Ύποπτη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Ίριδας και της Μαλένας – Καλείται για κατάθεση


29/6/2022
Για ανωμοτί κατάθεση (με την ιδιότητα της υπόπτου) καλείται η Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση των ανθρωποκτονιών της Ίριδας και της Μαλένας.

Όπως αναφέρει άρθρο στο newsit.gr οι δύο εισαγγελείς πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, αφού μελέτησαν το φάκελο της προανακριτικής δικογραφίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μοναδική ύποπτη για τη δολοφονία των δύο κοριτσιών είναι η μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Συγκεκριμένα, οι δύο εισαγγελείς διαβίβασαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ζητώντας να λάβουν ανωμοτί κατάθεση από την ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα και εντός της εβδομάδας, οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών θα μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται η 33χρονη κατηγορούμενη και να την ενημερώσουν για την κλήση της. Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την παροχή των εξηγήσεων, προκειμένου η ίδια και οι συνήγοροί της να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να χαράξουν την υπερασπιστική της γραμμή.

Ο φάκελος της δικογραφίας, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνει και περισσότερες από 50 καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου που αξιολογήθηκαν και αποτιμήθηκαν από τους δύο εισαγγελείς.

Οι ιατροδικαστές, χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν την κρίσιμη έκθεσή τους. Με την πρώτη μέθοδο αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους, όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κ.λ.π και με τη δεύτερη μέθοδο προσέγγισαν την υπόθεση, αποκλείοντας μία σειρά αιτιών θανάτου.Σε αυτό το πλαίσιο απέκλεισαν το ενδεχόμενο αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, όπως αρχικά είχε διαγνωστεί ενώ σε ό,τι αφορά το μικρότερο από τα παιδιά, την Ίριδα, το έργο των ειδικών ευκολότερο καθώς είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα ευρήματα που ξαναμπήκαν στο τραπέζι των ιατροδικαστών.

Μετά την παροχή των εξηγήσεων από την Ρούλα Πισπιρίγκου, η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελείς, οι οποίοι είναι εκείνοι που θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε περίπτωση που οι ενδείξεις σε βάρος της μητέρας είναι επαρκείς και η υπόθεση θα παραπεμφθεί στην ανάκριση.


Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η ανάκριση που διενήργησε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η δικαστική λειτουργός ταχύτατα – μόλις σε 2,5 μήνες – ολοκλήρωσε την ανάκριση και τις επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, τα μέλη του οποίου στη συνέχεια με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη της κατηγορούμενης σε δίκη.

Πάτρα: Θεωρείται πιθανό και η Μαλένα να δολοφονήθηκε με πανάκι


23/6/2022Ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε στο MEGA ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως, ο θάνατος της Μαλένας προήλθε, από ασφυξία με πανάκι.
Σε μία νέα αποκάλυψη προέβη ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», μιλώντας στο MEGA.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως, «στην εμπεριστατωμένη έκθεση των κ. Καρακούκη – Καλόγρηα, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο, όχι μόνο η Ίριδα αλλά και η Μαλένα να δολοφονήθηκε με πανάκι που φέρεται να κρατούσε εκείνη την ώρα, σύμφωνα και με καταθέσεις που έχουν δοθεί, δηλαδή στο νοσοκομείο «Ελπίς», και το οποίο δεν βρέθηκε από το νοσοκομείο».

«Ο λόγος που δεν κρατήθηκε το πανάκι από το νοσκομείο αποδίδεται στο γεγονός ότι το εν λόγω πανάκι δεν προκάλεσε πληγές στο στόμα και τα χείλη, όμως οι εκδορές που είχε στο μέτωπό της η Μαλένα, ίσως προέρχονται από τον αντίχειρα και τον δείκτη του δράστη, που με το πανάκι έσφιγγε με τα υπόλοιπα δάχτυλα το στόμα και τη μύτη του παιδιού και αυτό, όπως τιναζόταν για να αποφύγει το μοιραίο, ο δείκτης και ο αντίχειρας, που ήταν ελεύθεροι, προκάλεσαν τους τραυματισμούς ψηλά στη μύτη του παιδιού», πρόσθεσε.

Είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο που καταγράφεται η πιθανότητα ότι, όχι μόνο στην Ίριδα αλλά και στη Μαλένα να χρησιμοποιήθηκε πανάκι.

Η 3,5 ετών Μαλένα, όπως είχε αναφέρει η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, είχε και εκείνη πανάκι στο στόμα, και ότι είχε βρεθεί στο στόμα του παιδιού και στη συνέχεια η ίδια το είχε πάρει και το είχε τοποθετήσει στο κάτω μέρος του κρεβατιού, και παράλληλα να πέφτει σε αντιφάσεις.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναξιόπιστος ο Μάνος Δασκαλάκης – Η Δήμητρα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν
22/6/2022

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στέλνει τα δικά της μηνύματα μέσω ενός εκ των δικηγόρων της. Το σχόλιο για το νέο πόρισμα, η αναφορά στον Μάνο Δασκαλάκη και η τοποθέτηση για τη μαραθώνια κατάθεση που έδωσε η αδερφή της.

Όπως παρουσιάζει άρθρο στο newsit.gr η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και έχει πάντα στο μυαλό της, το αίτημα αποφυλάκισης. Χθες περίμενε με αγωνία την ολοκλήρωση της κατάθεσης που έδωσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου και ζήτησε από τους δικηγόρους της, να την ενημερώσουν. Για τον Μάνο Δασκαλάκη, ο Κωνσταντίνος Ζάρδας αρκείται να πει πως είναι αναξιόπιστος μέσα από τους ισχυρισμούς του.

Συνεχίζει την ίδια υπερασπιστική γραμμή η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου για τις κατηγορίες εμπλοκής της με τους θανάτους των παιδιών της. Υποστηρίζει πως «δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε δολοφονική επίθεση κατά οποιουδήποτε από τα παιδιά», σύμφωνα με τον δικηγόρο της Κώστα Ζάρδα.

Αναφερόμενος στα δύο νέα ιατροδικαστικά πορίσματα που κάνουν λόγο για ασφικτικούς θανάτους των δύο παιδιών ο δικηγόρος σημείωσε πως η πελάτισσά του «ένα ιατροδικαστικό πόρισμα σαν αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης από έναν άνθρωπο που έχει στοιχειώδεις γνώσεις» και πως «αν αυτό το πόρισμα είναι αληθές, ορθό, επιστημονικά άρτιο και αναμφισβήτητο δεν θα το κρίνει η κυρία Πισπιρίγκου, δεν θα το κρίνει καν η νομική υπεράσπιση».

Από την άλλη ο δικηγόρος της 33χρονης σημείωσε πως «έχουμε από τη μία πλευρά δύο ιατροδικαστικά πορίσματα που λένε πως υπάρχουν παθολογικά αίτια και μιλώ για τα πορίσματα της κ. Τσιόλα και της κ. Τσάκωνα, οι οποίες δεν ήταν και αυτές μόνες τους, υπήρχαν και παθολογοανατόμοι, δηλαδή τουλάχιστον τέσσερις επιστήμονες που κατέληξαν ότι είναι παθολογικά τα αίτια στους θανάτους του βρέφους και της Μαλένας».

Αναφερόμενος στον πατέρα της οικογένειας, Μάνο Δασκαλάκη ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν έχει αξιοπιστία η πλευρά της πολιτικής αγωγής. Δεν μπορεί σήμερα να λες σήμερα το Α και αύριο το Ω».Επιπλέον αναφερόμενος στην κατάθεση της αδελφής της κατηγορουμένης σημείωσε πως «Περίπου 10 ώρες η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, έγιναν εξονυχιστικές ερωτήσεις, επανειλημμένες, επίμονες, προσπάθησαν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών να φανεί οτιδήποτε μπορεί να έκρυβε. Είναι πάρα πολύ έμπειροι, είναι οι απόλυτα ειδικοί και οι πλέον κατάλληλοι, έναν άνθρωπο τον οποίο ανακρίνουν και αυτός έχει κάτι να κρύψει να το βγάλουν, να το κάνουν να προκύψει και αυτό όπως φαίνεται δεν έγινε για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει κάτι να κρύψει η κ. Δήμητρα Πισπιρίγκου».

Τέλος σχετικά με την αίτηση αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή ήταν επιθυμία της κατηγορούμενης γιατί θεωρούσε ότι ήταν άδικη και υπερβολική η απόφαση περί προφυλάκισής της, ότι δεν ήταν αναγκαίο και υπήρχαν άλλα μέτρα δικονομικού καταναγκασμού πιο ήπια τα οποία επαρκούσαν και αναζητούσαμε τεχνικές εκθέσεις τέτοιες που να δημιουργούν τέτοιο ρήγμα στο κατηγορητήριο ώστε να έχουμε ευνοϊκή έκβαση. Τώρα ήρθε αυτό το νέο χτύπημα, το οποίο έχει συνταράξει και την ίδια και έχει επηρεάσει και εμάς, την υπεράσπιση, ως προς το βάρος που θα πρέπει να κατανείμουμε σε περισσότερες υποθέσεις».

Πάτρα: "Ξέρει πολλά ο Μάνος Δασκαλάκης" λέει ο Κατερινόπουλος - Τα λάθη και οι νέες συλλήψεις

17/6/2022

Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ Θανάσης Κατερινόπουλος σε συνέντευξή του προχώρησε στην εκτίμηση ότι τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, αφενός αν η Ρούλα Πισπιρίγκου παρέμενε στα κρατητήρια της Ασφάλειας για ανάκριση και αφετέρου αν δεν είχαν γίνει λάθη από όλους τους εμπλεκόμενους.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να σχολιάσει πως τα λάθη έμελλε να γίνουν μαζεμένα στην πιο πολύκροτη υπόθεση της τελευταίας 100ετίας.

Ο κ. Κατερινόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, εξήγησε τα σφάλματα που έγιναν: Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας της Πάτρας, από το ΕΚΑΒ που πήρε το νεκρό μωρό από το σπίτι αντί να καλέσει Αστυνομία και ιατροδικαστή -που ίσως να είχαν λύσει το μυστήριο από τότε- μέχρι και την παρέλαση του δικηγόρου των συγγενών της σπιτονοικοκυράς με τα πράγματα από το σπίτι που θα έπρεπε να είχε σφραγιστεί από την πρώτη στιγμή των ερευνών.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι θα γίνουν κι άλλες συλλήψεις για πλημμελήματα ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τόσο ο Μάνος Δασκαλάκης όσο και η οικογένεια της Πισπιρίγκου έβλεπαν πράγματα, τα οποία "απέκρυψαν ή δεν απέτρεψαν στο παρελθόν".


Wind Media: Η απάτη των likes - Ο άνθρωπος που ήξερε για την πυραμίδα αλλά έδωσε 22.000 ευρώ
31/5/2022

Δικογραφία έχει ανοίξει από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την απάτη των likes, την επενδυτική πυραμίδα που επεκτάθηκε γρήγορα στη χώρα μας και προκάλεσε οικονομική ζημιά σε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου.

Σύμφωνα με άρθρο στο newsbomb.gr η εταιρία Wind Media άνοιξε την επίμαχη πλατφόρμα τον περασμένο Φεβρουάριο και από τις αρχές του Απριλίου προσέλκυσε χιλιάδες επενδυτές.

Η πλατφόρμα ζητούσε από τους ενδιαφερόμενους να πληρώσουν σε κρυπτονομίσματα και να ξεκινήσουν να κάνουν likes σε βίντεο του Youtube, του Facebook και του Tik Tok, με αντάλλαγμα τον πολλαπλασιασμό των χρημάτων τους.

Στις 18 Μαΐου η πλατφόρμα έκλεισε αιφνιδιαστικά με αποτέλεσμα η πλειονότητα των «επενδυτών» να χάσουν τα λεφτά τους.

Η έκταση της απάτης στην Ελλάδα δεν αποτυπώνεται στον αριθμό των καταγγελιών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Ανάμεσα στα θύματα μπορεί να είναι άτομα που εργάζονται στο Δημόσιο, πολίτες που εργάζονται στα Σώματα Ασφαλείας, επώνυμοι, γενικότερα πρόσωπα που δεν θα προχωρήσουν με ευκολία σε μία επίσημη καταγγελία. Επίσης, υπάρχει σίγουρα κόσμος που έχασε μικρά ποσά και ίσως δεν θέλει να μπει στη διαδικασία της καταγγελίας», λένε στο Newsbomb.gr αρμόδιες πηγές. Ο σέρβερ της Wind Media βρίσκεται στη Σιγκαπούρη, ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να βρίσκονται Έλληνες πίσω από την «απάτη των likes».Ένας από τους πολίτες που «επένδυσαν» στη Wind Media μίλησε στο Newsbomb.gr και περιέγραψε πως ξεκίνησαν όλα και πως στήθηκε το «μεγάλο κόλπο». Πρόκειται για τον προγραμματιστή, Γιάννη Διβράμη, ο οποίος -αν και ήξερε ότι πρόκειται για πυραμίδα- «επένδυσε» 22.000 ευρώ, ποντάροντας στο γρήγορο και εύκολο κέρδος. Τελικά πήρε πίσω 18.000 ευρώ, χάνοντας οριστικά τα υπόλοιπα 4.000 ευρώ.

«Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι είναι πυραμίδα. Εμείς το λέμε αεροπλανάκι. Και αυτό γιατί σηκώνεται ψηλά αλλά ξέρουμε με βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή θα πέσει απότομα. Θεωρώ ότι όλοι ήξεραν ότι πρόκειται για πυραμίδα. Ωστόσο, επιζητούσαν την εύκολη λύση. Ο καθένας έχει προσωπική ευθύνη. Έβγαλα κάποια στιγμή βίντεο στο Youtube λέγοντας ‘γραφτείτε’. Τόνιζα όμως ότι πρόκειται για πυραμίδα. Δε ξέραμε πόσο θα κρατήσει. Θα μπορούσε να κρατήσει ένα μήνα, θα μπορούσε ένα χρόνο. Κανείς δεν ήξερε τη διάρκεια. Έλα όμως που στις 18 Μαΐου σταμάτησαν οι πληρωμές και οι περισσότεροι έχασαν τα λεφτά τους. Προσωπικά αρχικά πήρα από την πλατφόρμα το μεγαλύτερο πακέτο. Πλήρωσα 3.150 ευρώ και θα έπαιρνα πίσω 4.140 για ένα μήνα ή 138 ευρώ την ημέρα. Δηλαδή έκανες απόσβεση σε 22 ημέρες. Κάνοντας εγγραφή έπαιρνες μπόνους 150 ευρώ, ενώ αν έγγραφες κάποιο άλλο άτομο έπαιρνες 450 ευρώ.


Εγώ λοιπόν έκανα εγγραφή, έβλεπα ότι η εταιρία πληρώνει κανονικά και τότε αποφάσισα να επενδύσω περισσότερα χρήματα. Συνολικά έκανα εφτά εγγραφές με εφτά διαφορετικά κινητά τηλέφωνα. Συνολικά έδωσα 22.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι θα φτάσω να παίρνω 1.000 ευρώ την ημέρα. Μία ημέρα μάλιστα πήρα 1.600 ευρώ γιατί είχα γράψει και άλλους. Υπήρχαν διάφοροι τρόποι ανάληψης των χρημάτων. Ο πρώτος μέσω τράπεζας, ωστόσο, διεκόπη διότι υπήρξαν προβλήματα. Ο δεύτερος ήταν τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων», εξηγεί ο κ. Διβράμης.

Σε γκρουπ της Wind Media σε γνωστή διαδικτυακή εφαρμογή συμμετείχαν συνολικά 13.000 άτομα. Στη συγκεκριμένη εφαρμογή έχουν εμφανιστεί, μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας, πρόσωπα που παροτρύνουν τους χρήστες να συμμετάσχουν σε νέα «πυραμίδα».

«Οι πυραμίδες δεν έχουν σταματήσει. Βγήκαν νέες που παροτρύνουν τους πολίτες να επενδύσουν σε πλατφόρμες για να αποζημιωθούν για τη ζημιά που υπέστησαν από τη Wind Media. Κάπου εδώ να εξηγήσουμε ότι η Google, το Facebook, το Tik Tok δεν φέρουν καμία ευθύνη για όλο αυτό. Τα likes γίνονται από χρήστες με κανονικά e-mails και κανονικά προφίλ στα social media, συνεπώς τα likes εκλαμβάνονται ως πραγματικά. Την ευθύνη φέρει η Wind Media και οι χρήστες που έκαναν την επιλογή να επενδύσουν εκεί. Επίσης, να διευκρινίσουμε ότι στόχος της απάτης ήταν τα χρήματα από τους πολίτες με 'όχημα' τα likes και όχι η συλλογή likes για τα βίντεο. Τα likes εφευρέθηκαν από τους δημιουργούς της πυραμίδας ως ένας τρόπος να πείσουν τα θύματα ότι κάτι προσφέρουν και γι’ αυτό θα έχουν το υποσχόμενο αντάλλαγμα. Τα likes άλλωστε ήταν ελάχιστα σε σχέση με το υποσχόμενο κέρδος», καταλήγει ο Γιάννης Διβράμης.

