Μήνυση Κούγια κατά τηλεοπτικών εκπομπών για την υπόθεση Πισπιρίγκου: Ζητεί διαβίβαση του αιτήματος στην εισαγγελία


28/2/2023

Μήνυση κατά τηλεοπτικών εκπομπών υπέβαλλε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας για διαρροή της δικογραφίας, ενώ παράλληλα ζήτησε από το δικαστήριο να διαβιβάσει το αίτημα στην εισαγγελία.

 «Υποβάλλουμε μήνυση στους παρουσιαστές των εκπομπών και τους συνεργάτες τους. Ζητούμε να διερευνηθεί ο ρόλος της υποστήριξης κατηγορίας και του Μανου Δασκαλακη γιατί καθημερινώς διαρρέονται από τη δικογραφία έγγραφα τα οποία είναι γραπτά μηνύματα στο σκληρό δίσκο που δεν έχουμε καν αναγνώσει στο δικαστήριο» ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, απορριπτική ήταν η άποψη της εισαγγελέως της έδρας, η οποία εξήγησε πως «το δικαστήριο δεν θα ασχοληθεί (…). Θεωρώ ότι αυτό δεν βοηθάει τη διαδικασία, την ασχημαίνει. Εμείς είμαστε δικαστήριο και δικάζουμε με βάσει όσα παρουσιάζονται εδώ μέσα. Δεν υπάρχει λόγος να διαβιβάσουμε έκθεση στην εισαγγελία. Αν θέλετε να υποβάλλετε μήνυση στο πλαίσιο της διαδικασίας και να διαβιβαστεί με την απόφαση μας στο τέλος της δίκης βεβαίως».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν με έπεισε ότι ήταν σπασμοί κατέθεσε παιδίατρος


24/2/2023

Εισαγγελική παρέμβαση για τις φωτογραφίες μέσα από τη δικαστική αίθουσα

Με την Ρούλα Πισπιρίγκου να δηλώνει αδιαθεσία και να βγαίνει από τη δικαστική αίθουσα και τον συνήγορο της να αμφισβητεί την κατάθεση της παιδιάτρου που εξέτασε πρώτη την άτυχη Τζωρτζίνα κατά την εισαγωγή της με «σπασμούς»στο Καραμανδάνειο τον Απρίλιο του 2021. συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η παιδίατρος του Κραμανδάνειου της Πάτρας, Μένια Γράψα αφού σημείωσε πως δεν γνώριζε «το ιστορικό της οικογένειας» που είχε χάσει ήδη δυο παιδιά, κατέθεσε πως δεν πείσθηκε από την αναφορά της κατηγορουμένης μητέρας ότι η Τζωρτζίνα εκδήλωσε «σπασμούς».

«Πολλοί γονείς έρχονται έχοντας διάγνωση από μόνοι τους. Μου ανέφερε τίναγμα κεφαλής και ματιών και ότι μετά το παιδί άρχισε να κάνει σπασμούς. Τις προσδιόρισε ως κινήσεις άκρων. Μου είπε πως τα ματάκια του ήταν ανοιχτά και πως παρακολουθούσε τις κινήσεις των ματιών της μαμάς του. Αυτό δεν με έπεισε ότι είναι σπασμοί. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κάποια δηλητηρίαση από χάπια. Ρώτησα τη μητέρα αν υπήρχαν στο σπίτι φάρμακα και μου είπε ότι υπήρχαν αντιεπιληπτικά που της είχε χορηγήσει ο γιατρός για ισχαιμικό που είχε υποστεί. Σε ερώτησή μου για το πότε εκδηλώθηκε το επεισόδιο στο παιδί μου είπε ότι αυτό έγινε στις 5:30 περίπου» κατέθεσε η μάρτυρας σημειώνοντας πως «οι σπασμοί είναι κάτι που τρομοκρατεί παιδιά και γιατρούς». «Οι γονείς αμέσως βουτάνε τα παιδιά και έρχονται αμέσως στο νοσοκομείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος; Ένας έντονος εφιάλτης μπορεί να δημιουργήσει τέτοια αντίδραση σωματική;


Μάρτυρας: Ναι, εκεί πήγε και το μυαλό μου σκέφτηκα ότι μπορεί να βίωσε ένα τρόμο αλλά η μαμά επέμενε για σπασμούς.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας αμφισβήτησε την κατάθεση της γιατρού κατηγορώντας την ότι κατασκεύασε μια ψεύτικη εικόνα αναφερόμενη σε αντιεπιληπτικά χάπια την ώρα που η εντολέας του την είχε ενημερώσει ότι στο σπίτι υπήρχαν αντικαταθλιπτικά χάπια.
«Καταλαβαίνετε ότι δημιουργήσατε μια εντύπωση ότι η κατηγορουμένη σας είπε ψέματα;» είπε ο συνήγορος απευθυνόμενος στη μάρτυρα η οποία απάντησε : «Και τα αντιεπιληπτικά και τα αντικαταθλιπτικά θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν ένα επεισόδιο. Και χειρότερο τα αντικαταθλιπτικά». «Δίνει ψευδή κατάθεση και επιφυλασόμεθα να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της κατηγορουμένης. Είναι ψευδομάρτυρας και προκατειλημμένη» ήταν η αντίδραση του Αλέξη Κούγια.

Αλέξης Κούγιας: Είδατε ένα παιδί δασκαλεμένο να μην απαντάει;
Μάρτυρας: Όχι, κανείς από τους γιατρούς δεν μπορεί να σκεφθεί κάτι τέτοιο…
Αλέξης Κούγιας: Όμως αυτό το σκέφτηκαν εισαγγελείς ανακριτές…
Μάρτυρας: Κάποιο λόγο θα είχαν.
Αλέξης Κούγιας: Σε αυτό το κομμάτι της κατηγορίας ότι επέλεξε το νοσοκομείο σας να φέρει να σκοτώσει το παιδί και ότι το έπεισε να μην απαντάει τι λέτε; Εσείς μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό;
Μάρτυρας: Όχι δε μπαίνω σε αυτό.
Αλέξης Κούγιας: Πως βλέπετε δηλαδή αυτό το σενάριο που σκέφτηκε η Δικαιοσύνη;
Μάρτυρας: Να κρίνω τη Δικαιοσύνη;

Ήταν η στιγμή που η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε ότι δεν αισθάνεται καλά και ζήτησε να βγει για λίγο έξω από την αίθουσα με τη πρόεδρο να της το επιτρέπει.

Όταν η μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με την ώρα που το παιδί πήγε στο νοσοκομείο σε σχέση με το αναφερόμενο επεισόδιο τόνισε «Εγώ είχα άλλα στοιχεία με βάση αυτά που μου είπε η μητέρα και με αυτά κατέθεσα. Πάντως δεν ήρθε άμεσα στο νοσοκομείο πανικόβλητη.»


.Εισαγγελική παρέμβαση για τις φωτογραφίες


Την ίδια ώρα την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσε η δημοσίευση φωτογραφιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του εν διαστάσει συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη μέσα από τη δικαστική αίθουσα που διεξάγεται η δίκη.

Ήδη, δόθηκε παραγγελία στη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος για τον εντοπισμό των δραστών και εφόσον εντοπιστούν να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Μάλιστα οι δημοσιοποίηση των φωτογραφιών προκάλεσε και την έντονη αντίδραση της προέδρου η οποία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να απαγορευτούν τα κινητά στη δικαστική αίθουσα


Ρούλα Πισπιρίγκου εναντίον Μάνου Δασκαλάκη – Κατέθεσε μήνυση για ψευδή κατάθεση22/2/2023

Στην αντεπίθεση σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της, Μάνου Δασκαλάκη, πέρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας κατέθεσε μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος του Μάνου Δασκαλάκη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης χαρακτήρισε το Μάνο Δασκαλάκη εντελώς αναξιόπιστο μάρτυρα επισημαίνοντας πως ανάλογα με την περίοδο και τις συνθήκες που εξεταζόταν, έλεγε διαφορετικά πράγματα.

«Καταθέτω δικόγραφο που έχει χαρακτήρα μηνύσεως. Όπως προέκυψε από τη διαδικασία η κατάθεση του Δασκαλακη ήταν ψευδής. Υιοθέτησε το βούλευμα και η δήλωση του αυτή είναι ψευδής. 

Στο 16-9 υπόμνημα του χαρακτηρίζει έωλο επιστημονικά το συμπέρασμα της ψυχολόγου κ. Σαββόγλου. Άρα είναι ψευδής η δήλωση του ότι υιοθετεί το βούλευμα στο σύνολό του, που στηρίζεται στην έκθεση της κ. Σαββογλου και αποδίδει κίνητρο στην κατηγορούμενη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Συνεχίζεται με νέο κύμα ερωτήσεων της υπεράσπισης στον Μάνο Δασκαλάκη

17/2/2023

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της Τζορτζίνας.


Για τρίτη δικάσιμο ο Μάνος Δασκαλάκης βρέθηκε και πάλι σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, έχοντας απέναντι του τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου που προσέρχεται με ένα νέο κύμα ερωτήσεων προς τον εν διαστάσει σύζυγο της εντολέως του.

Στόχος του κ. Κούγια είναι να καταδείξει στο δικαστήριο ότι ο μάρτυρας δεν είναι αξιόπιστος. Αυτό σημαίνει ότι δεν λέει αλήθεια και υποκρινόταν ότι την αγαπούσε την κατηγορούμενη για το καλό των παιδιών.

Στην σημερινή συνεδρίαση ο Μάνος Δασκαλάκης αποκάλεσε την Ρούλα Πισπιρίγκου «ψεύτρα» και «υποκρίτρια».

Μετά την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη σειρά έχουν να καταθέσουν οι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.


Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι απαντά για την κεταμίνη και τον θάνατο της Τζωρτζίνας ο Μάνος Δασκαλάκης
15/2/2023


Κλειστά θα είναι τα σχολεία στις 15 Φεβρουαρίου, καθώς η ΟΛΜΕ αποφάσισε να κάνει 24ωρη απεργία μαζί με τον ΔΟΕ, ενώ σήμερα και αύριο θα γίνουν στάσεις εργασίας.

Η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι στη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ υπερψηφίστηκε με ποσοστό 95,5% το πλαίσιο αιτημάτων και με 100% το πρόγραμμα δράσης που εισηγήθηκε το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Έτσι αποφασίστηκε η Ομοσπονδία να κάνει 24ωρη απεργία στις 15 Φεβρουαρίου και να κρατήσει κλειστά τα σχολεία.

Όπως ανέφερε η ΟΛΜΕ στις 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία από ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10.30πμ. Επίσης στις 13 και 14/2 πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας ενάντια στην αξιολόγηση.

«Γιατρός δεν είμαι αλλά στηρίζω την κατηγορία σύμφωνα με το βούλευμα» ανέφερε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε ως προς τον τρόπο θανάτου που αποδίδεται στο κατηγορητήριο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης του: «ο τρόπος της κεταμίνης είναι εικασία».

Ο συνήγορος υπεράσπισης κάλεσε το μάρτυρα να πει «πότε και με ποιο τρόπο έδωσε η κατηγορούμενη κεταμίνη» στην Τζωρτζίνα, ξεκινώντας την εξέταση του από την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας στις 11 Απριλίου 2021 στο Καραμανδάνειο. Ο μάρτυρας είπε πως η κόρη του μέχρι την ανακοπή έμεινε τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο με τη μητέρα της να βρίσκεται δίπλα της το περισσότερο χρόνο και εκείνον να μιλάει μαζί της στο τηλέφωνο.


Αλ. Κούγιας: Σε ποιο σημείο λέει βούλευμα ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στην απόπειρα και με τι τρόπο;

Μ. Δασκαλάκης: Δεν το έχω μπροστά μου.Αλ.Κουγιας: Σε ποιο σημείο λέει με ποιο τρόπο χορηγήθηκε;Μ. Δασκαλάκης: Είναι εικασία…

Αλ. Κούγιας: Είναι τιμή σας που το λέτε. Πώς υποστηρίζετε την κατηγορία;

Μ. Δασκαλάκης: Υπάρχει έγγραφο μέσα στη δικογραφία που εξηγεί τα πάντα για κεταμίνη. Υπάρχουν καταθέσεις ιατροδικαστών. Υπάρχει έγγραφο.

Αλ. Κούγιας: Ποιο; Να σας το δείξουν οι συνεργάτες του.

Μ. Δασκαλάκης: Υπάρχει έγγραφο που λέει εάν περάσει κάποιος χρόνος δεν μπορεί να ανευρεθεί η κεταμίνη. Στην ανακοπή το παιδί επανήλθε. Μετά που απεβίωσε η κόρη μου ανευρέθηκε.

Αλ. Κούγιας: Έχετε κάποιο στοιχείο ή μόνο βούλευμα;

Μ. Δασκαλάκης: Κυρίως το βούλευμα. 


Αλέξης Κούγιας: Το κίνητρο ποιο ήταν για τη Τζωρτζίνα;Μάρτυρας: Η απόπειρα ήταν διεκδίκηση και στη συνέχεια για εκδίκηση.Αν και ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε «αδιάφορο» μάρτυρα για την υπόθεση το Μάνο Δασκαλάκη, συνέχισε να υποβάλλει ερωτήσεις με στόχο -όπως είπε- να ελέγξει την αξιοπιστία του. Οι συνεχόμενες ερωτήσεις που αφορούσαν καταγραφή των εξεταζόμενων περιστατικών προκάλεσαν το σχόλιο του Μάνου Δασκαλάκη ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Κούγια είπε: «Τα έχετε μπερδέψει κύριε για τα παιδιά μου μιλάμε».

Αλ. Κούγιας: Μιλήσατε με το παιδί στο νοσοκομείο;

Μ. Δασκαλάκης: Κοίταγε την μητέρα της για να απαντήσει.

Αλ. Κούγιας: Ρωτήσατε τι έχει;

Μ. Δασκαλάκης: Την ρώτησα τι έχει, μου είπε δεν ξέρω και κοίταγε την μητέρα της.

Αλ. Κούγιας: Πόσο καιρό έμεινε στο Καραμανδάνειο;

Μ. Δασκαλάκης: Τέσσερις ημέρες.

Ο Αλέξης Κούγιας επέμεινε στο εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε «δασκαλέψει» την Τζωρτζίνα, σημειώνοντας πως σε αυτή την περίπτωση δε θα έπρεπε να πει στον πατέρα της για τους σπασμούς και τα άλλα συμπτώματα. «Όταν πας και μιλάς στο
παιδί σου με το οποίο είστε αχώριστοι και κοιτάει τη μάνα του για να σου απαντήσει κάτι σημαίνει» απάντησε ο Μάνος Δασκαλάκης, που απέδωσε το κίνητρο της απόπειρας στη διεκδίκηση και της δολοφονίας στην εκδίκηση.


Η κοινή συνέντευξη


Για «παγίδευση» της εντολέως του έκανε λόγο ο Αλεξης Κούγιας που υποστήριξε πως συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι της πρότειναν δικηγόρους για να χειριστούν την υπόθεση ώστε να έχουν προνομιακή ενημέρωση.

Ο Μάνος Δασκαλάκης πάντως αρνήθηκε πως έπαιξε ρόλο στην επιλογή δικηγόρου από την κατηγορούμενη με τον Αλέξη Κούγια να εστιάζει στην κοινή συνέντευξη που έδωσαν ως ζευγάρι στην οποία στήριξε την τότε σύζυγο του. «Μέχρι τότε δεν είχα καμία υποψία» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης που στη συνέχεια ζήτησε την προστασία του δικαστηρίου όταν ο Αλέξης Κούγιας αντέδρασε σε απάντηση του γελώντας. «Αντί να ζητήσω την αυτόφωρη σύλληψη του, γελάω…» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε πως ένας εκ των ενόρκων της σύνθεσης αντικαταστάθηκε με την αναπληρώτρια του, λόγω κωλύματος που ανέκυψε και αφορά λόγους υγείας και προσωπικούς. Ο Αλέξης Κούγιας επιφυλάχθηκε να ενημερωθεί και να δει εάν προκύπτει θέμα ακυρότητας της συνθέσεως.Θεσσαλονίκη: Για τον ξυλοδαρμό άλλων οχτώ παιδιών κατηγορείται η βρεφονηπιοκόμος6/2/2023

Νέες διώξεις αντιμετωπίζει η 48χρονη βρεφονηπιοκόμος στη Θεσσαλονίκη, η οποία κατηγορείται για των ξυλοδαρμό ακόμα οχτώ βρεφών!

Η βρεφονηπιοκόμος καταδικάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε φυλάκιση τριών ετών και εννέα μηνών, χωρίς αναστολή, διότι φέρεται πως χτυπούσε και κακομεταχειριζόταν βρέφη ηλικίας έως 1,5 ετών, σε ιδιωτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, όπου εργαζόταν.

Σύμφωνα με σημερινή (06.02.2023) ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνέχισαν την προανάκριση μετά τη σύλληψη της 48χρονης για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και σωματική βλάβη αδύναμων ανθρώπων.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως η γυναίκα τέλεσε τα ίδια αδικήματα σε βάρος επιπλέον οκτώ ανηλίκων, οπότε και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος της.
Η 48χρονη συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2022 με την αυτόφωρη διαδικασία, ύστερα από καταγγελία συναδέλφου της και καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση τριών ετών και εννέα μηνών.

Η ποινή της αποφασίστηκε να μην ανασταλεί, αλλά η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της. Κατά συνέπεια, άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερη.


newsit.gr

Έτσι αποκαλύφθηκε η φρίκη: Βλέπαμε στην τηλεόραση τα παιχνίδια με τον μπαμπά και τη γιαγιά2/2/2023

Φρίκη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει νέο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου, αυτή τη φορά στη Βόρεια Ελλάδα, με φερόμενο ως δράστη τον πατέρα του 4χρονου θύματος και συνεργό τη γιαγιά του.

Όπως αποκάλυψε στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος της μητέρας κ. Γιάννης Μαρακάκης, o εφιάλτης του παιδιού ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, όταν ο πατέρας του, γιος ιερέα, πέρασε με τον 4χρονο μερικές ημέρες, καθώς είναι σε διάσταση με τη μητέρα.

Όταν επέστρεψε στη μητέρα του, το παιδί είχε μία αλλόκοτη συμπεριφορά και πειραματιζόταν με την σεξουαλικότητά του, με τη μητέρα του να αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια ειδικών. Μάλιστα η μητέρα βλέποντας την εκτός κανονικότητας συμπεριφορά του παιδιού, το βιντεοσκοπούσε και το προϊόν των συμπεριφορών έχει προσκομιστεί στην ανάκριση, στους παιδοψυχολόγους και στον ιατροδικαστή για να έχουν εικόνα των προβληματισμών της μητέρας.


Έτσι αποκαλύφθηκε η φρίκη


Ασκήθηκε ποινική δίωξη, το παιδί εξετάστηκε από δύο ανακριτικούς υπαλλήλους παρουσία ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού και σιγά – σιγά ο 4χρονος άρχισε να αποκαλύπτει τη φρίκη που φέρεται να είχε βιώσει στα χέρια του πατέρα του. Έγιναν 4 δίωρες συνεδρίες στη διάρκεια των οποίων το παιδί φαίνεται ότι «ξεκλείδωσε» και είπε τα πάντα, πώς βίωνε τους βιασμούς από τον πατέρα, πώς συμμετείχε και η γιαγιά του, την ονοματοδοσία που είχαν κάνει στα γεννητικά όργανα του πατέρα, του μικρού αλλά και της γιαγιάς.

Ακόμα όπως αποκάλυψε ο κ. Μαρακάκης, οι ανακριτικοί υπάλληλοι παρατήρησαν ότι η συμπεριφορά του παιδιού άλλαζε μπροστά στην κάμερα, την έκλεισαν και τότε κατάλαβαν ότι το παιδί ήταν πιο άνετο. Έτσι τους αποκάλυψε ο 4χρονος ότι δεν θέλει την κάμερα γιατί «τα παιχνίδια που έκανα με την γιαγιά και τον μπαμπά μετά τα βλέπαμε στην τηλεόραση».Η ποινική δίωξη αφορά βιασμούς κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών, γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών και πορνογραφία.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη ερευνάται αν διακινούσαν το υλικό αυτό.

Ο πατέρας έχει μία πολύ καλή εργασία κι ένα πολύ καλό εισόδημα και είναι γιος ιερέα, ο οποίος δεν είναι στη ζωή.

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στον Πλαταμώνα. Κουνήθηκε η Θεσσαλονίκη. Τι λένε οι σεισμολόγοι

1/2/2023

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στον Πλαταμώνα και έγινε αισθητός στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρο ήταν 22 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Πλαταμώνα.

Μιλώντας στο enikos.gr, ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας σημείωσε πως ο σεισμός έγινε αισθητός στην Κατερίνη και σε γύρω περιοχές.

 Ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός εξηγώντας πως οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο και πώς θα εξελιχθεί. «Δεν μας προκαλεί ανησυχία» σημείωσε.

O σεισμός, που έγινε λίγα λεπτά πριν από τη 1 το μεσημέρι 16 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Πλαταμώνα, έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, ωστόσο, σύμφωνα με τον Κώστα Παπαζάχο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.  

«Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο, άνευ ουσίας και σημασίας. Είναι ένας σεισμός σε μια από τις πιο ασεισμικές περιοχές του ελληνικού χώρου. Είναι μια περιοχή χαμηλής σεισμικότητας, έξω από τις ακτές της Πιερρίας», είπε ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Θα μου φανεί πολύ περίεργο να έχουμε οποιαδήποτε περίεργη εξέλιξη, πρόσθεσε ο επιστήμονας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση έγινε σε εστιακό βάθος 15,8 χιλιομέτρων.


Απίστευτο και όμως...ελληνικό: Kολώνα της ΔΕΗ περνά μέσα από μπαλκόνι σπιτιού!


27/1/2023

Τα πτυχία τους πρέπει να σκίσουν οι πολιτικοί μηχανικοί αντικρίζοντας το μοναδικό αυτό θέαμα, μια κολώνα φωτισμού να διαπερνάει ένα μπαλκόνι μιας πολυκατοικίας στην Ξάνθη.

Το αξιοπερίεργο αυτό αρχιτεκτονικά γεγονός εντόπισε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Ειρήνη Τσακίρη και το παρουσίασε στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Σ’ ένα μπαλκόνι, στον 1ο όροφο πολυκατοικίας, στην είσοδο της πόλης στην Ξάνθη υπάρχει μία τσιμεντένια κολώνα της ΔΕΗ. Και όπως αναρωτήθηκε η δημοσιογράφος, το ερώτημα είναι αν πρώτα τοποθετήθηκε η κολώνα και μετά κτίστηκε η πολυκατοικία ή το αντίστροφο.

«Η κολώνα είναι ένα σήμα κατατεθέν για την πόλη της Ξάνθης» δήλωσε με δεικτικό τρόπο η ρεπόρτερ αναφέροντας ότι στον τσιμεντένιο στύλο της ΔΕΗ, τοποθετείται το μπάνερ καλωσορίσματος για όλους όσοι επισκέπτονται την Ξάνθη και το καρναβάλι.

 Αυτή η φωτογραφία κάνει το γύρο στα σόσιαλ μίντια ανέφερε στις «Συνδέσεις» η δημοσιογράφος, σημειώνοντας ότι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος έχει… δωρεάν εξωτερικό φωτισμό όλο τον χρόνο.

Όπως επισήμανε, κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στην εκπομπή ότι προηγήθηκε η τοποθέτηση της κολώνας φωτισμού και εκ των υστέρων κτίστηκε γύρω της η πολυκατοικία, που είναι άγνωστο αν περιλαμβάνει στα σχέδιά της αυτό το ξεχωριστό δομικό στοιχείο.

Κακοκαιρία:Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική και μήνυμα από το 112 - Που υπάρχουν προβλήματα

Έντονα καιρικά φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας . Η κακοκαιρία έφτασε και στην Αττική, με ισχυρή βροχόπτωση να πλήττει το λεκανοπέδιο το πρωί της Πέμπτης. Για τον λόγο αυτό, εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φιανομένων στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Απίστευτες εικόνες: Ξεκόλλησε μπαλκόνι σε ξενοδοχείο στη Συγγρού και κρεμόταν στον αέρα -Οργίασε το Twitter
23/1/2023

Μία χρήστης στο Twitter ανέβασε μία φωτογραφία με ένα μπαλκόνι σε ξενοδοχείο στη Συγγρού, να έχει αποκολληθεί και να κρέμεται στον αέρα!

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της περιοχής παρατήρησαν ένα μπαλκόνι να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους, στη λεωφόρο Συγγρού στο ύψος της Καλλιθέας, καθώς από κάποια κακοτεχνία του κτίσματος που προϋπήρχε, αποκολλήθηκε από τον τοίχο που στηριζόταν και από θαύμα δεν κατέρρευσε και δεν είχαμε κάποιο τραυματισμό, ή ακόμη χειρότερα κάποιον θάνατο.

Το twitter «έδωσε ρέστα» με το «κρεμασμένο» μπαλκόνι
To «Twitter» δεν άφησε να... πέσει κάτω το μπαλκόνι, καθώς πολλοί χρήστες δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός, ότι κρεμόταν επί ώρες στη λεωφόρο Συγγρού.

Ενας χρήστης ανέφερε τις «νέες» δυνατότητες του μπαλκονιού αναφέροντας ότι έχει τη δυνατότητα περιστροφής, ενώ ένας άλλος χρήστης ανέφερε ότι λόγω... λουμπάγκου από το σεξ έγειρε το μπαλκόνι, θέλοντας να διακωμωδήσει παράλληλα και την περιπέτεια υγείας που έπαθε ο γνωστός ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης.

Ενας άλλος χρήστης τα έβαλε με τον πολιτικό μηχανικό, καθώς το μπαλκόνι από ότι φαίνεται στερεωνόταν σε δύο γωνίες, ενώ μία άλλη χρήστης τονίζει ότι στο ξενοδοχείο αυτό «αν δεν πληρώσεις, σε αδειάζουν από το μπαλκόνι».

Καλαμάτα: Πέθανε ο άνδρας που έπεσε θύμα της μαφιόζικης επίθεσης στο κέντρο της πόλης


20/1/2023

Σοκαρισμένη η κοινωνία της Καλαμάτας και όχι μόνο παρακολουθεί από το πρωί την εξέλιξη ενός τρομακτικού περιστατικού. Άγνωστος ή άγνωστοι, πυροβόλησαν εν ψυχρώ έναν άνδρα στη συμβολή των οδών Ύδρας και Σόλωνος.

Το συμβάν σημειώθηκε στο δρόμο, λίγα μέτρα πριν το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης και δίπλα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πληροφορίες του  best-tv.gr, αναφέρουν πως το θύμα, ένας 47χρονος Έλληνας, ο οποίος μεταφέρθηκε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο και πως πρόκειται για… εκτέλεση συμβολαίου θανάτου.

Ο άνδρας δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή του και κατέληξε λίγες ώρες μετά.

 Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν γνώριμος των Αρχών καθώς είχε εμπλακεί σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Μάλιστα αυτή την περίοδο ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οι δράστες στην Καλαμάτα αιφνιδίασαν το θύμα τους και του έκλεισαν το δρόμο. Του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν.

 Αμέσως μετά ο ένας από τους δύο, έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί. Ο οδηγός της μηχανής έπεσε σε μια λίμνη αίματος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν την πιθανότητα να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ ακόμα οι δύο δράστες που διέφυγαν, αναζητούνται.


