Φωτιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: Δύο διασωληνωμένοι, 9 άτομα στο νοσοκομείο - 44 απεγκλωβισμοί
27/5/2022

Σε εγκαταλειμμένο κτήριο δίπλα από αυτό που στεγάζονται τα Επιμελητήρια, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό, φαίνεται πως ξεκίνησε η φωτιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επί της Αριστοτέλους, από την Εγνατία και από τη Σολωμού.

Απεγκλωβίστηκαν συνολικά 44 άτομα, δύο εκ των οποίων μεταφέρονται διασωληνωμένοι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 20 και 35 ετών, ενώ ακόμα 9 αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφερθηκαν στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Παπανικολάου, νοσηλεύονται συνολικά 6 άτομα, ενώ ακόμη τρία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος» με ελαφριά αναπνευστικά προβλήματα.

Αμέσως μετά την επιχείρηση κατάσβεσης, ο Υποστράτηγος και Συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μάριος Αποστολίδης, δήλωσε «Απεγκλωβίσαμε 44 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά που ήταν στο διπλανό φροντιστήριο αναφέρει το grtimes.gr.

Όπως επιπλέον είπε, «είχαμε πληροφορίες ότι πρόκειται για εγκλωβισμένα άτομα και ειδοποιήσαμε αμέσως μεγάλη δύναμη, 12 οχήματα με 40 άνδρες ανάμεσά τους δύο ειδικά οχήματα, για να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε, αν έπρεπε, άτομα από τα μπαλκόνια». Όπως ακόμη είπε: «Περιβάλλαμε από τρεις πλευρές το κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά η οποία τελικά δεν ήταν στο κτίριο γραφείων ήταν στο διπλανό το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο και με σκουπίδια μέσα. Από εκεί μάλλον ξεκίνησε η πυρκαγιά και δημιουργήθηκε μεγάλο θερμικό φορτίο, για αυτό υπήρχε και ο έντονος καπνός που φαινόταν από μακριά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτίριο».

Στην επιτυχή αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η δύναμη της αστυνομίας που έφτασε στο σημείο.

Όπως δήλωσε ο αστυνομικός, Αλέξανδρος Σφελινιώτης και οι αστυνομικοί βοήθησαν αρχικά στη ρύθμιση της κυκλοφορίας και στη διευκόλυνση του έργου της Πυροσβεστικής, ενώ στη συνέχεια βοήθησαν στους απεγκλωβισμούς και έδιναν παράλληλα ότι πληροφορίες είχαν προς τους άνδρες της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν στο σημείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, απεγκλωβίστηκαν συνολικά 44 άτομα, δύο εκ των οποίων μεταφέρονται διασωληνωμένοι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Μάλιστα, αναστάτωση προκλήθηκε και σε φροντιστήριο επί της οδού Εγνατίας 76 όπου παιδιά χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής άμεσα από το κτήριο. Να σημειωθεί πως δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός.

Αναπνευστικά προβλήματα αντιμετωπίζουν άτομα που κατάφεραν να εξέλθουν από τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε κτήριο κοντά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρίσκονται στο σημείο και τα πληρώματα παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους ανθρώπους. Σημειώνεται ότι συνολικά απεγκλωβίστηκαν 44 άτομα.

Πανικός επικράτησε νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους, εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ανώγειο κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Εγνατίας 76.

Ωστόσο, οι καπνοί έχουν μεταφερθεί σε διπλανά κτίρια και κυρίως σε γειτονικό φροντιστήριο, όπου αυτήν τη στιγμή βρίσκονται περίπου 25-30 παιδιά και για το λόγο αυτόν έχει στηθεί επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους, ώστε να μην κινδυνεύσουν από τις αναθυμιάσεις.

 Αυτήν τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές αυτόπτων μαρτύρων, οι οποίοι κατάφεραν να βγουν έγκαιρα από το κτήριο που στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, παρά τον πυκνό καπνό. Γυναίκα που βρισκόταν σε κτήριο δίπλα από αυτό που πήρε φωτιά αναφέρει πώς αυτή μαζί με άλλα έντεκα άτομα κατάφεραν να βγουν χρησιμοποιώντας τις σκάλες, σύμφωνα με οδηγίες της πυροσβεστικής. Η γυναίκα ανέφερε ότι υπήρχαν πυκνοί καπνοί και σημείωσε ότι δεν άκουσε κάποια έκρηξη. «Βέβαια φοβηθήκαμε», σημείωσε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Μία άλλη γυναίκα αναφέρει ότι στον έβδομο όροφο του κτηρίου που στεγάζεται το ΒΕΘ, υπάρχει φροντιστήριο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν και παιδιά, όταν ξέσπασε φωτιά. Η γυναίκα, μητέρα του παιδιού, που βρισκόταν στο φροντιστήριο ανέφερει ότι τα παιδιά τρόμαξαν πολύ. Η ίδια έλαβε κλήση από την κόρη της για τη φωτιά και έσπευσε στο σημείο για να βεβαιωθεί πως η κόρη της ήταν καλά στην υγεία της. Από το φροντιστήριο δεν τραυματίστηκε κανένα παιδί και όλα κατάφεραν να βγουν εγκαίρως από το κτήριο.

Στο σημείο βρίσκονται ακόμη ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να παρέχουν τις Πρώτες Βοήθειες σε όλους όσοι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Πηγή πληροφοριών voria.gr και grtimes.gr.

Σοκάρει ο πλοίαρχος που είδε την 5χρονη να πνίγεται: Δεν ήξερε να κολυμπάει το παιδί, είδα τα χεράκια του μόνο

26/5

Είδα το κοριτσάκι μόνο του στην θάλασσα, πνιγόταν. Ήταν σε απόσταση 60 μέτρων από το πλοίο μου. Ήμουν έτοιμος να πηδήξω στην θάλασσα, ενημέρωσα τις Αρχές. Ευτυχώς ήρθαν άμεσα

Συγκλονίζουν τα λόγια του καπετάνιου του πλοίου «Άγιος Νεκτάριος» που βρήκε την 5χρονη χωρίς τις αισθήσεις της στη θαλάσσια περιοχή του Αργοσαρωνικού στο λιμάνι του Πειραιά.

Η περιγραφή του κ. Απόστολου Λαζαρίδη για το πώς βρέθηκε το κορίτσι είναι σοκαριστική.

«Ήταν ένα κοριτσάκι μόλις 5 ετών, μόνο του στη θάλασσα και πνιγόταν. Η απόσταση από το πλοίο μου ήταν περίπου 60 μέτρα. Ήμουν έτοιμος να πηδήξω στη θάλασσα. Ενημέρωσα τις Αρχές, οι οποίες ευτυχώς έφτασαν αμέσως και έβγαλαν έξω το κοριτσάκι», είπε χαρακτηριστικά ο πλοίαρχος και πρόσθεσε:

«Δεν ήξερε καθόλου να κολυμπάει το παιδί. Εγώ είδα τα χεράκια του μόνο».

Σημειώνεται ότι η 5χρονη νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου “Παίδων”.

Πέτρος Φιλιππίδης: Συνεχίζει την κατάθεση της η δεύτερη γυναίκα που καταγγέλλει απόπειρα βιασμού
25/5/2022

Για τρίτη ημέρα συνεχίζει να καταθέτει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δεύτερη γυναίκα η οποία καταγγέλλει για απόπειρα βιασμού τον Πέτρο Φιλιππίδη το 2010 μέσα στο θέατρο.

Σύμφωνα με άρθρο στο news.gr είναι η μόνη από τις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον προφυλακισμένο ηθοποιό που καταθέτει με την παρουσία κοινού και δημοσιογράφων καθώς οι άλλες δυο επέλεξαν να μιλήσουν κεκλεισμένων των θυρών.

Η μάρτυρας θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου που αρνείται κατηγορηματικά ότι προσπάθησε να βιάσει την νεαρή γυναίκα.

Η μάρτυρας, έντονα φορτισμένη, έχει περιγράψει με λεπτομέρειες στις προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου πώς ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε, όπως λέει, μέσα στο καμαρίνι του.

«Κατέβασε το κολάν μου και παρέσυρε μαζί και το εσώρουχο μου. Με φοβερή δύναμη μου άνοιξε τα πόδια και προσπάθησε να εισχωρήσει μέσα μου. Συνέχισα να κουνιέμαι ασταμάτητα, κάποια στιγμή μετακίνησε το χέρι του για να πιάσει το γεννητικό του όργανο. Τότε κατάφερα να μετακινήσω το πόδι μου και να τον απομακρύνω. Σηκώθηκα και κοπάνησα σε κάποιο έπιπλο που βρισκόταν δίπλα. Βρέθηκε πίσω μου κι ένιωσα το γεννητικό του όργανο να με ακουμπάει στο γυμνό μέρος του σώματος μου, στο μηρό περίπου» ανέφερε έντονα φορτισμένη και πρόσθεσε πως όταν προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα για να φύγει την βρήκε κλειδωμένη .

«Δεν μπορώ να περιγράψω τι ακριβώς αισθάνθηκα όταν το κατάλαβα. Άρχιζα να φωνάζω δυνατά «αααααα». Αυτός ατάραχος και ξενερωμένος. «Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο», μου είπε. Έπιασα τσάντα και παλτό και άρχισα να κοπανάω την πόρτα με τα χέρια και τα γόνατα μου» περιέγραψε σημειώνοντας πως εκείνη τη στιγμή ο κατηγορούμενος την απείλησε πως θα την καταστρέψει φωνάζοντας: «Όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου, τόσο εύκολα μπορώ να την γκρεμίσω. Αν περάσεις αυτή την πόρτα θα σε καταστρέψω».

Πόρισμα σοκ για την φωτιά στη Βαρυμπόμπη που έκανε στάχτη 100.000 στρέμματα δάσους
24/5/2022

Πόρισμα φωτιά για τη μεγάλη καταστροφή στην Πάρνηθα παρουσιάζεται αναλυτικά σε άρθρο στο dikaiologitika.gr .

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης του ΑΔΜΗΕ προκάλεσε την πύρινη κόλαση τον περασμένο Αύγουστο που αποτέφρωσε στρέμματα και κατοικίες.
Η μοιραία πυρκαγιά προκλήθηκε από τον πυλώνα ΧΑ 44 του δικτύου υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το εστιατόριο «Λεωνίδας» στη Βαρυμπόμπη και οφείλεται στη δημιουργία ισχυρών ηλεκτρικών τόξων λόγω μη καθαρισμού των μονωτήρων.

Τι έδειξε η αυτοψία
Η δασική έκταση όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά είναι μέσα σε πυκνό πευκοδάσος. Από τις αυτοψίες στην περιοχή, την πορεία της πυρκαγιάς και τη φορά του ανέμου, εντοπίστηκε κάτω από πυλώνα υψηλής τάσης (150ΚV) με ονομασία ΧΑ 44, η αρχική εστία της φωτιάς.

Ακόμη στον συγκεκριμένο πυλώνα και σε έναν μονωτήρα διαπιστώθηκε η αποκοπή ενός δίσκου, σύμφωνα με πληροφορίες από τα ΝΕΑ.

Όπως προσδιορίζεται από το έγγραφο, οι θερμοκρασίες εκείνη την ημέρα ήταν υψηλότερες των 40 βαθμών Κελσίου και η υγρασία μικρότερη του 20%.

Αξίζει να σημειωθεί πώς ο πυλώνας ΧΑ 44 είχε ύψος περίπου 25 μέτρων και τα ΄δέντρα που βρίσκονταν στην περιοχή δεν ήταν κοντά στους αγωγούς, ούτε πλησίαζαν αυτούς. Ούτε υπήρχε υψηλή βλάστηση.Καταγράφεται λοιπόν, σύμφωνα και με τους αρμόδιους πραγματογνώμονες της Πυροσβεστικής, ως αίτια πρόσκληση των ισχυρών ηλεκτρικών τόξων, ο μη επαρκής καθορισμός των μονωτήρων από ρύπανσή τους, υπερτάσεις κλπ.

Τέλος, αναφορικά με το πόρισμα, αποκλείεται το ενδεχόμενο της σύμπτωσης, να είχε δηλαδή προκληθεί από κάποιον άλλο λόγο πυρκαγιά στο ίδιο σημείο που προκάλεσε την καταστροφή του μονωτήρα, τα ηλεκτρικά τόξα κλπ.

Silver Alert: Ο Θύμιος έχει εντοπιστεί στον Πειραιά - Βρίσκεται σε κατάσταση πανικού23/5/2022
Στον Πειραιά φαίνεται να εντοπίστηκε ο Θύμιος Μπουγάς που είχε εξαφανιστεί από τον Πύργο, μετά από επιθέσεις bullying που δέχθηκε από νεαρούς.

«Οι περιγραφές που παίρνουμε από εκείνη την περιοχή, ταιριάζουν με τον Ευθύμη, και ενδυματολογικά και ο σωματότυπος, ακόμα και ο μηχανισμός ομιλίας λόγω τραχειοστομίας» ανέφερε στον ιστότοπο thebest.gr o διοικητής του Silver Alert Γεράσιμος Κουρούκλης.
 
«Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε αναζήτησή του, παίζουμε το κρυφτούλι με τον Ευθύμη. Έχουμε τέσσερις με πέντε μαρτυρίες, είναι στην περιοχή του Πειραιά αλλά μόλις καταλάβει ότι κάποιος τον κοιτάει πιο έντονα, το βάζει στα πόδια και μέχρι να προλάβουν να μας ενημερώσουν έχει εξαφανιστεί. Δεν ξέρουμε αν γνωρίζει ότι το ψάχνουμε, όμως αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι βρίσκεται σε κατάσταση πανικού και προσπαθεί να ξεφύγει από τους πάντες και τα πάντα».

Όπως τονίζει, ο κ. Κουρούκλης, ο Ευθύμης είναι τρομαγμένος και ζει ως άστεγος και επαιτεί: «Τον έχουν δει να βγαίνει από εγκαταλελειμμένα κτίρια αλλά μόλις τον πλησιάζουν, τρέχει και απομακρύνεται και μιλάμε για πολίτες, εθελοντές χωρίς διακριτικά. Όλα συγκλίνουν ότι είναι εκεί αλλά είναι πολύ τρομαγμένος. Είναι ενημερωμένες με φωτογραφίες πεζές περιπολίες της αστυνομίας αλλά και το λιμενικό σώμα μήπως προσπαθήσει να φύγει προς άλλη κατεύθυνση με πλοίο».

 
Επίσης, ο κ. Κουρούκλης απευθύνει έκκληση: «Όποιος δει τον Ευθύμη, δεν τον πλησιάζει αλλά αυτομάτως με το που θα το δει, καλεί στο 1065 και μας δίνει το τόπο για να ενεργοποιήσουμε εμείς τους εθελοντές και την αστυνομία. Στο μεταξύ, δεν τον αφήνει διακριτικά από τα μάτια του».

Κάτω Πατήσια: Άγριος ξυλοδαρμός μαθήτριας στο σχολείο του 14χρονου που αυτοκτόνησε

20/5/2022

Σύμφωνα με την μητέρα της, δεν είναι ο μόνος ξυλοδαρμός που έχει υποστεί το κορίτσι.
Αδιανόητες εικόνες από το σχολείο του 14χρονου που αυτοκτόνησε στα Κάτω Πατήσια βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο έχει καταγραφεί ο άγριος ξυλοδαρμός μιας ανήλικης, μαθήτριας του σχολείου, από ομάδα κοριτσιών και αγοριών. Αυτός μάλιστα, σύμφωνα με την μητέρα της, δεν είναι ο μόνος ξυλοδαρμός που έχει υποστεί το κορίτσι, καθώς σε βάρος της, πέρα από τα σχεδόν καθημερινά περιστατικά απειλών και άσκησης ή απειλής άσκησης βίας, υπάρχει ακόμη μια επίθεση με δυνατά χτυπήματα.

Η μητέρα της μαθήτριας, ανέφερε πως «από την αρχή του 2021 άρχισαν να ενοχλούν την κόρη μου και τον Οκτώβριο συνεχίστηκαν οι επιθέσεις. Της επιτίθενται αγόρια και κορίτσια από το σχολείο, όχι από την τάξη της, επειδή νόμιζαν ότι «έδωσε» η κόρη μου τα ονόματα των παιδιών που έκαναν κατάληψη», ενώ σημείωσε πως τα περιστατικά είναι πολύ συχνά, λέγοντας χαρακτηριστικά «και στον πίσω χώρο του σχολείου την βρίζουν, την κλωτσάνε και την φτύνουν».

«Κάλεσα τον Διευθυντή, τον ενημέρωσα και του ζήτησα να καλέσει τους γονείς ορισμένων παιδιών για να βοηθήσει και μου απάντησε πως δεν μπορεί να με βοηθήσει. Τον ρώτησα αν μπορώ να κινηθώ νομικά και μου είπε φυσικά», σημείωσε η μητέρα του κοριτσιού.

Χωρίς μάσκες έως τις 15 Σεπτεμβρίου – Πού θα παραμείνουν υποχρεωτικές

18/5/2022
Τις τελικές αποφάσεις για τις μάσκες παίρνει σήμερα η επιτροπή των ειδικών καθώς αποφασίζεται σε ποιους εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση της.

Σύμφωνα με άρθρο στο newsbeast.gr , οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, δομές υγείας, μετρό, τραμ και λεωφορεία. Δηλαδή στα μέσα μεταφοράς όπου δεν υπάρχουν αριθμημένες θέσεις.

Αντίθετα σε αεροπλάνα, πλοία και τρένα που οι θέσεις είναι αριθμημένες θα είναι προαιρετική η χρήση της.

Το μέτρο αυτό θα ισχύσει έως τις 15/09 και τότε θα επανεξεταστεί.


Ηλεία: Τραγωδία – Βρέφος 13 ημερών πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες

16/5/2022

Θα έπρεπε να είναι για το ζευγάρι οι πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής τους. Είχαν γεννήσει δίδυμα. Ομως η ζωή είχε άλλα σχέδια. Το ένα απο τα δύο βρέφη, ηλικίας μόλις 13 ημερών, έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βυθίζοντας σε θλίψη την τοπική κοινωνία.

Το περιστατικό έγινε στη Ζαχάρω της Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.gr, το νεογέννητο μωρό εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και οδηγήθηκε από τους γονείς του στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας.

Το ιατρικό προσωπικό άμεσα παρέλαβε το νεογέννητο προκειμένου να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες και για 30 λεπτά του έκαναν KAΡΠΑ.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή.

 
Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες θανάτου
Αξίζει να σημειωθεί πως το βρέφος είχε γεννηθεί πρόωρα (30 εβδομάδων).Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε το θάνατο το νεογέννητο δεν έχουν γίνει γνωστές και αναμένεται να εξακριβωθούν μετά την ιατροδικαστική εξέταση στην οποία θα υποβληθεί καθώς η ΕΛΑΣ διέταξε νεκροψία και νεκροτομή.

Η σορός του βρέφους θα μεταφερθεί αύριο στην Πάτρα.

Σοκ στον Αλμυρό: Εδειρε και έστειλε στο Νοσοκομείο την επτά μηνών έγκυο σύζυγό του


13/5/2022Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό ενδοοικογενειακής  βίας, και μάλιστα με θύμα μια νεαρή μητέρα, που διανύει τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης, σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας, με το θύμα να καταλήγει για νοσηλεία στο Νοσοκομείο του Βόλου και τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να μη διατρέξει κίνδυνο η υγεία μητέρας και του εμβρύου που κυοφορεί

Το επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα. Μετά το συμβάν ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού  και ο δράστης, σύζυγος της γυναίκας, συνελήφθη. Ωστόσο επειδή το ζευγάρι έχει άλλο ένα παιδάκι μόλις 17 μηνών και καθώς δεν υπάρχει άλλος κοντινός άνθρωπος στο οικογενειακό περιβάλλον, για να αναλάβει τη φιλοξενία του, με εισαγγελική εντολή μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο στο τμήμα νεογνών, δίπλα στη μητέρα του η οποία θα παραμείνει στο Αχιλλοπούλειο για παρακολούθηση τουλάχιστον ένα 24ωρο ακόμη, μέχρι οι γιατροί να είναι σίγουροι ότι μητέρα και έμβρυο είναι καλά

Την υπόθεση χειρίζεται το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού σύμφωνα με το volosday

Ο Πέτρος Κουσουλός για την υπόθεση της Πάτρας: Έχει συμβεί κάτι άλλο από αυτό που φαίνεται11/5/2022

Έχει συμβεί κάτι άλλο από αυτό που φαίνεται.... δήλωσε στην κάμερα ο Πέτρος Κουσουλός, αναφερόμενος στα γεγονότα της Πάτρας, για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας - Νομίζω εκεί θα καταλήξει και η δικαστική έρευνα...