Πάτρα: Έρχονται νέες συλλήψεις στο θρίλερ με τα 3 νεκρά παιδιά – Τι λέει ο Γρηγόρης Λέων για τη σπιτονοικοκυρά

17/5/2022

Παίρνει ξανά φωτιά το θρίλερ με τα 3 νεκρά παιδιά από την Πάτρα που χάθηκαν σε κάτι λιγότερο από 3 χρόνια. Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στη φυλακή και πλέον τηρεί σιγή ιχθύος…

Σύμφωνα με άρθρο στο newsit.gr τις αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη, διαδέχεται η έκπληξη για τα μηνύματα που έστελνε ο Μάνος Δασκαλάκης στη Ρούλα Πισπιρίγκου και αντίστροφα για τη σπιτονοικοκυρά τους και όχι μόνο. Ήδη υπάρχουν αποδείξεις για έγκλημα στο θρίλερ από την Πάτρα, που συνεχίζεται. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων προβλέπει πως όταν ανακοινωθούν τα συμπεράσματα για τους άλλους δύο θανάτους, θα υπάρξουν νέες συλλήψεις. Για την ώρα η μόνη που κατηγορείται είναι η 33χρονη μητέρα των αδικοχαμένων κοριτσιών, που βρίσκεται ήδη στη φυλακή.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και ο συνδικαλιστής της ΕΛ. ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησαν στο Mega για το πόρισμα του Σωτήρη Μπουζιάνη σχετικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ο κ. Λέων αναφέρθηκε στο ιατροδικαστικό πόρισμα που επιβεβαίωνει πως η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη δολοφονήθηκε από την κεταμίνη που της χορηγήθηκε.

«Τότε που είχε ανοίξει ο τάφος για την ανάσυρση του τάμπλετ θα έπρεπε να ληφθούν τρίχες, και αν χρειαζόταν ακόμα και ο βηματοδότης, προκειμένου ο κάθε ιατροδικαστής να έχει μία πλήρη εικόνα για το συγκεκριμένο περιστατικό. Προφανώς κρίθηκε ότι δεν είναι απαραίτητο, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε εάν είχε γίνει χρήση ουσιών στο παρελθόν. Θα ήταν καλτύτερο για το ίδιο το παιδί που βασανίστηκε εν ζωή να το ταλαιπωρήσουμε και μετά θάνατον», ανέφερε αρχικά.

Για τον θάνατο και το ενδεχόμενο εκταφής της 69χρονης σπιτονοικουκράς του ζεύγους Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, ο κ. Λέων δήλωσε πως «Στην σπιτονοικοκυρά δεν έχει γίνει κάτι ιατροδικαστικά. Το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε λήψη δειγμάτων από εναπομείναντα μέρη, και τρίχες και να ερευνήσουμε εάν είχε δηλητηριαστεί. Ωστόσο, από την στιγμή που έχει παραμείνει πολύ καιρό ενταφιασμένη, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, όπως και οι απαντήσεις που μπορούμε να πάρουμε»

«Έτσι όπως δείχνουν τα στοιχεία του πρώτου παιδιού, της Μαλένας, τα σημάδια είναι σαφή και οδήγησαν σε ασφυκτικό θάνατο», πρόσθεσε. «Όλα αυτά που γίνονται τώρα, θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει» είπε ο έμπειρος ιατροδικαστής που προέβλεψε ότι το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια θα φέρει νέες συλλήψεις.«Όλα γίνονται βήμα προς βήμα, και δεν πρέπει να γίνουν λάθη. Στο τέλος της υπόθεσης αυτή ήρθε να προστεθεί και το θέμα της σπιτονοικοκυράς. Έχουν μαζευτεί πολλά ήδη γι’ αυτό το ζευγάρι. Θα πρέπει να βούμε ενόχους, και να τους παραδώσουμε στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο συνδικαλιστής της ΕΛ. ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Πάτρα: Σε δηλητηρίαση από κεταμίνη οφείλεται ο θάνατος της Τζωρτζίνας - Τι αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών


13/5/2022

Ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας οφείλεται σε θανατηφόρο δηλητηρίαση από τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Σταμάτη Μπουζιάνη, που παραδόθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, αναφέρει σε άρθρο του το topontiki.gr .

Στο πόρισμα αναφέρονται ευρήματα όπως βλάβες στο ήπαρ στη ζώνη 1, μικρή πνευμονορραγία και συμφόρηση οργάνων, κάτι που αποδίδεται στην χορήγηση της κεταμίνης.

Μετά το τελικό συμπέρασμα, τίθεται ζήτημα εκταφής της 9χρονης προκειμένου να ληφθούν τρίχες. Με αυτόν τον τρόπο, θα ελεγχθεί εάν της είχε δοθεί κεταμίνη ή κάποια άλλη ουσία σε χρόνο προγενέστερο του θανάτου της. Επιπλέον, θέλουν να σχηματίσουν πλήρες χρονοδιάγραμμα για το τι έχει συμβεί.

Μέχρι στιγμής άγνωστος παραμένει ο χρόνος της εκταφής, με τους ιατροδικαστές να ζητούν να γίνει το συντομότερο δυνατόν, για να μην χαθεί κι άλλος χρόνος, που ενδέχεται να είναι πολύτιμος.

Παράλληλα, αναμένονται και οι τελικές αναφορές για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Πάτρα: Σε δηλητηρίαση από κεταμίνη οφείλεται ο θάνατος της Τζωρτζίνας - Τι αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών

13/5/2022

Πάτρα: Πληροφορίες για πέντε βίντεο με τη μικρή Τζωρτζίνα να υποφέρει - Γιατροί μιλούν για χαρακτηριστική αδιαφορία της Ρούλας Πισπιρίγκου


11/5/2022

Οι μαρτυρίες που καίνε αλλά και τα στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση των τριών παιδιών που πέθαναν στην Πάτρα, είναι πια πολλά.

Τώρα, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο με την Τζωρτζίνα να υποφέρει, σύμφωνα με άρθρο στο ethnos.gr .

Ειδικότερα, οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση με τους θανάτους των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, έχουν και ερευνούν πέντε βίντεο με τη μικρή Τζωρτζίνα «να υποφέρει», σύμφωνα με ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου, στο Mega.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος ανέφερε, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να καταθέσουν 40 γιατροί αναφορικά με τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας, λίγο πριν καταλήξει. Πρόκειται για γιατρούς από το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο αλλά και από το «Αγλαΐα Κυριακού», όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα τον Ιανουάριο που πέρασε. Από αυτές οι 10 καταθέσεις είναι ιδιαίτερα καθοριστικές για την εξέλιξη της υπόθεσης.

«Χαρακτηριστική αδιαφορία» της Ρούλας Πισπιρίγκου
 Ανάμεσα στους γιατρούς που θα καταθέσουν υπάρχουν μαρτυρίες που μιλούν για χαρακτηριστική αδιαφορία της Ρούλας Πισπιρίγκου, περίεργες κινήσεις και λεγόμενα πως η συμπεριφορά της δεν αντιστοιχούσε σε αυτήν μιας μητέρας που το παιδί της νοσηλεύεται, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο.

Επίσης, οι γιατροί του νοσοκομείου του Ρίου, αναμένεται να αναφερθούν και σε εννέα «ύποπτα επεισόδια» που υπέστη η 9χρονη Τζωρτζίνα.Παράλληλα, πέντε από αυτά έχουν βιντεοσκοπηθεί. «Τα έχω δει» είπε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος και τόνισε πως: «σε αυτά φαίνεται η άτυχη Τζωρτζίνα να υποφέρει βραδυκαρδίες, αναπνευστικά προβλήματα».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε εξώδικο στον Μάνο Δασκαλάκη - Τι ζητά

10/5/2022

Η Ρούλα Πισπιρίγκου πέρασε στην αντεπίθεση μέσα από την φυλακή, στέλνοντας εξώδικο στον Μάνο Δασκαλάκη.

Η κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, στο εξώδικο που απέστειλε, κατηγορεί τον εν διαστάσει σύζυγό της για διαρροή πληροφοριών σχετικά με την ίδια – Αφήνει αιχμές για το εάν ο Μάνος Δασκαλάκης θέλει να ασχοληθεί με τη συντήρηση των τάφων των τριών παιδιών .
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», η 33χρονη αφήνει αιχμές ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της κάνει τη ζωή του, χωρίς να δείχνει ενδιαφέρον για τους τάφους, ενώ του επισημαίνει ότι θα έπρεπε να μεριμνά για τη φροντίδα τους αλλά και τα έξοδα που έχουν προκύψει. Έτσι, τον καλεί να μεταφέρει την ευθύνη στην αδερφή της, Δήμητρα, εάν δεν μπορεί ο ίδιος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο εξώδικο η 33χρονη αναφέρεται και στο θέμα του κινητού της τηλεφώνου, το οποίο έχει κρατηθεί από τις Αρχές στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Όπως ισχυρίζεται, ο αριθμός του τηλεφώνου της ανήκει σε οικογενειακό πρόγραμμα, το οποίο είναι στο όνομα του Μάνου Δασκαλάκη, τονίζοντας ότι και ο ίδιος έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς.

 Επιπλέον, η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητά να σταματήσει η συστηματική διαρροή πληροφοριών που αφορούν την προσωπική της ζωή.

Αναλυτικά το εξώδικο της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Να μου γνωστοποιήσετε εγγράφως εάν προτίθεστε να αναλάβετε τη συντήρηση των τάφων των τέκνων μας, την αποπληρωμή των σχετικών με αυτούς οφειλών και την τοποθέτηση φωτογραφιών, διαφορετικά να προβείτε στην σχετική εξουσιοδότηση για τις συγκεκριμένες ενέργειες προς οποιαδήποτε από τα μέλη της οικογενείας μου, που θα αναλάβουν για λογαριασμό μου τις σχετικές φροντίδες.Να πάψετε να χρησιμοποιείτε και να διαθέτετε σε τρίτους αναλυτικό λογαριασμό της σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας με αριθμό 69… που χρησιμοποιείτο αποκλειστικά από εμένα.

Να πάψετε να επιδίδεστε στην συστηματική διαρροή πληροφοριών που αφορούν την προσωπική μου ζωή.


Να προβείτε άμεσα στη μεταφορά του εν λόγω αριθμού – σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας στο όνομα της αδερφής μου, Δήμητρας Πισπιρίγκου.

Να προχωρήσετε στην κάλυψη της οφειλής που με βαρύνει αναφορικά με τη συσκευή κινητής τηλεφωνίας τύπου, που χρησιμοποιείτε, αλλιώς να παραδώσετε άμεσα τη συγκεκριμένη συσκευή σε οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς μου που θα την παραλάβει για λογαριασμό μου.

Να δηλώσετε εγγράφως εάν επιθυμείτε να αναλάβετε αντικείμενα από το κοινό μας νοικοκυριό και, σε θετική περίπτωση, να μου παραδώστε λίστα των συγκεκριμένων αντικειμένων, ώστε να νομιμοποιούνται στην παραλαβή των υπολοίπων, μέσω των μελών της οικογένειας μου που θα ενεργήσουν για λογαριασμό μου».

Ο φασματογράγος του ΑΠΘ μπορεί να βρει πώς πέθαναν τα τρία παιδιά στην Πάτρα

9/5/2022

Αναλύσεις στοιχείων που αφορούν την υπόθεση του θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα θα γίνουν στον υπερσύγχρονο φασματογράφο του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που χάρη στην τεχνολογία που διαθέτει μπορεί να εντοπίσει ουσίες σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις, μη ορατές από τα συμβατικά μηχανήματα, αλλά και ουσίες με πολύ μεγάλο μοριακό βάρος, που επίσης δεν μπορούν να ανιχνευτούν με το συμβατικό πρωτόκολλο.

Πηγές του Εργαστηρίου επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτό είναι πολύ χρήσιμο, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου αναλύονται μη συμβατικά υλικά, όπως οι ιστοί σε φορμόλη και τα μπλοκ παραφίνης που πρόκειται να αναλυθούν. Διευκρινίζουν, παράλληλα, ότι είναι άγνωστο το τι θα προκύψει και αναφέρουν ότι, ανάλογα με τα ευρήματα, η διαδικασία θα προχωρά βήμα προς βήμα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι αναλύσεις είναι ταχύτατες, ωστόσο δεν είναι γνωστό πότε θα ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις καθώς αυτό εξαρτάται από τα αποτελέσματά τους.

Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες χρήσης του φασματογράφου, τονίζουν ότι αυτό το μοντέλο του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και επισημαίνουν ότι πριν από δύο χρόνια, οπότε έγινε η προμήθειά του, θα έπρεπε να απευθυνθεί κανείς στο εξωτερικό για τέτοιου είδους αναλύσεις.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια διαδικασία που προσομοιάζει με εκείνη της ταύτισης δακτυλικών αποτυπωμάτων καθώς ο φασματογράφος ανιχνεύει το μοριακό αποτύπωμα κάθε φαρμάκου, ώστε να ακολουθήσει η ταυτοποίησή του μέσω συγκρίσεων με τις βιβλιοθήκες ουσιών που δημιουργεί το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ.

Χάρη σε αυτό το μηχάνημα, άλλωστε, οι αναλύσεις που γίνονται έχουν επεκταθεί και σε άλλα δείγματα όπως ο μυελός των οστών, τα σκελετικά υπολείμματα που προκύπτουν από εκταφές ή βιολογικά υλικά σε σήψη, ώστε να προσδιοριστούν τυχόν φάρμακα ή ναρκωτικά.Παράλληλα γίνεται γνωστό ότι, στο πλαίσιο συνεργασίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ με το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το όργανο αυτό θα χρησιμοποιείται στην κλινική και δικαστική τοξικολογία αλλά και σε κλινικές μελέτες τοξικότητας για την έγκριση φαρμάκων και αυτό θα γίνει στην Ελλάδα για πρώτη φορ

Καίει την Πισπιρίγκου το πόρισμα των ιατροδικαστών - Οι καταθέσεις καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της


5/5/2022

Το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια που αναμένεται να κατατεθεί και επισήμως τις επόμενες ημέρες αποκάλυψε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πόρισμα των πολύπειρων ιατροδικαστών θα καταρρίπτει συντριπτικά τον ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι η κεταμίνη δόθηκε από γιατρούς στο νοσοκομείο ενώ δεν αποκλείεται να ανοίξει τον δρόμο για περεταίρω διερεύνηση που θα αφορά αυτή τη φορά στην μικρή Μαλένα.

«Καίει» την Πισπιρίγκου το πόρισμα των ιατροδικαστών
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα των ιατροδικαστών για το θάνατο της εννιάχρονης Τζωρτζίνας .Όπως αποκάλυψε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης του ΒΗΜΑΤΟΣ και των ΝΕΩΝ,  Βασίλης Λαμπρόπουλος αυτό θα είναι το πόρισμα, που έπεται της αρχικής κατάθεσης του ιατροδικαστή Μπουζιάνη και καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της 33χρονης κατηγορούμενης για τη χορήγηση της κεταμίνης.

«Θα προκύπτει ότι με βάση βλάβες στο ήπαρ που εντοπίστηκαν στη Τζωρτζίνα η ανακοπή η οποία υπέστη οφείλεται στη χορήγηση κεταμίνης. Είχε βλάβες στο ήπαρ και σε άλλα όργανα και στο πόρισμα θα προσδιορίζεται ότι η χορήγηση κεταμίνης τις προκάλεσε τις συγκεκριμένες βλάβες . Τι σημαίνει αυτό;  Ότι καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της Ρούλας Πισπιρίγκου  ότι η κεταμίνη μπορεί να δόθηκε στη φάση ανάνηψης . Χορηγήθηκε νωρίτερα» είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.


Η προφυλακισμένη Πισπιρίγκου από την πρώτη στιγμή αρνείται ότι χορήγησε κεταμίνη στο παιδί της και επιμένει στο ιατρικό λάθος.

Τριπλάσια βλάβη στο συκώτι της Μαλένας
Το πόρισμα των ιατροδικαστών για το θάνατο της Τζωρτζίνας θα ξεκλειδώσει όπως είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και τις αιτίες θανάτου της άτυχης Μαλένας, που χάθηκε δυο χρόνια νωρίτερα στις 13 Απρίλιου του 2019.

«Είχε παρουσιάσει μεγάλη βλάβη στο ήπαρ , σχεδόν τριπλάσια από εκείνη της Τζωρτζίνας» ήταν η δήλωση του Βασίλη Λαμπρόπουλου.

Χορηγήθηκε και στη Μαλένα κεταμίνη;
Το ερώτημα παραμένει και δεν έχει απαντηθεί . Μπορεί να χορηγήθηκε και στη τριάμισι ετών Μαλένα η θανατηφόρα κεταμίνη όπως έγινε στην Τζωρτζίνα;
«Η χορήγηση τοξικών δόσεων φαρμάκων μπορούν να προκαλέσουν φθορά στο ήπαρ δηλαδή οι αλλοιώσεις που είχε η Τζωρτζίνα και η Μαλένα όντως μπορεί να έχουν προκληθεί και στις δύο περιπτώσεις από την χρήση και χορήγηση φαρμακευτικής ουσίας» εξήγησε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Ο ίδιος τοξικολόγος που ανίχνευσε τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS και είναι πεπεισμένος πως μια δόση κεταμίνης που δεν ανιχνεύτηκε στο αίμα μπορεί να ανιχνευτεί σε άλλο σημείο.

