Δίκη Άλκη Καμπανού: Ήθελαν να σκοτώσουν, άκουγα κραυγές πόνου, κατέθεσε μάρτυρας

23/3/2023

Με εξετάσεις μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Τα όσα τραγικά έζησε το βράδυ που δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός από χούλιγκαν του ΠΑΟΚ κλήθηκε να ανακαλέσει στην μνήμη του ένας από τους φίλους του θύματος, ο οποίος το μοιραίο βράδυ ήταν μαζί με τον 20χρονο φοιτητή και γλίτωσε την τελευταία στιγμή από τη δολοφονική επίθεση.

Σκοπός των κατηγορουμένων ήταν «να βρουν όσους λιγότερους Αρειανούς μπορούσαν» ώστε να υπερέχουν αριθμητικά «για να σκοτώσουν», κατέθεσε ο φίλος του Άλκη Καμπανού.


Ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεων και προσπαθώντας να φέρει στο μυαλό του τις εικόνες από τη μοιραία νύχτα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, ο 20χρονος ανέφερε αρχικά πώς κατέληξε η παρέα των πέντε φίλων στα σκαλιά της οικοδομής επί της Θ. Γαζή (νυν Αλκιβιάδη Καμπανού). «Μαζευτήκαμε και πήγαμε στην πολυκατοικία, στα σκαλάκια. Είχε κρύο και στο σημείο υπήρχαν εσοχές. Είχαμε πάει άλλες δύο φορές εκεί», είπε, ενώ περιγράφοντας τη στιγμή που τους πλησίασαν οι δράστες, ανέφερε: «Στο ενάμισι μέτρο είδαμε περίπου δέκα άτομα μπροστά μας. Ένας ρώτησε "τι ομάδα είστε;". Απάντησα "Άρης" και μετά όρμησαν κατά πάνω μας».

Αντιλαμβανόμενος «τι πάει να γίνει», όπως κατέθεσε, πήδηξε από το πεζούλι προς τα αριστερά και μέσω της οδού Πλαστήρα κατέβηκε προς την οδό Παπαναστασίου. «Προφανώς ένιωσα κίνδυνο και τρόμο» συνέχισε την κατάθεσή του, τονίζοντας ότι δεν μπόρεσε να διακρίνει ούτε πρόσωπα -«ήταν μαυροντυμένοι και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους», είπε- ούτε τι κρατούσαν στα χέρια τους. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ένα με δύο άτομα ήταν έξω από τα τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι για να φτάσουν στο σημείο της επίθεσης.

«Από το συμβάν μου έμειναν εικόνες. Τα άτομα που βρέθηκαν μπροστά μου, η στιγμή που φεύγω. Δεν έχω μία ροή γεγονότων», ανέφερε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο 20χρονος μάρτυρας. Όσον αφορά στον Άλκη, επισήμανε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει «τι πέρασε στα σκαλιά». Για τις αστυνομικές έρευνες που ξεκίνησαν άμεσα είπε ότι «στην αρχή ήμουν τρομοκρατημένος, δεν ήξερα πώς να συμπεριφερθώ. Μετά πήγαμε στο Τμήμα και ηρέμησα».


«Πόσους φόνους πρέπει να κάνουν;»


Την αντίδραση των γονέων του Άλκη Καμπανού προκάλεσε η ερώτηση προς τον μάρτυρα μιας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης κατηγορουμένου.

Συγκεκριμένα, κατά την εξέταση του μάρτυρα, τον ρώτησε αν θεωρεί πως έπραξε σωστά που έφυγε από το σημείο και δεν έμεινε να βοηθήσει τους φίλους του.

Εκείνος αποκρίθηκε πως το έχει σκεφτεί πολλές φορές αυτό και πως το βράδυ της επίθεσης δεν μπόρεσε να σκεφτεί καθαρά. Η ερώτηση αυτή της συνηγόρου υπεράσπισης προκάλεσε την αντίδραση των γονέων του Άλκη Καμπανού.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του Άλκη φώναξε «πόσους φόνους πρέπει να κάνουν;», με τη μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού να λέει «τι φταίει το παιδί;».

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του ίδιου μάρτυρα, που είναι ο τελευταίος (26ος) στον σχετικό κατάλογο του κατηγορητηρίου.

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια  σταδιακά από σήμερα τρένα και προαστιακός – Π. Τερεζάκης: Σε 5 εβδομάδες πλήρης λειτουργία

22/3/2023

Στις ράγες μπαίνουν και πάλι από σήμερα τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Στις 4:45 αναχώρησε ο συρμός του προαστιακού από Αθήνα για Οινόη. Το πρώτο δρομολόγιο 22 ημέρες μετά από την σιδηροδρομική  τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς.

Η επανέναρξη της λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου θα γίνει σταδιακά και μετά από και την ισχυρή απαίτηση των εργαζομένων κάτω από ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας . Στα αρχικά περιορισμένα δρομολόγια ανά πέντε ημέρες θα προστίθενται γραμμές έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη των δρομολογίων, πριν από το Πάσχα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train από σήμερα θα πραγματοποιούνται δρομολόγια τρένων στις παρακάτω γραμμές:

Πειραιάς – Αθήνα- Αεροδρόμιο

Αεροδρόμιο- Αθήνα- Πειραιάς

‘Ανω Λιόσια- Αεροδρόμιο

Αεροδρόμιο- ‘Ανω Λιόσια

‘Ανω Λιόσια- Κάντζα

Κάντζα- ‘Ανω Λιόσια

Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα

Προαστιακός Πάτρας

Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο

Διακοφτό- Καλάβρυτα

Αργά το βράδυ της Τρίτης ο ΟΣΕ έδωσε, στη Hellenic Train, τις εγγυήσεις ασφάλειας που είχαν ζητήσει οι εργαζόμενοι για πλήρη επικοινωνία με το σύστημα GSM-Railways, που είναι ένα διεθνές πρότυπο ασύρματων επικοινωνιών στον σιδηρόδρομο. Πρέπει ωστόσο να προσθέσουμε ότι οι εγγυήσεις που δόθηκαν αφορούν μόνο τον βασικό άξονα στο τμήμα Θριάσιο – Ειδομένη ώστε να ξεκινήσουν κανονικά τα εμπορευματικά τρένα.

Δεν ξεκινούν ακόμη τα επιβατηγά δρομολόγια «Θεσσαλονίκη – Δράμα» και «Θεσσαλονίκη Φλώρινα» καθώς οι εργαζόμενοι έχουν θέσει ζητήματα ασφάλειας για τα συγκεκριμένα τμήματα του δικτύου.

Τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας

Πλέον, κάθε σταθμός στελεχώνεται με δυο σταθμάρχες και όλοι οι προαστιακοί συρμοί με δυο μηχανοδηγούς και τουλάχιστον έναν συνοδό. Επιπλέον μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση. Συγκεκριμένα, το όριο ορίζεται στα 80 χλμ/ώρα σε προαστιακούς και εμπορευματικούς συρμούς και στα 100 χλμ/ώρα στις επιβατικές αμαξοστοιχίες.


Τα άμεσα μέτρα:


2 σταθμάρχες σε κάθε σταθμό
2 μηχανοδηγοί +1 συνοδός στον Προαστιακό
Μείωση ταχύτητας

80χλμ σε προαστιακούς/εμπορευματικούς συρμούς
100χλμ σε επιβατικές αμαξοστοιχίες

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Σταθμό Λαρίσης τόνισε: «Τόσο η διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε σε λειτουργία εκ νέου τα τρένα της χώρας. Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού μας. Ξεκίνησαν ήδη τα προαστιακά σήμερα από Αθήνα για Χαλκίδα και Αθήνα για Αεροδρόμιο, για τις υπόλοιπες έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα από τον υπουργό και τον πρωθυπουργό και σταδιακά μέσα σε πέντε εβδομάδες σκοπεύουμε να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία των συρμών με τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε ανακοινώσει».

Από την πλευρά του, ο σταθμάρχης Ιωάννης Κοκκινάκης είπε: «Ξεκίνησαν σήμερα, μετά από πολύ καιρό από το τραγικό συμβάν -που μας έπληξε όλους συναισθηματικά και ψυχολογικά- τα δρομολόγια για το Αεροδρόμιο και τη Χαλκίδα. Έχουμε 18 δρομολόγια για το Αεροδρόμιο και 12 για Χαλκίδα. Οι εντολές που μας έχουν δοθεί από τη διοίκηση είναι δύο σταθμάρχες ανά βάρδια, δυο μηχανοδηγοί και δύο συνοδοί στις αμαξοστοιχίες, να κινούνται οι συρμοί με μειωμένες ταχύτητες». Ζήτησε συγγνώμη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα και κάλεσε τον κόσμο να επανέλθει και να τους στηρίξει και να ταξιδεύουν και πάλι με το τρένο.

Έρευνα για το περιστατικό με τον γερανό της Τροχαίας, πυρά της αντιπολίτευσης


17/3/2023

Έρευνα για το περιστατικό με τον γερανό της Τροχαίας, πυρά της αντιπολίτευσης

Διαψεύδει η Γεροβασίλη ισχυρισμούς πως ο γερανός ήταν εκεί για να παραλάβει υπηρεσιακό όχημα που της είχε διατεθεί και δέχθηκε επίθεση. Από πότε για ένα τζάμι χρειάζεται γερανός;

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας έδωσε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, προκειμένου να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες περιστατικού με γερανό της Τροχαίας, στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα τής Πέμπτης.

Σε βίντεο, τα οποία αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο απεικονίζεται ο οδηγός του οχήματος της ΕΛ.ΑΣ να αναπτύσσει ταχύτητα, να προσκρούει σε δύο κάδους απορριμμάτων στην οδό Ακαδημίας και ένας διαδηλωτής να πέφτει στο οδόστρωμα.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο οδηγός θεώρησε ότι επιχειρούν να τον εγκλωβίσουν, ένιωσε απειλή για τη σωματική ακεραιότητά του και τότε ανέπτυξε ταχύτητα για να γλιτώσει και να απομακρυνθεί από το σημείο.
Σε βίντεο, το οποίο έχει δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν άτομα, που προσπαθούν με τους κάδους να φτιάξουν οδόφραγμα και να σταματήσουν την κυκλοφορία των οχημάτων, στην οδό Ακαδημίας.
 
Κάποιοι συνδύασαν την εμφάνιση του γερανού της Τροχαίας με την επίθεση στο όχημα ασφαλείας της πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, μία επίθεση που έγινε στον ίδιο δρόμο νωρίτερα.

 
 Η κυρία Γεροβασίλη με ανακοίνωσή της διαψεύδει τη σύνδεση των δύο περιστατικών:


”Υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων που προκλήθηκαν από τη δημοσίευση βίντεο με τη δολοφονική επίθεση γερανοφόρου οχήματος της ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να διατάχθηκε έρευνα από τη ΓΑΔΑ”. Χαρακτηρίζει ″παντελώς ψευδή” την πληροφορία ότι ”δήθεν το εν λόγω γερανοφόρο όχημα κινούνταν επί της Ακαδημίας για να ανασύρει το υπηρεσιακό όχημα συνοδείας-ασφαλείας που μου είχε χορηγηθεί και το οποίο δέχτηκε σήμερα (σ.σ. χθες) επίθεση με θραύση κρυστάλλων”.

Και προσθέτει: ″Ουδέν ψευδέστερο. Ουδέποτε το προσωρινώς σταθμευμένο όχημα ασφαλείας μου ακινητοποιήθηκε αλλά μάλιστα αποχώρησε από το σημείο αυτοκινούμενο και μάλιστα νωρίτερα! Από πότε για ένα τζάμι χρειάζεται γερανός;”.Υποστηρίζει ακόμη: ”οι εν λόγω ‘διαρροές’, οι οποίες ήδη αναπαράχθηκαν σε ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας μόνο τυχαίες δεν είναι. Συνιστούν, όμως, κινήσεις πανικού της Κυβέρνησης που προσπαθεί να συσχετίσει τα ασύνδετα και για ακόμη μια φορά να αποσείσει τις ευθύνες της. Αποτελούν δε απόδειξη ότι ακόμη κι αυτή η έρευνα που φέρεται να διατάχθηκε δεν πρόκειται να ρίξει φως στη δολοφονική επίθεση του γερανοφόρου οχήματος αλλά είναι εντελώς προσχηματική, για τη συγκάλυψη του γεγονότος”.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι ”ο πανικός είναι κακός σύμβουλος για μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο. Τους κατανοούμε, όμως, γιατί ο πνιγμένος απ′ τα μαλλιά του πιάνεται”.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο στην οδό Πειραιώς


16/3/2023

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 6 το πρωί σε νυχτερινό κέντρο επί της οδού Πειραιώς 111. 

Για την κατάσβεση της επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ έκλεισε προσωρινά η Πειραιώς στο ρεύμα προς Αθήνα.


Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου - γιατρός: Ηρεμη όταν υπέστη έμφραγμα η Τζωρτζίνα

6/3/2023Η γιατρός που είχε βάρδια όταν υπέστη έμφραγμα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας η Τζωρτζίνα, κατέθεσε σήμερα ενώπιον του ΜΟΔ όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Με την κατάθεση ειδικευόμενης γιατρού στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Η μάρτυρας είδε το κοριτσάκι το απόγευμα της Παρασκευής, τη δεύτερη δηλαδή ημέρα της νοσηλείας του, και όπως είπε τα ζωτικά του σημεία ήταν καλά. Αναφερόμενη στη στιγμή που η κατηγορούμενη ειδοποίησε τους γιατρούς για το επεισόδιο της ανακοπής της 9χρονης,δύο ημέρες μετά, την χαρακτήρισε «ψύχραιμη» διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «όταν σώθηκε το παιδί φάνηκε ανακουφισμένη».

 «Την Κυριακή το πρωί το παιδί ήταν στο οξυγόνο. Γύρω στις έξι και τέταρτο το απόγευμα είδα ότι κοιμόταν ήρεμη στο κρεβάτι χωρίς να παρουσιάζει σημεία δυσχέρειας. Ρώτησα τη μητέρα αν είναι καλά και μου είπε πως ναι και πως είχε παραγγείλει κάτι να φάει το παιδί... Αργότερα ήμουν στο γραφείο με την κυρία Καρκανιά και την κυρία Δημητροπούλου. Μας είπε ότι χτυπάει το οξύμετρο αλλά δεν φάνηκε κάτι επείγον, όποτε εγώ δεν πήγα στο δωμάτιο. Όταν πήγα είδα ένα παιδί νεκρό και γινόταν προσπάθεια ανάνηψης. Μου είπαν να καλέσω αναισθησιολόγο, όπως και έκανα. Το παιδί επανήλθε μετά από 50 λεπτά.

Ξεκινώντας η μάρτυρας από την πρώτη φορά που είδε το παιδί, την επόμενη της εισαγωγής του στο νοσοκομείο, είπε πως θα έπαιρνε εξιτήριο γιατί οι εξετάσεις του δεν έδειχναν κάτι ανησυχητικό.


Πρόεδρος: Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση της μητέρας όταν της είπατε ότι θα πάρει εξιτήριο;


Μάρτυρας: Δεν είχε κάποια αντίδραση όσο ήμουν εγώ μπροστά.


Π: Ειδοποιηθήκατε για εμετό, τι είδατε;


Μ: Κάποια σάλια. Δεν είχε το περιεχόμενο του στομάχου.


Π: Το παιδί τι εικόνα είχε εκείνη τη στιγμή;


Μ: Καθόταν στο κρεβάτι και είχε καλό χρώμα. Δεν είπε κάτι το παιδί για ενόχληση. Και στην εξέταση που ακολούθησε του επεισοδίου πάλι δεν βρέθηκε κάτι.

Η μάρτυρας είχε εφημερία την επίμαχη ημέρα της Κυριακής. «Είχαν γίνει εξετάσεις λόγω του επεισοδίου του Σαββάτου. Έμαθα ότι είχε ταχύπνοια, είχε πέσει ο κορεσμός του οξυγόνου.

Τα συμπτώματα αυτά υφέθηκαν κατά τα τη διάρκεια της νύχτας και το παιδί ήταν σταθερό. Το πρωί ήταν ο μπαμπάς του εκεί. Το παιδί έβλεπε παιδικό στο τάμπλετ, ήταν ήρεμη».

 
«Ηρθε ήρεμη και μας χτύπησε την πόρτα»
Όπως είπε η μάρτυρας το γραφείο των γιατρών βρισκόταν στα 20-30 μέτρα από το δωμάτιο που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα. «Χτύπησε η πόρτα με ένα απλό χτύπημα. Άνοιξε η κυρία Καρκανιά η συνειδικευόμενή μου. Ήταν η μητέρα και μας είπε "ελάτε γιατί χτυπάει το οξύμετρο"».

Προέδρος: Με ηρεμία όπως το περιγράφετε εδώ;


Μάρτυρας: Ναι με ηρεμία.


Π: Τι κάνατε εσείς;


Μ: Επειδή δεν μας έδωσε την αίσθηση του επείγοντος, συνέχισα να γράφω ένα φάκελο που συμπλήρωνα και πήγαν η διευθύντρια της κλινικής και η συνειδικευόμενή μου... Πήγα έπειτα από λίγο στο δωμάτιο, άκουσα φωνές και το οξύμετρο να χτυπάει. 

Μου δόθηκε εντολή να ειδοποιήσω τον αναισθησιολόγο. Ήρθε άμεσα. Πρώτα ήρθε η ομάδα του, οι νοσηλευτές που είναι εξειδικευμένοι στην αναζωογόνηση κι έπειτα ο αναισθησιολόγος. Όταν κάλεσα τον αναισθησιολόγο γύρισα πίσω και έκανα ΚΑΡΠΑ. Συμμετείχα στις μαλάξεις» περιέγραψε η μάρτυρας.Πρόεδρος: Γιατί αναφέρετε ότι η μητέρα σας είπε "θα δίνατε στο παιδί αυτό εξιτήριο;"»
Μάρτυρας: Μου έκανε εντύπωση ο τόνος της.


Π: Δεν είναι σύνηθες να έχουν τέτοιες συμπεριφορές οι γονείς;


Μ: Έτσι το εξέλαβα. Είναι σύνηθες βέβαια, αλλά αυτό μου έμεινε.


Εισαγγελέας: Είχε διακοπεί η σίτιση κι έφαγε κανονικά μετά;
Μ: Την Παρασκευή διεκόπη η σίτιση, αλλά το Σάββατο που έγινε υπέρηχος κοιλιάς δε βρέθηκε κάτι όποτε ξεκίνησε η σίτιση.
Ε: Η μητέρα σας ρώτησε για να παραγγείλει απ' έξω φαγητό;


Μ: Όχι.


Ε: Έπρεπε να σας ρωτήσει για κάτι τέτοιο;
Μ: Ναι κανονικά θα έπρεπε.

Η δίκη συνεχίζεται.


reader

Πλειστηριασμοί: Tι σημαίνει η απόφαση του Αρείου Πάγου – Τα όπλα των δανειοληπτών
13/2/2023

Με ταχύτητα που προκαλεί εντύπωση, η ολομέλεια του Αρείου Πάγου με ψήφους 56 προς 9, άναψε το «πράσινο φως» στις εταιρείες διαχείρισης, τους λεγόμενους και Servicers, να εκτελούν πλειστηριασμούς.


Ουσιαστικά η απόφαση – πιλότος ξεμπλοκάρει τους πλειστηριασμούς κατοικιών. Πρόκειται για συνολικά 700.000 ακίνητα και δάνεια που έχουν περάσει στα Funds, ύψους 86 δισ. €.

Από αυτά, τα Funds και οι Servicers έχουν στην κατοχή τους ρυθμισμένα δάνεια με εγγύηση ακίνητα τα 27 δισ. και μόλις 8 δισ. αφορούν σε ενήμερα δάνεια που έχουν επιστρέψει στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών.

Στον αέρα συνολικά βρίσκονται αυτήν την ώρα δάνεια ύψους 41 δισ. €, με τα μισά περίπου να αφορούν σε δάνεια με εγγύηση ακίνητα. Μάλιστα, με βάση και τους πρόσφατους νόμους, οι Servicers δεν έχουν και την υποχρέωση να κάνουν πρόταση στους δανειολήπτες πριν εκπλειστηριάσουν τα ακίνητά τους. Ανησυχία εκφράζεται για δημιουργία νέας γενιάς κόκκινων δανείων και νέου κύματος πλειστηριασμών εξαιτίας της εκρηκτικής ανόδου των επιτοκίων των τραπεζών.

Τι σημαίνει η απόφαση
Πιο γρήγορη διενέργεια πλειστηριασμών από τους servicers (*και πριν διενεργούνταν κανονικά πλειστηριασμοί)

Αύξηση αριθμού των νέων ακινήτων που θα βγουν στο «σφυρί»


Τα «όπλα» που έχουν στα χέρια τους οι δανειολήπτες για να σώσουν το σπίτι τους


Α) Απευθείας ρύθμιση οφειλών με τράπεζες/servicers


Αφορά: μισθωτούς, συνταξιούχους, εργαζόμενους, ελ. επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, μικρές επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών έως 1 εκατ. €

Β) Εξωδικαστικός μηχανισμόςΓ) Ενδιάμεσο πρόγραμμα κρατικής στήριξης (ευάλωτοι οφειλέτες)Κρατική επιδότηση της δόσης του στεγαστικού δανείου της Α’ κατοικίας για 15 μήνες (70€ έως 210€ / μήνα)


Αναστολή: κατασχέσεων, πλειστηριασμών και εξώσεων


Απαραίτητη η «Βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη»Δ) Δεύτερη ευκαιρία – κήρυξη πτώχευσηςΔιαγραφή οφειλών -> ρευστοποίηση (απώλεια) περιουσίας, ακόμη και Α’ κατοικία


Φορέας αγοράζει την Α’ κατοικία & την ενοικιάζει στον οφειλέτη για 12 έτη  (*Μηνιαίο επίδομα ενοικίου από κράτος)
Μετά από 12ετία: Δυνατότητα επαναγοράς ακινήτου από οφειλέτη στην εμπορική του αξία

Άρειος Πάγος: Το φάντασμα των πλειστηριασμών πάνω από 700.000 ιδιοκτήτες


10/2/2023
Οι εταιρίες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων (οι λεγόμενες «εισπρακτικές»), αποκτούν πλέον νομικό δικαίωμα έναντι των δανειοληπτών και μπορούν να βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτια που αποτελούν πρώτη κατοικία αλλά και να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης ως δικαιούχοι διάδικοι των funds.

Αυτή είναι η γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, που με πρωτοφανή ταχύτητα και σκληρότητα έστρωσε το χαλί για χιλιάδες νέους πλειστηριασμούς -περίπου 10.000 δρομολογούνται μέχρι το καλοκαίρι- αλλά και βάζει θηλιά στον λαιμό 700.000 ευάλωτων δανειληπτών με ενυπόθηκα δάνεια στην Ελλάδα. Πρόκειται για ακίνητα όλων των κατηγοριών -κατοικίες, καταστήματα, βιομηχανικά κτίρια, οικόπεδα και άλλα.

Η απόφαση λήφθηκε σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, με συντριπτική πλειοψηφία 56 ψήφων έναντι 9 κατά, και ήταν σύμφωνη με την εισήγηση της αρεοπαγίτη Κανέλλας Τζαβέλλα. Μόλις πριν μερικές μέρες το θέμα συζητήθηκε στην Ολομέλεια, και συγκεκριμένα στις 26 Ιανουαρίου με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, να τάσσεται επίσης των funds. 

Τότε, συζητήθηκε η απόφαση 822/22, που εκδόθηκε από τμήμα του Άρειου Πάγου, η οποία επικύρωνε αποφάσεις εφετείων που έκριναν ότι οι servicers που διαχειρίζονται κόκκινα ενυπόθηκα δάνεια τα οποία απέκτησαν ξένα funds με βάση τον νόμο του 2003, δεν έχουν το δικαίωμα βάσει του συγκεκριμένου νόμου να προχωρούν σε πλειστηριασμούς και άλλα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των δανειοληπτών.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου κλήθηκε να αποφανθεί για το θεσμικό κενό μεταξύ δύο νόμων:

ου νόμου 3156/2003, που δεν έδινε τη δυνατότητα στα funds να γίνονται διάδικοι και να πραγματοποιούν δικαστικές ενέργειες επί των ακινήτων που είχαν περιέλθει στην κυριότητά τους.
Του νόμου 4354/2015, που προβλέπει ειδική νομιμοποίηση στους servicers, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν διαδικαστικές πράξεις αντί του δικαιούχου της απαίτησης.
Τα funds έκαναν χρήση και των δύο νόμων, επιλεκτικά, αναλόγως με το τι τα εξυπηρετούσε.Πότε θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί
Μετά τη δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναμένεται να ενεργοποιηθούν διαδικασίες πλειστηριασμών που έχουν «παγώσει» έως σήμερα εν αναμονή της απόφασης.Διάλογοι της ντροπής ανάμεσα σε επίορκους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και ποινικούς

30/1/2023

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας το «Βήμα της Κυριακής», για επίορκους αξιωματικούς στην Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, υπάρχουν εξοργιστικοί διάλογοι μεταξύ σκληρών κακοποιών και νονών της νύχτας με ανώτατους αξιωματικούς. Οι κακοποιοί ζητούν χάρες και εξυπηρετήσεις και οι αστυνομικοί, τούς κάνουν τα χατίρια.
Άμεση παρέμβαση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» το οποίο κάνει λόγο για σχέσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ με τη μαφία.

Ο κ. Ντογιάκος ζήτησε η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, για να ολοκληρωθεί το συντομότερο.