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Super Κατερίνα», ο Πέτρος Κουσουλός τόνισε πως στην ουσία κάθε φορά που η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης χώριζαν, πέθαινε και ένα παιδί.

«Υπήρχε μια διάσταση ανάμεσα στο ζευγάρι και φαίνεται ότι κάθε φορά που ο σύζυγος εγκατέλειπε τη συζυγική στέγη, χανόταν και ένα παιδί. Απ’ ό,τι φαίνεται το βασικό κίνητρο ήταν ο Μάνος.

Έχει συμβεί κάτι άλλο από αυτό που φαίνεται. Η ανακρίτρια έδωσε πολύ μεγάλη βάση στην κατάσταση του ζευγαριού, τι σχέση είχε ο Μάνος Δασκαλάκης με την Ρούλα Πισπιρίγκου. Δεν ερωτήθηκε ο Μάνος τι ακριβώς συνέβαινε με την Μαλένα και την Ίριδα» τόνισε ο Πέτρος Κουσουλός.

Κρήτη: 2χρονη «ξεπόρτισε» μεσάνυχτα από το σπίτι της -Την βρήκε περαστικός
10/5/2022

Θυμάστε το χαριτωμένο ξανθό αγοράκι στην ταινία «ο μπόμπιρας ξεπόρτισε»; Στη δική μας ιστορία που είναι πέρα ως πέρα αληθινή …ξεπόρτισε η μπέμπα, ένα πανέξυπνο πλασματάκι μόλις 2 ετών, το οποίο μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα το «έσκασε» από το σπίτι της οικογένειας και βγήκε στους δρόμους, σε περιοχή της Χερσονήσου.

Το απίστευτο περιστατικό καταδεικνύει ότι τα «σκασιαρχεία» δεν είναι μόνο κινηματογραφικά αλλά συμβαίνουν και στις καλύτερες των οικογενειών. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Ευτυχώς το συμβάν είχε happy end και το κοριτσάκι έπεσε εγκαίρως στα χέρια ενός καλού ανθρώπου. Το εντόπισε ένας 61χρονος Ελληνο-Φιλιππινέζος, ο οποίος περνούσε από το σημείο, σχολώντας από την εργασία του, σε ταβέρνα της περιοχής. Εν τέλει η μπέμπα μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου όπου παρέμεινε μέχρι το πρωί, με τους ανθρώπους της υπηρεσίας να κάνουν baby sitting λόγω βρεφικού …αντάρτικου.

Οι γονείς της μικρούλας, σύμφωνα με πληροφορίες του «Cretalive», ενημερώθηκαν για την «κοπάνα» το πρωί πια. Ξύπνησαν από το κουδούνι της πόρτας στις 7.50 το πρωί. Άνοιξε ο μπαμπάς και είδε τους αστυνομικούς. Τον ρώτησαν για το μωρό. «Κοιμάται στην κούνια του», απάντησε βέβαιος. Κούνια που τον κούναγε… Όταν οι αστυνομικοί εξήγησαν τι είχε συμβεί, οι άνθρωποι έπαθαν σοκ. Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν.

 Τα δάκρυα του πατέρα: «ευχαριστώ τον Θεό και τον άνθρωπο που τη βρήκε»

  Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με τον πατέρα να παραπέμπεται στο εδώλιο με την κατηγορία της έκθεσης κατά συναυτουργία (ως προς τη μητέρα η δικογραφία διαχωρίστηκε).

Ο άνθρωπος ξέσπασε σε κλάματα αναλογιζόμενος τι θα μπορούσε να είχε συμβεί στο παιδάκι τους. «Ευχαριστούμε τον Θεό και τον άνθρωπο που το βρήκε το παιδί…» είπε με λυγμούς.

«Είστε από τους τυχερούς» σχολίασε η πρόεδρος στον πατέρα. «Άλλοι σε ένα δευτερόλεπτο τα χάνουν όλα. Το πήρατε το μάθημα» είπε.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του πατέρα, κ. Παντελή Ρυακιωτάκη, νωρίς εκείνο το βράδυ ο εντολέας του ειδοποιήθηκε για το θάνατο της υπερήλικης γιαγιάς του και έτσι έφυγε για το χωριό προκειμένου να βοηθήσει στη διεκπεραίωση των διαδικαστικών της κηδείας.

Η σύζυγος με την μπέμπα έμειναν στο σπίτι. Η μαμά έπαιξε με το κοριτσάκι περίπου μέχρι τις 11 τη νύχτα οπότε και το έβαλε να κοιμηθεί στην κούνια του, στο παιδικό υπνοδωμάτιο. Η ίδια σιδέρωσε κάποια ρούχα και στη συνέχεια έπεσε και εκείνη για ύπνο.

Ο μπαμπάς επέστρεψε στην οικία τους γύρω στις 2.15 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Επειδή γύρισε αργά, μπήκε στο σπίτι αθόρυβα για να μην τις ξυπνήσει. Η «βόμβα» έσκασε το πρωί όταν οι αστυνομικοί, όπως προαναφέρθηκε, χτύπησαν το κουδούνι της κατοικίας.

Στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι οι γονείς έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να αποκτήσουν αυτό το κοριτσάκι, το οποίο μεγαλώνουν με πολλή αγάπη και στοργή. Η μπέμπα πηγαίνει σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό, η μονοκατοικία της οικογένειας είναι γεμάτη παιχνίδια ενώ διαθέτει και παιδότοπο.

Ο πατέρας κηρύχθηκε αθώος, ενώ διαβεβαίωσε το δικαστήριο ότι ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία με τεχνικό προκειμένου να εγκαταστήσει δέσμες πέριξ της κατοικίας και συστήματα συναγερμού σε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο!

Πηγή: Cretalive

Καλό παράδεισο να' χεις: Απίστευτο εικόνες από κόντρες στην Αττική με το κοντέρ να δείχνει 260 χλμ/ωρα
9/5/2022

Οι κόντρες γρήγορων αυτοκινήτων και μηχανών συνεχίζουν να αποτελούν «πονοκέφαλο» για την ΕΛ.ΑΣ, καθώς σε καθημερινή βάση γίνονται τέτοιο στην Αττική, είτε με οργανωμένη μορφή, είτε σε μικρότερο βαθμό, ατομικά από τους οδηγούς.

Το Star παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του ένα ρεπορτάζ για αυτούς, έχοντας εξασφαλίσει κάποια σχετικά ντοκουμέντα. Το ένα είναι από την περασμένη Πέμπτη σε έναν σκοτεινό δρόμο, με μεγάλη ευθεία, όμως το συγκλονιστικό είναι το δεύτερο.

Αυτό είναι τραβηγμένο από έναν δρόμο που θυμίζει την Αττική οδό, με τον οδηγό του ενός οχήματος να έχει πιάσει τα 260 χιλιόμετρα ανά ώρα, την ώρα που κάνει πλάκα με τον άλλον και του εύχεται καλό παράδεισο.

Ο «καταραμένος»
Το στίγμα του για αυτές τις κόντρες, έδωσε και ένας άνθρωπος που τις γνωρίζει πολύ καλά. Στην κάμερα του καναλιού μίλησε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ή αλλιώς «Καταραμένος» όπως είναι το παρατσούκλι του, συμμετείχε σε τέτοιους αγώνες για 35 χρόνια, καυτηριάζοντας αυτούς που βγαίνουν μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστους δρόμους που κυκλοφορούν οικογένειες, κάνοντας επίδειξη των ικανοτήτων τους.

«Δεν μπορεί κάποιος να παίρνει το αμάξι τώρα, Κυριακή μεσημέρι, επειδή είναι πισωκίνητο και 100-200 άλογα και να πηγαίνει στο Λιμανάκια, στις οικογένειες να σκοτώσει κανέναν», είπε χαρακτηριστικά.

Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ
Την προηγούμενη εβδομάδα, σε Λεωφόρο Σχιστού, Λυκαβηττό, Παλιό Αεροδρόμιο, Βουλιαγμένη και Βάρκιζα, η ΕΛΑΣ έγιναν 782 και βεβαίωσε 98 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, με αποτέλεσμα 24 οχήματα να ακινητοποιηθούν.Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

98 για υπερβολική ταχύτητα
24 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος
11 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
5 για μη χρήση κράνους
4 για επικίνδυνους ελιγμούς
3 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
1 ανασφάλιστο όχημα
1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Στραγγάλισε την μητέρα των παιδιών του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει
6/5/2022

Νέα τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης 5 Μαΐου 2022 στις Πηγές του Δήμου Νέστου στην Καβάλα.

Ένας άνδρας 55 ετών σκότωσε τη 43χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με το kavalapost, το ζευγάρι, που έχει δύο ανήλικα παιδιά, αντιμετώπιζε προβλήματα. Ο άνδρας φέρεται να στραγγάλισε τη γυναίκα και μετά να κάλεσε την Αστυνομία ο ίδιος.

Πιο συγκεκριμένα, ο 55χρονος στραγγάλισε τη σύζυγό του μέσα στο φαρμακείο τους, με το kavalaportal να αναφέρει ότι τη ζήλευε παθολογικά. Αρχικά, ο δράστης προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του προσποιούμενος ότι το φαρμακείο δεν θα ανοίξει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων της γυναίκας του. Έπειτα προσπάθησε δίχως αποτέλεσμα να δώσει τέλος στη ζωή του.

Τέλος, αποφάσισε να παραδοθεί καλώντας στην Αστυνομία και αυτή την ώρα νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβαλάς. Όπως αναφέρει το kavalanews, το ζευγάρι είχε καταγωγή από τον Αμυγδαλεώνα, ενώ τα παιδιά τους είναι 10 και 6 ετών. Το τραγικό συμβάν ερευνά το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

«Καταλάβαμε ότι κάτι έχει συμβεί όταν δεν άνοιξε το φαρμακείο», λέει γείτονας στο protothema.grΤο έγκλημα στην Καβάλα έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Άνδρας που διαμένει πολύ κοντά στο φαρμακείο που διατηρούσε η 43χρονη δήλωσε στο protothema.gr ότι το ζευγάρι δεν είχε δώσει μέχρι τώρα δικαιώματα.

«Χθες το απόγευμα, αναστατωθήκαμε γιατί το φαρμακείο δεν άνοιξε. Αντιληφθήκαμε ότι κάτι έχει συμβεί γιατί πρόσφατα είχαμε μάθει ότι του έχει ζητήσει να χωρίσουν.


Έχουν δύο παιδιά και ποτέ δεν είχαν δώσει δικαιώματα για να καταλάβει το χωριό ότι κάτι συμβαίνει. Όλοι έχουμε σοκαριστεί γιατί η γυναίκα ήταν αξιόλογη και αγαπητή στη γειτονιά. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να ξέρει τι πραγματικά συνέβαινε μεταξύ τους, λέει στο protothema.gr

«Σέρνεται σαν φίδι ύπουλο…»: Ανατpιχιάζει η γυναικολόγος της Ρούλας Πισπιρίγκου που ξεγέννησε Μαλένα και Ίριδα

3/5/2022

Αναρτήσεις από τη γυναικολόγο που ξεγέννησε τη Μαλένα και την Ίριδα και αναφέρονται στην Πισπιρίγκου έφερε στο φως της δημοσιότητας το Πρωινό.

Δυο συγκινητικές αναρτήσεις, αυτές της γυναικολόγου της Ρούλας Πισπιρίγκου που έφερε στον κόσμο τη μικρή Μαλένα και την Ίριδα, έφερε στο φως σήμερα η εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό». Την ίδια στιγμή, προς την επίλυση του θρίλερ οδηγούνται οι αρχές.

«Βαριά η νύχτα απόψε. Σέρνεται σαν φίδι ύπουλο τραβώντας άλυσους. .. τρίζουν τα χώματα… πως να υποδεχτούν έναν άγγελο; Οι άγγελοι φέγγουν στο στερέωμα καρδιά μου, ψυχούλα μου δεν κρύβονται στα άδυτα… Μωρό μου, έφυγες για άλλα μονοπάτια, για άλλους κόσμους, να ομορφύνεις με τα καταγάλανα ματάκια σου, το λαμπερό χαμογελάκι σου, το παιχνιδιάρικο μουτράκι σου. Παιδί της ψυχής μου, δε μπορώ να πω αντίο. Συγχώραμε… Συγγνώμη που δε πρόλαβα να μάθω, που δε πρόλαβα να διώξω τα σύννεφα να δεις το ουράνιο τόξο. Εγώ που φέρνω τη ζωή, που σας δίνω την πρώτη ανάσα, που χάνει η καρδιά μου έναν χτύπο για να σας δώσω το πρώτο κλάμα. Μωρό μου, τα χέρια μου έμειναν άδεια, τα μάτια μου υγρά από τον πόνο σου. Η ψυχή βρυχάται. Παιδί μου, καλό ταξίδι Μαλένα μου» αναφέρει η ανάρτηση της γυναικολόγου για τη Μαλένα.

Μετά το θάνατο της Ίριδας, η ίδια γυναίκα έγραψε ένα ακόμη έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κείμενο.

«Πριν 7 μήνες σε κράτησα στην αγκαλιά μου. Χθες έβλεπα το βίντεο που ανήρτησε η υπέροχη μαμά σου, χαμογέλασα στα σκέρτσα σου. Σήμερα, στο δρόμο να φέρω στη ζωή μια νέα ζωή, μαθαίνω ότι έχασα εσένα, μικρό μου ουράνιο τόξο. Μικρή μου Ίριδα, η ψυχή μου μαύρισε όπως εκείνη τη νύχτα» ανέφερε η ανάρτηση για την μικρή Ίριδα που έφυγε από τη ζωή επτά μόλις μήνες από τη γέννησή της.

Πρωτομαγιά: Συγκλονιστικό μήνυμα του τραυματισμένου λιμενεργάτη της Cosco – Απεργιακό «γλέντι» στο λιμάνι του Πειραιά


2/5/2022

«Θέλω το ατύχημά μου να είναι το τελευταίο [...] Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά»

Συγκλονιστικό ήταν το μήνυμα που έστειλε στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση των συναδέλφων του στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, ο τραυματίας λιμενεργάτης Τάκης Πέπας ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

«Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά»

Όπως ακούγεται από το βίντεο του «902» ο Τ. Πέπας από το νοσοκομείο μέσω τηλεφώνου απευθύνεται στους συναδέλφους του και λέει: «Θέλω να πω μια καλησπέρα σε όλη την εργατική τάξη. Παιδιά να είμαστε ενωμένοι. Θέλω το ατύχημά μου να είναι το τελευταίο και να είναι προάγγελος για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις οικογένειές μας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμπαράστασή σας. Σας αγαπώ. Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά».

Αμέσως η τελευταία φράση του γίνεται σύνθημα από τους συγκεντρωμένους απεργούς και ηλεκτρίζει ακόμα περισσότερο την ήδη συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα: «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» μέσα σε ξέφρενα χειροκροτήματα.

Να ζουν με το κεφάλι ψηλά

Σημειώνεται ότι ο Τάκης Πέτας, τα ξημερώματα της Πέμπτης έπεσε από ύψος 12 μέτρων, κατά την διάρκεια εργασιών σε πλοίο, εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ασφαλείας και ακριβώς εξαιτίας του νέου εργατικού ατυχήματος οι λιμενεργάτες έχουν προχωρήσει σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις απαιτώντας υπογραμμή συλλογικής σύμβασης και μέτρα ασφαλείας για την εργασία τους.

Μετά το μεσημέρι σήμερα οι διαδηλωτές από τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς κατέφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους λιμενεργάτες ενώ μηνύματα συμπαράστασης φτάνουν απ’ όλη την Ελλάδα.

Τους χιλιάδες εργαζόμενους από όλους τους κλάδους χαιρέτησε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ τονίζοντας ότι η αλληλεγγύη δίνει δύναμη στους εργάτες της COSCO «να συνεχίσουν τον αγώνα για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους και να μπορούν να ζουν με το κεφάλι ψηλά».

Ανοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης - Δικαιούχοι και προϋποθέσεις


26/4/2022

Ανοίγει σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποδοχή των αιτήσεων για την επιδότηση των καυσίμων, η οποία κυμαίνεται από 40 - 55 ευρώ.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ανάλογα με τον ΑΦΜ.

Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας περιγράφονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και σύμφωνα με την οποία οι αιτήσεις των δικαιούχων στην ειδική εφαρμογή γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ τους, ως εξής:

- 26.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1

- 27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3

- 28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5- 29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7

- 30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9


- Από την 1η.5.2022 και εξής, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων.

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα γίνεται με χρήση των κωδικών TaxisNet. Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Επίσης, συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του.

Μετά από την υποβολή αιτήσεων θα αντλούνται αυτόματα στοιχεία για το όχημα (ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας) και τον οδηγό (εισόδημα κλπ).

Τα βήματα της αίτησης

Η ΚΥΑ περιγράφει τα βήματα για την πίστωση του επιδόματος βενζίνης:

1. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι δικαιούχοι αιτούνται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Η ψηφιακή κάρτα εκδίδεται από τράπεζα

2. Η είσοδος του δικαιούχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω gov.gr πραγματοποιείται με τους κωδικούς taxisnet

3. Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν.

4. Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα και εμβάζει αμελλητί το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

5. Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας: α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

6. Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

7. Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.7.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

8. Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά πέντε (5) ευρώ

Τα ποσά

50 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες:

- Βορείου Αιγαίου,

- Νοτίου Αιγαίου,

- Ιονίων Νήσων,

- Κρήτης,

- Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής,

- Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας,

- Περιφερειακή Ενότητα Θάσου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

- Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,

- Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

40 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα

Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

Δικαιούχοι είναι μισθωτοί, δημόσιοι υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ. Μόνο αυτοί μπορούν να αιτούνται την χορήγηση επιδόματος βενζίνης για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2022.

Κάθε όχημα και μοτοσυκλέτα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει επί του οχήματος και της μοτοσυκλέτας πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing). Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι το όχημα να είναι:

- σε κυκλοφορία,

- ασφαλισμένο και

- να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Για τον σκοπό της επαλήθευσης των προϋποθέσεων το πληροφοριακό σύστημα της εφαρμογής αντλεί πληροφορίες για το όχημα και μοτοσυκλέτα- μοτοποδήλατο και τον ιδιοκτήτη του με την χρήση των εξής διαδικτυακών υπηρεσιών:

- Στοιχεία οχήματος και προφίλ κατόχου από την Α.Α.Δ.Ε.,

- Στοιχεία Τελών Κυκλοφορίας από την Α.Α.Δ.Ε.,

- Εύρεση ασφάλισης οχημάτων (Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης),

- Στοιχεία εισοδήματος και κατοικίας για την επιδότηση καυσίμων από την Α.Α.Δ.Ε, για τον έλεγχο ιδιοκτησίας ιδιωτικής χρήσης οχήματος, μοτοσικλέτας-μοτοποδηλάτου, ασφάλισης, πληρωμής τελών κυκλοφορίας και τον έλεγχο του δηλωθέντος οικογενειακού εισοδήματος

Τρόποι πίστωσης της οικονομικής ενίσχυσης

Το επίδομα βενζίνης πιστώνεται στον δικαιούχο είτε:

- σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από τράπεζα ή

- σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του.

Διαδικασία πίστωσης σε τραπεζικό λογαριασμό

- Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των αιτήσεων, οι δικαιούχοι μπορούν να ζητούν την πίστωση του επιδόματος σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

- Ο δικαιούχος μπαίνει στην πλατφόρμα με τους κωδικούς taxisnet, συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του (email, κινητό τηλέφωνο) ενώ συμπληρώνει και τον αριθμό του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού του και αιτείται την πίστωση του σχετικού ποσού στον λογαριασμό αυτόν.

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα για τον σκοπό της πίστωσης του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης, και εν συνεχεία εμβάζει, στο πιστωτικό ίδρυμα το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στον δικαιούχο.

Έκδοση κάρτας καυσίμων στα Κ.Ε.Π.