«Στην περίπτωση της Μαλένας εξετάσαμε το αίμα, αλλά δεν βρήκαμε κεταμίνη. Αυτό σημαίνει ότι είτε δεν χορηγήθηκε είτε χορηγήθηκε αλλά είχε ήδη μεταβολιστεί και πλέον δεν ήταν ανιχνεύσιμη. Εξαρτάται πάντα και με τη δόση που θα δώσεις. Η θεραπευτική δόση μεταβολίζεται γρήγορα εν αντιθέσει με τη θανατηφόρα δόση που ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να την μεταβολίσει» ανέφερε ο τοξικολόγος.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρη Μπουζιάνης θα συντάξει και θα παραδώσει ολοκληρωμένη την ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας . Αυτή ίσως ανοίξει τον δρόμο για μια νέα ιστολογική εξέταση για τη Μαλένα και να ρίξει φως στο θρίλερ θανάτου των 3 παιδιών . Πάτρα: Το έγκλημα έδεσε και έρχονται στοιχεία φωτιά - Θα μας αφήσουν άφωνους.

Οι καταθέσεις των γιατρών καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου Υπό άκρα μυστικότητα συνεχίζονται πολύ εντατικά οι έρευνες των ανδρών του ανθρωποκτονιών, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο

Mega

 κατέθεσαν, χωρίς να γίνει γνωστό, όλοι οι γιατροί 2 νοσοκομείων για τον θάνατο της Μαλένας.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι καταθέσεις πέντε γιατρών και νοσηλευτών του Ογκολογικού νοσοκομείου «Ελπίδα» αλλά και της μονάδας ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, για τον θάνατο της Μαλένας.

Ανάμεσα σε αυτούς που κατέθεσαν είναι και ο 42χρονος εντατικολόγος που προσπάθησε να κάνει την ανάνηψη στη Μαλένα το 2019, αλλά και αυτός που έκανε την ανάνηψη στη Τζωρτζίνα τον Ιανουάριο του 2022.

Ο συγκεκριμένος εντατικολόγος είχε καταθέσει μάλιστα στην Αστυνομία, την παντελώς αδιάφορη στάση της 33χρονης κατηγορούμενης, όταν της ανακοίνωσε ότι το παιδί της απεβίωσε.

Οι γιατροί από το ογκολογικό  νοσοκομείο «Ελπίδα» κατέθεσαν πως η Μαλένα δεν είχε σε καμία περίπτωση ηπατική ανεπάρκεια. Τόνισαν πως επρόκειτο για έναν αιφνίδιο θάνατο και μάλιστα το παιδί δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα ικτέρου, ούτε αναπνευστικά προβλήματα.

Τέλος, επισήμαναν την καθυστέρηση ενημέρωσης της 33χρονης μητέρας όταν το παιδί έπαθε την ανακοπή.Αποκάλυψη βόμβα: Καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας


4/5/2022


Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση θρίλερ της Πάτρας, φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA με ένα έγγραφο που παρουσιάζει ο αστυνομικός συντάκτης των Νέων και του Βήματος, Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Το έγγραφο αυτό αφορά στις πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, όταν εκείνη είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς στις 11 Απριλίου του 2021.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο οι συγκεκριμένες τοξικολογικές εξετάσεις, δεν έγιναν στο τοξικολογικό εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο λίγο καιρό αργότερα ανέδειξε τα κρίσιμα ευρήματα για την κεταμίνη που οδήγησε στον θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά έγιναν στο γενικό νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας.

Στις εξετάσεις ελέγχθηκαν 19 ουσίες, ωστόσο καμία από αυτές δεν ήταν η κεταμίνη. Ουσιαστικά λοιπόν δεν έγινε ποτέ έλεγχος για την κεταμίνη, στις πρώτες αυτές τοξικολογικές εξετάσεις, αυτός είναι κι ο λόγος που στη συνέχεια η Ρούλα Πισπιρίγκου χρησιμοποίησε την κεταμίνη, αφού είχε δει ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις δεν ανιχνεύεται η εν λόγω ουσία εξήγησε ο αστυνομικός συντάκτης.

Δεν τσακώθηκαν ποτέ μπροστά μου
Μετά τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου της εφημερίδας Πελοπόννησος, Γιώργου Αναστασόπουλου ότι o Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου τσακώθηκαν σε γνωστό δικηγορικό γραφείο της Πάτρας στα μέσα Φεβρουαρίου, με τον Μάνο μάλιστα να λέει ότι ξέρει ότι η σύζυγός του έχει κάνει κακό στα παιδιά τους, ο Γιάννης Κόττας, πρώην δικηγόρος της Ρούλας, μιλώντας στο MEGA, διαψεύδει το περιστατικό.

Τα διαψεύδω όλα. Δεν τσακώθηκαν ποτέ εδώ μπροστά μου. Πάντα όταν μιλάγαμε, ουδέποτε τσακώθηκαν. Διαφορετικές απόψεις μπορεί να αναπτυχθήκαν αλλά δεν τσακώθηκαν ποτέ. Το διαψεύδω δήλωσε στο LIVE NEWS ο πρώην δικηγόρος της κατηγορουμένης.Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε τον τσακωμό επιμένει ότι το συμβάν είναι πραγματικό.

Δεν ήταν κύμα της φαντασίας μου ότι έγραψα εδώ και 50 ημέρες στην Πελοπόννησο. Ο καυγάς έγινε στο γραφείο… είπε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πελοπόννησος, Γιώργος Αναστασόπουλος.


Οι αντιφάσεις για την ώρα θανάτου
Η μικρή Ίριδα έχασε την ζωή της στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα τον Μάρτιο του 2021. Η αδελφή της 33χρονης κατηγορούμενης εντόπισε πρώτη το βρέφος νεκρό. Στην κατάθεση της στην αστυνομία είχε πει ότι στις 11:30 μπήκε στο δωμάτιο της μικρής και στις 11:37 κάλεσε το ΕΚΑΒ. Σε τηλεοπτική συνέντευξη όμως είχε δώσει άλλη ώρα θανάτου..

Έντεκα και μισή είναι η ώρα θανάτου του παιδιού, δεν είναι η ώρα που βρήκα το παιδί. Το παιδί το βρήκα 11 παρά τέταρτο είχε δηλώσει η αδερφή της 33χρονης κατηγορούμενης.

Σε εφτά λεπτά έφθασε στο σπίτι πλήρωμα του ΕΚΑΒ και έκανε επιτόπου προσπάθειες ανάνηψης για να το σώσει.

Εκείνη την ώρα θα κάναμε ιατροδικαστικό έλεγχο ή θα προσπαθούσαμε να σώσουμε μια ζωή; Αν έχει αρχίσει η σήψη ή υπάρχει νεκρική ακαμψία, που σημαίνει ότι είναι 4 – 5 ώρες που έχει πεθάνει ο άνθρωπος, τότε δεν το κάνουμε εξηγεί μέλος του πληρώματος του ΕΚΑΒ.

To γεγονός ότι δεν υπήρχε ακαμψία στο βρέφος οδηγεί τους ειδικούς στο συμπέρασμα, ότι η μικρή Ίριδα είχε σταματήσει να αναπνέει μία ώρα πριν φθάσει το ασθενοφόρο…

Ένας γενικός κανόνας ορίζει πως η θερμοκρασία πέφτει 1 βαθμό ανά ώρα. Συνεπώς αν θεωρήσουμε ότι έχασε 1 βαθμό όταν ανέλαβε το ΕΚΑΒ, κρίνουμε ότι η ώρα θανάτου ήταν μία ώρα πριν την έλευση του ασθενοφόρου. Το ΕΚΑΒ έφθασε στο σπίτι στις 11:30 οπότε οφείλουμε να τοποθετήσουμε τον θάνατο περί τις 10:30 δήλωσε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης  Γαλεντέρης.

Η εκτίμηση του ιατροδικαστή συμπίπτει με την ώρα θανάτου που φέρεται να την βρήκε η αδερφή της Ρούλας όπως είπε η ίδια σε τηλεοπτική της εμφάνιση, δηλαδή στις 10:45. Γιατί όμως η κλήση για ασθενοφόρο, έγινε σχεδόν μία ώρα μετά; Ένα εύλογο ερώτημα που χρήζει περεταίρω έρευνας…

Στο μικροσκόπιο οι ιστολογικές της Μαλένας
Την ίδια ώρα, οι ιατροδικαστές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις ιστολογικές εξετάσεις της Μαλένας. Οι πρώτες τοξικολογικές πάντως ήταν καθαρές. Λόγω απουσίας βιολογικών υγρών μετά το πέρας των τριών χρόνων, οι ιατροδικαστές επιχειρούν να βρουν ευρήματα μέσα από τους ιστούς του κοριτσιού.

Εμείς τότε ψάξαμε το αίμα. Εάν έχουν φυλαχτεί κι άλλα κομμάτια του σώματος δηλαδή εάν έχουν φυλαχτεί ιστοί, μαλλιά ή οτιδήποτε άλλο μπορεί θεωρητικά να αναλυθεί κι αυτό αποκάλυψε ο τοξικολόγος της Μαλένας.

Η προανακριτική έρευνα για τους θανάτους των δύο παιδιών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με καταθέσεις στο τμήμα ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής.

megatv.com

Πάτρα: Βρήκαν το κίνητρο – Αυτοί είναι οι λόγοι που σκότωνε η Πισπιρίγκου

2/5/2022
Το παράλληλο βήμα της ειδικής ομάδας του Ανθρωποκτονιών είναι να εξακριβώσει το κίνητρο της 33χρονης. Θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα κομβικό, καθώς θα διαλευκάνουν και τους άλλους δύο θανάτους των παιδιών.

Όπως λένε, η απάντηση στο αν τα άλλα δύο κοριτσάκια τα δολοφόνησε η Ρούλα Πισπιρίγκου, θα αποδειχτεί από το κίνητρο της δολοφονίας της Τζωρτζίνας. Προσπαθούν, μέσα από το προφίλ που έχουν σκιαγραφήσει για την Πισπιρίγκου, τη ζωή που έκανε, τα όσα έλεγε αλλά και τις μαρτυρίες γνωστών και φίλων της να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό.

Τρία είναι τα πιθανά ενδεχόμενα για τους λόγους που προέβη σε αυτή τη φρικαλέα ενέργεια.

 1. Το πρώτο, έχει να κάνει με την εμμονή που είχε στο πρόσωπο του πρώην συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη. Ενδεχομένως να ήθελε, κάνοντας κακό στα παιδιά της, να τον εκδικηθεί.
 2. Το δεύτερο σενάριο για τα κίνητρα της 33χρονης έχει να κάνει με την ακόρεστη ανάγκη που είχε να προσελκύει την προσοχή μέσα από τον οίκτο.
 3. Το τρίτο σενάριο επικεντρώνεται στην περίπτωση της Τζωρτζίνας. Να το έκανε για να βγάλει από τη μέση το κοριτσάκι που ίσως κάτι είχε ακούσει ή είχε δει και φοβόταν μην αποκαλυφθεί.

Το σίγουρο είναι ότι η 18η Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα που εξετάζει την υπόθεση φαίνεται διατεθειμένη να μην αφήσει κανένα σκοτεινό σημείο για να φθάσει στην απόλυτη αλήθεια «κυκλώνοντας» την ιστορία της Τζωρτζίνας.

/seleo

Πολίτες σε απόγνωση: Μου ήρθε λογαριασμός 1.953 ευρώ από 70. Σχέδιο στήριξης για το ρεύμα
18/4/2022

Αν δεν παρέμβει η Ευρώπη, εμείς θα έρθουμε να παρέμβουμε στο να μειώσουμε σοβαρά τις επιπτώσεις των παράλογων τιμών για τα ελληνικά νοικοκυριά. Τα χρήματα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα βρεθούν, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Η παρέμβαση που θα κάνουμε σε αυτή την περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση γενικότερα του πληθωρισμού

Για την ενεργειακή κρίση που μαίνεται, μίλησε, μεταξύ άλλων, στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Αναφερόμενος στο θέμα της ενεργειακής κρίσης, και πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει, ο ίδιος τόνισε ότι: «Σχεδιάζεται εντός της κυβέρνησης εναλλακτική. Το καλύτερο θα ήταν να παρέμβει η Ευρώπη για την ενεργειακή κρίση. Το πρόβλημα είναι κυρίως στις τιμές του φυσικού αερίου. Αυτό προκαλεί την έκρηξη στις τιμές του ηλεκτρικού. Υπάρχουν τεράστια κέρδη σε αυτή την αγορά».

Πολίτες σε απόγνωση: «Μου ήρθε λογαριασμός 1.953 ευρώ, ενώ πλήρωνα 70

Οι λογαριασμοί ρεύματος «καίνε» και τα νοικοκυριά αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν.
Η κ. Μαρία μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον «φουσκωμένο» λογαριασμό της ΔΕΗ.

«Μου ήρθε ο λογαριασμός 1.953 ευρώ και πλήρωνα, 70 ευρώ έως 150 ευρώ. Μου ήρθε τώρα στην εκκαθάριση, πήγα στην εταιρεία αλλά και δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα, καμία εξυπηρέτηση», ανέφερε αρχικά.

Δεν μπορώ να κάνω τίποτα, παίρνω σύνταξη χηρείας 62 ευρώ, έχω ένα μικρό σπίτι με 2 δώμάτια. Δεν έχω air condition, μαγειρεύω ακόμα και στο τζάκι.Έκανα παράπονα, ήρθαν και το μέτρησαν αλλά μου είπαν «τα έχετε κάψει», συμπλήρωσε.


Η κ. Ειρήνη παρέθεσε, επίσης, το πρόβλημά της.

«Ο λογαριασμός μου ήρθε 1.773 ευρώ ενώ η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι 1.286, 09 ευρώ. Μου ερχόταν γύρω στα 600 ευρώ όλον τον χειμώνα. Έχω άτομο με ειδικές ανάγκες στο σπίτι και κάποια πράγματα είναι απαραίτητα. Εϊμαστε σε πανικό οικογενειακώς», τόνισε αγανακτισμένη η κ. Ειρήνη.

Δέσμευση Μητσοτάκη για μεγαλύτερη στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος
Για μεγαλύτερη στήριξη σε ότι αφορά στους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος, δεσμεύτηκε σήμερα Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, υπάρξει δεν υπάρξει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή ένωση, ενώ φάνηκε σίγουρος σε ότι αφορά στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει διαθέσει 4 δισ. σε αυτή τη μάχη και εξήγησε «Ψηφίσαμε συμπληρωματικό προϋπολογισμό προσθέτοντας 2 δισ. Θα έχουμε μεγαλύτερες εκπτώσεις σε λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, χαμηλοσυνταξιούχοι, ανασφάλιστοι, υπερήλικες και ΑΜΕΑ θα λάβουν την επόμενη Τετάρτη 200 ευρώ για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα. Συνεχίζονται οι μέριμνες για αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς».

Συνεχίζοντας επισήμανε πως «κανένα εθνικό ταμείο δεν μπορεί να αντισταθμίσει το κόστος συνεχιζόμενης κρίσης και πολέμου» και τόνισε: «Η χώρα μας πρωτοστατεί στη διαμόρφωση ευρωπαϊκής πολιτικής. Στα εμβόλια αγοράσαμε όλοι μαζί σε καλύτερες τιμές. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με το φυσικό αέριο. Υπάρχουν και αδιάθετοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης. Ξέρω ότι το βάρος από τις αυξήσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας είναι για πολλούς δυσβάσταχτο. Δεσμεύομαι ότι αν δεν υπάρξει μία ευρωπαϊκή λύση, η χώρα μας θα εκπονήσει μόνη της πρόσθετο και μεγαλύτερο σχέδιο στήριξης για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος».

Δείτε το βίντεο

Φρίκη στη Λευκωσία: Βρέθηκε νεκρό βρέφος σε σακούλα σε δημόσιες τουαλέτες

11/4/2022


Σε κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία αργά το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκρό βρέφος εντοπίστηκε μέσα σε νάιλον σακούλα.
 
Το βρέφος ήταν τοποθετημένο στις δημόσιες τουαλέτες στην Πλατεία Σολωμού στην Λευκωσία.
 
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας όπου και απέκλεισαν την περιοχή και διεξάγουν έρευνες.

Το βρέφος φέρεται να ήταν νεκρό εδώ και κάποιες μέρες, καθώς παρουσιάζει σημάδια σήψης, και αργότερα να μεταφέρθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε αναφέρει το sigmalive.
 
Εντός της ώρας αναμένεται να φτάσουν στο σημείο ιατροδικαστές.

Μαρτυρία για τη φωτιά στο Παπανικολάου: Εξαερώθηκε ο ασθενής - Ετσι άρχισαν όλα6/4/2022

Τις συγκλονιστικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά σε θάλαμο στην πτέρυγα Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης περιέγραψε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσηλευτικού ιδρύματος Σταύρος Τρύφων.

Όπως είπε ο κ. Τρύφων και καταγράφει το voria.gr, στις 8:50 τον φώναξαν η νοσηλεύτρια και η επιμελήτρια λέγοντάς του ότι ένας ασθενής βρίσκεται στην πόρτα τρίκλινου θαλάμου και καίγεται.