Στο «Βήμα της Κυριακής» ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκαλύπτει τηλεφωνικές συνομιλίες και ανταλλαγές μηνυμάτων που σοκάρουν.

Διάλογος 1

Μέλος κυκλώματος:  Στρατηγέ μου, καλημέρα. Να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς του υπουργείου;

Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ: Όχι φίλε μου. Εγώ και άμεσα.Σκοπός του κυκλώματος ήταν, άλλοτε η αποτροπή ελέγχων της οικονομικής αστυνομίας κατά της νοθείας καυσίμων, άλλοτε η μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, ακόμα και η στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών με «μυημένους» στο κύκλωμα αστυνομικούς.

Διάλογος 2

Διοικητής αστυνομικού τμήματος: Καλησπέρα κύριε Γ.

Νονός- Έμπορος καυσίμων:  Είχα δώσει και έναν ακόμα άνθρωποι και πέρασε. Μπήκε. Τώρα με πήρε του υπουργού αυτός και μου είπε κομπλέ. Οπότε έχουμε κι εκεί δικό μας. Σκέψου μήπως για το Οργανωμένο δώσουμε κάποιον και πας κι εσύ στη Δίωξη Εκβιαστών, να είμαστε κομπλέ.

Οι προσπάθειες στελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών με μυημένους ελεγκτές, φαίνεται πως απέδιδαν καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 18 Μαΐου 2022 μέλος του κυκλώματος δέχτηκε προειδοποιητικό μήνυμα στο κινητό του.


SMS 1


Αύριο στις 8:30 το πρωί στο πρατήριο στην Καβάλας.

Το κύκλωμα φαίνεται πως είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του, ακόμη και στην ευαίσθητη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, όπου φρόντιζαν να βάλουν δικούς τους ανθρώπους.

«Στελέχωσαν» ακόμη και την ΕΥΠΔιάλογος 3


Διοικητής αστυνομικού τμήματος: Καλημέρα

Νονός- Έμπορος καυσίμων: Αφού έχουμε έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα στην Οικονομική, στο Ανθρωποκτονιών, στο Οργανωμένο και στο Εκβιαστών, να τα φτιάξω για σένα για την ΕΥΠ; Στείλε μου πάλι τα δικά σου στοιχεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής» αποδεικνύεται ότι, πρόκειται για μια κατάσταση χρόνια και παγιωμένη, αφού υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες από το 2018, με ονόματα ακόμα και κυβερνητικών στελεχών.


Διάλογος 4 (28/3/2018)


Μέλος κυκλώματος: Στρατηγέ μου, με πήρε τώρα ο Πάνος Καμμένος. Στο Α.Τ. Αμαρουσίου μεταβαίνει τώρα ο δικηγόρος Σ. να εφαρμόσει δικαστική απόφαση.

Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ: Πήραμε πριν 15 λεπτά τον αρμόδιο ανώτερο αξιωματικό εκεί και τακτοποιήθηκε το θέμα. Καλημέρα.

Σε άλλο μήνυμα προς έμπορο καυσίμων, διοικητής αστυνομικού τμήματος αναφέρεται στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


SMS 2  (10/6/2022)


«Ο μεγάλος με τον Οικονόμου δεν είναι ευχαριστημένος. Να το ξέρετε αυτό. Μου το είπε ο φίλος σήμερα. Σίγουρα τον πήρε ο Θεοδωρ. τηλέφωνο και έδωσε εντολή να περάσουν όλα. Για αυτό είπε ο άλλος είμαστε πολύ καλά».

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την αντίδραση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου ανέδειξε για μια ακόμη φορά την μεγάλη διαφθορά στους κόλπους της ΕΛΑΣ με την αποκάλυψη ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ αστυνομικών, επικίνδυνων κακοποιών και «νονών» της νύχτας, που βρέθηκαν σε συσκευές κινητών τηλεφώνων υπό διερεύνηση υποθέσεων», τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Το εξοργιστικό υλικό προκύπτει από αρχεία κινητών τηλεφώνων ή υπολογιστών υπόπτων για συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες, που έχουν πέσει θύματα συμβολαίων θανάτου.


Ρόδος: Αναπάντητα ερωτήματα για την εξαφάνιση της 44χρονης – Τι κατέθεσε στους αστυνομικούς24/1/2023

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες εξαφάνισης της 44χρονης μητέρας από τη Ρόδο, που εντοπίστηκε ζωντανή το μεσημέρι του Σαββάτου από περιπατητή, στην αγροτική περιοχή «Παναγιά» μεταξύ Μασάρων και Καλάθου.

Η γυναίκα, η οποία ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένη και εξαντλημένη, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου όπου υπεβλήθη σε σειρά εξετάσεων για να εκτιμηθεί η υγεία της κατάστασής της. Νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου μέχρι να ανακάμψει. Σημειώνεται εξάλλου ότι από την ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε δεν προέκυψαν σημάδια κακοποίησής της.

Τι κατέθεσε η γυναίκα


Η γυναίκα έδωσε την Κυριακή κατάθεση σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου προκειμένου να πέσει φως στις συνθήκες εξαφάνισής της.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατικής», η 44χρονη δεν ήταν σε θέση να δώσει πληροφορίες ούτε για τη διαδρομή που ακολούθησε, ούτε για τον τρόπο που βρέθηκε στη δύσβατη περιοχή που εντοπίστηκε.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσε στους αστυνομικούς, είχε την αίσθηση ότι απουσίαζε μόλις μια ημέρα από το σπίτι της.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, είχε την εντύπωση ότι έλειπε μόλις ένα βράδυ από το σπίτι της ενώ είχε να δώσει σημεία ζωής από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και εντοπίστηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου. Στο διάστημα αυτό, είναι λίγα τα πράγματα που είναι σε θέση να θυμηθεί.

Ανέφερε πως τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, η κόρη της δεν ήθελε να πάει στο σχολείο και τελικά αφού την έπεισε μετέφερε το παιδί στο πρώτο διάλειμμα και στη συνέχεια, πήγε όπως είπε στους αστυνομικούς, να ανάψει τα καντηλάκια στο εκκλησάκι χωρίς όμως να είναι σε θέση να προσδιορίσει σε ποιο.

Σε ερώτηση των αστυνομικών αν έψαχνε το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου απάντησε καταφατικά, αλλά δεν θυμάται αν το βρήκε ή όχι. Είπε ότι πήγε σε πολλά εκκλησάκια οδηγώντας η ίδια το αυτοκίνητό της. Όταν ρωτήθηκε αν θυμάται να πέφτει με το αυτοκίνητο στη χαράδρα όπου βρέθηκε, είπε ότι δεν θυμάται, ούτε θυμάται να ήταν κάποιος άλλος μαζί της στο αυτοκίνητο.

Είπε ότι είχε μαζί της το κινητό της τηλέφωνο το οποίο είχε κλείσει από μπαταρία, αλλά κάποια στιγμή άνοιξε μόνο για επείγουσες κλήσεις και τότε κάλεσε την μητέρα της από την οποία ζήτησε να παραλάβει το παιδί από το σχολείο.

Να σημειωθεί πως όταν εντοπίστηκε η 44χρονη δεν είχε μαζί της το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς, είπε ότι πιθανότατα να το έχει αφήσει μέσα στο αυτοκίνητο, όπου όμως δεν βρέθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Όπως ανέφερε δεν είχε μαζί της χρήματα, μόνο την κάρτα της η οποία βρισκόταν στη θήκη του κινητού της, ενώ σε ερώτηση των αστυνομικών τι απέγιναν τα παπούτσια της – καθώς βρέθηκε ξυπόλητη- είπε ότι καταστράφηκαν από το περπάτημα και τα πέταξε. Όπως είπε όσο ήταν μόνη της στο δάσος φώναζε βοήθεια αλλά δεν την άκουγε κανείς.

Το εκκλησάκι, όπως είπε δεν το βρήκε ποτέ και δεν θυμάται να έχει πάει ποτέ στο μοναστήρι του Αγίου Παϊσΐου παρότι από κάμερες ασφαλείας αλλά και από αυτόπτες μάρτυρες προκύπτει ότι το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της, βρέθηκε εκεί και παρέμεινε για μια ώρα. Απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κτήτορα του Αγίου Παϊσίου στον Αρχάγγελο, ενώ είπε ότι στο διάστημα που είχε χαθεί τρεφόταν όπως είπε στους αστυνομικούς με φυλλαράκια και έπινε νερό από τα ρυάκια.

Η γυναίκα κατέθεσε ότι δεν είχαν προηγηθεί απειλές για τη ζωή της, ότι δεν ήρθε στην πόλη της Ρόδου και πως πονάνε τα πλευρά της από την αριστερή πλευρά και τα χέρια της από τη δεξιά πλευρά αλλά δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τι προκάλεσε αυτόν τον πόνο.


Δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε πως στήθηκε η ενέδρα στον Φύσσα

18/1/2023

Με την κατάθεση της Παρασκευής Καραγιαννίδου, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη και ομολογίαν δράστης της εγκληματικής ενέργειας Γιώργο Ρουπακιά συνεχίζεται στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη για τη υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Με την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε στο βήμα του μάρτυρα τη Π. Καραγιαννίδου, η οποία με βάση τον σχετικό κατάλογο ενώ επί του παρόντος παραμένει άγνωστο αν και πότε θα εξεταστεί στη δίκη η σύντροφος του Παύλου Φύσσα στην αγκαλιά της οποίας άφησε τη τελευταία του πνοή μετά το δολοφονικό χτύπημα από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Η μάρτυρας Παρασκευή Καραγιαννίδη περιέγραψε όσα είδε μπροστά της το βράδυ της δολοφονίας, που η ίδια βρισκόταν λίγα μόλις μέτρα από το σημείο που μαχαιρώθηκε θανάσιμα ο μουσικός.

Όπως κατέθεσε ενώ καθόταν σε παγκάκι με την φίλη της κ. Ζώρζου (που κατέθεσε στην προηγούμενη συνεδρίαση) είδαν μετά την λήξη του αγώνα , μια ομάδα περίπου 20 ατόμων να τρέχουν προς το μέρος τους. Κάποιοι από αυτούς, περίπου οκτώ, κυνηγούσαν τον Φύσσα. Η μάρτυρας κατέθεσε πως τα άτομα αυτά φορούσαν ρούχα παραλλαγής και όλοι τους “φώναζαν” ρυθμικά.

Μέσα στα επόμενα λεπτά η μάρτυρας συνέχισε είδε ένα ασημί αυτοκίνητο να έρχεται γρήγορα ανάποδα, από το αντίθετο ρεύμα και να σταματά στο σημείο.” Υπήρχε ένας συνοδηγός και είδα τον οδηγό να πηγαίνει προς τον κλοιό που είχαν κάνει οι άλλοι γύρω από το παλικάρι. Είδα αυτούς που είχαν κυκλώσει τον Φύσσα να ανοίγουν τον κλοιό μόλις τους πλησίαζε ο οδηγός του αυτοκινήτου. Ήταν σαν να του άνοιγαν χώρο. Τον είδα να πλησιάζει και μετά να τον έχει αγκαλιά. Όλα έγιναν γρήγορα. Τότε ήρθαν στο σημείο δύο μηχανές της ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί πλησίασαν το παλικάρι που τον άκουσα να τους λέει κάτι σαν “όχι εμένα! Αυτόν!”.

Πρόεδρος: Έχετε αναφερθεί σε ” ενέδρα”. Το ίδιο περιγράφετε και τώρα Ήξεραν δηλαδή πως θα έρθει ο Ρουπακιάς;

Μάρτυρας: Ναι ήταν ενέδρα. Φαινόταν σαν να τον περίμεναν. Δεν αντέδρασαν όταν πλησίαζε. Του άνοιξαν χώρο.

Η μάρτυρας περίγραψε την σκηνή της σύλληψης του Γιώργου Ρουπακιά μετά την υπόδειξη του τραυματισμένου Παύλου Φύσσα. Είπε επίσης πως μόλις οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη της δολοφονίας, ο συνοδηγός στο αυτοκίνητο του, βγήκε από το αυτοκίνητο. Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου η μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθηση της πως ο Ρουπακιάς θα είχε φύγει αν δεν τον έδειχνε ο Φύσσας στους αστυνομικούς.
Η κατάθεση της συνεχίζεται με ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Αιγάλεω: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα - Απεγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα, στη συμβολή των οδών Περικλέους και Σωκράτους, στο Αιγάλεω. Απεγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι με τη βοήθεια πυροσβεστών.


Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι πυροσβέστες κατάφεραν και απεγκλώβισαν με ασφάλεια ένα ζευγάρι ηλικιωμένων.

Στο σημείο έφτασαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 Πυροσβέστες.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της φωτιάς, η οποία είναι πιθανό να εκδηλώθηκε από κάποιο θερμαντικό σώμα.


Κιβωτός του Κόσμου: Στους εισαγγελείς ανηλίκων σήμερα ο πατέρας Αντώνιος

9/1/2023

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αξιολόγηση της υπόθεσης της Κιβωτού του Κόσμου από τις δύο εισαγγελείς ανηλίκων οι οποίες διενήργησαν την ποινική προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες σεξουαλικής και σωματικής κακοποιήσεις σε βάρος ανηλίκων φιλοξενούμενων στη δομή.

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» έχει κληθεί σήμερα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για την διάπραξη της κακουργηματικής ασέλγειας σε βάρος δύο φιλοξενούμενων της δομής αλλά και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες παιδιών.

Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, πως ο ιερέας δεν θα προσέλθει αυτοπροσώπως στην εισαγγελίας της Αθήνας αλλά, όπως έχει δικαίωμα, θα εκπροσωπηθεί από τους συνηγόρους του οι οποίοι αναμένεται να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και να ζητήσουν πολυήμερη προθεσμία προκειμένου να μελετήσουν τα στοιχεία και να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις.

Το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια ανήλικου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος για το οποίο καλείται σε ανωμοτί εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος αφορά στις καταγγελίες που φέρονται να έκαναν σε βάρος του ένας 19χρονος και ένας 15χρονος, τρόφιμοι και οι δυο της δομής.

Σε ανωμοτί καταθέσεις έχουν κληθεί για σήμερα και τρεις πρώην υπάλληλοι της δομής οι οποίοι καλούνται ως ύποπτοι για σωματική κακοποίηση σε βάρος ανηλίκων της «Κιβωτού του Κόσμου» μετά από σχετικές καταγγελίες. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τους πρώην εργαζόμενους αναμένεται να ζητήσουν νέα προθεσμία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά την υπόθεση έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου εκτός από τον πατέρα Αντώνιο συνολικά επτά πρώην υπάλληλοι της δομής, για κακοποιητικές συμπεριφορές. Συγκεκριμένα, οι έξι υπάλληλοι καλούνται σε εξηγήσεις για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών σε παιδιά. Επιπλέον, μια υπάλληλος καλείται ως ύποπτη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς, φέρεται, να μην μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο, ως όφειλε, παιδί που είχε τραυματιστεί.

Από την έρευνα της εισαγγελίας Ανηλίκων που διενεργήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και τις καταθέσεις φιλοξενούμενων και εργαζομένων, φέρεται να προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ότι οι ξυλοδαρμοί, οι σκληρές τιμωρίες, μεταξύ των οποίων απομόνωση και καταναγκαστική εργασία, δεν ήταν αποφάσεις που έλαβαν συγκεκριμένοι υπάλληλοι στις δομές αλλά κεντρική γραμμή και εντολή του πατέρα Αντωνίου προς τους υπαλλήλους του ως μέσο σωφρονισμού των φιλοξενούμενων παιδιών.

Ο ίδιος πάντως, με βάση το υπερασπιστικό στίγμα που έχει δώσει μέχρι σήμερα αρνείται οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή στην υπόθεση. Μετά την παροχή εξηγήσεων από το σύνολο των προσώπων που έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου οι εισαγγελείς θα αξιολογήσουν τα στοιχεία και θα αποφασίσουν αν, πόσα και ποια από αυτά στο επόμενο δικονομικό στάδιο θα βρεθούν υπό δίωξη με την ιδιότητα πλέον του κατηγορούμενου.

Τέλος, όπως είναι γνωστό για την ίδια υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και μία ακόμα προκαταρκτική εξέταση που αφορά στα οικονομικά πεπραγμένα της Κιβωτού του Κόσμου υπό την προηγούμενη διοίκησή της.

Πάτρα: Τον ανάγκασαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και του έβαλαν φωτιά


3/1/2023

Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12) σε επιχείρηση στην Πάτρα, όπου ενήλικος Ρομά 35 ετών, υποχρεώθηκε να πει τα κάλαντα γονατιστός ενώ του έβαλαν και φωτιά στα ρούχα.

Ο άνδρας, πήγε σε επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε να πει τα κάλαντα για να κερδίσει μερικά χρήματα. Κάποιοι -εν αγνοία του ιδιοκτήτη σύμφωνα με το pelop, αρχίζουν να τον περιγελούν και του πρότειναν να πει τα κάλαντα γονατιστός.

Ο Ρομά υπακούει. Γονατίζει και αρχίζει να τραγουδά «Αρχιμηνιά και Αρχιχρονια». Το κακόγουστο και ρατσιστικό αστείο, όμως δεν σταματά εκεί. Ένας από την παρέα, του πετά σταγόνες εύφλεκτου υλικού στα ρούχα του και του βάζει φωτιά.


Κάποιος άλλος, βιντεοσκοπεί τον άνθρωπο ζωσμένο στις φλόγες. Ο Ρομά, αρχίζει να ουρλιάζει. Προσπαθεί να τις σβήσει και ευτυχώς τα καταφέρνει γρήγορα, γλυτώνοντας από εγκαύματα, την τελευταία στιγμή. Αρχίζει τις φωνές, διαμαρτύρεται, απειλεί με μηνύσεις. Η παρέα προσπαθεί, πια, να τον ηρεμήσει και να τον καθησυχάσει.

Η απάνθρωπη σκηνή βασανισμού ανέβηκε στα social media ως «στόρι» στο προφίλ ενός από τους δράστες.Το γεγονός κάνει γρήγορα το γύρο της πόλης, με πρωταγωνιστή τον αδύναμο άνδρα. Φτάνει, όχι μόνο στην εκεί περιοχή, αλλά και σ’ άλλα σημεία της πόλης.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές.

Σεισμός στη Μεθώνη μεγέθους 4,3 Ρίχτερ

2/1/2023

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στη Μεθώνη.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν 50χλμ νότια της Μεθώνης ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 23 χιλιόμετρα.

Λίγα λεπτά αργότερα, σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 116 χλμ ΝΝΔ της Μεθώνης.

Το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πώς θα κινηθούν μετρό, ηλεκτρικός, λεωφορεία και τραμ

30/12/2022

Tο Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022, παραμονή Πρωτοχρονιάς, η κυκλοφορία των συρμών στις Γραμμές 1 (ΗΣΑΠ), 2 και 3 του Μετρό, των λεωφορείων, των τρόλεϊ και του τραμ θα τροποποιηθούν.

O ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι το Σάββατο 31-12-2022 Παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα δρομολόγια των Λεωφορείων και των Τρόλεϊ θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 23:00.

Επιπλέον, το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για τα τελευταία δρομολόγια όπως και για τα δρομολόγια των γραμμών EXPRESS Αεροδρομίου από την τηλεματική καθώς και από το πληροφοριακό μας κέντρο 11185.

To Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022, η κυκλοφορία των συρμών στις Γραμμές 1, 2 & 3 του Μετρό, καθώς και στο ΤΡΑΜ θα ολοκληρωθεί στις 23:00
Αναλυτικά, τα τελευταία επιβατικά δρομολόγια στα μέσα σταθερής τροχιάς την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, έχουν ως εξής:Γραμμή 1 του Μετρό:

από ΠΕΙΡΑΙΑ προς ΚΗΦΙΣΙΑ στις 22:20  

από ΚΗΦΙΣΙΑ προς ΠΕΙΡΑΙΑ στις 22:20

από ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ προς ΚΗΦΙΣΙΑ στις 22:36 και προς ΠΕΙΡΑΙΑ στις 22:54

από ΑΤΤΙΚΗ προς ΚΗΦΙΣΙΑ στις 22:44 και προς ΠΕΙΡΑΙΑ στις 22:47

από ΟΜΟΝΟΙΑ προς ΚΗΦΙΣΙΑ στις 22:39 και προς ΠΕΙΡΑΙΑ  στις 22:52Γραμμές 2 και 3 του Μετρό:

από  ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ προς ΕΛΛΗΝΙΚΟ στις 22:47

από ΕΛΛΗΝΙΚΟ προς ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ στις  22:44

από ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ προς Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ στις 22:39

από Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ προς ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ στις 22:42

από ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ προς  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ στις  22:22

από ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ προς ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ  στις 21:43

από το ΣΥΝΤΑΓΜΑ προς όλες τις κατευθύνσεις στις 23:00Τραμ:

ΓΡΑΜΜΗ 7 (ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ – ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ)

από ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ  προς ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ στις 21:51

από ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ προς ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ  στις 22:07

ΓΡΑΜΜΗ 6 (ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ)

από ΣΥΝΤΑΓΜΑ προς ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ στις 22:39

από ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ προς ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 21:50

ΓΡΑΜΜΗ 6 + ΓΡΑΜΜΗ 7  ΜΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ

από ΣΥΝΤΑΓΜΑ προς ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ στις 21:54 και προς ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ στις 21:30

από ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ  προς ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 21:22

από ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ προς ΣΥΝΤΑΓΜΑ  στις 21:19.Σεισμός Εύβοια: Μηχανικοί του Υπ. Υποδομών στα Ψαχνά

29/12/2022

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα Ψαχνά Ευβοίας και τους δεκάδες μετασεισμούς που ακολούθησαν, ενώ την ίδια ώρα σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία. Παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο. 

Τα ρήγματα Ψαχνών και Ευβοϊκού απαιτούν επιτήρηση, είπε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «δεν συντρέχει λόγος μεγαλύτερης ανησυχίας».

 Επεσήμανε ωστόσο ότι δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σεισμική ακολουθία και πως οι επιστήμονες είναι σε εγρήγορση.

 Για το λόγο αυτό είπε ότι σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ.

Εν τω μεταξύ στην Εύβοια μεταβαίνουν σήμερα μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών για να ελέγξουν παλιά κτίσματα, ενώ οι μηχανικοί των φορέων της αυτοδιοίκησης θα ελέγξουν δημόσια κτίρια και σχολεία.

Το φαινόμενο της σεισμικής δραστηριότητας βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με την ανάλυση των μέχρι τώρα δεδομένων, ανέφεραν τα μέλη της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου μετά την χθεσινή συνεδρίαση.Σεισμός 3,9 Ρίχτερ βορειοανατολικά της Κρήτης

28/12/2022

Σεισμός 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην θαλάσσια περιοχή βόρεις της Κρήτης.

Συγκεκριμένα η σεισμική δόνηση έγινε στις 8:50 το πρωί, 38 χιλιόμετρα Βόρεια-Βορειοανατολικά της Νεάπολης Λασιθίου.

Το εστιακό βάθος ήταν στα 11,8 χλμ.

Ληστεία στη Rolex: Βρέθηκε η μια μηχανή που χρησιμοποίησαν οι ληστές

Βρέθηκε η μια από τις μηχανές που χρησιμοποίησαν οι δράστες μετά τη θρασύτατη ληστεία σε γνωστό κατάστημα ρολογιών στο κέντρο της Αθήνας.


Οι αστυνομικοί οι οποίοι υπέδειξαν μηδενικά αντανακλαστικά χθες για την αποτροπή της ληστρικής επίθεσης, χρειάστηκαν πάνω από 24 ώρες για να εντοπίσουν ακόμα και το όχημα διαφυγής των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι στο κατάστημα, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (20/12) ένοπλη ληστεία, καθώς τέσσερα άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, χτύπησαν τον φύλακα, έσπασαν με βαριοπούλα τη τζαμαρία και μπήκαν στο κατάστημα, ενώ άρπαξαν 23 ρολόγια μεγάλης αξίας.

Οι ληστές διέφυγαν και αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές.

Ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε κατάστημα ρολογιών στο κέντρο της Αθήνας

20/12/2022

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε κατάστημα που πουλά ακριβά ρολόγια στην πλατεία Καρύτση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις ένοπλοι δράστες εισέβαλαν πριν από λίγο σε γνωστό κατάστημα ρολογιών και αφού άρπαξαν μεγάλο αριθμό ρολογιών κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Οι δράστες χωρίς να τους αποθαρρύνει το γεγονός ότι θεωρητικά το κέντρο της Αθήνας αυτή την εποχή είναι γεμάτο από αστυνομικούς λόγω των εορταστικών ημερών, κατάφεραν να εισβάλλουν στο κατάστημα, να αρπάξουν την λεία τους και να εξαφανιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιτέθηκαν και στον φύλακα του καταστήματος, ο οποίος φέρει ελαφρά τραύματα.


Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν κάποιο ίχνος των δραστών, ενώ αναλύουν από το κύκλωμα ασφαλείας του καταστήματος το υλικό.

«Έσβησε» μετά από 12 μέρες ο 5χρονος Χαράλαμπος: «Άγγελέ μου, σήκω σε παρακαλώ, εδώ είναι η μαμά»

12/12/2022

Στο Νιοχώρι Κυλλήνης θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 5χρονου Χαράλαμπου που κατέληξε μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στον Κολωνό.

Οι γονείς του άτυχου 5χρονου κατάγονται από την Ηλεία, η μητέρα του από το Νιοχώρι Κυλλήνης, όπου και θα πραγματοποιηθεί η κηδεία, και ο πατέρας του από τον Πύργο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χαράλαμπος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα της οικογένειας στον Κολωνό, στις 27 Νοεμβρίου, ενώ μετά από πολύωρη μάχη των γιατρών, το παιδί ξεψύχησε στο νοσοκομείο.