Η διαδικασία αίτησης και έκδοσης της κάρτας καυσίμων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των Κ.Ε.Π., από πιστοποιημένο υπάλληλο, κατόπιν σχετικής αίτησης του φυσικού προσώπου- δικαιούχου, χωρίς την τήρηση των προθεσμιών βάσει ΑΦΜ

Ο υπάλληλος του Κ.Ε.Π. εισέρχεται στην ειδική εφαρμογή και καταχωρίζει στα πεδία που εμφανίζονται στο σύστημα:

- τον ΑΦΜ του φυσικού προσώπου,

- τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, μοτοσυκλέτας-μοτοποδηλάτου, επιβεβαιώνοντας ότι το δηλούμενο είναι ιδιοκτησίας του ή συνιδιοκτησίας του, ή μισθωμένο όχημα που του έχει παραχωρηθεί προς χρήση (leasing), καταχωριζομένου στην τελευταία περίπτωση και του ΑΦΜ της εκμισθώτριας εταιρείας,

- τα στοιχεία επικοινωνίας του φυσικού προσώπου, και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, και αιτείται για λογαριασμό του φυσικού προσώπου είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού για είτε την πίστωση του σχετικού ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του αιτούντος φυσικού προσώπου, το οποίο και δηλώνει στον υπάλληλο.

H ανωτέρω διαδικασία έκδοσης της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή δήλωσης του επιθυμητού τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου δύναται να πραγματοποιείται και με εξουσιοδότηση του εκπροσώπου του φυσικού προσώπου.

ΑΠΕ ΜΠΕ


Πάσχα 2022 – Χίος: Έκανε την πρώτη Ανάσταση ο «ιπτάμενος» ιερέας


23/4/2022

Με λαμπρότητα τελέστηκε στη Χίο η πρώτη Ανάσταση, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Ο ιερέας σκόρπισε δαφνόφυλλα σύμβολα της νίκης του Χριστού, με τους πιστούς να χτυπούν τα στασίδια.

Με κρότους και χτυπώντας τα Σήμαντρα στάλθηκε το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης, από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Χίου, που και φέτος το Πάσχα αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες πιστούς, που τηρουμένων των μέτρων και με τη χρήση μάσκας έσπευσαν να δουν τον π. Χρ. Γουρλή να μεταφέρει με τον δικό του μοναδικό τρόπο το αναστάσιμο μήνυμα.

«Ανάστα ο Θεός, κρίνον τήν γην, ότι σύ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις εθνέσι» έψαλε ο ιερέας π. Χριστοφόρος Γουρλής και αμέσως μετά η εκκλησία σείστηκε από τους χτύπους των Σημάντρων που σήμαναν τη νίκη του Θεανθρώπου επί του Θανάτου.


Πανικός στον Άγιο Παντελεήμονα: Άνδρας εισέβαλε στην εκκλησία και άρχισε να ουρλιάζει στο μικρόφωνο


20/4/2022

Ένα απρόοπτο συνέβη στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα το Σάββατο του Λαζάρου. Ένας άνδρας, αραβικής καταγωγής κατά τη διάρκεια εκκλησιαστικής εκδήλωσης στον Ιερό Ναό, άρχισε να ουρλιάζει στο μικρόφωνο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο άνδρας κατευθύνθηκε προς το μικρόφωνο και άρχισε να φωνάζει ότι έχει σχέση με το Ισλάμ, επικαλούμενος λόγια από το Κοράνι.

Τότε δύο άνδρες από την εκκλησία πήγαν και τον απομάκρυναν από το σημείο. Παράλληλα ο ιερέας προσπάθησε να ηρεμήσει τους πιστούς, οι οποίοι θορυβήθηκαν.

Έπειτα από λίγο έφτασαν και αστυνομικοί στην εκκλησία, αλλά το περιστατικό είχε τελειώσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας πιθανόν να βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών.

Νέος σεισμός στην περιοχή της Θήβας. Κούνηθηκε και πάλι η Αττική

7/4/2022


Σεισμός μεγέθους 3,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:36 στην περιοχή της Θήβας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά της Ασωπίας στη Βοιωτία, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο δίνει τον σεισμό στα 3,6 Ρίχτερ

Πάτρα - Λέων: Ο θάνατος της Τζωρτζίνας ήταν βασανιστικός - Ξεκλειδώνει την έρευνα για τους θανάτους των αδελφών της

30/3/2022

Η Τζωρτζίνα είχε βασανιστικό τέλος, υπέφερε αρκετά

Στον ΑΝΤ1 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των τριών νεκρών αδελφών στην Πάτρα και στην σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας.  

Ο Γρηγόρης Λέων περιέγραψε πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας «ξεκλειδώνει» την έρευνα για τους θανάτους των αδελφών της

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, «στο τρίτο παιδί έγινε ήταν μια πλήρης ιατροδικαστική διερεύνηση, όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και αποκλείονταν ουσιαστικά όλοι οι παθολογικοί και γονιδιακοί παράγοντες και όποιος άλλος παράγοντας μπορούσε να προκαλέσει έναν «φυσικό» θάνατο στο παιδί και αυτό που έμενε ήταν να διαπιστώσουμε τον εξωγενή παράγοντα που επέφερε τον θάνατο του παιδιού».


Σχετικά με την κεταμίνη, ο κ. Λέων είπε πως «η ουσία μπορεί να επιφέρει και μόνη της τον θάνατο, αλλά αυτό είναι ανάλογο και με την ποσότητας της. Σίγουρα επέδρασε μαζί με τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί».

«Η μητέρα με τις δημόσιες παρεμβάσεις της, μας περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο κατέληγαν τα παιδιά, μας περιέγραφε την σκηνή, ποιοι άλλοι ήταν παρόντες και προφανώς άθελα της και πως επήλθε ο θάνατος», επεσήμανε ο κ. Λέων, τονίζοντας σε αρκετά σημεία της συζήτησης του με τον Νίκο Χατζηνικολάου ότι «το τρίτο παιδί ξεκλείδωσε την αιτία θανάτου ως εγκληματική ενέργεια».Όπως σημείωσε ο κ. Λέων, «ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τους ιατροδικαστές η κοινωνία να μην χάσει την εμπιστοσύνη της στην επιστήμη μας. Υπήρχαν αστοχίες που καθυστέρησαν μια διαδικασία. Αλλά ως επιστήμονες, έπρεπε να αποδείξουμε σε όλη την κοινωνία ότι μπορούν να μας εμπιστεύονται».

Ο Νίκος Χατζηνικλάου μίλησε και με τον ποινικολόγο Γιάννη Μαρακάκη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση με την οποία είναι πλέον αντιμέτωπη η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1, ενδιάμεσα στην συζήτηση, μετέφεραν όλες τις τελευταίες εξελίξεις, όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο:

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Νέα ανάρτηση από τον ιατροδικαστή Λέων για ασφυξία

27/3/2022

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος ασχολείται με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου σε μία νέα ανάρτηση στο Facebook που αφορά την υπόθεση.

Με τους ιατροδικαστές μέχρι τώρα, να μιλούν για ενδείξεις «ασφυκτικού» θανάτου για τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας, τώρα, με την ανάρτησή του ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, βάζει το «κάδρο» του ασφυκτικού θανάτου και την υπόθεση του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας, της Τζωρτζίνας.

Συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Λέων γράφει:

«Διαβάζω ένα επιστημονικό άρθρο όπου σε περιστατικό απόφραξης των αεροφόρων οδών σε παιδί, το βασικό εύρημα που υπήρχε ήταν υποξαιμική- ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια».

Υπενθυμίζεται ότι τέτοιο εύρημα, υπήρχε στην περίπτωση της Τζωρτζίνας…


Αν μη τι άλλο πάντως, η εβδομάδα που ξεκινάει, αναμένεται να είναι μία εβδομάδα εξελίξεων για την πολύκροτη υπόθεση.


NEWSIT


Πάτρα: Κλειδί οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας. Αποκαλυπτική συνομιλία της Νικολούλη με την μάνα

26/3/2022

Οι αποκαλύψεις στο θρίλερ των θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα συνεχίζουν να συγκλονίζουν, εν αναμονή των επίσημων πορισμάτων των ιατροδικαστών.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων Τζωρτζίνας θα αποτελέσουν «κλειδί» όπως εκτιμούν ειδικοί για να ριχθεί φως στην υπόθεση και των τριών θανάτων.

«Συνήθως οι τοξικολογικές προηγούνται και οι ιστολογικές έπονται, δηλαδή πρώτα παίρνουμε το αποτέλεσμα των ουσιών και μετά αναμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών. Μην έχετε αμφιβολία ότι και τα δύο πορίσματα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί» σημείωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Το μωρό πέθανε…»
Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» έφερε στο «φως» νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη σχέση του ζευγαριού πριν και μετά το θάνατο της δεύτερης κόρης τους. Μάρτυρας αποκάλυψε ότι το ζευγάρι βρισκόταν κοντά στο χωρισμό με το σύζυγο να έχει προχωρήσει σε άλλη σχέση.

«Όταν εκείνος αποφάσισε να πει στη γυναίκα του ότι θα χωρίσουν, δηλαδή όταν είχε γεννηθεί το παιδάκι, της είπε ότι χωρίζουμε, ότι θα φύγει, ότι θα πάει να μείνει αλλού, ότι δεν μπορεί άλλο και εκείνη το είχε πάρει πάρα πολύ ψύχραιμα και του είχε πει εντάξει.Δεν θυμάμαι ακριβώς, μετά από λίγες ημέρες, την επόμενη, τον πήρε τηλέφωνο και του λένε έλα σπίτι γιατί το μωρό πέθανε» σημείωσε μάρτυρας μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ».
Ο μάρτυρας-κλειδί αποκάλυψε μάλιστα πως ο πατέρας των τριών κοριτσιών φοβόταν τις αντιδράσεις της συζύγου του επικαλούμενος ένα συγκεκριμένο περιστατικό.

«Εκείνος έλεγε ότι φοβόταν να φύγει γιατί η γυναίκα του έχει κάποιες ασταθείς συμπεριφορές και ότι είχε κάποια ξεσπάσματα και ότι την είχε δει, που της είχε πει κιόλας ότι ανησυχούσε, γιατί την είχε δει να πετάει το μωρό με πάρα πολλή δύναμη στην κούνια επειδή είχε θυμώσει» πρόσθεσε ο μάρτυρας.

Γειτόνισσα και φίλη της οικογένειας περιέγραψε τις εικόνες που διαδραματίστηκαν στο σπίτι της οικογένειας κατά τη διάρκεια των προσπαθειών ανάνηψης του 6 μηνών βρέφους της οικογένειας.

«Έτυχε να βγω έξω και ήταν το ασθενοφόρο που προσπαθούσαν να κάνουν ανάνηψη στο μωρό αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Η Ρούλα καθόταν στην εξώπορτα της και έκλαιγε και φώναζε “πάρε εμένα”. Ο Μάνος την ταρακούναγε και της έλεγε “τι λες τώρα, τι λες τώρα;”. Η Τζωρτζίνα ήταν όρθια μέσα από την πόρτα, κοίταγε τον ουρανό, σήκωσε τα χεράκια της και λέει «μη μου το πάρεις κι αυτό, μη μου το πάρεις και αυτό» τόνισε η γειτόνισσα και φίλη της Ρούλας Πισπιρίγκου Έλενα Συνοδινού, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Σε κάθε περίπτωση, τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι κρίσιμες απαντήσεις των ιατροδικαστών.Γιώργος Κυπαρίσσης: Εντοπίστηκε στο Χαλάνδρι κρησφύγετο των απαγωγέων του23/3/2022Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του 45χρονου, πρώην πυγμάχου, ο οποίος συνελήφθη χθες Δευτέρα στο Χαλάνδρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση, η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε το ένα από τα δύο κρησφύγετα των απαγωγέων.
Πρόκειται για χώρο στο Χαλάνδρι, όπου κρατήθηκε όμηρος ο επιχειρηματίας και είχε νοικιαστεί από μία γυναίκα από το Καζακστάν.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, καθώς και άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών «χτενίζουν» τον χώρο, προσπαθώντας να συλλέξουν δακτυλικά αποτυπώματα και DNA.

Στόχος είναι από τα ευρήματα να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα δύο με τρία άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στην απαγωγή Κυπαρίσση και παραμένουν ασύλληπτα.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής αναζητούν περίπου 500.000 ευρώ από τα λύτρα των 800.000€ που είχαν δοθεί από την οικογένεια του επιχειρηματία.

Πάτρα: Κοινά ευρήματα στους θανάτους των παιδιών - Το Ανθρωποκτονιών έχει φτάσει σε συμπέρασμα

22/3/2022

Η υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο φαίνεται πως βρίσκεται στην τελική ευθεία, καθώς τις τελευταίες ώρες ολοένα και φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες και να φέρνουν μαζί τους ακόμα και συλλήψεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γρηγόρης Λέων είπε ότι «αυτό που περιμένουμε είναι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, των τοξικολογικών και ιστολογικών από το τρίτο παιδί – που είναι η ιατροδικαστική διαδικασία η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Όταν ληφθούν αυτά τα αποτελέσματα, ο αρμόδιος ιατροδικαστής θα δώσει την εκτίμησή του για την αιτία θανάτου στις Αρχές, καθώς έχει επιληφθεί το Ανθρωποκτονιών».

Όπως είπε ο ιατροδικαστής, «τα ευρήματα από το πρώτο παιδί είναι σωστά. Αυτό πρέπει να το πούμε και γι’ αυτό γίνεται και επαναξιολόγηση. Αν είχαμε προβλήματα και με αυτά τα ευρήματα, θα μπαίναμε σε άλλες διαδικασίες. Να πούμε ότι οι συνάδελφοί μου κάνουν μια πολύ θαρραλέα προσπάθεια γιατί εντόπισαν ότι η αιτία θανάτου έχει ένα πρόβλημα σημαντικό που δεν ταιριάζει ούτε με το ιατρικό ιστορικό, ούτε με τα ευρήματα ουσιαστικά και έτσι δημιούργησαν μια επιτροπή η οποία καλείται να επαναξιολογήσει όλα τα ευρήματα. Έχει και την πλήρη εικόνα και τον φάκελο του παιδιού για να αναζητήσει τις νέες αιτίες θανάτου και με βάση τα νέα δεδομένα».

Σε ερώτηση για το εάν μπορεί να είναι κοινά τα αίτια θανάτου των παιδιών, ο κ. Λέων απάντησε πως «από ό, τι δείχνουν οι δύο πρώτες εκθέσεις έχουμε πάρα πολλά κοινά σημεία, όπως έντονο πνευμονικό οίδημα, τραύματα στη μύτη και στο στόμα, κυάνωση ονύχων κ.α. Εκτιμώ ότι το τρίτο παιδί θα «ξεκλειδώσει» την όλη υπόθεση καθώς τα βασικά σενάρια είναι αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή κάποιο παθολογικό πρόβλημα σπάνιο».


 Το Ανθρωποκτονιών έχει σχηματίσει την εικόνα για τον θάνατο των τριών κοριτσιών

Πληροφορίες αναφέρουν πως, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της ομάδας Καρακούκη- Καλογριά που αφορά στα αίτια θανάτου της Μαλένας, ενώ διασταυρώνονται τα στοιχεία για την αιτία θάνατου της μικρής Ίριδας. Μέχρι το τέλος της εβδσομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί και οι ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας.

Τα στόματα είναι πολλά που έχουν «ανοίξει» και οι έρευνες στρέφονται στην συμπεριφορά της Τζωρτζίνας όσο ήταν στο κέντρο ειδικής αγωγής, καθώς όταν βρισκόταν εκεί ήταν χαρούμενη ενώ με την παρουσία της μητέρας της έμοιαζε φοβισμένη. Επιπλέον, διερευνώνται οι μώλωπες στο δέρμα της Τζωρτζίνας και το γεγονός ότι η μητέρα δεν έδινε νερό στο παιδί με την δικαιολογία  «μην του δώσεις νερό, δεν έχει και 40 βαθμούς έξω». Στο μικροσκόπιο μπαίνει και το τασάκι με τα τσιγάρα που κατάπιε το παίδι σε νεότερη ηλικία.

Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο γονιδιακού προβλήματος, και συνεπώς η υπόθεση ερευνάται για – επιβεβαιωμένο σχεδόν- ασφυκτικό θάνατο για τα δύο πρώτα παιδιά, καθώς και εγκεφαλοπάθεια.
«Είναι ευαίσθητο το θέμα και να έχουν βγει τόσες πληροφορίες και να μην έχουν επισπευθεί οι διαδικασίες από την ιατροδικαστική κοινότητα και την αστυνομία. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα είχε γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία. Πώς είναι δυνατόν να έχει καταπιεί ένα παιδί γόπα, και να μην έχει παρέμβει η Εισαγγελία Ανηλίκων τότε; Είναι δεδομένο ότι κάποιος τα έχει κάνει αυτά τα πράγματα στα παιδάκια», δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, στο Mega.«Η αστυνομία έχει φτάσει σε συμπέρασμα»
Όλη η Ελλάδα είναι παρά πόδας με την υπόθεση. Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχει διελευκανθεί. Η αστυνομία κάνει υπεύθυνη δουλειά, έχουμε φτάσει σε συμπέρασμα, χωρίς να τρέχουμε. Μαζεύουμε τα στοιχέια και τα τεκμηριώνουμε. Ας έχουμε λίγη υπομονή, έως το τέλος της βδομάδας θα υπάρξουν τα πρώτα απτά αποτελέσματα», τόνισε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των γιατρών και του προσωπικού, εν συνεχεία θα κληθούν να καταθέσουν και οι γονείς.

«Αυτό που θα πρέπει να μπει στη διαδικασία των ειδικών, να γίνεται μία υποχρεωτική, προληπτική, ψυχιατρική, συμβουλευτική  και ψυχολογική αξιολόγηση στις νέες μητέρες στο μαιευτήριο. Μέσα από την πρόληψη μπορούμε να προλάβουμε κάποιες καταστάσεις. Είναι υπόθεση πουτ κάπ[οια στοιχεία δεν κολλάνε. Δεν συμφωνεί το στατιστικά μεγαλύτερο με το φυσιολογικό στην ψυχολογία», συμπλήρωσε η ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.

Αξιωματικοί Ανθρωποκτονιών για νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τις επόμενες ημέρες η αλήθεια θα λάμψει

20/3/2022

Είμαστε στην τελική ευθεία. Υπάρχουν ήδη συγκεκριμένα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί και τις επόμενες ημέρες θα λάμψει η αλήθεια...

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα, έχουν ήδη σχηματίσει εικόνα και προαναγγέλλουν ραγδαίες εξελίξεις το επόμενο διάστημα…

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών τρέχει τη μεγάλη έρευνα για την υπόθεση θρίλερ με τα νεκρά παιδιά της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα. Καθημερινά οι αξιωματικοί προσθέτουν νέα στοιχεία στο φάκελο που έχουν ανοίξει και όπως λένε έχουν ήδη σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για τα δραματικά γεγονότα. Εμφανίζονται βέβαιοι πως η έρευνα βρίσκεται στην τελική της φάση και πως σύντομα η αλήθεια θα λάμψει. Όπως φαίνεται παρά το χρονικό διάστημα που πέρασε από τους θανάτους των παιδιών όλα όσα έψαχναν έχουν βρεθεί και η κοινή γνώμη αναμένεται σύντομα να μάθει τι συνέβη σε αυτή την πρωτοφανή υπόθεση.

 «Είμαστε στην τελική ευθεία. Υπάρχουν ήδη συγκεκριμένα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί και τις επόμενες ημέρες θα λάμψει η αλήθεια», ανέφεραν στην εφημερίδα Realnews αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της διαλεύκανσης αυτού του μυστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η εικόνα που έχουν καταφέρει να σχηματίσουν οι αστυνομικοί οφείλεται κατά ένα μέρος στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού σκέλους των τοξικολογικών εξετάσεων της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, που πέθανε από αδιευκρίνιστα αίτια στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Πλέον, οι τοξικολογικές βρίσκονται στο στάδιο της ανάλυσης, το οποίο – όπως αναφέρεται – περιλαμβάνει δύο φάσεις: «Η πρώτη αφορά στη σύγκριση της δοσολογίας των φαρμάκων που λάμβαναν, βάσει ιατρικών συνταγών, η Τζωρτζίνα, αλλά και η 3,5 ετών Μαλένα, που απεβίωσε τον Ιούλιο του 2019. Η σύγκριση θα γίνει προκειμένου να διαπιστωθεί αν η φαρμακευτική αγωγή στα δύο παιδιά δινόταν αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών ή αν υπήρξε υπερδολογία φαρμάκων, είτε εσφαλμένη, είτε επί σκοπώ. Η δεύτερη φάση ανάλυσης αφορά στην ενδεχόμενη ύπαρξη δηλητηρίων, μη ανιχνεύσιμων από τις συμβατικές τοξικολογικές εξετάσεις». Συγκεκριμένα, θα διερευνηθεί από τους ειδικούς η ύπαρξη ουσιών, όπως τα παράγωγα του καλίου, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό, αλλά μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Realnews, θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τον θάνατο τουλάχιστον των δύο παιδιών, της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, εφόσον έχουν πλέον ολοκληρωθεί και αυτά τα στάδια των τοξικολογικών εξετάσεων.