«Ανοίγω την πόρτα και τον βλέπω να καίγεται, παίρνω τον πυροσβεστήρα, τον σβήνω και τον τραβάω έξω. Ο ασθενής μού μεταφέρει ότι άκουσε ένα μπαμ και ότι υπάρχει τεράστια φωτιά και ότι ένας ασθενής καίγεται στο σώμα και στο πρόσωπο. Με τον δεύτερο πυροσβεστήρα προσπαθώ να σβήσω τον δεύτερο ασθενή αλλά δυστυχώς η παροχή οξυγόνου πυροδοτεί τη φωτιά όλο και περισσότερο. Ενώ καίγεται τον τραβάω έξω και του σβήνω τη φωτιά και ταυτόχρονα ρίχνω στην παροχή οξυγόνου για να μη γίνει έκρηξη. Η φωτιά σβήνει αλλά η ποσότητα του καπνού είναι απίστευτη, μέσα σε λίγα λεπτά γεμίζει όλος ο διάδρομος», σημειώνει ο κ. Τρύφων.

Ακόμα, αναφέρει ότι ακριβώς εκείνη την ώρα η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου κόβει τις παροχές οξυγόνου για να μην επεκταθεί η φωτιά μέσα από το σύστημα στα διπλανά δωμάτια και σταματά και το ρεύμα. «Η συσκότιση δημιουργεί έντονο πανικό με αποτέλεσμα νοσηλευτικό προσωπικό και γιατροί να εγκλωβιστούν στα γραφεία τους. Η πυροσβεστική ήρθε μέσα σε 15-17 λεπτά και ξεκινά η επιχείρηση απεγκλωβισμού».

Ο διευθυντής περιγράφει σοκαρισμένος ότι όταν μπήκαν στο συγκεκριμένο θάλαμο που ξέσπασε η φωτιά αντίκρισε έναν ασθενή απανθρακωμένο.

«Ο ασθενής είχε μεγάλη παροχή οξυγόνου, 75 λίτρα, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα λόγω κορωνοϊού, με αποτέλεσμα η έκρηξη κυριολεκτικά να τον εξαϋλώσει. Η έκρηξη τον εξαέρωσε», είπε.

Σύμφωνα με τον γιατρό, ο πρώτος ασθενής που έσωσε του είπε ότι έσκασε στα χέρια το κινητό του. Δεν μπορούσε, σύμφωνα με τον κ. Τρύφων, να πει αν είναι αυτή η αιτία της φωτιάς ή όχι ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκλήθηκε και από αναμμένο τσιγάρο.

Ο ίδιος τονίζει ότι αν δεν είχε λειτουργήσει το σχέδιο εκκένωσης του νοσοκομείου, θα υπήρχε εκατόμβη θυμάτων καθώς η φωτιά μεταφέρεται μέσα από τα συστήματα οξυγόνου και εκρήγνυται στις παροχές που έχουν οι ασθενείς στο πρόσωπό τους.

«Αν δεν είχε κοπεί η παροχή, μέσα σε 3-5 λεπτά θα καίγονταν όλοι οι ασθενείς. Η τεχνική υπηρεσία έτρεξε πιο γρήγορα από κάθε άλλον και έσωσε τους ασθενείς και την εικόνα του νοσοκομείου», κατέληξε ο διευθυντής της κλινικής.

Η άφιξη της Ρούλας Πισπιρίγκου στον εισαγγελέα– Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με αλεξίσφαιρο
31/3/2022

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έφτασε πριν από λίγα λεπτά η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου παιδιού από τα τρία που πέθαναν σε διάστημα τριών χρόνων στην Πάτρα.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η 33χρονη φορούσε κουκούλα και αλεξίσφαιρο και μπήκε από την πλαϊνή πόρτα.

Θεσσαλονίκη: Τρεις ελαφρά τραυματίες σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στα Διαβατά
30/3/2022

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά σε επεισόδιο με πυροβολισμούς το απόγευμα, σε οικισμό Ρομά στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την αστυνομία, το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς σημειώθηκε μετά τις 17.30 το απόγευμα, ανάμεσα σε μέλη οικογένειας.

Από τα σκάγια τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα τα δύο μετέβησαν σε νοσοκομείο με δικά τους οχήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν, ενώ ο τρίτος ελαφρά τραυματισμένος δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, έρευνα για τον περιστατικό διενεργεί το τμήμα Ασφαλείας Δέλτα.

Λάρισα: Φρικτό εργατικό ατύχημα - Έκοψε τελείως τα δάχτυλα του χεριού του

29/3/2022

Ένα φρικτό εργατικό ατύχημα έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, άντρας ηλικίας 45 ετών που εργάζονταν σε εργοστάσιο με ζωοτροφές, άγνωστο πως, τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό του χέρι, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό των δαχτύλων του.

Ο άντρας μεταφέρθηκε στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας προκειμένου να του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη και να εξεταστεί το ενδεχόμενο αν μπορεί να υπάρξει συγκόλληση των ακρωτηριασμένων μελών του.

Δολοφονία Τοπαλούδη: Διεκόπη για τέταρτη φορά η δίκη – Η έντονη αντίδραση των γονιών της28/3/2022

Για τέταρτη φορά διεκόπη σήμερα η δίκη για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, καθώς ένα μέλος της έδρας του Δικαστηρίου νοσεί με κορονοϊό.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 Απριλίου 2022, εξέλιξη που προκάλεσε την αντίδραση των γονιών της άτυχης φοιτήτριας οι οποίοι σήμερα επρόκειτο να καταθέσουν στο δικαστήριο.

Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη : Τι, δηλαδή θα κάνουμε πάλι το ταξιδάκι Διδυμότειχο και πίσω; Κανείς δεν νοιάζεται για μας. Τι να πω.

Πατέρας Ελένης : Πρόεδρε να οριστούν συνεχόμενοι δικάσιμοι μετά τις 6 Απριλίου.

Πρόεδρος : Το έχουμε κοιτάξει.

Πατέρας Ελένης : Γονέας του ενός απειλούσε τους μάρτυρες. Παρακαλώ να έχουμε τον δέοντα σεβασμό.

Πριν από τη διακοπή της δίκης η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη και οι μητέρες της Ερατούς και της Γαρυφαλλιάς, θύματα επίσης αποτρόπαιων εγκλημάτων που βρίσκονταν στο δικαστήριο για να συμπαρασταθούν στους γονείς της 21χρονης φοιτήτριας , αντέδρασαν στη θέα των κατηγορουμένων.

Μητέρα Ερατούς : Κάτω τα μάτια σας,  μην κοιτάτε τη μάνα δολοφόνοι!
Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη : Να ψοφήσεις π… γιε! Εσύ είσαι ο Λ…;

Μητέρα Ερατούς : Τουλάχιστον κάτω το βλέμμα σας φονιάδες!

Μητέρα Γαρυφαλλιάς : Να τους βλέπουμε, αντί να σκύβουν το κεφάλι, να γελάνε. Ούτε ένα ίχνος μετάνοιας. Ξέρουν τι θα πει μετάνοια; Να ρωτήσουν εμένα που έχω την κόρη μου στον τάφο. Ντροπή σας και ντροπή και στους γονείς σας που έρχονται εδώ, αλήτες! Αλήτες! Ντροπή σας! Που θέλετε και Εφετεία και δικαιώματα.

Μητέρα Ερατούς : Τα κεφάλια σας χαμηλά, δολοφόνοι. Τι τα φυλάτε τα καλόπαιδα, μην πάθει τίποτα μία τρίχα από τα μαλλιά τους; Να σας φέρουμε και παπά ρε να εξομολογηθείτε, να πάτε στον παράδεισο.

Μητέρα Γαρυφαλλιάς : Εδώ…μας υποχρεώνουν να βλέπουμε τους φονιάδες!

Μητέρα Ερατούς : Χάρη σε αυτούς δεν έχουμε τα παιδιά μας!


Προσέλαβε 18χρονη για νταντά και την βίασε

23/3/2022

Συνελήφθη 31χρονος για τον βιασμό 18χρονης, την οποία προσέλαβε ως νταντά μέσω των social media.
 
Ο άνδρας, συνελήφθη στον Πειραιά έπειτα από καταγγελία της γυναίκας. Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., ο 31χρονος έπειτα από ανταλλαγή μηνυμάτων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προσκάλεσε σε διαμέρισμα 18χρονη ημεδαπή, προκειμένου να συζητήσουν για την πρόσληψή της, ως νταντά του παιδιού του.

Ο κατηγορούμενος υπό την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησε και στη συνέχεια την βίασε.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για την σύλληψη
Συνελήφθη με ένταλμα, χθες (22-3-2022) το απόγευμα στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, 31χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό.

Ο ανωτέρω κατηγορείται ότι απογευματινές ώρες της 20-3-2022, μετά από ανταλλαγή μηνυμάτων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προσκάλεσε σε διαμέρισμα 18χρονη ημεδαπή, προκειμένου να συζητήσουν για την πρόσληψή της, ως νταντά του παιδιού του.Η ανωτέρω μετέβη στο εν λόγω διαμέρισμα, όπου ο κατηγορούμενος με την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησε και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ταυτοποιήθηκε ο δράστης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο 31χρονος.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


ΓΕΕΘΑ: Παραίτηση «βόμβα» στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου

18/2/2022

Σειρά εύλογων ερωτημάτων αλλά και σοβαρούς τριγμούς στην Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ προκάλεσε η αιφνιδιαστική παραίτηση του υποδιοικητή της διακλαδικής διεύθυνσης Στέλιου Κωστάλα.

Έχοντας εξειδίκευση στις Ειδικές Δυνάμεις, ο υποναύαρχος Στέλιος Κωστάλας έχει μακρά υπηρεσία στην Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού υπηρετώντας ως Επικεφαλής Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών, Επιτελής των επιχειρήσεων, Διευθυντής εκπαίδευσης και τέλος ως Διοικητής Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.


Ο υποναύαρχος Κωστάλας έχει διατελέσει Διοικητής στο Νατοϊκό Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΝΜΙOTC/ΚΕΝΑΠ) και Υποδιοικητής στην Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Υπήρξε υπασπιστής του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και διευθυντής (MPD SENF) στο στρατηγείο του NATO (NATO ACT) στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Μάλιστα, πριν από ένα χρόνο, στις 2 Μαρτίου 2021, προήχθη στον βαθμό του υποναυάρχου και τοποθετήθηκε ως υποδιοικητής στην Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Οι λόγοι της παραίτησης του υποναυάρχου Στέλιου Κωστάλα από την διακλαδική Διοίκηση Ειδικού Πολέμου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί.

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέος και ο 12ος κατηγορούμενος – Δεν κατέβηκα από το αμάξι18/2/2022

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα και ο 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος, οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου που μετέφερε την ομάδα των δραστών στο σημείο της δολοφονίας, επέμεινε στη θέση του πως δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή στη φονική επίθεση

«Εγώ έμεινα στο αυτοκίνητο, δεν βγήκα. Γνωρίζω μόνον τον 25χρονο, οι άλλοι δύο μπήκαν στο αυτοκίνητο χωρίς να τους γνωρίζω. Δεν ήξερα αν είχαν κάτι στα χέρια τους», φέρεται να υποστήριξε ενώπιον της 7ης Τακτικής Ανακρίτριας ο 22χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος παραδόθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Την ίδια ημέρα η οικογένειά του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνιζε πως ο 22χρονος δεν συμμετείχε με κανένα τρόπο στο επεισόδιο.

Νωρίτερα σήμερα βρέθηκαν ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών οι φίλοι του Άλκη οι οποίοι ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης, οι οποίοι και κατέθεσαν τα όσα έζησαν το μοιραίο βράδυ.

Αύριο οι φίλοι του αδικοχαμένου Άλκη θα βρεθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει αναγνώριση των 12 κατηγορουμένων για την υπόθεση.


Δολοφονία Άλκη - Κούγιας: 13ος εμπλεκόμενος αναζητείται από τις Αρχές

15/2/2022, 10.18

Νομίζω αναζητείται και 13ος, εμπλεκόμενος στη υπόθεση δολοφονίας του Άλκη. Επεσήμανε ο Αλέξης Κούγιας

 Στην απολογία του 12ου συλληφθέντα για την εμπλοκή του στην φονική επίθεση με θύμα τον 19χρονο Άλκη, στην Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας την Τρίτη, στην εκπομπή ,Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο συνήγορος της οικογένειας του άτυχου 19χρονου, αλλά και των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση, «ο συλληφθείς υποστηρίζει ότι απλώς μετέφερε άλλους στην περιοχή. Τους μετέφερε γιατί;», προσθέτοντας πως με τον νέο Ποινικό Κώδικα, όλοι οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζονται το ίδιο από την Δικαιοσύνη, ασχέτως του είδους και του βαθμού εμπλοκής τους.

«Όσο προχωρά η διερεύνηση της υπόθεσης και αποκαλύπτονται στοιχεία, προκύπτει πως ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη καταδρομική επιχείρηση. Τα αυτοκίνητα που «περιπολούσαν» στα στενά, έψαχναν να βρουν τα παιδιά», συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.

Ο ποινικολόγος συμπλήρωσε δηκτικά πως «δώδεκα μέχρι τώρα (ενν. συλληφθέντες) και κανείς δεν χτύπησε τον Άλκη».

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, η οικογένεια του Άλκη έχει αντίγραφο της δικογραφίας μέχρι και την κατάθεση του πρώτου κατηγορούμενου, ενώ σήμερα ο ίδιος θα μιλήσει με την ανακρίτρια για τυχόν επιπλέον ανακριτικές πράξεις που απαιτούνται, λέγοντας πάντως πως «είμαι ήσυχος ό,τι η ανακρίτρια θα κάνει ότι πρέπει».«Νομίζω αναζητείται και 13ος, δεν γνωρίζω ποια ακριβώς είναι η εμπλοκή του με το περιστατικό, αλλά ειλικρινά νομίζω ότι δεν θα κλείσει εδώ ο κύκλος», προσέθεσε ο κ. Κούγιας, λέγοντας πως θα προκύψουν νέα στοιχεία από τα αποτελέσματα μιας σειράς εξετάσεων που αναμένεται να βγουν το επόμενο διάστημα.

Ακόμη, ο ποινικολόγος αναφέρθηκε και στην υπόθεση Τοπαλούδη και σε ένα παράδοξο δικαστικά γεγονός που συνέβη την Δευτέρα, στην έναρξη της δίκης στο Εφετείο, σύμφωνα όμως με το οποίο, όπως ανάφερε, ανατράπηκε ένα βασικό επιχείρημα ενός εκ των κατηγορούμενων, με τις κινήσεις που έκανε ο… ίδιος ο κατηγορούμενος.

Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε ο Ντίνος, το 12ο μέλος της συμμορίας


14/2/2022, 10.34

Παραδόθηκε πριν λίγο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ο 12ος της συμμορίας που σκότωσε τον Άλκη, ο επονομαζόμενος «Ντίνος».

Πρόκειται για τον οδηγό του τρίτου αυτοκινήτου, μάρκας VW Polo, σκούρου χρώματος, στο οποίο επέβαιναν οι «σκληροί» της συμμορίας των χούλιγκαν, όπως ο δρεπανοφόρος αλλά και ο 25χρονος γνωστός ως «Αθηναίος» αναφέρει το thestival.gr

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας του 22χρονου
 Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, σήμερα στις 8.30 το πρωί, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, οδηγός του γκρι POLO που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του ΑΛΚΗ.

 Δηλώνει ότι, δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

 Οι συγκατηγορούμενοι του, δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει).

Εν τω μεταξύ ενώπιον ανακριτή θα βρεθεί σήμερα στις 13:00 ο 20χρονος Αλβανός που είχε διαφύγει στη χώρα του, μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια επέστρεψε και παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές. Ο 20χρονος αναμένεται να υποστηρίξει ότι είχε περιφερειακό ρόλο στη συμπλοκή και καμία σχέση με τη δολοφονία του 19χρονου. Όπως έχει γίνει γνωστό είναι έτοιμος να κατονομάσει πρόσωπα και καταστάσεις.

Δολοφονία Άλκη: Απολογείται ο Αθηναίος - Ποιος είναι ο Ντίνος, ο 12ος εμπλεκόμενος;
11/2/2022, 17.12

Απολογείται αυτή την ώρα ο 25χρονος,επονομαζόμενος Αθηναίος, κατηγορούμενος για την συμπλοκή και τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου Άλκη στη Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις ακόμη νεαροί οδηγήθηκαν σήμερα στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης για να απολογηθούν. Ανάμεσά τους ο 25χρονος

Μέχρι στιγμής στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι, απλά ο ένας ρίχνει στον άλλον την ευθύνη για τον θάνατου του 19χρονου

Ωστόσο η αστυνομία αναζητά τον 12 της συμμορίας που σκότωσαν τον Άλκη.

Ο Ντίνος. Έλληνας, 25 ετών, ύψους περίπου 1.80 και έχει γένια.

Φαίνεται να είναι ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτουΑυτό το όνομα έδωσε στην απολογία του ο 21χρονος Έλληνας, ο οποίος κρατούσε το δρεπάνι και απολογήθηκε την Πέμπτη.