Καρδίτσα: Σε ισχαιμικό επεισόδιο οφείλεται ο θάνατος του 20χρονου ποδοσφαιριστή


17/1/2023

Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία της Καρδίτσας ο θάνατος ενός 20χρονο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή του κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.
Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του 20χρονου ποδοσφαιριστή, που κατέρρευσε την ώρα του αγώνα Καραϊσκάκης Μαυρομματίου – Δόξα Αμπέλου, με τα ευρήματα να «δείχνουν» ότι ο θάνατός του επήλθε από ισχαιμία του μυοκαρδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστής θα προχωρήσει και σε διενέργεια ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, με τα αποτελέσματα να αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Αρμόδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε «καθαρό» ιστορικό, καθώς και ο προπονητής της ομάδας.

Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής έχασε τις αισθήσεις του μέσα στο γήπεδο και μετά από 10 λεπτά παρασχέθηκαν στον ποδοσφαιριστή οι πρώτες βοήθειες και από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ.
Ο νεαρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου κι από κει στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, αλλά δυστυχώς παρά τις προσπάθειες που έκαναν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.


Λαμία: Στο νοσοκομείο ντελιβεράς μετά από επίθεση σκύλου

11/1/2023

Από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας νεαρός ντελιβεράς γνωστής καφετέριας, που θέλησε να παραδώσει καφέ σε σπίτι στην περιοχή του γηπέδου.

Ο άτυχος εργαζόμενος όταν μπήκε στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού για να παραδώσει τον καφέ, δέχτηκε επίθεση και δαγκωματιές από το σκύλο που έχει η οικογένεια και φαίνεται ότι ήταν ελεύθερος εκεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport, το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 10:30’ το πρωί της Τετάρτης (11/1).


Ο νεαρός ντελιβεράς διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας προκειμένου να του περιποιηθούν τα τραύματά του από την επίθεση του ζώου.

Βέροια: Ομολόγησε στην αναπαράσταση η 29χρονη μητέρα ότι πέταξε το μωρό στο φράγμα του Αλιάκμονα

9/1/2023

Η 29χρονη παραδέχτηκε ότι όλο αυτό το διάστημα έλεγε ψέματα για τον θάνατο του μωρού της. Η ομολογία της, προέκυψε κατά την αναπαράσταση που έγινε το πρωί στο φράγμα του Αλιάκμονα, έξω από τη Βέροια…

H 29χρονη μητέρα δέχτηκε μια σειρά από πιεστικές ερωτήσεις στο φράγμα του Αλιάκμονα και κάποια στιγμή ομολόγησε. Παραδέχτηκε πως το προηγούμενο διάστημα έλεγε ψέματα. Είπε πως ήταν εκείνη που πέταξε το μωρό στα παγωμένα νερά και έφυγε από το σημείο. Στα πλάνα από κάμερες ασφαλείας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, φαίνεται να μπαίνει σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών και στη συνέχεια να απομακρύνεται.

 Το μόλις 11 μηνών μωρό της, βρέθηκε νεκρό την Πρωτοχρονιά. Αστυνομικοί τότε είχαν πάει στο σημείο την 29χρονη που υποστήριζε πως ό,τι έγινε ήταν δυστύχημα. Υποστήριζε πως το μωρό άρχισε να μπουσουλάει όσο εκείνη έβλεπε το κινητό της τηλέφωνο και έπεσε στα νερά μόνο του. Είχε πει, πως δεν βούτηξε να το σώσει επειδή δεν ήξερε κολύμπι. Η αλήθεια όμως, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της πρωινής αναπαράστασης ήταν διαφορετική.

Νεκρός από πτώση ο συνθέτης και κιθαρίστας Νότης Μαυρουδής

4/1/2023

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο Νότης Μαυρουδής, βραβευμένος συνθέτης και κιθαρίστας με περισσότερο από μισό αιώνα αδιάλειπτης παρουσίας στην ελληνική μουσική. Ο καλλιτέχνης τραυματίστηκε θανάσιμα το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου 2023 στο σπίτι του στην Κουκουράβα Πηλίου, όταν έπεσε από ύψος τριών μέτρων.

“Αν κάτι χαρακτήριζε τον πατέρα μας Νότη Μαυρουδή ως άνθρωπο, ήταν η καλοσύνη του, το ήθος και η σεμνότητά του. Με τον ίδιο σεμνό τρόπο σας ανακοινώνουμε τον ξαφνικό θάνατό του. Η πολιτική κηδεία του θα γίνει στο Χαλάνδρι τις επόμενες ημέρες. Η γυναίκα του Βάσω, τα παιδιά του Ροδή και Χάρης και τα εγγόνια του Ιάσονας, Αριάδνη, Έλλη και Οδυσσέας”, έγραψε στο Facebook ο γιος του Χάρης Μαυρουδής.

Ο Νότης Μαυρουδής γεννήθηκε το 1945. Τα δυο πρώτα χρόνια της ζωής του τα έζησε στη φυλακή δίπλα στη μητέρα του, που ήταν πολιτική κρατούμενη. Το 1958 ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Δημήτρη Φάμπα και πήρε το δίπλωμα το 1969 με ‘Αριστα. Το 1970 εγκαταστάθηκε στην Ιταλία, όπου του ανατέθηκε η έδρα κλασικής κιθάρας στη Scuola Ciciva di Milano, στην οποία δίδαξε έως το 1975. Το 1970 επίσης παρακολούθησε τα μαθήματα της Ακαδημίας Santiago de Compostella στην Ισπανία με τον Jose Tomas. Το 1975 εγκαταστάθηκε οριστικά στην Αθήνα και από αυτή τη χρονιά δίδαξε κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο. Ως συνθέτης και σολίστ έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ σε πολλές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Φινλανδία, Ελβετία, Γερμανία, Ουγγαρία, Αυστρία, Κούβα). Ως καθηγητής στο Εθνικό Ωδείο Αθήνας είχε μαθητές αρκετούς δημοφιλείς καλλιτέχνες, όπως οι Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Σωκράτης Μάλαμας, Παναγιώτης Μάργαρης, Γιώργος Μελάς, Λάμπρος Ντούσικος, Δημήτρης Σωτηρόπουλος κ.ά.

Το 1965 τιμήθηκε με το ‘Α βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1969 με το ‘Α βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό κιθάρας στο Μιλάνο, ενώ το 1990 βραβεύεται δικό του τραγούδι στον διεθνή διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού στη Λισσαβόνα. Την ίδια χρονιά η Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Ελλάδα του απένειμε το βραβείο «Heitor Villa-Lobbos» για την προσφορά του στη διάδοση του έργου του Βραζιλιάνου συνθέτη στην Ελλάδα. Από το 1983 έως το 1987 εκδίδει και διευθύνει το μοναδικό περιοδικό κιθάρας, το Tar, και οργάνωσε σημαντικές συναυλίες σε παγκόσμια δημοφιλείς κιθαριστές.

Η πλούσια δισκογραφία του (25 προσωπικοί δίσκοι) περιλαμβάνει έργα για κλασική κιθάρα και συνθέσεις του με δημοφιλείς τραγουδιστές. Από το 2000 ξεκίνησε (με τον συνεργάτη του, Παναγιώτη Μάργαρη) τη δισκογραφική σειρά σε μορφή κιθαριστικού ντουέτου «Café de l’ art», διασκευάζοντας και ηχογραφώντας διάφορα μουσικά είδη και εποχές, φτάνοντας τους έξη δίσκους. Το 2005 και 2006 του απονεμήθηκε το βραβείο «Αρίων» για τους δίσκους Cafe de l’ art – Cinema και Cafe de l’ art – Τσιτσάνης – Βαμβακάρης. Από το 2002 ως το 2006 ίδρυσε και υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του δισκογραφικού Label “Corifeo” της εταιρίας “Eros music” που διακρίθηκε για τις εξαιρετικές εναλλακτικές εκδόσεις σε πολυποίκιλους μουσικούς δρόμους.

Τον Φεβρουάριο του 2008 εκδίδεται το πρώτο του βιβλίο με κείμενα περί μουσικής και πολιτισμού, με τίτλο «Ηχολογήματα» (εκδ. Νεφέλη). Από τον Οκτώβριο του 2006 επαναλειτούργησε, υπό τη διεύθυνσή του, το περιοδικό TaR σε διαδικτυακή μορφή, στην ιστοσελίδα http://www.tar.gr, καθώς και το ραδιόφωνο του TaR το οποίο βρίσκεται στην διεύθυνση: http://www.tar-radio.com .

Ο Νότης Μαυρουδής μπήκε στη δισκογραφία το 1964 με τα τραγούδια «’Ακρη δεν έχει ο ουρανός» και «Τα γιορτινά σου φόρεσε», σε στίχους του Γιάννη Κακουλίδη με ερμηνευτή τον Γιώργο Ζωγράφο. Το 1966 έγραψε μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Το 1968 μελοποίησε το έργο του Οδυσσέα Ελύτη “‘Ασμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο Ανθυπολοχαγό της Αλβανίας” και το 1976 κυκλοφορεί ο δίσκος “Ζωγραφιές απ’ τον Θεόφιλο” σε στίχους του ‘Ακου Δασκαλόπουλου, εμπνευσμένους από τις ζωγραφιές του Θεόφιλου. Το 1977, μελοποιεί ποιήματα του Μάνου Χατζιδάκι στον δίσκο “Παιδί της Γης” και το 1985 κυκλοφορεί ο δίσκος “Έρως ανίκατε μάχαν” σε ποίηση του Ηλία Πετρόπουλου. Από το 1990 έγραψε τραγούδια για Παιδική Χορωδία και συνεργάστηκε με την Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου.

Ο Νότης Μαυρουδής είχε συνεργαστεί με σπουδαίους ποιητές όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιάννης Κακουλίδης, ο Ηλίας Πετρόπουλος, ο ‘Ακος Δασκαλόπουλος, Μάνο Χατζιδάκι, και τραγουδιστές όπως Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Γιώργο Ζωγράφο, Αρλέτα, Πόπη Αστεριάδη, Ελένη Βιτάλη, Γιώργο Μουφλουζέλη, Γιάννη Σαμσιάρη, Νένα Βενετσάνου, Πέτρο Πανδή, Κώστα Θωμαΐδη, Σταμάτη Κραουνάκη, Τάνια Τσανακλίδου, Μανώλη Μητσιά, Χάρις Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα, Γλυκερία, Παντελή Θαλασσινό, Έλλη Πασπαλά, Αναστασία Μουτσάτσου κ.ά. Ως ερμηνευτή τον συναντάμε σε ένα μόνο τραγούδι, στο «Πόλη Κωνσταντινούπολη» από τον δίσκο “Εάλω η Πόλις”, όπου οι συνθέτες ερμηνεύουν τα τραγούδια τους, καθώς επίσης και με δεύτερες φωνές σε πέντε τραγούδια στον δίσκο “Μικρές νυχτερινές μουσικές”.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βουκουρέστι: Kατά των ρουμάνικων αρχών και των τουριστικών πρακτορείων Βόλου και Λάρισας στρέφονται οι επιβάτες

28/12/2022

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβάλλεται η απολογία της μετά την αίτηση εξαίρεσης


21/12/2022Αποκαλυπτικά είναι τα όσα αναφέρει λεπτομερώς για το τροχαίο δυστύχημα με Έλληνες στο Βουκουρέστι, μια γυναίκα που ήταν στο μοιραίο λεωφορείο.
Το τροχαίο δυστύχημα με Έλληνες στο Βουκουρέστι κόστισε τη ζωή σε έναν 53χρονο άντρα από την Λάρισα.

Το τουριστικό λεωφορείο που είχε ξεκινήσει από τον Βόλο και την Λάρισα, με 47 Έλληνες επιβαίνοντες, παραβίασε το όριο ύψους, σε κεντρικό δρόμο, στο Βουκουρέστι και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση.

Η μεταλλική δοκός συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου, ενώ τα παράθυρα του πούλμαν θρυμματίστηκαν.


Η Μαρία Θερσίτη, που ήταν επιβάτης του μοιραίου λεωφορείου ανέφερε: «Στάσεις κάναμε κάθε 2,5 ώρες περίπου, ανάλογα που θα βρίσκαμε το επόμενο πάρκινγκ και το διάλλειμα ήταν στα 20 λεπτά. Για τα δεδομένα του δρόμου ο οδηγός πήγαινε αργά, το είχαμε καταλάβει όλοι αυτό».

Σε ερώτηση εάν θα κινηθεί νομικά η κα Θερσίτη ξεκαθάρισε: «Αυτό είναι σίγουρο, μακάρι να ήμασταν όλοι τραυματισμένοι και να ζούσε ο άνθρωπος. Δυστυχώς, τώρα που υπάρχει νεκρός και επειδή ήδη στην Ρουμανία έχουν γίνει κι άλλα ατυχήματα στο ίδιο σημείο, όταν ξεμπερδέψουμε από όλα αυτά και την κηδεία, σιγά σιγά θα οργανωθούμε για να κινηθούμε νομικά και προς τα δύο τουριστικά γραφεία, του Βόλου και της Λάρισας, αλλά και προς τις ρουμανικές αρχές».

«Ο οδηγός του λεωφορείου δεν ήξερε καλά καλά πού είναι τα χαρτιά του λεωφορείου, έτσι έλεγε στους επιβάτες που κάθονταν μπροστά στο λεωφορείο», ανέφερε η κα Θερσίτη.Καταλήγοντας η επιβάτης διευκρίνισε ότι το ένα γραφείο έβαλε το λεωφορείο και τον οδηγό, ενώ το άλλο τουριστικό γραφείο οργάνωσε όλα τα υπόλοιπα της εκδρομής.


Επεισόδια μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά

14/12/2022

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες περιοχές της χώρας πυροδότησε η είδηση του θανάτου του Κώστα Φραγκούλη, του 16χρονου Ρομά που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού στις 5 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην πορεία που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το απόγευμα στην Αθήνα, στην οποία δεν έλειψαν τα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων. Στο τέλος της συγκέντρωσης, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, με την ΕΛ.ΑΣ. να «επιστρατεύει» το όχημα ρίψης νερού. Η αστυνομία προχώρησε σε 23 προσαγωγές.


Με ρίψεις μολότοφ και δακρυγόνων από διαδηλωτές και αστυνομικούς «έκλεισαν» και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Νωρίτερα, επεισόδια είχαν σημειωθεί και σε Ασπρόπυργο, Ρόδο και Χαλκίδα όταν ομάδες Ρομά έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και λάστιχα ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του Κώστα Φραγκούλη. Στον Ασπρόπυργο, η φωτιά επεκτάθηκε στις γραμμές του Προαστιακού με αποτέλεσμα τα δρομολόγια να διακοπούν προσωρινά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε τη λύπη και τη συμπαράστασή του στους γονείς του 16χρονου, επισημαίνοντας πως η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, «η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες». Οπως έγινε γνωστό, μετά την ανακοίνωση για τον θάνατο του 16χρονου, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε όλες οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας να τεθούν σε γενική επιφυλακή. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, ανακλήθηκαν όλες οι άδειες, ενώ από τα κέντρα Αμεσης Δράσης διαβιβάστηκε στις μονάδες «πρώτης γραμμής» (ΔΙ.ΑΣ., ΟΠΚΕ, κ.λπ.) να παραμείνουν στις υπηρεσίες τους και μετά τη βάρδιά τους, μέχρι νεωτέρας.

Η καταδίωξη

Υπενθυμίζεται πως ο 16χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Ολα συνέβησαν όταν ο νεαρός πήγε να βάλει 20 ευρώ βενζίνη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Μοναστηρίου και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Ο πρατηριούχος κατήγγειλε το περιστατικό και δευτερόλεπτα μετά δικυκλιστές της ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν και καταδίωξαν τον 16χρονο. Σύμφωνα με την επίσημη αστυνομική εκδοχή, ο νεαρός δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των αστυνομικών που τον καλούσαν να σταματήσει αλλά, αντιθέτως, προσπάθησε να διαφύγει κινούμενος προς οικισμό Ρομά στην περιοχή των Διαβατών. Στην προσπάθειά του αυτή επιχείρησε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., να εμβολίσει μία υπηρεσιακή μοτοσικλέτα.

Ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του παιδιού, στην απολογία του υποστήριξε ότι αρχικά δεν αντιλήφθηκε ότι έχει τραυματίσει τον οδηγό του αυτοκινήτου, τονίζοντας παράλληλα πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει.


Πέθανε ο 16χρονος Ρομά που είχε πυροβολήσει αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη
13/12/2022

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 16χρονος Ρομά που τραυματίστηκε από τα πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Την απώλειά του έκανε γνωστή η οικογένειά του, ενώ την επιβεβαίωσε και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοινωθέν του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης επισημαίνεται ότι «ο ασθενής Φ.Κ., ετών 16, προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο” στις 5/12/2022 στις 2.02 π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε κωματώδη κατάσταση. Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Σήμερα 13/12/2022, παρά την προαναφερόμενη υποστήριξη και τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10.10 π.μ.».

Καταλήγοντας, το νοσοκομείο αναφέρει: «Η διοίκηση του νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του δεκαεξάχρονου».

Υπενθυμίζεται πως ο 16χρονος Ρομά δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι όταν ενεπλάκη σε καταδίωξη τα ξημερώματα της Δευτέρας 5/12. Νωρίτερα είχε φύγει από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

Την προφυλάκιση του αστυνομικού εισηγείται ο εισαγγελέας
Την προφυλάκιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά, στη διάρκεια καταδίωξης, είχε εισηγηθεί χθες ο εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της ποινικής μεταχείρισης του 34χρονου αστυφύλακα είχε προκύψει διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή, την οποία καλείται να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Κατά πληροφορίες, στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι λόγω της εμπειρίας του ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Απολογείται ο αστυνομικός εν μέσω επεισοδίων και καταστροφών

9/12/2022

Σήμερα πρόκειται να απολογηθεί ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.


Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Ενόψει της απολογίας του αστυνομικού Ρομά προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ κάλεσμα για συγκέντρωση απηύθυναν επίσης μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.


Για την αποφυγή εντάσεων και επεισοδίων η αστυνομία σχεδιάζει ενισχυμένα μέτρα στην περιοχή. Κλειστή για τα οχήματα θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα η οδός 26ης Οκτωβρίου, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο.


Η απολογία του αστυνομικού έρχεται μετά από ακόμη μία νύχτα έντασης και καταστροφών, καθώς χθες ξέσπασαν επεισόδια σε Ασπρόπυργο, Μέγαρα και Κορυδαλλό. Ειδικότερα, το βράδυ της Πέμπτης (8/12) ομάδα Ρομά πυροβόλησε με καραμπίνες κατά αστυνομικών της ΟΠΚΕ στη λεωφόρο Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.

Επεισόδια ξέσπασαν και στα Μέγαρα και πιο συγκεκριμένα στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου όπου οι συγκεντρωμένοι πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο. Μάλιστα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που προσέγγισαν το σημείο δέχτηκαν καταιγισμό από πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Για κάποιο χρονικό διάστημα, η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου (βόρειος παράδρομος ΝΕΟΑΚ) από το 39ο έως το 42ο χιλιόμετρο διεκόπη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην περιοχή των Μεγάρων αλλά και στην Περιφερειακή Οδό Αιγάλεω από το ύψος της Ε.Ο. έως Λεωφόρο ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, ένταση υπήρξε και στο Σχιστό Κορυδαλλού, όπου ομάδα νεαρών Ρομά άναψε φωτιές σε κάδους σκουπιδιών στην οδό Δερβενακίων με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας.

kathimerini


Πυρά σε 16χρονο Ρομά: Άλλη μια νύχτα επεισοδίων στη δυτική Αττική - Έκαψαν καταστήματα, πυρπόλησαν λεωφορείο

8/12/2022

Άλλη μια νύχτα επεισοδίων σε περιοχές της δυτικής Αττικής που ξεκίνησαν από Ρομά, την ώρα που ο 16χρονος εξακολουθεί να νοσηλευεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, χτυπημένος από σφαίρα αστυνομικού της ομάδας Δίας, κατά τη διάρκεια καταδίωξης που ξεκίνησε όταν ο νεαρός δεν πλήρωσε βενζίνη αξίας 20 ευρώ.

Πυροβολισμός 16χρονου: Νέος κύκλος επεισοδίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα – Κρίσιμη παραμένει η υγεία του 16χρονου

7/12/2022

Ένταση επικράτησε αργά τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη, όταν περίπου 15 άτομα επί της οδού Λαγκαδά στο ύψος της αερογέφυρας Σταυρούπολης, έβγαλαν κάδους στο οδόστρωμα και άναψαν φωτιές, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διακοπεί και στα δύο ρεύματα.

Στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις επιλέγοντας να κρατήσουν στάση επιτήρησης, ενώ παράλληλα συνεισέφεραν στην εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο 32χρονος αστυνομικός για τον πυροβολισμό του 16χρονου

6/12/2022

Προθεσμία να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο στη  Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.


Νωρίτερα την Τρίτη (6/12) ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα).

Μετά την προθεσμία, ο 32χρονος αστυνομικός οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος από συναδέλφους του στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος -διά του συνηγόρου του- αρνείται την κατηγορία, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο.


Φέρεται να υποστήριξε ότι πυροβόλησε, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν οι συνάδελφοί του και ειδικότερα οι αναβάτες της προπορευόμενης μηχανής.


Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού

Ο 34χρονος αστυνομικός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βαθμό κακουργήματος και εκτέλεση παράνομη πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.


Ο αστυνομικός, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ εναντίον του έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Την ίδια ώρα ο 16χρονος Ρομά, που είναι και πατέρας ενός μωρού 1,5 ετών, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, με τους θεράποντες ιατρούς να κρίνουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.


Επεισόδια και προσαγωγές

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό του τραυματισμού του 16χρονου Ρομά χθες, ξεκίνησαν εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την αστυνομία να προχωράει σε έξι προσαγωγές. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και σήμερα Τρίτη, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου οδηγήθηκε ο αστυνομικός.

Χθες, ομάδα ατόμων Ρομά, που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, πυρπόλησε κάδους στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, διαμαρτυρόμενοι για τον σοβαρό τραυματισμό ενός 16χρονου ομόφυλού τους από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Η αστυνομία τους επιτηρούσε από απόσταση για να μην προκληθούν νέα επεισόδια. Οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν στις εννιά το βράδυ, ενώ άνδρες της πυροσβεστικής με υπηρεσιακό όχημα έσβησαν τις φωτιές στους κάδους απορριμμάτων, τους οποίους είχαν αναποδογυρίσει και πυρπολήσει διαδηλωτές επάνω στο οδόστρωμα.

Πετροπόλεμος στα Δικαστήρια

Επεισόδια σημειώθηκαν και σήμερα Τρίτη, έξω από τα Δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη, όπου νωρίτερα έφτασε ο 34χρονος αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε 16χρονο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Ρομά, συγγενείς και αλληλέγγυοι στον 16χρονο που δέχθηκε πυροβολισμό βρίσκονται στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Αιματηρή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Σφαίρα στο κεφάλι δέχτηκε ο ανήλικος

5/12/2022

Σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας του ανήλικου που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ να αναφέρουν ότι δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι και υποβλήθηκε σε επέμβαση.


Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Μοναστηριού, περίπου στη 1:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και αφού έβαλε καύσιμα έφυγε δίχως να πληρώσει.

Αμέσως έγινε καταγγελία στην αστυνομία και το όχημα εντοπίστηκε από το περιπολικό στη Συμμαχική Οδό. Μετά από καταδίωξη ο οδηγός του ΙΧ αφού δεν σταμάτησε την πορεία του στα σήματα των αστυνομικών, επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό και στην προσπάθειά του αυτή προσέκρουσε σε τοίχο.

Μάλιστα φέρεται να

 έπεσαν και πυροβολισμοί,

 ενώ ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος είναι Ρομά, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.


Σύμφωνα με το thesstoday.gr από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο σημείο βρίσκεται κλούβα της αστυνομίας, ενώ αναμένεται και εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση.


Δίδυμοι σεισμοί τώρα στην Εύβοια με το ίδιο επίκεντρο.

3/12/2022


Σείεται ξανά η νότια Εύβοια καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου (3/12), σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε σεισμός 3,9 Ρίχτερ, ο οποίος έγινε αισθητός και στην Αττική. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε σημειωθεί και άλλη δόνηση, ιδίου μεγέθους (σ.σ. 3,9 Ρίχτερ). Σημειώνεται, ότι οι δύο δονήσεις έρχονται μετά από τις έντονες ανησυχίες των ειδικών για τους μετασεισμούς, καθώς στις 29 Νοεμβρίου ο εγκέλαδος «χτύπησε» την περιοχή με σεισμό 5 Ρίχτερ.

Είναι αλήθεια, ότι έχει προκαλέσει ανησυχία στους επιστήμονες η σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια και πλέον το ερώτημα είναι αν ο κύριος σεισμός της ακολουθίας του ενεργοποιημένου ρήγματος ήταν αυτός των 5 Ρίχτερ που έγινε το βράδυ της Τρίτης (29/11). Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος σχολίασε πως πρόκειται για ένα «κρίσιμο, επιστημονικό και από πρακτική άποψη σημαντικό ζήτημα. Ορισμένοι συνάδελφοι νόμιζαν ότι ο σεισμός των 4,7 Ρίχτερ που έγινε το πρωί της Τρίτης ήταν ο κύριος αλλά αυτό δεν ισχύει». Ταυτόχρονα είπε πως τις τελευταίες 40 ημέρες, στην περιοχή υπήρχε σεισμική δραστηριότητα αλλά «δεν δόθηκε προσοχή γιατί ήταν μικροί σεισμοί».

Οπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι σεισμολόγοι «δεν γνωρίζουμε ούτε για το "πεντάρι" που έγινε εχθές το βράδυ» αν ήταν ο κύριος σεισμός. «Δυσκολευόμαστε στις εκτιμήσεις μας για δύο λόγους, ο πρώτος είναι πως η περιοχή είναι αχαρτογράφητη και δεν έχει ιστορικό σεισμών και ο δεύτερος είναι πως στην περιοχή έχουμε σεισμική δραστηριότητα από τον Οκτώβριο με πολλούς μικρούς σεισμούς που δεν τους έχουμε αξιολογήσει όλους. Ελπίζω σε λίγα εικοσιτετράωρα η επιστημονική κοινότητα να απαντήσει για τον κύριο σεισμό».

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε έναν μεγάλο σεισμό αλλά νομίζω ότι αυτό έχει μικρή πιθανότητα.

Δεν είναι όμως ένα αδύνατο γεγονός που δεν μπορεί να συμβεί», σημείωσε. Ταυτόχρονα είπε πως ήταν «λάθος» το γεγονός ότι άνοιξε η συζήτηση για το ρήγμα των Αλκυονίδων στον Κορινθιακό: «άνοιξε χωρίς λόγο η συζήτηση, πρώτον δεν βλέπω κανένα νέο επιστημονικό στοιχείο. Και να είχαμε νέο δεν έπρεπε να το πούμε δημοσίως, έπρεπε να το συζητήσουμε στις επιτροπές. Δεύτερον, όταν έχουμε ανοιχτή την πληγή στη νότια Εύβοια, εννοώ παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα, νομίζω είναι άκυρο να ανοίγουμε συζήτηση για την άλλη πλευρά της Αττικής».