Κατόπιν, θα ακολουθήσει το τελικό στάδιο των ερευνών, το οποίο αφορά στις κλήσεις για κατάθεση από όλα τα πρόσωπα που έχουν σχέση με την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων και των γονιών των τριών κοριτσιών. Όπως αναφέρεται, «όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για κλιμάκια αστυνομικών που έχουν μεταβεί στην Πάτρα, δεν επιβεβεβαιώνονται, καθώς αστυνομικές πηγές τονίζουν», μιλώντας στην εφημερίδα, «πως όταν και εφόσον χρειαστεί να μεταβούν στην Πάτρα, αυτό θα γίνει κάτω από άκρα μυστικότητα».


 Όσα είxε πει η μητέρα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας- Έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ζητούσε τους γιατρούς…

18/3/2022
Όλα τα ερωτηματικά που προκύπτουν από την ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας. Στο μικροσκόπιο των επιστημονικών ερευνών η λευχαιμία από την οποία είχε διαγνωστεί το κορίτσι.

Οι απαντήσεις των γονιών των 3 κοριτσιών στα «καυτά» ερωτήματα που έχουν προκύψει, από την συνεντευξη που έδωσαν δώσει αποκλειστικά στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” και στον Γιώργο Σόμπολο.

“Ενώ κοιμόμουν μαζί με την

Τζωρτζίνα, πετάχτηκε και έκανε σπασμούς.


Την πήγαμε στο Καραμανδάνειο. Μας είπαν πως όλο αυτό ήταν ψυχολογικό και μας είπαν πως θα μας δώσουν εξιτήριο. Της έκαναν άλλες εξετάσεις και μας είπαν ότι έχει γαστρεντερίτιδα. Το παιδί ξύπνησε και πάλι στον ύπνο του και πνιγόταν. Μας έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ζητούσε τους γιατρούς. Έβλεπαν εκείνοι τους παλμούς ανεβασμένους και το οξυγόνο ανεβασμένο. Ανέβασε και πυρετό. Επειδή κάποιοι τονίζουν ότι πάντα ήταν η μαμά, θέλω να τονίσω πως κάθε μαμά θα έκανε το ίδιο. Κάθε μαμά θα ήταν δίπλα στο παιδί της. Οπότε όλο αυτό είναι ανόητο…

Μου έλεγε το παιδί, μαμά κοιμάσε; Δεν ήθελε να κοιμηθώ. Έβλεπα στο οξυγόνο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και θέλησα να φωνάξω τους γιατρούς. Ξαφνικά ξυπνάει σηκώνεται και πέφτει πίσω. Εγώ ήμουν πανικόβλητη και φωνάζω τους γιατρούς. Έτρεξαν και μετά από προσπάθεια 55 λεπτών την επανέφεραν…”είχε πει μεταξύ άλλων η Ρούλα Πισπιρίγκου.

ZinaPost

Στην Πάτρα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών - Αρχίζουν οι καταθέσεις - Πότε θα κληθούν οι γονείς των τριών κοριτσιών

16/3/2022

Στην Πάτρα βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, για να ερευνηθεί από κοντά η υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών.


Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute


Σύμφωνα με το thebest.gr, οι αστυνομικοί αναμένεται να λάβουν καταθέσεις από γιατρούς νοσοκομείων στα οποία είχε νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα, αρχής γενομένης από το Καραμανδάνειο.

Εκτός από τους γιατρούς του Καραμανδανείου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου (εξέχουσας σημασίας είναι η κατάθεση του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του ΠΠΝΠ κ. Ηλιάδη), θα καταθέσει και η ιατροδικαστής κ. Αγγελική Τσιόλα, η κατάθεση της οποίας θεωρείται μεγάλης βαρύτητας.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, θα κληθούν να καταθέσουν μέλη της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου και τελευταίοι οι γονείς.

Επίσης θα κληθούν να καταθέσουν άτομα τα οποία έχουν δώσει επώνυμες και ανώνυμες μαρτυρίες σε ΜΜΕ σχετικά με την οικογένεια ενώ θα κληθεί ακόμη και το γραφείο κηδειών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Πάτρα έχουν μεταβεί και τηλεοπτικά συνεργεία από Αθήνα, εξαιτίας της έλευσης του κλιμακίου του Ανθρωποκτονιών, καθώς αυτή η εβδομάδα και η επόμενη θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη της υπόθεσης.


Πώς διεξάγονται οι έρευνες - Πού εστιάζουν οι αστυνομικοί


Η υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, είναι μία από τις πιο δύσκολες υποθέσεις που έχει κληθεί να ερευνήσει η Αστυνομία.

Όπως αναφέρει το tempo24.news, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εργάζονται με μέθοδο και επαγγελματισμό και "μακριά από οτιδήποτε σχετίζεται με τον τηλεοπτικό και τον μιντιακό χρόνο".

Μάλιστα, οι μέχρι σήμερα αναφορές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ναι μεν παρακολουθούνται αλλά προς το παρόν δεν προσμετρώνται στις έρευνες.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζεται κατηγορηματικά πως έως τώρα δεν αφιερώνεται χρόνος στην κατεύθυνση της ανάλυσης χαρακτήρων και συμπεριφορών. Αυτό θα γίνει στον χρόνο που πρέπει και εφόσον χρειαστεί, αναφέρει με νόημα έμπειρος αξιωματικός στο tempo24.news. Απαντά ωστόσο πως η Αστυνομία παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις απαντήσεις των στενών συγγενών και της οικογένειας, αλλά μέχρι εκεί...

Οι ίδιες "πηγές" αναφέρουν πως σε αυτή τη φάση η στόχευση των αστυνομικών είναι εντελώς διαφορετική. Αφορά κυρίως στη σύνταξη ενός ισχυρού πορίσματος το οποίο, όποια κατάληξη και αν έχει, δεν θα αφήνει καμία "σκιά" στο σκέλος των συμπερασμάτων. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συγκεντρωθούν στοιχεία και να δοθούν επιστημονικές απαντήσεις ικανές να οδηγήσουν σε εικόνα για το τι πραγματικά συνέβη.

"Κλειδί" στις έρευνες της Αστυνομίας αποτελεί ο συσχετισμός των τριών θανάτων. Αυτό θα οδηγήσει τους αστυνομικούς στον σχηματισμό μίας "καθαρής εικόνας" για το τι ακριβώς συνέβη, γι' αυτό η μεθοδολογία που ακολουθείται ερευνά και τον κάθε θάνατο ξεχωριστά, αλλά και συνδυαστικά με τους άλλους δύο.

Σκοπός των αστυνομικών είναι να απαλείψουν από το τοπίο των ερευνών τη συμπτωσιολογία και ναι απαντήσουν συνολοκά για το τι και πώς συνέβησαν οι θάνατοι με μοχλό τις επιστημονικές απαντήσεις.


Πάτρα: Γιατί άλλαξε δικηγόρο η μητέρα των τριών παιδιών – Το παρασκήνιο, η αποχώρηση και η ανακοίνωση

9/3/2022

Με σημερινή ανακοίνωση του ο Απόστολος Λύτρας ενημέρωσε ότι αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της μητέρας των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Ποιος όμως ήταν ο λόγος που οδήγησε σε αυτή την αλλαγή;


Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr οι τηλεδίκες και η υπερέκθεση της οικογένειας των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα στα ΜΜΕ, έγιναν η αιτία για να αποχωρήσει από την εκπροσώπηση της μητέρας, ο γνωστός Πατρινός δικηγόρος Γιάννης Κόττας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες o κ. Κόττας είχε εκφράσει από το τέλος της περασμένης εβδομάδας τις διαφωνίες του σε σχέση με την τακτική που ακολουθείτο για τη δημοσιοποίηση στοιχείων από την πλευρά της οικογένειας πριν καν αυτά κατατεθούν στα αρμόδια όργανα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κόττας, ο οποίος έλειπε για το τριήμερο, θα ανακοινώσει σήμερα την απόφασή του να αποχωρήσει από την εκπροσώπηση της οικογένειας με ανακοίνωση στα ΜΜΕ.

Η συνεχής διαρροή στοιχείων η οποία εντάθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα έφερε τριβές καθώς όπως αναφέρει το thebest.gr κυκλοφορούσαν συνεχώς στα ΜΜΕ στοιχεία και από την πλευρά της οικογένειας τα οποία αποτελούσαν βασικά στοιχεία της δικογραφίας και τα οποία στη συνέχεια οδηγούσαν σε στρεβλώσεις και παρανοήσεις.

Το πώς διέρρεαν αυτά τα στοιχεία, από ποιον και για ποιον λόγο, παρά τις παραινέσεις των νομικών της οικογένειας περί του αντιθέτου, είναι ένα ερώτημα. Ο κ. Κόττας αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για το θέμα.

Από το περιβάλλον της μητέρας δεν γίνεται λόγος για αποχώρηση του κ. Κόττα, αλλά για πρόσθεση και ενός ακόμη δικηγόρου, του Απόστολου Λύτρα στο νομικό τιμ εκπροσώπησής της.

Εγνατία οδός: Καραμπόλα άνευ προηγουμένου λόγω ομίχλης

6/5/2022

Περισσότερα από πενήντα οχήματα συγκρούστηκαν στην Εγνατία οδό, με αποτέλεσμα εφτά άτομα να τραυματιστούν, μεταξύ των οποίων και δύο έγκυες.
Κατεστραμμένα αυτοκίνητα παντού! Σε μια καραμπόλα άνευ προηγουμένου.

Πενήντα  οχήματα συγκρούστηκαν το ένα πάνω στο άλλο στην Εγνατία Οδό, στην κατεύθυνση από Βέροια προς Κοζάνη.

Δεκαπέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Κοζάνης, Πτολεμαίδας και Βέροιας ενώ οι εικόνες σοκάρουν με τα αυτοκίνητα να έχουν γίνει άμορφες μάζες.

«Είναι μια σοβαρή καραμπόλα, με εμπλεκόμενα πολλά αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να έχουμε και τραυματίες και να γίνεται όλη αυτή η ταλαιπωρία», αναφέρει οδηγός.

Καραμπόλα δεκάδων μέτρων
Όλα ξεκίνησαν εξαιτίας της πυκνής ομίχλης που επικρατεί στο σημείο με τη μία σύγκρουση να φέρνει την άλλη και να δημιουργείτε ένα ατύχημα χωρίς προηγούμενο.


Στην περιοχή κατευθύνθηκαν άμεσα πυροσβεστικά οχήματα για τον απεγκλωβισμό των επιβατών. Στο τροχαίο ενεπλάκη και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Αμυράς χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Οι επιβάτες των αυτοκινήτων μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Κοζάνη και στη Θεσσαλονίκη ενώ οι έρευνες της Τροχαίας έχουν ξεκινήσει.


Πάτρα: Η θολή φωτογραφία που εξετάζεται και η άγνωστη κινητοποίηση της αστυνομίας
4/3/2022

Συνεχίζεται το μυστήριο με τα τρία παιδιά στην Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους σε διάστημα τριών χρόνων, σε μια υπόθεση που εξελίσσεται σε θρίλερ. Χθες ήρθαν στη δημοσιότητα οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για τον θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται πιο εξειδικευμένες εξετάσεις. Την ίδια στιγμή πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τον θάνατο των τριών κοριτσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η έρευνα των ανθρωποκτονιών επικεντρώνεται γύρω από ένα πρόσωπο. Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα οι αστυνομικοί φαίνεται πως έχουν στο «τσεπάκι» τους μία «μαυρισμένη φωτογραφία» και προσπαθούν μέσω των καταθέσεων των επιστημόνων να την «ανοίξουν», ώστε να φανεί το πρόσωπο, που ίσως έχει ευθύνη για όσα συνέβησαν, αν φυσικά όντως υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση και τα αίτια του τριπλού θανάτου δεν είναι παθολογικά. Στην δεύτερη περίπτωση, ο φάκελος κλείνει.

   
Έχουν ξεκινήσει οι καταθέσεις των Αθηναίων γιατρών
Στο μεταξύ έχει ήδη ξεκινήσει ο κύκλος των καταθέσεων των Αθηναίων γιατρών, που είχαν ασχοληθεί με την 9χρονη Τζωρτζίνας, ενώ στη συνέχεια θα κληθούν να καταθέσουν και οι γιατροί που νοσήλευσαν την Μαλένα το 2019.

Μετά τους γιατρούς της Αθήνας επόμενοι που θα καταθέσουν και οι γιατροί του Καραμανδανείου και της ΜΕΘ Παίδων.

Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα αναμένουν και τον πλήρη φάκελο με τις τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα συγκριθούν με τα ευρήματα του Ωνασείου.

Στο «μικροσκόπιο» ο θάνατος της Μαλένας και οι εκδορές στη μύτη
Στο «μικροσκόπιο» έχει μπει και ο θάνατος της Μαλένας. Η επιστημονική επιτροπή, που διερευνά τον θάνατο του κοριτσιού, έχει στα χέρια της το ημερολόγιο του νοσοκομείου, με όλες τις λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, από την ημέρα που εισήχθη στο νοσοκομείο, έως την ημέρα που έφυγε από τη ζωή.
Οι τρεις ιατροδικαστές έχουν στα χέρια τους τον φάκελο, αλλά και τις φωτογραφίες για τις μικροεκδορές, που είχε η Μαλένα ψηλά στη μύτη της. Η ιατροδικαστής είχε αποδώσει, τότε, τις εκδορές στο ίδιο το παιδί. Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν εκ νέου, καθώς οι γρατζουνιές είναι πιο βαθιές και εξετάζεται, εάν ένα παιδάκι 3,5 ετών, μπορεί να προκαλέσει στον εαυτό του αυτές τις γρατζουνιές στο συγκεκριμένο σημείο της μύτης, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα. Οι εκδορές έχουν διαγώνια φορά, αναφέρεται στο ρεπορτάζ.Η άγνωστη κίνηση των αξιωματικών της ΕΛΑΣ
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, είχε υπάρξει άγνωστη κινητοποίηση των αξιωματικών της ΕΛΑΣ, αλλά και των γιατρών και των ιατροδικαστών, μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, στις 11 Απριλίου του 2021, που είχε σαν αποτέλεσμα την μόνιμη εγκεφαλική βλάβη της 9χρονης.

Ανδραβίδα: Ανατροπή με την οικογενειακή τραγωδία - Ποιος σκότωσε μάνα, πατέρα και τα δύο παιδιά

3/3/2022

Αν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο πατέρας σκότωσε τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά στην Ανδραβίδα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ωστόσο σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την Αστυνομία αυτό το σενάριο φαίνεται να απομακρύνεται, ενώ αναζητείται και ο πρώην σύζυγος του θύματος.

Αυτή τη στιγμή οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, όπως αναφέρει το pelop.gr, τα εξής σενάρια

  • Το πρώτο αφορά τετραπλή ανθρωποκτονία με άγνωστο δράστη και
  • Το δεύτερο εκείνο της τριπλής ανθρωποκτονίας με δράστη τον άνδρα της οικογένειας που στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
  • Και το τρίτο δράστης να είναι ο πρώην σύζυγος που αναζητείται από τις Αρχές.

«Κλειδί» για την εξιχνίαση του εγκλήματος είναι ο 12χρονος γιος της οικογένειας, ο οποίος είναι και ο μοναδικός επιζών.

Αυτά που τους απασχολούν σε πρώτη φάση είναι η σχέση του πατριού του με την μητέρα του, την σχέση της μητέρας του με τον βιολογικό του πατέρα και κυρίως αν γνώριζε ή είχε καταλάβει τυχόν αντιπάθειες και διαφωνίες του ζευγαριού με τρίτα άτομα.

Το ένα παιδί που έχασε τη ζωή του ήταν δύο ετών, ενώ το άλλο ήταν μόλις ενός έτους. Τα δύο παιδιά και η μητέρα μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου.

Μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όμως δυστυχώς ήταν πολύ αργά


Αγρίνιο: Εγκεφαλικά νεκρό αγοράκι 2,5 ετών που κατάπιε φασόλι

1/3/2022Ένα αγοράκι μόλις ,2.5 χρονό ,εγκεφαλικά νεκρό στο Αγρίνιο από κατάποση φασολιού που έφραξε τον αεραγωγό του.
Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

 Το αγοράκι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατάπιε ένα φασόλι με αποτέλεσμα να προκληθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και η νοσηλεία του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Δυστυχώς η κατάσταση του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση με αποτέλεσμα το παιδάκι σύμφωνα με την ΕΡΤ να είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Μάλιστα, οι γονείς του φέρονται να επιθυμούν να δωρίσουν τα όργανά του παιδιού τους προκειμένου να υποβληθούν σε μεταμόσχευση άλλα παιδιά με προβλήματα υγείας

Τρίκαλα: Άφαντος ο κυνηγός που πυροβόλησε στο κεφάλι μικρό παιδί επειδή το πέρασε για αγριογούρουνο

28/2/2022

Αγωνία και έρευνες στα Τρίκαλα μετά το ματωμένο κυνήγι. Ένα 12χρονο παιδί παραμένει στην εντατική με τους γιατρούς να προσπαθούν να το κρατήσουν στη ζωή…

Το άτυχο παιδί είχε πάει για κυνήγι με τον πατέρα του, στα Τρίκαλα, όταν ξαφνικά βρέθηκε αιμόφυρτο στο έδαφος. Ένας κυνηγός που υπήρχε στην περιοχή, πέρασε τον άτυχο μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού για θήραμα και τον πυροβόλησε. Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και πλέον οι γιατροί δίνουν μάχη να το κρατήσουν στη ζωή, με τις έρευνες της αστυνομίας να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται το 12χρονο αγόρι που τραυματίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Ελάφι και Καστανιά, στην Καλαμπάκα, όπου είχε πάει μαζί με τον πατέρα του για κυνήγι αγριογούρουνου.

Ο 12χρονος που νοσηλεύεται στην εντατική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λάρισας φέρεται να δέχθηκε σκάγι από κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι, το οποίο του προκάλεσε διαμπερές τραύμα. Το άτυχο παιδί μεταφέρθηκε αρχικά με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όμως κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στη Λάρισα καθώς τα τραύματά του είναι πολύ σοβαρά.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πώς τραυματίστηκε το παιδί, καθώς δεν έχει βρεθεί ο κυνηγός που φαίνεται ότι το πέρασε για θήραμα και το πυροβόλησε. Τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Τρικάλων.

Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε κι άλλη σορός - Στους τέσσερις οι νεκροί

24/2/2022

Μία ακόμη σορός άντρα εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης (24/02) από άνδρες της ΕΜΑΚ στο τρίτο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Αστακού, με αποτέλεσμα να αγνοούνται αυτήν τη στιγμή επτά (7) άτομα.

Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες ανάσυρσης της νέας σορού, ενώ νωρίτερα, σήμερα, μία ακόμη σορός εντοπίστηκε στο δεύτερο κατάστρωμα, κοντά στον καταπέλτη.

Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο πλοίο ανήλθε στους τέσσερις (4) ενώ οι διασωθέντες στους 281.

Η διαδικασία των ερευνών από άνδρες της ΕΜΑΚ στο εσωτερικό του πλοίου προχωρά, ενώ το άνοιγμα του καταπέλτη θα γίνει όταν πέσουν οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα στο εσωτερικό και δεν θα υπάρχει κίνδυνος μίας νέας αναπύρωσης της φωτιάς. Το γενικό πρόσταγμα και τον συντονισμό έχει το Λιμενικό.