Επίσης ερευνάται για ένα ακόμη αυτοκίνητο, polo που στις κάμερες φαίνεται ότι συμμετείχε και αυτό και πρόκειται για το τέταρτο αυτοκίνητο


Δεν χτύπησε κανέναν ούτε κρατούσε όπλο

Αυτό ισχυρίζεται ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε στις αρχές

Ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία μετά τη δολοφονία του Άλκη, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί από την 7η τακτική ανακρίτρια

Ο 20χρονος Αλβανός αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών την προσεχή Δευτέρα στις 13:00.

 Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του, Πάρης Σπυράτος, ανέφερε πως από τα όσα του έχει πει ο 20χρονος φαίνεται να είχε «περιφερειακό» ρόλο στη φονική επίθεση.

«Ο ίδιος δεν φαίνεται προς το παρόν και με την εικόνα που έχω να έχει καταφέρει χτυπήματα. Έχει θέση άρνησης και στο ότι κρατούσε όπλο», σημείωσε ο κ. Σπυράτος.

Φοβήθηκα και έφυγα»
Λίγες ώρες πριν παραδοθεί και ενώ ήταν καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης ο 20χρονος έδωσε από το σπίτι της γιαγιά του όπου και κρυβόταν συνέντευξη προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφασή του να διαφύγει.

«Είδα στις ειδήσεις το συμβάν και φοβήθηκα, ήταν να φύγει ο πατέρας μου με τη γιαγιά μου και του είπα να πάω κι εγώ μαζί του. Ναι θα παραδοθώ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσω την υπόθεση. Ειλικρινά μέσα από τα βάθη της ψυχής μου λυπάμαι για όλα και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού που έχασε τη ζωή του. Έχω μετανιώσει, ναι», δήλωσε ο 20χρονος που παραδόθηκε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε, πάντως ότι δεν έχει κλείσει ο κύκλος των υπόπτων της δολοφονίας.

«Είναι σε γνώση μας ότι υπάρχει άλλος ένας, ο οποίοςείναι ύποπτος και θα συλληφθεί τις επόμενες ημέρες και με αυτό η αστυνομία θεωρεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των υπευθύνων για αυτή την αποτρόπαια πράξη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρέμβαση εισαγγελέα για διαρροή στοιχείων της δικογραφίας

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τη διαρροή υλικού -προανακριτικού και ανακριτικού- από την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζήτησε από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια έρευνας, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Το συγκεκριμένο υλικό -κατά πληροφορίες- αφορά τις προανακριτικές καταθέσεις που έδωσαν οι φίλοι του 19χρονου, την απολογία ενώπιον της ανακρίτριας του 23χρονου (πρώτου συλληφθέντα), αλλά και μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξαν εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση.

 Το τελευταίο μήνυμα του Άλκη στον πατέρα του

Στις 8.30 ανταλλάξαμε μήνυμα στο viber. Μπαμπά μην ανησυχείς θα πάω στη φοιτητική λέσχη να φάω και θα γυρίσω νωρίς σπίτι να διαβάσω.

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσα από τον γιό μου.

Τ τελευταία λόγια που είπαν μεταξύ τους αποκάλυψε ,ο πατέρας του 19χρονου Άλκη που έχασε τη ζωή μετά από οπαδική επίθεση στη Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν από τη δολοφονία του

Μιλώντας στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ, ο Άρης και η Μελίνα Καμπανού συγκλόνισαν ξανά. “Έβλεπα το παιδί μου επιφανειακά, αυτάρεσκα, σαν προέκταση του εαυτού μου, δεν το έβλεπα με τα μάτια της ψυχής μου. Τώρα που χάθηκε είδα τον εσωτερικό του κόσμο και το μεγαλείο του” λέει ο τραγικός πατέρας και ξαναφέρνει στο μυαλό του τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας.

 Η μητέρα του 19χρονου, παρόλ οτον πόνο της δίνει “κουράγιο στις οικογένειες που κουβαλάνε βαρύτερο σταυρό από τον δικό μας”.

“Αυθόρμητη η παρουσία μου στα κανάλια. Θέλω να βοηθήσω, ώστε ο γεγονός του χαμού του γιού μου να αποτελέσει στοιχείο ένωσης” είναι τα λόγια του Άρη Καμπάνου που σηματοδοτούν την δική τους πρωτοβουλία ενάντια στην οπαδική βία. Μιλώντας για το παιδί του, τον αδικοχαμένο Άλκη, δίνει το στίγμα της ήρεμης και ώριμης προσωπικότητάς του. “Όταν υπήρχαν εντάσεις και καβγάδες στο σπίτι, αυτός δρούσε πάντα πυροσβεστικά”, αναφέρει, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο πατέρας του Άλκη παραδέχεται πως δεν ξέρει ακόμη πόσο έτοιμος είναι να παραστεί στο δικαστήριο και να ακούσει λεπτομέρειες για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του παιδιού του. “Θέλω να κρατήσω την υπόσχεση που έδωσα. Ο χαμός του παιδιού μου να αποτελέσει γεγονός συνένωσης και όχι διχασμού” αναφέρει και ευχαριστεί όσους παρευρέθηκαν στον αγώνα Καβάλας – Δόξας Δράμας προς τιμήν του Άλκη.

Θεσσαλονίκη: Οι ανατριχιαστικές εξομολογήσεις χούλιγκαν μετά τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη

4/2/2022, 11.43

Η δολοφονία του Άλκη ήρθε να επαναφέρει με τραγικό τρόπο το θέμα της οπαδικής βίας, στην κορυφή της επικαιρότητας. Οπαδοί που έχουν πάρει μέρος σε συμπλοκές στη Θεσσαλονίκη, λύνουν τη σιωπή τους…
Η Θεσσαλονίκη θρηνεί το χαμό του 19χρονου Άλκη αλλά κάποιοι εμφανίζονται αμετανόητοι. Είναι νεαροί που έχουν πάρει μέρος σε συμπλοκές που θα μπορούσαν να στοιχίσουν και τη δική τους ζωή. Άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως οπαδοί και πιστεύουν ότι με τα επεισόδια και τα μαχαιρώματα κερδίζουν πόντους. «Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά ακόμα κι αν μπούμε φυλακή» λέει χαρακτηριστικά ο ένας εκ των δύο.

Συμπλοκές, ραντεβού θανάτου, επιθέσεις σε τυχαία άτομα στον δρόμο και όλα αυτά για το έμβλημα μιας ομάδας. Δύο φανατικοί οπαδοί μιλούν αποκλειστικά στην κάμερα της ΕΡΤ3 για τον τρόπο δράσης τους. Επιθέσεις με στόχο μόνο τον ξυλοδαρμό, συμπλοκές τυχαίες ή μετά από ραντεβού από άτομα που φορούν ρούχα με σύμβολα άλλης ομάδας.

Πρακτικές που χρησιμοποιούν εκτός γηπέδου οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί, οργανωμένοι κατά βάση σε συνδέσμους. Ο λόγος αυτών των πρακτικών είναι κυρίως ένας. Για να δείξουν ποιος κάνει κουμάντο, στην πόλη, στη Θεσσαλονίκη και στις περιοχές.

 
Και οι δύο οπαδοί παραδέχονται πως αυτές οι επιθέσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ, αφού κανένας οργανωμένος σε σύνδεσμο οπαδός δεν θα δεχτεί να συνεργαστεί με οπαδό αντίπαλης ομάδας. «Αν είναι μόνος του, αυτός που θέλουμε να πλακώσουμε πάμε δύο με τρία άτομα. Αν είναι περισσότεροι, πάμε όλοι μαζί και τους χτυπάμε» λέει ο ένας και συνεχίζει: «σε άλλες περιπτώσεις δίνουμε ραντεβού μέσω μηνυμάτων. Τόσα άτομα στο τάδε μέρος.»

«Αν ο άλλος φοράει μπλούζα της ομάδας του, πρέπει να του την πάρω. Δεν πρόκειται να φύγει από εμένα με αυτή και αυτό είναι νόμος. Αν και είναι λάθος πάει έτσι το πράγμα» καταλήγει ο ένας εκ των δύο οπαδών που μιλάει με πλάτη στην κάμερα.

Ο δεύτερος λέει: «Θέλουμε να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη, στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά ακόμα κι αν μπούμε φυλακή.»

Σαντορίνη: Η κακοκαιρία γέμισε τους δρόμους με χαλάζι – Πρωτοφανείς εικόνες  

3/3/2022, 12.40

Οι δρόμοι και τα γραφικά σοκάκια της Σαντορίνης γέμισαν με χαλάζι.

Τα μηχανήματα του δήμου έχουν βγει στους δρόμους και επιχειρούν να απομακρύνουν το χαλάζι, ώστε να κρατήσουν ανοιχτή την κυκλοφορία.

Οι εικόνες που ανεβαίνουν από το πρωί στα social media αποτυπώνουν τα όσα άφησε πίσω η κακοκαιρία που χτυπάει τις Κυκλάδες. Σε περιοχές, όπως η Μεσαριά, τα στενά έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση και σε περιοχές κοντά στο αεροδρόμιο.

Η κακοκαιρία που πλήττει τις Κυκλάδες με καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους που φτάνουν τα 9 μποφόρ (υπάρχει απαγορευτικό απόπλου από το πρωί της Πέμπτης).


Πατούλης: Πρέπει να τελειώνει το γαϊτανάκι ότι για όλα φταίω εγώ

27/1/2022

Για την κριτική που δέχτηκε – και από την κυβέρνηση – αλλά και τα λάθη που έγιναν στην Αττική στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, μίλησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Να αναλάβουν τις ευθύνες όσοι τις έχουν. Εγώ είμαι ένας κρίκος της αλυσίδας της πολιτικής προστασίας, δεν είμαι η πολιτική προστασία, υπάρχουν και άλλοι κρίκοι της αλυσίδας», είπε ενοχλημένος ο κ. Πατούλης μιλώντας στην τηλεόραση του ΟΡΕΝ.

Την ίδια ώρα, ζήτησε «να τελειώνει το επικοινωνιακό γαϊτανάκι μέσα από ένα παντοδύναμο κέντρο ότι φταίει ο Πατούλης». «Να βγουν με ανδρεία να αναλάβουν τις ευθύνες όλοι. Αναλαμβάνω εγώ τις ευθύνες που μας αναλογούν», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

«Προφανώς και ζητάω συγγνώμη, είμαι ένας από τους πολίτες που με επέλεξαν οι πολίτες. Ζητάω συγγνώμη για τις δικές μου ευθύνες και όχι για άλλων, να βγουν να τα πουν όπως πρέπει και οι άλλοι γιατί πάνω από εμένα και τα κόμματα είναι η Ελλάδα»,  πρόσθεσε.

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ρεύμα 3.000 νοικοκυριά

26/1/2022


Ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης επηρεάζουν αυτή τη στιγμή 3.000 νοικοκυριά από την κακοκαιρία Ελπίδα και τα χιόνια που έφερε σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ. Από τη Δευτέρα 24 Ιανουρίου έμειναν χωρίς ρεύμα 200.000 νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αυτή την ώρα συνεχίζονται οι εργασίες σε 4 γραμμές στις περιοχές Κάτω Σούλι, Γραμματικό, Σχοινιά και Πικέρμι ενώ ταυτόχρονα τα συνεργεία συνεχίζουν εργασίες αποκατάστασης σε πλήθος μεμονωμένων βλαβών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επαναλαμβάνει τη σύσταση σε όσους καταναλωτές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΔΕΔΔΗΕ τηλεφωνικά στο 800 400 4000, 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους (Android και iOS) ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr)

Βιασμός ανήλικης: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του ιερέα - Τι επικαλέστηκε

24/1/2022
O δικηγόρος, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του ιερέα, που κατηγορείται για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό της ανήλικης στα Κάτω Πατήσια

Σε ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος αναφέρει:

«Ώς ποινικολόγος επί σειρά ετών και ιδίως δικηγόρος  παρ΄ Αρείω Πάγω ,  πολλών ποινικών υποθέσεων,  έχοντας υπόψιν μου τις νέες σοβαρές καταγγελίες και τα νεότερα σοβαρά στοιχεία που προέκυψαν από το μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου για την υπόθεση του εντολέως μου Ιερέα που κατηγορείται για βιασμό (άρθρο 336 Π.Κ ) ,  γενετήσιες πράξεις με ανήλικο 14- 15 κατ΄εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου συμπληρώνοντας τα 14-15 έτη κατ ΄εξακολούθηση και  πορνογραφία ανηλίκων ( προμήθεια , κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας).


Επειδή τα ως νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στις 24-01-2022  έρχονται σε αντίθεση με τα πιστεύω μου, τα χρηστά ήθη και την υπερασπιστική μου νομική κατεύθυνση  δηλώνω ευθαρσώς πως παραιτούμαι από την υπόθεση και αρνούμαι  την εντολή που έλαβα από τον ίδιο τον κατηγορούμενο στις 21-01-2022, τονίζοντας την αλήθεια που με διέπει ως συνήγορος καθώς είχα την διαβεβαίωση από τον ίδιο τον Ιερέα πως δεν υφίσταται καμία ερωτική συνεύρεση με την ανήλικη 14 χρονη , αποκρύφτηκαν στοιχεία σε εμένα τον συνήγορό του, από τον κατηγορούμενο και τους οικείους του και προ εκπλήξεως μου δημοσιοποιήθηκαν νέες καταγγελίες εναντίον του . Το γεγονός αυτό με οδήγησε στο σημείο να παραιτηθώ από πληρεξούσιος δικηγόρος του.

Βιασμός ανήλικης από ιερέα: Νέα μαρτυρία που σοκάρει - Στον οίκο του Θεού πρέπει να είμαστε γυμνοί

Νέες αποκαλύψεις για τον ιερέα που κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση μια ανήλικη κοπέλα.

Γυναίκα υποστηρίζει πως πήγε για εξομολόγηση στην ενορία των Πατησίων και ο 37χρονος της έκανε άσεμνες ερωτήσεις για την σεξουαλική της ζωή, της ζητούσε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες όπως σε γέννησε η μάνα σου και την παρότρυνε να βγάλει τα ρούχα της στο εξομολογητήριο.

Ήθελα να μιλήσω με κάποιον πνευματικό. Μου σύστησαν τον συγκεκριμένο, τον ήξερα οπτικά, συναντηθήκαμε και συζητήσαμε τα θέματα που με απασχολούσαν. Εδειχνε αδιάφορος. Εστίαζε το βλέμμα του σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος και με έφερνε σε αμηχανία. Όταν τελείωσα άρχισε να μου κάνει ερωτήσεις για την σεξουαλική μου ζωή. Ποια στάση μου αρέσει, εάν ο άντρας μου με ικανοποιεί, εάν θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό γιατί είμαστε στον οίκο του Θεού και πρέπει να είμαστε γυμνοί. Η λέξη γυμνοί δεν ήταν με τη μεταφορική έννοια αλλά να έρθω εγώ με τον ίδιο πιο κοντά, να αποκτήσω εμπιστοσύνη», είπε η γυναίκα στο STAR, διευκρινίζοντας πως το περιστατικό συνέβη το 2021.
Ο ιερέας «στο εξομολογητήριο μου είπε να είμαστε γυμνοί. Στις ερωτήσεις δεν ήθελα να απαντήσω και με ρώτησε γιατί ήμουν τόσο σφιγμένοι και μου είπε να τα πούμε άλλη στιγμή γιατί πρέπει να ακολουθήσω τους κανόνες και αν δεν κάνω υποταγή στον ίδιο δεν θα μπορώ να είμαι πνευματικό παιδί του». Η γυναίκα αποφάσισε να πάει σε άλλο πνευματικό ο οποίος «μου είπε ότι πρέπει να δώσω το ονοματεπώνυμό του στην εκκλησία. Με φόβισε λίγο αυτό γιατί είπα μπορεί να του βγήκε μόνο σε εμένα».Μετά από καιρό «ο ιερέας μου έστειλε γραπτό μήνυμα “μήπως το σκέφτηκες καλύτερα” και “αν θέλεις να κλείσουμε ραντεβού στο καινούργιο κτήριο που δεν θα είναι κανείς βράδυ, μήπως θέλεις να μου στείλεις γυμνή φωτογραφία όπως σε γέννησε η μάνα σου;” Αυτό ήταν γραπτό μήνυμα το οποίο όταν γίνει άρση απορρήτου δεν θα κρυφτεί. Μου ζήτησε γυμνή φωτογραφία και πίστευα πως δεν ήταν αυτός στο κινητό, πως μου κάνουν πλάκα. Θεωρώ ότι οι γυναίκες είναι πολλές και ανεξαρτήτου ηλικία και σιγά-σιγά θα αρχίσει να φαίνεται».


Βιασμός ανήλικης: Αρνείται τις κατηγορίες ο ιερέας - Σοκάρει η κατάθεση της ανήλικης


23/1/2022

Η ανήλικη είτε επειδή είμαι ένας ιερέας προσιτός σε όλους είτε επειδή επιδίωκε κάτι παραπάνω από εμένα, ίσως με είχε ερωτευτεί. Και επειδή δεν ενέδωσα, θέλησε να με καταγγείλει...

Η καταγγελία δεν ευσταθεί και είναι ψευδής. Είμαι πατέρας τριών παιδιών που λατρεύω και αγαπώ ενώ σιχαίνομαι τους βιαστές...