Αν και αρχικά είχε γραφτεί πως το παιδί εντοπίστηκε νεκρό από τους πυροσβέστες, ήταν χωρίς αισθήσεις και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου οι γιατροί έδωσαν για 12 ημέρες μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.

Δυστυχώς όμως υπέκυψε και η κηδεία του Χαράλαμπου Διονύσιου Μήττα, θα γίνει την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 3 το μεσημέρι από τον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στο Νεοχώρι Κυλλήνης, τόπο καταγωγής της μητέρας του Θεοδοσίας. Ο πατέρας του 5χρονου Στέφανος Μήττας επίσης κατάγεται από την Ηλεία και την περιοχή του Πύργου.

Συγκλονίζει η μητέρα του 5χρονου από τον Κολωνό: «Άγγελέ μου, σήκω σε παρακαλώ, εδώ είναι η μαμά»

Η ίδια, είχε περιγράψει τις τραγικές στιγμές που έζησαν εκείνο το βράδυ.

«Ήμασταν όλοι στο σπίτι, ο σύζυγός μου είχε γυρίσει από την δουλειά, ζέστανα το φαγητό, έφαγε και κάποια στιγμή ο 5χρονος γιος μου κοιμήθηκε και έφυγα μαζί με τον άλλο μου γιο, να πάμε να φέρουμε φαγητό για το σπίτι. Δεν λείψαμε ούτε δέκα λεπτά και με πήρε ο σύζυγός μου τηλέφωνο, είχε πεταχτεί από τους καπνούς και μου είπε “έλα καιγόμαστε”. Ανέβηκα στο σπίτι, δεν είχε φτάσει η πυροσβεστική και μαζί με τον γείτονά μου που είναι πυροσβέστης, προσπαθούσα να ανοίξω την πόρτα και δεν άνοιγε. Την έσπασα με κλωτσιά και μπήκα μέσα» σημείωσε.
Θεσσαλονίκη: Ρομά μπούκαραν σε ταβέρνα και έδειραν τον ιδιοκτήτη και τρεις υπαλλήλους8/12/2022

«Καζάνι που βράζει» παραμένει η πόλη της Θεσσαλονίκης με τα επεισόδια μεταξύ ομάδων Ρομά και αστυνομίας να μην έχουν τελειωμό.
Τεταμένο παραμένει το κλίμα στη Θεσσαλονίκη μετά την είδηση για τον πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ, ύστερα από καταδίωξη.

Χθες το βράδυ συνεχίστηκαν τα επεισόδια με ομάδες Ρομά να έχουν κλείσει το δρόμο Θεσσαλονίκη – Βέροια, έχοντας βάλει φωτιά σε κάδους.

Παράλληλα, οι γονείς του 16χρονου νεαρού που παλεύει για τη ζωή του μέσα στην εντατική, πήγαν στα δικαστήρια για να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής ενώ αύριο πρόκειται να απολογηθεί  και ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ.

Κορδελιό
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, Ρομά κάλεσαν σε κατάστημα εστίασης στην περιοχή του Κορδελιού για να κλείσουν τραπέζι. Το κατάστημα τους απάντησε πως δεν υπάρχει κάτι διαθέσιμο, με αποτέλεσμα εκείνοι να πάνε από εκεί, να σπάσουν το μαγαζί και να ξυλοκοπήσουν τον ιδιοκτήτη και τρεις υπαλλήλους.

Στο σημείο έφτασαν η Αστυνομία και ασθενοφόρο για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.


Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο με μαθητές- Απομακρύνθηκαν σώα τα παιδιά

6/12/2022
Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης (6/12) στην Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασε φωτιά σε τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε παιδιά στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά απομακρύνθηκαν εγκαίρως και βρίσκονται σώα σε ασφαλές σημείο.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά, με το λεωφορείο να ακινητοποιείται στην έξοδο Νεάπολης- Συκεών στο ρεύμα προς δυτικά.

Η κίνηση στο σημείο διεξάγεται με δυσκολία.

«Κατασβέσθηκε πυρκαγιά σε λεωφορείο στη περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης πλησίον του κόμβου Επταπυργίου. Επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα», αναφέρει στην ενημέρωσή της η Πυροσβεστική.


Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική εντολή απαγορεύει στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάσει τις δομές3/12/2022

Όλο και περισσότερο σφίγγει ο κλοιός για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, συγγενείς τους αλλά και μέλη προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων της «Κιβωτού του Κόσμου».

Την απομάκρυνση του πατέρα Αντωνίου από την «Κιβωτό του Κόσμου» για λόγους προστασίας των ανήλικων αποφάσισαν με διάταξή τους οι εισαγγελείς ανηλίκων οι οποίες διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί αυτεπαγγέλτως προχώρησαν στην κίνηση αυτή, που αφορά εκτός από τον πατέρα Αντώνιο και τρία ακόμα πρόσωπα, για λόγους προστασίας των ανήλικων παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή.

Με βάση αυτήν τη διάταξη απαγορεύεται στα τέσσερα πρόσωπα να έχουν οποιαδήποτε σχέση με την «Κιβωτό του Κόσμου».

H εισαγγελική διάταξη ισχύει για ενενήντα μέρες και μετά θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Αφορά τα τέσσερα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο κάδρο των ποινικών ερευνών.

Με την κίνησή τους αυτή οι εισαγγελείς αποσκοπούν στο να παραμείνει μακριά από τα ανήλικα ο πατέρας Αντώνιος και τα άλλα τρία πρόσωπα για να μην μπορούν να επηρεάσουν τα ανήλικα που φιλοξενούνται στη δομή

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, ο εισαγγελέας πρωτοδικών ζήτησε να διερευνηθούν τέσσερα κακουργήματα, της υπεξαίρεσης, απιστίας, φοροδιαφυγής και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών έδωσε εντολή να διενεργηθεί:

– Φορολογικός έλεγχος την τελευταία 5ετία

– Γνωστοποίηση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου

– Γνωστοποίηση για το εάν έχουν χορηγηθεί εθνικές ή κοινοτικές επιχορηγήσεις προς την οργάνωση

– Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για την τελευταία 5ετια τόσο της «Κιβωτού του Κόσμου» όσο και των 11 εμπλεκόμενων προσώπων

Όπως τόνισε στο MEGA Σαββατοκύριακο ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής ΕΛ.ΑΣ., το πρωταρχικό κομμάτι της έρευνας είναι τα οικονομικά της «Κιβωτού».

«Ο εισαγγελέας παρήγγειλε στην οικονομική αστυνομία να ερευνήσει τα τέσσερα κακουργήματα. Μιλάμε για 11 άτομα από τη δομή που θα ελεγχθούν. Υπάρχουν προπαρασκευαστικές πράξεις από το διοικητικό συμβούλιο για να απομακρυνθούν και άλλα άτομα, τα οποία μπορεί να μην έχουν καταγγελθεί, αλλά να μην έχουν τα απαραίτητα προσόντα», δήλωσε.

Στο έλεος της κακοκαιρίας Ariel ολόκληρη η χώρα. 10 περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες30/11/2022

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Ariel» σε ολόκληρη τη χώρα.
Η κακοκαιρία με την ονομασία «ARIEL», που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται νότια της Ιταλίας και κινείται αργά ανατολικά βορειοανατολικά, προκαλεί επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες και ραγδαίες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα την Τετάρτη (30-11-2022) θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:
Α. Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Β. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (30-11-2022) μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).


Γ. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

10 περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες


-Έβρος


-Χαλκιδική


-Θεσσαλονίκη


-Καρδίτσα


-Κεφαλλονιά


-Πάτρα


-Μάνδρα


-Κινέτα


-Άργος


Nissos Kalymnos: Δύο ρήγματα διαπιστώθηκαν στο πλοίο μετά την πρόσκρουση στην Τέλενδο
29/11/2022

Η ύπαρξη δυο ρηγμάτων διαπιστώθηκε από ιδιώτη δύτη στην αριστερή πλευρά του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου NISSOS KALYMNOS.

Το πλοίο το βράδυ της Δευτέρας προσέκρουσε σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Τελένδου, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από τη Λέρο προς την Κάλυμνο με 31 επιβάτες, 18 άτομα πλήρωμα και 4 φορτηγά οχήματα.

Στο λιμάνι της Καλύμνου το πλοίο

Από την πρόσκρουση δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός ενώ ο πλοίαρχος του πλοίου είχε ενημερώσει την οικία λιμενική Αρχή για ελεγχόμενη εισροή υδάτων κατά τη διάρκεια του πλου προς το λιμάνι της Καλύμνου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια αποβιβάζοντας τους 31 επιβάτες. Νωρίτερα, στην περιοχή του συμβάντος είχαν σπεύσει δύο περιπολικά και δύο ρυμουλκά καθώς και τρία επιβατηγά τουριστικά πλοία πλοία προκειμένου να συνδράμουν εφόσον απαιτηθεί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας στελέχη κλιμακίου της επιθεώρησης πλοίων σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο NISSOS KALYMNOS διαπίστωσαν κατάκλυση με θαλασσινό νερό σε χώρους του, θραύση του πηδαλίου και στρέβλωση της προπέλας, καθώς και του άξονα της αριστερής κύριας μηχανής ενώ του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών. Περιμετρικά του πλοίου έχει ποντιστεί πλωτό φράγμα για την αποφυγή τυχόν ρύπανσης.

Έκρηξη στο αμαξοστάσιο Ζωγράφου – Ζημιές σε οχήματα του Δήμου

24/11/2022

Έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 1.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ζωγράφου.


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., άγνωστοι μπήκαν στις εγκαταστάσεις και τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε οχήματα του Δήμου.

ΕΟΔΥ: Στο νοσοκομείο με συμπτώματα αλλαντίασης ζευγάρι - Κατανάλωσαν σπαράγγια σε κονσέρβα
17/11/2022Δύο ύποπτα περιστατικά με αλλαντίαση, που νοσηλεύονται σε σταθερή κλινική κατάσταση ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Πρόκειται για ζευγάρι το οποίο είχε καταναλώσει σπαράγγια, που είχαν παρασκευάσει οι ίδιοι.
Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ άμεσα κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός διάθεσης αντιτοξίνης της αλλαντίασης μέσω του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς, για χορήγηση της αντιτοξίνης στους δύο ασθενείς. Με τη συνδρομή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κατέστη δυνατή η χορήγηση της ειδικής αντιτοξίνης εντός του πρώτου εικοσιτετραώρου από τη δήλωση των δύο κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ.

Οι δύο ασθενείς, η μία εκ των οποίων είναι διασωληνωμένη, νοσηλεύονται σε σταθερή κλινική κατάσταση σε υγειονομικές μονάδες της Αττικής.

Από το αναφερόμενο ιστορικό κατανάλωσης τροφίμων προέκυψε ότι το ζευγάρι, αλλοδαπής εθνικότητας, που βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές, κατανάλωσε, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων, σπαράγγια παρασκευασμένα από τους ίδιους με τη διαδικασία της κονσερβοποίησης.

Σημειώνεται πως το χρονικό διάστημα 2004-2021 δηλώθηκαν στον ΕΟΔΥ, τρία εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα αλλαντίασης σε βρέφη και ένα ύποπτο κρούσμα σε ενήλικα.
Στις 15 Νοεμβρίου 2022 δηλώθηκε μέσω του Συστήματος Υποχρεωτικής Δήλωσης Νοσημάτων του ΕΟΔΥ συρροή 2 ύποπτων κρουσμάτων αλλαντίασης που συνδέονται μεταξύ τους με οικογενειακή σχέση (ζευγάρι).

Άμεσα κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός διάθεσης αντιτοξίνης της αλλαντίασης μέσω του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς, για χορήγηση της αντιτοξίνης στους δύο ασθενείς. Με τη συνδρομή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κατέστη δυνατή η χορήγηση της ειδικής αντιτοξίνης εντός του πρώτου εικοσιτετραώρου από τη δήλωση των 2 κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ. Οι δύο ασθενείς, η μία εκ των οποίων είναι διασωληνωμένη, νοσηλεύονται σε σταθερή κλινική κατάσταση σε υγειονομικές μονάδες της Αττικής.
Η τροφιμογενής αλλαντίαση προκύπτει όταν το Clostridiumbotulinum αναπτύσσεται και παράγει τοξίνη σε τρόφιμο το οποίο στη συνέχεια καταναλώνεται χωρίς να προηγηθεί κατάλληλο μαγείρεμα του ώστε να καταστραφεί η τοξίνη.

Η τοξίνη παράγεται συνήθως, σε τρόφιμα ακατάλληλα παρασκευασμένα ή κονσερβοποιημένα, χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι ή ζάχαρη, χαμηλής οξύτητας, καθώς και σε παστεριωμένα ή ελαφρώς μαγειρεμένα τρόφιμα που δεν έχουν καταψυχθεί, ειδικά σε αυτά σε αεροστεγή συσκευασία (π.χ καπνιστά ψάρια, προϊόντα κρέατος, σάλτσες κ.α). Η τοξίνη καταστρέφεται με το βρασμό (85°C για 5 λεπτά ή περισσότερο), ενώ τα σπόρια απαιτούν περισσότερο χρόνο για να καταστραφούν.

Ως εκ τούτου, συστήνεται  η παρασκευή κονσερβοποιημένων τροφίμων να γίνεται ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων για την ασφάλεια των τροφίμων.Προπηλάκισαν τη Μαρία Ζαχαράκη στην Κωνσταντινούπολη: Eσύ και η χώρα σου είστε ένοχοι, της φώναζε Τούρκος


15/11/2022

Η ανταποκρίτρια του Open TV και του ethnos.gr, στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, αποκάλυψε στον αέρα του Open πως προπυλακίστηκε χτες, Δευτέρα, το βράδυ από έναν Τούρκο επειδή έκανε τη δουλειά της.

Όπως αναφέρει η κυρία Ζαχαράκη: «Προπηλακίστηκα χτες το βράδυ επειδή ήμουν Ελληνίδα και βρισκόμουν στο σημείο της επίθεσης. Mε το που τελειώνω την ανταπόκρισή μου, το live μου χτες το βράδυ, πλησίασε πολύς κόσμος τους δημοσιογράφους. Με πλησιάζει ένας Τούρκος και με ρωτάει “από που είσαι, από ποια χώρα;”. Του απαντώ Ελλάδα και άρχισε να μου λέει συνεχώς “και εσείς στην Ελλάδα που στηρίζεται το ΡΚΚ, εσείς βρίσκεστε από πίσω”. “Και είδα”, μου λέει χωρίς να καταλαβαίνει ελληνικά, “με πόση χαρά μετέδιδες την είδηση. Εσείς χαίρεστε με αυτό που έγινε στην Τουρκία”. Δεν του απαντούσα και αυτός συνέχιζε να λέει “βέβαια δεν απαντάς, γιατί εσύ και η χώρα σου είστε ένοχοι σε αυτή την ιστορία”».

Όπως συμπεραίνει η δημοσιογράφος: «Ό,τι αφήγημα έχει καλλιεργήσει η πολιτική ηγεσία, το ίδιο αφήγημα έχει περάσει και στον μέσο Τούρκο και ο οποίος με το που βρίσκει Έλληνα σε μια τέτοια περίπτωση, τον κατηγορεί».

Πάτρα: Ταυτοποιήθηκε η σωρός που βρέθηκε με τον 42χρονο που πήδηξε από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου
12/11/2022
Λύθηκε το μυστήριο της εξαφάνισης ενός 42χρονου την Παρασκευή, καθώς ταυτοποιήθηκε ο ανθρώπινος σκελετός που βρέθηκε σε ακτή στο ναυτικό οχυρό του Αράξου τον Σεπτέμβριο. Ο άνδρας είχε κάνει βουτιά από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, στις 28 Απριλίου.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA, που έγινε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, «έδειξαν» πως ο σκελετός ανήκει στον άνδρα που είχε πέσει από τη γέφυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας tempo24.news, πρόκειται για γιατρό με καταγωγή από την Άρτα, ο οποίος διέμενε στο Αγρίνιο.

Το χρονικό του θρίλερ στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Ο άνδρας κατευθυνόταν προς Αντίρριο, όταν, ξαφνικά, ακινητοποίησε το αυτοκίνητό του στο ύψος του πρώτου πυλώνα.  Αμέσως έγινε αντιληπτός από όχημα της εταιρείας διαχείρισης της γέφυρας, που εκτελούσε περιπολία στο αντίθετο ρεύμα. Ο υπάλληλος τον ενημέρωσε πως δεν επιτρέπεται η στάθμευση επί της γέφυρας, με τον άνδρα να του γνέφει καταφατικά. Όταν το όχημα προσέγγισε ξανά το σημείο, λίγα λεπτά αργότερα, εντόπισε μόνο το αυτοκίνητο. Ο 42χρονος είχε καταγραφεί από τις κάμερες της Γέφυρας να περνά στο πεζοδρόμιο του καταστρώματος και μετά τα ίχνη του είχαν χαθεί.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο των ερευνών βρέθηκαν οι γονείς του, ενώ παρά τις πολυήμερες έρευνες Λιμενικού και εθελοντών διασωστών δεν εντοπίστηκε η σορός του.

πηγή: enikos.gr


Πετράλωνα: Έξαλλος ο Σούρας στον αέρα της εκπομπής Πρωινό – «Μπροστά σε παιδιά που έχουν βιαστεί δεν υπάρχει τιμή»

7/11/2022

Εκτός εαυτού βγήκε ο Δημήτρης Σούρας στον αέρα της εκπομπής Πρωινό Το θέμα συζήτησης στην εκπομπή ήταν η συγκλονιστική υπόθεση των Πετραλώνων

Ο γνωστός ψυχίατρος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή του με αφορμή μία φράση του δικηγόρου του πατέρα των παιδιών για τον οποίο έχει γίνει η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Νεκτάριος Ψύλος άφησε αιχμές για τον ρόλο του συγγραφέα στη ζωή των παιδιών και κυρίως του αγοριού το οποίο μένει και μαζί του. Διερωτήθηκε μάλιστα ποια είναι η πηγή των εσόδων του συγγραφέα αφού όπως υποστήριξε ο ίδιος το βιβλίο του που έχει τίτλο Το ώριμο σπέρμα έχει πουλήσει ελάχιστα αντίτυπα.

 «Πού τα βρίσκει τα χρήματα; Το ώριμο σπέρμα έχει πουλήσει τρία βιβλία» είπε και συνέχισε θέλοντας να αφήσει υπόνοιες για τον συγγραφέα: «Ο κ. Σούρας πόσα χρήματα πήρε για να κάνει τη δουλειά που κάνει;». 
Ο Δημήτρης Σούρας που είναι τεχνικός σύμβουλος του συγγραφέα αλλά και της 22χρονης κόρης, έγινε έξαλλος με την φράση του δικηγόρου.

«Η παρουσία μου σαν τεχνικός σύμβουλος είναι αφιλοκερδώς. Θέλω αν βρεθεί κάποιος να μου πει ότι παίρνω δεκάρα. Είναι ντροπή ο κ. Ψύλος να λέει πού βρίσκουν τα λεφτά να με πληρώσουν. Μπροστά σε παιδιά που έχουν βιαστεί δεν υπάρχει τιμή! Μόνο ήθος, αγάπη και σεβασμός υπάρχει. Παλεύω 70 χρόνια για αυτό. Θα μου πείτε ότι πληρώνομαι; Από ποιον πληρώνομαι; Δεν ντρεπόμαστε λίγο; Με ρωτάτε για τα λεφτά;» είπε σε υψηλούς τόνους ο Δημήτρης Σούρας.

«Το πρόβλημα είναι ο συγγραφέας ή τα βιασμένα παιδιά; Πιστεύετε ότι εάν ο συγγραφέας είναι αυτό που υπαινίσσεται ο κ. Ψύλος θα κάτσω με το στόμα κλειστό;» συνέχισε. Φυσικά και οι δημοσιογράφοι του πάνελ σχολίασαν για τις υπόνοιες που άφησε ο δικηγόρος για την σεξουαλικότητα του συγγραφέα, ότι όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως σεξουαλικότητας μπορούν να προστατεύσουν ένα παιδί.

Φρίκη στην Πέλλα: Καταγγελία κατά 37χρονου ότι βίαζε την ανήλικη κόρη της συντρόφου του

2/11/2022

Την 11χρονη κόρη της συντρόφου του κατηγορείται ότι βίαζε για περισσότερο από έναν χρόνο 37χρονος στην Πέλλα.

Είχε προηγηθεί καταγγελία από την γιαγιά του θύματος στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2021 έως τον Αύγουστο  του τρέχοντος έτους, ο 37χρονος προέβη κατ’ επανάληψη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης αλλά και σε πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειάς της.


Οι καταγγελλόμενες πράξεις φέρεται να συνέβησαν σε δυο οικίες που διατηρεί ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Διεγράφη μέλος του ΠΑΣΟΚ που φέρεται να συνομιλούσε με το κορίτσι

1/11/2022

Μετά τον Ηλία Μίχο που ήταν μέλος της ΝΔ, αλλά και το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που διεγράφη γιατί συνομιλουσε με τη 12χρονη από τον Κολωνό, ένα ακόμη πολιτικό στέλεχος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ διέγραψε μέλος του που φέρεται να μιλούσε με το προφίλ της 12χρονης που έπεσε κατ’ επανάληψιν θύμα βιασμού και μαστροπείας.

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο γραμματέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, διεγράφη από το κόμμα ένα μέλος του, που φέρεται να είχε έρθει σε επαφή με την 12χρονη μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, όπου ο Ηλίας Μίχος εξέδιδε το κορίτσι, ενώ ερευνάται αν είχε βιάσει την ανήλικη.

Καλλιθέα: Τι κάνεις εδώ, είναι βρώμικα τα νερά, είπε ο 76χρονος στον πυγμάχο που τον σκότωσε με γροθιές

28/10/2022

Με μία μπουνιά στο πρόσωπο στέρησε τη ζωή ηλικιωμένου κολυμβητής και πρώην πρωταθλητής πολεμικών τεχνών, στην Καλλιθέα.

Ο 76χρονος ερασιτέχνης ψαράς απολάμβανε το χόμπι του στη μαρίνα της Καλλιθέας. Τότε, είδε έναν άντρα να κολυμπάει πολύ κοντά στο σημείο που ψάρευε.

Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, είπε στον άντρα να μην κολυμπά στα βρόμικα νερά, ή κατά άλλους, του έκανε παρατήρηση ζητώντας του να απομακρυνθεί από το σημείο που ψάρευε.

«Μόλις βγήκε από το μπάνιο, του λέει ‘τι κάνεις εδώ, είναι βρόμικα τα νερά’ και ο άλλος του επιτέθηκε».

Έξαλλος ο κολυμβητής, ένας 48χρονος πρώην πυγμάχος υπήκοος Καζακστάν, βγήκε από το νερό, λογομάχησε με τον ψαρά και τον γρονθοκόπησε τουλάχιστον δύο φορές.

Πέντε λεπτά μετά, ο 76χρονος σωριάστηκε αφήνοντας την τελευταία του πνοή.«Ακούσαμε φασαρία, δε δώσαμε βάση, μετά από λίγο έφυγε και ο 76χρονος έπεσε κάτω».

Οι ψαράδες έτρεξαν από πάνω του και διαπίστωσαν ότι δεν έχει σφυγμό. Κάλεσαν το ΕΚΑΒ αλλά ούτε οι διασώστες κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Όταν έφθασε στο νοσοκομείο, ήταν πλέον αργά. Αιτία θανάτου, ισχαιμικό επεισόδιο.

Ο 76χρονος, κάτοικος της περιοχής, ερχόταν καθημερινά στη μαρίνα της Καλλιθέας με το ποδήλατό του για να ψαρέψει για λίγες ώρες με τους φίλους του. Όσοι τον γνώριζαν τον περιγράφουν ως ένα άνθρωπο καλοσυνάτο, δοτικό και ευγενικό.

«Πολύ χαμηλών τόνων, ήσυχος, ντόμπρος».

Πήγε για… καφέ
Αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό του άτυχου ηλικιωμένου, ο δράστης έφυγε με το μηχανάκι του. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε από την αστυνομία να πίνει αμέριμνος τον καφέ του στην Καλλιθέα όπου και συνελήφθη.

Υποστήριξε ότι δεν κατάλαβε το κακό που είχε προκαλέσει.

«Δεν ήξερα ότι τον σκότωσα. Δεν το κατάλαβα», υποστήριξε.

Ο 48χρονος δράστης, πρώην αθλητής πολεμικών τεχνών, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Θρίλερ στην Κυψέλη με νεκρό άντρα σε αυτοκίνητο – Δίπλα του βρέθηκε ένα καλάσνικοφ


21/10/2022


Integer ac vehicula eros, sed dictum sapien. Donec dignissim porttitor ante, sit amet placerat dui. Donec mollis vel arcu et efficitur.

Ένας άντρας εντοπίστηκε νεκρός τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην οδό Μυτιλήνης στην Κυψέλη μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Ο άντρας έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο και δίπλα του εντοπίστηκε, κατά πληροφορίες, πολεμικό τουφέκι τύπου καλάσνικοφ.

Η ΕΛΑΣ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα στην υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου εκείνου να πρόκειται για αυτοχειρία.

Λευκάδα: Νεκρό σε χαράδρα εντοπίστηκε το ζευγάρι που είχε εξαφανιστεί

20/10/2022

Νεκρό σε χαράδρα εντοπίστηκε το ζευγάρι που είχε εξαφανιστεί στη Λευκάδα από το μεσημέρι της Τρίτης (18/10).