Πτώση βράχων στην Αθηνών–Κορίνθου στην Κακιά Σκάλα – Εκτροπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα

1/12/2022

Από μία λωρίδα κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται, ως την Κυριακή, η κυκλοφορία στην Κινέτα, εκεί που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα από την πτώση βράχων στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας οδού.

Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, την Κυριακή θα δοθεί και η μεσαία λωρίδα και όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες σταθεροποίησης του βράχου το επόμενο διάστημα θα δοθεί στην κυκλοφορία και η τρίτη λωρίδα.

Τσελέντης:Γιατί ήταν αισθητός ο σεισμός της Εύβοιας – Τα δεδομένα για τις Αλκυονίδες

30/11/2022

Όπως επισήμανε δε ο Α. Τσελέντης, η περιοχή αυτή (στην Εύβοια) εδώ και τόσα χρόνια δεν μας έδινε σεισμούς. «Όταν πριν από πολλά χρόνια ήθελαν να κάνουν πυρηνικό σταθμό η μόνη περιοχή που επέλεξαν ήταν αυτή γιατί δεν είχε σεισμικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Δείχνοντας έναν χάρτη στο κινητό του (κάτω φωτό), εξήγησε ότι οι μπλε και πράσινες κηλίδες είναι οι μετασεισμοί. «Βλέπετε και μια κόκκινη γραμμή (…) ήταν οριζόντιο ρήγμα με κατεύθυνση προς Αθήνα, η ενέργεια του ρήγματος "έφυγε" προς την Αθήνα, και γι’ αυτό ο σεισμός έγινε τόσο αισθητός στην πρωτεύουσα» σημείωσε ο καθηγητής.

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Εύβοια – Αισθητός στην Αθήνα


29/11/2022
Νέοι μεγάλοι σεισμοί σημειώθηκαν στην περιοχή της Εύβοιας και έγινε αισθητός και στην Ατική περίπου 50 λεπτά μετά τα 4,8 Ρίχτερ που είχαν σημειωθεί στις 6:32

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 7:23 και είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ ενώ ακολούθησε με διαφορά 1 λεπτού δεύτερος σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ στις 7:24.

Για «εκτόνωση» έκανε λόγο λίγα λεπτά αργότερα ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ μολονότι όπως είπε «δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι»

Δείτε χάρτη με το επίκεντρο του σεισμού των 4,1 Ρίχτερ
O πρώτος σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί της Τρίτης και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο την Εύβοια.

Η αρχική αυτόματη λύση που εκδόθηκε δευτερόλεπτα μετά την σεισμική δόνηση μέτρησε τον σεισμό στα 4,7 Ρίχτερ

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 6:32 και είχε επίκεντρο 9 χλμ. νοτιοανατολικά από την περιοχή Ζάρακες

Κολωνός: Διασωληνωμένος ο 5χρονος από τη φωτιά σε διαμέρισμα

Στη σύλληψη του πατέρα του 5χρονου παιδιού που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του «Αττικόν» σε πολύ σοβαρή κατάσταση προχώρησε η αστυνομία το πρωί της Δευτέρας λίγες ώρες μετά τη φωτιά στο διαμέρισμα της οδού Αλκυόνης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο πατέρας του παιδιού κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πατέρας υποστηρίζει ότι η φωτιά μπορεί να ξεκίνησε από έναν αναπτήρα με τον οποίο έπαιζε στον καναπέ του σπιτιού το ένα από τα μεγαλύτερα αδέρφια του 5χρονου αγοριού ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις μιλούσαν για φωτιά από μάτι της κουζίνας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση του παιδιού είναι «πολύ σοβαρή, απελπιστικά άσχημη, είναι διασωληνωμένο με πολυοργανική ανεπάρκεια».

Στήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος

25/11/2022

Στην πλατεία Συντάγματος έφτασε νωρίς το πρωί το χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα κοσμήσει την κεντρική πλατείας της πόλης για την φετινή εορταστική περίοδο καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει.

Το έλατο που έχει ύψος 21 μέτρα και ζυγίζει περίπου 6 τόνους, θα στηθεί σε ειδική μεταλλική βάση και ήρθε στην Αθήνα από το Καρπενήσι.


Ειδικά συνεργεία του δήμου, με γερανό, τοποθέτησαν το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος με τους διερχόμενους να βγάζουν τις πρώτες φωτογραφίες.

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατέρας Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται» – Τι λέει ο φίλος του 19χρονου
23/11/2022

Άνοιξαν τα στόματα στην Κιβωτό του Κόσμου και οι καταγγελίες που καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι πολλές και ανατριχιαστικές για το «έργο» που γινόταν στο ίδρυμα εδώ και αρκετά χρόνια. Τον ασκό του Αιόλου  άνοιξε ένας 19χρονος, που ήταν πρώην εργαζόμενος στη δομή, πλέον δύο εισαγγελείς ανηλίκων που έχουν αναλάβει την υπόθεση να διερευνούν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος και της σωματικής βλάβης σε αδύναμο. Στον ΣΚΑΪ μίλησε ένας φίλος του 19χρονου επιβεβαιώνοντας τα όσα τραγικά περιέγραψε πως έζησε ο εργαζόμενος από τον Πατέρα Αντώνιο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο φίλος του 19χρονου, συναντήθηκε με τον εργαζόμενο της δομής καθώς ήταν σε άθλια κατάσταση καθώς δεν είχε ρεύμα και φαγητό. «Μου είπε ότι ο πατέρας Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται. Τον είχε είχε πάρα πολύ κοντά του, ήταν από τα αγαπημένα του παιδιά και τον προόριζε για κάτι μεγάλο, τον είχε κοντά του σε όλα τα ταξίδια, σε όλες τις δομές» ανέφερε.
Ερωτηθείς για το εάν ο 19χρονος του περιέγραψε περισσότερα του ενός περιστατικά ασέλγειας, ο φίλος του απάντησε ότι «μου είπε ότι δεν είχε γίνει μόνο μια φορά. Όπως μου είπε πάρα πολλές φορές είχε τύχει να ξαπλώσουμε στο κρεβάτι και σιγά σιγά να περνάει το χέρι μέσα από τα ρούχα μου» είπε.

Ενώ αναφορικά με το γιατί δεν πήγε να καταγγείλει νωρίτερα το τραγικό γεγονός ο 19χρονος, ο φίλος του είπε πως ήταν η κατάσταση της μητέρας του.

Θεσσαλονίκη: 5 συλλήψεις και 87 προσαγωγές για τα χθεσινά επεισόδια-Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί


18/11/2022

Σε πέντε συλλήψεις και 87 προσαγωγές ατόμων, προχώρησαν συνολικά χθες οι αστυνομικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των επεισοδίων που ξέσπασαν τόσο πριν όσο και μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 424 ΓΣΝ προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Θυμίζουμε ότι επεισόδια σημειώθηκαν χθες πριν από την έναρξη της πορείας, όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις με συνέπεια να καεί μια υπηρεσιακή μοτοσικλέτα της ΕΛΑΣ, ενώ μετά το τέλος τα επεισόδια γενικεύτηκαν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όταν σημαντικός αριθμός ατόμων προκάλεσε φθορές και επιτέθηκε στις διμοιρίες των ΜΑΤ, με πέτρες, μολότοφ και βεγγαλικά.

Οι συλληφθέντες θα περάσουν σήμερα το κατώφλι του εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας σοβαρές κατηγορίες, για διατάραξη ειρήνης, κατοχή εκρηκτικών υλών κ.α.


Σακελλαροπούλου για Πολυτεχνείο: Ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι διαρκής και απαιτητικός

17/11/2022

Στο Πολυτεχνείο βρέθηκαν το πρωί η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων.


Μετά την κατάθεση στεφάνου, από το προεδρικό μέγαρο εκδόθηκε η εξής δήλωση:

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρξε η αρχή του τέλους για την επτάχρονη δικτατορία και θεμέλιο της Μεταπολίτευσης.

Συμβολίζει την πολιτική ελευθερία και μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι διαρκής και απαιτητικός.


Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων, τους φοιτητές και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, αναγνωρίζουμε το χρέος μας να διαφυλάξουμε την ποιότητα των
θεσμών και την ανοικτή προοπτική της κοινωνίας μας».

Θεσσαλονίκη -ΑΠΘ: Ένταση τα ξημερώματα μεταξύ φοιτητών
17/11/2022

Ενταση τα ξημερώματα στο ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί από τα ξημερώματα έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με αφορμή την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, περίπου στις 6:30 το πρωί υπήρξε ένταση μεταξύ φοιτητών.

Συμπλοκή φοιτητών στο ΑΠΘ
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αρχικά μια ομάδα φοιτητών ήταν έξω από την πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ και όταν μπήκε μέσα στον χώρο ξεκίνησαν οι συμπλοκές με άτομα που βρίσκονταν μέσα σε αυτόν.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

16/11/2022

Φρούριο θα θυμίζει η Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη 17 του μηνός, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.
Τα μέτρα φέτος θα είναι ενισχυμένα, αφού στους δρόμους θα βρίσκονται 6.000 αστυνομικοί και ΑΥΡΕΣ, ενώ από αέρος θα πετούν drones και ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, οι 6.000 αστυνομικοί που θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και γύρω από το Πολυτεχνείο θα έχουν το «πράσινο φως» για ελέγχους σε προσυγκεντρώσεις αλλά και για προσαγωγές ή συλλήψεις.

Σε αστυνομικό κλοιό θα βρίσκονται πανεπιστημιακά ιδρύματα, κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, ενώ αυξημένη θα είναι η παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ θα καταγράφονται με κάμερες και θα υπάρχει ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Στους δρόμους θα υπάρχουν επίσης «ΑΥΡΕΣ» και «Αίαντες», ενώ από αέρος θα πετούν ελικόπτερα και drones.

Στα Εξάρχεια θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ, ομάδα Δράση, ΟΠΚΕ, οι οποίες θα τοποθετηθούν περιμετρικά του Πολυτεχνείου για να επέμβουν σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Μάλιστα, θα υπάρχουν κλιμάκια αστυνομικών που θα προχωρούν σε προληπτικούς ελέγχους υπόπτων πριν την έναρξη της πορείας. Σε εγρήγορση θα βρίσκονται και οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τη συλλογή πληροφοριών, όπως η Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Στο κέντρο της Αθήνας θα βρίσκονται οι «Αίαντες», τα υδροφόρα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία θα επέμβουν σε περίπτωση επεισοδίων με ρίψη νερού. Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν drones που θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι το σχέδιο για τα μέτρα ασφαλείας θα είναι παρόμοιο με πέρυσι, ωστόσο, η διαφορά θα είναι ότι φέτος θα υπάρξει ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα.

Βασικός στόχος της ΕΛ.ΑΣ. στις 17 Νοέμβρη είναι η περιφρούρηση της μεγάλης πορείας προς την αμερικάνικη πρεσβεία, προκειμένου να μην σημειωθούν επεισόδια.Κέντρο της Αθήνας: Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητα πίσω από το Πολυτεχνείο
 
Πυρκαγιά ξέσπασε σε φορτηγό το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας και κοντά στο Πολυτεχνείο.
Το πρωί της Τετάρτης και συγκεκριμένα στις 5.05 η ώρα, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Βαλτινών και Μουστοξύδη εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε φορτηγό.

Η καταστροφή του είναι ολοσχερής, παρά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής. Επιπλέον, υπάρχουν και ορισμένες ζημιές σε δύο άλλα οχήματα.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να σπάσουν τις μπάρες του φορτηγού, προκειμένου να βρουν κάποιο βοηθητικό στοιχείο, για τα αίτια της πυρκαγιάς, αλλά και για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε στο όχημα κάποιος εγκλωβισμένος.

Η πυροσβεστική διενεργεί έρευνα για τα αίτια της εμπρηστικής επίθεσης.

Απεργία:Επεισόδια με μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα μετά τη μεγάλη πορεία


9/11/2022

Μαζική ήταν η συμμετοχή στις πορείες που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης, με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών φορέων, ομοσπονδιών, σωματείων και συνδικάτων.
Καθώς τελείωνε η συγκέντρωση στην Αθήνα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών με μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα.

Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων πέταγε πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις στη Βουλή, στο ύψος του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, με την αστυνομία να ανταποδίδει με κρότου λάμψης και χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκαν 11 προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Υποκλοπές: Παρέμβαση εισαγγελέα Αρείου Πάγου για το δημοσίευμα με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσειςΣτον Άρειο Πάγο μετέβη λίγο μετά τις 11:00 ο Κώστας Βαξεβάνης, μετά από την παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου για την υπόθεση των υποκλοπών.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε ποινική προκαταρκτική εξέταση μετά από το εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», σύμφωνα με το οποίο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, δημοσιογράφοι και λοιποί παράγοντες του δημόσιου βίου βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από το Predator.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση για τα καταγγελλόμενα και να καλέσει σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας, δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Ντογιάκος στην έγγραφη παραγγελία του επισημαίνει ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να κληθεί άμεσα να εξεταστεί και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει.

Παράλληλα, τονίζει πως πρέπει να κληθούν και να εξεταστούν και τυχόν άλλα άτομα που θα προτείνει ο δημοσιογράφος ή θα προκύψουν από τις έρευνες, ώστε να προσκομίσουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την εν λόγω υπόθεση προς απόδειξη των καταγγελλομένων.
Εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου για τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα του ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ενώ με πρωτοσέλιδο της σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ζητά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, να διαλευκανθεί ο ρόλος του Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά και να μάθει ο κόσμος ποιά είναι τα εμπλεκόμενα συμφέροντα και ποιοι οι μεσάζοντες.
Μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, ο εκδότης της εφημερίδας Documento, κλήθηκε να καταθέσει και να προσκομίσει τα στοιχεία που διαθέτει σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών.

«Άπλετο Φως τώρα» ζητά στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως, αντί να δώσει λύσεις το κέντρο, παίζουν κρυφτό τα παράκεντρα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί σε τηλεοπτική του συνέντευξη το απόγευμα, ενώ από την κυβέρνηση τονίζουν πως το δημοσίευμα στο «Documentο» έχει στόχο να πλήξει τη ΝΔ.

«Δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος. Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.Για τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από όλα βρίσκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Το καθεστώς Μητσοτάκη θα καταγραφεί ως η πιο χυδαία και αυταρχική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια από όλους και όλες για να κλείσουμε τις σημερινές πληγές», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.«Το «απόρρητο» επιτρέπει τίποτα να μην μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Μετά από τόσους μήνες πού βρίσκεται η δικαστική έρευνα; Ποια πρόσωπα από τα εμπλεκόμενα έχουν κληθεί να καταθέσουν; Δεν νοείται να τελεί η πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου στο έλεος άθλιων πρακτικών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ένα ακόμη δημοσίευμα που επιβεβαιώνει το κρατικό δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Καταδεικνύει πέρα από τη σήψη και τη δυσωδία, τι σημαίνει μνημονιακή χρεοδουλοπαροικία», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Η Ελληνική Πολιτεία θα αξιολογήσει κάθε πτυχή. Κανένας τυφλοπόντικας δεν θα μείνει κρυμμένος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.Γλυφάδα: Αγοράκι 18 μηνών έπεσε από τον τέταρτο όροφο και σκοτώθηκε


2/11/2022

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Γλυφάδα, όταν ένα μωρό μόλις 18 μηνών έπεσε από διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου πολυκατοικίας και σκοτώθηκε.

Όλα εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης, σε διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου στην Γλυφάδα όταν – κάτω από άγνωστες συνθήκες – το παιδί διέφυγε της προσοχής της μητέρας του, βγήκε στο μπαλκόνι, ανέβηκε στα κάγκελα και έπεσε στο κενό…

Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που μετέφερε το παιδί σε νοσοκομείο Παίδων. Ωστόσο, ήταν ήδη αργά για το μωρό…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια έχει ακόμα ένα παιδί, περίπου τεσσάρων ετών.

Για το τραγικό περιστατικό προσήχθη ο 34χρονος πατέρας του παιδιού, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.

Έρευνα για την υπόθεση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα της Γλυφάδας.

Συναγερμός στο Λιμενικό: Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες στην Εύβοια


1/11/2022Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό, καθώς βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες στην Εύβοια και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από νωρίς το πρωί, επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση μεταναστών ανοιχτά της Εύβοιας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για σκάφος που ξεκίνησε από τη Σμύρνη και βυθίστηκε στα ελληνικά ύδατα.

Έχουν ήδη διασωθεί εννέα άτομα, ενώ κατά πληροφορίες στο ιστιοφόρο επέβαιναν 68 άτομα. Πρόκειται για μετανάστες από το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο και το Ιράν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Κοκκάλα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ.

Στην ευρεία επιχείρηση συμμετέχουν ένα πλοίο του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο και δύο παραπλέοντα σκάφη, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειοι, 7-8 μποφόρ, ενώ οι ριπές φθάνουν τα 9 μποφόρ.

Δίκη για τραγωδία στο Μάτι: Αντιδράσεις για την μικρή αίθουσα - Ντροπή! φώναζαν συγγενείς θυμάτων

31/10/2022

«104 νεκροί, ουρλιάζουν γιατί, ζητούν δικαίωση!» Ένα πανό στην είσοδο των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων για την έναρξη της δίκης των 21 κατηγορουμένων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Και μέσα στη δικαστική αίθουσα φωνές «ντροπή!» από συγγενείς θυμάτων και θύματα για την Πολιτεία που δεν φρόντισε να εξασφαλίσει ούτε τις κατάλληλες συνθήκες για να διεξαχθεί αυτή η δίκη, 4 χρόνια και 3 μήνες μετά τη τραγωδία.

Τελικά η δίκη για το Μάτι διεκόπη για τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, προκειμένου η διαδικασία να συνεχιστεί σε άλλη αίθουσα με την ελπίδα να μπορέσουν να χωρέσουν κατηγορούμενοι, δικηγόροι, μάρτυρες και συγγενείς θυμάτων.

Η πρόεδρος της έδρας ανακοίνωσε και τις επόμενες δικασίμους μετά την ερχόμενη Δευτέρα που θα είναι 8,11 και 14 Νοεμβρίου.
Με τους περισσότερους δικηγόρους και τους μάρτυρες εκτός αιθούσης και χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων ξεκίνησε η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 104 ανθρώπους.

Η αίθουσα που επελέγη για να εκδικαστεί αυτή η πολύκροτη υπόθεση αποδείχτηκε πολύ μικρή για τους 21 κατηγορούμενους, τους δικηγόρους τους, τους πάνω από 200 μάρτυρες και τους συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι ανήρτησαν στην κεντρική πύλη των δικαστηρίων πανό που έγραφε «104 νεκροί, ουρλιάζουν γιατί, ζητούν δικαίωση».

Ωστόσο αυτό που αντίκρισαν κι ενώ ανέμεναν τέσσερα και πλέον χρόνια για την ώρα της απόδοσης ευθυνών, αυτό που αντίκρισαν ήταν μία αίθουσα μικρή που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της συγκεκριμένης δίκης με αποτέλεσμα συγγενείς θυμάτων και εγκαυματίες να στριμώχνονται και να φωνάζουν «ντροπή».

Χαρακτηριστικό ήταν πως δικηγόροι, δημοσιογράφοι και συγγενείς θυμάτων παρακολουθούσαν από τα παράθυρα, έξω από τα κιγκλιδώματα τη διαδικασία.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα γίνει μόνο η δήλωση παράστασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων.

Σε επόμενες συνεδριάσεις θα καλούνται ανά 40 ή 50 άτομα συγγενείς των θυμάτων για να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και αφού ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο, θα ξεκινήσει η επί της ουσίας διαδικασία.

Οι επόμενες συνεδριάσεις θα διεξαχθούν σε μια μεγαλύτερη αίθουσα του Πρωτοδικείου, ενώ οι δικηγόροι είχαν ζητήσει τη μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου που είναι η μοναδική που μπορεί να καλύψει στοιχειωδώς μια τέτοια δίκης.

Βαρυμπόμπη: Μαχαίρωσαν γνωστό επιχειρηματία – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

28/10/2022

Γνωστός επιχειρηματίας χαροπαλεύει στην εντατική μετά από 15 μαχαιριές που δέχτηκε από 25χρονο άντρα τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Βαρυμπόμπη.
 
Πρόκειται για ένα 60χρονο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate,  σύμφωνα με το κεντρικό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Όλα ξεκίνησαν στις 4.30 τα ξημερώματα μπροστά σε μια καντίνα της Βαρυμπόμπης.

Δύο νεαροί 20 και 25 χρόνων αρχίζουν να τσακώνονται με τρεις άντρες, μεταξύ των οποίων και γνωστός επιχειρηματίας που παλιότερα επί χρόνια είχε σχέση με γνωστό μοντέλο και παρουσιάστρια.

Οι πέντε μάλωσαν λεκτικά αλλά σωματικά για την ουρά στην καντίνα, όταν ξαφνικά ο 25χρονος έβγαλε ένα μαχαίρι και μαχαίρωσε 15 φορές τον άτυχο άντρα. Αμέσως τράπηκαν σε φυγή.

Ο γνωστός βρίσκεται στην εντατική, ήδη έχει υποβληθεί σε τρία χειρουργεία και σύμφωνα με πληροφορίες μια από τις μαχαιριές τον έχει βρει στη μηριαία αρτηρία.

Από τους αστυνομικούς συνελήφθη ο ένας από τους δυο δράστες ηλικίας 20 ετών ενώ είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τον δεύτερο.Πρόκειται για ένα άτομο περίπου 25 ετών, ο οποίος έχει απασχολήσει τις αρχές.


Κολωνός: Στα ίχνη τουλάχιστον 10 ατόμων οι αρχές - Κομβική η νέα κατάθεσή της 12χρονης

24/10/2022

Ένα βήμα πριν από την έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης ατόμων που εμπλέκονται στην φρικιαστική υπόθεση του βιασμού της 12χρονης βρίσκονται οι αρχές.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό. Η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη τουλάχιστον 10 παιδεραστών που συναντήθηκαν με το 12χρονο κορίτσι και άμεσα, τις επόμενες ημέρες κιόλας, πρόκειται να υπάρξουν και νέες συλλήψεις.

Σύμφωνα με το Mega, το κορίτσι θα καταθέσει εκ νέου για τον εφιάλτη που βίωνε στα χέρια των κακοποιητών της, ενώ την ίδια στιγμή 212 προφίλ που συνομίλησαν με το παιδί στο τσατ γνωριμιών, έχουν ταυτοποιηθεί.

Από το τμήμα Ανηλίκων της ασφάλειας Αττικής έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση ερευνών και ο ογκοδεστατος φάκελος έχει αποσταλεί στις δικαστικές αρχές.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται να έχει η νέα κατάθεση της 12χρονης, η τέταρτη, η οποία θα κληθεί να αναγνωρίσει τους άνδρες που αναγκάστηκε να συναντηθεί, από αυτούς που βρίσκονται στους φακέλους της ΕΛΑΣ.

Η 12χρονη θα κληθεί να καταθέσει εκ νέου βλέποντας φωτογραφίες από υπόπτους, ώστε να επιβεβαιώσει τυχόν συναντήσεις μαζί τους. Φωτογραφίες θα δει και από τον οίκο ανοχής που φέρεται να την πήγαινε ο Ηλίας Μίχος.Συνολικά από την αρχή της έρευνας έχουν παρουσιαστεί αυτοβούλως στην ασφάλεια 10 άνδρες που υποστήριξαν πως συνομίλησαν με την ανήλικη χωρίς όμως να γνωρίζουν, όπως λένε, πως είναι 12 ετών.

«Καθώς έφευγα σκεφτόμουν τι ήταν αυτό που μου συνέβη. Δεν το πίστευα. Είχα τρομάξει κιόλας, γιατί φοβόμουν μην τυχόν μου την είχαν στημένη και μου επιτεθεί κανένας άλλος. Ήταν περίεργη η φάση» δηλώνει ένας συνομιλητής της ανήλικης.

Ξέρουν τους 212
Παράλληλα ολοκληρώνεται και η διαδικασία ταυτοποίησης και των212  που έχουν στείλει μήνυμα στο προφίλ της 12χρονης στο chat γνωριμιών.

«Οι νόμοι τηρούνται απαρέγκλιτα και τα ονόματα των εμπλεκομένων θα δουν το φως της δημοσιότητας» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Ηλίας Μίχος προσπαθούσε να εντοπίζει συνεχώς νέους πελάτες βιαστές για την ανήλικη κάτι που αναφέρει άνδρας που δεχόταν συνεχώς αφόρητες πιέσεις από τον βασικό κατηγορούμενο και μίλησε στο Live News.

«Μου έχει στείλει πάρα πολλά μηνύματα με πάρα πολλά προφίλ. Άλλες φορές έλεγε 16-17, άλλες φορές έλεγε 17-18. Φαινόταν μικρή αλλά δεν έδειχνε για 12. Θυμάμαι σε μία ημέρα, μου ήρθαν 6-7 μηνύματα από το ίδιο άτομο και μιλάμε τρελάθηκα. Από τα νεύρα μου άρχισα να κάνω copy paste ένα μήνυμα, του στιλ «αν δεν σταματήσεις, θα πάω στην οικογένεια σου» αναφέρει ο συνομιλητής.

Όπως έχουν καταθέσει πολλοί από τους χρήστες της εφαρμογής που συνομιλούσαν ο τρόπος με τον οποίον τους προσέγγιζε ο Ηλίας Μίχος παριστάνοντας την ανήλικη ήταν επιθετικός και σε καμία περίπτωση δεν παρέπεμπε σε παιδί δημοτικού.

«Την ίδια μέρα ή τις επόμενες μέρες μου έστειλε αυτή πάλι κάτι μηνύματα στο Viber και από τον ίδιο αριθμό και από έναν άλλον και με έβριζε. Δεν θυμάμαι τι άλλο μου έλεγε, γιατί τα έσβησα όλα κατευθείαν. Σκεπτόμενος όλα αυτά μετά, μετάνιωσα που δεν έκανα κάτι τότε, μήπως και το έσωζα αυτό το κορίτσι» συμπληρώνει.

Μέχρι στιγμής οι συλληψεις για την υπόθεση της 12χρονης είναι 6 μεταξύ αυτών κ η μητέρα της. Πλέον η υπόθεση περνά στην επόμενη φάση με νέο κύκλο συλλήψεων.Στο νοσοκομείο Ιερέας που εμπλέκεται στην υπόθεση της 12χρονης- Τον βρήκαν λιπόθυμο

20/10/2022

Δικοί του άνθρωποι μιλούν για απόπειρα αυτοκτονίας εξαιτίας της εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.
 
Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βρίσκεται γνωστός Ιερέας των Αθηνών, και σήμερα 20 Οκτωβρίου τις πρωινές ώρες μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όταν άνθρωπος του στενού του περιβάλλοντος τον βρήκε λιπόθυμο στο σπίτι του.

Το στενό του περιβάλλον αφήνει να εννοηθεί πως ο Ιερέας είχε πικραθεί πάρα πολύ που το όνομά του έπαιζε (ακόμη και σε επίπεδο φημολογίας) γύρω από το ζήτημα του βιασμού της 12χρονης, μετά από μαρτυρίες κατοίκων για σχέση του 53χρονου φερόμενου ως δράστη με τον συγκεκριμένο Ιερέα.

