμβολίων, σε διαγνωστικές μεθόδους και πιθανές θεραπείες.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πριν από ένα χρόνο, εκατομμύρια θεωρίες έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο, τροφοδοτώντας την παραπληροφόρηση για τον κορονοϊό, την προέλευσή του και τα κίνητρα αυτών που εργάζονται για την αντιμετώπισή του. Σε αυτές περιλαμβάνονται ισχυρισμοί ότι ο Φάουτσι και ο Γκέιτς δημιούργησαν την πανδημία προκειμένου να προσπαθήσουν να ελέγξουν τους ανθρώπους, ότι θέλουν να βγάλουν κέρδος από την εξάπλωση του ιού και ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα εμβόλια για να εισάγουν τσιπάκια ανίχνευσης στο ανθρώπινο σώμα.

«Μα πραγματικά, τα πιστεύει αυτά ο κόσμος;», διερωτήθηκε ο Γκέιτς. «Πραγματικά θα πρέπει να εκπαιδευτούμε για αυτό την επόμενη χρονιά και να καταλάβουμε… πώς αλλάζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων και πώς θα έπρεπε να το είχαμε ελαχιστοποιήσει».

Ο Γκέιτς επαίνεσε τον Φάουτσι και τον Φράνσις Κόλινς, επικεφαλής των αμερικανικών Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, χαρακτηρίζοντάς τους «έξυπνους» και «υπέροχους ανθρώπους» και είπε ότι ανυπομονεί να τους δει να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν αποδοτικά και να πουν την αλήθεια υπό τη νέα κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Κατά τη διάρκεια της διαχείρισης της πανδημίας από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο Γκέιτς είπε, «μερικές φορές ένιωθες ότι ήταν οι μοναδικοί σώφρονες άνθρωποι στην αμερικανική κυβέρνηση». «Είμαι ενθουσιασμένος για την ομάδα που επέλεξε ο Μπάιντεν» για να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση, δήλωσε ο Γκέιτς.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Γκέιτς δήλωσε επίσης ικανοποιημένος που υπό τον Μπάιντεν οι ΗΠΑ επέστρεψαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και για το ότι «διόρισε έξυπνους ανθρώπους, και για το γεγονός ότι ο δρ. Φάουτσι δεν θα καταπιέζεται».