Υπενθυμίζεται, πως το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντιζι, ρυμουλκήθηκε χθες, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στο λιμάνι του Αστακού από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας.

Euroferry Olympia: Ευτυχώς ζω… τα πρώτα λόγια του επιζώντα - Άκουσα και άλλες φωνές20/2/2022

Κατάφερα να κατέβω στο κάτω μέρος του πλοίου. Ήμουν στην καμπίνα μου. Μετά από ώρες βγήκα. Πήγα στο κάτω ντεκ. Άκουγα φωνές. Δεν είδα άλλους, Ευτυχώς ζω…Πείτε μου ότι ζω, είπε ο διασωθέντας....

Ζωντανός εντοπίστηκε στην πρύμνη του πλοίου ένας από τους 12 αγνοούμενους του Euroferry Olympia.

Απεγκλωβίστηκε ο επιβάτης που βρέθηκε ζωντανός και καλά στην υγεία του στην πρύμνη του πλοίου Euroferry Olympia, ανανεώνοντας τις ελπίδες ότι θα βρεθούν και άλλοι επιβάτες ζωντανοί.

Ευτυχώς ζω… , ήταν τα πρώτα λόγια του επιζώντα που εντοπίστηκε  στην πρύμνη του πλοίου «Euroferry Olympia», πάνω από 50 ώρες μετά την εκδήλωση της φωτιάς.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος του λιμενικού μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα», Νίκος Αλεξίου, ο επιζών είναι τελικά Λευκορώσος και αυτή τη στιγμή του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και φαίνεται να καλά στην υγεία του.

Ο επιζών φέρεται να είπε στην ομάδα διάσωσης ότι άκουγε φωνές κι άλλων ζωντανών, όχι όμως τις τελευταίες ώρες.


Κέρκυρα - φωτιά σε πλοίο:Ένας Αφγανός και ένας Βούλγαρος διασώθηκαν - Δώδεκα οι αγνοούμενοι. Έτσι έγινε η διάσωση


18/2/2022

Απεγκλωβίστηκαν οι δύο άνδρες από το γκαράζ του πλοίου Euroferry Olympia που έπιασε φωτιά τα ξημερώματα ανοιχτά της Κέρκυρας.

Ένας Αφγανός μετανάστης που δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα επιβατών και ένας Βούλγαρος οδηγός απεγκλωβίστηκαν τελικά από το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia ανακοίνωσε πριν από λίγο το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι δύο αλλοδαποί οδηγοί είχαν ζητήσει βοήθεια από τις Αρχές για τον απεγκλωβισμό τους από το πλοίο αλλά εντοπίσθηκε μόνον ο ένας οδηγός.

Η επιχείρηση διάσωσης των δύο ατόμων έγινε από άνδρες της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο σούπερ πούμα.
Έως τώρα από την όλη επιχείρηση έχουν διασωθεί διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) άτομα, ενώ άλλα 12 άτομα φέρονται τελικά ως αγνοούμενοι μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες υπήκοοι.

Τους δύο εγκλωβισμένους από το γκαράζ του πλοίου παρέλαβε σώους ελικόπτερο και τους μεταφέρει στην Κέρκυρα.

Διασωληνώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο διασωθέντες του Euroferry Olympia.
Πρόκειται για τον 65χρονο Βούλγαρο οδηγό που είχε εγκλωβιστεί στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Κέρκυρας έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωσή του, καθώς είχε πολύ χαμηλό ph στο αίμα.

Ο δεύτερος από τους διασωθέντες, υποβάλλεται σε εξετάσεις στα επείγοντα περιστατικά, ωστόσο φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση. Πρόκειται για έναν 25χρονο άνδρα, αφγανικής καταγωγής.

Την ίδια ώρα, η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει ότι εκ των 13 συνολικά (11 αγνοούμενοι και δύο εγκλωβισμένοι στο γκαράζ) εντοπίστηκαν σώοι οι πέντε. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση διάσωσης και εντοπισμού των υπόλοιπων αγνοούμενων και εγκλωβισμένων.

Οι διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ στην Αθήνα κατέφθασαν  με ελικόπτερο τύπου Super Puma στην Κέρκυρα για να επιχειρήσουν απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων στο φλεγόμενο πλοίο.

Τρεις Έλληνες είναι μεταξύ των ατόμων, η τύχη των οποίων αγνοείται εδώ και ώρες, με την αγωνία των δικών τους ανθρώπων να κορυφώνεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας κατάγεται από την Κέρκυρα, και συγκεκριμένα τη Λευκίμμη.

 Το πλοίο Euroferry Olympia, τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ έπλεε κοντά στην Ερεικούσσα, ανοιχτά της Κέρκυρας.

Στους 12 οι αγνοούμενοι – Ο ένας από τους 2 διασωθέντες δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των επιβατών

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εκ των οδηγών που διασώθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα των επιβατών, καθώς ήταν παράτυπος.

Τότε αυτό σημαίνει ότι οι αγνοούμενοι είναι 12 και όχι 11.

Βίντεο με την διάσωση των δύο οδηγών

Ο ΣΚΑΪ μετέδωσε βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης των δύο οδηγών από τους εναέριους διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ της Αθήνας, που είχαν σπεύσει στο σημείο με ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Έπειτα από δραματικές έρευνες, οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν σώους τους δύο οδηγούς και κλήθηκε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, που παρέλαβε τους δύο διασωθέντες.

Στις εικόνες, διακρίνεται το ελικόπτερο να κάνει πτήση πάνω από το πλοίο, που εξακολουθούσε να βγάζει καπνούς. Αφού το ελικόπτερο έκανε μία επιθεώρηση από ψηλά για την κατάσταση του πλοίου, άφησαν τους άνδρες της ΕΜΑΚ που φορούσαν ειδικές στολές να κατέβουν με τους ιμάντες πάνω στο κατάστρωμα. Εκείνοι άρχισαν να εξερευνούν το πλοίο για να εντοπίσουν τους δύο οδηγούς. Κατάφεραν να τους βρουν σε σημείο δίπλα από τον καταπέλτη και να τους βγάλουν σώους στο κατάστρωμα. Το ελικόπτερο παρέλαβε τους δύο άνδρες και μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.


Θρίλερ με τη φωτιά στο πλοίο: Πληροφορίες ότι αναζητούνται 11 άτομα

18/2/2022

Τρεις Ελληνες είναι μεταξύ των αγνοουμένων από τη φωτιά που ξέσπασε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia σήμερα τα ξημερώματα, ενώ έπλεε κοντά στην Κέρκυρα.
Η ταυτοποίηση στην Κέρκυρα ολοκληρώθηκε για 278 άτομα από τους 290 επιβαίνοντες του πλοίου που έπιασε φωτιά ανοιχτά του νησιού (για την ακρίβεια πρόκειται για 277 και έναν λαθρομετανάστη). Δύο βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο πλοίο, και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο.

Οπως έγινε μάλιστα γνωστό πριν λίγο, τα δύο άτομα που βρίσκονται εγκλωβισμένα στο φλεγόμενο πλοίο είναι σε επικοινωνία με τον Ύπαρχο για να τους προσεγγίσει Σούπερ Πούμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η επικοινωνία των εγκλωβισμένων με τις Αρχές είναι δύσκολη. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατάσβεσης με δύο πυροσβεστικά σκάφη να προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες στο φλεγόμενο πλοίο.

Τα ξημερώματα το πλοίο Euroferry Olympia με 288 επιβάτες και πλήρωμα που πήγαινε από την Ηγουμενίτσα στο Πρίντεζι, έπιασε φωτιά. Αμέσως παραπλέοντα πλοία, σκάφη του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερα έστησαν γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης. Ανατριχιαστικές είναι οι στιγμές που ο καπετάνιος του πλοίου δίνει το σήμα για εκκένωση και στέλνει το SOS.

Μνήμες Norman Atlantic ξύπνησε η φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia, τα ξημερώματα.

Ήταν λίγο μετά τις 4 το πρωί όταν σήμανε συναγερμός για τη φωτιά που ξέσπασε σε πλοίο ανοιχτά της Ερεικούσας. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με προορισμό το Πρίντεζι.Επιβάτης μίλησε στο MEGA την ώρα που αποβιβαζόταν από τη σωσίβια λέμβο για το πώς ξέσπασε η φωτιά, ενώ εκφράζει και φόβο πως δεν έχουν σωθεί όλοι οι επιβάτες.

Η φωτιά ξέσπασε σε ένα από τα αμπάρια του πλοίου που μετέφερε κυρίως φορτηγά και τους οδηγούς τους. Το πλήρωμα προσπάθησε αρχικά να σβήσει τη φωτιά με τον εξοπλισμό που είχε, αλλά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να γίνει, και ο καπετάνιος έδωσε εντολή για την εκκένωση του πλοίου.


Οι επιβάτες και το πλήρωμα επιβιβάστηκε σε δύο λέμβους των 150 ατόμων ενώ ενημερώθηκαν και σκάφη από την Κέρκυρα για να βοηθήσουν στην έρευνα.

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 μποφόρ κάτι που σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας είναι θετικό γιατί διευκολύνει το έργο των διασωστών.

Στις 6 το πρωί ενημερώθηκαν και σκάφη από την Κέρκυρα να βοηθήσουν στις έρευνες.

Στο πλοίο επέβαιναν 288 άτομα, από τα οποία τα 237 ήταν επιβάτες και τα 51 πλήρωμα.

Λίγο μετά τις 10.30 έφτασαν στο λιμάνι της Κέρκυρας και οι πρώτοι επιβάτες που διασώθηκαν από το πλοίο Euroferry Olympia.

Ένας άνθρωπος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας καθώς είχε αναπνευστικά προβλήματα.

Στο λιμάνι βρίσκονται τρία ασθενοφόρα, δυνάμεις της πυροσβεστικής, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Εγκλωβισμένα δύο άτομα στο γκαράζ
Δύο άτομα φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να βρίσκονται εγκλωβισμένα στο γκαράζ του πλοίου Euroferry Olympia.

Στο πλοίο υπό σημαία Ιταλίας, στο οποίο μαίνεται η φωτιά, επέβαιναν σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις 290 άτομα (239 επιβάτες και το 51 άτομα πλήρωμα.), 25 Ι.Χ. οχήματα και 153 φορτηγά.

Περίπου 10 άτομα που -βάσει της επίσημης λίστας πληρώματος και επιβατών του Euroferry Olympia έπρεπε να βρίσκονται στο πλοίο- δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ότι επιβιβάστηκαν στις σωστικές λέμβους.

Αναμένεται η επίσημη καταμέτρηση από τα στελέχη του λιμενικού σώματος, όταν όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του πλοίου αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων που βρίσκονται στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου.

Οι άνδρες του Λιμενικού προσπαθούν να τους καθοδηγήσουν σε ασφαλές σημείο και στη συνέχεια να τους παραλάβουν να σκάφη που βρίσκονται στο σημείο και να τους μεταφέρουν στη στεριά.

«Μπαράζ» εκρήξεων
Στο μεταξύ, εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίτερα στο Euroferry Olympia το οποίο έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Σε ό,τι αφορά στους επιβαίνοντες που έχουν διασωθεί, φτάνουν στο λιμάνι της Κέρκυρας και στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία του νησιού όπου θα παραμείνουν μέχρι να φύγουν για τον προορισμό τους.

Μεγάλη επιχείρηση
Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, η πυρκαγιά ξέσπασε στο κατάστρωμα νούμερο 3 του πλοίο, όταν αυτό βρισκόταν βορειοανατολικά της Ερεικούσσας.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός, στο σημείο κοντά στο φλεγόμενο πλοίο έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη του λιμενικού ένα σκάφος της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο παραπλέοντα πλοία, δύο ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο του λιμενικού, δύο ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, ενώ κατέπλευσε και η φρεγάτα «Ύδρα».

Τόνισε ότι στην περιοχή σπεύδουν δύο ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος του λιμενικού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρώτο σκάφος που προσέγγισε το φλεγόμενο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο ήταν ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στη δύναμη της Frontex που έτυχε να είχε μεταβεί στην Κέρκυρα για επισκευές και επέστρεφε στην Ιταλία. Ευρισκόμενο πλησίον του Euroferry Olympia έσπευσε πρώτο και βοήθησε στη διαδικασία εκκένωσής του.

Αγωνία για τους αγνοούμενους
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αγνοούμενοι είναι 13, ενώ η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρουν ότι 278 άτομα έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, ενώ οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για 11 ή 12 αγνοούμενους.

Στο πλοίο επέβαιναν και 29 Έλληνες, εκ των οποίων οι 22 ήταν επιβάτες, και 7 μέλη του πληρώματος.

Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο προληπτικά 4 άτομα με ελαφρά εγκαύματα, ανάμεσά τους και ένα βρέφος.

Σε εξέλιξη οι έρευνες
Στο MEGA μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρος Ζερβόπουλος.

«Δεν μπορώ να δώσω επιχειρησιακά στοιχεία. Είχαμε την ευθύνη να περιθάλψουμε τους διασωθέντες που έφτασαν στην Κέρκυρα. Αυτό έγινε με τον καλύτερο τρόπο και τώρα ξεκινάει η διαδικασία αναχώρησής τους για ξενοδοχεία», είπε ο κ. Ζερβόπουλος.

Στο MEGA μίλησε και η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδη Κράτσα.

«Το πρώτο μας μέλημα είναι να υποδεχτούμε τους ανθρώπους που έφτασαν στο λιμάνι της Κέρκυρας. Όλοι οι επιβαίνοντες στις ναυαγοσωστικές λέμβους έχουν φτάσει στην Κέρκυρα. Το θέμα είναι οι άνθρωποι αυτοί να βρεθούν σε καταλύματα, τα οποία θα φροντίσει η πλοιοκτήτρια εταιρία. Από την τελική καταγραφή φαίνεται πως υπάρχουν αγνοούμενοι», σημείωσε η κ. Κράτσα.

Δίκη για δολοφονία Τοπαλούδη: Τρεις μητέρες δολοφονημένων κοριτσιών αγκαλιάζονται και συγκλονίζουν

14/2/2022, 10.39

Συγκλονιστικά είναι τα στιγμιότυπα που καταγράφηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, όπου αναβιώνει η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Τρεις μητέρες κοριτσιών που δολοφονήθηκαν αγκαλιάστηκαν σε ένα στιγμιότυπο που ραγίζει καρδιές.

Πρόκειται για τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς, η οποία δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο από τον σύντροφό της και τη μητέρα της Ερατούς, η οποία δολοφονήθηκε στη Λέσβο από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

 Σημειώνεται πως το άψυχο κορμί της Ελένης εντοπίστηκε στις 28 Νοεμβρίου 2018 στην παραλία «Φώκια» στους Πεύκους της Ρόδου. Οι γονείς της στο Διδυμότειχο που, ήδη, την αναζητούσαν την αναγνώρισαν από ένα τατουάζ που είχε στο πόδι της. Η νεαρή φοιτήτρια είχε χτυπηθεί βάναυσα και είχε πεταχτεί στη θάλασσα όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Ξεσπά η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη: Δεν θα δεχτώ μείωση της ποινής
 
«Η ζωή του κάθε δολοφονημένου παιδιού, που υφίσταται τα πάνδεινα μέχρι να το αποτελειώσουν, να το εξουθενώσουν και να το πετάξουν ζωντανό από τα βράχια είναι δεκαέξι χρόνια και δεν ξέρουμε αν εκτίσουν αυτή την ποινή», δήλωσε η Κυριακή Τοπαλούδη. Σε ένα ξέσπασμα ψυχής η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης ζήτησε να μην μειώνονται τα ισόβια, με αφορμή την εκδίκαση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών της υπόθεσης της δολοφονίας της κόρης της.

Αφορμή για το ξέσπασμα της Κυριακής Τοπαλούδη, αλλά και του συζύγου της, Γιάννη Τοπαλούδη, είναι η προσπάθεια των δύο καταδικασθέντων, του 24χρονου Ροδίτη και του 22χρονου συνεργού του, που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ισόβια και 15χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά, να τύχουν ευνοϊκότερης ποινής στη δίκη που ξεκίνησε τη Δευτέρα.

 
«Παρακαλώ πολύ όλους να βγάλουν τον όρο ισόβια. Στις δέκα ημέρες μετά την πρωτόδικη απόφαση οι δολοφόνοι μπορούν να ασκήσουν έφεση για να πάρουν ελαφρυντικά. Light δολοφονία δεν υπάρχει. Καρδιοεγκεφαλικές κακώσεις light στον εγκέφαλο του παιδιού μου δεν υπάρχουν. Στραγγαλισμός με μαχαίρια -πήραν και άλλο μαχαίρι αφού στράβωσε το πρώτο- δεν υπάρχει, έκαναν ότι τους κατέβει στο μυαλό κατά τον βιασμό αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Προσβάλλω με τον όρο αυτό και τα τέρατα. Είναι κάτι παραπάνω», είπε στο ξέσπασμά της, εμφανώς ταραγμένη..ethnos.

Δημήτρης Λιγνάδης: Διεκόπη για τις 25 Φεβρουαρίου η δίκη

11/2/2022, 12.09

Για τις 25 Φλεβάρη διακόπηκε η δίκη καθώς  έγινε δεκτό το αίτημα του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια.

Αίτημα διακοπής της δίκης είχε υποβάλλει ο Αλέξης Κούγιας στην έναρξη της πολύκροτης δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

«Έχω κάποιες σημαντικές δίκες που συμπληρώνουν παραγραφές και 18μηνα και ο κατηγορούμενος έχει ακόμη ένα εξάμηνο, ζητούμε μια διακοπή εντός του μηνός Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί, αλλά αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις μου. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης, γι’ αυτό δε ζητούμε αναβολή αλλά διακοπή» είπε ο Αλέξης Κούγιας υποβάλλοντας το αίτημα του επίσημα στο δικαστήριο όπου δικάζεται ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Το δικαστήριο εκφώνησε την υπόθεση και προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων, με τον Αλέξη Κουγια να εξαιρεί τρεις γυναίκες, ενώ δυο ακόμη εξαίρεσε ο εισαγγελέας. Η τελική σύνθεση του δικαστηρίου περιλαμβάνει τρεις γυναίκες τακτικές δικαστές, ένα άνδρα και τρεις γυναίκες ενόρκους, ενώ ο εισαγγελέας είναι άνδρας. Το δικαστήριο κλήρωσε και δυο αναπληρωματικά μέλη.

Αντίθετη ήταν η άποψη των δικηγόρων των 4 μηνυτώνΑντίθετη ήταν η άποψη των δικηγόρων των 4 μηνυτών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δε θα πρέπει να διακοπεί η διαδικασία, καθώς ήδη έχει παραταθεί ο χρόνος προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου. «Έχει δηλώσει ο ίδιος, μέσω της υπεράσπισής του, ότι διακαώς επιθυμεί να δικαστεί και συγχρόνως θα ζητήσει εντός μήνα διακοπή, προεξοφλώντας την απόφαση του δικαστηρίου. Αν θέλει διακαώς να δικαστεί γιατί κωλυσιεργεί αναρωτιέμαι;» ανέφερε ο εκ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, προσθέτοντας «ή ξέρει ότι δεν θα αθωωθεί και σου λέει ένας μήνας παραπάνω δεν έχει διαφορά ή έχει ξεκινήσει τακτική εξάντλησης 18μηνου που θα οδηγήσει στην ελευθέρωση του…».

 Τόνισε δε ότι οι καταγγέλλοντες και μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη, καταλήγοντας ότι θα πρέπει να απορριφθεί το αίτημα διακοπής και να διοριστεί αυτεπάγγελτα και ένας δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης, για να διασφαλιστεί η εύρυθμη διεξαγωγή της δίκης.
Από την πλευρά της, η υπεράσπιση ανέφερε ότι «η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα» επισημαίνοντας ότι «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στο υπ. Οικονομικών

10/2/2022, 13.34

Οι εργαζόμενοι κατέφθασαν στην Αθήνα με λεωφορεία και αυτοκίνητα που αναχώρησαν το πρωί από τα χωριά γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας και από τα μεταλλεία στα Ψαχνά Εύβοιας και στον Άγιο Ιωάννη Βοιωτίας.

«Έχουμε πάρει τη σκυτάλη από βετεράνους της ταξικής πάλης στη ΛΑΡΚΟ, έχουμε μεγαλώσει από παιδιά στους αγώνες» τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου έξω από το υπουργείο.