.ekklisiaonline

Στον ανακριτή οι τρεις βιαστές της 12χρονης, στον Κορυδαλλό η μητέρα της, στην αναζήτηση του «Μιχάλη» η ΕΛ.ΑΣ.

19/10/2022

Το κατώφλι της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, θα περάσουν σήμερα οι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται για τον βιασμό της ανήλικης έναντι αμοιβής μετά την προθεσμία που ζήτησαν και πήραν προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σε ένα μπαράζ συλλήψεων που ξεκίνησε Παρασκευή βράδυ και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, οι αστυνομικοί της ασφαλείας τους εντόπισαν και τους φόρεσαν χειροπέδες στέλνοντας τους να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας και υπεράνω πάσης υποψίας, που δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές είναι και οι τρεις οι οποίοι κατηγορούνται πως ασέλγησαν τόσο στο κορμί όσο και στη ψυχή μιας ανήλικης μόλις 12 ετών.


Το προφίλ των κατηγορουμένων


Ο πρώτος που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής είναι 33χρονος, υπάλληλος φαρμακαποθήκης, ανύπαντρος και αντιμετωπίζει την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με  ανήλικο και μη συμπληρώσαντα τα 12 έτη κατ΄εξακολούθηση. Ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά τις πράξεις που του αποδίδονται ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ισχυριστεί σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας πως βρέθηκε δύο φορές με την 12χρονη αλλά ποτέ δεν ήρθε σε ερωτική επαφή μαζί της. Μάλιστα σύμφωνα με τον δικηγόρο του έχει κατάθλιψη και δεν έχει ικανή πνευματική δυνατότητα να διακρίνει μια 12χρονη από μια 17χρονη.
Όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς λίγο μετά την σύλληψη του, τα ραντεβού τα έκλεισε μέσω chat διαδικτυακής σελίδας γνωριμιών.
Την επόμενη μέρα  ακολούθησε η σύλληψη ενός 36χρονου, διοικητικού υπαλλήλου στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά.


Ο 36χρονος ο οποίος είναι και αυτός ανύπαντρος αντιμετωπίζει την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής ενώ φέρεται να τον αναγνώρισε η ανήλικη μέσα από φωτογραφίες που της έδειξαν οι αστυνομικοί στην δεύτερη κατάθεση της την περασμένη Τετάρτη. Και αυτός φέρεται να ξεκίνησε τις επαφές με το κορίτσι μέσω chat διαδικτυακής σελίδας γνωριμιών.
Τέλος την Κυριακή, οι αστυνομικοί του ανηλίκων εντόπισαν και έβαλαν χειροπέδες σε έναν 34χρονο από το Παγκράτι, ο οποίος κατηγορείται πως βίασε τουλάχιστον δύο φορές το κορίτσι έναντι αμοιβής.
Και αυτός είναι ανύπαντρος και διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση.
Ο 34χρονος φέρεται να συνομιλούσε και να έκλεινε τα ραντεβού με την 12χρονη, μέσω του ίδιου chat με τους υπόλοιπους κατηγορουμένους.

Κωδικό όνομα «Μιχάλης»


Πρόσωπο υπαρκτό ή ένα ακόμη ψεύτικο προφίλ που είχε φτιάξει ο Ηλίας Μίχος προκειμένου να κλείνει ραντεβού στην ανήλικη;
Σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι αρχές καθώς όσο προχωράει η έρευνα και έρχονται στο προσκήνιο νέα στοιχεία της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης, τα πάντα είναι πιθανά.
Όπως και να έχει το όνομα «Μιχάλης» το έχει κατονομάσει στην πρώτη της κιόλας κατάθεση η ανήλικη στις 17 Σεπτεμβρίου. Όπως είχε πει, τον «Μιχάλη» δεν τον έχει συναντήσει ποτέ ωστόσο της έκλεινε ραντεβού με φίλους του έναντι χρημάτων.
Η επικοινωνία τους (του «Μιχάλη» και της ανήλικης) γινόταν μόνο μέσω εφαρμογών κοινωνικών δικτύων ενώ της είχε πει πως είναι κάτω των 30 ετών, δεν έχει οικογένεια και κατοικεί στα νότια προάστια.

«Αγώνας δρόμου» στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ


Την ίδια ώρα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ κάνουν φύλλο και φτερό κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές που έχουν κατασχέσει από τους κατηγορούμενους ώστε να εντοπίσουν κρίσιμα στοιχεία που θα δρομολογήσουν νέες ταυτοποιήσεις και νέα εντάλματα σύλληψης. Ακόμη ερευνάται αν οίκος ανοχής στην οδό Κασσάνδρας στο Γκάζι είναι το «κολαστήριο» που η 12χρονη έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια τόσο του Ηλία Μίχου όσο και άλλων ανδρών. Υπενθυμίζεται πως η 12χρονη σε κατάθεση της είχε υποστηρίξει πως ο Ηλίας Μίχος την πήγαινε σε οίκο ανοχής, όπου τη βίαζαν πέντε άνδρες σε διάστημα μισής ώρας ενώ στην ίδια κατάθεση είχε περιγράψει πως ο 53χρονος έμπαινε μαζί της από τη πίσω πόρτα, την πήγαινε σε ένα δωμάτιο και αφού την βίαζε αυτός, στη συνέχεια έρχονταν και άλλοι άντρες όπου έβγαζαν τις αρρωστημένες ορέξεις τους πάνω της.

Τρεις ήδη βρίσκονται στη φυλακή


Μέχρι στιγμής τρία άτομα έχουν περάσει το κατώφλι των φυλακών καθώς δεν κατάφεραν να πείσουν την ανακρίτρια πως δεν σχετίζονται με την υπόθεση βιασμού της κοπέλας.
Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη, ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης ο οποίος είναι ο πρώτος «πελάτης» που φόρεσαν χειροπέδες οι αστυνομικοί του ανηλίκων και κατηγορείται πως την βίαζε κατ’ εξακολούθηση και τελευταία η 37χρονη μητέρα της μικρής η οποία την Δευτέρα μετά από μια φορτισμένη συναισθηματικά απολογία στην ανακρίτρια κρίθηκε προφυλακιστέα κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία εις βάρος της κόρης της.
Εχτές το απόγευμα αμίλητη με σκυμμένο το κεφάλι, πέρασε συνοδεία αστυνομικών το κατώφλι των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.
 

Πηγή: skai.gr

Κρήτη: Βιβλικές καταστροφές απο την κακοκαιρία φονιά  με δυο νεκρούς 

17/10/2022


Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ηράκλειο της Κρήτης και συγκεκριμένα στην Αγία Πελαγία λόγω της σφοδρής κακοκαιρία που πλήττει αρκετές περιοχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 50χρονος άνδρας και μία 45χρονη γυναίκα έχασαν τη ζωή τους, ενώ το τραγικό συμβάν με το νεκρό άνδρα σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο άνδρας φαίνεται να εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημά του, όταν προσπάθησε να περάσει από πλημμυρισμένο δρόμο εν μέσω κακοκαιρίας. Το όχημά του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα ο άνδρας να βρει τραγικό θάνατο.

Από την αρχή των φαινομένων πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά, ενώ επιχειρήσεις καταστράφηκαν. Πλημμυρίσαν καταστήματα, ισόγεια και υπόγεια σπιτιών από το μεγάλο όγκο νερού που έπεσε στην περιοχή.

Τραγική αυλαία και για μία 45χρονη γυναίκα, η οποία επέβαινε στο ίδιο όχημα με τον 50χρονο φωτογράφο.

Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή, ενώ τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί το Σάββατο στη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το Ηράκλειο της Κρήτης. Την Κυριακή, ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας, αλλά δεν είχαν θετική έκβαση.

Οι έρευνες είχαν σταματήσει το βράδυ του Σαββάτου χωρίς αποτέλεσμα, ενώ συμμετείχε σε αυτές και ειδική ομάδα υποβρύχιων αποστολών.Η σορός της γυναίκας βρέθηκε στη θάλασσα της Αγίας Πελαγίας, με το σύζυγο να βουτά προκειμένου να φτάσει στη σορό της, μη ακούγοντας τους διασώστες που τον συμβούλευαν να μην το κάνει.

Ο άνδρας είχε πει στις κάμερες το πρωί της Κυριακής πως θα έμπαινε ξανά στην φουρτουνιασμένη θάλασσα, προκειμένου να ψάξει για τη σύζυγό του, ωστόσο όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού τον συμβούλευσαν να μην μπει.

Δυστυχώς όσα εκτυλίχθηκαν μοιάζουν με σκηνή από αρχαία τραγωδία, καθώς ο σύζυγος της 48χρονης όχι μόνο βούτηξε, αλλά αντίκρισε τη σορό της συζύγου του να επιπλέει στη θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός ενώ αρχικά εντοπίστηκε και εθεάθη, δεν πρόλαβαν να την ανασύρουν και λόγω του μεγάλου κυματισμού και των θολών υδάτων, χάθηκε και πάλι μέσα στη θάλασσα.

Η ανάσυρσή της έγινε τελικά από την κοντινή παραλία της Παντάνασσας.

Η 45χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, επέβαινε στο αυτοκίνητο του 50χρονου, που έχασε και αυτός τη ζωή του μέσα στα ορμητικά νερά. Όταν κατάλαβαν ότι κινδυνεύουν προσπάθησαν να φύγουν από την περιοχή, αλλά ήταν ήδη αργά

Το αυτοκίνητο που επέβαιναν παρασύρθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα από τα ορμητικά νερά. Η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με μαρτυρίες, κατάφερε και εγκατέλειψε το αυτοκίνητο, αλλά χάθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Ο άτυχος οδηγός βρέθηκε δεμένος με τη ζώνη ασφαλείας στη θέση του.

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια καταστροφή»
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Γιώργος Πεδιώτης, πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Πελαγίας, ο οποίος υπογράμμισε πως τόσα χρόνια δεν έχει ξαναδει τέτοια καταστροφή.

«Το πρόβλήμα είναι ότι τα νερά αυτά ήταν πολύ ψηλά, δεν τα έκανε κάτω στην Αγία Πελαγία. Θα παράσυρε από τα βουνά πολλά μπάζα, τα οποία έφραξαν την μπουκαπόρτα που έχει το κανάλι. Το κανάλι δούλεψε στην αρχή με τα λίγα νερά που έκανε. Είναι χιλιάδες κυβικά τα μπάζα που έχει κατεβάσει».

Ο ίδιος εκτίμησε πως ο όγκος του νερού ήταν τέτοιος, που εάν δεν υπήρχε το κανάλι η καταστροφή θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη.

Επιπλέον, ο κ. Πεδιώτης τόνισε πως οι κάτοικοι της περιοχής δεν έλαβαν μήνυμα από το 112 που να τους ενημερώνει για τα ακραία καιρικά φαινόμενα.


Κολωνός: Οι αντιφάσεις και τα στοιχεία που έκαψαν τη μητέρα της 12χρονης


14/10/2022


Οι εξελίξεις «τρέχουν» στην υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κλοιός σφίγγει γύρω από τους παιδεραστές που έχει αναγνωρίσει η 12χρονη.
Κατά πληροφορίες, το κορίτσι έχει αναγνωρίσει πέντε άτομα που την βίασαν ενώ συνολικά έχει καταθέσει πως 11 άτομα την κακοποίησαν σεξουαλικά.

«Ο 53χρονος μου έλεγε ακόμη και αριθμούς από πινακίδες για να μπαίνω στα αυτοκίνητα. Έπαιρνα τα χρήματα που μου έδιναν και του τα παρέδιδα. Εκείνος τα άφηνε στο κατάστημα», ανέφερε η 12χρονη στη κατάθεσή της.

«Δεν θα εξέδιδα το παιδί μου»
Ήδη κατηγορούμενη για το κακούργημα της διακεκριμένης μαστροπείας είναι και η μητέρα της 12χρονης μετά τη σύλληψη της με ένταλμα σύλληψης.

«Ο δράστης εκμεταλλευόμενος την οικονομική ανέχεια της οικογένειας είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της μητέρας και τους βοηθούσε με μικροποσά», δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης.

Σε κάθε περίπτωση, η 37χρονη μητέρα αρνείται κατηγορηματικά κάθε σχέση με τη σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού της.

«Δεν έχω καμία σχέση με τις κατηγορίες που αποδίδονται. Δεν ήξερα τίποτα και ουδέποτε θα εξέδιδα το παιδί μου», είπε η μητέρα της ανήλικης.Είναι η ίδια που εξοργισμένη έπνεε μένεα κατά του 53χρονου, λέγοντας ότι θα πάρει τον νόμο στα χέρια της αν δεν τιμωρηθεί. Ο νόμος όμως βρήκε σοβαρές ενδείξεις ότι η μητέρα σχετίζεται με τη σεξουαλική εκμετάλλευση της κόρης της.

«Εγώ σε κάποια φάση μπορώ και να το πιστέψω και ξέρετε τι λέω; Αυτή ξέρεις τι θέλει; Να την τραβήξεις και να της γδάρεις όλο το τομάρι, να τη γεμίσεις αλάτι και μετά να της βάλεις φωτιά. Τίποτα άλλο δεν μπορώ να σας πω», είπε η θεία της 37χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες εμβάσματα στον τραπεζικό της λογαριασμό και συνομιλίες της με τον 53χρονο καταστηματάρχη «έκαψαν» τη μητέρα.

Χειροπέδες και στον πατέρα


Εκτός όμως από την 37χρονη μητέρα, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στον πατέρα της 12χρονης για ναρκωτικά που εντόπισαν σπίτι του.

O πατέρας του κοριτσιού, ο οποίος κατά πληροφορίες είχε στο παρελθόν φυλακιστεί για υποθέσεις ναρκωτικών, δηλώνει άγνοια για την εμπλοκή της μητέρας στην υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης του παιδιού του.

«Δεν έχω καμία ανάμειξη στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης κόρης μου. Οι κατηγορούμενοι πρέπει να πληρώσουν με την αυστηρότερη των ποινών γι αυτό το ειδεχθέστατο έγκλημα που προκάλεσαν στην κόρη μου. Δεν μπορούσα να έχω την εποπτεία της καθώς είμαι εξαρτημένος από τις ναρκωτικές ουσίες. Δεν το περίμενα ότι θα κατηγορήσουν τη γυναίκα μου ότι εξέδιδε την κόρη μου, δεν γνωρίζω αν είναι ένοχη. Θα το πιστέψω μόνο αν υπάρχουν αποδείξεις».

Η 37χρονη μητέρα θα απολογηθεί την Δευτέρα το μεσημέρι, ενώ ο πατέρας αφέθηκε ελεύθερος μετά την αναβολή της δίκης του.


Κολωνός: Συνελήφθη η μητέρα της 12χρονης για διακεκριμένη μαστροπεία. Την εξέδιδαν σε οίκο ανοχής

13/10/2022

Μετά την προφυλάκιση των δύο βασικών κατηγορουμένων, του 53χρονου και του 42χρονου, οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες στη μητέρα του κοριτσιού με την κατηγορία της μαστροπείας.
Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση, βρέθηκαν στην ανακρίτρια όπου και απολογήθηκαν.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης ολοκληρώθηκαν οι απολογίες τους ενώπιον της 33ης ανακρίτριας και οδηγήθηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα.

Οι δύο δράστες παραδέχθηκαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με την 12χρονη αλλά αρνήθηκαν τον βιασμό, ενώ για τις υπόλοιπες βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, άσκησαν το δικαίωμα της σιωπής.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη, ομολογώντας με αυτόν τον τρόπο την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου. Ωστόσο, τήρησε το δικαίωμα σιωπής που προβλέπει ο νόμος σε ό,τι αφορά τις άλλες βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται όπως ο βιασμός, η εμπορία ανθρώπων και η μαστροπεία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δεύτερος κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε συνευρεθεί με την 12χρονη περισσότερες από μια φορές έναντι αμοιβής. Μάλιστα, την αμοιβή υποστηρίζει πως έδινε στο κορίτσι και όχι στον συγκατηγορούμενό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς από τους δύο δεν αποδέχεται την πράξη του βιασμού που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο.Κρίθηκαν προφυλακιστέοι


Μετά την απολογία τους, και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και του εισαγγελέα.

Νωρίτερα, κανένας δικηγόρος δε δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή τους.

Συγκεκριμένα, δύο δικηγόροι από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που κλήθηκαν από την ανακρίτρια να αναλάβουν υπερασπιστικά καθήκοντα, αρνήθηκαν να το πράξουν με τρόπο κατηγορηματικό, ενώ την ίδια στάση τήρησε και τρίτος δικηγόρος, ο οποίος ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά.

Για τον λόγο αυτόν, η λύση που προκρίθηκε, καθώς σήμερα έληγε η πενθήμερη προθεσμία απολογίας, είναι την υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων να αναλάβει για τυπικούς και μόνο λόγους ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος.

Εξέδιδαν την 12χρονη σε οίκο ανοχής


Σε μια άλλη καταγγελία «βόμβα», το πρωί μετέβησε στη ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσει ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής, Κωνσταντίνα Καρατζιώτη, η οποία καταγγέλλει πως ο 53χρονος βιαστής είχε πάει την 12χρονη στον οίκο ανοχής που διατηρεί στο Γκάζι.

Η κ. Καρατζιώτη δήλωσε ότι έχει και στικάκι στο οποίο φαίνεται ο 53χρονος μαζί με την 12χρονη να την «εκδίδει σε επώνυμους πελάτες, ηθοποιούς, καλλιτέχνες και πολιτικούς».

Μάλιστα, αναφέρει ότι ο 53χρονος πήγαινε και άλλα παιδιά στον οίκο ανοχής.

Ερωτηθείσα σχετικά είπε: «Ήρθα να καταθέσω για αυτό το τέρας στην ανακρίτρια. Δεν με δέχτηκε γιατί θα δεχτεί τα δύο αυτά άτομα. Χθες που είδα τη φωτογραφία του τον αναγνώρισα και ήρθα μόνη μου. Στο στικάκι έχω κάμερες και προτζέκτορα, θα το δείτε και θα καταλάβετε. Έχει τον κατηγορούμενο και το κορίτσι που φαίνεται φάτσα – κάρτα. Έφερνε και άλλα παιδιά».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη καταγγελία αξιολογείται ως ιδιαιτέρως σοβαρή και για τον λόγο αυτό κλήθηκε άμεσα στη ΓΑΔΑ η πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών Ελλάδας.

Συμπληρωματική κατάθεση από την ανήλικη


Σε αυτό το πλαίσιο, η ανήλικη θα κληθεί να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φαίνεται να αναγνώρισε σε φωτογραφίες που τις έδειξαν οι αστυνομικοί, τον οίκο ανοχής.

Η 12χρονη, που στην αρχική της κατάθεση δεν είχε αναφερθεί σε αυτό το περιστατικό, φέρεται να αναγνώρισε το σημείο. Πρόκειται για οίκημα στην Ιερά Οδό, κοντά στο σπίτι της ίδιας αλλά και την επιχείρηση του 53χρονου.

Σε δήλωσή της η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, ανέφερε πως σήμερα ή αύριο το παιδί θα δώσει την κατάθεση, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά έπεσαν θύμα εκμετάλλευσης.

Ένταλμα σύλληψης & χειροπέδες στη μητέρα της 12χρονης

Μετά από αυτές τις καταιγιστικές εξελίξεις και αξιοποιώντας επιπλέον πληροφορίες, οι Αρχές προχώρησαν αρχικά στην έκδοση εντάλματος σύλληψης και στη συνέχεια στη σύλληψη της μητέρας της 12χρονης, με την κατηγορία, μεταξύ άλλων, της διακεκριμένης μαστροπείας.

Αναλυτικότερα, εναντίον της μητέρας ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματική μαστροπεία και η ανακρίτρια αναμένεται να προσωποποιήσει σε βάρος της κι άλλες κακουργηματικές κατηγορίες σε περίπτωση που έχει στα χέρια της στοιχεία που να οδηγούν στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Σημειώνεται ότι η θεία της 12χρονης ήταν αυτή που ξετύλιξε το κουβάρι της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης, όταν ανακάλυψε τα μηνύματα από επίδοξους βιαστές στο κινητό της 12χρονης.

Πώς φτάσαμε στη σύλληψη της μητέρας


Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις, οι Αρχές πλέον έχουν διευρύνει τις έρευνες ακόμη και για οργανωμένο κύκλωμα μαστροπείας και βιασμού ανηλίκων.

Λίγο πριν την 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης, η μητέρα της 12χρονης οδηγήθηκε από το σπίτι της, με συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας στη ΓΑΔΑ, όπου ανακρίνεται από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων. Μάλιστα, μαζί της πήρε και τα τρία από τα οκτώ παιδιά της.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θα εξεταστούν και τα οκτώ παιδιά της από ιατροδικαστές, παιδοψυχολόγους, ενώ θα καταθέσουν.

Επιπλέον, διεξάχθηκε έρευνα στο σπίτι της οικογένειας, με τις Αρχές να κάνουν φύλλο και φτερό τις ηλεκτρονικές συσκευές της 38χρονης. Ήδη, έχουν κατασχεθεί κινητά τηλέφωνα και USB που εκτιμάται ότι περιέχουν στοιχεία.

Τα ευρήματα στη δικογραφία που οδήγησαν την ανακρίτρια στην απόφαση να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα της 12χρονης ήταν τα εξής:

– Συχνές επαφές με τον 53χρονο μαστροπό – βιαστή των Σεπολίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί πάρα πολλές τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς και ανταλλαγή SMS με τον προφυλακιστέο.

– Τακτικά εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό της από τον κατηγορούμενο. Αυτό που απασχολεί τους αστυνομικούς και γι’ αυτό καλούνται να το διερευνήσουν είναι ότι τα ποσά αυτά που φέρεται να λάμβανε ως εμβάσματα η μητέρα, συμπίπτουν με τα ποσά που φέρεται να κατέθεσε η 12χρονη στους αστυνομικούς ότι πλήρωναν οι «πελάτες» – βιαστές της.

– Το γεγονός ότι η μητέρα δεν έπεσε από τα σύννεφα όταν της μίλησε η θεία του παιδιού για τα σοκαριστικά και χυδαία μηνύματα που είχε δει στο κινητό της 12χρονης και τα οποία άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου.

Επιπλέον, έχει βρεθεί ένας ευρύς κύκλος τραπεζικών συναλλαγών από και προς τη μητέρα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι κάποιοι από τους συνδιαλλαζόμενους ενδέχεται να είναι οι βιαστές του παιδιού της.

Αυτό που επίσης εξετάζεται είναι το γεγονός ότι η 38χρονη μητέρα ζητούσε χρήματα από την κόρη της, όπως έχει προκύψει από την ανάγνωση μηνυμάτων στο κινητό της 12χρονης.

Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι οι Αρχές εξετάζουν ενδείξεις που φανερώνουν ότι ενδεχομένως να υπήρχε εκμετάλλευση και άλλων παιδιών της πολυμελούς οικογένειας.

Ο ρόλος του «Χαμόγελου του Παιδιού»


Βαρύνουσας σημασίας είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο γνωστοποίησε πως είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία για την υπόθεση βιασμού της ανήλικης από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο ούτε η 12χρονη ούτε οι γονείς της είχαν δεχθεί να μιλήσουν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «αρχές Σεπτεμβρίου ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’ δέχθηκε ανώνυμη κλήση, χωρίς να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία, για να υποστηρίξει συμβουλευτικά και να κατευθύνει τους οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα. Δόθηκαν άμεσα οι απαραίτητες κατευθύνσεις και υπήρξε αίτημα για να μιλήσουν οι άνθρωποι του Οργανισμού με το παιδί και τους γονείς, ώστε να παρέχουν την απαραίτητη στήριξη.

»Αλλά, το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού. Μη έχοντας στοιχεία, το Χαμόγελο κατηύθυνε την οικογένεια να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων. Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης όμως και τη σχετική έρευνα που έγινε στα αρχεία του Οργανισμού, διαπιστώθηκε ότι η ανώνυμη καταγγελία που είχε λάβει αφορούσε την ίδια ανήλικη».


Σεπόλια: Κύκλωμα μαστροπείας αναζητά η αστυνομία πίσω από τις επαφές του 53χρονου


11/10/2022


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια, την οποία ο 53χρονος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε έναντι χρηματικής αμοιβής. Οι Αρχές επιχειρούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της σοκαριστικής στο πανελλήνιο υπόθεσης, κάνοντας φύλλο και φτερό το κινητό του δράστη, προκειμένου να εντοπίσουν περισσότερα στοιχεία.

Ο 53χρονος είχε δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ, όπου ανέβαζε φωτογραφίες και βίντεο του παιδιού για τους επίδοξους βιαστές του και, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, επικοινώνησαν μαζί του περισσότερα από 200 άτομα προκειμένου να μάθουν πληροφορίες και να κλείσουν ραντεβού με την 12χρονη ούτως ώστε να τη βιάσουν.

Όπως έγινε γνωστό, ο 53χρονος είχε φτιάξει ειδικό προφίλ για το 12χρονο παιδί σε εφαρμογή  και το διαχειριζόταν ο ίδιος, συνομιλώντας με τους «πελάτες» δήθεν ως νεαρή μαθήτρια. Όπως φαίνεται, το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τη διαχείριση του προφίλ και δεν γνώριζε την ύπαρξή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ έχει περάσει σε επόμενη φάση, με τις αρχές να βρίσκονται μια ανάσα από τη σύλληψη πέντε παιδεραστών που είχαν βιάσει το 12χρονο παιδί.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται ένα μεγάλο κύμα συλλήψεων με τις αρχές να έχουν εστιάσει σε 4-5 άτομα.

Από την επεξεργασία που έχει γίνει στο κινητό τηλέφωνο του 53χρονου συλληφθέντος και του 12χρονου παιδιού, έχουν εντοπιστεί κάποια ίχνη αυτών των πέντε ανδρών, στην ταυτοποίηση των οποίων βρίσκεται πολύ κοντά η ΕΛ.ΑΣ.Επόμενο βήμα θα είναι η σύλληψή τους και ο σχηματισμός δικογραφίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ξεκάθαρο πως τα εν λόγω άτομα έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά το 12χρονο παιδί, το οποίο εντόπισαν μέσω του διαδικτύου από το προφίλ που είχε σχηματίσει και χειριζόταν ο 53χρονος κατηγορούμενος. Το παιδί φέρεται ωστόσο να έπεσε θύμα βιασμού από τουλάχιστον δέκα άνδρες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εισαγγελία – εκτός από την ποινική δίωξη σε βάρος του 53χρονου και του 42χρονου που συνελήφθη μαζί του – άσκησε ποινική δίωξη και κατά παντός άλλου υπευθύνου, που φέρεται να βίασε το ανήλικο κορίτσι.

Κύκλωμα παιδοφιλίας γύρω από τον 53χρονο ερευνά η ΕΛ.ΑΣ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση του 12χρονου παιδιού στα Σεπόλια, το οποίο ο 53χρονος καταστηματάρχης, «οικογενειάρχης», «εκκλησιαζόμενος», «φιλάνθρωπος» -και γενικά άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας- κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΓΑΔΑ εξετάζουν αν ο 53χρονος είχε επαφές ή γνώριζε πώς λειτουργούν τα κυκλώματα με παιδόφιλους.