Ο ιερέας που κατηγορείται για τον βιασμό της ανήλικη αναμένεται να ισχυριστεί πως πίσω από την καταγγελία της ανήλικης κρύβονται οικονομικά κίνητρα.

Βοηθούσα την οικογένεια της ανήλικης με πόρους του φιλόπτωχου ταμείου και με όποιον τρόπο μπορούσα ως ιερέας. Όταν σταμάτησαν οι δωρεές που έκανα στην οικογένειά της, επειδή είχαν ανάγκη και άλλοι ενορίτες, τότε πιστεύω ξεκίνησε να μπαίνει στο μυαλό της η ιδέα να με καταγγείλει στις Αρχές προκειμένου να με εκβιάζει, θα ισχυριστεί ο ιερέας σύμφωνα με τον ALPHA.

«Η ανήλικη είτε επειδή είμαι ένας ιερέας προσιτός σε όλους είτε επειδή επιδίωκε κάτι παραπάνω από εμένα, ίσως με είχε ερωτευτεί. Και επειδή δεν ενέδωσα, θέλησε να με καταγγείλει», πρόσθεσε.

«Η καταγγελία δεν ευσταθεί και είναι ψευδής. Είμαι πατέρας τριών παιδιών που λατρεύω και αγαπώ ενώ σιχαίνομαι τους βιαστές. Εάν υποτεθεί πως είμαι βιαστής γιατί να επιλέξω να κάνω αυτές τις πράξεις μέσα στον ιερό ναό που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο με την πρόσβαση στο γραφείο ιερέων ανοιχτή ενώ υπάρχει κλειστό κύκλωμα με κάμερες;» διερωτάται ακόμη ο ιερέας σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Σοκάρει η κατάθεση της ανήλικης

Την ίδια ώρα, τη φρίκη που έζησε στα χέρια του ιερέα και πνευματικού της περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια στην κατάθεση που έδωσε στις 9 Νοεμβρίου η 17χρονη μαθήτρια.

“Όταν άρχισα να πηγαίνω στο λύκειο, σταμάτησα να πηγαίνω πια στο κατηχητικό. Είπα στη μαμά μου ότι δεν θέλω να ξαναπάω στο κατηχητικό και τότε ήταν και η περίοδος που άρχισε και ο κορονοϊός και όλα αυτά και ήμουν αρκετά στο σπίτι μου. Η αλήθεια είναι ότι έκλαιγα σχεδόν κάθε μέρα από το φόβο μου. Δεν ήξερα τι να κάνω” κατέθεσε το κορίτσι.

Παρουσία ειδικής παιδοψυχολόγου της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων η κοπέλα διέκοπτε συχνά την κατάθεσή της και ξεσπούσε σε λυγμούς. “Ένιωσα ότι αυτός ο άνθρωπος δε βίασε απλά το σώμα μου, αλλά βίασε την ψυχή μου. Τέλη Αυγούστου, έτυχε να δω μία ταινία που είχε κάνει με το βιασμό, και μου ήρθαν όλα αυτά τα σκηνικά στο νου και άρχισα να κλαίω με λυγμούς και τότε κατάλαβα ότι κάτι έπρεπε να κάνω γι’ αυτό, ότι πρέπει να το πω σε κάποιον αυτό που μου είχε συμβεί” είπε με δάκρυα η 17χρονη.

Στην πολυσέλιδη κατάθεση του, το νεαρό κορίτσι ξεδιπλώνει τον εφιάλτη που έζησε από το Νοέμβριο του 2019, έως τα μέσα του 2020. Όπως είπε η δικηγόρος της, το κορίτσι νιώθει ήδη μια λύτρωση, διότι έχει καταγγείλει στη δικαιοσύνη και την υποδιεύθυνση της Εισαγγελίας Ανηλίκων, όλα όσα βίωσε όλα αυτά τα χρόνια. “Με εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη αυτό που περιμένει η ίδια και η οικογένειά της είναι η παραδειγματική τιμωρία του συγκεκριμένου κατηγορουμένου για να μην κάνει το ίδια σε άλλα παιδιά” πρόσθεσε η δικηγόρος.

 Τη νύχτα άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο του ιερού ναό Αγίου Δημητρίου στα Κάτω Πατήσια, όπου λειτουργούσε ο ιερέας και πατέρας τριών παιδιών, ενώ με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο 37χρονος τέθηκε σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα. Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες. Συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφία. Ο 37χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη, ενώ διερευνώνται και άλλες καταγγελίες.

“Δεν ξέρω τίποτα πέφτω από τα σύννεφα.. το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πέσω από γκρεμό” δηλώνει ο πατέρας του ιερέα, ενώ η σύζυγός του δήλωσε: “Είμαστε σε ευάλωτη κατάσταση, όταν είμαστε έτοιμοι θα απαντήσουμε“.Βιασμός ανήλικης: Έρχεται κι άλλη καταγγελία για τον ιερέα
Εντύπωση προκαλεί είναι η υπερασπιστική γραμμή του ιερέα. Ο συνήγορός του αμφισβήτησε την αξιοπιστία του κοριτσιού, είπε χαρακτηριστικά πως είναι της μόδας αυτού του είδους οι καταγγελίες, που γίνονται δηλαδή μετά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος από την υποτιθέμενη πράξη.

Υποστήριξε μάλιστα πως η 17χρονη ήταν εκείνη που έστελνε άσεμνα μηνύματα στον ιερέα και στάθηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία επιβαρυντικά για τον πελάτη του.

Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα καταγγελία ανήλικης μαθήτριας για τον συγκεκριμένο ιερέα. Μένει να δούμε τί θα φέρει στο φως και η απολογία του κληρικού στον ανακριτή.

Το αρρωστημένο παιχνίδι του παπά. Ανατριχίλα από την κατάθεση της 16χρονης

22/1/2022Μόνο έκπληξη δεν προκάλεσαν οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του 16χρονου σήμερα κοριτσιού για όσα καταγγέλλει πως είχε υποστεί από τον ιερέα στα 13 της χρόνια, ακόμη και μέσα στον ιερό ναό.

Με το που έγινε γνωστή η είδηση της σύλληψής του άρχισαν να ανοίγουν στόματα στη γειτονιά.

«Όλοι γνώριζαν και δε μίλαγαν».

Περίοικοι αναφέρουν πως οι τετ α τετ συναντήσεις του ιερέα με ανήλικα κορίτσια μέσα στον ιερό ναό ακόμη και προχωρημένες ώρες, δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο.

«Τον είδα να βγαίνει με ανήλικο κορίτσι μεσάνυχτα από την εκκλησία».

Και μπορεί όπως φαίνεται να ήταν κοινό μυστικό η εγκληματική δράση του ιερέα, μέχρι να αποκαλύψει τον εφιάλτη που ζούσε το ανήλικο κορίτσι, καμία καταγγελία δεν είχε γίνει στις Αρχές σε βάρος του 37χρονου.

Σε 17 σελίδες στην κατάθεσή της στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, το 16χρονο κορίτσι που έπεσε θύμα βιασμού από τον 37χρονο ιερέα, περιέγραψε όλα όσα μαρτυρικά έζησε στα χέρια του.
«Η αλήθεια είναι ότι έκλαιγα σχεδόν κάθε μέρα από το φόβο μου. Ήθελα κάτι να κάνω αλλά φοβόμουν πάρα πολύ. Ήμουν διαλυμένη. Ένιωσα ότι αυτός ο άνθρωπος δε βίασε απλά το σώμα μου, αλλά βίασε την ψυχή μου».

«Νόμιζα πως ήμουν καταδικασμένη»
Για περισσότερα από δύο χρόνια η 16χρονη κρατούσε βαθιά κρυμμένα μέσα της όσα βίωσε στους χώρους του κατηχητικού της εκκλησίας στα Κάτω Πατησιά και στο αυτοκίνητο του 37χρονου ιερέα.
«Ήμουν πάρα πολύ φοβισμένη. Γιατί δεν είχα βρει τόσο καιρό τη δύναμη. Νόμιζα πως ήμουν καταδικασμένη σε αυτό το πράγμα και ότι αυτό θα με κυνηγάει για όλη μου τη ζωή, αλλά σκέφτηκα ότι δεν μπορούσα άλλο, όλο αυτό τον πόνο, όλο αυτό τον φόβο και έτσι ήρθα να το καταγγείλω».

»Έχω αρχίσει να νιώθω πάρα πολύ δυνατή και να δίνω δύναμη στον εαυτό μου για να καταφέρω να τιμωρήσω, όχι να τιμωρήσω δεν είναι ωραία έκφραση αυτό που λέω, να πάθει σε εισαγωγικά αυτός ο άνθρωπος αυτό που πρέπει γιατί με βίασε. Με βίασε, με βίασε ενώ δεν το ήθελα. Δεν το ήθελα αυτό το πράγμα».«Μου έκανε μεγάλο κακό»
Το μαρτύριο της 16χρονης σήμερα κοπέλας ήταν καθημερινό, καθώς έβλεπε συνεχώς τον 37χρονο να κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας του Ανηλίκων, είχε λιποθυμικά επεισόδια όταν συναντούσε τον κατηγορούμενο.

«Τον βλέπω σε καθημερινή βάση, μπορεί να περνάει γυναίκα του με τα παιδιά του και δεν μπορώ να τον βλέπω. Κάθε φορά είναι σαν να ζω τα ίδια πράγματα. Δεν μπορώ άλλο να τον βλέπω, να είναι ελεύθερος έξω λες και δεν έχει συμβεί τίποτα.

»Μου έχει κάνει τόσο μεγάλο κακό, τόσο μεγάλο κακό, που δε νομίζω να έχει καταλάβει τι κακό μου έχει προκαλέσει. Βίασε εμένα, βίασε το κορμί μου, βίασε την ψυχή μου, μου κατέστρεψε τη ζωή».«Έβλεπα την ταινία & ξέσπασα σε λυγμούς»
Μια ταινία που είδε η 16χρονη το καλοκαίρι ήταν ο λόγος για να πάρει απόφαση να μιλήσει για τον βιασμό της.

«Σταμάτησα πια να πηγαίνω στο κατηχητικό… πήγαμε διακοπές τον Αύγουστο, όταν γυρίσαμε εγώ είχα σκεφτεί ότι ‘δε θα το πεις σε κανέναν αυτό που είχε γίνει, τελείωσε’. Δεν είναι κάτι σκέφτηκα, δεν θα το πεις σε κανένα γιατί θα σε σκοτώσει. Έτυχε να δω μία ταινία με βιασμό, και μου ήρθαν όλα αυτά τα σκηνικά στο νου και άρχισα να κλαίω με λυγμούς και τότε κατάλαβα ότι κάτι έπρεπε να κάνω.

»Πήγα την επόμενη ημέρα στην κολλητή μου και της λέω ‘πρέπει να σου πω κάτι που έχει γίνει’. Και μου λέει ‘πες μου τι έχει γίνει;’. Είχε μείνει άναυδη και άρχισα να της λέω ότι ‘ξέρεις με τον παπά…’, μου λέει ‘τι έγινε με τον παπά;’, Της λέω ‘με βίασε’».Το αρρωστημένο παιχνίδι του «παπά»
Με βάση τη δικογραφία, ο ιερέας στο πλαίσιο της εξομολόγησης τον Νοέμβριο του 2019 είπε στην 13χρονη τότε κοπέλα ότι θα παίξουν ένα παιχνίδι το οποίο αποτελείται από 10 βήματα και με πρόφαση αυτό πήρε το χέρι της και το ακούμπησε πάνω του.

Η πράξη του αυτή, όπως είπε το κορίτσι, της προκάλεσε έντονο φόβο με αποτέλεσμα να τρέμει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA οι αρχές εξετάζουν τη δράση του ιερέα καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ο ίδιος καλούσε και άλλα άτομα όταν βρισκόταν μόνος του με τις ανήλικες.


Τσελέντης: Σαν να έφαγε μπουνιά το Αρκαλοχώρι. Η προειδοποίηση για τα σπίτια της Θήβας
2/10/2021

Eίναι σαν να έφαγε μια γροθιά στο Αρκαλοχώρι που κατέβασε την περιοχή κατά 14 εκατοστά και η επιτάχυνση ήταν 0,8G, όταν για να φύγεις από τη γη θες 1G. Ακριβώς κάτω από το Αρκαλοχώρι ήταν ο σεισμός

Για τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ στον Αρκαλοχώρι αλλά και για τη Θήβα μίλησε μεταξύ άλλων ο Άκης Τσελέντης, o διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τον Ιανουάριο Γενάρη, συνέχισε, είδα κάποιες συμπεριφορές στον νομό Ηρακλείου, βρίσκω το δήμαρχο κ. Λαμπρινό. Με επιδοτεί ο δήμος και βάζω επιπλέον 6 όργανα στην περιοχή. Ευτυχώς που τα έβαλα. Με αυτά τα όργανα είδα την ακολουθία των μικροσεισμών που ξεκίνησε.«Μέχρι τώρα έχουμε γράψει γύρω στους 2.800 μικροσεισμούς. Πίστευα ότι ο σεισμός δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 5,2 – 5,3. Είχα προειδοποιήσει στο Αρκαλοχώρι το καλοκαίρι ‘προσέξτε τα πέτρινα σπίτια, η ακολουθία θα κρατήσει καιρό’».

Τι είπε για τη Θήβα ο Άκης Τσελέντης


Αναφερόμενος στη Θήβα και τα όσα έχουν ακουστεί περί μεγάλου σεισμού ο Άκης Τσελέντης τόνισε ότι «η Θήβα είναι μια μεγάλη ιστορία και έχουμε τον κόσμο στα κάγκελα με ευθύνη δικιά μας».

Όπως είπε «τον Δεκέμβριο ξεκίνησε μια δράση ανατολικά της Θήβας, εδώ και λίγο καιρό πήγε δυτικά. Το ρήγμα αυτό είναι σχετικά μικρό, είναι κάτω από την πόλη δίνει μικρά γεγονότα. Τα μεγαλύτερα που γράψαμε ήταν ένα πάνω από 4 και ένα 4,3. Δεν είναι όπως το Αρκαλοχώρι όπου είχαμε δεκάδες πάνω από 4. Έγιναν δυο επιτροπές σεισμικού κινδύνου στις οποίες συζητήθηκε η ευρύτερη περιοχή και εκεί είπαμε ότι η περιοχή η ευρύτερη όχι συγκεκριμένα η Θήβα, έχει και μεγάλα ρήγματα μπορούν να δώσουν ακόμα και 6,5, πχ η Σάμος η Κεφαλονιά. Δεν είπαμε ότι η Θήβα κινδυνεύει από 6,5 από το συγκεκριμένο σεισμό».

Ο κ. Τσελέντης συνέχισε λέγοντας ότι «όμως κάποιος για το 1 λεπτό δημοσιότητας έκατσε κι είπε ότι περιμένει η Θήβα 6,5 Ρίχτερ και βγάλαμε τον κόσμο στα κεραμίδια. Ευτυχώς χθες ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ είπε ότι άντε να έχουμε ένα 5,5αρι στην περιοχή».

«H πιθανότητα για πολύ μεγάλο σεισμό της τάξης του 5 στη Θήβα είναι μικρή, αλλά υπαρκτή, ωστόσο η Θήβα είναι από τις χειρότερα θεμελιωμένες πόλεις στην Ελλάδα, προειδοποίησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

«Η Θήβα ήταν μια ιστορική πόλη, η αρχαιολογική υπηρεσία έχει κάνει δεκάδες ανασκαφές και όλα τα μπάζα τα ρίξανε πάλι πίσω, και πάνω στα μπάζα αυτά οικοδομήσανε πενταώροφες πολυκατοικίες…  Aυτά τα σπίτια κινδυνεύουν και με μικρότερους σεισμούς. Επειδή είναι άσχημα θεμελιωμένα τα σπίτια τους, πρέπει οπωσδήποτε να ξεσκονίσουν τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας. Ο δήμος να επιδοτήσει το τοπικό ΤΕΕ γιατί είδα σπίτια με μεγάλο βαθμό αυθαιρεσίας.  Έχουν γίνει αυθαίρετα επεκτάσεις αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα» ανέφερε ο κ. Τσελέντης.


Σεισμός στην Κρήτη: Εδαφική παραμόρφωση 14 εκατοστών στο Ηράκλειο

30/9/2021

Η εδαφική παραμόρφωση στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το επίκεντρο του σεισμού -με βάση τη δορυφορική συμβολομετρική απεικόνιση του πεδίου- εκτιμάται αρχικά σε 14 εκατοστά, σύμφωνα με Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

 Η υπηρεσία geObservatory του Κέντρου Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) ενεργοποιήθηκε και κατέγραψε -με χρήση εικόνων του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1- την εδαφική παραμόρφωση που προκλήθηκε μετά τον ισχυρό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Κρήτη, μεγέθους 5,8 βαθμών, με εστιακό βάθος 10,4 χλμ. και επίκεντρο ένα χιλιόμετρο νοτιοανατολικά από το Αρκαλοχώρι, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του ΕΑΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εδαφική παραμόρφωση στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το επίκεντρο του σεισμού -με βάση τη δορυφορική συμβολομετρική απεικόνιση του πεδίου- εκτιμάται αρχικά σε 14 εκατοστά στην κατεύθυνση του δορυφόρου. Νέοι υπολογισμοί θα πραγματοποιηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες προς επιβεβαίωση των μετρήσεων του πεδίου της παραμόρφωσης.