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το ζευγάρι εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε δύσβατο σημείο στην περιοχή της Πόντης, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανάσυρσής του.

Σεπόλια: Ο Μίχος μου έλεγε πάμε στον οίκο ανοχής - Λέξη προς λέξη το μαρτύριο της 12χρονης18/10/2022

«Παγωμένο» το πανελλήνιο παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης από τα Σεπόλια με τις καταθέσεις της μικρής στους ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ. να είναι «γροθιά στο στομάχι» - Θέμα ωρών θεωρούνται οι νέες συλλήψεις και άλλων παιδοβιαστών που εμπλέκονται

Απανωτά είναι τα σοκ σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 12χρονης από τα Σεπόλια με τις λεπτομέρειες που έρχονται καθημερινά στο «φως» της δημοσιότητας να είναι «γροθιά στο στομάχι» κάθε φυσιολογικού ανθρώπου. Χθες δημοσιοποιήθηκε ένα ακόμα κομμάτι από τις καταθέσεις που έδωσε η μικρή στους ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας με το περιεχόμενο του να λυγίζει ακόμα και τους πιο δυνατούς. Σε αυτό η 12χρονη περιγράφει πως ο Ηλίας Μίχος, την εξέδιδε σε οίκο ανοχής που βρισκόταν πολύ κοντά στο το μίνι μάρκετ που διατηρούσε στην περιοχή.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις ερωτήσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η μικρή από ψυχολόγο και τις απαντήσεις που έδινε το παιδί. Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν αποσπάσματα τα οποία το Reader επιλέγει να μην δημοσιοποιήσει διότι η περιγραφή της μικρής είναι ιδιαίτερα σκληρή. Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της η ανήλικη περιγράφει ότι πληρωνόταν ακόμα και για τις φωτογραφίες που διακινούσαν και απεικόνιζαν το παιδί χωρίς καν να φορά ρούχα.

Ερώτηση: Θυμάσαι τι χρώμα είχε σαν κτίριο;

Απάντηση: Γκρι ήτανε.

Ερώτηση: Και άμα ήταν διώροφη, εσείς που μπαίνετε;Απάντηση: Στον δεύτερο.

Ερώτηση: Πώς μπαίνατε εκεί; Κανονικά;

Απάντηση: Χτύπαγε ο Ηλίας (σσ: ο Μίχος) ένα κουδούνι. Από κάτω. Ναι, ανεβήκαμε και μας άνοιξαν και ήταν εκεί στην πόρτα ένας κύριος…

Ερώτηση: Μικρός, μεγάλος, πόσο ήταν περίπου;

Απάντηση: Εκεί 40 μου φαίνεται, 30.

Ερώτηση: Τον είχες δει όλες τις φορές που είχες πάει αυτόν τον άνθρωπο; Αυτός σου άνοιγε πάντα; Σας μιλούσε; Σας χαιρετούσε;

Απάντηση: Εμένα όχι, γιατί πρώτα έμπαινα στο δωμάτιο με τον Ηλία και, όταν τελείωνα εγώ, περίμενα στο δωμάτιο και μια φορά όταν ήμασταν μόνοι μας και ήταν μόνο εγώ ο Ηλίας κι αυτός, τον άκουσα να λέει: «Τι κάνεις ρε; Αυτή είναι μικρή, θα μπλέξουμε».

Ερώτηση: Όταν λοιπόν τελείωνε η επαφή με τον Ηλία, τι συνέβαινε;

Απάντηση: Περίμενα εγώ στο δωμάτιο και ερχόταν ένας άλλος.

Ερώτηση: Τον οποίο τον είχες δει εσύ ή τον έβλεπες έτσι όπως έμπαινε μέσα;

Απάντηση: Όχι, τον έβλεπα έτσι όπως έμπαινε μέσα.

Ερώτηση: Και ερχόσουν σε επαφή με αυτόν; Μετά με άλλον και με άλλον, δηλαδή υπήρχαν άνθρωποι που την φορά που πήγαινες εκεί, είχες επαφές με πολλούς άντρες;

Απάντηση: Ναι. Όχι με πολλούς. Εκεί μέχρι πέντε.

Ερώτηση: Μέχρι πέντε τη φορά που πήγαινες, αυτοί οι άντρες πληρώνανε;

Απάντηση: Δεν ξέρω.

Ερώτηση: Δεν πλήρωνε κάποιος κάτι σε σένα;

Απάντηση: Σε μένα δεν έδιναν τίποτα.

Ερώτηση: Είχες ήδη βρεθεί με κάποιους μέσα στο αυτοκίνητο και μετά πήγατε στον οίκο ανοχής;

Απάντηση: Ναι.

Ερώτηση: Πώς σου το έλεγε;

Απάντηση: Θα πάμε στο μπου…

Ερώτηση: Το έλεγε εκείνος έτσι; Την πρώτη φορά που σου το είχε πει, σου είχε εξηγήσει τι είναι αυτό;

Απάντηση: Ναι.

Ερώτηση: Τι σου είχε πει, τι σου είχε εξηγήσει;

Απάντηση: Ότι θα πηγαίνεις εκεί και θα κάνεις κάτι με άντρες. Αυτά…

Στη συνέχεια ρώτησε η ψυχολόγος το κορίτσι τι ώρες περίπου συνέβαινε αυτό. Το παιδί απάντησε «όταν πήγαινα να δουλέψω στον Ηλία».
Ερώτηση: Δηλαδή, μπορεί σε μισή ώρα να βρισκόσουν με πέντε ανθρώπους;

Απάντηση: Ναι.Τα επίμαχα εμβάσματα στη μητέρα
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η 12χρονη είπε ότι η μητέρα της δεν ήξερε τίποτα για όσα βίωνε και πως για όλα την καθοδηγούσε ο Ηλίας Μίχος. «Στης μητέρας μου την κάρτα έμπαινε μόνο το επίδομα παιδιού και την χρησιμοποιούσε μόνο γι’ αυτό. Μετά άλλαξε αυτό και το επίδομα έμπαινε στο λογαριασμό του πατέρα μου. Ο Ηλίας μου είχε πει την πρώτη φορά να δω που βάζει την κάρτα η μητέρα μου. Του την έδινα εγώ καμιά φορά και μου την επέστρεφε μετά από κανά δύο ημέρες» είπε χαρακτηριστικά.

Ερώτηση: Πόσες φορές την είχες δώσει στον Ηλία;

Απάντηση: Κάπου πέντε.

Ερώτηση: Από πού την είχες πάρει την κάρτα αυτή;

Απάντηση: Την είχε βάλει η μητέρα μου σε ένα πορτοφόλι.

Ερώτηση: Το έπαιρνε μαζί της;

Απάντηση: Όχι.

Ερώτηση: Που βρισκόταν αυτό το πορτοφόλι;

Απάντηση: Στο τραπέζι, εκεί που είχε τα πράγματα της, τα χαρτιά κι αυτά.

Ερώτηση: Κατάλαβε ποτέ η μαμά σου ότι έλειπε αυτή η κάρτα;

Απάντηση: Όχι, αφού δεν την χρησιμοποιούσε.

Ερώτηση: Ο Ηλίας ήξερα να την χρησιμοποιεί;

Απάντηση: Εγώ του είχα πει το pin. Επειδή όταν έμπαινε το επίδομα του παιδιού για να δούμε αν μπήκε πήγαινα και έπαιρνα ένα χυμό για να δούμε αν μπήκαν τα χρήματα.

Ερώτηση: Όταν μου λες έβαζαν χρήματα στην κάρτα, τι ακριβώς έκαναν;

Απάντηση: Μου ζήταγαν να δώσω το IBAN.

Ερώτηση: Και το IBAN που το ήξερες εσύ;

Απάντηση: Είχε ένα βιβλιαράκι και έλεγε απέξω τράπεζα…. Μου είχε πει ότι εκεί θα υπάρχει το IBAN

Ερώτηση: Ποιος το είπε αυτό;

Απάντηση: Ο Ηλίας μου το είπε ότι θα ξεκινούσε από GR και μετά είχε αριθμούς.


.reader.


Βιασμός 12χρονης: Εμπλοκή της συζύγου του 53χρονου στην υπόθεση - Η ΕΛΑΣ ζήτησε ένταλμα

σύλληψης


13/10/2022
Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης καθώς οι αστυνομικοί «απλώνουν» ολοένα και περισσότερο την έρευνα, όπως έδειξε και η σύλληψη της μητέρας του κοριτσιού το απόγευμα της Τετάρτης (12/10).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η αστυνομία πλέον έχει βάλει στο στόχαστρο και την σύζυγο του κατηγορούμενου 53χρονου Ηλία Μίχου εκτιμώντας ότι υπάρχουν στοιχεία που την εμπλέκουν στην υπόθεση όχι σε ό,τι έχει να κάνει την υπόθεση μαστροπείας αλλά για υπόθαλψη εγκληματία και απόπειρα εκβιασμού για να «κλείσουν» τα στόματα των συγγενών του κοριτσιού.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι βάσει των διαλόγων που έχουν στις εκατοντάδες σελίδες των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών η σύζυγος του 53χρονου γνώριζε την υπόθεση. Σημειώνετα, πάντως, ότι για την ώρα το ένταλμα σύλληψης δεν έχει εκδοθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η γιαγιά της 12χρονης πριν από λιγες ημέρες είχε αναφέρει ότι η σύζυγος του Μίχου πήγε να πληρώσει την μητέρα του κοριτσιού «να της δώσει 10.000 ευρώ για να μη μιλήσει. Έγινε πριν συλληφθεί, δεν ξέρω πριν πόσες ημέρες. Τους απειλούσε αυτός όλους, θα σας σκοτώσω όλους, θα σας κάψω ζωντανούς και μετά πήγε η γυναίκα του και τους παρακαλούσε και λέει "θα σας δώσω 10.000 ευρώ να μη μιλήσετε, να ξεχαστεί το θέμα"».

Από Επίτροπος στην Εκκλησία... γνωστός στους οίκους ανοχής ο παιδεραστής Ηλίας ΜίχοςΟργή και σοκ προκάλεσε στη γειτονιά του Κολωνού η είδηση της σύλληψης για μαστροπεία της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού το οποίο φέρεται να βίαζε ο 53χρονος, Ηλίας Μίχος, εκδίδοντάς το και σε άλλους άνδρες.

Η φερόμενη εμπλοκή της μητέρας στον εφιάλτη που έζησε η 12χρονη «πάγωσε» την τοπική κοινωνία καθώς κανείς από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας δεν μπορούσε να φανταστεί αυτή την εξέλιξη.

Ωστόσο, για τον 53χρονο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα στόματα άνοιξαν και μιλούν για έναν άνθρωπο με δύο πρόσωπα. Το προφιλ του «καλού χριστιανού και οικογενειάρχη» που έφερε ο Μίχος αποδομήθηκε μέσα σε λίγες ημέρες.
Αφενός, από τις αποκαλύψεις για τη
νοσηρή και χυδαία δράση του με θύμα το ανήλικο κορίτσι και αφετέρου από τις μαρτυρίες όσων των γνώριζαν που κάνουν λόγο για ένα άτομο" αμφιβόλου ηθικής".

Κάτοικοι του Κολωνού στέκονται στην ιδιαίτερη «διαχυτικότητα» που είχε ο 53χρονος τόσο με τα παιδιά, τα οποία κατά καιρούς είχαν εργαστεί στην επιχείρησή του, όσο και με διάφορες «φίλες» που σύχναζαν στο μαγαζί του.

«Σε κοιτούσε στο δρόμο και είχε το ύφος του 'αρπακτικού'. Το είχαμε σχολιάσει με τις φίλες μου γιατί έτσι τις κοιτούσε όλες», λέει μια κοπέλα από την περιοχή περιγράφοντας τη συμπεριφορά του Μίχου.

Σούρας: Μην τολμήσετε να τον βγάλετε άρρωστο, είναι ανθρωπόμορφο τέρας

11/10/2022

Την οργή του για τον 53χρονο που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε έναντι χρηματικής αμοιβής τη 12χρονη στα Σεπόλια, εξέφρασε ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας. «Πορνοτέρας, κτηνάνθρωπος, σeξουαλικά ανώμαλος, διεστραμμένος, αλήτης, κάθαρμα» είπε χαρακτηρίζοντας τον φερόμενο ως δράστη ο κ. Σούρας.

«Όποιος τολμήσει να βγάλει άρρωστο αυτόν τον άνθρωπο, θα με βρει απέναντί του. Και δεν θα με βρει μόνο μου αυτή τη φορά, είμαστε πάρα πολλοί. Δεν υπάρχει αρρώστια, η σeξουαλική διαστροφή δεν έχει αρρώστια. Η εκμετάλλευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των παιδιών δεν είναι αρρώστια. Είναι ένα ανθρωπόμορφο τέρας, ένας πορνοσεξουαλικοδιεστραμμένος» είπε σε υψηλούς τόνους, μιλώντας στο δελτίο του Star.

«Αλίμονο αν τολμήσει κάποιος να τον βγάλει ψυχιατρικά άρρωστο για να πάρει το χαρτάκι» τόνισε ο κ. Σούρας.
«Ανθρωπόμορφο τέρας»
Στη συνέχεια μίλησε για την υπόθεση του Αγίου Παντελεήμονα, όπου ένας 63χρονος, αφού αποφυλακίστηκε, πρόσφερε χρήματα σε δύο αγοράκια κάτω των 10 ετών για να πάνε σπίτι του. «Αυτός λέγεται σeξουαλικά άρρωστος; Άρρωστος με την έννοια της ψυχικής νόσου ή στην πραγματικότητα είναι ένα ανθρωπόμορφο τέρας;» ανέφερε ο Δημήτρης Σούρας.

Στη συνέχεια, ο γνωστός ψυχίατρος έκανε δύο αναρτήσεις σε story στο Facebook για την υπόθεση του Κολωνού. «Αν τολμήσετε να τον ονομάσετε ευυπόληπτο πολίτη, καλό οικογενειάρχη, ψυχιατρικό ασθενή, είστε συνυπεύθυνοι. Τσακίστε με δύναμη το ανθρωπόμορφο τέρας, τον πολιτικό παλιάτσο, τον ανώμαλο διεστραμμένο και εμποδίστε μ’ αυτόν τον τρόπο τους επίδοξους μιμητές» γράφει στο πρώτο του story.

«Ανοίξτε τις πόρτες των σπιτιών σας, να έρθουν να πάρουν τους διεστραμμένους και να τους κλείσουν πίσω από άλλες πόρτες για ΠΑΝΤΑ» σχολιάζει τέλος ο Δημήτρης Σούρας.

Λαμία: Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία του τρένου στο Λιανοκλάδι


10/10/2022
Εκτροχιασμός τοπικής αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Τιθορέα – Λιανοκλάδι σημειώθηκε λίγο πριν τις 11:00.

Για άγνωστους λόγους την ώρα που έφθανε στο σταθμό Λιανοκλαδίου η αμαξοστοιχία έφυγε από τις ράγες.

Μέσα βρίσκονταν τρεις επιβάτες και οι εργαζόμενοι. Δεν έχει σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Αυτήν την ώρα γίνονται προσπάθειες ώστε να επανέλθει η αμαξοστοιχία στις ράγες για να συνεχίσει το δρομολόγιο της.

Ένταση στο ΑΠΘ – Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ


07/10/2022


Ένταση επικράτησε πριν λίγο στο ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, επιτέθηκαν στην διμοιρία των ΜΑΤ που φυλάει την υπό ανέγερση βιβλιοθήκη του Βιολογικού και στη συνέχεια χάθηκαν στα γύρω στενά.

Χανιά: Σοκαριστικό – Βρέθηκε νεκρός σε χωράφι με κομμένο τον λαιμό του

4/10/2022

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr βρέθηκε νεκρός ένας άνδρας σε χωράφι με τις πληροφορίες να μιλούν για σοκαριστική εικόνα της σορού του άνδρα.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές ο άνδρας ηλικίας περίπου 35 ετών, πιθανότατα αλβανικής καταγωγής, βρέθηκε νεκρός σε χωράφι στην περιοχή Κατσιβελιανά του Βουτά Σελίνου, με κομμένο τον λαιμό πιθανότατα από αλυσοπρίονο.

Όλα τα ενδεχόμενα θανάτου του 35χρονου άνδρα είναι ανοιχτά, αν και το πιο πιθανόν είναι, σύμφωνα με νεότερη πληροφορηση, να πρόκειται για ατύχημα.

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 16χρονος που είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο - Οι γονείς δωρίζουν τα όργανά του 

30/9/2022

Θλίψη έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η είδηση του θανάτου του 16χρονου ο οποίος είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο στην περιοχή του Δενδροποτάμου στις 22 Σεπτεμβρίου ενώ έκανε ποδήλατο.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που επικαλείται το voria.gr ο θάνατος του 16χρονου ανακοινώθηκε σήμερα στην οικογένεια με τους γονείς του να επιδεικνύουν μεγαλείο ψυχής και να αποφασίζουν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους.

Το δυστύχημα με θύμα τον 16χρονο είχε σημειωθεί στη συμβολή των οδών Δενδροποτάμου με 28ης Οκτωβρίου όταν ο νεαρός είχε παρασυρθεί από όχημα της αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες.

Ο πατέρας του νεαρού είχε απευθύνει έκκληση τις προηγούμενες ημέρες για να βρεθεί αυτόπτης μάρτυρας που να μπορεί να γνωρίζει κάτι για το περιστατικό καθώς μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια κατάθεση.

Σημειώνεται ότι το τροχαίο δυστύχημα δεν καταγράφηκε από κάποια κάμερα ασφαλείας καθώς στο σημείο υπάρχει στρατόπεδο και απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση.

Τα κλάματα των συμμαθητών τουΝωρίτερα μαθητές του σχολείου στο οποίο ήταν μαθητής ο 16χρονος Μιχάλης πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στη γειτονιά τους για τη σωστή οδική συμπεριφορά αφιερώνοντας την κίνηση αυτή στον συμμαθητή τους

Η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Σταυρούπολης, Μελίνα Καλαϊτζίδη, «λύγισε» και ξέσπασε σε κλάματα, μιλώντας για τον αδικοχαμένο συμμαθητή της.

«Είναι πολύ δύσκολο το συναίσθημα. Έχουμε δρόμους που δεν έχουν πεζοδρόμια και χωρίς φανάρια. Το παιδί ήταν πολύ ευγενικό και είναι πολύ δύσκολο να χάνουμε έναν μαθητή γιατί ίσως δεν τηρήθηκαν κάποιοι οδικοί κανόνες. Δεν υπάρχει σεβασμός στους κανόνες, που προστατεύουν εμάς» τόνισε μεταξύ άλλων η νεαρή μαθήτρια.

Λάρισα: Χειροπέδες σε ζευγάρι εκπαιδευτικών μετά από καταγγελία των παιδιών τους

27/09/2022


Ένα ακόμη επεισόδιο, ενός οικογενειακού δράματος στη Λάρισα, διαδραματίστηκε το βράδυ της Δευτέρας και οδήγησε μάλιστα και σε μια σύλληψη.

Η αναφορά γίνεται στην οικογενειακή αντιπαράθεση μεταξύ δύο γονέων – εκπαιδευτικών και των παιδιών τους, η οποία έφθασε την περασμένη εβδομάδα μέχρι και τις δικαστικές αίθουσες, μετά από μήνυση που είχαν καταθέσει οι δύο κόρες κατά της μητέρας τους για παράνομη κατακράτηση, επειδή η τελευταία τις κλείδωσε στην αποθήκη της ταράτσας για να τις “συνετίσει”.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, προσήχθη ο 53χρονος πατέρας τους καθώς φέρεται να καταγγέλθηκε πως χειροδίκησε σε βάρος της 24χρονης κόρης του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ο πατέρας που οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα είχε υπερασπιστεί τη σύζυγό του, αποδίδοντας επιθετική συμπεριφορά στις κόρες του.

Η νεότερη εξέλιξη είναι ότι χθες το βράδυ της Δευτέρας συνελήφθη και η μητέρα των κοριτσιών για εξύβριση. Μάλιστα να σημειωθεί ότι από το δικαστήριο η μητέρα των κοριτσιών είχε καταδικαστεί σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, ενώ αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως και οι δύο γονείς είναι εκπαιδευτικοί.


Αμφότεροι οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

Πηγή: onlarissa.gr

Σοκάρουν τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία – Περί τις 2.000 καταγγελίες φέτος26/09/2022


Σοκάρουν τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία .... από την αρχή του έτους, στα 2 αρμόδια γραφεία της ΕΛ.ΑΣ έχουν γίνει περίπου 2.000 καταγγελίες, ενώ συνολικά η Αστυνομία, στο ίδιο διάστημα, έχει ασχοληθεί με 6.000 περιπτώσεις.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε αρχικά στη θλιβερή επέτειο των 33 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την 17Ν.

Στη συνέχεια και σχολιάζοντας το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, είπε ότι μιλάμε για ένα φαινόμενο με τεράστιες διαστάσεις και είπε χαρακτηριστικά ότι από την αρχή του έτους, στα 2 αρμόδια γραφεία της ΕΛ.ΑΣ έχουν γίνει περίπου 2.000 καταγγελίες, ενώ συνολικά η Αστυνομία, στο ίδιο διάστημα, έχει ασχοληθεί με 6.000 περιπτώσεις.
 
Για το λόγο αυτό, μέσα στις 2 πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου, θα λειτουργήσουν άλλα 12 γραφεία που θα ασχολούνται με την ενδοοικογενειακή βία. Τα 2 στην Αθήνα, 1 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα 9 σε μεγάλες πόλεις της χώρας.


Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας που αντιμετωπίζει τεράστια έξαρση. Η Αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις και ενημερώσεις στα σχολεία, ενώ θα δημιουργηθεί και μια Γενική Διεύθυνση που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το ζήτημα αυτό.

Αναφερόμενος στη  εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού από την Τουρκία και το πρόβλημα στον Έβρο, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι καθημερινά επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα και αποτρέπονται, περίπου 1.500 μετανάστες. Ο αριθμός τους από τος αρχές του χρόνου υπολογίζεται στις 160.000.

Η πρόθεση της Τουρκίας είναι πάντα ίδια τα τελευταία χρόνια, απλά αλλάζει ο τρόπος που το επιχειρούν. Ευτυχώς όμως η Αστυνομία, ο Στρατός, αλλά και οι ακρίτες μας συνεργάζονται και αποτρέπουν κάθε παράνομη προσπάθεια εισόδου στη χώρα.ΠΗΓΗ: ant1news.gr

Ηλεκτρικό ρεύμα: Νέο μοντέλο επιδότησης έρχεται από 1η Οκτωβρίου – Bonus για εξοικονόμηση ενέργειας

19/09/2022

Ηλεκτρικό ρεύμα: Νέο μοντέλο επιδότησης έρχεται από 1η Οκτωβρίου – Bonus για εξοικονόμηση ενέργειας

Οι νέες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα από το αρμόδιο υπουργείο.

Νέο μοντέλο επιδότησης αναμένουν οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος από 1η Οκτωβρίου. Θα αφορά όλους την α’ κατοικία, τα εξοχικά, τις φοιτητικές κατοικίες και επιχειρήσεις. Σημειώνεται πως δεν πρόκειται για οριζόντια επιδότηση αλλά κλιμακωτή. Όσο μεγαλύτερη η εξοικονόμηση του εκάστοτε νοικοκυριού και επιχείρησης, τόσο μεγαλύτερη η επιδότηση.

Φυσικό αέριο
Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, όπου καταναλώνουν συνολικά 700.000 νοικοκυριά, οι επιδοτήσεις θα είναι οριζόντιες ανεξαρτήτως κατανάλωσης. Τα σενάρια θέλουν την επιδότηση να είναι ένα μιξ κρατικής ενίσχυσης και έκπτωσης από την Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).

Το ποσοστό απορρόφησης της αύξησης θα είναι είτε 70%, είτε 50%.
Power Pass
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να πιστωθεί το επίδομα ενέργειας για τον μήνα Ιούνιο. Υπενθυμίζεται πως δεν χρειάζεται να γίνει νέα αίτηση καθώς ισχύουν οι προηγούμενες.


Επίδομα θέρμανσης: Θα δοθεί σε 1,3 εκατομμύριο νοικοκυριά

13/09/2022

Σε 1,3 εκατομμύριο νοικοκυριά θα χορηγηθεί φέτος το επίδομα θέρμανσης, το συνολικό ύψος του οποίου θα φθάσει τα 300 εκατ. ευρώ, έναντι 174 εκατ. ευρώ το περυσινό διάστημα.


Παράλληλα, οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης, ανεξάρτητα από το εάν λαμβάνουν ή όχι το επίδομα θέρμανσης, θα έχουν έκπτωση 25 λεπτά το λίτρο στην αντλία. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που το πετρέλαιο θέρμανσης ανοίξει στις 15 Οκτωβρίου στο 1,60 ευρώ το λίτρο, οι καταναλωτές θα το αγοράζουν στο 1,35 ευρώ το λίτρο. Σημειώνεται ότι η οριζόντια επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης αφορά προς το παρόν μόνο τον Οκτώβριο.

Κατά την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι όσοι φέτος χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο θέρμανσης αντί ηλεκτρικού ρεύματος ή φυσικού αερίου θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης (εφόσον είναι δικαιούχοι), ενώ διπλάσιο επίδομα θα λάβουν και όσοι μετά τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης.

Επί της ουσίας, όσοι δικαιούχοι καταναλώσουν, για πρώτη φορά φέτος, πετρέλαιο ή υγραέριο ή άλλες μορφές καυσίμων, πλην φυσικού αερίου, δικαιούνται διπλάσιο επίδομα, καθώς και όσοι «πιάνουν» τα εισοδηματικά κριτήρια.