Protest by workers at the metal works factories of LARKO, outside the Ministry of Finance, in Athens, Greece, on Feb. 10, 2022 / Διαμαρτυρία εργατών στη ΛΑΡΚΟ, έξω απο το υπουργείο οικονομικών, στην Αθήνα, στις 10 Φεβρουαρίου, 2022

«Είμαστε εργάτες, είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά», ξεκαθάρισε ο Π. Πολίτης και κάλεσε στο επόμενο αγωνιστικό ραντεβού με το συλλαλητήριο που οργανώνουν την Κυριακή στη Λάρυμνα. «Είμαστε ενωμένοι και θα νικήσουμε», τόνισε ο Ανδρέας Κορέτζελος, γραμματέας του Σωματείου.


Protest by workers at the metal works factories of LARKO, outside the Ministry of Finance, in Athens, Greece, on Feb. 10, 2022 / Διαμαρτυρία εργατών στη ΛΑΡΚΟ, έξω απο το υπουργείο οικονομικών, στην Αθήνα, στις 10 Φεβρουαρίου, 2022

Μαζί τους ενώθηκαν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, δεκάδες Σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής, αλλά και εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Ανάμεσα σε αυτούς οι λιμενεργάτες της COSCO που δίνουν σκληρή μάχη για την υπογραφή Σύμβασης. «Στης COSCO την προβλήτα, στης ΛΑΡΚΟ το καμίνι, αυτή η πολιτική τα σπίτια μας τα κλείνει» καταγγέλλουν οι συγκεντρωμένοι. «Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας», ανέφερε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Δολοφονία Άλκη: Μέσα στη μέρα θα παραδοθεί ο 20χρονος – Είχε περιφερειακό ρόλο λέει ο δικηγόρος του

10/2/2022, 11.01

Τις πληροφορίες που ήθελαν τον 20χρονο καταζητούμενο για την εμπλοκή του στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, να παραδίδεται στις αρχές μέσα στις επόμενες ώρες, επιβεβαιώσε με δηλώσεις του ο δικηγόρος του.

Συγκεκριμένα, ο κύρος Σπυράτος εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης (10.02.2022) στα δικαστήρια και έκανε γνωστό ότι ο 20χρονος προτίθεται να παραδοθεί εντός της ημέρας σε αστυνομικό τμήμα σε, άγνωστη για την ώρα, πόλη της Αλβανίας και θα ζητήσει την έκδοσή του στην Ελλάδα, αφού μόνο έτσι μπορεί να γίνει.

Ο συνήγορος του καταζητούμενου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του πελάτη του για το… «ατυχές και δυσάρεστο περιστατικό» όπως χαρακτήρισε τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.«Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Εκτιμώ ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συμφωνήσει για την έκδοσή του. Κάνω μια παρένθεση να πω ότι ο κ. Κούγιας, είχε δηλώσει ότι τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο δεν πρόκειται να τον δούμε τα επόμενα 20 χρόνια.

Ο ίδιος θα μπορούσε να βρίσκεται στην Αλβανία, θα επιλέξει να έρθει στην Ελλάδα διότι έχει να δώσει εξηγήσεις που αφορούν το ρόλο του και θα τύχει μιας δίκαιης δίκης. Οι ελληνικές αρχές είναι από χθες ενήμερες για την απόφασή του να παραδοθεί. Η γενική του θέση είναι πως είχε έναν περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση.

Το γεγονός ότι εμφανίζεται έχει ένα ενδιαφέρον καθώς έχει να καταθέσει κάποια πράγματα στη δικαιοσύνη. Η πρώτη του θέση που μου ζήτησε να παραθέσω είναι ότι είναι συντετριμμένος για το περιστατικό» είπε ο δικηγόρος.

Άλλοι τρεις στην ανακρίτρια
Την ίδια ώρα, το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασαν ήδη άλλοι τρεις εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι θα απολογηθούν σχετικά με την εμπλοκή τους στη δολοφονία.Ανάμεσά τους θα απολογηθεί και ο 21χρονος τον οποίον οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι «φωτογραφίζουν» ως τον άνθρωπο που κρατούσε το φονικό όπλο στην δολοφονική επίθεση.

Δολοφονία Άλκη: Ένας από τους δράστες τραβούσε βίντεο την ώρα που μαχαίρωναν τον 19χρονο

9/2/2022, 4.02

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται διαρκώς στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, φαίνεται ότι κάποιος από τους κατηγορούμενους – δεν διευκρινίζεται ποιος – τραβούσε βίντεο την ώρα της επίθεσης.

Υπάρχει μία κατάθεση ενός ανθρώπου, ο οποίος μιλάει για ένα βίντεο 15 δευτερολέπτων το οποίο τραβήχτηκε από κάποιον από τους δράστες και απεικονίζει ακριβώς τη στιγμή που οι δράστες μαχαιρώνουν τον Άλκη, αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά την επίθεση, ένας από τους δράστες έχει καταθέσει ότι κάποιοι από αυτούς που πήραν μέρος στην επίθεση δήλωσαν ευχαριστημένοι και έλεγαν ότι κατάφεραν τον σκοπό τους και ήταν σε καλή κατάσταση, όπως χαρακτηριστικά περιγράφει ένας από τους κατηγορούμενους στην κατάθεσή του.

Δολοφονία Άλκή:Βρέθηκε τραύμα από μαχαίρι στην παλάμη ενός εκ των συληφθέντων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ενώ την ίδια ώρα κυκλοφορεί βίντεο – ντοκουμέντο με την κίνηση των οχημάτων όπου επέβαιναν οι δράστες λίγα λεπτά πριν το ειδεχθές έγκλημα.

Ένας από τους συλληφθέντες, ένας 22χρονος αλβανικής υπηκοότητας, είναι τραυματισμένος στη δεξιά παλάμη, και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχει τραυματιστεί από το μαχαίρι που κρατούσε και το οποίο φέρεται να του γλίστρησε, στην προσπάθειά του να τραυματίσει τον 19χρονο φοιτητή.

Ο ίδιος δεν λέει πως τραυματίστηκε στους αστυνομικούς, αλλά η εικόνα που έχουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, δείχνει πως ο τραυματισμός προέρχεται από το μαχαίρι που χτυπούσε τον 19χρονο Άλκη.

Ακόμη ένα στοιχείο που προκύπτει, είναι ότι ο 21χρονος που φωτογραφίζεται ως δράστης από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, μπήκε στο τρίτο αυτοκίνητο, που βρισκόταν στην οδό Γαζή. Επίσης, ο 23χρονος αλβανικής υπηκοότητας που συνελήφθη πρώτος, φαίνεται εντέλει να μη συμμετείχε στην επίθεση γιατί όταν βγήκε από το λευκό Citroen δεν τράβηξε το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να αρχίσει να τσουλάει, επέστρεψε και βρέθηκε στη θέση του οδηγού.

 Ακόμη ένα στοιχείο είναι πως ο 21χρονος που κατονομάζεται ως δράστης από τους υπόλοιπους είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αντίπαλους οπαδούς προ ενός χρόνου, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να χάσει την όρασή του, σύμφωνα με την ΕΡΤ.


Νέο βίντεο – ντοκουμέντο
 Την ίδια ώρα βίντεο - ντοκουμέντο που δείχνει τα οχήματα των δραστών λίγα λεπτά πριν τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού ήρθε στο φως της δημοσιότητας.


Το βίντεο φέρνει στη δημοσιότητα το mynews, και σε αυτό φαίνεται η πορεία των αυτοκινήτων επί της οδού Πλαστήρα και περίπου 150 μέτρα (δύο στενά) πριν από την οδό Γαζή, όπου σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη και τους φίλους του. Διακρίνονται τέσσερα αυτοκίνητα να κατεβαίνουν την Πλαστήρα.

 Η διέλευση των οχημάτων γίνεται περίπου 16 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, λίγο πριν δηλαδή οι δράστες κατεβούν από τα αυτοκίνητά τους και εξαπολύσουν την άγρια και θανατηφόρα επίθεση εναντίον του Άλκη Καμπανού και της παρέας του.

Κούγιας: Πολύ σημαντική εξέλιξη η σύλληψη των 10 – Το διεθνές ένταλμα για την Αλβανία δεν έχει καμία ισχύ


7/2/2022, 10.35

Αναζητούνται ακόμη δύο άτομα
«Έχουν συλληφθεί δέκα πρόσωπα και καταζητούνται δύο αν δεν κάνω λάθος. Αν πραγματικά υπάρχουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι τα δέκα αυτά πρόσωπα έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία εις βάρος του Αλκιβιάδη και της απόπειρας αυτοκτονίας εις βάρος των άλλων δύο προσώπων, είναι πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη» επισήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονηθέντα 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, Αλέξης Κούγιας, αναφορικά με τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Βεβαίως έφυγε ένας και δεν πρόκειται να εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα. Η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα ούτε έναν, ακόμα κι αν έχει σκοτώσει δέκα. Το διεθνές ένταλμα για την Αλβανία δεν έχει καμία ισχύ. Έχει ισχύ μόνο για την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ακόμα.

Στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα το πρωί οι εννέα συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του στην δολοφονική ενέδρα τα ξημερώματα της Τρίτης 1ης Φεβρουαρίου στην Χαριλάου. 
Ανάμεσά σε αυτούς που θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες είναι οι οκτώ που συνελήφθησαν την Κυριακή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων.

Πρόκειται για επτά Έλληνες κι έναν Αλβανό, ηλικίας 20 έως 23 ετών, η εμπλοκή των οποίων στο άγριο έγκλημα προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο ένατος κατηγορούμενος που θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και θα λογοδοτήσει για τη δολοφονική επίθεση είναι ο 23χρονος ο οποίος είχε συλληφθεί ένα 24ωρο μετά το αιματηρό επεισόδιο. Διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

 
Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναζητεί δύο ακόμη πρόσωπα για εμπλοκή στην υπόθεση. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται 20χρονος Αλβανός για τον οποίο δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι διέφυγε στην πατρίδα του, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιωνόταν μέχρι το βράδυ της Κυριακής από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να κατηγορείται και για την άλλη επίθεση, μαζί με τον 23χρονο συμπατριώτη του, τον Μάρτιο του 2019, πάλι στη Χαριλάου.

Και πρώην ποδοσφαιριστής ανάμεσα στους συλληφθέντες
Εν τω μεταξύ, μεταξύ των 8 νεαρών που συνελήφθησαν την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, είναι και ένας πρώην ποδοσφαιριστής στην παιδική ομάδα του ΠΑΟΚ, υπάλληλος σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και οργανωμένος στη ΘΥΡΑ 4.


Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον οδηγό του δεύτερου μαύρου αυτοκινήτου, που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση και εντοπίστηκε κρυμμένο σε πάρκινγκ στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Μακεδονία, από τους 8 συλληφθέντες οι τέσσερις είναι νεαροί, σεσημασμένοι για επεισόδια οπαδικής βίας.

Βάσει πηγών από την αστυνομία οι τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες είχαν ηγετικό ρόλο στην επίθεση αλλά και στη Θύρα 4, στο σύνδεσμο που ήταν μέλη όπως και ο 23χρονος.

 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η ΕΛΑΣ, όλοι τους ήταν παρόντες στη φονική επίθεση. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως στην επίθεση πήραν μέρος περίπου 12 άτομα τα οποία πήγαν στο σημείο με τέσσερα ΙΧ.

Δολοφονία Άλκη: Δύο συλλήψεις μετά τις εφόδους σε συνδέσμους της Θεσσαλονίκης. Νέο βίντεο – ντοκουμέντο

4/2/2022

Δύο συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από τις εφόδους που έκανε εχθές, Πέμπτη, η ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους του ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή, ενώ βρέθηκαν δεκάδες αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη.
Οι έφοδοι της αστυνομίας στους συνδέσμους όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης, έγιναν στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πραγματοποιήθηκαν 13 έφοδοι σε λέσχες φιλάθλων αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν μαχαίρια, ψαλίδια, λοστοί, σιδερογροθιές και άλλα αντικείμενα που είναι ικανά να πραγματοποιήσουν σωματική βλάβη.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν δύο άτομα, που φαίνεται πως ήταν οι υπεύθυνοι των συνδέσμων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 43 και 36 ετών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το δικηγόρο Αλέξη Κούγια, ακόμα έξι δράστες της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη έχουν ταυτοποιηθεί.

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο
Εχθές ήρθε στη δημοσιότητα και ένα δεύτερο βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του 19χρονου, το οποίο έχουν στα χέρια τους οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο βίντεο είναι αυτό που βοήθησε τις αστυνομικές Αρχές να φτάσουν στα ίχνη των δραστών, που εξαπέλυσαν την άγρια επίθεση σε βάρος των νεαρών, στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Τρίτης.Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στο βίντεο καταγράφεται πιο καθαρά η δολοφονική επίθεση κατά του άτυχου 19χρονου και της παρέας του. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εικόνες που έχουν καταγραφεί είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Ραγδαίες οι εξελίξεις
Εχθές ο 23χρονος που έχει συλληφθεί μεταφέρθηκε ως βασικός ύποπτος στον εισαγγελέα. Εκεί ο δικαστικός λειτουργός απήγγειλε εις βάρος βαρύτατες κατηγορίες και του άσκησε ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.


Στη συνέχεια ο 23χρονος δικάστηκε, με την αυτόφωρη διαδικασία για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε αστυνομική έφοδος μετά το φονικό.

Το τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε αστυνομική έφοδος μετά το φονικό.

Στο συγκεκριμένο χώρο (που βρίσκεται σε ημιώροφο πολυκατοικίας και ήταν κλειδωμένος κατά την άφιξη της αστυνομίας) κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (όπως φτυάρια, σφυριά), δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Επειδή στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν κλειδιά του συγκεκριμένου συνδέσμου, με τα οποία οι αστυνομικοί εισήλθαν στον χώρο, σχηματίστηκε δεύτερη δικογραφία εις βάρος του, εκτός απ’ αυτή που αφορά το έγκλημα με θύμα τον 19χρονο.

«Είχα κλειδιά, ήταν μια μέρα στον χώρο και τα πήρα. Δεν ξέρω ποιοι άλλοι έχουν πρόσβαση στον χώρο, ούτε ποιοι έχουν κλειδιά», είπε ο 23χρονος, αλβανικής καταγωγής, στην απολογία του, αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με τα ευρήματα.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για πέντε πράξεις και συγκεκριμένα: Λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η παραπάνω ποινή αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της. Επιπλέον, το Δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση παρακολούθησης πάσης φύσεως αθλητικών εκδηλώσεων για 5 χρόνια και για το ίδιο διάστημα την υποχρεωτική παρουσία του, στη διάρκεια αγώνων της ομάδας του, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένει.

Εξιτήριο για τους φίλους του Άλκη
Την ίδια στιγμή οι δυο φίλοι του Άλκη έβγαιναν από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν μετά τα τραύματα που τους προκάλεσε η φονική επίθεση για οπαδικά κίνητρα στην οδό Θ. Γαζή, στην περιοχή Χαριλάου. Τα δυο παιδιά δεν είχαν μάθει για τον θάνατο του φίλου τους και όταν το έμαθαν συγκλονίστηκαν.

Και άλλοι στο στόχαστρο
Η αστυνομία «χτενίζει» το βιντεοληπτικό υλικό από το σημείο και από τις κάμερες ασφαλείας και όπως λένε οι πληροφορίες σύντομα πρόκειται να προβεί και σε άλλες συλλήψεις αφού έχει εντοπίσει και ταυτοποιήσει και άλλα άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονία.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, πρόκειται για σεσημασμένους χούλιγκαν και κάποιοι από αυτούς μάλιστα έχουν βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν για ληστείες και κλοπές.

Μάλιστα ένας από τους ταυτοποιημένους είναι γνωστός χούλιγκαν του ΠΑΟΚ, με ύψος 1.80 – 1.90, εξαιρετικά γυμνασμένο και με τη σημαντική λεπτομέρεια ότι διακρίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της δολοφονίας.

Τα τηλέφωνα θα «μιλήσουν»
Οι Αρχές περιμένουν και τα στοιχεία της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου του 23χρονου φερόμενου δολοφόνου, προκειμένου να δουν με ποιους μίλησε πριν την επίθεση αλλά και μετά το θάνατο του 19χρονου.

Οι έρευνες διεξάγονται στο πλαίσιο εντοπισμού είτε συμμετεχόντων στη δολοφονική επίθεση έναντι του 19χρονου Άλκη, είτε στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις έρευνες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικών λειτουργών, συμμετείχαν και αστυνομικοί σκύλοι.

Καθυστερήσεις στην απόδοση δικαιοσύνης «βλέπει» η ΕΛΑΣ
«Ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα στους συνδέσμους. Εμείς προχωράμε σε συλλήψεις και μετά αναλαμβάνει η δικαιοσύνη. Λουκέτο δεν μπαίνει στους συνδέσμους, για να γίνει αυτό χρειάζονται νομικές διαδικασίες», σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Αναφερόμενος για την περίπτωση του 23χρονυ συλληφθέντα που θεωρείται βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 19χρονου και σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν και άλλες υποθέσεις, ο κ. Μπαλάσκας είπε ότι «Δεν έγινε η δίκη του που εκκρεμούσε λόγω του κορωνοϊού. Αυτό έχω ακούσει. Δηλώνω αναρμόδιος για τα της δικαιοσύνης. Εμείς κάναμε τη δικογραφία. Τέτοιοι εγκληματίες “φωλιάζουν” πίσω από μια φανέλα, μια ομάδα, εκμεταλλευόμενοι την κάλυψη που λαμβάνουν για να κάνουν εγκληματικές πράξεις».

«Από τη συμπεριφορά του που βλέπουμε και τώρα, είναι ένας ψυχρός εγκληματίας αυτό το παιδί. Έχει εγκληματική συμπεριφορά, αρνήθηκε τα πάντα, ήταν αδιάφορος, δεν απαντούσε, δεν ήταν συνεργάσιμους. Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που “φωλιάζουν” μέσα στους συνδέσμους», πρόσθεσε ο κ. Μπαλάσκας.

«Αυτό που μας κάνει και θρηνούμε περισσότερο είναι η ασήμαντη αφορμή για τη δολοφονία του 19χρονου. Ήταν πολύ σκληρό έγκλημα», σημείωσε ο ίδιος κλείνοντας.

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 23χρονο για τη δολοφονία του Άλκη -Ταυτοποιήθηκαν οι συνεργοί


3/2/2022, 12.54

Ποινική δίωξη για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών στον 23χρονο, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Εκτός από την παραπάνω κακουργηματική πράξη, ο εισαγγελικός λειτουργός τού απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και μεταξύ αυτών για επίθεση και χρήση επικίνδυνων μέσων, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ακολούθως παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εν τω μεταξύ, πολύ κοντά στους συνεργούς του 23χρονου, βρίσκεται πλέον η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι οποίες μίλησαν στο thesstoday.gr, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης, οι οποίοι ήταν μαζί με τον 23χρονο στο αυτοκίνητο.

Οπως γράφει το thesstoday.gr, κρίσιμος αποδείχθηκε ο ρόλος του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας στη γειτονιά όπου σημειώθηκε η επίθεση, αλλά και η κατοπινή αξιοποίηση πληροφοριοδοτών μέσα από το χώρο των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι θεωρούν πώς ανεξέλεγκτες συμμορίες κακοποιών οι οποίες έχουν παρεισφρήσει στους Συνδέσμους Φιλάθλων χρησιμοποιούν ως πρόσχημα οπαδικές διαφορές, ώστε να συνεχίζουν ανενόχλητοι την εγκληματική τους δράση, με κλοπές, ξυλοδαρμούς και δολοφονίες.

Οι ποινές που θα αντιμετωπίσουν οι εμπλεκόμενοι – Τι δήλωσε ο Κούγιας στον Realfm 97,8«Μερικώς ικανοποιημένος» από τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου Άλκη μιλώντας στον RealFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου τόνισε ότι «έχει κληθεί ο 23χρονος, υπάρχουν στοιχεία από κάμερες ασφαλείας, έχει αναγνωριστεί, έχει εντοπιστεί η παρουσία του από τις κεραίες τις οποίες ενεργοποίησε όταν ήταν στον χώρο του εγκλήματος με το κινητό τηλέφωνό του».