Παράλληλα, εξετάζεται αν ο 53χρονος είχε συνεργούς οι οποίοι είχαν ενεργό ρόλο στην οργάνωση των αποτρόπαιων πράξεων στις οποίες εξωθούσαν το 12χρονο παιδάκι ή αν υπήρχαν άτομα στο περιβάλλον του που ήξεραν και δεν μιλούσαν, όπως ισχυρίστηκε η μητέρα της 12χρονης.

Ηδη, οι Αρχές αναλύουν όλα τα δεδομένα, από τα δύο κινητά τηλέφωνα, δράστη και θύματος, προκειμένου να ανασύρουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν που θα τους βοηθήσουν να φωτίσουν την άθλια αυτή υπόθεση σε όλο το βάθος της.

Πρωταρχικός στόχος των αστυνομικών σε αυτή τη φάση των ερευνών είναι να προσδιορίσουν και να ταυτοποίησουν όλους αυτούς που βίασαν το 12χρονο κορίτσι έναντι αμοιβής και κατόπιν συνεννόησης με τον 53χρονο μέσω διαδικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται ένα μεγάλο κύμα συλλήψεων με τις αρχές να έχουν εστιάσει σε 4-5 άτομα.

Από την επεξεργασία που έχει γίνει στο κινητό τηλέφωνο του 53χρονου συλληφθέντος και του 12χρονου παιδιού, έχουν εντοπιστεί κάποια ίχνη αυτών των πέντε ανδρών, στην ταυτοποίηση των οποίων βρίσκεται πολύ κοντά η ΕΛ.ΑΣ.Επόμενο βήμα θα είναι η σύλληψή τους και ο σχηματισμός δικογραφίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ξεκάθαρο πως τα εν λόγω άτομα έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά το 12χρονο παιδί, το οποίο εντόπισαν μέσω του διαδικτύου από το προφίλ που είχε σχηματίσει και χειριζόταν ο 53χρονος κατηγορούμενος. Το παιδί φέρεται ωστόσο να έπεσε θύμα βιασμού από τουλάχιστον δέκα άνδρες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εισαγγελία – εκτός από την ποινική δίωξη σε βάρος του 53χρονου και του 42χρονου που συνελήφθη μαζί του – άσκησε ποινική δίωξη και κατά παντός άλλου υπευθύνου, που φέρεται να βίασε το ανήλικο κορίτσι.

Κύκλωμα παιδοφιλίας γύρω από τον 53χρονο ερευνά η ΕΛ.ΑΣ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση του 12χρονου παιδιού στα Σεπόλια, το οποίο ο 53χρονος καταστηματάρχης, «οικογενειάρχης», «εκκλησιαζόμενος», «φιλάνθρωπος» -και γενικά άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας- κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΓΑΔΑ εξετάζουν αν ο 53χρονος είχε επαφές ή γνώριζε πώς λειτουργούν τα κυκλώματα με παιδόφιλους.

Παράλληλα, εξετάζεται αν ο 53χρονος είχε συνεργούς οι οποίοι είχαν ενεργό ρόλο στην οργάνωση των αποτρόπαιων πράξεων στις οποίες εξωθούσαν το 12χρονο παιδάκι ή αν υπήρχαν άτομα στο περιβάλλον του που ήξεραν και δεν μιλούσαν, όπως ισχυρίστηκε η μητέρα της 12χρονης.

Ηδη, οι Αρχές αναλύουν όλα τα δεδομένα, από τα δύο κινητά τηλέφωνα, δράστη και θύματος, προκειμένου να ανασύρουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν που θα τους βοηθήσουν να φωτίσουν την άθλια αυτή υπόθεση σε όλο το βάθος της.

Πρωταρχικός στόχος των αστυνομικών σε αυτή τη φάση των ερευνών είναι να προσδιορίσουν και να ταυτοποίησουν όλους αυτούς που βίασαν το 12χρονο κορίτσι έναντι αμοιβής και κατόπιν συνεννόησης με τον 53χρονο μέσω διαδικτύου.


Τσελέντης για τον σεισμό Κορινθιακό: «Μας προβληματίζει ότι στην περιοχή δεν έχουμε έντονη μετασεισμική ακολουθία»

10/10/2022

Σεισμική δόνηση μεγέθος 5,1 Ρίχτερ, σημειώθηκε τα ξεημερώματα της Κυριακής και έγινε ιδιαιτέρως αισθητή στην Αθήνα. Το επίκεντρο σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου εντοπίστηκε στον Κορινθιακό κοντά στο χωριό Άσπρα Σπίτια.

Το εστιακό βάθος – σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν στα 12,7 χιλιόμετρα, ενώ η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αττική.

Την εκτίμηση ότι ο σεισμός στον Κορινθιακό κόλπο τα ξημερώματα της Κυριακής μπορεί να μην είναι ο κύριος σεισμός, έκανε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, εκφράζοντας την ανησυχία του για την απουσία μετασεισμών.

«Η φύση δεν λειτουργεί σαν ρολόι. Θέλαμε 2 24ωρα για να δούμε πως λειτουργεί το φαινόμενο. Εμένα με προβληματίζει γιατί από προχθές που έγινε ο σεισμός δεν έχουμε καταγράψει κανένα μετασεισμό, ο μοναδικός που έγινε ήταν πριν από λίγο και μεγέθους 2 ρίχτερ, και η ακολουθία είχε πολύ λίγους μετασεισμούς. Θα έπρεπε να έχουμε και 2,5 ρίχτερ και 3 και 4», ανέφερε αρχικά.
«Το 2019 είχαμε στην περιοχή ένα 5,3 και μετά δεν είχαμε έντονη μετασεισμική ακολουθία, αλλά όχι να έχουν “παγώσει” οι μετασεισμοί. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν μέτρα σεισμικής προφύλαξης τα οποία πρέπει να τα λαμβάνει. Μπορεί να τα βρει σε όλες τις ιστοσελίδες πλέον. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ο Κορινθιακός είναι μία περιοχή που έχει πολλά ρήγματα. Στο ανατολικό κομμάτι είναι οι Αλκυονίδες. Δεν είδαμε όμως μετατόπιση σε αυτό το ρήγμα. Οι Αλκυονίδες ωστόσο έχουν μαζέψει πολλή ενέργεια», συμπλήρωσε ο κ. Τσελέντης.

«Πολλοί μου είπαν ότι τον κατάλαβαν και στην Αθήνα. Εγώ ήμουν στην Πάτρα και δεν κατάλαβα τίποτα. Αυτό γιατί το ρήγμα έχει μία κατεύθυνση δύση – ανατολή, προς τα κάτω και δεξιά, γι’ αυτό υπήρξε ενίσχυση προς την πλευρά της Αθήνας και της Στερεάς Ελλάδος. Μετά από μέρες μπορούμε να δούμε εάν είναι ο κύριος σεισμός ή όχι, πιστεύω σε 2 μέρες μπορεί να ξέρουμε. Η περιοχή του Κορινθιακού έχει μαζέψει πολλή ενέργεια. Υπάρχει μία ανησυχία για τις Αλκυονίδες, γιατί δε έχουμε κάποια ακολουθία έως τώρα εκεί στο σημείο. Ωστόσο δεν σημαίνει ότι έχουμε για κάτι τώρα, θέλει προσοχή η περιοχή», συμπλήρωσε.

«Οι Αλκυονίδες κοιμούνται 40 χρόνια και η ενέργεια έχει μαζευτεί. Ο χθεσινός σεισμός δεν φάνηκε να ενεργοποιεί τις Αλκυονίδες», κατέληξε ο κ. Τσελέντης.Ο Κούγιας καταθέτει μηνύσεις για τη διαρροή της εισαγγελικής πρότασης για την Πισπιρίγκου17/09/2022

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία αποκάλυψε πώς θα κάνει μήνυση για τη διαρροή και παράνομη δημοσιότητα της εισαγγελικής πρότασης για την Πισπιρίγκου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κούγιας
Το δικηγορικό μας γραφείο ενημερώνει ότι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κας Πισπιρίγκου, την οποία υπερασπίζεται ως γνωστόν ο κος Κούγιας, την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κου Ισίδωρου Ντογιάκου, για τη διαρροή και την παράνομη δημοσιότητα, τόσο της εισαγγελικής προτάσεως προς το Δικαστικό Συμβούλιο, όσο και του παραπεμπτικού βουλεύματος, το οποίο εξέδωσε το Δικαστικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Προέδρου Πρωτοδικών, κου Κασίμη.

Η μήνυσις θα στραφεί κατά παντός υπευθύνου και αφορά τόσο το τμήμα βουλευμάτων του Πρωτοδικείου Αθηνών, αλλά και όλα τα μέσα τα οποία χρησιμοποίησαν τόσο την εισαγγελική πρόταση, όσο και το παραπεμπτικό βούλευμα.

Σημειωτέον ότι, τόσο το περιεχόμενο της  εισαγγελικής προτάσεως όσο και το περιεχόμενο του παραπεμπτικού βουλεύματος, η κα κατηγορουμένη και το δικηγορικό μας γραφείο, τα πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ, πριν κοινοποιηθούν στην κα κατηγορουμένη.


Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, γιατί είναι αδιανόητο, ενώ υπάρχει ρητή ποινική πρόβλεψη, να διαρρέουν από υπηρεσίες της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου Αθηνών, δικόγραφα μιας ποινικής δικογραφίας, πριν καν κοινοποιηθούν στην κα κατηγορουμένη.

Υ.Γ Με την παράνομη αυτή διαρροή έχουν διαπραχτεί τα αδικήματα του άρθρου 251 Π.Κ., δηλαδή η παράβαση δικαστικού απορρήτου και του άρθρου 259 Π.Κ., δηλαδή η παράβαση καθήκοντος, καθώς επίσης, έχει υπάρξει και παράβαση των ποινικών διατάξεων περί προσωπικών δεδομένων.Αθήνα, 07.10.2022

 
Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αλέξιος Χ. Κούγιας

Έκρηξη βόμβας σε καφετέρια στο Περιστέρι

4/10/2022
Συναγερμός σήμανε το πρωί στις Αρχές μετά από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε καφετέρια στην οδό Βενιζέλου στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστο άτομο τοποθέτησε το μηχανισμό στην καφετέρια, τον πυροδότησε και στη συνέχεια αποχώρησε από το σημείο.

Πρόκειται για ένα κεντρικό σημείο, κάτι που ωστόσο δεν φαίνεται να πτόησε το δράστη.


Ζωγράφου: Οι διάλογοι των συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης - Θα σας κάψω ζωνταντούς, απειλούσε ο Έσκο

30/9/2022

Aνεξέλεγκτοι δρούσαν για πολύ καιρό οι συλληφθέντες της φοιτητικής εστίας της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου. Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέες αποκαλύψεις για τη δράση των 32 , που είχαν συστήσει 3 συμμορίες για να ληστεύουν και να διακινούν ναρκωτικά.

Στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη δράση των συμμοριών στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εκτός από τις φυσικές παρακολουθήσεις, είχαν βάλει στο στόχαστρο τους τις τηλεφωνικές κλήσεις, τα sms, αλλά και τους διαλόγους των κακοποιών στα social media.

Στις περισσότερες από αυτές, που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί μιλούν δύο μέλη της δεύτερης συμμορίας, τα οποία πολλές φορές χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες.


Ζωγράφου: Οι διάλογοι που σοκάρουν


Εξίσου σοκαριστικές είναι οι συνομιλίες των κακοποιών. Ενδεικτικός είναι ο διάλογος ανάμεσα σε δύο μέλη των συμμοριών, αμέσως μετά από μία επίθεση.

Β.: Αλήθεια σου λέω, την πάτησα.

 Α.: Πού είσαι ρε;Β.: Ψάχνω να παρκάρω το αμάξι. Τον έχω κάνει μ…ί … πολύ άσχημα.

Α.: Πάρε ασθενοφόρο τουλάχιστον, ρε μ….α.

 Β.: Εχω φύγει, έχω φύγει… τον έχω κάνει μ…ι.

Α.: Τι λες, ρε μ….α. Κλείσε μια, ρε φίλε.

Σε άλλη συνομιλία, μέλος της σπείρας επικοινωνεί με την 22χρονη αστυνομικό.

Β.: Ελα…

Αστ.: Να σου πω ρε, τι κάνετε;

Β: Εδώ, καθόμαστε. Μας τρελαίνουν με έναν…

Αστ.: Θυμάστε τότε που είχαμε πάει για καρτ και ήταν και ο Α.;

Β.: Ναι…

Αστ.: Και θα ερχόταν και ο φίλος του, ο Γ.;

Β.: Ναι.

Αστ.: Εφυγε αυτός ή είναι εδώ;

Β.: Δεν ξέρω. Γιατί;

Αστ.: Εε, για να προσέχει, μωρέ, με το αμάξι. Γιατί μου είχες πει ότι δεν έχει καλά λάστιχα.

Β.: Α, οk.

 «Θα σας κάψω ζωντανούς»

«Ηρθατε να με πιάσετε και επειδή δεν με βρήκατε στην εστία, πιάσατε την κόρη μου. Αν δεν την αφήσετε σε λίγο θα σας κάψω ζωντανούς, θα πεθάνετε όλοι». Αυτά τα λόγια φώναζε στους αστυνομικούς του Α.Τ. Ζωγράφου, ο «Εσκο» το πρωί της Τρίτης, αμέσως μετά τη σύλληψη μελών της οικογένειάς του. Αμέσως μετά κινήθηκε προς την πύλη της Πολυτεχνειούπολης. Εκεί προσέγγισε το αυτοκίνητο της 35χρονης ανθυπαστυνόμου και του συνάδελφου της και τους ρώτησε την ώρα. Οταν πήρε αρνητική απάντηση, είπε: «ρε μ….α, φοράτε αλεξίσφαιρο. Μπ…οι είστε. Θα σας σκοτώσω». Ο 30χρονος είχε τα χέρια στις τσέπες του μπουφάν του και οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι έκρυβε κάτι επικίνδυνο. Μόλις έκανε κίνηση, ο άνδρας αστυνομικός πυροβόλησε μία φορά χωρίς να αποτρέψει την επίθεση. Ο «Εσκο» κατάφερε δύο χτυπήματα με το κατσαβίδι στην 35χρονη ανθυπαστυνόμο, η οποία σήκωσε το χέρι, ενώ πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του.

Συναγερμός στον «Ερυθρό Σταυρό»

Το απόγευμα της Πέμπτης σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία όταν άγνωστα άτομα επιχείρησαν να προσεγγίσουν το δωμάτιο όπου νοσηλεύεται ο αρχηγός των συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης, στον «Ερυθρό Σταυρό». Σύμφωνα με πληροφορίες, 5 άνδρες, συνοδεία μίας γυναίκας, η οποία υποστήριξε ότι είναι δικηγόρος, ζήτησαν να δουν τον «Εσκο», όμως οι αστυνομικοί δεν τους το επέτρεψαν και έτσι αποχώρησαν. Ο ένας από τους άνδρες έμεινε με το αυτοκίνητό του έξω από το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση της Αστυνομίας και να προσαχθεί στην Ασφάλεια. Εκεί διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αδελφό του τραυματισμένου κακοποιού.

Εν τω μεταξύ, σε… Αirbnb στην Πρέβεζα είχαν βρει καταφύγιο δύο ακόμα μέλη των συμμοριών που εγκατέλειψαν την Αθήνα μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη, την περασμένη Τρίτη. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα αλβανικής καταγωγής, που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ελεύθεροι οι «7»

Ελεύθεροι αφέθηκαν επτά από τους συλληφθέντες για την υπόθεση των συμμοριών στην Πολυτεχνειούπολη, ανάμεσά τους και η 22χρονη αστυνομικός, η οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Πρόκειται για τους συλληφθέντες που κατηγορήθηκαν σε βαθμό πλημμελήματος και έχουν κατά τις δικαστικές Αρχές μικρότερη εμπλοκή με τις αποδιδόμενες πράξεις. Οι 7 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, με τις δίκες τους να αναβάλλονται από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Οι υπόλοιποι 16 συλληφθέντες στην Πολυτεχνειούπολη θα οδηγηθούν σήμερα σε τακτικό ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν για βαρύτερες κατηγορίες, όπως εγκληματική οργάνωση και ληστείες. Σε βάρος της 22χρονης διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Με πληροφορίες από τον Ελεύθερο τύποΠολυτεχνειούπολη: Η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη ποζάρει με όπλο στο χέρι


28/09/2022Η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη εμφανίζεται με πιστόλι στα χέρια στην Πανεπιστημιούπολη

Αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (27/9/2022) σε Πολυτεχνειούπολη, Ζωγράφου, Καισαριανή και Βύρωνα, με στόχο τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες. Μεταξύ των συλληφθέντων στη φοιτητική εστία και μια… δόκιμη αστυνομικός.

Η αστυνομική επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου και τις γύρω περιοχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ξεκίνησε στις 6:00 το πρωί της Τρίτης (27/9/2022) και έγινε με των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και των ΕΚΑΜ. Μετά τις έρευνες, συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα, 9 σε σπίτια των περιοχών Ζωγράφου και Βύρωνα και 13 στους χώρους της φοιτητικής εστίας. Μεταξύ των συλληφθέντων της αστυνομικής επιχείρησης βρισκόταν και μια δόκιμη αστυνομικός.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ, η νεαρή αστυνομικός είχε ενεργό ρόλο και ενημέρωνε τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας.  Αυτή φαίνεται ότι διατηρούσε δεσμό με ένα άτομο που έχει ποινικό παρελθόν και έχει απασχολήσει τις αρχές. Μάλιστα, φωτογραφία που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (28/9/2022) την δείχνει στην Πολυτεχνειούπολη με ένα πιστόλι στα χέρια…


Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στις συλλήψεις της συμμορίας - Ο ρόλος της δόκιμης ανθυπαστυνόμου

 Επί πέντε χρόνια βρίσκονταν στη φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου τα μέλη της συμμορίας που εξαρθρώθηκε έπειτα από την μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ με τις συλλήψεις 22 ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες φαίνεται να αποτελούν συνέχεια άλλης άγριας αλβανικής συμμορίας, η οποία επίσης είχε ως ορμητήριό της τις παλιές εστίες της Πολυτεχνειούπολης και η οποία έκανε ακόμα και απαγωγές ανηλίκων, παίρνοντας κλειδιά από σπίτια τα οποία και λήστευε στη συνέχεια. Η συγκεκριμένη συμμορία είχε εξαρθρωθεί πριν από δύο χρόνια.Όσον αφορά στη δόκιμη ανθυπαστυνόμο που συνελήφθη και λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης, ερευνάται από την διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ο ρόλος που έπαιζε στη συμμορία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως γνωρίστηκε μέσα από μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τον Αλβανό σύντροφό της  ο οποίος βρίσκονταν ψηλά στην  «ιεραρχία»της εγκληματικής οργάνωσης.

 Μέσω facebook και από βίντεο που αναρτούσαν τα μέλη της συμμορίας, οι αστυνομικοί τους ταυτοποίησαν και για άλλες ληστείες.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι το ορμητήριό τους ήταν οι παλιές εστίες της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου.

Πολυτεχνειούπολη: Νεαροί ποζάρουν με όπλα και χιλιάδες ευρώ - Το βίντεο που «έκαψε» τη συμμορία

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τις εστίες στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, όπου η αστυνομία έκανε έφοδο το πρωί της Τρίτης ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα δείχνει νεαρούς να ποζάρουν με όπλα και στοίβες από χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Το βίντεο δημοσίευσε το Mega. Στο συγκεκριμένο βίντεο δεν φαίνονται τα πρόσωπα των νεαρών, ωστόσο το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως αστυνομία έχει καταφέρει να τους ταυτοποιήσει και μάλιστα φαίνεται να είναι δύο από τα άτομα που συνελήφθησαν στη χθεσινή επιχείρηση.

Ζωγράφου: Πώς έγινε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ27/09/2022

Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στου Ζωγράφου, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός πολίτη.

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (27/9/2022) στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Υπήρχε η πληροφόρηση ότι συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά χρησιμοποιούσε την εστία ως “στρατηγείο”. Ένας 30χρονος Αλβανός φέρεται να είναι ο αρχηγός της συμμορίας και ήταν αυτός που αντέδρασε.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. μια 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και ενώ αποχωρούσε της επιτέθηκε ο 30χρονος. Τότε εκείνη έβγαλε το όπλο της και τον πυροβόλησε. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του, ενώ εις βάρος του εκκρεμούσαν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Μεσσηνία: Στον εισαγγελέα οι γονείς του κακοποιημένου βρέφους - Σε κρίσιμη κατάσταση το μωρό26/09/2022

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένο, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ένα 4μηνος βρέφος από τη Μεσσηνία.

Οι γιατροί σε μια πρώτη διάγνωση διαπίστωσαν ότι το βρέφος είχε υποστεί το λεγόμενο τραύμα έντονης πίεσης που συμβαίνει όταν κάποιος πάρει στα χέρια του ένα βρέφος και αρχίσει να το ταρακουνά με ένταση και πίεση.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα οι γονείς του τεσσάρων μηνών βρέφους που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», αφού ο πατέρας του το ταρακούνησε έντονα με αποτέλεσμα το μωρό να φέρει βαριές κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του.

Ο 20χρονος πατέρας του παιδιού ταξίδεψε μαζί με το βρέφος στην Αθήνα, ωστόσο λίγο αργότερα συνελήφθη από τις αρχές. Ο 20χρονος παραδέχτηκε πως ενώ η γυναίκα του και μητέρα του παιδιού έλειπε στην εργασία της και φύλαγε εκείνος το παιδί, το μωράκι έκλαιγε και εκείνος εκνευρίστηκε, το πίεσε πολύ και το ταρακούνησε με βία.
Καβάλα: 25χρονος ο δολοφόνος του 52χρονου - Τον σκότωσε γιατί του έκανε bullying


23/09/2022

Ένας πρώην εργαζόμενος στο εργοστάσιο μαρμάρων της Χρυσούπολης Καβάλας, είναι ο δράστης της δολοφονίας του 52χρονου άνδρα, την προηγούμενη Παρασκευή.

Ο 25χρονος άνδρας, ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι το θύμα ήταν υπεύθυνο για την απόλυσή του από την επιχείρηση, 6 μήνες πριν. Μάλιστα όπως είπε στους αστυνομικούς, ο 52χρονος του έκανε… bullying, όσο καιρό εργαζόταν στο εργοστάσιο.

Ο κλοιός γύρω από τον δράστη είχε αρχίσει να στενεύει τα τελευταία 24ωρα, καθώς οι αστυνομικοί είχαν συγκεντρώσει πολύτιμες καταθέσεις από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος, που «φωτογράφισαν» τον 25χρονο. Παράλληλα, η εικόνα του καθ’ ομολογίαν δράστη είχε αποτυπωθεί από κάμερες ασφαλείας σε κοντινό σημείο.

Συγκεκριμένα στο βιντεοληπτικό υλικό που είχαν στην κατοχή τους οι αρχές, η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο 25χρονος είχε καταγραφεί να κινείται την κρίσιμη ώρα λίγο μετά τη δολοφονική επίθεση λίγα μέτρα μακριά από το εργοστάσιο.
Ο δράστης περίμενε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής τον 52χρονο έξω από το εργοστάσιο μαρμάρου. Όταν λίγο μετά τις 05:00 είδε το θύμα να βγαίνει από το αυτοκίνητό του, τον πυροβόλησε μία φορά με κυνηγετικό όπλο, από απόσταση περίπου 10 μέτρων.

Το «εννιάβολο» φυσίγγι για αγριογούρουνα, που χρησιμοποίησε, προκάλεσε 7 θανατηφόρα τραύματα στον 52χρονο, κάτι που σύμφωνα με τους αστυνομικούς μαρτυρά τον καλό στόχο του δράστη που όπως και το θύμα είχε ενασχόληση με το κυνήγι. Ο 25χρονος, είχε σχεδιάσει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια την αποτρόπαιη πράξη.

Για να μην γίνει αντιληπτός από τα άτομα που δούλευαν μέσα στο εργοστάσιο, ήταν κρυμμένος μέσα σε ένα διπλανό χωράφι και μόλις ολοκλήρωσε την δολοφονική επίθεση , τράπηκε σε φυγή μέσα από τα διπλανά χωράφια.

Ο 52χρονος άνδρας εργαζόταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση ως επιστάτης τα τελευταία 32 χρόνια. Ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα του αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.


Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Σάλος για την νοσηλεύτρια που έπαθε ηλεκτροπληξία – Εικόνες σοκ από τα γυμνά καλώδια

22/09/2022

Η γυναίκα ηλικίας 25 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκε σε θάλαμο covid του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν 11 ασθενείς, προκειμένου να τοποθετήσει ορό σε έναν ασθενή.

Χτυπήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα, ακουμπώντας στα γυμνά καλώδια καθώς ο θάλαμος είναι και πολύ κακή κατάσταση, με καλώδια γυμνά εκτεθειμένα.

Παρόλο που η διοίκηση του νοσοκομείου είχε ενημερωθεί για την κατάσταση και τους κινδύνους που εγκυμονεί η έκθεση των γυμνών καλωδίων, δεν έγινε τίποτα απολύτως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η διοίκηση του νοσοκομείου, και συγκεκριμένα ο διοικητής του νοσοκομείου, ζήτησε να μην βγει το θέμα στην επιφάνεια και να μην δοθεί συνέχεια στο θέμα, καθώς, όπως υποστηρίζει η πλευρά του νοσοκομείου, οι ευθύνες θα πέσουν στην τεχνική υπηρεσία που έχει την αρμοδιότητα.
Η γυναίκα, που το ηλεκτρικό ρεύμα διαπέρασε το σώμα της, νοσηλεύτηκε στην καρδιολογική κλινική. Η υγεία της δεν κινδυνεύει ωστόσο η γιατρός που την εξέτασε έκανε ρόλο για καρδιολογικές αρρυθμίες μετά το περιστατικό, χαρακτηριστικό σύμπτωμα της ηλεκτροπληξίας.

Η νεαρή γυναίκα πήρε εξιτήριο μετά την 48ωρη παρακολούθησή της απ΄ τους γιατρούς.

Άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας


Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Υγείας, μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα, και υπήρξε κινητοποίηση για την επιδιόρθωση των βλαβών.

Παρόλες τις προσπάθειες να πέσει «στα μαλακά» η ιστορία και να μην δοθεί συνέχεια, υπήρξε παρέμβαση από το υπουργείο. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι γιατροί και οι τεχνικοί είχαν ενημερώσει τον διοικητή για την κατάσταση και είχαν ζητήσει να μην λειτουργεί ο χώρος, καθώς πριν ήταν αποθήκη, ωστόσο δεν έγινε καμία απολύτως κίνηση από την πλευρά του νοσοκομείου, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
Τραγωδία στην Αρκαδία: «Καλό παράδεισο αγγελέ μου» - Το σπαρακτικό αντίο της μάνας του 15χρονου

21/09/2022
Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στο χωριό Κανδύλα Αρκαδίας όπου ένα 15χρονο παιδί έχασε τη ζωή του μετά από πτώση που είχε με το ποδήλατό του.

Τραγικές φιγούρες, οι γονείς του, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πώς χάθηκε τόσο απροσδόκητα το αγγελούδι τους.

«Καλό παράδεισο άγγελε μου θα σε αγαπώ για πάντα μου λείπεις αγόρι μου γλυκό!!!», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook η μητέρα του 15χρονου αποχαιρετώντας το γιο της.