Με βάση τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών, τα εισοδηματικά όρια για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης αυξάνονται από 14.000 ευρώ σε 16.000 ευρώ για τον άγαμο και από 20.000 ευρώ σε 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, προσαυξημένα κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Επιπλέον, αυξάνεται το επίδομα, από 300 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με βαθμοημέρες, σε 350 ευρώ.

Ευρώπη: Το ενδεχόμενο δελτίου κατανάλωσης - Όσα μέτρα εξετάζονται ενόψει χειμώνα05/09/2022

Τα άνω κάτω έχει φέρει στον τομέα της ενεργειακής επάρκειας και των τιμών φυσικού αερίου, ρεύματος και πετρελαίου  η στάση της Ρωσίας, με την Ευρώπη να έχει επικεντρωθεί στην εύρεση μέτρων για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και για ανακούφιση των πολιτών, σε μία προσπάθεια απεξάρτησης από τα ρωσικά καύσιμα. Όλα αυτά, ενόψει ενός χειμώνα που αναμένεται εξαιρετικά δύσκολος.

Μάλιστα, η Ευρώπη δηλώνει ετοιμότητα ακόμα και για το ενδεχόμενο η Ρωσία να «σκληρύνει» περισσότερο τη στάση της, κλείνοντας τη στρόφιγγα αερίου και πετρελαίου.

Συνεδριάζουν οι χώρες του ΟΠΕΚ

Σήμερα, Δευτέρα, οι χώρες και οι σύμμαχοι του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) συνεδριάζουν και αναμένεται να διατηρήσουν την παραγωγή πετρελαίου, όπως γράφει η Wall Street Journal.

Ο ΟΠΕΚ είναι πιθανό να διατηρήσει αμετάβλητες τις ποσοστώσεις παραγωγής πετρελαίου για τον Οκτώβριο στη συνάντηση της Δευτέρας, δήλωσαν πέντε πηγές του ΟΠΕΚ+ στο πρακτορείο Reuters, αν και ορισμένες πηγές δεν απέκλειαν μια μικρή μείωση της παραγωγής για να στηρίξουν τις τιμές που έχουν διολισθήσει λόγω των φόβων για οικονομική επιβράδυνση.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συνεδριάζει καθώς η ζήτηση αντιμετωπίζει αντίξοες συνθήκες και η προμήθεια θα μπορούσε να ενισχυθεί από την επιστροφή ιρανικού αργού εάν η Τεχεράνη εξασφαλίσει συμφωνία με τις παγκόσμιες δυνάμεις για το πυρηνικό της έργο.

Το Ιράν αναμένεται να προσθέσει 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως ή το 1% της παγκόσμιας ζήτησης εάν χαλαρώσουν οι κυρώσεις.Τι θα μπει στο «τραπέζι» των Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας

Την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσουν και οι Ευρωπαίοι υπουργοί Ενέργειας, που θα συζητήσουν για επείγοντα μέτρα λόγω της εκτίναξης των τιμών φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας μετά τη διακοπή των ροών μέσω του Nord Stream 1.

Οι υπουργοί, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Reuters, θα βάλουν στο «τραπέζι» επιλογές όπως ένα πλαφόν στη χονδρική τιμή του εισαγόμενου φυσικού αερίου, στο φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ή την προσωρινή αφαίρεση των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο από το ισχύον σύστημα της ΕΕ για τον καθορισμό των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.Παροχή ενέργειας με δελτίο;

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η εφαρμογή του μέτρου για παροχή ενέργειας με δελτίο, αυτό τον χειμώνα στην Ευρώπη, φαίνεται σχεδόν αναπόφευκτη.

Όπως σημείωσαν το Σάββατο Γερμανοί αξιωματούχοι, είναι εγγυημένη η ασφάλεια του εφοδιασμού προς το παρόν, αφού η ρωσική Gazprom πήρε την απόφαση, την τελευταία στιγμή, να μη θέσει ξανά σε λειτουργία τον αγωγό Nord Stream μετά τη συντήρησή του. Η κυβέρνηση αναζητά νέες πηγές φυσικού αερίου, όσο οι αποθήκες γεμίζουν.Κρεμλίνο κατά Ευρώπης

Το Κρεμλίνο, που διατηρεί μία κάθετη στάση, κατηγόρησε τους Ευρωπαίους πολιτικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγωγός Nord Stream 1, εξαιτίας των οποίων έχει σταματήσει η παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, λέγοντας πως οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία -λόγω της ρωσικής εισβολής- δυσκολεύουν τη Gazprom να προχωρήσει στη συντήρηση του αγωγού.

«Αν οι Ευρωπαίοι με απολύτως παράλογο τρόπο λάβουν την απόφαση να αρνηθούν να κάνουν συντήρηση στον εξοπλισμό τους, ή μάλλον στον εξοπλισμό που ανήκει στη Gazprom, κάτι το οποίο δεσμεύονται να πράξουν βάσει συμβολαίου, την ευθύνη δεν τη φέρει η Gazprom», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε συνέντευξή του στη ρωσική κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με το Interfax.

«Είναι ευθύνη αυτών των πολιτικών που λαμβάνουν αποφάσεις για τις κυρώσεις», συμπλήρωσε.Πόσο θα κρατήσει η επάρκεια φυσικού αερίου αν η Ρωσία κλείσει τη στρόφιγγα

Ο πρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων της Γερμανίας, Κλάους Μούλερ, ωστόσο, τον περασμένο μήνα προειδοποίησε ότι, ακόμα και με πληρότητα κατά 95% των αποθηκών φυσικού αερίου, σε περίπτωση διακοπής των ροών από τη Ρωσία, η επάρκεια θα ήταν μόνο για δύο με δυόμισι μήνες. Αυτή τη στιγμή, τα γερμανικά αποθέματα ανέρχονται περίπου στο 85%.

Ο Τιερί Μπρος, καθηγητής ενέργειας στο Παρίσι, αναφέρει στο δημοσίευμα ότι, «αυτή τη στιγμή η ΕΕ βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη, απαιτείται περαιτέρω μείωση της ζήτησης». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, πρέπει να μειωθεί ένα επιπλέον 3% της ζήτησης.Έρχεται ο πιο δύσκολος χειμώνας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Όλα τα παραπάνω, ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του TIME με τίτλο: «Θα βαθύνει η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη».

Όπως σχολιάζει ο ειδικός σε θέματα ενέργειας, Λέβελιν Κινγκ, το τέλος του τρέχοντος έτους για την Ευρώπη είναι πιθανό να είναι «ο χειρότερος χειμώνας της από εκείνον στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, από το 1944 έως το 1945».

Δεκάδες εμπειρογνώμονες, ανάμεσά τους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θεωρούν πλέον την πλήρη παύση των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη ένα πιθανό σενάριο. Έτσι δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα το σενάριο κάποιοι πολίτες να μην έχουν καθόλου θέρμανση, ενώ κάποιοι άλλοι θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ ζεστασιάς και φαγητού.

«Οι τιμές του φυσικού αερίου ξεπέρασαν τα 3.100 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα στα μέσα Αυγούστου, μια αύξηση 610% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, όπως μετρήθηκε από την ολλανδική αγορά TTF. Σε αυτή την τιμή, πολλοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να λειτουργήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα» επισημαίνεται στο εν λόγω άρθρο. «Ως συνέπεια της αύξησης του κόστους των καυσίμων εισροών, οι τιμές αναφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη έχουν εκτιναχθεί σχεδόν 300% το 2022, σπάζοντας ρεκόρ. Συνολικά, οι τιμές της ενέργειας είναι δέκα φορές υψηλότερες από τον μέσο όρο της πενταετίας» προστίθεται.

Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα, γράφει η αρθρογράφος. Η ευρωπαϊκή ήπειρος απέχει πολύ από το να είναι έτοιμη. Με ζεστό καιρό, ο εξοπλισμός ψύξης καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια, η οποία μπορεί να παράγεται από φυσικό αέριο, αιολική ή ηλιακή ενέργεια, άνθρακα, γεωθερμία, βιομάζα ή πυρηνική ενέργεια. Αντίθετα, σε κρύο καιρό -την «περίοδο θέρμανσης»- η ενέργεια αντλείται κυρίως από ορυκτά καύσιμα, ιδίως φυσικό αέριο και πετρέλαιο, επειδή τα περισσότερα συστήματα θέρμανσης εξακολουθούν να λειτουργούν με πετρέλαιο. Όπως κάθε χρόνο, η ζήτηση για φυσικό αέριο θα αυξηθεί επομένως δραματικά τον ερχόμενο χειμώνα, αναφέρεται στην κατακλείδα του άρθρου του περιοδικού TIME.


ethnos.gr

Κουφονήσια: Τουρίστας βρήκε πτώμα σε σακούλα - Είναι σε προχωρημένη σήψη27/08/2022

Ένα πτώμα σε προχωρημένη σήψη (σχεδόν σε πλήρη αποσύνθεση) βρήκε τουρίστας που βρισκόταν εν πλω, στο Κουφονήσι, λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το πτώμα βρέθηκε στην παραλία Φυκιό, στο κάτω Κουφονήσι, μέσα σε σακούλα.

Ο τουρίστας ειδοποίησε αμέσως τις Αρχές με άνδρες του Λιμεναρχείου Νάξου, να σπεύδουν επί τόπου στο σημείο.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η μεταφορά στο νοσοκομείο της Νάξου για να διαπιστωθεί εάν το πτώμα ανήκει σε κάποιον άνθρωπο ή όχι.


Πηγή: cyclades24.gr

Συνελήφθη ο δολοφόνος που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα το 2015: Είχε κάψει ζωντανούς δύο ανθρώπους
26/08/2022

Τέλος στο μυστήριο του διπλού φονικού στην Αίγινα το 2015 φαίνεται πως μπήκε με τη σύλληψη 36χρονου κακοποιού στη Μάλτα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη βάσει του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει η Ελλάδα, αξιοποιώντας τα αποδεικτικά στοιχεία που είχαν προκύψει σε βάρος του από την εξέταση του DNA.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω άνδρας είχε μπει στο σπίτι της 70χρονης ιδιοκτήτριας καταστήματος σουβενίρ στην Αίγινα.

Ο 36χρονος σήμερα άνδρας, ξυλοκόπησε την άτυχη γυναίκα και τον ανιψιό της μέχρι λιποθυμίας και αφού τους λήστεψε, τους έκαψε ζωντανούς.


Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, η λεία του ήταν περίπου 800.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, δικαστήριο της Μάλτας θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες για την έκδοσή του στην χώρα μας.

Κηδεία Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Συγκίνηση στο τελευταίο χειροκρότημα
23/08/2022Στην Αγγλικανική Εκκλησία η κηδεία, σε στενό οικογενειακό κύκλο η αποτέφρωση του καλλιτέχνη. Στα λευκά ντυμένες οι κόρες του.

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 21 Αυγούστου βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο. Σήμερα, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο».

Ήταν το τελευταίο χειροκρότημα, το τελευταίο «αντίο» στον Ρόμπερτ Ουίλιαμς, τον σπουδαίο τραγουδιστή, στιχουργό και μουσικοσυνθέτη που έφυγε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 73 ετών, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Η κηδεία του έγινε στον Αγγλικανικό Ναό του Αγίου Παύλου, στην οδό  Φιλελλήνων.
Στο πλευρό της οικογένειας οι φίλοι του, Κώστας Τουρνάς, Μπέσσυ Αργυράκη, ο Πασχάλης.

Το τελευταίο «αντίο» στο Ρόμπερτ Ουίλιαμς είπαν ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, και πολίτες που πήγαν να πουν το ύστατο χαίρε στον σπουδαίο καλλιτέχνη.

Συλλυπητήρια στεφάνια έστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η πορεία του
Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής της μπάντας «POLL», μαζί με τον Κώστα Τουρνά, τον Σταύρο Λογαρίδη και τον Κώστα Παπαϊωάννου.

Το 1977 με τον Πασχάλη, τη Μπέσσυ Αργυράκη και τη Μαριάννα Τόλη εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision με το θρυλικό «Μάθημα Σολφέζ» του Γιώργου Χατζηνάσιου και κατέκτησαν την πέμπτη θέση.

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς ήταν ένας καλλιτέχνης που ξεχώρισε για το ήθος του, την αξιοπρέπεια και τη σεμνή και αθόρυβη ζωή του.


Αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων

28/07/2022

Με δύο ταχύτητες θα εφαρμοστεί η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε σχέση με τα όρια συνταξιοδότησης στο δημόσιο.
Σύμφωνα με  πληροφορίες, το βασικό σενάριο το οποίο εξετάζεται είναι είναι εκείνο που προβλέπει να έρθει υπουργική απόφαση με την οποία θα προβλέπεται διατήρηση του δικαιώματος για μειωμένα όρια σε όσους έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης πριν από την έναρξη ισχύος της αναμενόμενης διάταξης. Σε ό,τι αφορά, όμως, εκείνους οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την έναρξη ισχύος της αναμενόμενης διάταξης, θα επιβληθούν τα αυξημένα όρια συνταξιοδότησης.

Οι αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης
– Γνωμοδότηση Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

– Μη δεσμευτική για το Υπουργείο Εργασίας

– Αύξηση ορίων ηλικίας στις μειωμένες συντάξεις του Δημοσίου

Ποιούς αφορούν;


– Γυναίκες με 25ετία το 2010

Όριο ηλικίας στα 55 έτη

– Άνδρες και Γυναίκες με 25ετία το 2011

Όριο ηλικίας στα 56 έτη
– Άνδρες και Γυναίκες με 25ετία το 2012

Όριο ηλικίας στα 58 έτη

– Όσοι πιάνουν την ηλικία μετά την 1η -1-2022

Νέο όριο ηλικίας μειωμένης σύνταξης τα 62 έτη


Απογραφή 2021:Τι αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα της απογραφής

21/07/2022


Πίσω στο ...1994 γύρισε η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον πληθυσμό της βάσει των στοιχείων της απογραφής 2021, τα οποία ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή την Τρίτη. Σύμφωνα με τα ποσοτικά στοιχεία, ο πληθυσμός της χώρας υπολογίζεται σε 10.432.481, όταν κατά την απογραφή του 2011, ο μόνιμος πληθυσμός ανερχόταν σε 10.816.286. Η μείωση των κατοίκων της Ελλάδας φτάνει τα 383.805 άτομα και ποσοστιαία το 3,5% .

Το ποσοστό και ο απόλυτος αριθμός των κατοίκων δε λέει πολλά από μόνο του ειδικά αν αυτό συνδυαστεί με το γεγονός ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν είναι αποκλειστικά ποσοτικά χωρίς κανένα ποιοτικό χαρακτηριστικό, ηλικιακό, κοινωνικό, κλπ.

Αντίστοιχος ήταν ο πληθυσμός της χώρας και το 1994: «Θα έλεγε κανείς και τι πάθαμε το 1994. Αλλά η κατάσταση δεν είναι ακριβώς η ίδια», λέει στο «ethnos.gr» η Αλεξάνδρα Τραγάκη, καθηγήτρια οικονομικής δημογραφίας στο τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Η ίδια εξηγεί ότι υπάρχει μία βασική διαφορά: Ο πληθυσμός της χώρας είναι ήδη σημαντικά πιο γηρασμένος καθώς 28 χρόνια μετά ο μισός πληθυσμός πλέον είναι άνω των 45 ετών, ενώ το 1994 ήταν κάτω των 36 ετών.

Κι αυτή δεν είναι η μοναδική διαφορά. Ενώ το 1994 ο αριθμός των γεννήσεων ήταν μεγαλύτερος των 100.000 και ο αριθμός των θανάτων 90.000, σήμερα ο αριθμός των γεννήσεων έχει υποχωρήσει στις 80.000, αλλά οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 120.000 ετησίως.
 
Πρόκειται για μία κατάσταση με την οποία θα πρέπει πιθανότα να να συμφιλιωθούμε τουλάχιστον για την επόμενη 20ετία, καθώς ακόμα και αν με ένα μαγικό τρόπο ο ρυθμός των γεννήσεων αυξανόταν στα 2 παιδιά ανά γυναίκα σε αναπαραγωγική ηλικία από 1,3 με 1,4 που είναι τώρα, το δημογραφικό πρόβλημα δε θα λυνόταν αυτόματα: «Είμαστε μία χώρα με γηρασμένο πληθυσμό. Εφόσον λοιπόν έχουμε πολλούς ηλικιωμένους, θα συνεχίσουμε να έχουμε και πολλούς θανάτους οπότε ο πληθυσμος για τα επόμενα χρόνια θα φθίνει. Ο αριθμός των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία μειώνεται χρόνο με το χρόνο. Σήμερα ακομα και αν οι γυναίκες ηλικίας από 20 έως 49 ετών που γεννήθηκαν και οι ίδιες σε μία εποχή χαμηλής γονιμότητας αποφάσιζαν όλες να κάνουν από 2 παιδιά δε θα έφταναν για να ισοφαρίσουν τους θανάτους. Για ενα μεγάλο χρονικό διάστημα θα έπρεπε να αποδεχτούμε ότι η μείωση του πληθυσμού θα συνεχιζόταν και ενώ θα αυξανόταν η γονιμότητα, δε θα συνέβαινε το ίδιο με τον αριθμό των γεννήσεων καθώς ο αριθμός των γυναικών θα είναι ήδη σημαντικά μικρότερος».

Σε κάθε περίπτωση για τους ειδικούς επιστήμονες η συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδας δεν αποτέλεσε έκπληξη: «Ο πληθυσμός είναι κατά 380.000 μικρότερος. Υπολογίζουμε ότι σε περίπου 270.000 υπολογίζεται η διαφορά γεννήσεων – θανάτων, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό σχετίζεται κυρίως με το μεταναστευτικό ισοζύγιο όπου υπολογίζεται ότι οι έξοδοι ήταν περισσότερες από τις εισόδους», λέει η κυρία Τραγάκη.

Στο σημείο αυτό ουδείς μπορεί να εκτιμήσει εάν πρόκειται για ξένους μετανάστες που έφυγαν από τη χώρα μας ή για Ελληνες που αναζήτησαν μια καλύτερη τύχη αλλού καθώς θα πρέπει να αναμένονται τα ποιοτικά στοιχεία. Βέβαιο, πάντως, θα πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι οι μετανάστες που κατοικούν στην Ελλάδα σε ένα βαθμό υποεκπροσωπήθηκαν στο δείγμα του πληθυσμού, όπως άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν. Υπάρχουν περιπτώσεις που μετανάστες χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ προσπάθησαν να απογραφούν ηλεκτρονικά καθώς στις αρχικές σελίδες δεν τους ζητούνταν αυτα τα στοιχεία, αλλά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας έπρεπε να τα συμπληρώσουν οπότε η προσπάθεια έμεινε στη μέση.Οι μετανάστες διεθνώς αποτελούν μια πηγη διαρροής για τη στατιστική αν και δεν είναι οι μόνοι καθώς πάντα υπάρχει μία διαφυγή είτε από αμέλεια είτε από φόβο των πολιτών να απογραφούν.

Στην τελευταία απογραφη, πάντως, καθυστέρησε σημαντικά και η ενημερωτική καμπάνια, εξηγεί η κυρία Τραγάκη: «Αργησε πολύ η καμπάνια ενημέρωσης. Είχαν ήδη ανοίξει οι πλατφόρμες για την απογραφή, είχαν εμφανιστεί και εκδιωχθεί από σπίτια οι πρώτοι απογραφείς και μετά άρχισαν να ακούγονται τα σποτάκια στο ραδιόφωνο».

Παράλληλα η διαδικασία ξεκίνησε φέτος μέσα στο χειμώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι απογραφές γίνονται συνήθως άνοιξη. Ο καιρός είναι καλύτερος και οι ημέρες μεγαλύτερες. Το χειμώνα σκοτεινιάζει πολύ νωρίς και οι απογραφείς έχουν ελάχιστο χρόνο για να καλύψουν την απαιτούμενη γεωγραφική περιοχή.

Δύσκολες οι συγκρίσεις – Κάθε φορά εισάγονται νέα δεδομένα

Η φετινή απογραφή χαρακτηρίστηκε κυρίως από δύο πράγματα, από τη μία τη διεξαγωγή της και ηλεκτρονικά και από την άλλη την άρνηση από πολλούς να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Ωστόσο όπως εξηγεί η κυρία Τραγάκη, σε κάθε απογραφή υπάρχει και η εισαγωγή μια νέας μεθοδολογίας, γεγονός που από μόνο του δυσκολεύει τη σύγκριση με το παρελθόν.

Θυμίζει ότι το 2001 είχε εισαχθεί ειδικό ερωτηματολόγιο για τους μετανάστες. Το 2011 και ενω η απογραφή γινόταν πάντα μία συγκεκριμένη ημέρα και συνήθως μια Κυριακή του Μαίου, εισήχθη η λογική της 15θήμερης προθεσμίας. Τότε είχε εκτιμηθεί ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο άτομα δεν είχαν απογραφεί.

Στην πρόσφατη απογραφή η διαδικασία ουσιαστικά διήρκησε αρκετά περισσότερο, σχεδόν τέσσερις μήνες. «Αν και η <ξεχειλωμένη> διάρκεια μιας απογραφής μπορεί να καταστεί προβληματική, το μεγαλύτερο διάστημα αυτή τη φορά φαίνεται να βοήθησε στην αύξηση της ανταπόκρισης στην ηλεκτρονική διαδικασία» σημειώνει η καθηγήτρια του Χαροκοπείου.

Ωστόσο η διαδικασία είχε πολλά εμπόδια με βασικότερο όλων τη συνεχιζόμενη πανδημία. Ο κόσμος είχε μεγαλύτερη επιφύλαξη στο να ανοίξει την πόρτα του σε έναν ξένο, ενώ η πανδημία συνέτεινε και στις θεωρίες συνωμοσίας που συνδυάστηκαν και με τον εμβολιασμό για τον κορονοιό μετατρέποντας μια σημαντική μερίδα πολιτών σε ...αρνητές απογραφής.

Ο στόχος, πάντως, παραμένει αυτή η απογραφή να είναι η τελευταία σε αυτή τη μορφή, αν κάτι παρόμοιο είχε ειπωθεί και το 2011. Παρόλα αυτά τώρα είμαστε ακόμα πιο κοντά στο πέρασμα σε ένα μητρώο και την επικαιροποίησή του ώστε να μη χρειαζόμαστε απογραφείς, αλλά μέσα από τον ΑΜΚΑ και τη διαλειτουργικότητα των συστημάτων να γνωρίζει η Πολιτεία εάν ένα πρόσωπο βρίσκεται εν ζωή, που ζει, κλπ.Τι γίνεται στο εξωτερικό

Γενικότερα στον κόσμο το σύστημα της απογραφής έχει υποστεί αλλαγές τις τελευταίες δεκαετίες. Οπως λέει η κυρία Τραγάκη, δεδομενου ότι η κινητοποίηση των απογραφέων και η επιστράτευση του κόσμου για μια μέρα θεωρήθηκε μια διαδικασία ιδιαιτέρως δαπανηρή, οι Αγγλοσάξωνες, οι οποίοι έχουν και αυξημένη απογραφική συνείδηση ήδη εφαρμόζουν ένα διαφορετικό σύστημα. Τους αποστέλλεται φάκελλος με ερωτηματολόγιο και το απαντούν: «Ωστόσο πρόκειται για έναν πληθυσμό που γνωρίζει την αξία της απογραφής και δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα και τα κίνητρα του κράτους».

Στη Γαλλία πάλι η διαδικασία είναι ...υβριδική καθώς στηρίζεται κατά 50% στο μητρώο και κατά 50% στην απογραφή, η οποία όμως διενεργείται ανά περιφέρεια κυλιόμενα και μέσω αυτής επικαιροποιουνται και τα μητρωα. Ετσι, για παράδειγμα ο κάτοικος του Παρισού θα απογραφεί τη μια χρονιά, ο κάτοικος της Μασσαλίας μία επόμενη, κοκ μέχρι να παρέλθει 5ετία οπότε και θα γίνει εκ νέου απογραφή στο Παρίσι.Μείωση πληθυσμού: Ενα πρόβλημα με πολλές όψεις

Εκτός από τη σημασία του για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, το αποτέλεσμα της απογραφής επηρεάζει μια σειρά πραγμάτων και διαδικασιών: από την αλλαγή των εκλογικών εδρών στις Περιφέρειες έως τις επιδοτήσεις και τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Από την άλλη η γήρανση του πληθυσμού έχει σημαντικές επιπτώσεις στα οικονομικά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δεδομένα μιας χώρας και στη βιωσιμότητα των σχετικών συστημάτων.

Η αντιστροφή της κατάστασης δεν μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Το σίγουρο όμως είναι, σύμφωνα και με την κυρία Τραγάκη, ότι απαιτείται μια «ανοιχτόμυαλή πολιτική. Ο μόνος τρόπος να μειώσεις το πρόβλημα χωρίς βέβαια να το εξαφανίσεις είναι να πεις ναι σε μια μεταναστευτική εισροή με κριτήρια. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επιθυμούν να ενταχθούν και να επωφεληθύν από ένα ευρωπαικό κοινωνικό κράτος εκτελώντας τις υποχρεώσεις τους ως πολίτες αυτού του κράτους. Είναι σημαντικό να δούμε τα πράγματα χωρίς κομματικά γυαλιά ώστε να γίνουν οι κατάλληλες προσπάθειες διαχείρισης της γήρανσης του πληθυσμού».Τα στοιχείαΟι περιφέρειες της χώρας και οι αυξομειώσεις

Μόνο σε μία Περιφέρεια της χώρας, αυτή του Νοτίου Αιγαίου εμφανίζεται αύξηση του πληθυσμού σε ποσοστό 5% με τον μόνιμο πληθυσμό να ανέρχεται σε 324.542 κατοίκους από 309.000 το 2011.