Όπως είπε ο κ. Κούγιας, «ο 23χρονος δεν έχει ομολογήσει, από όσο έχω πληροφορηθεί. Είναι σκληρός και αντιδρά. Γι' αυτόν τον λόγο ίσως και η Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει στη σύλληψη των υπολοίπων 7-8 ατόμων που συμμετείχαν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα θανατηφόρα τραύματα δεν ήταν μόνο από την αρτηρία, η οποία διαλύθηκε και προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία αλλά ήταν και τα χτυπήματά του στο κεφάλι. Μίλησα με τον θείο του ενός εκ των δύο παιδιών που νοσηλεύονται και πληροφορήθηκα ότι όλοι κατέβηκαν με μαχαίρια κάτω. Και τα 7-8 άτομα είχαν μαχαίρια. Είχαν ρόπαλα και συνέτριψαν με ρόπαλο το κεφάλι του παιδιού».

Όπως τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, «το κατηγορητήριο θα είναι για τον 23χρονο και τα άλλα 7-8 άτομα εφόσον συλληφθούν, ότι αφαίρεσαν τη ζωή του Αλκιβιάδη και προσπάθησαν να αφαιρέσουν και τη ζωή των άλλων δύο παιδιών. Δηλαδή έχουμε μια τετελεσμένη ανθρωποκτονία και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος των άλλων δύο παιδιών. Θα σεβαστούμε το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά λέμε από τι ποινές κινδυνεύουν. Κινδυνεύουν με ποινή ισόβιας κάθειρξης όλοι για την ανθρωποκτονία του Αλκιβιάδη και με ποινές από 15 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας όλοι».

Ως πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισας, ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι “μέσα σε έναν χρόνο μπορεί να εξυγιανθεί πλήρως το ποδόσφαιρο. Πρέπει να ενεργοποιηθούν οι δυνατότητες του κράτους. Δηλαδή, η ΕΥΠ να υπεισέλθει στις εγκληματικές οργανώσεις που έχουν παρεισέλθει στο ποδόσφαιρο για να πωλούν ναρκωτικά, να χρησιμοποιούν τον μανδύα των ομάδων και το ποδόσφαιρο και για να προσφέρουν προστασία στα μαγαζιά. Γιατί οι εγκληματίες που κάνουν προστασία είναι οι αρχηγοί των μεγάλων λεγόμενων οπαδικών συνδέσμων”.

Στον εισαγγελέα ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του Άλκη. Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στην σύλληψη
3/2/2022, 10.41


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε πριν από λίγα λεπτά ο 23χρονος σεσημασμένος φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Ο 23χρονος αρνείται τις κατηγορίες έχοντας υιοθετήσει μια σκληρή στάση την ώρα που τα στοιχεία για το οπαδικό του παρελθόν είναι εναντίον του, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Ο σεσημασμενος οπαδός είχε προσαχθεί το απόγευμα της Τρίτης στη ΓΑΔΘ και συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης. Τον αναγνώρισε φίλος του θύματος, που επίσης χτυπήθηκε.

Το «βαρύ» ποινικό οπαδικό παρελθόν του 23χρονου
Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του σημείου της φονικής επίθεσης διακρίνεται ο 23χρονος να κρατάει ένα μεγάλο μαχαίρι με κυρτή λεπίδα, που αποκαλείται «karambit».

Ο 23χρονος ήταν ένα από τα τρία ύποπτα πρόσωπα που συνελήφθη αφού ταυτοποιήθηκε από το βιντεοληπτικό υλικό ως το πρόσωπο που έμπαινε και έβγαινε στα δύο αυτοκίνητα που επέβαινε η ομάδα των περίπου δέκα χούλιγκαν, οι οποίοι επιτέθηκαν στον 19χρονο Άλκη και στους δύο φίλους του, λίγα μέτρα από το γήπεδο ποδοσφαίρου του Άρη Θεσσαλονίκης.

Ο 23χρονος έχει «βαρύ» ποινικό οπαδικό παρελθόν, καθώς το 2019 είχε παραπεμφθεί σε δίκη για υπόθεση οπαδικής βίας. Οι Αρχές κάνουν λόγο για ένα σεσημασμένο χούλιγκαν, ο οποίος φέρεται να έχει συμμετάσχει και σε άλλα ραντεβού θανάτου με αντίπαλους οπαδούς.
Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον 23χρονο να είχε λάβει μέρος και στα σοβαρά επεισόδια που αμαύρωσαν τον τελικό Κυπέλλου του 2017 στον Βόλο, όπου οπαδοί είχαν χτυπηθεί με μαχαίρια και άλλα φονικά όπλα μέσα στο γήπεδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , ο 23χρονος φέρεται να είχε συμμετοχή και σε επεισόδιο που εκτυλίχθηκε λίγες ώρες πριν τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».


Το επεισόδιο φέρεται να εκτυλίχθηκε στο περιθώριο της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα της Volleyleague, που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας (31/1) στο κλειστό «PAOK Sports Arena» και στο οποίο ο 23χρονος αλλοδαπός παραβρέθηκε.

Θεσσαλονίκη: Το ντοκουμέντο της δολοφονίας του 19χρονου
Bίντεο ντοκουμέντο κατέγραψε τα όσα συνέβησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Λίγο πριν, ο 19χρονος Άλκης μαζί με φίλους του είχαν φύγει από μία καφετέρια της περιοχής, κοντά στο γήπεδο του Άρη.

Τους πλησίασε μία ομάδα ατόμων, τους ρώτησε τι ομάδα είναι και στη συνέχεια εξαπέλυσαν την επίθεση. Δύο από την παρέα του Άλκη πρόλαβαν και έφυγαν. Δυστυχώς, ο 19χρονος δέχτηκε χτύπημα στο πόδι από μαχαίρι με κυρτή λάμα που μοιάζει με δρεπάνι, με αποτέλεσμα να υποστεί ακατάσχετη αιμορραγία.

Οι άλλοι δύο νέοι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Ενδεικτικό της αγριότητας της επίθεσης, εξάλλου, είναι και το πόρισμα της ιατροδικαστής εξέτασης. Ο άτυχος Άλκης κατέληξε από συνδυασμό τραυμάτων, σύμφωνα με το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, όπως είχε μεταδώσει το mega.

Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν βαρύτατες, ενώ σύμφωνα με την ιατροδικαστή, ακόμη και αν δεν υπήρχε το τραύμα στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του ήταν δύσκολο να κρατηθεί στη ζωή.

Πώς έφτασε η αστυνομία στην σύλληψη
Η αστυνομία έφθασε στην σύλληψή του, αφού ταυτοποιήθηκε μέσω του βιντεοληπτικού υλικού ως το πρόσωπο που έμπαινε και έβγαινε στα δύο αυτοκίνητα που επέβαινε η ομάδα των περίπου 10 χούλιγκαν που επιτέθηκαν.

Μέχρι στιγμής, ο 23χρονος φερόμενος ως δράστης αρνείται τα πάντα και δεν δείχνει καμία πρόθεση συνεργασίας με τις αρχές.

«Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο με έχετε εδώ, δεν καταλαβαίνω για ποιο περιστατικό μου μιλάτε», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο ένας δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη2/2/2022
Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπάνου στη Θεσσαλονίκη.

Είναι ένας 23χρονος Αλβανός, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, με άδεια διαμονής στη χώρα. Τον έχει αναγνωρίσει φίλος του Άλκη. Τον εντόπισαν σε κάμερες μέσα στο αυτοκίνητο. Παράτησαν το αυτοκίνητο τρομαγμένοι, ακανόνιστα χωρίς καν να βάλουν χειρόφρενο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 23χρονος είχε προσαχθεί, χθες το βράδυ, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι ο φερόμενος δράστης είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές, το 2019 όταν τραυματίσει άτομο. Σε βάρος του εκκρεμούσε δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το iefimerida.gr είχε προαναγγείλει ότι αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου.

Ο Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τη σύλληψη
«Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της», τονίζει σε μήνυμά του ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ποιος ήταν ο 19χρονος που δολοφονήθηκε με δρεπάνι στη Θεσσαλονίκη


1/2/2022, 15:55
Σοκαρισμένη είναι η Θεσσαλονίκη, αλλά και όλο το πανελλήνιο από την άγρια δολοφονία ενός 19χρονου Αλκιβιάδη , που όπως αναφέρεται έχει οπαδικά κίνητρα.

Η δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κοντά στο γήπεδο του Άρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, ο 19χρονος έμενε αυτήν την περίοδο στη Βέροια, λόγω του πατέρα του που είναι αξιωματικός του στρατού. Έως τα χρόνια του Γυμνασίου κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και πήγαινε σχολείο στο 31ο Γυμνάσιο. Ο ίδιος ερχόταν συχνά στην πόλη καθώς διατηρούσε αρκετές φιλίες από τα παιδικά του χρόνια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος Άλκης ήταν φίλαθλος του Άρη, πήγαινε στο γήπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν ήταν γνωστός για την οργανωμένη οπαδική του δράση, ενώ δεν συμμετείχε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών.

 Ο 19χρονος περπατούσε με φίλους του όταν δέχτηκαν άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων που κατέβηκαν από δύο αυτοκίνητα και τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, μιλούσαν ελληνικά. Αρχικά τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του Άλκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες επιτέθηκαν στην παρέα του 19χρονου με μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα που παρομοιάζονται με δρεπάνια.

Το θύμα τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ τα άλλα δύο παιδιά φέρουν τραύματα αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους.Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Αστυνομία στην παρέα του Άλκη που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, ήταν ακόμα δύο άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν και να γλυτώσουν από τους αδίστακτους δράστες.

Θεσσαλονίκη: Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο - Με δρεπάνι σκότωσαν τον 19χρονο σε συμπλοκή οπαδών

1/2/2022, 10:42

Δεκαννιάχρονος σκοτώθηκε και άλλοι δύο νέοι τραυματίστηκαν σε επίθεση που υπέστησαν με μαχαίρι σήμερα στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε περί τη 01.00. Εξετάζεται το ενδεχόμενο το κίνητρο της επίθεσης να ήταν οπαδικές διαφορές.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 19χρονος και οι δύο φίλοι του δέχτηκαν επίθεση όχι με μαχαίρι αλλά με ένα μικρό δρεπάνι!

Σύμφωνα με το thesstoday, η επίθεση έγινε στη συμβολή σχεδόν των οδών Νικολάου Πλαστήρα και Θεοδώρου Γαζή, λίγα μέτρα από το γήπεδο του Άρη.

Ο 19χρονος, που είχε δεχθεί το χτύπημα στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στην βουβωνική χώρα δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν την άφιξη του ασθενοφόρου.

Σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το grtimes άκουσε μια γυναίκα που διαμένει σε διαμέρισμα κοντά στο σημείο και κατάλαβε ότι γίνεται κάτι σοβαρό από τις φωνές. Το ίδιο αναφέρουν και άλλοι μάρτυρες, ότι άκουσαν έντονη φασαρία, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να αντιληφθούν τι ακριβώς γίνεται, νομίζοντας ότι είναι άλλη μια φασαρία στην περιοχή.Σημειώνεται ότι πολλοί από τους ανθρώπους της περιοχής, όπως είπαν, φοβούνται να μιλήσουν για όσα είδαν ή άκουσαν χθες διότι δεν ξέρουν αν θα είναι και ίδιοι θύματα την επόμενη φορά, όπως λένε.

Κατά τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία, οι τρεις νεαροί κινούνταν επί της οδού Γαζή όταν δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση από δράστες που κατά τα φαινόμενα επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα.


Ο 19χρονος φέρεται να υπέκυψε επιτόπου στα τραύματά του.

Οι δύο τραυματίες, αντίστοιχα 19 και 20 ετών, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον δεκαπέντε προσαγωγές υπόπτων και εξετάζεται η ενδεχόμενη εμπλοκή τους στο επεισόδιο.

Την έρευνα διενεργεί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Οπαδικά τα κίνητρα της φονικής επίθεσης στη Χαριλάου, σύμφωνα με την αστυνομία

Οπαδικά είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, τα κίνητρα της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκαν τρεις νεαροί, γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα, στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, με συνέπεια να πέσει νεκρός από τραύμα με μαχαίρι ένας 19χρονος, ενώ δύο φίλοι του, 19 και 20 ετών αντίστοιχα, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της πόλης.

Το φονικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Θεοδ. Γαζή και Ν. Πλαστήρα, κοντά στο γήπεδο του Άρη, όπου οι τρεις νεαροί κινούνταν με τα πόδια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία, άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα τούς πλησίασαν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι της επίθεσης προηγήθηκε σύντομη στιχομυθία μεταξύ του δράστη ή των δραστών και των θυμάτων.

Ο 19χρονος φαίνεται να υπέκυψε από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ οι δύο τραυματίες παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ανέλαβαν τις έρευνες, λαμβάνοντας καταθέσεις από περίοικους της περιοχής, ενώ εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων. Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα καταθέσουν και οι δυο τραυματίες.

Για το επεισόδιο προσήχθησαν 15 άτομα από τη γύρω περιοχή αλλά, κατά πληροφορίες, δεν φαίνεται να έχουν εμπλοκή.


Δείτε φωτό από το σημείο στο grtimes

Μετρό: Αυτοί είναι οι 15 νέοι σταθμοί στη Γραμμή 4

31/1/2022
Το Μνημόνιο Συνεργασίας για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάζονται αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, αναμένεται να εγκρίνει στη σημερινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. 

Πρόκειται για τη Γραμμή 4 του Μετρό, οι εργασίες κατασκευής της οποίας θα επηρεάσουν άμεσα τη λειτουργία της πόλης ενώ με την ολοκλήρωσή τους, θα συμβάλλουν σημαντικά στη γενικότερη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και της ζωής των πολιτών, με τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, του κυκλοφοριακού κ.ά. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προεργασίες.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας που θα συνυπογράψουν ο δήμος Αθηναίων, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ» και η «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΕ», καθορίζει επακριβώς τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κάθε πλευρά, κυρίως για την όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση των εργασιών στην καθημερινή λειτουργία της πόλης, το πράσινο, τις αναπλάσεις και τελικές διαμορφώσεις των κοινοχρήστων χώρων και της ευρύτερης περιοχής αυτών στους οποίους θα εγκατασταθούν οι νέοι σταθμοί του Μετρό, σε συσχετισμό με ενδεχόμενες διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, πεζοδρομήσεις οδών, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ήπιας κυκλοφορίας στην ζώνη επιρροής του σταθμού και άλλα. Για όλα αυτά ο δήμος Αθηναίων είχε ένα «μαραθώνιο» προκαταρκτικών συνομιλιών με τους συναρμόδιους φορείς και το αποτέλεσμα τους είναι το συγκεκριμένο Μνημόνιο Συνεργασίας. 

Το οποίο, αφορά το τμήμα Α' της Γραμμής 4 (Άλσος Βεΐκου-Γουδή), μήκους περίπου 13 χλμ, και με δεκαπέντε υπόγειους σταθμούς (Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδή)

Το πρώτο αυτό τμήμα της Γραμμής 4 εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί τουλάχιστον 341.000 επιβάτες ημερησίως για το έτος 2030.

 Το εν λόγω τμήμα έχει σχεδιασθεί με σκοπό:

  • Την εξυπηρέτηση πολλών πυκνοκατοικημένων περιοχών της πόλης (Βεΐκου, Γαλάτσι, Κυψέλη, Καισαριανή, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή)
  • Τη συμπληρωματική εξυπηρέτηση του κέντρου της Αθήνας με 3 νέους σταθμούς (Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι)
  • Την εξυπηρέτηση πολλών σημαντικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, όπως Νοσοκομεία (Ευαγγελισμός, Παίδων, Λαϊκό, κλπ.), Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστημιούπολη, Πολυτεχνειούπολη, Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο στο κέντρο της Αθήνας, και πολλά σχολεία), Δικαστήρια - πρώην σχολή Ευελπίδων και Οργανισμούς ή Υπουργεία
  • Την αύξηση της δικτύωσης των γραμμών του Μετρό με δυο σταθμούς ανταπόκρισης (Πανεπιστήμιο/Ακαδημία, Ευαγγελισμός) και την αποσυμφόρηση υφιστάμενων κεντρικών σταθμών Μετρό από την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του επιβατικού κοινού (Σύνταγμα, Ομόνοια, κ.λπ.).

Από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για 10 μέρες να κυοφορεί ένα νεκρό έμβρυο

29/1/2022
Οργή προκαλεί η δραματική περιπέτεια που βίωσε μία γυναίκα. Η «Οδύσσεια» της 41χρονης ξεκίνησε στις 28 Δεκεμβρίου, όταν διαπιστώθηκε πως κυοφορούσε νεκρό έμβρυο. Η γυναίκα επί δέκα ημέρες προσπαθούσε να κάνει επέμβαση αφαίρεσης του νεκρού εμβρύου, απευθύνθηκε σε τρία νοσοκομεία και τελικά την έκανε σε ιδιωτική κλινική, αφού κανένα από τα δημόσια νοσοκομεία για διαφορετικούς λόγους το καθένα δεν ανέλαβε την επέμβαση. Για την εξοργιστική υπόθεση που θα μπορούσε να στοιχίσει τη ζωή της κοπέλας υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση.
Είδε το μεγαλύτερο όνειρο, το όνειρο της μητρότητας να ματαιώνεται…

Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε αντιμέτωπη με όλες τις παθογένειες του εθνικού συστήματος υγείας, αλλά όπως καταγγέλλει και με τους κακούς τρόπους κάποιων γιατρών.

Η Μαρία Πουαντάλα Ο γολγοθάς της 40χρονης που κουβαλούσε νεκρό έμβρυο

Σταθμός 1, 29 Δεκεμβρίου, το Μαμάτσειο νοσοκομείο της Κοζάνης. Εκεί όπου της ανακοινώνεται ότι δεν υπάρχει αναισθησιολόγος…
Σταθμός 2, το Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαίδας… Εκεί η Μαρία ήρθε αντιμέτωπη, όπως καταγγέλλει, με την απροθυμία του προσωπικού να τη βοηθήσει, καθώς η κατάσταση της δεν κρίθηκε επείγουσα.

Στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο υπάρχουν 2 αντί για 7 αναισθησιολόγοι, οι οποίοι καλύπτουν 20 ημέρες του μήνα και οι υπόλοιπες 10 ημέρες μένουν κενές.

Από το Μαμάτσειο νοσοκομείο επικοινωνούν με το Μποδοσάκειο και στέλνουν την Μαρία στην Πτολεμαΐδα. Η περιπέτεια συνεχίζεται εκεί όπως καταγγέλει, αφού μετά από πολύωρη αναμονή της ανακοινώνουν ότι μπορεί να αποχωρήσει.

«Μετά από 3 ώρες μου έκανα υπέρηχο. Μου είπαν δεν είναι επικίνδυνο και δεν έχεις αιμορραγία. Απλά του είπα είναι 10 ημέρες νεκρό και μπορεί να έχω θρόμβωση… Και μου είπε “έχω δουλειά τώρα, μετά θα μιλήσουμε”», κατήγγειλε η γυναίκα.
Η εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης, παρήγγειλε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν αδικήματα στην υπόθεση της 41 ετών εγκύου

Και ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, έδωσε εντολή για έρευνα του περιστατικού, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, Σταύρος Παπασωτηρίου, διέταξε ΕΔΕ.

Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Υγείας, δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία κάτι που η γυναίκα διαψεύδει λέγοντας ότι έχει κάνει καταγγελία στους ιατρικούς συλλόγους Πτολεμαϊαδας και Κοζάνης.

Παραμένουν τα προβλήματα με τον πάγο σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Καταγγελίες27/1/2022


Τεράστια παραμένουν τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Ελπίδα σε πολλές γειτονιές της Αττικής.
Η κάμερα του MEGA νωρίς το πρωί της Πέμπτης βρέθηκε ούτε 100 μέτρα από την Πανόρμου, στο κέντρο της Αθήνας, καταγράφοντας τις σχετικές εικόνες.

Αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα από το χιόνι και οι δρόμοι δεν έχουν καθαριστεί.

Μάλιστα, η κατάσταση των δρόμων είναι και επικίνδυνη για τους πεζούς, αφού το χιόνι έχει μετατραπεί σε πάγο, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπου ναι μεν οι κεντρικές οδικές αρτηρίες έχουν καθαριστεί, ωστόσο στα στενά το πρόβλημα παραμένει.