«Ο μοναδικός τσολιάς στον Άγιο Γιώργη θα είσαι εσύ λεβέντη μου», είναι το μήνυμα του τραγικού πατέρα ο οποίος παλεύει να σταθεί στα πόδια του και να στηρίξει τη μητέρα και τον αδελφό του 15χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος μαζί με δύο φίλους του είχαν πάει βόλτα με τα ποδήλατα στο δρόμο που οδηγεί προς το Λεβίδι.

Ο νεαρός τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι, όταν το ποδήλατο που οδηγούσε, συγκρούστηκε, για άγνωστη ακόμα αιτία, στο 39,7ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης - Λεβιδίου - Νεμέας, με άλλο ποδήλατο, το οποίο οδηγούσε 13χρονος.Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, το ποδήλατο που οδηγούσε ο 15χρονος και είχε κατεύθυνση από Νεμέα προς Λεβίδι, συγκρούστηκε με προπορευόμενο ποδήλατο, που οδηγούσε ο 13χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 15χρονος.

Στη συνέχεια ο νεαρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στα τραύματά του.

«Είχαν πάει να παίξουν με τα ποδήλατα. Κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες, τι παιδί βρέθηκε πλημμυρισμένο με αίματα στο κεφάλι. Ένας από την παρέα πήγε στο βενζινάδικο που είναι στα 500 μέτρα να ζητήσει βοήθεια. Είναι μια τραγωδία για την οικογένειά του αλλά και για όλο το χωριό», λέει στο protothema.gr ο κ. Γιώργος Οικονομόπουλος, αντιδήμαρχος Τριπόλεως, ο οποίος είναι φίλος του πατέρα του αδικοχαμένου μαθητή.

Προανάκριση για τα ακριβή αιτία του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Τριπόλεως.

Αίσιο τέλος στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου: Η ΟΠΚΕ απομάκρυνε τον Πάνο Αργιανίδη που απειλούσε να αυτοκτονήσει

20/9/2022

Τέλος στο θρίλερ με τον πρώην παίκτη του Survivor, Πάνο Αργιανίδη, ο οποίος είχε κλειστεί σε τουαλέτα στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Από τα ξημερώματα είχε κλειστεί στην τουαλέτα.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα όταν, για άγνωστο λόγο, ο Πάνος Αργιανίδης, ο μάνατζερ ράγκμπι, όπως είχε γίνει γνωστός από τη συμμετοχή του στο Survivor, κλείστηκε στην τουαλέτα των ΕΛΤΑ Κρυονερίου και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, απειλούσε να αυτοκτονήσει.


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας (19.09.2022) ο Πάνος Αργιανίδης εξαφανίστηκε από το πόστο του. Στις 02:00 τα ξημερώματα κλείστηκε στην τουαλέτα και άρχισε να κάνει βιντεοκλήσεις σε συγγενείς του, απειλώντας να κάνει κακό στον εαυτό του.

Τις τελευταίες μέρες, όπως αναφέρουν άνθρωποι που τον γνωρίζουν, ο πρώην παίκτης του Survivor δεν ήταν καλά ψυχολογικά.

Όταν άρχισε να απειλεί ότι θα κάνει κακό στον εαυτό του, κλήθηκε η αστυνομία στο σημείο άλλα όταν έφτασε στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου, ο Πάνος Αργιανίδης αρνήθηκε να βγει από την τουαλέτα όπου είχε κλειστεί και πέταγε χλωρίνες στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Στο σημείο κλήθηκε και ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η οικογένειά του.

Τελικά, χρειάστηκε η επέμβαση της ΟΠΚΕ για να τελειώσει το θρίλερ. Οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα και μπήκαν στην τουαλέτα, συνέλαβαν τον Πάνο Αργιανίδη και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα του Διονύσου.
ΕΛΤΑ Κρυονερίου: Πρώην παίχτης του Survivor απειλεί να αυτοκτονήσει

20/9/2022
Συναγερμός έχει σημάνει στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου Αττικής από το βράδυ της Δευτέρας καθώς μέσα στο κτήριο βρίσκεται ο Πάνος Αργιανίδης και απειλεί να αυτοκτονήσει.

Ο πρώην παίχτης του Survivor, ο οποίος έγινε γνωστός ως μάνατζερ ράγκμπι, έχει κλειστεί μέσα στην τουαλέτα στο κέντρο διαλογής δεμάτων και απειλεί να βάλει τέλος στη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε κρίση και σπάει ό,τι βρει μέσα στον χώρο. Άνδρες της πυροσβεστικής έχουν ανέβει με σκάλα από την εξωτερική πλευρά και προσπαθούν να του μιλήσουν με ντουντούκες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Πάνος Αργιανίδης εργάζεται στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου ως υπεύθυνος ασφαλείας τους κτηρίου.

Επί τόπου βρίσκεται η οικογένειά του, δύο διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ, η Άμεση Δράση και άνδρες της ΟΠΚΕ.

Γλυφάδα: Βασάνισαν στο σπίτι της 55χρονη και άρπαξαν κοσμήματα αξίας 1 εκατ.

19/09/2022

Οι δύο δράστες που εισέβαλαν τα ξημερώματα στο σπίτι μιας 55χρονης στην περιοχή της Γλυφάδας είχαν ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και φαίνεται να γνώριζαν ότι η γυναίκα στο σπίτι είχε και χρήματα και κοσμήματα.

Αφού άρχισαν να την απειλούν ότι θα της κάνουν κακό και να την χτυπούν σε διάφορα σημεία του σώματός της, κατάφεραν να εντοπίσουν ένα χρηματοκιβώτιο και αφού το άρπαξαν έκαναν άνω κάτω το σπίτι για να εντοπίσουν όσο περισσότερα πολύτιμα αντικείμενα μπορούσαν.

Ο ένας από τους δράστες απειλούσε συνεχώς τη γυναίκα ότι θα της κάνει κακό και την κρατούσε ακινητοποιημένη στα χέρια και στα πόδια, σφίγγοντάς τα δυνατά με τα χέρια του, και το άλλο μέλος της συμμορίας συνέχιζε να ψάχνει.
Όταν κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε κάτι άλλο για να κλέψουν εξαφανίστηκαν και η γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, μέσα στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν χρήματα που άγγιζαν τις 100.000 ευρώ, καθώς επίσης και κοσμήματα που η αξία τους υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ.
Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες είχαν ξαναπάει με κάποιο πρόσχημα στο σπίτι της 55χρονης, καθώς φάνηκε να γνωρίζουν τους χώρους του σπιτιού.


cnn.gr

Καβάλα: Το κίνητρο της άγριας δολοφονίας του 52χρονου – Ακαριαίος ο θάνατός του

16/9/2022

Προσωπικές διαφορές φαίνεται να είναι το κίνητρο της άγριας δολοφονίας του 52χρονου έξω από την επιχείρηση όπου εργαζόταν τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Καβάλα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.
 
Από την Αστυνομία κάνουν λόγο για έναν δράστη ο οποίος έστησε καρτέρι θανάτου στον 52χρονο και τον πυροβόλησε με καραμπίνα σχεδόν εξ επαφής, στην περιοχή της καρδιάς με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

Το πτώμα του 52χρονου παραμένει στον χώρο της επιχείρησης μαρμάρου όπου σημειώθηκε η δολοφονία έως ότου η Σήμανση συλλέξει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και αφιχθεί στο σημείο ιατροδικαστής.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για άτομο στο οποίο άνηκε η επιχείρηση, αλλά έγινε γνωστό πως ο 52χρονος ήταν τελικά υπάλληλος και εργαζόταν ως εργοδηγός στην επιχείρηση που εδρεύσει έξω από τη Χρυσούπολη, στον δρόμο προς Κεραμωτή.

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση είναι σοκαρισμένοι από τη δολοφονία του συναδέλφου τους. Μάλιστα, την ώρα του φονικού, ορισμένοι από αυτούς ήταν ήδη μέσα στον χώρο εργασίας, αλλά δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.
Υπενθυμίζεται ότι το θύμα ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύζυγός του αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Η Αστυνομία θεωρεί ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψη του δράστη και έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Καβάλα: Εκτέλεσαν 52χρονο στη Χρυσούπολη - Ενέδρα θανάτου έξω από τη δουλειά του

16/09/2022

Άγρια δολοφονία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Καβάλα με θύμα έναν 52χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του proininews.gr, άγνωστοι έστησαν καρτέρι θανάτου έξω από την επιχείρηση όπου εργαζόταν ο 52χρονος.

Ο άνδρας, όπως κάθε πρωί πήγε στη δουλειά του και την ώρα που κατέβηκε από το αυτοκίνητό του δέχτηκε «βροχή» πυροβολισμών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Ειρήνη Παππά
14/09/2022

Πέθανε σε ηλικία 96 ετών η σπουδαία ηθοποιός Ειρήνη Παππά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η εκπομπή «Super Κατερίνα».

Γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1929 στο Χιλιομόδι Κορινθίας ως Ειρήνη Λελέκου.

Οικογένεια
Γεννήθηκε σε οικογένεια δασκάλων, όπως ο παππούς της, οι γονείς της και η θεία της που την επηρέασαν στη μόρφωσή της. Η μητέρα της Ελένη Λελέκου, από το γένος Πρεβεζάνου, ήταν δασκάλα, από την οποία είχε ακούσει πολλά παραμύθια και ιστορίες Ο πατέρας της Σταύρος Λελέκος ήταν καθηγητής κλασικού δράματος, υπήρξε διευθυντής στο σχολείο του Σοφικού Κορινθίας και την έμαθε να διαβάζει αρχαίους Έλληνες.] Οι γονείς της είχαν τέσσερα κορίτσια.[ Αδελφές της είναι η Ευαγγελία Λελέκου-Μανθοπούλου (1925-), ιατρός ακτινολόγος, πρώην διευθύντρια του νοσοκομείου Άγιος Σάββας και η λογοτέχνιδα και ποιήτρια Δέσποινα Λελέκου-Τατάκη (1926- 2009).Ο προπάππος της Σταύρος Λελέκος, γύρω στα τέλη του 19ου αιώνα, έγραψε το πρώτο συντακτικό της ελληνικής γλώσσας (1881), όπως και άλλα βιβλία για την δευτεροβάθμια εκπαίδευσηΟι γονείς της είχαν αντιρρήσεις όταν στην εφηβεία της τους είπε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός

Ανιψιός της είναι ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μανούσος Μανουσάκης, γιός τής αδελφής της Δέσποινας.[10] Επίσης ανιψιός της είναι και ο ηθοποιός Αίαντας Μανθόπουλος, γιος της αδελφής της Ευαγγελίας.

Δεν απέκτησε δικά της παιδιά

Γάμοι και σχέσεις


Το 1947 παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Άλκη Παππά (1922-2018), με τον οποίο χώρισαν το 1951, αλλά διατήρησε μέχρι και σήμερα το επίθετό του Η ίδια προτιμούσε να γράφει το επίθετο με ένα «π», δηλαδή «Παπά» (όπως στα αγγλικά «Irene Papas»). Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο γάμος τους διήρκεσε από το 1943 έως το 1947Η ίδια είχε αποκαλύψει το 2004 στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, μετά τον θάνατο του Μάρλον Μπράντο, ότι υπήρξε μεταξύ τους μια μακρά και «μυστική αγάπη». Η ίδια είχε πει ότι είχαν συναντηθεί το 1954 στη Ρώμη. Όπως είπε τον εκτιμούσε πολύ, ήταν το «μεγάλο πάθος της ζωής της» και συναντήθηκαν για τελευταία φορά το 1999 στην Αθήνα.[4][14][15]

Ζούσε

στην Πελοπόννησο, στο Χιλιομόδι Κορινθίας (το χωριό που μεγάλωσε), με προβλήματα υγείας λόγω της ασθένειας Αλσχάιμερ

Σταδιοδρομία


Ξεκίνησε από την ηλικία των 15 ετών ως ραδιοφωνική παραγωγός, τραγουδίστρια και χορεύτρια σε διάφορες εκδηλώσεις. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, που τότε ονομαζόταν Εθνική Σχολή Κλασικού Θεάτρου με σπουδαίους δασκάλους όπως τους Γιώργο Γληνό, Νικόλαο Παρασκευά, Λουκά Καρυντινό, Πέλο Κατσέλη, Δημήτρη Ροντήρη, κλπ.

Κινηματογράφος και θέατρο


Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1948, στην επιθεώρηση των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου Άνθρωποι… Άνθρωποι, στη Λυρική Σκηνή, με τους σημαντικότερους ηθοποιούς της εποχής Στην αυτοβιογραφία του ο Αλέκος Σακελλάριος, γράφει ότι την πρωτοείδε στο Σύνταγμα. Λόγω της εμφάνισής της, της ένδυσης και του περπατήματος της του έμοιαζε σαν «ζωντανή Καρυάτιδα». Την παρουσίασε στον Φίνο και έπαιξε στην πρώτη της ταινία το 1948, που ήταν οι Χαμένοι άγγελοι του Νίκου Τσιφόρου.

Το 1951 έγινε γνωστή διεθνώς με την κοινωνική δραματική ταινία Νεκρή Πολιτεία της Φίνος Φιλμ, στον Μυστρά, που προβλήθηκε, αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα, στο Φεστιβάλ των Καννών, του σκηνοθέτη Φρίξου Ηλιάδη και συμπρωταγωνιστή τον Γιώργο Φούντα (ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά στον κινηματογράφο) και διαδραματίζεται στον Μυστρά.Τρεις από τις ταινίες στις οποίες η Ειρήνη Παππά πρωταγωνίστησε προτάθηκαν για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, με την γαλλόφωνη Ζ του Κώστα Γαβρά να το κατακτά, ενώ υποψήφιες υπήρξαν επίσης και δύο ελληνικές ταινίες, μεταφορές στην μεγάλη οθόνη αρχαίων τραγωδιών, η Ηλέκτρα και η Ιφιγένεια.

Η Ειρήνη Παππά συμμετείχε σε πολλές χολιγουντιανές παραγωγές, ενώ πρωταγωνίστησε και στο θέατρο Μπρόντγουεϊ το 1967.

Το 1979 στο Ηρώδειο, όταν ήταν να παιχτεί το Αντώνιος και Κλεοπάτρα, βρέθηκε σε διαμάχη με τον Δημήτρη Χορν που είχε εκφραστεί απαξιωτικά εναντίον της.

Κριτικές


Σύμφωνα με τον κριτικό Ρότζερ Ίμπερτ, είχε τρία «μειονεκτήματα», το ύψος της, που έκανε πολλούς ηθοποιούς να μην θέλουν να σταθούν δίπλα της, την ομορφιά της που ήταν ανταγωνιστική για τις άλλες ηθοποιούς και τη «βαριά» πελοποννησιακή προφορά της.Ο Πορτογάλος σκηνοθέτης Μανοέλ Ντε Ολιβέιρα, είχε πει ότι είναι «η πανέμορφη και μεγαλοπρεπή φιγούρα που ενσαρκώνει τη γυναικεία ψυχή στη βαθύτερη έκφραση της και η εικόνα της Ελλάδας όλων των εποχών»

Αναγνώριση


 


Στην Ελλάδα δεν έχει αναγνωριστεί τόσο, όσο διεθνώς. Τιμήθηκε με το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο το 1995

Το 2008, η Ιταλία την τίμησε με το «Βραβείο Ρώμη» στο αρχαίο θέατρο της «Όστια Αντίκα»Τότε όταν παρέλαβε το βραβείο είχε πει: «Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω, μπορώ μόνο να πω ότι η Αθήνα θα είναι πάντα η μητέρα μου, αλλά η Ρώμη, παράλληλα, είναι δεύτερη μητέρα μου, από ξεκάθαρη επιλογή μου» Στην Ιταλία συνεργάστηκε με πολλούς Ιταλούς σκηνοθέτες και οι Ιταλοί την αγάπησαν, λέγοντας Bella Greca και Irene Nostra (δηλ. «η δικιά μας Ειρήνη») Στην Ιταλία κατέφυγε τα χρόνια της χούντας, δεδομένου ότι ήταν υποστηρίκτρια του κομμουνισμού

Η Πορτογαλία έδειξε την εκτίμησή της με την υποστήριξη στο θέατρο που ίδρυσε εκεί για να παίζονται αρχαίες τραγωδίες.Γι' αυτό το θέατρο η Ειρήνη Παππά διέμενε στην Πορτογαλία τα τελευταία ενεργά χρόνια της

Το 2000 τιμήθηκε με τον τίτλο «Γυναίκα της Ευρώπης» και το 2009 με τον Χρυσό Λέοντα Μπιενάλε του Θεάτρου της Βενετίας, από τα χέρια του σκηνοθέτη Μαουρίτσιο Σκαπάρο

Τα τελευταία χρόνια είχε τιμηθεί και με τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Τορ Βεργκάτα της Ρώμης στην Ιταλία.Συνολικά έλαβε περισσότερες από 24 τιμητικές διακρίσεις και βραβεία.

Πολιτική


Μεταπολιτευτικά είχε ασχοληθεί και με την πολιτική. Ήταν μέλος του ΚΚΕ, αλλά θαύμαζε την προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου. Είχε γίνει φίλη με τη Δήμητρα Λιάνη, όταν στην τελευταία κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου η Λιάνη είχε γίνει στόχος επιθέσεων από τα ΜΜΕ, η Ειρήνη Παππά την υπερασπίστηκε.


Άνοιξαν τα σχολεία: Με ποια μέτρα ανοίγουν; Χωρίς κενά εκπαιδευτικών και με θέρμανση;12/09/2022

Στη φετινή χρονιά όπως και στις προηγούμενες θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία.
Συγκεκριμένα η τροχαία θα διενεργήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους σε σχολικά αυτοκίνητα – λεωφορεία προκειμένου να δουν εάν πληρούν τις προϋποθέσεις, και αφορά στους ελέγχους ΚΤΕΟ, για το εάν φορούν ζώνες τα παιδιά, εάν τα οχήματα είναι ασφαλισμένα, καθώς και όλες τις προϋποθέσεις για να κινούνται και να μεταφέρουν παιδιά.

Μάλιστα έχουν επιλεγεί σημεία όπου έχουν σημειωθεί τροχαία ατυχήματα.

Πώς ανοίγουν τα σχολεία

Πρώτο κουδούνι για 1.341.985 μαθητές

Έως τις 17.30 τα ολοήμερα σχολεία

Προαιρετική χρήση μάσκας για μαθητές και εμβολιασμένους καθηγητές

Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί: Rapid test ή PCR εβδομαδιαίως με δικά τους έξοδαΠενθήμερη κατ’οίκον από μόνωση στα κρούσματα

 Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας έστειλε ευχές σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για μια καλή σχολική χρονιά ενώ η κυβέρνηση από την πλευρά της δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και ότι θα δοθούν τα κονδύλια για τη θέρμανση στα σχολεία.

«Είμαστε πανέτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης ,ενώ ξεκαθάρισε ότι φέτος δεν θα υπάρχουν κενά στα σχολεία. Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει υπάρξει επικοινωνία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ούτως ώστε να δοθούν κονδύλια για τη θέρμανση των σχολείων τον χειμώνα.


Μηνύματα για τη νέα σχολική χρονιά - Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μας μαθητές. Αγαπητοί και αγαπητές εκπαιδευτικοί, η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά γεμάτη αισιοδοξία, με δημιουργική διάθεση και με στόχο ένα ποιοτικό, συμπεριληπτικό, σύγχρονο, καινοτόμο σχολείο. Το σχολείο και φέτος θα έχει σημαντικές καινοτομίες, όλες σχεδιασμένες για να εξασφαλίσουν περισσότερα και καλύτερα εφόδια για τα παιδιά μας, ένα πιο σταθερό και με δυνατότητες εξέλιξης εργασιακό περιβάλλον για τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη μας, ένα αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό σύστημα για όλους. Οι μαθητές μας θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε καινοτόμα προγράμματα, όπως το νέο ολοήμερο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί όμιλοι με αντικείμενα και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης, καθώς και σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία όπως διαδραστικούς πίνακες και σετ ρομποτικής, που θα εγκατασταθούν σταδιακά στα σχολεία όλης της χώρας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 
Αγαπητά μας παιδιά, απευθύνομαι ιδιαίτερα σε εσάς, με την ευχή να αξιοποιήσετε όλα τα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας, αλλά κυρίως τη φαντασία σας, τις ικανότητές σας, τα ταλέντα και τις κλίσεις σας, ώστε να εμπνευστείτε, να δημιουργήσετε, να χαρείτε τη σχολική χρονιά, να διδαχθείτε αλλά και να διδάξετε, αφού κι εμείς οι μεγαλύτεροι μαθαίνουμε διαρκώς από εσάς και μας κάνετε υπερήφανους. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους, με υγεία, πρόοδο και κάθε επιτυχία στους υψηλούς στόχους σας!

Μήνυμα της υφυπουργού Παιδείας Ζέτας Μακρή

Αγαπητά παιδιά, η μεγάλη ημέρα έφτασε! Η πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς είναι η αρχή μιας υπέροχης εμπειρίας μάθησης, γνώσης, εξερεύνησης! Το φιλόξενο σχολικό περιβάλλον σας υποδέχεται και αυτή τη χρονιά στις διαδρομές του, να τις περπατήσετε, να τις ζήσετε, να τις αξιοποιήσετε, να τις ανακαλύψετε, να τις διευρύνετε!

Με εφόδια στο ταξίδι σας αυτό τα νέα εμπλουτισμένα προγράμματα, τις εκπαιδευτικές καινοτομίες και τα ψηφιακά εργαλεία, η πορεία σας προδιαγράφεται δημιουργική και ενδιαφέρουσα, με κίνητρα και ερεθίσματα για να προχωρήσετε και να προοδεύσετε, με προκλήσεις και στόχους για να κατακτήσετε, με επιλογές και προοπτικές για να δημιουργήσετε, με δυνατότητες και ευκαιρίες για να αδράξετε!

 Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,το πρώτο κουδούνι, ένας ήχος οικείος και άρρηκτα δεμένος με τη σχολική ζωή, θα σημάνει την εκκίνηση και εσείς θα είστε εκεί, πανέτοιμοι, χαμογελαστοί, ανυπόμονοι να συναντήσετε συμμαθητές, δασκάλους, καθηγητές στην τάξη, στο προαύλιο, στο φυσικό σας χώρο, στο σχολείο σας!

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με έναν, συνολικό, αριθμό 25.000 διορισμών και την κάλυψη σε ποσοστό 90% των αναγκών σε εκπαιδευτικούς, όπως αυτές αποτυπώθηκαν από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Ευχές από ΣΥΡΙΖΑ

Τις καλύτερες ευχές της στην εκπαιδευτική κοινότητα δίνει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας Μερόπη Τζούφη, με την ευκαιρία έναρξης λειτουργίας των σχολείων. Η κα Τζούφη ασκεί ωστόσο την κριτική της στην κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας για την έλλειψη κατάλληλων μέτρων.

«Δεν επιτρέπεται τα σχολεία να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης της νόσου. Αντί για διάτρητα υγειονομικά πρωτόκολλα, η κυβέρνηση οφείλει να θωρακίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά τα σχολεία. Ελπίζω και εύχομαι να εξελιχθεί ομαλά για όλες και όλους η φετινή σχολική χρονιά και το ταξίδι της γνώσης να πραγματοποιηθεί χωρίς αναταράξεις μέσα σε ένα ισχυρό δημόσιο σχολείο, ανοιχτό στην κοινωνία και φιλόξενο για όλα τα παιδιά» αναφέρει σε δήλωσή της.

Ευχές από Τομέα Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Ευχόμαστε στους μαθητές / στις μαθήτριες, στους φοιτητές και στις φοιτήτριες, στους εκπαιδευτικούς και στους πανεπιστημιακούς καθηγητές ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ. Να κάνουμε την παιδεία και τη μόρφωση βασικές αξίες της ζωής μας και της κοινωνίας μας. Ο Σεπτέμβρης συνδέεται πάντα με μια νέα αρχή: για τα παιδιά, για τους νέους, για τις οικογένειές τους – μια αρχή για τη διαμόρφωση ενός δημιουργικού μέλλοντος. Γιατί τα Γράμματα και η Επιστήμη, η Γνώση και η Μάθηση αποτελούν στην ιστορία του ανθρώπου τα διαχρονικά πεδία πολιτισμικής, πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ανέλιξης. Και σήμερα στις αναδυόμενες εποχές της Γνώσης, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στα «σημεία των καιρών». Να αγωνιστούμε για δημοκρατική πολιτεία, για συνεκτική κοινωνία, για παιδεία και μόρφωση.

Το Σχολείο του Πολιτισμού και της Παιδείας, το Πανεπιστήμιο της Έρευνας και της Επιστήμης είναι οι θεσμοί μας που μπορούν να διευρύνουν διαρκώς τους ορίζοντες της προόδου στη χώρα μας, για έναν νέο Ψηφιακού περιεχομένου Διαφωτισμό. Δυστυχώς, η κυβέρνηση της Ν.Δ. και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχουν ασκήσει και ασκούν μια ευρεία αντιμεταρρυθμιστική εκπαιδευτική πολιτική. Δεν στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση. Εμείς, αγωνιζόμαστε σταθερά για έναν διαρκή εκδημοκρατισμό και εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος, για ποιότητα στην εκπαίδευση, για άμβλυνση των ανισοτήτων.


Λάρισα: Θρίλερ με την άγρια δολοφονία της 35χρονης – Δείτε το υπόγειο σπίτι που βρέθηκε νεκρή


09/09/2022
Πάνω σε ένα στρώμα μέσα στο δωμάτιο των ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων, σε υπόγειο πολυκατοικίας στην οδό Παπαναστασίου στη Λάρισα βρέθηκε χθες το πτώμα μιας 35χρονης.

Το κουβάρι της υπόθεση, που συνταράσσει από χθες τη Λάρισα, άρχισε να ξετυλίγεται όταν η δυσοσμία στην περιοχή έγινε ανυπόφορη για τους περιοίκους. Στο σημείο έφτασε πρώτα η ιδιοκτήτρια καταστήματος που βρίσκεται κοντά για να ελέγξει την πηγή της δυσοσμίας. Μόλις μπήκε στο υπόγειο αντίκρισε τη γυναίκα τυλιγμένη σε μια κουβέρτα και τότε ειδοποίησε την αστυνομία.
Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις όπου σύμφωνα και με τα πρώτα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης η γυναίκα φέρεται να έχει τραύμα στο κεφάλι.

Σήμερα το πρωί, έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος στελέχη του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών και της Ασφάλειας Λάρισας. Από την έρευνα της Αστυνομίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, προκύπτει ότι βασικός ύποπτος είναι ο σύντροφός της – υπήκοος Πακιστάν – ο οποίος εξαφανίστηκε και πλέον αναζητείται.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των γειτόνων, η γυναίκα είχε απασχολήσει την αστυνομία στο παρελθόν.

Κεφαλονιά: Σεισμός 5,4 Ρίχτερ. Τι είπες ο Λέκκας

08/09/2022

Σεισμός μεγέθους 5,4 Ρίχτερ έγινε στα ανοιχτά της Κεφαλονιάς λίγο πριν από τις 11 το πρωί της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο 57 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ληξουρίου και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 11.6 χιλιόμετρα.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο» είπε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο enikos.gr. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ εμφανίστηκε καθησυχαστικός υποστηρίζοντας πως δεν εμπνέει ανησυχία στους επιστήμονες.