Αντίστοιχα τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή μείωση είδε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με πτώση 10,1% και ακολουθούν η Στερεά Ελλάδα με 7,7%, η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη με 7,6% και η Πελοπόννησος με 6,8%.

Αναλυτικά η πορεία του πληθυσμού στις υπόλοιπες Περιφέρειες τη δεκαετία 2011 – 2021 είχε ως εξής:

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: - 4,8%
Περιφέρεια Ηπείρου: - 5,1%
Περιφέρεια Θεσσαλίας: - 6,2%
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: - 3,4%.
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: - 5,4%
Περιφέρεια Αττικής: - 0,9%
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: - 2,6%
Περιφέρεια Κρήτης: - 0,9%.

Σε απόλυτους αριθμούς η Αττική εμφανίζει – όπως ήταν αναμενόμενο - το μεγαλύτερο πληθυσμό με 3.792.469 κατοίκους μειωμένος κατά 35.965 άτομα σε σχέση με το 2011, ενώ ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία, με 1.792.069 κατοίκους, με τη μείωση να υπολογίζεται στους 90.039 κατοίκους σε σχέση με το 2011. Στον αντίποδα στην τελευταία θέση βρίσκεται η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με 194.136 κατοίκους.

Σχολιάζοντας την περίπτωση του Νοτίου Αιγαίου η κυρία Τραγάκη σημειώνει ότι προκύπτει κάτι ενδιαφέρον, μία ενίσχυση του πληθυσμού σε ακριτικά και απομακρυσμένα νησιά όπως το Καστελόριζο, η Κάσος ή η Κάλυμνος, ενώ δε συμβαίνει το ίδιο με την επίσης ακριτική Ανατολική Θράκη.Περαιτέρω αστικοποίηση

Ενα από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα πρώτα ποσοτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, είναι η περαιτέρω αστικοποίηση του πληθυσμού. Ετσι, ενώ η πτώση είναι εμφανής σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας πλην αυτής του Νοτίου Αιγαίου και ο πληθυσμιακός χάρτης της Ελλάδας αποτελεί ένα σύνολο αρνητικών προσήμων, η Αττική φαίνεται να ...αντέχει με μία ελαφρά κάμψη και πληθυσμό που ανέρχεται σε 3.792.469 κατοίκους μειωμένος κατά 35.965 άτομα σε σχέση με το 2011.

Ταυτόχρονα ανοδικές πληθυσμιακές τάσεις δείχνουν και άλλα μικρά ή μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας μεταξυ των οποίων τα Γιάννενα, η Χαλκίδα, η Καλαμάτα, η Ξάνθη, η Λάρισα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο (σε μικρότερο βαθμό) και η Μυτιλήνη, αλλά όχι η Πάτρα που εμφανίζει μείωση που ενδεχομένως αποδίδεται σε υψηλότερα ποσοστά ανεργίας.

Αυτό ίσως εξηγείται από τις μετατοπίσεις από τις αγροτικές στις αστικές περιοχές ενός νομού, ενώ σε ένα βαθμό μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι πολλοί πολίτες επέλεξαν να απογραφούν στον τόπο καταγωγής αντί για τον τόπο κατοικίας τους.

Την ίδια στιγμή η αύξηση του πληθυσμού στο Νότιο Αιγαίο δεν αφορά ισομερώς όλα τα νησιά καθώς για παράδειγμα στη Σύρο, την Ανδρο, την Κέα, την Κύθνο, τη Μύκονο και την Τήνο ο μόνιμος πληθυσμός εμφανίζει μία κάμψη.Η περίπτωση της Αθήνας

Αν και η Αττική εμφανίζει πτώση που δε φτάνει ούτε το 1%, στο κέντρο της πόλης, στον κεντρικό τομέα δηλαδή, παρατηρείται ότι η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στα χρόνια της κρίσης όχι μόνο δε βελτιώθηκε, αλλά η πληθυσμιακή αιμορραγία συνεχίζεται αμείωτη. Η μείωση του πληθυσμού είναι τριπλάσια και πλέον από τη συνολική στο νομό (3,2%), σε αντίθεση με άλλους τομείς: «Παρατηρείται μια σταθερή υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και μία μετατόπιση του πληθυσμού προς το βόρειο και ανατολικό τομέα καθώς και επιλεκτικά σε περιοχές του νότιου, όπως ο Αλιμος και η Γλυφάδα».

Συγκεκριμένα, ο Βόρειος τομέας εμφανίζει αύξηση 1,1% με την τάση να επιβεβαιώνεται σχεδόν σε όλους τους δήμους με εξαίρεση ελάχιστους μεταξύ των οποίων οι δήμοι Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης – Πεύκης και Νέας Ιωνίας.

Αύξηση εμφανίζει και ο τομέας Ανατολικής Αττικής (2,8%) καθώς και αυτός της Δυτικής Αττικής (2,4%). Η Δυτική Αττική μάλιστα εμφανίζει μεγαλύτερο αριθμό ανδρών στον Ασπρόπυργο και στα Μέγαρα συγκριτικά με αυτόν των γυναικών σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες. Οσο παράδοξο και αν φαίνεται αυτό, η κυρία Τραγάκη επισημαίνει ότι εξηγείται: «Είναι μια πιο νεανική περιοχή, έχει άλλη δυναμική από μόνη της. Στις περιοχές με νεότερο σε ηλικία πληθυσμό ή σημαντική παρουσία μεταναστών παρατηρείται να υπερτερούν αριθμητικά οι άντρες. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για μια σειρά από λόγους, να μην έχει μετατοπιστεί ο πληθυσμός, να υπάρχει αλλοδαπός πληθυσμός που εργάζεται στην περιοχή, να υπάρχουν Ρομά, κλπ».

Αντιθέτως μειωμένος είναι ο πληθυσμός στο νότιο τομέα (- 0,5%), τον Πειραιά (- 1,3%) και τα νησιά (- 6,3%).


Καταδικάστηκε 60χρονος με μειωμένο καταλογισμό επειδή έκλεψε επτά μπουγάτσες

14/07/2022

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και δέκα ημερών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 60χρονο, επειδή έκλεψε κατεψυγμένες μπουγάτσες από σούπερ - μάρκετ και αντιστάθηκε στους αστυνομικούς όταν κλήθηκαν να τον ελέγξουν. Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κλοπή και βία κατά υπαλλήλων, δεχόμενο ότι τέλεσε τις πράξεις με μειωμένο καταλογισμό.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε την περασμένη Παρασκευή σε σούπερ - μάρκετ στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, επρόκειτο για επτά συσκευασίες μπουγάτσας, συνολικής αξίας 15,26 ευρώ, εκ των οποίων μία βρέθηκε κάτω από τα ρούχα του και οι υπόλοιπες μέσα σε σακούλα.

Υπάλληλος της επιχείρησης είχε ειδοποιήσει την Άμεση Δράση και στο σημείο (εντός της επιχείρησης) έφτασαν δύο αστυνομικοί. Καθώς ο 60χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, «έσπρωχνε και δεν δέχθηκε να τον ελέγξουμε [...] λέγοντας ακατάληπτα πράγματα», όπως κατέθεσε μάρτυρας - αστυνομικός, κλήθηκαν για ενίσχυση άλλοι δύο αστυνομικοί και ακολούθησε η σύλληψή του.

Η υπεράσπιση του 60χρονου ισχυρίστηκε ότι οι πράξεις τελέστηκαν με μειωμένο καταλογισμό και επικαλέστηκε πρόβλημα που του παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια στο κεφάλι, εξαιτίας του οποίου έχει ελαττωμένη αντίληψη. Τον ισχυρισμό αυτό επιβεβαίωσαν συγγενικό του πρόσωπο και ο εργοδότης του που εξετάστηκαν ως μάρτυρες. Ανέφεραν δε, ότι ο κατηγορούμενος εργάζεται πάνω από 25 χρόνια σε τυροκομείο, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές και αμείβεται ικανοποιητικά.

Ο ίδιος στην απολογία του είπε ότι θα πλήρωνε, ενώ μιλούσε για τον «πόλεμο στην Ευρώπη...», μεταφέροντας στους δικαστές ότι «η ελληνική φέτα είναι η καλύτερη».

Κατά πλειοψηφία κρίθηκε ένοχος με μειωμένο καταλογισμό, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού ενώ απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης περί απόπειρας κλοπής αντικειμένων μικρής αξίας. Ο 60χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Καταθέτει ως ύποπτη σήμερα για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας

13/7/2022


H Ρούλα Πισπιρίγκου στο τμήμα Ανθρωποκτονιών θα καταθέσει σήμερα τις έγγραφες εξηγήσεις της αναφορικά με τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

Στις 6 το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ο δικηγόρος της 33χρονης κατηγορουμένης προκειμένου να υποβάλλει το έγγραφο υπόμνημα της εντολέως του σχετικά με την κατηγορία που αντιμετωπίζει ως ύποπτη για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της.

Αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κρατήσει την ίδια στάση όπως και στην υπόθεση της Τζωρτζίνας.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη Μαλένα θα τονίσει πως είχε καταθέσει τότε έγγραφη μηνυτήρια αναφορά που ζητούσε να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου, σύμφωνα με το megatv.com.

Οι αστυνομικές Αρχές εφόσον ελέγξουν πως έχουν λάβει όλες τις προαπαιτούμενες απαντήσεις από την πλευρά της κατηγορουμένης, θα προωθήσουν το υπόμνημα στις δικαστικές Αρχές για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Φωτιά στο Σχηματάρι: Προληπτική εκκένωση στο Δήλεσι - Μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη
4/7/2022

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα μεγάλη πυρκαγιά στο Σχηματάρι, στη θέση Βρυσούλες, ενώ διατάχθηκε προληπτική εκκένωση στο Δήλεσι, το οποίο γειτνιάζει με την περιοχή που έχει παραδοθεί στις φλόγες. Η ένταση του ανέμου είναι μεγάλη και γι αυτό έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να μην ξεφύγει η φωτιά κι απειλήσει οικισμούς.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 70 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο, ενώ σηκώνονται και 4 Canadair. Οι δυνατοί άνεμοιδυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, τους οποίους συνδράμουν και 28 Ρουμάνοι δασοπυροσβέστες που βρίσκονται στη χώρα μας από την Παρασκευή.

Το 112 έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα για να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, ωστόσο, ο Δήμος Τανάγρας έδωσε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Δήλεσι.

 
Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, και αύριο οι άνεμοι δεν θα κοπάσουν και γι αυτό υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, επιπέδου 4. Οι περιοχές που βρίσκονται σε συναγερμό είναι η Αττική, τα Κύθηρα, η κεντρική και νότια Εύβοια, η Αργολίδα, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Ικαρία, καθώς και η Βοιωτία, η Κορινθία, η Αχαΐα, η Ηλεία και η Λακωνία.

Φωτογράφιζε κοπέλες την ώρα που έκαναν ντουζ στην παραλία Αλμυρού

29/6/2022

Συνελήφθη χθες το πρωί στην Αμαλιάπολη ένας 30χρονος άνδρας ο οποίος κατηγορείται ότι φωτογράφιζε κοπέλες στην παραλία του Αλμυρού. Ο άνδρας βρισκόταν στην παραλία και φωτογράφιζε με το κινητό του τηλέφωνο δύο κοπέλες που έκαναν ντους μετά το μπάνιο στη θάλασσα.

Μετά από καταγγελία γυναίκας που είχε αντιληφθεί τι συμβαίνει, αστυνομικοί του Α.Τ. Αλμυρού συνέλαβαν τον 30χρονο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Σε βάρος του θα σχηματιστεί δικογραφία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Φωτιά ΤΩΡΑ στο Αλιβέρι – Πνέουν ισχυροί άνεμοι


28/6/2022


Σαν σήμερα το 1998 ο καθηγητής και συγγραφέας Δημήτρης Λιαντίνης πεθαίνει στον Ταΰγετο όπου είχε εξαφανιστεί οικειοθελώς, έχοντας σχεδιάσει τον θάνατό του
Σχεδόν σε όλη του τη ζωή σχεδίαζε τον θάνατό του. Θεωρούσε πως ήταν ένα «έργο», ίσως γι αυτό μάλιστα έγραψε σχετικά σε ένα από τα βιβλία του γι αυτόν. Είχε προειδοποιήσει τους πάντες, είχε αφήσει αποχαιρετιστήριο γράμμα στην κόρη του, ενώ μόνο στον καρδιακό φίλο του Παναγιώτη Νικολακάκο, είχε πει την πλήρη αλήθεια: «Να πάρεις βαρύ όρκο» του είχε πει, ζητώντας του να πάει να βρει τον τάφο του μετά από 7 χρόνια. Του παρέδωσε μάλιστα ένα σχεδιάγραμμα με το σημείο που είχε βρει για να αποτελέσει την τελευταία κατοικία του. Στη συνέχεια έφυγε για τον αγαπημένο του Ταϋγέτο.

Ο Δημήτρης Νικολακάκος, γνωστός όμως ως Λιαντίνης, καθώς καταγόταν από τα Λιαντίνα Λακωνίας, σαν σήμερα το 1998 εικάζεται ότι άφησε την τελευταία του πνοή. Ο αδερφικός του φίλος όμως κράτησε τον λόγο του και οδήγησε την κόρη του Λιαντίνη στον τάφο του, μετά από 7 χρόνια. Η υπόθεση εξαφάνισής του είχε πάρει μεγάλη έκταση από τα μίντια της χώρας.

Ο Λιαντίνης ήταν Έλληνας πανεπιστημιακός, φιλόσοφος, ποιητής, συγγραφέας και μεταφραστής. Υπήρξε αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέας εννέα βιβλίων με φιλοσοφικό και παιδαγωγικό περιεχόμενο.

Στους φοιτητές του μιλούσε για τη ζωή, τους ζητούσε να κλείσουν τις τηλεοράσεις, να διαβάζουν βιβλία, να εμπλουτίσουν το επίπεδό τους, να επικοινωνούν, να ερωτεύονται: «Τρύγησε την ημέρα, σα να είναι η τελευταία σας. Μην την αφήσεις να πάει χαμένη. Ό,τι χαρές είναι να σου δώσει μην τις αφήσεις, γιατί δεν θα την ξαναβρείς. Δεν είναι αναβλητή η ζωή, ούτε αναστρέψιμη» τους έλεγε.Είχε φροντίσει κι αυτούς να τους «αποχαιρετήσει»: «Σήμερα θα πούμε τα στερνά μας λόγια. Αύριο οι ψυχούλες μας κάνουν φτερά… Για να σας δω όλους λίγο στα μάτια», τους είπε στο τελευταίο μάθημα, την 27η Μαΐου του ’98. Την 1η Ιουνίου πήρε τον δρόμο για τον Ταΰγετο.

Είχε αφήσει ένα γράμμα στην κόρη του με το οποίο δήλωνε πως είχε αποφασίσει «να αφανισθεί αυτοθέλητα»:

«Διοτίμα μου,Φεύγω αυτοθέλητα. Αφανίζομαι όρθιος, στιβαρός και περήφανος. Ετοίμασα τούτη την ώρα βήμα- βήμα ολόκληρη τη ζωή μου, που υπήρξε πολλά πράγματα, αλλά πάνω από όλα εστάθηκε μια προσεκτική μελέτη θανάτου. Τώρα που ανοίγω τα χέρια μου και μέσα τους συντρίβω τον κόσμο, είμαι κατάφορτος με αισθήματα επιδοκιμασίας και κατάφασης.

Πεθαίνω υγιής στο σώμα και στο μυαλό, όσο καθαρό είναι το νωπό χιόνι στα όρη και το επεξεργασμένο γαλάζιο διαμάντι.


Να ζήσεις απλά, σεμνόπρεπα, και τίμια, όπως σε δίδαξα. Να θυμάσαι ότι έρχουνται χαλεποί καιροί για τις νέες γενεές. Και είναι άδικο και μεγάλο παράξενο να χαρίζεται τέτοιο το δώρο της ζωής στους ανθρώπους, και οι πλείστοι να ζούνε μέσα στη ζάλη αυτού του αστείου παραλογισμού.

Η τελευταία μου πράξη έχει το νόημα της διαμαρτύρησης για το κακό που ετοιμάζουμε εμείς οι ενήλικοι στις αθώες νέες γενεές που έρχουνται. Ζούμε τη ζωή μας τρώγοντας τις σάρκες τους. Ένα κακό αβυσσαλέο στη φρίκη του. Η λύπη μου γι' αυτό το έγκλημα με σκοτώνει.

Να φροντίσεις να κλείσεις με τα χέρια σου τα μάτια της γιαγιάς Πολυτίμης, όταν πεθάνει. Αγάπησα πολλούς ανθρώπους. Αλλά περισσότερο τρεις. Το φίλο μου Αντώνη Δανασσή, τον αδερφοποιτό μου Δημήτρη Τρομπούκη, και τον Παναγιώταρο το συγγενή μου, γιο και πατέρα του Ηρακλή.

Κάποια στοιχεία από το αρχείο μου το κρατά ως ιδιοκτησία ο Ηλίας Αναγνώστου.

Να αγαπάς τη μανούλα ως την τελευταία της ώρα. Υπήρξε ένας υπέροχος άνθρωπος για μένα, για σένα, και για τους άλλους. Όμως γεννήθηκε με μοίρα. Γιατί της ορίστηκε το σπάνιο, να λάβει σύντροφο στη ζωή της όχι απλά έναν άντρα, αλλά τον ποταμό και τον άνεμο. Το γράμμα του αποχαιρετισμού που της έγραψα το παίρνω μαζί μου.

Σας αφήνω εσένα, τη μανούλα και το Διγενή, το σπίτι μου δηλαδή, που του στάθηκα στύλος και στέμμα, Γκέμμα πες, σε υψηλούς βαθμούς ποιότητας και τάξης. Στην μεγαλύτερη δυνατή αρνητική εντροπία. Να σώζετε αυτή τη σωφροσύνη και αυτή την τιμή. Θα δοκιμάσω να πορευτώ τον ακριβό θάνατο του Οιδίποδα. Αν όμως δεν αντέξω να υψωθώ στην ανδρεία που αξιώνει αυτός ο τρόπος, και ευρεθεί ο νεκρός μου σε τόπο όχι ασφαλή, να φροντίσεις με τη μανούλα και το Διγενή, να τον κάψετε σε ένα αποτεφρωτήριο της Ευρώπης.

Έζησα έρημος και ισχυρός.

Λιαντίνης

Τη μέρα που θα πέσω έδωσα εντολή να στεφανωθούν οι μορφές Σολωμού στη Ζάκυνθο κ' Λυκούργου στη Σπάρτη».

Ο Λιαντίνης ήταν «άθρησκος, αλλά μιλούσε με τρυφερότητα για τον Ιησού. Ήταν αυστηρός, αλλά ξεχείλιζε από ευγένεια και τρυφερότητα. Ήταν απαιτητικός από τους άλλους, αλλά έδειχνε και κατανόηση. Και το κορύφωμα: πήγε να πεθάνει, κι όμως ήταν γεμάτος ζωή…».

Στο τελευταίο βιβλίο του, το Γκέμμα, το οποίο γράφτηκε τη διετία 1993-94, έγραψε ουσιαστικά για τον θάνατό του: «Το σώμα του νεκρού δεν θα το ιδεί ανθρώπου μάτι…»!

Στις 6 Ιουλίου του 2005, ο φίλος του Παναγιώτης Νικολακάκος, ο οποίος είχε κρατήσει τον λόγο του για 7 χρόνια και ήταν ο μόνος που γνώριζε τον τάφο του, οδήγησε την κόρη του Λιαντίνη σε μια σπηλιά του Ταϋγέτου. Αργότερα ο αδερφός του, Γιώργος Νικολακάκος, αποκάλυψε ότι ο Λιαντίνης είχε δώσει ακριβείς οδηγίες για το πότε να αποκαλυφθεί το μέρος όπου βρισκόταν.

Είχε προετοιμάσει αυτή τη στιγμή βήμα-βήμα μια ολόκληρη ζωή…

Πηγή: gazzetta.gr

Κουκάκι: Κατέσφαξε την γυναίκα του και έπεσε στον γκρεμό με το αυτοκίνητο

24/6/2022


«Σκότωσα τη μητέρα σου». Αυτό φέρεται να είπε ο 53χρονος στον 24χρονο γιο του, μιλώντας του στο τηλέφωνο. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο νεαρός ήταν έξω και διασκέδαζε, όταν του τηλεφώνησε ο πατέρας του. Ο 24χρονος επέστρεψε αμέσως στο σπίτι τους στο Κουκάκι και βρήκε την μητέρα του χωρίς τις αισθήσεις της.

Συγκλονιστικά είναι τα όσα αποκαλύπτονται γύρω από την γυναικοκτονία στο Κουκάκι, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (24.06.2022). Ο 53χρονος φερόμενος συζυγοκτόνος, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησε στον γιο του και τον ενημέρωσε ότι σκότωσε την μητέρα του.  

Η 46χρονη εντοπίστηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος, έχοντας τραύματα από μαχαίρι και τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό της ένα ύφασμα. Ο 24χρονος γιος του ζευγαριού ειδοποίησε αμέσως την Άμεση Δράση και το ΕΚΑΒ, ενώ οι Αρχές άρχισαν να αναζητούν τον 53χρονο πατέρα του.

Μετά από τη στυγερή δολοφονία, και αφού έφυγε από το σπίτι, ο φερόμενος δράστης – σύμφωνα με αστυνομικές πηγές – τηλεφώνησε σε άλλο συγγενή του κ είπε πως πάει να αυτοκτονήσει. Οι Αρχές ενημερώθηκαν το πρωί της Παρασκευής (24.06.2022) για τροχαίο ατύχημα στο 59ο Αθηνών-Σουνίου, στην περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας, με τον 53χρονο φερόμενο συζυγοκτόνο να είναι ο τραυματισμένος οδηγός.

Το αυτοκίνητο του είχε πέσει σε γκρεμό και περαστικοί ειδοποίησαν τις Αρχές για το ατύχημα. Ο 53χρονος έχει μεταφερθεί στο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύεται.

«Πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε»
«Δεν είχε προκύψει καμία φασαρία. Στις 2:00 ήρθε ο γιος μου στο σπίτι και μου είπε ότι κάποιος σκότωσε κάποια. Βγήκα στο μπαλκόνι και είδα ότι υπήρχε κίνηση. Η αστυνομία είχε κλείσει το δρόμο, αλλά δεν γνωρίζαμε τίποτα» λέει γείτονας της οικογένειας.«Δεν γνώριζα την οικογένεια, δεν είχαμε ακούσει κάτι. Αυτό που έμαθα είναι ότι ο σύζυγος σκότωσε την γυναίκα του. Πήρε το αυτοκίνητο έφυγε κι στη συνέχεια ήρθε ο γιος και βρήκε τη γυναίκα μέσα στα αίματα», σημειώνει επίσης.

Το χρονικό της δολοφονίας
Όλα συνέβησαν λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (24.06.2022) στην οδό Ματρόζου, με τον 53χρονο και την 46χρονη να έχουν έναν έντονο καυγά. Την Άμεση Δράση και το ΕΚΑΒ ειδοποίησε ο γιος του ζευγαριού, ο οποίος αντίκρισε την 46χρονη μητέρα του σε μια λίμνη αίματος.


Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ενδεχομένως πρόκειται για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ενώ ο 53χρονος φερόμενος ως συζυγοκτόνος αρχικά είχε διαφύγει από το σπίτι και τον αναζητούσαν οι Αρχές.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής (24.06.2022) οι Αρχές ενημερώθηκαν για τροχαίο στην περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας, με τον 53χρονο φερόμενο συζυγοκτόνο να είναι ο τραυματισμένος οδηγός. Το αυτοκίνητο του είχε πέσει σε γκρεμό στο 59ο χλμ Αθηνών-Σουνίου και περαστικοί ειδοποίησαν τις Αρχές για το ατύχημα.

Λίγο μετά τις 8:00 το πρωί οι Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του 53χρονου και τώρα νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.  

Σύγχρονο Κωσταλέξι στη Λάρισα: Αυτό είναι το σπίτι όπου ήταν κλεισμένη η 51χρονη επί 42χρόνια21/6/2022


Σιγά σιγά ξετυλίγεται το νήμα της συγκλονιστικής ιστορίας που είδε το φως της δημοσιότητας στη Λάρισα και πρόκειται για ένα σύγχρονο Κωσταλέξι.

Μια 51χρονη είχε να βγει από το διαμέρισμά της σε συνοικία κοντά στο κέντρο της πόλης, εδώ και 42 χρόνια, από την ηλικία των 9 ετών.

Η ιστορία αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα της 51χρονης, μια 76χρονη βρέθηκε νεκρή το περασμένο Σάββατο το απόγευμα στην είσοδο του σπιτιού της ενώ επέστρεφε από την αγορά.

 Η αστυνομία μετά την έρευνα που διεξήγαγε βρήκε την 51χρονη η οποία ήταν κλεισμένη στο σπίτι από εννέα ετών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, onlarissa.gr, την έχουν αναλάβει κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου Λαρισαίων και σίγουρα δεν πρόκειται για μια εύκολη υπόθεση, καθώς έχει αίσθηση της πραγματικότητας, αλλά η επικοινωνία μαζί της δεν είναι η πιο εύκολη.