Καταγγελία στο MEGA: «Είμαι νεφροπαθής – Περιμένω την Πυροσβεστική να με πάει για αιμοκάθαρση»

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχει αφήσει πίσω της η κακοκαιρία Ελπίδα, με πολλούς δρόμους στο κέντρο της Αθήνας να παραμένουν μέχρι και σήμερα απροσπέλαστοι. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Νίκος, νεφροπαθής, ο οποίος για να πάει αυτές τις ημέρες για αιμοκάθαρση αναγκάζεται να καλεί την Πυροσβεστική.
«Βρίσκομαι στην οδό Νεοπτολέμου στον Προφήτη Ηλία. Δεν ανεβαίνει τίποτα εδώ. Το τετράγωνο γύρω από εμένα είναι κλειστό. Είμαι νεφροπαθής και πρέπει να πάω για αιμοκάθαρση, πήρα την Πυροσβεστική, όπως ήρθε και την Τρίτη, και μου είπαν ότι θα έρθουν τα παιδιά. Δεν επιτρέπεται ο δήμος Αθηναίων να μην έχει καθαρίσει τις κεντρικές οδικές αρτηρίες. Η Υμηττού δεν έχει καθαριστεί ούτε η μισή», είπε ο κ. Νίκος.

«Ερχόταν ταξί και με πήγαινε για αιμοκάθαρση, αλλά δεν μπορεί να έρθει τώρα το ταξί. Πάω στο Λευκό Σταυρό. Με πήραν δύο παιδιά από την Πυροσβεστική γιατί γλιστρούσε, με έβαλαν στο τζιπ, και μετά τους πήρα τηλέφωνο και ήρθαν και με πήραν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μετέφερε την 80χρονη μητέρα της σε άλλο σπίτι γιατί δεν είχε ρεύμα από τη Δευτέρα

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η κ. Δάφνη, κάτοικος Νέου Ψυχικού, η οποία περιέγραψε το Γολγοθά που ανεβαίνει τις τελευταίες ημέρες, αφού λόγω της κακοκαιρίας δεν είχε ρεύμα στο σπίτι της, και αναγκάστηκε να μεταφέρει την 80χρονη μητέρα της αλλού.
«Η μητέρα μου μένει στο Νέο Ψυχικό μαζί με τον 20χρονο γιο μου. Το σπίτι είναι απέναντι από το Σωτηρία, και ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί η βλάβη στην ηλεκτροδότηση από τη Δευτέρα το απόγευμα. Αναγκάστηκαν να φύγουν και να μείνουν σε συγγενικό σπίτι, ωστόσο ακόμα και εχτές το βράδυ δεν είχε αποκατασταθεί η βλάβη» περιέγραψε η κ. Δάφνη.

«Ο γιος μου δήλωσε ηλεκτρονικά τη βλάβη. Μετά πήρε δύο φορές τηλέφωνα και τον διαβεβαίωναν ότι θα φτιαχτεί. Την Τρίτη το βράδυ αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι. Είναι και άλλα σπίτια στη γειτονιά που δεν έχουν ρεύμα, είδα ο γιος μου ένα καλώδιο που έχει πέσει», εξήγησε η ίδια, ενώ πρόσθεσε ότι «Η μητέρα μου είναι 80 ετών με πολλά προβλήματα υγείας. Οι δρόμοι δεν έχουν ανοίξει όλοι».

«Ελπίς»: Δεύτερη μέρα αργίας σε Αττική και πέντε ακόμα περιοχές – Τι θα είναι κλειστό και τι ανοιχτό

26/1/2022

Δεύτερη μέρα αργίας σε Αττική και πέντε ακόμα περιοχές αύριο, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς». Τι θα είναι ανοιχτό και τι κλειστό, αναλυτικά.

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έντυσε τη χώρα στα λευκά, δημιουργώντας πλήθος προβλημάτων στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Έτσι, αποφασίστηκε να παραμείνουν σε αργία (κλειστά) και καθ' όλη τη διάρκεια της Τετάρτης τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και οι τράπεζες.

Ειδικότερα, η αργία αφορά έξι περιοχές της Ελλάδας, με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, να ανακοινώνει σήμερα πως «η σημερινή αργία παρατείνεται και για αύριο, Τετάρτη, σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Κρήτη, Βοιωτία και Εύβοια».
Ωστόσο, σημειώνεται πως τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων θα λειτουργούν από τις 10:00 έως και τις 18:00, ενώ ανοιχτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους, όπως γνωστοποιεί η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Γνωστοποιείται επίσης ότι χωρίς λαϊκές αγορές θα είναι την Τετάρτη η Αττική, ύστερα από κοινή απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας.

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία


Την Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική, με τον Γιώργο Πατούλη να κάνει τη σχετική ανακοίνωση.


Συγκεκριμένα, παρατάθηκε η γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε έξι περιφέρειες, και συγκεκριμένα:


Αττική

Κυκλάδες

Δωδεκάνησα

Κρήτη

Βοιωτία

Εύβοια


Αναστολή των εμβολιασμών


Όπως έγινε γνωστό, και την Τετάρτη αναστέλλονται τα ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα των νομών Αττικής και Εύβοιας.

Οι ενήλικοι πολίτες και τα παιδιά ηλικίας 12+ πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα και να επαναπρογραμματίσουν τον εμβολιασμό τους, καθώς υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ραντεβού.

Για τους εμβολιασμούς των παιδιών πέντε έως 11 ετών, οι γονείς θα ενημερωθούν για την ημέρα και ώρα των νέων ραντεβού με SMS που θα λάβουν στο κινητό τους τηλέφωνο.

Παραμένουν τα προβλήματα από την κακοκαιρία


Τα προβλήματα της κακοκαιρίας παραμένουν, με χαρακτηριστική την κατάσταση στην Αττική, όπου περιοχές έχουν συμπληρώσει ακόμα και τις 29 ώρες χωρίς ρεύμα.


Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, που έχουν δεχθεί 5.000 κλήσεις, κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες σε 15 γραμμές, ενώ σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, μεμονωμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε επίπεδο γειτονιάς παρατηρούνται σε Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργό, Μαρούσι και Χαλάνδρι.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται ωστόσο στην ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτζά, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνα, Καλύβια και Κερατέα, όπου η αποκατάσταση είναι δυσκολότερη, εξαιτίας της δύσκολης πρόσβασης στα σημεία όπου εντοπίζεται το πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τον Αnt1, όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί στα νησιά, με εξαίρεση κάποια χωριά στην περιοχή των Χανίων, όπως και στην Εύβοια.

Έκλεισαν οι δημόσιες υπηρεσίες. Έκλεισε η Κατεχάκη λόγω του χιονιού. Δύσκολη η κατάσταση στους δρόμους

24/1/2022

Ρολά έχει κατεβάσει το Δημόσιο από τις 12:00 από τα χιόνια και την κακοκαιρία Ελπίς. Πιο συγκεκριμένα, με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών καλούνται οι επικεφαλής εκάστης δημόσιας υπηρεσίας για την αποδέσμευση του προσωπικού τους στις 12.00 μ.μ. λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς.

Η πρόωρη αποχώρηση επιτρέπεται για εκείνους τους υπαλλήλους, τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ως εκ τούτου με ευθύνη του επικεφαλής κάθε δημόσιας υπηρεσίας, θα επιτραπεί η πρόωρη αποχώρηση εκείνων των υπαλλήλων, τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των συνεπειών της τρέχουσας κακοκαιρίας και αντιστοίχως θα συντονιστούν και θα εξασφαλιστεί η στελέχωση εκείνων των υπηρεσιών του φορέα τους, οι αρμοδιότητες των οποίων συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος προς αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις έκτακτες καιρικές συνθήκες.

 
Καιρός: Σοβαρά προβλήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από την κακοκαιρία Ελπίς


Την ώρα που η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έστελνε μήνυμα 112 προειδοποιώντας για «έντονες χιονοπτώσεις», η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωνε αλλαγές στα δρομολόγια του Μετρό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο. Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, το Τραμ προσωρινά τερματίζει στη στάση Λ. Βουλιαγμένης, λόγω έντονης ολισθηρότητας.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω των καιρικών φαινομένων αναστέλλονται για σήμερα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού στο τμήμα Κορωπί - Κάντζα. Υπενθυμίζεται ότι λόγω των χιονοπτώσεων έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Σε ό,τι αφορά τη Γραμμή 1 του Μετρό (Ηλεκτρικός), η ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι η κίνηση στη Γραμμή 1 διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Πειραιάς - Ειρήνη, καθώς είναι σε εξέλιξη εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη - Κηφισιά. 
Ακυρώσεις και στα τρένα


Με νέα ενημέρωσή της (ώρα 11:08), η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει ακυρώνονται για σήμερα οι αμαξοστοιχίες:

1546, 1551, 1554, 1559 στο τμήμα Αθήνα - Χαλκίδα
οι 2238, 2239, 2246, 2247 στο τμήμα Αεροδρόμιο – Α. Λιόσια


Δύσκολη είναι η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Αττικής εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης που σημειώνεται σε αρκετές περιοχές του νομού. Εκτός από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, η οποία έχει κλείσει από τα διόδια της Τραγάνας προς Αθήνα, κλειστή είναι εδώ και λίγη ώρα και η Κατεχάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροχαία Αττική, διακοπή της κυκλοφορίας υπάρχει:

 
1) Στην E.O. Οινόης – Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου TITAN ρεύμα προς Βοιωτία

2) Στην E.O. Μεγάρων – Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα από το 12ο χιλιόμετρο, θέση Λούμπα προς Μέγαρα

3) Στη Λ. Παν. Κανελλοπούλου (Κατεχάκη) και στα δύο ρεύματα από την οδό Πίνδου προς την Περ. Υμηττού.

Με δυσκολίες και η κυκλοφορία στην Αττική Οδό. «Ισχυρή χιονόπτωση, μεγάλες καθυστερήσεις προς Αεροδρόμιο και Περιφερειακή Υμηττού», αναφέρεται σε σχετικό μήνυμα.


Τραγωδία στα Άνω Πατήσια: Νεκρό 4χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

23/1/2022
Τραγωδία με θύμα ένα 4χρονο αγοράκι σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής (23/1) στα Άνω Πατήσια επί της οδού Ταΰγετου στον αριθμό 83.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το παιδί μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο Παίδων.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Πρώτο Θέμα, το μόλις τεσσάρων ετών παιδάκι διέφυγε από την προσοχή των γονέων του και έτρεξε να περάσει απέναντι.

Ο οδηγός διερχόμενου οχήματος δεν πρόλαβε να φρενάρει, με αποτέλεσμα το παιδάκι να βρεθεί ξαφνικά κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί καρμανιόλα, σύμφωνα με τους κατοίκους, καθώς δεν έχει ούτε σήμανση ούτε διαβάσεις ούτε και αρκετό φωτισμό και οι οδηγοί περνάνε από το σημείο τρέχοντας αδικαιολόγητα σε κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το άτυχο παιδάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων για τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο δυστυχώς το παιδί δεν κατάφερε να σωθεί.
Ο οδηγός συνελήφθη από την αστυνομία με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Κάτω Πατήσια: Μου έδωσε 50 ευρώ - Νέα καταγγελία για τον ιερέα που συνελήφθη για βιασμό και πορνογραφία ανηλίκων21/1/2022

Στη σύλληψη ενός ιερέα που λειτουργούσε σε εκκλησία στα Κάτω Πατήσια και ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανήλικης και πορνογραφία ανηλίκων προχώρησαν την Πέμπτη οι Αρχές.

Μία νέα καταγγελία έρχεται στο φως για τον Ιερέα πατέρα τριών παιδιών, στα Κάτω Πατήσια που βίασε μια 16χρονη κοπέλα πριν από τρία χρόνια όταν εκείνη ήταν 13 ετών.

Η κοπέλα στη μαρτυρία της αναφέρει, ότι πήγε στο γραφείο του ιερέα, για να πληρωθεί για ένα γκράφιτι που είχαν κάνει με έναν φίλο της και εκείνος φέρεται να της έδωσε χρήματα, ζητώντας της ως αντάλλαγμα να πάνε οι δυο τους το βράδυ σε ένα κτήριο που ετοιμάζει για το κατηχητικό, για να δουν αν μπορούν να το ζωγραφίσουν και αυτό. «Μου είπε να μην φοβάμαι καθόλου, θα είμαστε εμείς οι δύο και ότι δεν θα μου συμβεί κάτι κακό, γιατί σκοπός είναι να περάσουμε και οι δύο καλά» αναφέρει η κοπέλα για όσα φέρεται να της είπε ο ιερέας.

Ολόκληρη η μαρτυρία της κοπέλας

«Με είχε προσεγγίσει μια κοπέλα που κάνει παρέα με την οικογένεια του παπά και μου είχε πει ότι θα χρειαστεί βοήθεια για ένα γκράφιτι στο “Άμιλλα Περιστερίου” που πήγαιναν για ποδόσφαιρο τα παιδιά του. Πήγα με έναν φίλο μου και κάναμε τη δουλειά, όταν ήταν να πληρωθούμε περασαμε από το γραφείο του που είναι δίπλα στον ναό, και μέσα στον ναό ήταν η έγκυος τότε γυναίκα του με τα παιδιά του. Ήμασταν στο γραφείο δίπλα, άρχισε να μου κάνει πολύ προσωπικές ερωτήσεις στην αρχή, πολύ περίεργες κι εγώ δεν του απαντούσα με ειλικρίνεια γιατί δεν ήξερα πού ήθελε να καταλήξει. Μου είπε ότι θέλει να μου δώσει το ποσό, αλλά και εμένα προσωπικά να μου δώσει μια προσωπική αμοιβή με αντάλλαγμα. Μου έδωσε ένα 20ευρώ για έμενα και ένα για τον φίλο μου. Έβγαλε ένα 50ευρω για εμένα και είπε ότι αυτό το δίνει για μένα για να με ευχαριστήσει προσωπικά, αλλά θα ήθελε ένα αντάλλαγμα από εμένα.

Όταν τον ρώτησα ποιο είναι το αντάλλαγμα είπε ότι θα ήθελε μια ώρα από τη ζωή μου. Εγώ δεν είχα καταλάβει τι εννοούσε, αν εννοούσε κάθε βδομάδα, σίγουρα δεν εννοούσε για μια φορά. Μου έλεγε ότι έχει ένα κτήριο που το ετοιμάζει για το κατηχητικό για τη νεολαία και ότι ήθελε να με πάει εκεί να μου το δείξει μήπως το ζωγραφίζαμε και εκείνο το κτήριο. Ήθελε να πάμε εκεί μόνοι μας το βράδυ να μου το δείξει και ότι να μη φοβάμαι καθόλου θα είμαστε εμείς οι δύο και ότι δεν θα μου συμβεί κάτι κακό γιατί σκοπός είναι να περάσουμε και οι δύο καλά. Θα με έπαιρνε με το αμάξι να πηγαίνουμε και να γυρνάμε για μια ώρα, ήταν ημέρα Τετάρτη και ότι είχα χρόνο μέχρι την Παρασκευή να το σκεφτώ. Μου είπε να τον πάρω τηλέφωνο – είχα το τηλέφωνό του για τη δουλειά που είχαμε κάνει – για να βρεθούμε, εγώ του έκανα ξεκάθαρο ότι δεν θα τον πάρω τηλέφωνο. Ήμουν σε λίγο σοκ, του είπα ένα ευχαριστώ πολύ γεια σας. Το 50ευρω του το πέταξα, του είπα δεν έχω ανάγκη τα λεφτά σας. Ήταν 4 Νοεμβρίου τότε. Το βράδυ αφού είχα φύγει μου έστειλε μήνυμα στο κινητό να τον προσθέσω στα social. Την επόμενη ημέρα μου έκανε αιτημα φιλίας στα social και τον διέγραψα. Mετά από κάτι μέρες ενώ ήμουν με το τότε αγόρι μου με έπαιρνε τηλέφωνο και επέμενε και το σήκωσα και δεν είχε τίποτα να μου πει. Δεν ξέρω γιατί με έπαιρνε τηλέφωνο.Επειδή μένω στην περιοχή τους έβλεπα συνέχεια.΄Ενιωθα πολύ περίεργα, έτρεμαν τα πόδια μου, έτρεμα ολόκληρη όταν τον έβλεπα. Μετά από λίγο καιρό που άρχισα να το ξεπερνάω κάπως, τον έβλεπα στην πλατεία ήταν με γυναίκα του και με κοίταγε όταν περνούσα. Είχα μιλήσει στην αστυνομία το πρωί στις 5 Νοεμβρίου της επόμενης ημέρας, είχα πάρει τηλέφωνο σε 3 αστυνομικά τμήματα και μας είπαν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό γιατί έπρεπε να το είχα δηλώσει τη στιγμή που έγινε και όχι τόσες ώρες μετά, παρόλο που δεν είχαν περασει ούτε 24 ώρες. Δεν είχα αποδεικτικά στοιχεία, ήμουν 18 χρονών, δεν ήμουν ανήλικη και μου είπαν ότι δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα, ούτε μήνυση ούτε τίποτα».

Ο βιασμός της 13χρονης


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας βίαζε μια ανήλικη – που σήμερα είναι 16 στα 17 – για 5 μήνες, το 2019, σε χώρους της εκκλησίας στα Κάτω Πατήσια.

Η νεαρή κοπέλα πήγαινε κατηχητικό, το οποίο σταμάτησε μετά από πέντε μήνες. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι αν τύχαινε να δει τον ιερέα λιποθυμούσε από την ταραχή της.

Τώρα, η 16χρονη βρήκε τη δύναμη να μιλήσει στους γονείς της, οι οποίοι προχώρησαν στην καταγγελία.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας έχει στην κατοχή του και πορνογραφικό υλικό με την άτυχη κοπέλα.

Οι αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο ο ιερέας να έχει προχωρήσει στην κακοποίηση και άλλων παιδιών.

Σημειώνεται ότι ο ιερέας είναι 37 χρονών και έχει 3 παιδιά.

Με τα χέρια στις τσέπες οδηγήθηκε στα δικαστήρια ο ιερέας
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και ο 37χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ο ιερέας πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οδηγήθηκε στον ανακριτή χωρίς χειροπέδες, και μάλιστα με τα χέρια στις τσέπες, ενώ κατά την έξοδό του τις φορούσε.

 Τι λένε οι πιστοί που επισκέπτονταν την εκκλησία όπου λειτουργούσε
Στον ιερό ναό όπου λειτουργούσε, οι πολίτες, δυστυχώς, φαίνεται πως είχαν ενοχοποιητικές ενδείξεις για τις δράσεις του 37χρονου.

Ένα κορίτσι 20 ετών είπε στο MEGA ότι είχε συνεργαστεί με τον ιερέα πριν δύο χρόνια και όταν του ζήτησε τα χρήματά της, ο ίδιος της πρότεινε να της δώσει κάποιο έξτρα ποσό για να του αφιερώσει λίγο χρόνο.

Η ίδια κατήγγειλε την υπόθεση την επόμενη μέρα.

Νεαρός ανέφερε στο MEGA ότι πολλές φορές είχε δει τον ιερέα να βγαίνει από την εκκλησία με κορίτσια 12-13 ετών.

Ακόμη, ηλικιωμένη γυναίκα που το 2018-2019 του νοίκιαζε το σπίτι της, είπε ότι ο ιερέας για αυτό το διάστημα δεν είχε πληρώσει ενοίκιο και κοινόχρηστα, ενώ παραδέχτηκε ότι είχε ακούσει και άλλα πράγματα για εκείνον

Το XPRESSNEWS.GR σας εύχεται Καλή Χρονιά με Υγεία!!

1/1/2022

Η δημοσιογραφική ομάδα του XPRESSNEWS.GR σας εύχεται Καλή Χρονιά με Υγεία κάθε Χαρά και Ευτυχία!!

Αν το 2022 ήταν πλανήτης, να είναι ο ήλιος για να κάψει το κακό. Αν ήταν στοιχείο της φύσης να είναι νερό για να σβήσει την φωτιά που άναψε το 2021, και αν ήταν ευχή τότε να είναι η ευτυχία στην ζωή όλων σας!!

Υγεία, ευτυχία, ελπίδα και Καλή Χρονιά!!!