Σε καθεστώς τρόμου ζουσε η Καρολάιν - Φοβόταν τον Μπάμπη, λέει η σύμβουλος ψυχικής υγείας


27/6/2021


Η εικόνα του ευτυχισμένου ζευγαριού που περιέγραφε αρχικά, δεν έχει καμία σχέση με όσα αποκαλύπτει σήμερα. Σύμφωνα με όσα περιγράφει τώρα, οι σχέσεις ήταν στα άκρα, ενώ δεν υπήρχαν ερωτικές σχέσεις μεταξύ τους από το περασμένο φθινόπωρο.

Τον Φεβρουάριο, οι συνεδρίες διακόπηκαν ύστερα από μήνυμα που έστειλε η Καρολάιν στην σύμβουλο ψυχικής υγείας λέγοντας πως τα βρήκαν.

«Η Καρολάιν ζούσε σε καθεστώς τρόμου, φοβόταν τον Μπάμπη» αποκαλύπτει τώρα η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου, η γυναίκα που παρακολουθούσε στενά το ζευγάρι επί σχεδόν 4 μήνες προσπαθώντας να βοηθήσει στα όποια προβλήματα αντιμετώπιζαν.

«Η σχέση τους ήταν στα άκρα. Η Καρολάιν ήθελε να φύγει. Τον φοβόταν. Τη μια έλεγε πως ήταν αποφασισμένη να τον εγκαταλείψει και την άλλη πως, όχι, δεν θα το κάνει, γιατί σκεφτόταν τη Λυδία, το μωρό της».
«Ένιωθε φόβο»
Σύμφωνα με τη σύμβουλο ψυχικής υγείας, ο 33χρονος δεν παρίσταντο στις περισσότερες συνεδρίες. Η Καρολάιν δεν είχε μιλήσει ποτέ για τον λόγο της απουσίας του, όμως έδειχνε, σύμφωνα με την Ελένη Μυλωνοπούλου, πιο άνετη χωρίς εκείνον.Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι συνεδρίες διακόπηκαν ύστερα από μήνυμα που έστειλε η Καρολάιν στη σύμβουλο λέγοντάς της ότι το ζευγάρι ήταν εντάξει κι ότι δεν χρειάζονταν περαιτέρω βοήθεια. Ήταν εκείνη όμως που έστειλε το μήνυμα, διερωτάται η δικηγόρος της συμβούλου.

«Δεν αποκλείεται το μήνυμα για τη διακοπή των συνεδριών στα μέσα Φεβρουαρίου, να το έστειλε ο πιλότος από το κινητό της Καρολάιν».

Μυστήριο με τις κρυφές σημειώσεις


Αίσθηση συνεχίζουν να προκαλούν τα όσα δημοσίευσε χθες η Daily Mail σε εκτενές ρεπορτάζ της που υπογράφουν δύο δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, στο σπίτι στα Γλυκά Νερά όπου η Καρολάιν άφησε την τελευταία της πνοή, βρέθηκαν κάτω από στοίβες κουτιών με παπούτσια, καλά κρυμμένες δικές της σημειώσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομική πηγή που επικαλείται η Daily Mail, η Καρολάιν για να περιγράψει τον 33χρονο πιλότο χρησιμοποιούσε τα γράμματα «DG», κάτι που σύμφωνα με την εφημερίδα σημαίνει «Dangerous Guy», δηλαδή επικίνδυνος τύπος, ενώ σε άλλα σημεία φέρεται να κάνει λόγο για ξυλοδαρμό.

Το MEGA επικοινώνησε με τον ένα εκ των δημοσιογράφων που συνυπογράφουν το άρθρο στη Daily Mail, ο οποίος ωστόσο δε θέλησε να δώσει σχετικές πληροφορίες.

Πηγές της αστυνομίας διαψεύδουν το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας λέγοντας ότι η Καρολάιν διατηρούσε ημερολόγιο σε ηλεκτρονική μορφή το οποίο και βρήκαν κι ότι αποτελεί μέρος της δικογραφίας.


MEGATV

                                   Η γοητευτική προσωπικότητα του δολοφόνου: Η Τένια Μακρή ερμηνεύει την άτυχη στιγμή


25/6/2021


Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ωστόσο μια φράση από την Τένια Μακρή για τον δολοφόνο προκάλεσε αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, η γνωστή ψυχολόγος ανέφερε στην εκπομπή Σήμερα στον ΣΚΑΙ για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Θα δούμε και τη γοητεία σε όλη της την έκθεση κατά τη διάρκεια της δίκης. Θα δείτε μία γοητευτική προσωπικότητα που θα αρχίσετε κι εσείς να είστε followers.»

Η Τένια Μακρή βγήκε σε ζωντανή σύνδεση στο Ευτυχείτε κι ανέφερε για τις δηλώσεις της: «Δεν πίστευα στα 70 μου ότι θα ασχοληθούν στα social media μαζί μου, με μία δήλωση που απομονώθηκε κι ήταν συνέχεια μιας ολόκληρης συζήτησης. Οι προσωπικότητες αυτές θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή, να προσεγγίσουν ανθρώπους κοντά τους και να εδραιώσουν την φυσιογνωμία τους ως θύμα ούτως ώστε να έχουν την εύνοια της κοινής γνώμης. Αν αυτό που ανέφερα θεωρήθηκε ως ευλογία για τον δολοφόνο…  Αυτό δεν ήταν προσωπική μου άποψη αλλά επιστημονική, ότι οι άνθρωποι αυτοί όταν βρεθούν στο κοινό δίνουν μια παράσταση, είναι η ιδανικοποίηση του εαυτού τους. Αν αυτό παραφράστηκε, δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Οφείλουμε να είμαστε σωστοί για αυτά που λέμε. Αν αυτό παραφράζεται στην καθομιλουμένη και δίνουμε μια άλλη διάσταση στην λέξη, ίσως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και έπρεπε να πω την λέξη περιφραστικά.» Ο Ανδρέας Μικρούτσικος από την άλλη ανέφερε ότι δεν ήταν η στιγμή να ειπωθεί κάτι τέτοιο κι ότι δεν γίνεται να βρίσκουμε τέτοια χαρακτηριστικά, μετά από μια δολοφονία με την Τένια Μακρή να επισημαίνει: 

«Η πρόθεσή μου δεν ήταν καν υπερασπιστική, ήταν μια άστοχη στιγμή μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα… Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να δώσω μια φυσιογνωμική πινελιά σε αυτόν τον άνθρωπο, που θα ήταν υπέρ του. Γητευτής είναι ο άνθρωπος που πάει να σε παραπλανήσει και σε κοροϊδεύει κι ιδανικοποιεί τον εαυτό του. Θα το δεχτώ ότι έπεσε σε λάθος στιγμή αυτό που είπα αλλά δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση ότι αυτή η περιγραφή μου είχε σκοπό να κάνει το κλίμα ελαφρύτερο. Ήταν άστοχη στιγμή αλλά το περιεχόμενό του δεν ήταν καθόλου έτσι όπως πήγαν να το μεταφράσουν στα social media.»


Γλυκά Νερά: Το πρωί αγκάλιαζε την μητέρα της Καρολάιν και το βράδυ ομολόγησε ότι την σκότωσε


17/6/2021

«Παγωμένη» όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά, με τον πιλότο να ομολογεί το βράδυ της Πέμπτης, ότι εκείνος σκότωσε την άτυχη σύζυγο και μητέρα του μωρού τους.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και αναμένεται να απαντηθούν το επόμενο διάστημα. Ωστόσο, ένα από τα πράγματα που έχει προκαλέσει αίσθηση, είναι και η συμπεριφορά του 32χρονου πιλότου, λίγες ώρες πριν μεταφερθεί στην Ασφάλεια και τελικά ομολογήσει το έγκλημα.
Το μεσημέρι, ήταν στην Αλόννησο για το μνημόσυνο της άτυχης Καρολάιν και στις εικόνες που προβλήθηκαν από την εκπομπή Tlive στον Alpha, με την Τατιάνα Στεφανίδου, φαινόταν ο πιλότος να παρηγορεί την μητέρα της Καρολάιν. Στις εικόνες, την κρατούσε αγκαλιά και πενθούσαν μαζί για το χαμό της. Φαινόταν και εκείνος να κλαίει…

Πού να ήξερε η χαροκαμένη μητέρα, ότι λίγες ώρες αργότερα, ο 32χρονος θα ομολογούσε ότι εκείνος σκότωσε την κόρη της…

Θυμηθείτε τις εικόνες από την Αλόννησο, το μεσημέρι της Πέμπτης:

Τέλος στο 8ωρο εργασίας όπως το ξέραμε. Ωράριο - λάστιχο και σημαντικές αλλαγές

13/4/2021

Καταργείται το 8ωρο εργασίας με τις μεγάλες ανατροπές στα εργασιακά που φέρνει η κυβέρνηση, καθώς μέσα στο Μάιο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο, που φέρνει αλλαγές στις υπερωρίες, στο 8ωρο και στο συνδικαλιστικό νόμο

Ωράριο εργασίας-«λάστιχο» με δεκάωρο για έξι μήνες χωρίς επιπλέον αμοιβή, αλλά με ισόποση μείωση ωραρίου το επόμενο διάστημα ή με ρεπό ή με αύξηση των ημερών άδειας θα προβλέπει μεταξύ άλλων το νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο που αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση μετά το Πάσχα, φέρνοντας ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.

μοιβή, αλλά με ισόποση μείωση ωραρίου το επόμενο διάστημα ή με ρεπό ή με αύξηση των ημερών άδειας θα προβλέπει μεταξύ άλλων το νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο που αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση μετά το Πάσχα, φέρνοντας ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.

αση της υγείας του έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες και η κλινική του εικόνα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος εδώ και καιρό αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο εδώ και 10 ημέρες.Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε νοσηλευτεί ξανά το περασμένο καλοκαίρι στο Σισμανόγλειο με βαριά πνευμονία.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας θα προβλέπει ακόμη αύξηση των υπερωριών, προκαλώντας ήδη τις πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά τόσο της αντιπολίτευσης που ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις όσο και των συνδικαλιστών.

Οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου σύμφωνα με ρεπορτάζ που υπογράφει ο Ηλίας Γεωργάκης, θα είναι μεταξύ άλλων οι ακόλουθες:  

 • Οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να απασχολούν επιπλέον δύο ώρες την ημέρα το προσωπικό και στη συνέχεια να τις συμψηφίζουν για το επόμενο αντίστοιχο διάστημα με μείωση ωραρίου ή με ρεπό ή με ημέρες άδειας ή συνδυασμό μειωμένων ωρών εργασίας και ημερών αναπαύσεως. Παράλληλα αυξάνεται το ετήσιο πλαφόν των υπερωριών στις 150 ώρες, όταν σήμερα το ανώτατο όριο είναι 48 ώρες ανά 6μηνο για εργαζομένους σε βιομηχανικές, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες και 120 ώρες στους υπόλοιπους κλάδους το έτος.

 • Σε επιχειρήσεις που εφαρμόζεται το συμβατικό ωράριο εργασίας έως 40 ωρών εβδομαδιαίως, επιτρέπεται για μία χρονική περίοδο (όχι μεγαλύτερη των έξι μηνών) ο εργαζόμενος να απασχολείται δύο ώρες την ημέρα επιπλέον των 8 ωρών, υπό την προϋπόθεση ότι οι επιπλέον των 40 ωρών ή του μικρότερου συμβατικού ωραρίου ώρες εργασίας την εβδομάδα αφαιρούνται από τις ώρες εργασίας μιας άλλης χρονικής περιόδου μειωμένης απασχόλησης.

 • Ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να αρνηθεί την παροχή της επιπλέον αυτής εργασίας, αν δεν είναι σε θέση να την εκτελέσει και η άρνησή του δεν είναι αντίθετη με την καλή πίστη. Επίσης, κατά την περίοδο της αυξημένης απασχόλησης η ημερήσια απασχόληση του εργαζομένου δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 10 ώρες. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας καθορίζεται με επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή συμφωνία του εργοδότη με συνδικαλιστική οργάνωση της επιχείρησης που αφορά τα μέλη της ή συμφωνία του εργοδότη και του συμβουλίου των εργαζομένων ή συμφωνία του εργοδότη και ένωσης προσώπων.

 • Η ένωση προσώπων μπορεί να συσταθεί από το 25% τουλάχιστον των εργαζομένων στην επιχείρηση που απασχολεί πάνω από 20 εργαζομένους και 15% εφόσον ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στην επιχείρηση είναι κατ’ ανώτατο αριθμό 20 εργαζόμενοι. Εάν δεν υπάρχει συνδικαλιστική οργάνωση της επιχείρησης ή ένωση προσώπων υπογράφεται ατομική σύμβαση με κάθε εργαζόμενο που θα εργασθεί υπό το εν λόγω σύστημα.

 • Οι ώρες αυτές υπερεργασίας θα αμείβονται με το καταβαλλόμενο ωρομίσθιο προσαυξημένο κατά 20% και δεν συνυπολογίζονται στα επιτρεπόμενα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, όρια υπερωριακής απασχόλησης. Για όσους εργαζομένους ισχύει σύστημα εργασίας έξι εργάσιμων ημερών την εβδομάδα η υπερεργασία ανέρχεται σε 8 ώρες την εβδομάδα (από 41η έως 48η ώρα).

 • Χατζηδάκης: Απαγορεύεται να γίνει αν θέλει ο εργοδότης και δε συμφωνεί ο εργαζόμενος


 • «Γίνεται μια συζήτηση για ένα άρθρο του νομοσχεδίου αγνοώντας την ίδια στιγμή όλο το νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο έρχεται να απαντήσει σε πραγματικές ανάγκες και να τροποποιήσει την εργασιακή νομοθεσία, η οποία σε μεγάλη κλίμακα ισχύει από το 1982. Από τότε έχουν περάσει 40 περίπου χρόνια, έχει μπει στη ζωή μας η τηλεργασία, το ίντερνετ κλπ. Πρέπει να απαντήσουμε σε θέματα που θέτουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Για παράδειγμα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη μαύρη και την υποδηλωμένη εργασία, πρέπει να βρούμε μια μέθοδο όταν ο άλλος πάει στη δουλειά του και φεύγει από αυτή αν δουλεύει 10 ώρες με υπερωρίες να δηλώνονται και οι υπερωρίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ.

  Για τα σενάρια περί κατάργησης του 8ωρου σημειώνει ότι γίνεται με αφορμή τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. «Πρόκειται για μια ρύθμιση που ισχύει στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια. Υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία και γίνεται εκτεταμένα χρήση στις άλλες χώρες. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές. Προβλέπεται μια διευθέτηση του χρόνου εργασίας και ορισμένες περιόδους του χρόνου, που οι επιχειρήσεις μπορεί να έχουν αυξημένες ανάγκες, να μπορεί να πηγαίνει κανείς μέχρι τις 10 ώρες εργασίας», εξήγησε ο υπουργός Εργασίας υπογραμμίζοντας ότι απαγορεύεται να γίνει κάτι τέτοιο αν θέλει ο εργοδότης και δε συμφωνεί ο εργαζόμενος.

  «Εμείς δίνουμε τη δυνατότητα στον ίδιο εργαζόμενο, αν το θέλει, κατόπιν αιτήματός του, να ισχύσει αυτή η ρύθμιση για τον ίδιο. Δίνουμε μεγαλύτερη ευελιξία στον εργαζόμενο χωρίς να μειώνουμε το εισόδημά του. Για παράδειγμα ένας φοιτητής που δουλεύει και μπορεί να δίνει εξετάσεις, μπορεί να κανονίσει αντί να πάρει άδεια άνευ αποδοχών, να πάρει άδεια μετ’ αποδοχών, να δώσει τα εξετάσεις του και σε αντιστάθμισα να δουλέψει μερικές ώρες παραπάνω τις άλλες μέρες», πρόσθεσε. 

 • Ψηφιακή κάρτα εργασίας και τηλεργασία

 • Σε ό,τι αφορά στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, η οποία θα ξεκινήσει από τις μεγάλες επιχειρήσεις (βιομηχανίες και τράπεζες) και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλες, όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, θεσπίζεται με σκοπό να ελέγχει τον χρόνο προσέλευσης και τον χρόνο αποχώρησης καταγράφοντας αυτόματα και τις υπερωρίες για να μη γίνεται ο εργαζόμενος θύμα του εργοδότη.

  Επιπλέον αναφέρθηκε στη ρύθμιση για τις γονικές άδειες, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά θεσπίζεται άδεια πατρότητας για διάστημα 14 ημέρων.

  Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, προβλέπεται στο νομοσχέδιο ρύθμιση για την τηλεργασία, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί με συμφωνία των εργοδοτών και των εργαζομένων με την ίδια αμοιβή, με υποχρέωση του εργοδότη να εξασφαλίζει τον εξοπλισμό, με σεβασμό των κανόνων του GDPR και με το λεγόμενο δικαίωμα αποσύνδεσης.