Το σπίτι όπου ήταν κλεισμένη η μεσήλικη γυναίκα ήταν θωρακισμένο με κάγκελα σε συγκεκριμένα παράθυρα στον πρώτο όροφο της κατοικίας.Ο αιφνίδιος θάνατος που… αποκάλυψε το οικογενειακό δράμα

Σημειώνεται πως ο πατέρας της 51χρονης απεβίωσε πριν από αρκετά χρόνια, ενώ μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία της 76χρονης στη γενέτειρά της θα πρέπει να εξεταστεί το περιβάλλον στο οποίο θα παραμείνει εφεξής η 51χρονη.


Από το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας που ερευνά την υπόθεση παραγγέλθηκε ιατροδικαστική έρευνα προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες θανάτου της 76χρονης.

Σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις, ο θάνατος της 76χρονης εκτιμάται πως οφείλεται σε παθολογικά αίτια διαψεύδοντας την αρχική εκτίμηση ότι τραυματίστηκε θανάσιμα έπειτα από πτώση, παραπατώντας στη σκάλα.

Η 76χρονη στις 7.30 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου βρέθηκε νεκρή από συγγενικό της πρόσωπο και ειδικότερα βρέθηκε ξαπλωμένη στην εξωτερική σκάλα της διπλοκατοικίας.

Δίπλα της βρέθηκαν τσάντες με ψώνια, διάσταση που ενισχύει την εκτίμηση ότι η 76χρονη απεβίωσε αιφνιδίως ενώ επέστρεφε σπίτι της από την αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, από την ΕΛ.ΑΣ. αποκλείστηκε εγκληματική ενέργεια, ενώ γιατρός του ΕΚΑΒ βεβαίωσε τον θάνατο της 76χρονης.

Ένας θάνατος που αποκάλυψε ότι η 51χρονη κόρη της, επί 42 χρόνια δεν είχε βγει από το διαμέρισμα.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η σκέψη για την Γεωργία Μπίκα και οι επόμενες κινήσεις στο θρίλερ με τα 3 νεκρά παιδιά

8/6/2022

Η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστηρίζει ότι τα δεδομένα θα ανατραπούν και ευελπιστεί να αφεθεί σύντομα ελεύθερη. Το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα, συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις.

Σύμφωνα με άρθρο στο newsit.gr, οι αμφιβολίες της πλευράς Πισπιρίγκου για τη εξέταση του Εργαστηρίου της Θεσσαλονίκης, στην οποία βρέθηκε η μεγάλη ποσότητα της θανατηφόρας κεταμίνης και ήταν αυτή που την κατέστησε κατηγορούμενη και την οδήγησε στον Κορυδαλλό, προέκυψαν μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, οπότε σε μία άλλη υπόθεση, αυτή της καταγγελίας βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη, προέκυψαν πολύ διαφορετικά τοξικολογικά στοιχεία από αυτά του Εργαστηρίου «Ράικου» στο ΑΠΘ.

Ο δικηγόρος της 33χρονης μάνας, Οθων Παπαδόπουλος, δείχνει πλέον να πιστεύει σε λάθος εκτίμηση για την κεταμίνη, που ενοχοποιεί την πελάτισσά του, κάτι που θα επιχειρήσει να διαπιστώσει, σε άλλα εργαστήρια. Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα πληρώσει η ίδια τα έξοδα για όλες τις εξετάσεις που έχει ζητήσει, με το κόστος όπως μετέδωσε το Live News, να μπορεί να φτάσει τα 5.000 ευρώ.

Ηδη έχει δεχθεί το αίτημα επανεξέτασης το υπερσύγχρονο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπό τον καθηγητή Τσατσάκη, με παγκόσμια αναγνώριση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εφόσον απαιτηθεί και για ενίσχυση του αντίλογου της Ρούλας Πισπιρίγκου, ότι δηλαδή δεν έδωσε εκείνη την κεταμίνη στο παιδί της, το αίμα δεν αποκλείεται να ταξιδέψει σε εξειδικευμένα Εργαστήρια του εξωτερικού, με κάθε νόμιμο μέσο και με κάθε ιατρικά αποδεκτή μεθοδολογία.

Βάσει πληροφοριών του pelop.gr, τον ίδιο δρόμο τη επανεξέτασης, στα Εργαστήρια Ηρακλείου και του εξωτερικού, θα πάρουν και τα φιαλίδια με αίμα της νεκρής Τζωρτζίνας από Καραμανδάνειο Πάτρας (ορός αίματος), 4 από το Νοσοκομείο Παίδων και 2 από το Ωνάσειο της Αθήνας, αφότου αναλυθούν τοξικολογικά από το Εγαστήριο «Ράϊκου».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η σκέψη για την Γεωργία Μπίκα και οι επόμενες κινήσεις στο θρίλερ με τα 3 νεκρά παιδιά
8/6/2022

Η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστηρίζει ότι τα δεδομένα θα ανατραπούν και ευελπιστεί να αφεθεί σύντομα ελεύθερη. Το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα, συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις.

Σύμφωνα με άρθρο στο newsit.gr, οι αμφιβολίες της πλευράς Πισπιρίγκου για τη εξέταση του Εργαστηρίου της Θεσσαλονίκης, στην οποία βρέθηκε η μεγάλη ποσότητα της θανατηφόρας κεταμίνης και ήταν αυτή που την κατέστησε κατηγορούμενη και την οδήγησε στον Κορυδαλλό, προέκυψαν μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, οπότε σε μία άλλη υπόθεση, αυτή της καταγγελίας βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη, προέκυψαν πολύ διαφορετικά τοξικολογικά στοιχεία από αυτά του Εργαστηρίου «Ράικου» στο ΑΠΘ.

Ο δικηγόρος της 33χρονης μάνας, Οθων Παπαδόπουλος, δείχνει πλέον να πιστεύει σε λάθος εκτίμηση για την κεταμίνη, που ενοχοποιεί την πελάτισσά του, κάτι που θα επιχειρήσει να διαπιστώσει, σε άλλα εργαστήρια. Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα πληρώσει η ίδια τα έξοδα για όλες τις εξετάσεις που έχει ζητήσει, με το κόστος όπως μετέδωσε το Live News, να μπορεί να φτάσει τα 5.000 ευρώ.

Ηδη έχει δεχθεί το αίτημα επανεξέτασης το υπερσύγχρονο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπό τον καθηγητή Τσατσάκη, με παγκόσμια αναγνώριση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εφόσον απαιτηθεί και για ενίσχυση του αντίλογου της Ρούλας Πισπιρίγκου, ότι δηλαδή δεν έδωσε εκείνη την κεταμίνη στο παιδί της, το αίμα δεν αποκλείεται να ταξιδέψει σε εξειδικευμένα Εργαστήρια του εξωτερικού, με κάθε νόμιμο μέσο και με κάθε ιατρικά αποδεκτή μεθοδολογία.

Βάσει πληροφοριών του pelop.gr, τον ίδιο δρόμο τη επανεξέτασης, στα Εργαστήρια Ηρακλείου και του εξωτερικού, θα πάρουν και τα φιαλίδια με αίμα της νεκρής Τζωρτζίνας από Καραμανδάνειο Πάτρας (ορός αίματος), 4 από το Νοσοκομείο Παίδων και 2 από το Ωνάσειο της Αθήνας, αφότου αναλυθούν τοξικολογικά από το Εγαστήριο «Ράϊκου».

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας: Ανατροπή με το φιαλίδιο αίματος στην Πάτρα
3/6/2022

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το τρίτο παιδί της οικογενείας Πισκιρίγκου - Δασκαλάκη, την 9χρονη Τζωρτζίνα, για τον θάνατο της οποίας έχει προφυλακιστεί η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ο θάνατος της 9χρονης ερευνάται σε βάθος από τις Αρχές.

 Ειδικότερα, όσον αφορά στο «ξεχασμένο» αίμα της 9χρονης που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, το φιαλίδιο δεν περιείχε «κανονικό αίμα» αλλά «ορό αίματος», ο οποίος είχε φυλαχτεί σε απλό ψυγείο στο Παιδιατρικό Τμήμα, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

 Αυτό σημαίνει, όπως λένε στο ίδιο μέσο ειδικοί, ότι αν και εστάλη στο Ειδικό Εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (όπου ανιχνεύτηκε η κεταμίνη), από τον «ορό αίματος είναι αδύνατον να εξεταστεί το DNA», κάτι που ζητά από την πρώτη στιγμή του ευρήματος η πλευρά της κατηγορουμένης για ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας, ώστε να διαπιστωθεί ότι το περιεχόμενο ανήκει στο νεκρό κορίτσι… και δεν έχει σκόπιμα βρεθεί στο νοσοκομείο.

Βρέθηκαν και άλλα φιαλίδια σε νοσοκομεία της Αθήνας
 Σαν να μην έφθανε ο «σάλος» με το ξαφνικό φιαλίδιο αίματος που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας, σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, φιαλίδια βρέθηκαν και σε άλλα δύο νοσοκομεία, αυτή τη φορά στην Αθήνα.

 Σε έγγραφο της 18ης ανακρίτριας για τυχόν τέτοια ευρήματα, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» απάντησε πως έχει τέσσερα φιαλίδια αίματος και το «Ωνάσειο» -όπου η 9χρονη Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε- πως έχει δύο φιαλίδια, κάτι άγνωστο στις Αρχές μέχρι σήμερα.

 Όλα θα μεταφερθούν στο Ειδικό Εργαστήριο του ΑΠΘ για εξονυχιστικό έλεγχο.


Πάτρα: Η τσάντα της Τζωρτζίνας και τα κενά στην έρευνα - Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Πισπιρίγκου
31/5/2022

Καλεσμένος στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ήταν το πρωί της Τρίτης (31/5) ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως «η υπόθεση έχει στοιχεία τηλεοπτικού ριάλιτι» και προσέθεσε πως «η ανακριτική έρευνα έχει ενταθεί από την ημέρα που διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση της κατηγορουμένης».

Όπως τόνισε «η έρευνα από την αρχή έχει κενά, και μόνο που προσλαμβάνονται ειδικοί ιατροδικαστές, παιδοψυχολόγοι και έχουν γίνει πάνω από 50 ανακρίσεις κάτι σημαίνει». Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως «αμφισβητείται ακόμη και η ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας».

Για την «εισβολή» των δικηγόρων των συγγενών της σπιτονοικοκυράς στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου ο ίδιος ανέφερε «με εξέπληξε, δεν το περίμενα», ενώ για την έρευνα που διενεργήθηκε από την αστυνομία «έγινε ενδελεχής έρευνα στο ισόγειο διαμέρισμα της οικογένειας Δασκαλάκη, όχι όμως στης Κούτρα».

Όσο για τα ευρήματα στη σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας «ένα αποδεικτικό στοιχείο που αγνοείται για 3 μέρες χάνει κάθε αποδεικτική ισχύ». Σχολιάζοντας την καθυστέρηση στα πορίσματα «αν υπήρχε κάτι, κάποιο εύρημα θα το είχε μάθει όλη η Ελλάδα».

newsbomb.gr

Αρπαγή 6χρονου: Είμαι ανακουφισμένος, λέει ο πατέρας - Αν πάω στη Νορβηγία θα συλληφθώ, λέει η μητέρα


27/5/2022

Μου έχουν απαγορέψει κάθε επαφή με το παιδί – Τι λέει η μητέρα του

Θύμα μίας περίπλοκης και όπως φαίνεται αδιέξοδης κόντρας με σκοπό τη διεκδίκησή του είναι ο 6χρονος Ράινερ, ο οποίος μέσα σε δύο χρόνια έχει αλλάξει δύο φορές χώρα επειδή οι γονείς του δεν έχουν καταφέρει να βρουν μία ισορροπημένη λύση και να του προσφέρουν ένα σταθερό περιβάλλον.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η μητέρα του 6χρονου Ράινερ, άφησε σαφείς αιχμές για τις ελληνικές Αρχές και τον τρόπο που χειρίστηκαν την απαγωγή του παιδιού της.

«Αν πληρώσω εγώ κάποιον για να έρθει να πάρει το παιδί με μπράβο, πλαστό διαβατήριο, είναι αποδεκτό αυτό από τις ελληνικές Αρχές;».

Όπως σημειώνει η μητέρα, η εκδοχή που έδωσε ο πατέρας σε νορβηγικά ΜΜΕ είναι τελείως διαφορετική από την πραγματικότητα.

«Είπε ότι χτύπησαν την πόρτα, άνοιξε το παιδί, τον ρωτήσαν αν θέλει να πάει με τον μπαμπά του σπίτι και το παιδί είπε ναι και έτσι το πήραν. Προφανώς δεν έγινε έτσι. Είναι καθαρά ένα ψέμα, αυτό φαίνεται από τις μαρτυρίες και το βαν».

Η μητέρα του 6χρονου, η οποία αν εγκαταλείψει την Ελλάδα θα συλληφθεί καθώς υπάρχει εις βάρος της ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το οποίο εκδόθηκε από τα νορβηγικά δικαστήρια, καταγγέλλει ότι της έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα της επικοινωνίας με το παιδί της.

«Αν εγώ πάω στη Νορβηγία θα συλληφθώ γιατί με έχει κατηγορήσει για την απαγωγή του παιδιού. Δεν απαντάει στα τηλέφωνα (σ.σ. ο πρώην σύζυγός της), δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου μετά από όλο αυτό. Είναι απόλυτα επιθετικός. Σε όλες μου τις αγωγές ζητάω συνεπιμέλεια ενώ εκείνος στις δίκες του ζητούσε αποκλειστική επιμέλεια».

Η ίδια σημειώνει ότι η οικογένεια σχεδίαζε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα, και η έλευση η δική της με το παιδί ΄ήταν το πρώτο βήμα.

«Σχεδιάζαμε να έρθουμε μόνιμα. Υπήρχε δική του συναίνεση, υπάρχει και σε μήνυμα που λέει ‘ναι σου έδωσα το παιδί για να πας στην Ελλάδα’. Το έχουμε καταθέσει στις Αρχές. Το παιδί ταξίδεψε με το κανονικό του διαβατήριο, αυτό που βγάλαμε μαζί με τον πατέρα του».

Η μητέρα του 6χρονου τόνισε ότι εξετάζει τις κινήσεις που μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα προκειμένου να επανενωθεί με τον γιο της.

«Θα δω ποιες είναι οι νομικές κινήσεις που μπορώ να κάνω. Εγώ ήθελα να έχει και τους δύο γονείς αλλά η άλλη πλευρά θέλει να έχει μόνο τον πάτερα του», καταλήγει.

Ξεσπά η μητέρα του 6χρονου

Πονάω για το παιδί μου, που ξέρω ότι μάλλον δεν θα ξαναδεί ποτέ την μάνα του. Κάνω έκκληση σε οποιονδήποτε είναι εκεί να προσπαθήσει να προστατέψει τον γιό μου γιατί αυτή η οικογένεια είναι γεμάτοι μίσος. Ράινερ δεν σταμάτησα ποτέ να παλεύω για να είμαι μαζί σου, έκανα πραγματικά τα πάντα, και δεν θα υπάρξει ούτε μια μέρα στη ζωή μου που να μην πονάω μακριά σου. Σ’ αγαπώ, αναφέρει στην επιστολή της, η μητέρα του 6χρονου Ράινερ.

Η μητέρα καταγγέλλει πως ο πατέρας του Ράινερ την είχε απειλήσει μέχρι και με μαχαίρι ενώ πριν τον ερχομό μου με τον Ράινερ στην Ελλάδα το 2020, υπήρξε δικαστική διαμάχη στην Νορβηγία μεταξύ εμένα και του πρώην άντρα μου που διήρκησε σχεδόν 2 χρόνια, από το 2018 που χωρίσαμε, όταν με απείλησε με μαχαίρι μπροστά στο παιδί. Υπήρξε πολύ σοβαρή βία εκ μέρους του προς εμένα στο παρελθόν και υπάρχει επίσημη καταγγελία στην Νορβηγία για τα συμβάντα.

Η μητέρα επιμένει πως ο μικρός Ράινερ ήθελε να μείνει στην Ελλάδα τονίζοντας πως αν επιθυμούσε το αντίθετο θα έκανε πέρα την πίκρα της και θα τον άφηνε να εγκατασταθεί στην Νορβηγία.

«Όποτε έχει ρωτήσει ο Ρίκυ τον Ράινερ αν ήθελε να επιστρέψει στην Νορβηγία, ο μικρός του απαντούσε ότι θέλει να είναι με την μαμά. Αν γνώριζα ότι το παιδί μου θα ήτανε καλά με τον πατέρα, θα έκανα πέρα την πίκρα μου, αλλά γνωρίζω πολύ καλά και εγώ και όλοι όσοι με έχουν ζήσει με το παιδί, ότι ο Ράινερ θέλει να είναι μαζί μου» δηλώνει η μητέρα.

Μάλιστα η μητέρα στην επιστολή της υποστηρίζει πως επιχείρησε ουκ ολίγες φορές να κατευνάσει τα πνεύματα.

«Προσπάθησα συνεχόμενα να συνεφέρω τον πρώην άντρα μου, να σταματήσει αυτή την τρέλα και να μεγαλώσουμε μαζί το παιδί μας χωρίς διαμάχες. Εκείνος μου απαντούσε απαξιωτικά ότι δεν ενδιαφέρεται, να πάω να αυτοκτονήσω, ότι θα φροντίσει εκείνος και η οικογένεια του να μην ξαναδώ ποτέ τον Ράινερ».

Μega.com


Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Στη Νορβηγία ο μικρός Ράινερ – Τον έβγαλαν από τη χώρα με πλαστό διαβατήριο

26/5/2022

Εκτός Ελλάδας βρίσκεται ο 6χρονος Ράινερ, το 6χρονο αγόρι για το οποίο έχει εκδοθεί Amber Alert μετά την αρπαγή του από το σπίτι όπου έμενε με τη μητέρα του, στην Κηφισιά. Το αγόρι βρίσκεται στη Νορβγηγία, σύμφωνα με τη δικηγόρο του πατέρα του, η οποία έλαβε email από Νορβηγό συνάδελφο της που της επιβεβαίωνε ότι το παιδί βρίσκεται στη Σκανδιναβική χώρα.

Οι εκτιμήσεις αστυνομικών  αλλά και οι φόβοι της οικογένειας του  6χρονου Ραίνερ, ότι το παιδί το έχει αρπάξει ο πατέρας του μαζί με ένα Ισλανδό θείο  και κατάφεραν να διαφύγουν στο εξωτερικό  του φαίνεται να επιβεβαιώνονται.  «Σήμερα το πρωί με ενημέρωσε η γραμματέας μου, ότι χθες στις 6 το απόγευμα, που το γραφείο μας ήταν κλειστό, μου κοινοποιήθηκε ένα email το οποίο απέστειλε ένας Νορβηγός δικηγόρος, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση στην Νορβηγία και το έστειλε στο δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την μητέρα». Το email αυτό που είχε κοινοποιηθεί και σε εμένα έλεγε μεταξύ άλλων, ότι το παιδί βρίσκεται ασφαλές στην Νορβηγία. Εγώ με τη σειρά μου αυτό το email το προώθησα στο χαμόγελο του παιδιού και στο αστυνομικό τμήμα Κηφισιάς που έχει αναλάβει την υπόθεση” λέει στο newsit.gr η κα Αδαμοπουλου, η δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Νορβηγό στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών αρχών οι δύο άνδρες που από ότι φαίνεται είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια την αρπαγή του παιδιού, πρέπει να διέφυγαν από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, καθώς στην Μακεδονική πόλη εντοπίστηκε για τελευταία φορά το στίγμα του κινητών τους τηλεφώνων.  Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr o 6χρόνος έφυγε από την Ελλάδα με πλαστό διαβατήριο και ταξιδεύοντας μέσω Δανίας έφτασε στη Νορβηγία μαζί με τον πατέρα και το θείο του.

Μαρίνος Αλειφέρης – Αναστασία Σταματοπούλου.

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι νεαρών έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων στην Αρχαία Αγορά

2/5/2022
Τα ξημερώματα της Δευτέρας σημειώθηκε το περιστατικό - Τραυματίστηκε πιο σοβαρά ο 26χρονος,  καλύτερη η κατάσταση της 26χρονης φίλης του
Από ύψος τεσσάρων μέτρων και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε ζευγάρι νέων, που καθόταν σε κάγκελα της Αρχαίας Αγοράς, στην οδό Ολύμπου.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 26χρονος και η συνομήλικη φίλη του, τα ξημερώματα, έχασαν την ισορροπία τους, ενώ κάθονταν στα κάγκελα της Αρχαίας Αγοράς και έπεσαν στο κενό. Από την πτώση τραυματίστηκαν και οι δύο και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος τραυματίστηκε πιο σοβαρά, ενώ είναι καλύτερη η κατάσταση της υγείας της 26χρονης φίλης του.

Kinder: Μητέρα περιγράφει τα συμπτώματα σαλμονέλας που εμφάνισε η κόρη της αφού έφαγε σοκολάτα


11/4/2022

Ανησυχία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έχουν προκαλέσει τα κρούσματα σαλμονέλας τα οποία παρουσιάστηκαν κυρίως σε παιδιά και συνδέθηκαν με την κατανάλωση των γνωστών σοκολατένιων αυγών Kinder.

Ύστερα από την εμφάνιση κρουσμάτων σαλμονέλωσης σε 8 χώρες (7 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συν τη Βρετανία) και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την παραγωγό εταιρεία των προϊόντων Kinder, τη Ferrero Rocher, στην Ελλάδα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), εξέδωσε εντολή αποχής του κοινού από τα Kinder Schokobons και Kinder Surprise Maxi των 100gr. Το μέτρο είναι προληπτικό, καθώς στη χώρα μας δεν έχει αναφερθεί, για την ώρα, κάποιο κρούσμα σαλμονέλωσης το οποίο να συνδέεται με κατανάλωση κάποιου είδους από την οικογένεια προϊόντων Kinder.

Στη Βρετανία, μια μητέρα παρουσίασε στον λογαριασμό της στο Facebook τα συμπτώματα που εμφάνισε η τρίχρονη κόρη της, αφού είχε προηγουμένως καταναλώσει ένα από τα σοκολατένια προϊόντα της Kinder. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Σάρλοτ Γουίνγκφιλντ, η μικρή Μπρούκλιν Μέι «ήταν τόσο χάλια από τότε που την πήρα από τον παιδικό σταθμό τη Δευτέρα. Επειδή είχα αρρωστήσει την προηγούμενη εβδομάδα, σκέφτηκα ότι κόλλησε από μένα. Όμως, έφτασε να κοιμάται 21 ώρες το 24ωρο».

Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την 25η Μαρτίου – Πρώτη εμφάνιση για τα Rafale

25/3/2022
ίγη συγκίνησης προκάλεσε η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, με τα τέσσερα νέα Rafale που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση να κλέβουν την παράσταση.

Εκτός αυτών, στον αττικό ουρανό εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα Rafale της γαλλικής αεροπορίας, που «σηκώθηκαν» από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ.

Στην παρέλαση συμμετείχε το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος Spitfire της Π.Α. το οποίο ανακατασκευάστηκε από το Ίδρυμα Νιάρχος, απογειώθηκε από το Τατόι και συνοδεύτηκε από ένα ελληνικό F-16 της 335 μοίρας «Τίγρης», καθώς και τα θωρακισμένα οχήματα του Ε.Σ. Μ1117. Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης F-16, Phantom, ελικόπτερα Απάτσι και τέσσερα ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης Kiowa Warrior.

Παρόντες στο Σύνταγμα ήταν o υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, που παρακολούθησε για δεύτερη συνεχή χρονιά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Στο Σύνταγμα βρέθηκαν και 18 ναύτες από τη γαλλική φρεγάτα ALSACE.

Στο μήνυμά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Χρόνια πολλά σε όλους. Ο ηρωικός ξεσηκωμός των προγόνων μας οδήγησε μετά από αγώνες και θυσίες στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους, ενός κράτους που βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επέτειος που τιμήσαμε φέτος, μας θυμίζει πως τα έθνη καταλαμβάνουν θέση στον χάρτη της ιστορίας. Το παράδειγμα των αγωνιστών του 1821 μας εμπνέει και μας εμψυχώνει, ώστε να διαφυλάσσουμε την εθνική μας κυριαρχία».

Την παρέλαση των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που συνοδεύτηκε από τη μπάντα του στρατού, άνοιξαν οι αδελφές νοσοκόμες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρου και ακολουθησε μεικτό τμημα διασωστών.

«Η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία. Οι αγωνιστές το 1821 έγραψαν ιστορία, καθώς απελευθέρωσαν την πατρίδα μας από τους κατακτητές. Οι ένοπλες δυνάμεις αναβαθμίζονται διαρκώς, ενισχύοντας τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, πριν την έναρξη της παρέλασης.


Ζακ Κωστόπουλος - Δίκη: Ήταν ξώφαλτσες οι κλωτσιές λέει ο κοσμηματοπώλης

22/3/2022

Ξεκίνησε η διαδικασία των απολογιών στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018, έξω από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος.

Πρώτος απολογήθηκε ο 77χρονος κοσμηματοπώλης που χτύπησε τον Ζακ Κωστόπουλο, τον οποίο έχει κατηγορήσει για απόπειρα ληστείας στο μαγαζί του.

Κατά την απολογία του, ενώπιον δικαστών και ενόρκων, ο εν λόγω κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τα χτυπήματα που κατάφερε στο 33χρονο θύμα δεν ήταν «σοβαρά» και υποστήριξε πως μοναδικός του σκοπός εκείνες τις στιγμές ήταν να «φοβερίσει» τον Ζακ Κωστόπουλο και να τον κρατήσει μέσα στο κοσμηματοπωλείο του μέχρι να έρθει η αστυνομία και να τον συλλάβει. Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι ο 33χρονος, δεν είχε κλέψει κάτι από το μαγαζί του, πλην όμως, όπως είπε, κρατούσε μαχαίρι το οποίο « κουνούσε μέσα στο κοσμηματοπωλείο σε έξαλλη κατάσταση».