Ατύχημα στο Allou Fun Park με τέσσερις τραυματίες: Εκτροχιάστηκε τρενάκι

07/06/2022

Ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Allou Fun Park, όταν εκτροχιάστηκε τρενάκι με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν οι άνθρωποι που βρίσκονταν σ'αυτό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος.

Ο υπεύθυνος του λούνα παρκ προσήχθη στο τμήμα.

Σεισμός στη Βοιωτία 3,8 Ρίχτερ – Ταρακουνήθηκε η Αττική

06/09/2022

Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο, ο οποίος έγινε αισθητός και στην Αττική.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στη Θήβα.

Γιατί οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο στη Θήβα


Να σημειωθεί ότι το περασμένο Σάββατο στην ίδια περιοχή, έγινε ακόμη ένας σεισμός 3,9 ρίχτερ με εστιακό βάθος μόλις 5χλμ, γεγονός που προβληματίζει τους επιστήμονες.

«Είναι ένας σεισμός σε ευαίσθητη περιοχή που έχει αρχίσει να δίνει εδώ και 1,5 χρόνο σεισμούς», «παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου» «είναι μια ιδιόρρυθμη περιοχή η Θήβα που μας έχει ταλαιπωρήσει στο παρελθόν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3.

Σύμφωνα με τον κ. Ευθύμιο Λέκκα, καθηγητή Γεωλογίας και πρόεδρο της ΟΑΣΠ, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας, αν και η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε περιοχή, όπου βρίσκεται σε σεισμική δραστηριότητα εδώ και ένα χρόνο.

Διευκρίνισε δε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως πιθανότατα το φαινόμενο στην περιοχή αποκλιμακώνεται.

Σεισμός και στην Καλαμάτα

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη προκαταρκτική λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε και τα ξημερώματα της Τρίτης, στις 05:44, στην κεντρική Πελοπόννησο.

Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στο 1 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 18 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης.

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά - Kαρφώθηκε σε ιχθυοπωλείο05/09/2022


Στην περιοχή των Συκεών, τα νερά από την έντονη βροχόπτωση ήταν τόσο ορμητικά που παρέσυραν ένα αυτοκίνητο, το οποίο καρφώθηκε σε ένα ιχθυοπωλείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το OPEN, αυτή είναι η δεύτερη φορά που όχημα καρφώνεται στο συγκεκριμένο ιχθυοπωλείο.

Ο συγκεκριμένος δρόμος σύμφωνα με τους κατοίκους μετατρέπεται σε χείμαρρο σε κάθε κακοκαιρία. «Τα νερά ήταν ποτάμι με αποτέλεσμα να παρασυρθούν δύο αυτοκίνητα. Πρώτα ένα κόκκινο που χτύπησε στη δική μου βιτρίνα και έφυγε μετά προς την στάση και το δεύτερο σφήνωσε στην τζαμαρία» περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας που έχει κατάστημα δίπλα από το ιχθυοπωλείο.

Πηγή: enikos.gr

Ιερά Σύνοδος για Μητροπολίτη Δωδώνης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του για τους βιασμούς

02/09/2022

Για απαράδεκτες και «και συλλήβδην προσβλητικές για το ανθρώπινο πρόσωπο και ειδικά τις γυναίκες και τα θύματα βιασμών» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος, για τις αδιανόητες δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση και δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

Οι σημερινές δηλώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή «Σήμερα» (ΣΚΑΪ) του εφησυχάζοντος Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου για την ψυχική και σωματική συμμετοχή των θυμάτων στο έγκλημα του βιασμού τους είναι απαράδεκτες, πολύ περισσότερο για ορθόδοξο κληρικό, και συλλήβδην προσβλητικές για το ανθρώπινο πρόσωπο και ειδικά τις γυναίκες και τα θύματα βιασμών.

Τονίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην εκπομπή εκπροσωπώντας τον εαυτό του και όχι τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου. Οι δηλώσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα του βιασμού, πέραν των άλλων, αμαυρώνουν και αδικούν κατάφωρα τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες και το αθόρυβο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο σε συνοδικό επίπεδο, όσο και μέσω των Ιερών Μητροπόλεων Αυτής και των φιλανθρωπικών φορέων τους, που στέκονται καθημερινώς και εμπράκτως στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέσα από δράσεις στηρίξεώς τους και ξενώνες φιλοξενίας τους, σε συνεργασία πάντοτε με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις αστυνομικές αρχές.
Η άνευ εξαιρέσεων αντιμετώπιση της γυναίκας ως ισότιμης με τον άνδρα και η προστασία της απέναντι σε κάθε μορφής κακοποίηση αποτελούν την επίσημη θέση και στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οποιαδήποτε άποψη κληρικού, ανεξαρτήτως βαθμού Ιερωσύνης, που αποκλίνει από τις ανωτέρω θέσεις της Ιεράς Συνόδου, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την Εκκλησία της Ελλάδος.

Πηγή: news.gr

Καλαμάτα: Πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε παραλία

01/09/2022

Ένα πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση που σύμφωνα με όλα τα στοιχεία ανήκει σε άνδρα εντοπίστηκε από περίοικο χθες γύρω στις 6.00 το απόγευμα στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας στην περιοχή του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Σήμερα αναμένεται να γίνει νεκροψία – νεκροτομή που ίσως να δώσει περισσότερες απαντήσεις σχετικά με την ταυτότητα και τις συνθήκες του θανάτου ενώ από την αστυνομία εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Ζίτσας για την κακοποίηση γαϊδάρου - «Πρόκειται για ατύχημα», λέει ο ίδιος 

29/08/2022
Αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας είναι τελικά ο άνθρωπος που έσερνε τον γάιδαρο για περίπου ένα χιλιόμετρο με το αγροτικό του αυτοκίνητο, υποβάλλοντας το ζώο σε έναν απίστευτο βασανισμό.

Ο 63χρονος  συνελήφθη στο σπίτι που διαμένει και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν κακοποίησε το ζώο και πως πρόκειται για ατύχημα.


Ελληνική Αστυνομία

@hellenicpolice
· Ακολουθήστε


Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας που αφορούσε κακοποίηση ζώου ιδιοκτησίας του, που έγινε χθες το απόγευμα σε περιοχή των #Ιωαννίνων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν ο επικεφαλής της Εκκλησίας των Εθνών και ο βοηθός του για τους εξορκισμούς στην Αριστοτέλους

27/08/2022

Μετά από καταγγελίες αλλά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την αίρεση «Εκκλησία των Εθνών», αλλά και την εισαγγελική παρέμβαση, οι αρχές κινητοποιήθηκαν.
Σήμερα το μεσημέρι αστυνομικοί του Α.Τ. Θέρμης μετέβησαν στο πρώην κέντρο διασκέδασης «Νεράιδα», στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς εκεί λειτουργούσε χωρίς άδεια ο υποτιθέμενος χώρος λατρείας.

Εντός του χώρου εντοπίστηκαν 25 πιστοί. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 24χρονο άνδρα, δεξί χέρι του επικεφαλής της αίρεσης, ο οποίος δήλωσε προσωρινά υπεύθυνος της εγκατάστασης.

Λίγη αργότερα ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών» παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη επίσης.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου «Περί Θρησκευτικής Ελευθερίας». Αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα.Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας: Τι λένε οι συγχωριανοί της άτυχης δοκίμου

26/08/2022

Η Λάρισα, η ιδιαίτερη πατρίδα της άτυχης 19χρονης Θάλειας, έχει βυθιστεί στο πένθος, με συγγενείς και φίλους να αναζητούν απαντήσεις.
O πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Συκεάς Ελασσόνας Δημήτρης Φωτίου υπογράμμισε ότι όλοι στην περιοχή είναι συγκλονισμένοι από το κακό που συνέβη.

«Πενθεί η περιοχή μας, όλο το χωριό και όλη η Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Φωτίου, προσθέτοντας ότι ακόμα δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο η 19χρονη έχασε τη ζωή της.

«Όλοι ξαφνιαστήκαμε και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι δεν γνώριζε κανείς για πρόβλημα υγείας της άτυχης κοπέλας. «Για να μπει κανείς σε στρατιωτική σχολή θα πρέπει να περάσει μια σειρά εξετάσεων, όπου ποτέ δεν είχε πρόβλημα» συμπλήρωσε.

«Ήταν όνειρο ζωής για τη Θάλεια να μπει στο Πολεμικό Ναυτικό» κατέληξε ο κ. Φωτίου.


Πολεμικό ναυτικό: Τι αποκαλύπτει ο αδερφός της 19χρονης - Τι τους έλεγαν για την υγείας της25/08/2022

Τραγωδία για το πολεμικό ναυτικό - Νεκρή 19χρονη πρωτοετής δόκιμος.

Στην θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένειά της, οι φίλοι της και η τοπική κοινωνία.

Συγκλονισμένοι είναι άπαντες στο Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και στην Λάρισα από τον τραγικό θάνατο μιας 19χρονης δοκίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε πυρετό και σηψαιμία, ενώ σημειώνεται πως δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Αμέσως τα πλοία ανέβασαν ταχύτητα, φτάσανε στην Νάπολη της Ιταλίας.

Η νεαρή δόκιμος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όμως χτες η υγεία της άρχισε να χειροτερεύει με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στη ΜΕΘ όπου και κατέληξε.

Η σορός της άτυχης 19χρονης θα μεταφερθεί με S-130 πίσω στην Ελλάδα.Εμπύρετοι δύο ακόμα Δόκιμοι
Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, ακόμα δύο δόκιμοι έχουν εμφανίσει πυρετό, ωστόσο δεν φαίνεται να σχετίζονται τα συμπτώματα των δύο με το περιστατικό της κοπέλας.

Οι δύο δόκιμοι έχουν παρουσιάσει ήπια συμπτώματα με χαμηλό πυρετό και είναι αρνητικοί στον κοροναϊό.

Για προληπτικούς λόγους έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Νάπολης που βρισκόταν και η 19χρονη. Τα συμπτώματά τους παραπέμουν σε δηλητηρίαση ενώ έχουν ενημερωθεί και οι οικογένειές τους.

Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρουν ότι έπειτα από τον τραγικό θάνατο της 19χρονης είναι πάρα πολύ προσεκτικοί ακριβώς διότι δεν γνωρίζουν την αιτία θανάτου της φοιτήτριας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.Στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού:
«Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων,διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».Ο αδελφός της 19χρονης: «Μας είπαν για εξάνθημα στο πόδι και πυρετό»

Ο αδελφός της άτυχης δόκιμης μίλησε στο LIVE NEWS για τα όσα γνώριζε η οικογένειά της για την εξέλιξη της υγείας της.
«Το πρώτο τηλεφώνημα που είχαμε ήταν από το γιατρό. Ότι δεν είναι καλά, από την ίδια δεν είχαμε κάτι» ανέφερε ο αδελφός της άτυχης κοπέλας, σημειώνοντας ότι «ο γιατρός μας είχε πει ότι έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα».

«Μας πήραν εχθές να μας πουν ότι διασωληνώθηκε και πήγανε εκεί οι γονείς μας για να πάνε να την στηρίξουν εκεί» τόνισε για την εξέλιξη της υγείας της 19χρονης.

«Κάθε φορά που κάνανε στάση μιλούσαμε, για 40 μέρες είχε πάει. Τελευταία εβδομάδα ήταν. Την περιμέναμε πως και πως» συμπλήρωσε.

«Ήταν χαμογελαστή πάντα, αισιόδοξη, με θάρρος, δεν παραπονιόταν ποτέ. Έδωσε και δεύτερη φορά πανελλήνιες για να περάσει στο ναυτικό. Ήταν το όνειρό της από μικρή» κατέληξε μιλώντας για την αδικοχαμένη 19χρονη κοπέλα.

Κιβωτός του Κόσμου: Καταγγελία εργαζομένου για ξυλοδαρμό ανηλίκων και απόλυση24/08/2022

Σε μία σοβαρή καταγγελία στην Ασφάλεια Βόλου προχώρησε ο κ. Χρόνης Χλίτσιος, παιδαγωγός στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου, στο Διμήνι Βόλου, και γνωστός αθλητής καταδύσεων στις 19 Αυγούστου.

Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος σε ανάρτηση στα social media στις 21 Αυγούστου, ένα στέλεχος της Κιβωτού από την Αθήνα ξυλοκόπησε παιδιά στο υπόγειο της δομής, γεγονός που κατήγγειλαν οι ίδιοι οι ανήλικοι και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους παιδαγωγούς. Μετά από αναφορά που έγινε στα κεντρικά της οργάνωσης για το περιστατικό ο κ. Χλίτσιος αναφέρει ότι γνωστοποίησε στη διεύθυνση της δομής ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία και στις αρχές, καθώς πρόκειται για το δεύτερο γεγονός μέσα σε οκτώ μήνες. Όπως υποστηρίζει, όταν γνωστοποίησε την πρόθεσή του να πάει στην αστυνομία, απολύθηκε.

Η δομή της Κιβωτού στις 23 Αυγούστου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι όντως υπήρξε καταγγελία για το περιστατικό από όλους τους υπαλλήλους της Δομής Βόλου προς τη διοίκηση και έχει ξεκινήσει έρευνα, ενώ επισημαίνει ότι ο κ. Χλίτσιος δεν ήταν παρών στο φερόμενο περιστατικό ξυλοδαρμού και οι ανήλικοι που το κατήγγειλαν έπεσαν σε αντιφάσεις.

Ακόμα, αναφέρει ότι το καταγγελλόμενο πρόσωπο έχει απομακρυνθεί από τους ανήλικους έως ότου διαπιστωθεί το τι ακριβώς έχει συμβεί, ενώ η Δομή δηλώνει ότι είναι στη διάθεση της Εισαγγελίας Ανηλίκων για τη διερεύνηση του καταγγελλόμενου περιστατικού. Στην ανακοίνωση αναφέρεται, δε, πως η απόλυση του κ. Χλίτσιου δεν σχετίζεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά έλαβε χώρα για αμιγώς εργασιακούς λόγους.
Η καταγγελία του κ. Χλίτσιου
Καταγγελία για ξυλοδαρμούς ανηλίκων στη Δομή της Κιβωτού του Κόσμου στο παράρτημα Διμηνίου Βόλου

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου παρουσιάστηκα στην ασφάλεια Βόλου και κατάγγειλα περιστατικό ξυλοδαρμού τριών παιδιών από στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου ό οποίος είχε έρθει από την Αθήνα. Το περιστατικό έλαβε χώρο στις 3 Αυγούστου σε υπόγειο χώρο του παραρτήματος της Κιβωτού στην περιοχή Διμηνίου στο Βόλο, όπως αυτό αναφέρθηκε από τα ίδια τα παιδιά.
Το γεγονός δημιούργησε τεράστια αναστάτωση μεταξύ των παιδαγωγών και των παιδιών, με αποτέλεσμα να συσταθεί επιστολή διαμαρτυρίας προς την κεντρική διοίκηση της δομής στην Αθήνα.

Επειδή όμως είναι το δεύτερο γεγονός μέσα σε 8 μήνες που εμπλέκεται ο ίδιος άνθρωπος σε κακοποίηση ανηλίκου, πήρα την απόφαση να το καταγγείλω στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιον αναλογούν.

H απόλυση
Το πρωί της Πέμπτης 18 Αυγούστου παρουσιάστηκα στη διευθύντρια της δομής ενημερώνοντάς την ότι προτίθεμαι να καταγγείλω το γεγονός στην αστυνομία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ενημερώθηκα από τον υπεύθυνο παιδαγωγών της δομής τηλεφωνικά ότι απολύθηκα με το αιτιολογικό ότι με τις πράξεις μου παρασύρω και άλλους συναδέλφους σε ανάλογες κινήσεις (δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσε).

Στην ηλικία που βρίσκομαι και έχοντας μια αρκετά μεγάλη διαδρομή σε πολλές δραστηριότητες και έχοντας αποκομίσει πολλές εμπειρίες, αυτό που με προσδιορίζει και με χαρακτηρίζει σαν άτομο, είναι να είμαι καθαρός σαν τη θάλασσα και να λειτουργώ περισσότερο ως άνθρωπος παρά σαν υπάλληλος.

ΥΓ. Επειδή δεν είμαι ο μόνος που έχει προβεί σε επώνυμη καταγγελία στην ασφάλεια του Βόλου, εύχομαι και προσεύχομαι η υπόθεση να προχωρήσει με κάθε νόμιμο τρόπο, χωρίς να υπάρξουν σκοτεινές και υπόγειες κινήσεις. Αυτό θα ήταν ανεπανόρθωτο λάθος από μια δομή η οποία βρίσκεται τόσο ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου.

Τι απαντά η Κιβωτός του Κόσμου
«Η Κιβωτός του Κόσμου – Παράρτημα Βόλου, σχετικά με την πρόσφατη ανάρτηση του κου. Χρόνη Χλίτσιου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) περί «καταγγελίας για ξυλοδαρμό ανηλίκων στη δομή του Βόλου» και σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγουν την ως άνω ανάρτηση, προβαίνει στην εξής ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου, στο γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Δομής του Βόλου, τρεις ανήλικοι (έφηβοι), συνοδευόμενοι από τον παιδαγωγό τους, έκαναν προφορική αναφορά σε μεμονωμένο περιστατικό άσκησης σωματικής βίας που φαίνεται να έλαβε χώρα μία εβδομάδα πριν (στις 3 Αυγούστου) από συγκεκριμένο στέλεχος του φορέα (ο οποίος δεν ανήκει στο δυναμικό της Δομής του Βόλου).

Δύο μέρες αργότερα, στις 12 Αυγούστου, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των υπαλλήλων της Δομής του Βόλου, συντάχθηκε επιστολή προς την διοίκηση της Κιβωτού, διά της οποίας ζητήθηκε να διερευνηθούν όσα ισχυρίστηκαν οι ανήλικοι. Σημειώνεται πως κανένας από τους υπογράφοντες υπαλλήλους δεν ήταν παρών στο συμβάν (ούτε και ο καταγγέλλων κ. Χλίτσιος), οπότε ουδείς δύναται να γνωρίζει την αλήθεια ή την ακρίβεια των ισχυρισμών των ανηλίκων. Η εν λόγω επιστολή εστάλη στα κεντρικά της Κιβωτού στην Αθήνα, την Πέμπτη 18 Αυγούστου το απόγευμα.

Διερευνάται η υπόθεση
Την ίδια μέρα (18 Αυγούστου) η κεντρική διοίκηση διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει άμεση κινητοποίηση ώστε το ζήτημα να διερευνηθεί εις βάθος και να ακολουθήσουν οι αντίστοιχες συνέπειες. Άμεσα ελήφθη μέριμνα ώστε το συγκεκριμένο στέλεχος (σε βάρος του οποίου εκκρεμεί η άνω αναφορά) να μην έρχεται σε οιαδήποτε επικοινωνία με ανηλίκους μέχρι την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς και αποφασίσθηκε ότι δρομολογούνται οι ενέργειες για την διερεύνηση της υπόθεσης. Σχετικώς ενημερώθηκαν όλοι οι παιδαγωγοί.

Ωστόσο, παρά τη συλλογική ενέργεια που διενεργήθηκε με γνώμονα το καλό των παιδιών μας, ο συγκεκριμένος υπάλληλος κ. Χρόνης Χλίτσιος, κατέχων τη θέση του παιδαγωγού, προέβη την επόμενη (19 Αυγούστου) σε επώνυμη καταγγελία στην Αστυνομία (όπως πληροφορηθήκαμε μέσω της ανάρτησής του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, η οποία έχει μάλιστα αναπαραχθεί αυτούσια σε διάφορα μέσα). Ιδίως όμως, αλγεινή εντύπωση μας προξένησε το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος παιδαγωγός δεν αρκέστηκε στην καταγγελία στην Αστυνομία (στην οποία φυσικά είχε κάθε δικαίωμα να προβεί, προκειμένου οι αρμόδιες Αρχές να διενεργήσουν τα νόμιμα), αλλά έσπευσε να χρησιμοποιήσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, χρησιμοποιώντας βαρύγδουπες εκφράσεις περί «ξυλοδαρμών και κακοποιητικών συμπεριφορών», προσβάλλοντας όχι μόνο τους συναδέλφους του παιδαγωγούς αλλά και τον φορέα της Κιβωτού του Κόσμου.

Τούτο δε το έπραξε βασιζόμενος σε εξ’ ακοής μαρτυρίες περί άσκησης σωματικής βίας και όχι ξυλοδαρμού (όπως αναληθώς ισχυρίζεται), για τις οποίες μάλιστα είχε λάβει διαβεβαίωση από την Κιβωτό του Κόσμου ότι ήδη διερευνώνται. Πρέπει να σημειωθεί πως κανένας από τους ανηλίκους δεν έφερε πάνω του σημάδια κακοποίησης, καθώς επίσης οι εν λόγω ανήλικοι που προέβησαν στις καταγγελίες έφασκαν και αντέφασκαν.

Δεν είχε σχέση με την απόλυσή του
Είναι εξόχως προφανές ότι η δημοσιοποίηση μεμονωμένης αναφοράς περί περιστατικού άσκησης σωματικής βίας (η οποία αναφορά δεν έχει προλάβει να καταστεί αντικείμενο διερεύνησης) που λαμβάνει χώρα υπό τις ανωτέρω συνθήκες, ουδόλως αποσκοπεί στην προστασία των συμφερόντων των ανηλίκων αλλά στην αυτοπροβολή του καταγγέλλοντος και στην προώθηση ιδιοτελών στόχων. Εν προκειμένω, ο κ. Χ. Χλίτσιος, στην ανάρτησή του, επιχειρεί να συνδέσει το καταγγελλόμενο συμβάν με τη λύση της συνεργασίας με την Κιβωτό, ενώ το αληθές είναι ότι η διοίκηση του παραρτήματος του Βόλου είχε λάβει την απόφαση αντικατάστασής του εδώ και αρκετό καιρό, για λόγους αμιγώς εργασιακούς (μάλιστα στην τελευταία επίσημη αξιολόγησή του, είχαν συζητηθεί και οι λόγοι πιθανής απομάκρυνσής του), κάτι για το οποίο είχε ενημερωθεί προ περίπου δύο μηνών από τους προϊσταμένους του. Συνεπώς η καταγγελία που διενήργησε ουδόλως συνδέεται με την απόλυσή του.

Είναι αυτονόητο πως και η παραμικρή υποψία για την ύπαρξη οποιασδήποτε μορφής βίας σε δομή παιδικής προστασίας της Κιβωτού του Κόσμου χρήζει άμεσης διερευνήσεως. Όλοι οι παιδαγωγοί και τα μέλη της Κιβωτού του Κόσμου καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας που στρέφεται κατά οποιουδήποτε ατόμου, πόσο μάλλον κατά ανηλίκου. Όλοι οι υπάλληλοι της Κιβωτού του Κόσμου Βόλου ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα σε κάθε παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο και θα υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματά του. Έχουμε το χρέος να προστατέψουμε τα παιδιά μας, για τα οποία ο καθένας από εμάς ξεχωριστά δίνει καθημερινά αποθέματα της ψυχής του και πρώτοι από όλους θα καταδικάζαμε οποιαδήποτε μορφή βίας εις βάρος τους.

Είμαστε στη διάθεση της Εισαγγελίας Ανηλίκων
Η Κιβωτός του Κόσμου, πρώτη από όλους, επιθυμεί την άμεση διερεύνηση κάθε μορφής αναφοράς ή καταγγελίας περί άσκησης βίας, για το λόγο αυτό έχει θεσπίσει και εφαρμόζει κάθε ενδεδειγμένο μέτρο, όπως τακτικές επικοινωνίες με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δομών και τους παιδαγωγούς τους αλλά και τα κεντρικά γραφεία, καθώς και ενθαρρύνουμε και τους υπαλλήλους μας στην άμεση αναφορά οποιουδήποτε περιστατικού. Είμαστε δε στη διάθεση της Εισαγγελίας Ανηλίκων για τη διερεύνηση κάθε καταγγελλόμενου περιστατικού. Έτσι και στην περίπτωση αυτή, πέραν της εσωτερικής έρευνας, θέτουμε εαυτούς στη διάθεση της Εισαγγελίας Ανηλίκων για τη διερεύνηση του καταγγελλόμενου περιστατικού. Σε περίπτωση δε που από την εσωτερική έρευνα που ήδη διενεργούμε προκύψουν έστω και ενδείξεις ενός τέτοιου συμβάντος, η Κιβωτός θα λάβει άμεσα, και μάλιστα πριν από την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας, τα αναγκαία μέτρα και συνέπειες, όσο οδυνηρές και αν είναι αυτές για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα».
Τραγωδία στο όρος Φαλακρό: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας. Τους χτύπησε κεραυνός21/08/20/22Τραγωδία σημειώθηκε σε ορειβατικό αγώνα στο Φαλακρό της Δράμας. Λίγο πριν το τέλος της διαδρομής κεραυνός χτύπησε τρεις ορειβάτες, ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του και ακόμα ένας τραυματίστηκε.
Ο αγώνας ορεινής αντοχής 37χλμ. είχε ξεκινήσει λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και είχε διάρκεια 12 ωρών. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ανησυχητικές όταν ξεκίνησαν οι συμμετέχοντες, ωστόσο κατά τις 3 τα ξημερώματα ξεκίνησε έντονη βροχόπτωση με παρουσία κεραυνών.

Ένας κεραυνός έπεσε κοντά στους τρεις ορειβάτες και σκότωσε ακαριαία τον ένα από αυτούς, ενώ ένας από την ομάδα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Στο σημείο έσπευσαν διασώστες, άνδρες της ΕΜΑΚ και εθελοντές, όπου δυστυχώς διαπίστωσαν ότι ο ένας από τους άνδρες είχε χάσει τη ζωή του. Επιπλέον, στη διάσωση συμμετείχε και super puma που απογειώθηκε από την Λήμνο και μετέφερε τη σορό και τον τραυματία στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα.


Η μεταφορά στο νοσοκομείο της Καβάλας ολοκληρώθηκε μετά τις 10.30. Εκεί νοσηλεύεται ο 56χρονος άνδρας που τραυματίστηκε βαριά και φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή, ωστόσο οι γιατροί ελπίζουν πως θα τα καταφέρει.
Σε πένθος βυθίστηκε η Καβάλα και η οικογένεια του 55χρονου άνδρα, που είχε χάσει τη ζωή του πριν καν ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλη μία αθλήτρια που συμμετείχε στον αγώνα τραυματίστηκε. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες. Η ίδια δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο υγείας, ωστόσο βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Άλλοι 22 αθλητές βρίσκονται αντιμέτωποι με υποθερμία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή.


Έγκλημα Περιστέρι: Είχε συνεργούς ο δράστης, αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας της 17χρονης10/08/2022

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 17χρονης Νικολέττας, η οποία δολοφονήθηκε από τον 22χρονο Πακιστανό σύντροφό της , φέρνει στο φως νέα στοιχεία για τον δράστη.

Μια σημαντική αποκάλυψη έκανε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο δικηγόρος της οικογένειας της 17χρονης Νικολέτας που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στο Περιστέρι. Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας μετά την προφυλάκιση του 22χρονου Πακιστανού που παραδέχθηκε ότι είναι ο δράστης της γυναικοκτονίας, προανήγγειλε νέες διώξεις για συνέργεια.

 Όπως δήλωσε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος, δύο ομοεθνείς του 22χρονου δράστη τον βοήθησαν να διαφύγει από τη χώρα για τη Βόρεια Μακεδονία, παρέχοντας του χρήματα.