 •  «Δηλαδή ρητώς θα ορίζεται ότι από ένα σημείο και πέρα, που ισχύει με βάση τη συμφωνία των συνδικάτων και των εργοδοτών, ο εργαζόμενος θα αγνοεί e-mails κλπ», κατέληξε.


Υπόθεση Λιγνάδη: Εpωτικά γράμματα, φωτογραφίες ανηλίκων και άδειες παραμονής βρέθηκαν στο σπίτι του

23/3/2021Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη μετά την έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του.

Τα ευρήματα είναι πολλά και προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον, σύμφωνα με πληροφορίες του Πέτρου Κουσουλού στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα".

 Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο δημοσιογράφος, στο σπίτι του κ. Λιγνάδη εντοπίστηκαν συνολικά 52 ευρήματα κατά τη δεύτερη έρευνα, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δε βρέθηκαν την πρώτη φορά παρουσία του αδερφού του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.Συγκεκριμένα, στην αποθήκη του κ. Λιγνάδη φέρεται να εντοπίστηκαν ένα αντίγραφο διαβατηρίου με αφιέρωση στον ηθοποιό και ημερομηνία λήξης το 2015 και δύο αντίγραφα άδειας παραμονής ανήλικου αλλοδαπού από τις Σεϋχέλλες.

Σήμερα ο νεαρός είναι 23 ετών και σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι ο μάρτυρας του φερόμενου βιασμού στην Επίδαυρο το 2015.

Επίσης, στο διαμέρισμα εντοπίστηκε ένα γράμμα στα αγγλικά με αποστολέα ένα ανήλικο παιδί από την Αίγυπτο και ημερομηνία την 10η Αυγούστου του 2010.

Ο αποστολέας φέρεται να γράφει ότι χάρηκε πολύ για την γνωριμία του με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη και υπογράφει ως "Η αγάπη σου από την Αίγυπτο". Το γράμμα βρέθηκε δίπλα στα δύο εισιτήρια του κ. Λιγνάδη από το ταξίδι του στην Αίγυπτο.

 Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανάμεσα στα ευρήματα της αστυνομίας φέρεται να εντοπίστηκαν και φωτογραφίες.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν η φωτογραφία ενός ανήλικου κοριτσιού αγκαλιά με ένα αρκουδάκι, το δελτίο ταυτότητας ενός νεαρού σπουδαστή στη Σχολή Καλών Τεχνών το 2005 όταν καθηγητής ήταν ο κ. Λιγνάδης, οι φωτογραφίες από συναντήσεις και δημόσιες εμφανίσεις με μαθήτριες από το "Αρσάκειο", καθώς και μια σειρά από ερωτικά γράμματα που φέρεται να έχουν αποσταλεί από ανήλικες κοπέλες.

Τα ευρήματα αναμένεται να αξιολογηθούν από τις αρμόδιες αρχές.

thetoc

Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε και το αίτημα για να πάει στον Κορυδαλλό

8/3/2021

Απορριπτικό είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, που εξέτασε το αίτημα του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα σχετικά με τη μεταγωγή του στο Δομοκό αντί της Φυλακής που βρισκόταν πριν την «Κασσαβέτεια».

Το Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα που κατέθεσαν οι συνήγοροι του Κουφοντίνα, μετά και τη σχετική εισήγηση - πρόταση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λαμίας που επίσης είχε προτείνει την απόρριψη, ως προ το αίτημα Επαναμεταγωγής στο Κ. Κ. Κορυδαλλού ως μη νόμιμο.  
Στο σκεπτικό απορρίπτονται επίσης ως απαράδεκτα τα αιτήματα που στρέφονται κατά πράξεων διοικητικών οργάνων όπως της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής και της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (Κ.Ε.Μ.), καθώς το Συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα ως Δικαστήριο εκτέλεσης της ποινής.

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή όπως τροποιήθηκε με το νόμο 4760/2020 συγκροτείται με κοινή απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργού Δικαιοσύνης, παραμένει τριμελής και αποτελείται από τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ως Πρόεδρο, τον επόπτη του συγκροτήματος Φυλακών Κορυδαλλού Αντεισαγγελέα Εφετών ή τον αναπληρωτή του και τον πρόεδρο του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου Φυλακών (Κ.Ε.Σ.Φ.) ή τον νόμιμο αναπληρωτή του ή άλλο μέλος του, που ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ως μέλη, όπως αναφέρει το lamiareport.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής

4/3/2021
Ομόφωνα απορρίφθηκε από το Τριμελές Πλημελλειοδικείο Λαμίας το αίτημα των συνηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα να διακοπεί η εκτέλεση της ποινής του για λόγους υγείας
 
Νωρίτερα, την πρόταση να απορριφθεί το αίτημα των συνηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα να διακοπεί η εκτέλεση της ποινής του για λόγους υγείας, είχε κάνει η εισαγγελέας, πρόταση με την οποία συντάχθηκε το δικαστήριο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, που επικαλείται το news247.gr, η πλευρά του Δ. Κουφοντίνα ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα της αναστολής της ποινής για όσο χρόνο οι δικαστές κρίνουν, προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του βαρυποινίτη προτού ξεκινήσει παλι να εκτίει την ποινή που του έχει επιβληθεί ως καταδικασθείς για συμμετοχή στην 17Ν.
 
Όπως επισήμαναν οι συνήγοροί του, Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός, με το νόμο του 2020 διατάχθηκε η επαναμεταγωγή του στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού όπως έγινε με 27 άλλους κρατούμενους.
 
Επίσης, ήδη έχει εξεταστεί ως μάρτυρας ο αναπληρωτής διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λαμίας, εντατικολόγος, Χρήστος Γεωργιάδης. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει «σώας τας φρένας» ωστόσο η υγεία του εγκυμονεί κινδύνους καθώς υπάρχουν επιπλοκές λόγω της απεργίας πείνας που διανύει την 57η ημέρα της.

ΣΕΗ: «Δεν ξέρουμε αν η παραίτηση μιας υπουργού ή σύσσωμης της κυβέρνησης είναι αρκετή»

21/2/2021

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου (20/2) ανακοίνωση σχετικά με την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

«Για όσα είδαμε και ακούσαμε χθες» τιτλοφορείται η ανακοίνωση, στην οποία οι ηθοποιοί κάνουν λόγο για «εκκωφαντική σιωπή» τριών εβδομάδων από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με τις καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα.

«Είδαμε την υπουργό χθες (19/2), να μιλά για "κράτος δικαίου" και σεβασμό στη Δικαιοσύνη και λίγες στιγμές μετά η ίδια να κατονομάζει τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, χαρακτηρίζοντάς τον "επικίνδυνο", ενώ μόλις σήμερα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης (20/2). Να δηλώνει ευθαρσώς πως "από τη στιγμή που ξεκινούν οι φήμες, επαναλαμβάνω, οι φήμες για τον Λιγνάδη, τον πιέσαμε πολύ να μας πει αν είχε ο ίδιος κάποια σχέση με αυτές και αν ο ίδιος ήταν πίσω από αυτές τις φήμες". Σε ποιο "κράτος δικαίου" και με ποια "θεσμική οδό" που η ίδια επικαλείται, η υπουργός -υποκαθιστώντας τον εισαγγελέα- παίρνει τηλέφωνα τον καταγγελλόμενο για να τον ανακρίνει η ίδια και δεν υποβάλει εξαρχής μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα; Με ποια λογική καλεί τον καταγγελλόμενο και όχι τα θύματα;» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΕΗ και καταλήγει:

«Δεν ξέρουμε αν η παραίτηση μιας υπουργού ή σύσσωμης της κυβέρνησης είναι αρκετή για να καθαρίσει η κοινωνία από τις αποκαλύψεις κυκλωμάτων που εμπλέκουν ακόμα και προσφυγόπουλα σε σεξουαλική εκμετάλλευση. Ξέρουμε όμως περίτρανα και αναντίρρητα πως, τη στιγμή αυτή, οι ηθοποιοί είμαστε μόνοι μας και αβοήθητοι. Και για αυτό, μόνοι μας, αλληλέγγυοι και δυνατοί θα συνεχίσουμε. Για ένα καλύτερο μέλλον στο θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, την μεταγλώττιση, τις δραματικές σχολές, τον Πολιτισμό και την κοινωνία γενικότερα. Ώστε, κάποτε επιτέλους, να μην μένει καμία μόνη και κανένας μόνος».


Η πλήρης ανακοίνωση

Η πλήρης ανακοίνωση του ΣΕΗ έχει ως εξής:

ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΧΘΕΣ

ΔΙΠΛΗ ΣΚΕΨΗ

«Να λες ηθελημένα ψέματα ενώ πιστεύεις ειλικρινά ότι είναι αλήθεια, να ξεχνάς όλα τα γεγονότα που έχουν γίνει ενοχλητικά και, όταν χρειάζεται, να τα ανασύρεις από τη λήθη μόνο για το χρονικό διάστημα που πρέπει»

ΤΖΟΡΤΖ ΟΡΓΟΥΕΛ, 1984

Μετά από 3 εβδομάδες εκκωφαντικής κυβερνητικής σιωπής, μόλις χθες, γίναμε μάρτυρες μιας επικοινωνιακής ομοβροντίας: ηθοποιός και σκηνοθέτης με άμεση πρόσβαση στον Πρωθυπουργό παρουσιάστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή από όπου ξεκίνησε το κύμα των ΕΠΩΝΥΜΩΝ καταγγελιών στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να δηλώσει την συμπαράστασή του στα θύματα και, τέλος, ως αποκορύφωμα, η Υπουργός Πολιτισμού παρέθεσε (στην εποχή του πολυδιαφημισμένου διαδικτυακού πολιτισμού) συνέντευξη τύπου με πρωτοφανώς κάκιστα τεχνικά μέσα και χρήση υποβολέα (που ακούστηκε καθαρότατα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης).

Τρεις εβδομάδες τώρα, σε πλήρη αντίθεση, τα θύματα με θάρρος και παρρησία επέλεξαν όποιο μέσο θεώρησαν πρόσφορο και κατήγγειλαν τους κακοποιητές τους: τα κανάλια, τα σάιτ, τα σόσιαλ μήντια, το Σωματείο τους και, φυσικά, τον Εισαγγελέα, αποκαλύπτοντας είτε το όνομά τους, είτε απλά τα αρχικά τους. Τρεις εβδομάδες τώρα δημοσιογράφοι, επίσης, αποκαλύπτουν και δημοσιεύουν. Τρεις εβδομάδες, παράλληλα, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών πήρε άμεσα θέση, οργανώθηκε και προσπαθεί επισταμένα να είναι αρωγός των θυμάτων με κάθε τρόπο.

Κι όμως τρεις εβδομάδες τώρα, τόσο η αρμόδια Υπουργός όσο και ο Πρωθυπουργός κώφευαν, κρύβονταν και έκαναν υπογείως τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν, ελπίζοντας πως η κορωνίδα αυτών των υποθέσεων, η υπόθεση της παιδεραστίας και του πιθανού κυκλώματος πίσω από αυτήν, απλά θα παραγραφεί, όπως άλλωστε και η ανάλογη υπόθεση του συμβούλου του Πρωθυπουργού Νίκου Γεωργιάδη.

Δεν γελιόμαστε. Η χθεσινή τους κινητοποίηση συνέβη μόλις η δικηγόρος του Βασίλη αποκάλυψε ότι έχει άλλες δύο περιπτώσεις που ΔΕΝ έχουν παραγραφεί και αφού το πρωί της Παρασκευής κατατέθηκε στον Εισαγγελέα τρίτη καταγγελία, αυτήν την φορά για μη παραγεγραμμένο αδίκημα.


Ραγδαίες εξελίξεις: Κατάθεση από μάρτυρα «κλειδί» σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη

19/2/2021

Σημαντική κατάθεση που πιθανότατα θα οδηγήσει στο επόμενο βήμα της Εισαγγελίας έλαβε ο Εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος που ερευνά τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έλαβε πολύωρη κατάθεση από μάρτυρα , πιθανότατα γυναίκα, η μαρτυρία της οποίας ενδέχεται να πυροδοτήσει εξελίξεις στην υπόθεση του μηνυόμενου για σοβαρές κατηγορίες ηθοποιού, καθώς φαίνεται να πρόκειται για πρόσωπο που γνωρίζει συγκεκριμένα γεγονότα χωρίς να έχει την ιδιότητα του θύματος.

Η κατάθεση διήρκησε πολλές ώρες και με την ολοκλήρωση της, η μάρτυρας αποχώρησε από το εισαγγελικό γραφείο με μεγάλη μυστικότητα, επιλέγοντας να εξέλθει αποφεύγοντας την κεντρική είσοδο της Εισαγγελίας.

Μάλιστα, την συνόδευε η δικηγόρος του άνδρα, που πρώτος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη- ηθοποιού για αδικήματα τα οποία έχουν παραγραφεί, πλην όμως έχει ανακοινώσει πως γνωρίζει ακόμα δύο περιστατικά που συνέβησαν την προηγούμενη επταετία και επομένως δεν έχουν παραγραφεί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης, μετά και την κατάθεση της μήνυσης σήμερα για βιασμό ανηλίκου το 2010, εκτιμάται πως θα είναι άμεσες.

Υπενθυμίζεται, ότι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά - υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο. Η αναφορά θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η υπουργός Πολιτισμού υποστήριξε πως έπεσε «θύμα εξαπάτησης» από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη. Ο ίδιος απάντησε πως εάν είναι επικίνδυνος θα το κρίνουν οι θεσμοί.

Επίθεση προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με φόντο τη σημερινή της τοποθέτηση για την «υπόθεση Λιγνάδη» και τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης - παρενόχλησης σε βάρος του, εξαπέλυσαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για συγκάλυψη, ευθύνες και υποκρισία, ενώ ζητούν και την παραίτησή της.

Σφοδρή επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά της υπουργού Πολιτισμού και του ίδιου του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.


Βαγγέλης Γιακουμάκης: Στις 16 Μαρτίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το θάνατο του σπουδαστή

12/2/2021

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων θα εκδικάσει στις 16 Μαρτίου σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση του Ρεθυμνιώτη σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη.Ο 20χρονος φοιτητής είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου του 2015, ενώ η σορός του εντοπίστηκε στις 16 Μαρτίου του 2015, φέροντας τραύματα από μαχαίρι.

Ήταν τότε ακριβώς που αποκαλύφθηκε ο απάνθρωπος εκφοβισμός και η άσκηση βίας, θύμα της οποίας υπήρξε και ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.


Επίθεση με απειλητικά τρικάκια στο γραφείο Κεραμέως -Ταραντίλης: «Οι αλλαγές στα ΑΕΙ θα προχωρήσουν»
4/2/2021

Επίθεση με τρικάκια με απειλητικό περιεχόμενο εξαπέλυσαν άγνωστοι στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως.

Σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Ταραντίλης τόνισε:

«Τραμπούκοι πέταξαν τρικάκια με απειλητικό περιεχόμενο σήμερα στο πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Αν νομίζουν ότι με αυτό το λόγο θα φοβίσουν την Υπουργό και την κυβέρνηση, ώστε να μην προχωρήσουν οι αλλαγές στα ΑΕΙ κάνουν λάθος. Η βία δεν έχει θέση ούτε στα Πανεπιστήμια, ούτε στην κοινωνία. Τα ΑΕΙ είναι χώροι γνώσης και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών κι όχι χώροι ανομίας και τραμπουκισμών. Οι αλλαγές θα προχωρήσουν γιατί αυτό απαιτεί η μεγάλη πλειονότητα των φοιτητών, των καθηγητών και της κοινωνίας».
Κεραμέως: Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το Πανεπιστήμιο που αξίζει στα παιδιά μας
Μετά την επίθεση στο γραφείο της, η Νίκη Κεραμέως σε ανάρτησή της στο twitter τόνισε: «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το Πανεπιστήμιου που αξίζει στα παιδιά μας».

Η ανάρτηση Κεραμέως

«Παρέμβαση» απόψε στο πολιτικό μου γραφείο …από εκείνους που υπερασπίζονται την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια, την ανεξέλεγκτη είσοδο και την «αιωνιότητα» στη φοίτηση. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για το Πανεπιστήμιο που αξίζει στα παιδιά μας», έγραψε η υπουργός Παιδείας.

Εμπρηστική επίθεση σε δύο αυτοκίνητα του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου


2/2/2021

Διπλή εμπρηστική επίθεση πραγματοποίησαν άγνωστοι λίγο μετά τις 19:30 σε οχήματα του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες τοποθέτησαν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό στους πίσω τροχούς των οχημάτων και έβαλαν φωτιά.


Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές στα οχήματα, αλλά και μαύρισμα στην τοιχοποιία του σπιτιού του βουλευτή της ΝΔ.

Στο σημείο έφθασαν αμέσως δυνάμεις της Πυροσβεστικής και έσβησαν την φωτιά πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι δράστες κινήθηκαν με άνεση και μάλιστα μία ώρα που η κίνηση είναι ακόμα αυξημένη, ενώ φαίνεται να αδιαφορούσαν για το εάν θα γίνουν αντιληπτοί από τον οποιονδήποτε.
Με την υπόθεση ασχολείται η Κρατική Ασφάλεια και αναζητά τους δράστες στον αντιεξουσιαστικό χώρο.