«Οι άνθρωποι αυτοί τον βοήθησαν να φτάσει στα σύνορα και να έρθει σε επαφή με τους δουλέμπορους και να τον μεταφέρουν στα Σκόπια όπου δυστυχώς για εκείνον, συνελήφθη από τις σκοπιανές αρχές που βρισκόταν σε επικοινωνία με τις ελληνικές», υποστήριξε ο κ. Θεοδωρόπουλος, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι τα δύο αυτά άτομα έχουν κληθεί για κατάθεση στον Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση.

Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου για το ποια ήταν η αιτία που τον οδήγησε να προβεί στην αποτρόπαιη πράξη ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε σχετικά: «Η δικαιολογία του 22χρονου για το κοράνι είναι φαιδρή, δεν έπεισε κανέναν, γι΄αυτό και στο ανακριτικό γραφείο του ευχήθηκαν “καλό δρόμο στη φυλακή”. Είχε πάθος με τη Νικολέτα, τη ζήλευε, είχε κόμπλεξ κατωτερότητας. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η καταγωγή του, αλλά δεν μπορεί στο Αλλοδαπών, να έχουν απορρίψει το αίτημα ασύλου και να μην έχει γίνει η απέλασή του, όπως συμβαίνει σε όλα τα άλλα κράτη».

Και όπως σχολίασε «θα πρέπει να αλλάξει το νομικό πλαίσιο και να γίνεται άμεση απέλαση αυτών που αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία»..Να σημειωθεί ότι ο 22χρονος Πακιστανός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη της 25ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών και του αρμόδιου εισαγγελέα για τη δολοφονία της 17χρονης κοπέλας στο Περιστέρι.

«Ο Σάνι δεν είναι καλό παιδί»

Στο μεταξύ, για το ποιόν του καθ' ομολογίαν δολοφόνου, μίλησε κι ο αδερφός του. «Ο Σάνι δεν είναι καλό παιδί, δεν πάει στη δουλειά, πίνει μπύρες και τσιγάρα και δεν στέλνει λεφτά στην οικογένειά μας στο Πακιστάν. Την ημέρα εκείνη στις 17:30 βρήκα τον Σάνι έξω από το σπίτι να κρατά μια βαλίτσα. Μου ζήτησε 100 ευρώ και μου είπε ότι θα πάει στη Θεσσαλονίκη, γιατί είχε βρει μια δουλειά σε ένα χωριό εκεί. Τον ρώτησα που είναι η Νικολέττα και μου είπε ότι θα πήγαινε κι εκείνη μαζί του», φέρεται να είπε στην κατάθεσή του στις Αρχές ο αδερφός του 22χρονου, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.Γυναικοκτονία - Περιστέρι: «Ο 22χρονος δεν είχε σε τίποτα να σκοτώσει, δεν είχε αναστολές»

09/08/2022

Ο δικηγόρος του πατέρα της 17χρονης από το Περιστέρι, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, κάνει λόγο για ένα παραβατικό άτομο με κακοποιητική συμπεριφορά και χωρίς ηθικές αναστολές, στην ΕΡΤ για τον 22χρονο που κατηγορείται για τη δολοφονία της. Σημειώνεται πως ο 22χρονος, σήμερα απολογείται ενώπιον του ανακριτή και θεωρείται βέβαιη η προφυλάκισή του. Έχει ομολογήσει τις πράξεις του όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

«Αυτός ο άνθρωπος δεν είχε σε τίποτα να σκοτώσει, δεν είχε αναστολές»

«O ίδιος του ο αδελφός τον θεωρεί παραβατικό και έχει καταθέσει ενώπιον των Αρχών ότι όντως έκανε παράνομες ενέργειες, λαθρεμπόριο τσιγάρων κι άλλες έκνομες ενέργειες» τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος. «Αλλά η κακοποιητική του συμπεριφορά σε βάρος της 17χρονης αποδεικνύεται και πριν το γεγονός της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με στοιχεία βιαιότητας εναντίον της. Όμως αυτός ο άνθρωπος δεν είχε σε τίποτα να σκοτώσει, δεν είχε αναστολές. Αυτό το δίποδο και ανθρωπόμορφο τέρας δεν είχε ηθικές αναστολές για να τον σταματήσουν να κάνει το κακό» πρόσθεσε.


«Δυστυχώς η 17χρονη έπεσε στα χέρια του χωρίς να γνωρίζει και χωρίς να έχει τη δυνατότητα να αντισταθεί. Πάλεψε για 7-8 λεπτά για τη ζωή της αλλά τελικά δεν κατάφερε να σωθεί» είπε για το άτυχο κορίτσι.
Σε ερώτηση για το εάν η οικογένεια της 17χρονης γνώριζε για τις έκνομες πράξεις του, ο δικηγόρος απάντησε ότι δεν υπήρχε ουσιαστική γνώση, αλλά οι γονείς της τη συμβούλευαν να χωρίσει γιατί είχε δείξει δείγματα ότι δεν ήταν σωστός στη συμπεριφορά του απέναντι στη 17χρονη.

«Ήθελε να τον χωρίσει, προσπαθούσε, αλλά δεν την άφηνε» είπε και εκτίμησε ότι είχε οργανώσει το έγκλημα, καθώς μπήκε στο σπίτι όταν έλειπαν οι γονείς, είχε πάρει τα ρούχα του και έφυγε με βοήθεια ομοεθνών του για να πάει στο Κιλκίς. «Όλος αυτός ο σχεδιασμός δείχνει ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο» κατέληξε.

Πηγή: ethnos.gr

Περιστέρι: Ξεσπά ο πατέρας της 17χρονη Νικολέτας - «Ποιος θα φέρει το παιδί μου πίσω;»

07/08/2022Ο Σίμος Καρολίδης μίλωντας στον ΑΝΤ1 για τη σύλληψη του φονιά του παιδιού του διερωτήθηκε «Είναι μια ανακούφιση, αλλά δεν παύει να έχει “φύγει”. Ποιος θα το φέρει πίσω το παιδί; Θα το φέρει κανένας;».

«Για μένα είναι ένα ξεχωριστό κορίτσι, μια μικρή ψυχή, αδικοχαμένη», συνέχισε. Όταν τον ρώτησαν τι θα έλεγε στον καθ’ ομολογία δολοφόνο είπε: «Ντροπή του. Όταν λες σε έναν άνθρωπο ότι τον αγαπάς και μετά τού φέρεται έτσι; Πώς γίνεται αυτό; Τι σόι αγάπη είναι αυτή;».

Η Νικολέτα έδειχνε χαρούμενη και ευτυχισμένη. Όμως πλέον, το μόνο που έχει μείνει για την οικογένειά της είναι οι φωτογραφίες της. «Από το πρωί φωτογραφίες και βίντεο έβλεπα. Μαζί που ήμασταν, όλοι μαζί και με τα παιδιά. Ήταν ευτυχισμένη, χαρούμενη. Μόνο έτσι όπως γελάει, με το χαμόγελό της. Τα βίντεο, τις ιστορίες μας. Αυτό έμεινε τώρα», είπε ο πατέρας της.

Τα μικρότερα αδέλφια της Νικολέτας βρίσκονται σε σοκ και κυρίως η 16χρονη αδελφή της, που τη βρήκε δολοφονημένη στο σπίτι τους στο Περιστέρι.
«Έχω άλλα τρία παιδιά από πίσω. Τώρα δεν σκέφτομαι απολύτως τίποτα. Θα κοιτάξω να δω πώς θα συμμαζευτούν τα παιδιά μου. Τα παιδιά τώρα είναι ράκος, όλα τα παιδιά. Ειδικά η Αναστασία που είναι μαζί στην Αθήνα, μεγάλο σοκ», δήλωσε ο πατέρας της Νικολέττας.

O 21χρονος αναμένεται να απολογηθεί τη Δεύτερα. Έως τότε παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Περιστέρι: Ομολόγησε τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας ο σύντροφός της06/08/2022

Ακόμη μία γυναικοκτονία συγκλονίζει την Ελλάδα. Ομολόγησε τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας ο σύντροφός της, που συνελήφθη νωρίτερα σήμερα μετά από ανθρωποκυνηγητό των Αρχών.

Συνελήφθη ο 21χρονος σύντροφος της 17χρονης, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στο Περιστέρι. Ο συλληφθείς είναι και ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της και βρέθηκε από τις Αρχές περίπου τέσσερα 24ωρα μετά την αποκάλυψη του εγκλήματο.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε σε ανάρτησή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο σύντροφος της 17χρονης Νικολέτας βρίσκεται πλέον στα χέρια της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε συναγερμό για τον εντοπισμό του δράστη, στην Αττική και σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο φερόμενος ως δράστης αν και είχε προαναγγελθεί από τον δικηγόρο του ότι σκόπευε να παραδοθεί, ήταν άφαντος. Ο 21χρονος συνελήφθη εκτός Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως είχε φύγει από την Αθήνα με σκοπό να περάσει τα σύνορα προς τα Σκόπια και να αποφύγει τον εντοπισμό του από τις Αρχές. 
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του 21χρονου
Οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκέντρωσαν πληροφορίες για τις κινήσεις του και σύμφωνα με αυτές ο 22χρονος Πακιστανός κατευθύνθηκε στη Βόρεια Ελλάδα με σκοπό να διαφύγει σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Οι αστυνομικές Αρχές της Βόρειας Ελλάδας ήρθαν άμεσα σε επαφή με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Βαλκανικών χωρών και υπήρξε συνεχής και στενή συνεργασία, ενώ ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στις συνοριακές διαβάσεις. Ως αποτέλεσμα των αυξημένων ελέγχων εντοπίστηκε ομάδα παράτυπων μεταναστών στη Βόρεια Μακεδονία, στην οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν και ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι. Πλέον βρίσκεται στα χέρια των ελληνικών Αρχών και οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα.Είχε πάρει μαζί το κινητό της 17χρονης Νικολέτας
 Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 21χρονος μετά τη δολοφονία της Νικολέτας, εξαφανίστηκε από την Αθήνα, είχε πάρει όμως μαζί του το κινητό της 17χρονης, το οποίο όμως δεν είχε μέσα κάρτα sim, καθώς η άτυχη κοπέλα το χρησιμοποιούσε μόνο για τις διαδικτυακές εφαρμογές.

Μαζί του είχε το δικό του τηλέφωνο, το οποίο όμως φέρεται να άφησε στη Θεσσαλονίκη, πριν διαφύγει εκτός Ελλάδας, καθώς η τελευταία φορά που έδωσε στίγμα ήταν από την συμπρωτεύουσα.Η ανακοίνωση του Τάκη Θεοδωρικάκο

Όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στα social media, «βρίσκεται  πλέον στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας ο  φερόμενος ως δράστης  για τη δολοφονία της δεκαεπτάχρονης Νικολέτας στην Αθήνα και θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή».

Ο 21χρονος σύντροφος της Νικολέτας είχε απενεργοποιήσει το κινητό του μετά τη δολοφονία της 17χρονης. Είχε μαζέψει τα πράγματά του και είχε δηλώσει σε συγκατοίκους του ότι σκοπεύει να φύγει από την Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή είχαν στείλει σήμα σε όλες τις πύλες εξόδου της χώρας προκειμένου να αποτραπεί η ενδεχόμενη φυγή του. Από την αρχή ωστόσο, υπήρχαν εκτιμήσεις ότι δεν είχε προλάβει να φύγει από την Ελλάδα. Μάλιστα “χτένιζαν” όλα τα στέκια όπου σύχναζε στην Αττική, ενώ έγινε και έφοδος σε σπίτι στο Αιγάλεω.

Ο 21χρονος φέρεται να σκότωσε τη Νικολέτα, καθώς όπως υποστήριξε η μητέρα της, τού είχε ζητήσει να χωρίσουν και εκείνος δεν το δεχόταν με τίποτα. Μάλιστα, από την πρώτη ανάσυρση δεδομένων από το κινητό της 17χρονης βρέθηκαν δεκάδες απειλητικά μηνύματα του συντρόφου της εις βάρος της. Υπενθυμίζεται ότι η 17χρονη Νικολέτα είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της στο Περιστέρι και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος της ήταν ασφυκτικός και είχε παλέψει με τον δράστη, ο οποίος τελικά, μετά από καβγά, την σκότωσε κλείνοντας το στόμα της με τα χέρια το στόμα και τη μύτη.

Από την Παρασκευή υπήρχαν πάντως πληροφορίες ότι ο 21χρονος σκοπεύει να παραδοθεί και ότι είχε έρθει σε επικοινωνία με γνωστό δικηγόρο μέσω κοντινών του ανθρώπων για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, είναι φοβισμένος, ωστόσο δεν είχε παραδεχτεί ή ομολογήσει ότι διέπραξε το έγκλημα ούτε στους δικούς του ανθρώπους.

Ο 21χρονος σύντροφος της Νικολέτας είχε απενεργοποιήσει το κινητό του μετά τη δολοφονία της 17χρονης. Είχε μαζέψει τα πράγματά του και είχε δηλώσει σε συγκατοίκους του ότι σκοπεύει να φύγει από την Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή είχαν στείλει σήμα σε όλες τις πύλες εξόδου της χώρας προκειμένου να αποτραπεί η ενδεχόμενη φυγή του. Από την αρχή ωστόσο, υπήρχαν εκτιμήσεις ότι δεν είχε προλάβει να φύγει από την Ελλάδα. Μάλιστα, «χτένιζαν» όλα τα στέκια όπου σύχναζε στην Αττική, ενώ έγινε και έφοδος σε σπίτι στο Αιγάλεω.

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Συνελήφθη ο 22χρονος Πακιστανός

Συνελήφθη πριν από λίγο ο 22χρονος Πακιστανός που φέρεται να σκότωσε την 17χρονη κοπέλα στο Περιστέρι.

Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο δράστης θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα μέσα στην ημέρα.

Τάκης Θεοδωρικάκος
Βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία της δεκαεπτάχρονης Νικολέτας στην Αθήνα και θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Κυψέλη: Δεν αποκλείεται να παραδοθεί εντός της ημέρας ο σύντροφος της 17χρονης Νικολέτας05/08/2022

Rαγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας στο Περιστέρι, καθώς όπως μετέδωσε η εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας της Νικολέτας Καρολίδου, ο 21χρονος Πακιστανός ονόματι Σάνι, επιθυμεί να παραδοθεί στις Αρχές. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε στην ίδια εκπομπή, ο καταζητούμενος φέρεται να βρίσκεται στην Αθήνα και να μην έχει διαφύγει προς τη βόρεια Ελλάδα με σκοπό να περάσει τα σύνορα από τα παράνομα κανάλια του Εβρου για να επιστρέψει στο Πακιστάν.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο νεαρός φέρεται να ήρθε σε επικοινωνία μέσω τρίτων, με την πακιστανική κοινότητα στην Αθήνα, η οποία βρήκε και δικηγόρο για να τον υπερασπιστεί. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε, ο δικηγόρος έχει έρθει ήδη σε επαφή με ανθρώπους από το περιβάλλον του φερόμενου ως δολοφόνου της 17χρονης κοπέλας μέσα στο διαμέρισμά της στην οδό Αραχώβης στο Περιστέρι και προσπαθεί να επικοινωνήσει και με τον ίδιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο νεαρός φέρεται να είναι φοβισμένος και... χαμένος και φέρεται να προτίθεται να παραδοθεί για να ομολογήσει την πράξη του. Ετσι λοιπόν, δεν αποκλείεται ακόμα και τις επόμενες ώρες να περάσει το κατώφλι της ΓΑΔΑ και να παραδοθεί αυτοβούλως.

Περιστέρι: Βιάστηκε στα 11, έπεσε θύμα bullying στη Βέροια, ήρθε Αθήνα να γλιτώσει και δολοφονήθηκε
04/08/2022

Ηρθε στην Αθήνα για να ξαναπάρει τη ζωή της στα χέρια της, όμως η μοίρα φαίνεται πως ήταν προδιαγεγραμμένη για την Νικολέτα Καρολίδου. Η 17χρονη κοπέλα, είχε χτυπηθεί αδυσώπητα από τη ζωή πριν καταλήξει στα χέρια του ανθρώπου που υποτίθεται ότι την αγαπούσε και διατηρούσε σχέση μαζί της, του 22χρονου Πακιστανού ονόματι Σάνι, ο οποίος συζούσε το τελευταίο διάστημα μαζί με την άτυχη κοπέλα, τη μικρή της αδελφή και τη μητέρα της στο διαμέρισμά τους, στο Περιστέρι.

Οπως αποκάλυψε ο πατέρας της, Σίμος Καρολίδης, η Νικολέτα κι ο μικρός του γιος, όταν ήταν στις ηλικίες των 11 κι 8 ετών, αντίστοιχα, είχαν πέσει θύματα ασέλγειας κατ' εξακολούθηση από τρεις άνδρες το διάστημα 2016-2017, που φυλακίστηκαν κι ο ένας εξ αυτών πέθανε στη φυλακή. Η Νικολέτα, στιγματίστηκε έκτοτε. Επεσε θύμα bullying στο σχολείο, αποκλείστηκε κοινωνικά και ήρθε στην Αθήνα από το Μακροχώρι Ημαθίας για να τ' αφήσει όλα πίσω της. Δυστυχώς, έπεσε πάνω στον λάθος άνθρωπο, ο οποίος τη δολοφόνησε ειδεχθώς στο κρεβάτι του σπιτιού της, κλείνοντάς της μύτη και στόμα, πιθανώς με ένα πανάκι με αποτέλεσμα να «σκάσει» και να βρει μαρτυρικό θάνατο. Η Νικολέτα πάλεψε γενναία για τουλάχιστον 7 λεπτά με τον άνανδρο δράστη, όμως τελικά υπέκυψε...

Η υπόθεση βιασμού της Νικολέτας και του αδελφού της

Ο Αρχές το 2018 εξέτασαν μία ενιαία καταγγελία παιδιών, τα οποία ανέφεραν τις πράξεις των δραστών, που εκμεταλλεύτηκαν την παιδική αθωότητα για να προχωρήσουν στις τερατώδεις ενέργειές τους. Η Αστυνομία τεκμηρίωσε τις καταγγελίες με ιατροδικαστικές εξετάσεις και εξετάσεις μαρτύρων. Οι τρεις άνδρες ασελγούσαν σε βάρος της 11χρονης Νικολέτας και του 8χρονου αδελφού της για δυο ολόκληρα χρόνια. Οι δράστες είχαν καταδικαστεί για για κατάχρηση σε ασέλγεια, ασέλγεια με ανήλικους έναντι αμοιβής, καθώς και για βιασμό και αποπλάνηση παιδιών. Πρόκειται για δύο Αλβανούς κι έναν ηλικιωμένο Ελληνα από την Κοζάνη, ο οποίος πέθανε στη φυλακή, ενώ οι δύο προαναφερθέντες είναι ακόμα μέσα.


Αδελφή Νικολέτας: «Θα σε σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια»
Η αδελφή του άτυχου κοριτσιού, ξέσπασε για όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες κι έστειλε «μήνυμα» στον Πακιστανό δολοφόνο. «Καταρχάς σχολιάζουν με αρνητικά σχόλια κάτι που μας επηρεάζει όλους. Δεύτερον, δεν είμαστε Ρομά και τρίτον ένα μήνυμα να δημοσιευτεί για να το δουν όλοι και σίγουρα ο δράστης. Από εμένα, όπου βρίσκεσαι, θα σε βρω. Ετσι όπως σκότωσες την αδελφή μου που την έπνιξες, έτσι θα σε σκοτώσω και εγώ, με τα ίδια μου τα χέρια. Για να πάρω δικαιοσύνη για την ψυχή της καρδούλας μου» είπε η νεαρή κοπέλα στο Star.

Το DNA του δολοφόνου στα νύχια της 17χρονης
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η 17χρονη είχε μαρτυρικό τέλος. Ο δράστης φέρεται να χρησιμοποίησε κάποιο πανί, καθώς και τα δυο του χέρια, ώστε να φράξει τη μύτη και το στόμα του άτυχου κοριτσιού. Στα νύχια της άτυχης κοπέλας, η οποία -σύμφωνα με τον ιατροδικαστή- πάλεψε για τη ζωή της, πριν οδηγηθεί στον ασφυκτικό της θάνατο, οι αρχές εντόπισαν το DNA του δολοφόνου.
Η Αστυνομία συνεχίζει το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, την ώρα που φίλοι του φέρεται να ενημέρωσαν τις Αρχές ότι έχει εξαφανιστεί από την εργασία του και το σπίτι που διέμενε, από το οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- λίγο μετά το έγκλημα πήρε κάποια προσωπικά του αντικείμενα και τράπηκε σε φυγή.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, ο νεαρός Πακιστανός έχει διαφύγει στη βόρεια Ελλάδα και προσπαθεί να βγει από τη χώρα μέσω των παράνομων καναλιών στον Εβρο που χρησιμοποιούν οι διακινητές για να φέρνουν παράτυπους μετανάστες στην Ελλάδα.


reader.

Περιστέρι: Ασφυκτικός ο θάνατος της 17χρονης - Ανθρωποκυνηγητό για τον Πακιστανό σύντροφό της

02/08/2022
Αποτροπιασμό προκαλούν τα πρώτα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την 17χρονη Ελληνίδα, η οποία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Περιστέρι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το άτυχο κορίτσι εντοπίστηκε από την μητέρα της και την αδελφή της στο κρεβάτι της ημίγυμνη, έχοντας μώλωπες στο κορμί της. Αμέσως μετά τον εντοπισμό της, οι δύο γυναίκες ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Έχουν προσαχθεί και δίνουν κατάθεση για το περιστατικό τόσο η μητέρα όσο και η αδελφή της 17χρονης, ενώ την υπόθεση έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Στο protothema.gr μίλησε μια φίλη της 17χρονης η οποία γνωρίζει το σύντροφο της άτυχης κοπέλας αλλά, όπως ισχυρίζεται δεν είχε αντιληφθεί προβλήματα στη σχέση τους.

«Ήταν φίλη μου, κάναμε παρέα ένα διάστημα. Την είδα χθες, ήταν σε καλή κατάσταση, μια χαρά, χαρούμενη. Το ήξερα το αγόρι της, ήταν μεγαλύτερης ηλικίας. Δεν μου είχε πει κάτι για τσακωμούς. Φαινόταν ήσυχος άνθρωπος και δεν ξέρω αν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο», λέει η φίλη του θύματος.Αποκαλυπτική είναι και η μαρτύρια της γυναίκας που μένει στον πρώτο όροφο της διπλοκατοικίας όπου μένει η οικογένεια του θύματος.

«Άκουσα κάτι φωνές χθες το βράδυ αλλά λέω 'θα είναι παρέα'. Εκεί γύρω στις 10 το βράδυ ήταν. Νόμιζα ότι ήταν πάρεα γιατί μας χτύπησαν το κουδούνι και τους άνοιξα. Κατάλαβαμε πως δεν είναι κάτι επικίνδυνο και άνοιξα την κάτω πόρτα», εξηγεί η γειτόνισσα της 17χρονης.
Την ίδια ώρα, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ασφυκτικό θάνατο του κοριτσιού. και το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας ενισχύεται.
Οι Αρχές αναζητούν τον Πακιστανό σύντροφό της, καθώς θεωρούν ότι είναι ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας.

Το περιστατικό συνέβη σε διαμέρισμα επί της οδού Αραχώβης στο Περιστέρι.

Γυναικοκτονία στην Ζάκυνθο: Συνελήφθη ο δράστης - Τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία01/08/2022

Συνελήφθη τελικά ο 51χρονος δράστης Αλβανικής καταγωγής, που χθες βράδυ μετά από άγριο ξυλοδαρμό, σκότωσε τη γυναίκα του 41χρονων με μαχαίρι.

 Ο συζυγοκτόνος, σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη στην περιοχή Κερί στην οικοδομή, όπου εργαζόταν.

 Κι όμως, ο 51χρονος ατάραχος αφού ξυλοκόπησε και μαχαίρωσε την άτυχη 40χρονη τα μεσάνυχτα, το πρωί πήγε κανονικά στην εργασία του σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Εκεί τον εντόπισαν οι αστυνομικοί, που είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η συγκεκριμένη γυναίκα φέρεται κατά το παρελθόν να είχε κάνει καταγγελία στη αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία από τον θύτη, ο οποίος είχε φύγει από το σπίτι.
Επέστρεψε όμως χθες βράδυ και μετά από έντονο καυγά, την ξυλοκόπησε και της επιτέθηκε με μαχαίρι, χτυπώντας της στο θώρακα και το λαιμό με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Το ζευγάρι φαίνεται πως αντιμετώπιζε προβλήματα, με το θύμα περίπου έναν μήνα πριν, στις 18 Ιουνίου 2022, να καταφεύγει στην αστυνομία και να ζητά προστασία. Τότε ασκήθηκε μήνυση ενώ στον 51χρονο τέθηκαν περιοριστικά μέτρα να μην μπορεί να την πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Οι υποσχέσεις του και η επιμονή του όμως λύγισαν την 40χρονη η οποία εν τέλει τον δέχθηκε πίσω στο σπίτι χωρίς να αντιλαμβάνεται πως άνοιγε την πόρτα στον μελλοντικό δολοφόνο της.

Την Κυριακή, 31 Ιουλίου, αποφάσισε να απευθυνθεί και πάλι στις αστυνομικές αρχές ζητώντας την προστασία τους. Υπέβαλλε μήνυση αλλά έως ότου κινητοποιηθούν οι αρχές πρόλαβε ο δράστης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο συζυγοκτόνος την ξυλοκόπησε ενώ την έσερνε από τα μαλλιά στο μπαλκόνι της οικίας τους προτού με κουζινομάχαιρο της αφαιρέσει τη ζωή.

Η μανία του ήταν τέτοια που σύμφωνα με πληροφορίες η λάμα του μαχαιριού είχε «τσαλακωθεί» από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στο στήθος και το λαιμό. Η αστυνομία βρήκε την άτυχη γυναίκα σε μια λίμνη αίματος, την μετέφερε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και εκεί άφησε την τελευταία της πνοή.

Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά, τα δύο ανήλικα, με το ενήλικο αγόρι να βρίσκεται εκτός Ζακύνθου.

Πάτρα: Γυναίκα έπεσε στο κενό και σκοτώθηκε - Άτομο βρίσκεται κλεισμένο στο διαμέρισμα

29/07/2020

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Πάτρας καθώς λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής (29/7) μια γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι 3ου ορόφου και σκοτώθηκε, ενώ ένα άτομο φαίνεται να έχει ταμπουρωθεί μέσα στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου.

Σύμφωνα με το tempo24.news, όλα ξεκίνησαν αργά το πρωί της Παρασκευής όταν η αστυνομία ειδοποιήθηκε για επεισόδιο στην οδό Ζαΐμη στην Πάτρα. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως μια γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι τρίτου ορόφου και σκοτώθηκε ακαριαία.

Άμεσα έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί, ενώ σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα στο κτήριο βρίσκεται άτομο που πετά αντικείμενα προς το πτώμα της γυναίκας.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, δυνάμεις του ΟΚΠΕ βρίσκονται στο σημείο και ετοιμάζονται να μπουν στην πολυκατοικία. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται για ακόμη μία γυναικοκτονία.

 Αυτόπτης μάρτυρας σημείωσε πως κάποιος πετούσε από το μπαλκόνι τσιγάρα και αναπτήρες.