Μάλιστα, όπως είπε εκείνες τις στιγμές ο ίδιος βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ και ήταν φοβισμένος από τη θέα του μαχαιριού του. Από το μυαλό του δεν πέρασε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η σκέψη να προσπαθήσει να μιλήσει στο θύμα ώστε να το ηρεμήσει, ή να το αφήσει εντός του καταστήματος. Ακόμη, ανέφερε ότι κλωτσιές που έριξε στο κεφάλι του 33χρονου δεν θα μπορούσαν να είναι θανατηφόρες γιατί ήταν… «ξώφαλτσες». 
 Μεταξύ άλλων στην απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε: «Με απειλεί να μην μπω στο μαγαζί μου. Αυτό ένιωσα. Και ήταν η πρώτη μου εντύπωση. Αφού βγήκε κατάλαβα ότι δεν έλειπε τίποτα από το μαγαζί. Τι έπρεπε να υποθέσω; Ότι μπήκε να πιει καφέ; Το ότι δεν έκλεψε βγάζω τα συμπεράσματα μου. Σε δευτερόλεπτα θα μπορούσε να κλέψει. Πήγε στο ταμείο δεν βρήκε λεφτά, εγκλωβίστηκε και φοβήθηκε και σκέφτηκε να μην κλέψει για να μην το πιάσουν με τα πράγματα πάνω του».

 Αναλυτικά ο διάλογος μεταξύ της Προέδρου και του 77χρονου κατηγορούμενου:


Πρόεδρος: Πως ζυγίζετε αυτές τις ενέργειες: πατάω το χέρι κάποιου ή κλωτσάω το κεφάλι του. Ποια η διαφορά;

Κατηγορούμενος: Τα χτυπήματα τα δικά μου δεν ήταν σοβαρά. Δεν είναι χτύπημα που κοιτάει να επιφέρει θάνατο.

Πρόεδρος: Και ποιο χτύπημα είναι αυτό που επιφέρει θάνατο;

Κατηγορούμενος: Ήταν ξώφαλτσες οι κλωτσιές. Δεν τον πήρα και καλά. Από άλλο πέθανε. Δεν ήταν και στα καλά του. Το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα σοβαρό. Δεν μπαίνεις έτσι σε ένα κατάστημα.

Εισαγγελέας: Σκεφτήκατε να μην τον χτυπήσετε;

Κατηγορούμενος: Ήμουν σε κάποια ψυχολογική κατάσταση και ήθελα να τον κρατήσω στο μαγαζί για να έρθει η αστυνομία…

Εισαγγελέας: Σπάζοντας την τζαμαρία πως θα τον σταματούσαμε;

Κατηγορούμενος: Με τις κλωτσιές, με το πόδι να τον σταματήσουμε. Να τον φοβερίσουμε. Ίσως να παρασύρθηκα λιγάκι από τις φωνές του κόσμου που έλεγε να μην τον αφήσουμε.

Εισαγγελέας: Ο κόσμος έλεγε και να τον αφήσετε ήσυχο, να μην τον σκοτώσετε.

Κατηγορούμενος: Έκανα λάθος με τον τρόπο που προσπάθησα να τον κρατήσω.

Έκρηξη στα Γρεβενά: Τρεις νεκροί. Έχουν βρεθεί ανθρώπινα μέλη. Το κτίριο εξαϋλώθηκε
21/3/2022

Φρίκη προκαλούν τα νεότερα στοιχεία για την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην Ιτέα στα Γρεβενά γύρω στις 8:20 το πρωί, σημαίνοντας συναγερμό στην περιοχή.

Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες είναι το αποτέλεσμα της ισχυρής έκρηξης σε εργοστάσιο στα Γρεβενά
Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από την ισχυρόταση έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών υλών (δυναμίτιδας) στους Αγαλαίους Γρεβενών, κοντά στην Ιτέα.

Οι νεκροί βρίσκονταν στη μονάδα παραγωγής του εργοστασίου, που ισοπεδώθηκε μετά την έκρηξη.

Πηγές της πυροσβεστικής επιβεβαιώνουν ότι οι τρεις εργάτες έχουν χάσει την ζωή τους από ευρήματα στα συντρίμμια του εργοστασίου.
οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο σεκιούριτι του εργοστασίου έχει τραυματιστεί από τα θραύσματα, ενώ ένας ακόμη υπάλληλος έχει υποστεί σοκ από την εικόνα που αντίκρισε στη μονάδα παραγωγής.

Η περιοχή αποκλείστηκε μετά την έκρηξη από την αστυνομία, και στα χαλάσματα ερευνούν κλιμάκια της ΕΜΑΚ για να εντοπίσουν του νεκρούς πλέον εργάτες.

Οι εικόνες από το εργοστάσιο είναι σοκαριστικές, όπως αναφέρουν στο L&O αξιωματικοί που συμμετέχουν στις έρευνες.

Επιτόπου επιχείρησαν 11 άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γρεβενών με 4 οχήματα, καθώς και δυνάμεις από την 2η και 5η ΕΜΑΚ, ενώ εκεί βρίσκονται δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και η αστυνομία.
Νωρίτερα, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τρία άτομα -πιθανόν φύλακες της μονάδας- αγνοούμενους και δύο άτομα τραυματίες.H περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνούς καπνούς.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο που βρίσκεται εκτός του αστικού ιστού, περίπου 30 χιλιόμετρα από την πόλη. Η έκρηξη έγινε αισθητή ακόμη και στην πόλη των Γρεβενών.

Ολική καταστροφή υπέστη η εταιρεία παραγωγής εκρηκτικών υλών ΕΛΤΕΚ, η οποία βρίσκεται στο χωριό Αγαλαίοι Γρεβενών και δυστυχώς φαίνεται πως η κατάσταση των εργατών που αγνοούνται δεν είναι καλή. Σύμφωνα με τον πύραρχο Α. Καλαϊδόπουλο, το σημείο θυμίζει κρανίου τόπο, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, τα πρώτα κλιμάκια της Πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο και οι διασώστες «έχουν βρει κομμάτια από σάρκες...».Δήμαρχος Γρεβενών Έχουν βρεθεί ανθρώπινα μέλη
Όπως λέει στο Newsbeast ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης: «Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το σημείο της έκρηξης έχουν βρεθεί ανθρώπινα μέλη. Η έκρηξη ήταν πάρα πολύ ισχυρή, ισοπεδώθηκε μεμιάς όλο το κτίριο» είπε και συνέχισε:

« Ήταν ένα πολύ σύγχρονο εργοστάσιο. Ξεκίνησε να δημιουργείται το 2010 και να λειτουργεί περίπου το 2015. Οι ομάδες που ενεργούν στο σημείο μας ζήτησαν σκαπτικά μηχανήματα, από τον δήμο, αλλά δεν έχουν μπει ακόμα να επιχειρήσουν. Περιμένουν να έρθουν ειδικοί από τη Θεσσαλονίκη, συνεργεία σήμανσης, πυροτεχνουργοί κτλ και είμαστε σε αναμονή των οδηγιών τους».Έκρηξη στα Γρεβενά: «Έχουν βρεθεί κομμάτια από σάρκες»
Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή του πυράρχου Α. Καλαϊδόπουλου από το σημείο της έκρηξης στο εργοστάσιο παραγωγής δυναμίτιδας στην Ιτέα Γρεβενών.

«Έχει ανατιναχθεί ολόκληρη η μονάδα παραγωγής. Δεν υπάρχει φωτιά, υπάρχει κρανίου τόπος εδώ» είπε μιλώντας στο OPEN. «Αυτό που μας είπαν ότι είναι 3 άτομα που αγνοούνται. Είναι εργαζόμενοι που είχαν έρθει στις 8 το πρωί για προετοιμάσουν τις εργασίες, να ξεκινήσουν τη μονάδα λειτουργίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σοκάρει η περιγραφή του για τα μακάβρια ευρήματα. «Δεν είχαν πάει όλοι οι εργαζόμενοι. Δυστυχώς τα μηνύματα είναι δυσάρεστα έχουν βρεθεί κομμάτια από σάρκες» είπε. «Απομακρύνθηκε ένας φύλακας που ήταν σε κατάσταση σοκ. Δεν υπάρχει επιβάρυνση στο περιβάλλον αυτή την ώρα» κατέληξε.


Απαγωγή Κυπαρίσση: Τα στοιχεία και φωτογραφίες των συλληφθέντων

18/3/2022

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους - Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 34 και 41 ετών και μία γυναίκα 39 ετών
Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, μετά από εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τις φωτογραφίες των απαγωγέων του Γιώργου Κυπαρίσση, τον οποίο απελευθέρωσαν στις 4 Μαρτίου. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 34 και 41 ετών και μία γυναίκα 39 ετών.

Συγκεκριμένα οι συλληφθέντες είναι:


1. ΜΑΚΑΔΑΣΙΔΗ Αλέξανδρο του Οδυσσέα και της Κατίνας, γεννηθέντα την 18-4-1988 στην Ορεστιάδα,

2. ΚΑΛΤΣΑ Θεόδωρο του Δημητρίου και της Ευγενίας, γεννηθέντα την 30-11-1981 στην Αθήνα,

3. ΚΑΤΑΡΤΖΙΔΟΥ Χριστίνα του Δαμιανού και της Αθηνάς, γεννηθέντα την 28-7-1983 στο Ίλιον Αττικής.

Στις 800.000 ευρώ τα λίτρα – Τι είπε όταν τον απελευθέρωσαν
Η απελευθέρωση του έγινε κάπου στο Τατόι, με τον ίδιο να περπατάει για κάποια μέτρα μέχρι να βρει ταξί και να κατευθυνθεί στη ΓΑΔΑ. Οι απαγωγείς τον είχαν αφήσει σε ένα σχετικά ερημικό σημείο με ένα μαντήλι δεμένο στα μάτια, ενώ είχε προηγηθεί μία διαδρομή αρκετής ώρας με αυτοκίνητο.

Το ποσό που δόθηκε ως λύτρα για την απελευθέρωση του επιχειρηματία είναι της τάξεως των 800.000 ευρώ (σ.σ. περίπου 200.000 ευρώ λιγότερα από τις αρχικές απαιτήσεις των δραστών), ενώ φαίνεται να υπήρξε συνεννόηση για την καταβολή των χρημάτων την Πέμπτη (3/3).

«Όλα καλά, όλα καλά. Είμαι τώρα κουρασμένος. Είμαι καλά. Είμαι τώρα κουρασμένος και τρελαμένος. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ» ήταν τα πρώτα λόγια του μετά την απελευθέρωσή του και την επιστροφή στο σπίτι του, συνοδεία αστυνομικού.

Μιλώντας στο Star είχε τονίσει ότι η μόνη σκέψη που τον κρατούσε ζωντανό και δυνατό τις ημέρες που είχε απαχθεί ήταν τα παιδιά του, τα οποία όπως είπε είναι η αχίλλειος πτέρνα του. Ξεκαθάρισε, πως δεν έχει με κανέναν οικονομικές διαφορές, εργάζεται από μικρός και είναι απολύτως καθαρός.
Περιγράφοντας τις ημέρες της απαγωγής του είπε ότι η μόνη επικοινωνία που είχε με τους απαγωγείς ήταν για φαγητό, νερό και όταν χρειαζόταν την τουαλέτα. Φορούσε μάλιστα συνεχώς κουκούλα ώστε να μην δει τους δράστες.

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης μίλησε και για τον τρόπο που τον πήραν μέσα από το αυτοκίνητο του. Όπως είπε, ένα τζιπ μαύρο τον έκλεισε κατέβηκε ένας άνθρωπος κρατώντας φακό και του πέρασε χειροπέδες αλλά και κουκούλα μη μπορώντας να αντιδράσει. «Τους ευχαριστώ που δεν με σκότωσαν», είπε με τρεμάμενη φωνή.


Ανδραβίδα: Ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι - Στον Κορυδαλλό ο δράστης της τετραπλής δολοφονίας

9/3/2022

Παραδέχθηκε για ακόμη μια φορά ότι σκότωσε το ζευγάρι, εξακολούθησε όμως να ισχυρίζεται πως δεν θυμάται τίποτα για τα παιδιά.
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του, ο 60χρονος μακελάρης της Ανδραβίδας, ο οποίος την περασμένη Τετάρτη, σκότωσε το ζευγάρι και τα δύο παιδιά τους, 1,5 και 2,5 ετών. Ανακριτής και εισαγγελέας, ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση.
 Ο 60χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του, η οποία κράτησε τεσσεράμισι περίπου ώρες παραδέχθηκε για ακόμη μια φορά ότι σκότωσε το ζευγάρι, εξακολούθησε όμως να ισχυρίζεται πως δεν θυμάται τίποτα για τα παιδιά, όπως μεταδίδει το patrisnews.

«Δεν θυμάμαι»

«Ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι», φέρεται να είπε ο δράστης, στον ανακριτή, σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν να διαπράξει το αποτρόπαιο έγκλημα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το ζευγάρι, δημιουργούσε προβλήματα στην μητέρα του 60χρονου, η οποία διαμένει ακριβώς πάνω από το σπίτι που έγινε το φονικό. «Πήγα στο σπίτι τους, μαλώσαμε.

Κατά τη διάρκεια της πάλης βρεθήκαμε στο υπνοδωμάτιο, όπου έβγαλα το όπλο και τους πυροβόλησα». Παρά τις επίμονες ερωτήσεις του ανακριτή για το τι συνέβη με τα παιδιά, ο δράστης συνέχισε να λέει διαρκώς, πως δεν θυμάται.

«Γύρισα να ταΐσω τον σκύλο»

Στην ερώτηση, γιατί γύρισε πίσω στο σπίτι του, στην Ανδραβίδα, ο 60χρονος απάντησε πως δεν το έκανε για να πάρει χρήματα, ή για κάποιον άλλο λόγο, αλλά για να ταΐσει τον σκύλο του, ενώ για το όπλο του φόνου, ανέφερε πως ήταν κειμήλιο από τον πατέρα του.

Στον 60χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη, για τετραπλή ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ ήδη έχει πάρει τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Το χρονικό της φρίκης

Όσον αφορά το χρονικό του στυγερού εγκλήματος ο 60χρονος μετέβη το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (2 Μαρτίου), σε σπίτι ιδιοκτησίας του στην Ανδραβίδα , που ενοικίαζε σε ζευγάρι αλλοδαπών, οι οποίοι διέμεναν με τρία ανήλικα παιδιά και με τη χρήση πυροβόλου όπλου, τραυμάτισε θανάσιμα τον 32χρονο αλλοδαπό πατέρα των δύο παιδιών, την 37χρονη αλλοδαπή σύζυγό του, ενώ παράλληλα προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο, με απόφραξη των αεροφόρων οδών, στα δύο ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας ενάμιση και δυόμιση ετών, αντίστοιχα.

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης πυροβόλησε το ζευγάρι στο κρεβάτι την στιγμή που κοιμόταν.

Ο 60χρονος φέρεται να χρησιμοποίησε το μαξιλάρι ως σιγαστήρα για να μην ακουστεί ο θόρυβος, ενώ τον σύζυγό της τον πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι για να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος μετέφερε τις σορούς των δύο ενήλικων θυμάτων και τις τοποθέτησε σε τρέιλερ ιδιοκτησίας του, που ήταν σταθμευμένο σε αποθήκη του, που εφάπτεται, στο σπίτι που ενοικίαζε το ζευγάρι.

Επιπλέον, ο καθ’ ομολογίαν δράστης είχε εναποθέσει δίπλα από το τρέιλερ, επάνω σε κλινοσκεπάσματα, τη σορό του δυόμιση ετών παιδιού των θυμάτων, ενώ η σορός του ενάμιση ετών αγοριού, εντοπίστηκε από τον 10χρονο γιο της 37χρονης, στο εσωτερικό του σπιτιού, την στιγμή που επέστρεφε σε αυτό.

Το μικρότερο τέκνο των θυμάτων μεταφέρθηκε με ιδιωτικά μέσα πολιτών, στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο 60χρονος αμέσως μετά την πράξη του διέφυγε πεζός, προς την οικία του, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, από τον τόπο του εγκλήματος, όπου επιβιβάστηκε σε ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και τράπηκε σε φυγή.

Για τον εντοπισμό του και την προσαγωγή αρχικά του δράστη, συγκροτήθηκαν άμεσα ειδικά συνεργεία ελέγχων από αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας και Αχαΐας, που αναπτύχθηκαν στις ευρύτερες περιοχές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας και Αχαΐας.

patrisnews


Ξέσπασε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη: Γουρούνια απάνθρωπα – Διακοπή της δίκης για 10 Μαρτίου

14/2/2022, 11.57

Η διακοπή της δίκης για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη προκάλεσε την έκρηξη της μητέρας της η οποία ξέσπασε κάνοντας λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά των κατηγορουμένων.

«Αφήσαμε το παιδί μας και μας λέτε να έρθουμε πάλι από το Διδυμότειχο, κτήνη! Να ψοφήσεις ρε! Καρκίνε! Γουρούνια απάνθρωπα είστε! Από το Θεό να το βρείτε. Θα σας κάψω όλους» φώναξε ζητώντας, μάλιστα, να της πληρώσουν τα έξοδα για να κατέβει και πάλι στην Αθήνα στις 10 Μαρτίου οπότε και θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου κάθισε σήμερα μόνο ο 24χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος ενώ ο 22χρονος συγκατηγορούμενος του, Αλβανικής καταγωγής επέλεξε να μην προσέλθει στο δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από το δικηγόρο του. Μάλιστα, ο δικηγόρος του ήταν αυτός που ζήτησε την διακοπή της δίκης προκειμένου να μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας καθώς ανάλαβε πρόσφατα την υπόθεση. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα με την οικογένεια Τοπαλούδη να αντιδρά και να διαμαρτύρεται.

Στο πλευρό της οικογένειας της αδικοχαμένη φοιτήτριας βρέθηκε η Άννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, αλλά και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Μπαμπά μην ανησυχείς, θα πάω στη λέσχη, το τελευταίο μήνυμα του 19χρονου Άλκη

11/2/2022, 13.13

Στις 8.30 ανταλλάξαμε μήνυμα στο viber. Μπαμπά μην ανησυχείς θα πάω στη φοιτητική λέσχη να φάω και θα γυρίσω νωρίς σπίτι να διαβάσω”. “Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσα από τον γιό μου

Συγκίνησαν για άλλη μια φορά με τα λόγια τους και τη δύναμη της ψυχής τους οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη, Άρης και Μελίνα Καμπανού. Οι γονείς του 19χρονου Άλκη που δολοφονήθηκε σε τυφλή ενέδρα οπαδών και δέχτηκαν την συγγνώμη των δραστών μίλησαν στην ΕΡΤ και στην εκπομπή Συνδέσεις.

“Έβλεπα το παιδί μου επιφανειακά, αυτάρεσκα, σαν προέκταση του εαυτού μου, δεν το έβλεπα με τα μάτια της ψυχής μου. Τώρα που χάθηκε είδα τον εσωτερικό του κόσμο και το μεγαλείο του” λέει ο τραγικός πατέρας του  19χρονου φοιτητή και ξαναφέρνει στο μυαλό του τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας.

“Στις 8.30 ανταλλάξαμε μήνυμα στο viber. “Μπαμπά μην ανησυχείς θα πάω στη φοιτητική λέσχη να φάω και θα γυρίσω νωρίς σπίτι να διαβάσω”. “Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσα από τον γιό μου” λέει και δίνει “συλλυπητήρια στα “παιδιά” που δεν τον γνώρισαν και δεν είχαν την ευκαιρία να τον κάνουν φίλο τους”.

“Κουράγιο στις οικογένειες που κουβαλάνε βαρύτερο σταυρό από τον δικό μας” δίνει ενώ είναι βυθισμένη στο πένθος της για το χαμό του παιδιού της η μητέρα του Μελίνα.

 “Αυθόρμητη η παρουσία μου στα κανάλια. Θέλω να βοηθήσω, ώστε ο γεγονός του χαμού του γιού μου να αποτελέσει στοιχείο ένωσης” είναι τα λόγια του Άρη Καμπάνου σηματοδοτώντας την παρουσία τους, ως τη δική τους πρωτοβουλία ενάντια στην οπαδική βία.Και δίνει το στίγμα της ήρεμης και ώριμης προσωπικότητας του Άλκη, λέγοντας πως “Οταν υπήρχαν εντάσεις και καυγάδες στο σπίτι, αυτός δρούσε πάντα πυροσβεστικά”.

Παραδέχεται πως δεν ξέρει ακόμη πόσο έτοιμος είναι να παρευρεθεί στο δικαστήριο και να ακούσει λεπτομέρειες από τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του παιδιού του. “Θέλω να κρατήσω την υπόσχεση που έδωσα. Ο χαμός του παιδιού μου να αποτελέσει γεγονός συνένωσης και όχι διχασμού” αναφέρει και ευχαριστεί όλους όσοι παρευρέθησαν στον αγώνα Καβάλας – Δόξας Δράμας προς τιμήν του Άλκη.


“Μάθημα για την ελληνική κοινωνία, η στάση των γονιών του Άλκη είπε ο Γιώργος Φλωρίδης, πρώην υφυπουργός πολιτισμού αρμόδιος για θέματα αθλητισμού. “Είναι διάχυτη η βία στην ελληνική κοινωνία” σημειώνει “Πρέπει να αλλάξει συνολικά το ποινικό μας σύστημα. Οι δράστες να οδηγούνται στη φυλακή. Εδώ έχουμε το πρωτοφανές φαινόμενο, οι εγκληματίες ούτε καν να παρίστανται στα δικαστήρια”

Ο Σταύρος Κοντονής, πρώην υπουργός, πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε: “Πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από υπουργούς για την οπαδική βία “ξηλώνονται” και μένουν “κενό γράμμα. Δεν είναι δυνατόν να αλλάζει ο υπουργός και να αλλάζει η αθλητική νομοθεσία”.


Δεν έχει σκοτωθεί κανείς με το δρεπάνι, έχει σκοτωθεί με άλλο μέσο

10/2/2022, 12.53

Το θανατηφόρο χτύπημα στον Άλκη δεν έγινε με το δρεπάνι αλλά με άλλο μέσο, δηλώνει ο δικηγόρος του 21χρονου Έλληνα.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα ο 21χρονος ελληνικής καταγωγής υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή.

 
«Το δρεπάνι βρισκόταν στο αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάστηκε. Του έπεσε και μετά είπε ότι το έχασε», τόνισε ο κ. Λύτρας και πρόσθεσε:


«Με αυτό το δρεπάνι δεν έχει γίνει το θανατηφόρο χτύπημα. Έχει γίνει με άλλο μέσο το οποίο μου το έχει αναφέρει».

Ο 21χρονος είναι μετανιωμένος και ζητάει συγγνώμη από την οικογένεια.

«Ο Άλκης θα μπορούσε να είναι παιδί όλων μας. Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες ανάλογα με το τι έχει κάνει ο καθένας και τον βαθμό συμμετοχής. Αυτό που ξέρω και ευελπιστώ να το πει στην απολογία του είναι ότι τα πράγματα έχουν γίνει με τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτά που ξέραμε μέχρι στιγμής».

Δολοφονία Άλκη: Ξεκίνησαν οι απολογίες των χούλιγκαν

9/2/2022, 14.02

Οι συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη, έχουν αρχίσει να αλληλοκαρφώνονται και να δίνουν ονόματα για τη δράση του κάθε εμπλεκόμενου στην ενέδρα θανάτου που έστησαν στον άτυχο φίλαθλο του Άρη.


Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορούμενων που εμπλέκονται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση θα πέρασαν το πρωί της Τετάρτης τρεις εξ αυτών, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί την Πέμπτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Πρόκειται για τους οκτώ που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, με εντάλματα που ενεργοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Το προηγούμενο 24ωρο παραδόθηκε στις διωκτικές Αρχές ένα ακόμη άτομο, που είχε ταυτοποιηθεί για εμπλοκή στο φονικό, κι οδηγήθηκε με τη σειρά του ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας, όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Όλοι οι παραπάνω διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Ανάμεσά τους είναι οκτώ ημεδαποί κι ένας αλλοδαπός, 20 έως 25 ετών.

Πλέον αναζητείται μόνο ένα άτομο, που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό. Πρόκειται για 20χρονο αλλοδαπό, και για την περίπτωσή του αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο στη συνέχεια θα καταστεί ένταλμα διεθνούς αναζήτησης.

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη προφυλακιστεί ο 23χρονος αλλοδαπός που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για την αιματηρή επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου στη Χαριλάου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.


Ξεκίνησε έρευνα για ακόμα ένα άτομο
Όσο περνούν οι ώρες τα στόματα ανοίγουν, με τους συλληφθέντες και συμμετέχοντες στη δολοφονική επίθεση να κατηγορούν ο ένας τον άλλον. Όπως είναι ήδη γνωστό, τρία αυτοκίνητα βρίσκονταν στο σημείο του φονικού το μοιραίο βράδυ ψάχνοντας οπαδούς του Άρη. Επιπλέον αναζητείται ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου. Ο οδηγός του συγκεκριμένου παραμένει άγνωστος στις Αρχές, ενώ έχει ταυτοποιηθεί ένας 25χρονος ημεδαπός ως συνοδηγός.

Στα πίσω καθίσματα βρίσκονταν ένας 21χρονος ημεδαπός και ένας 23χρονος αλλοδαπός.


Συνολικά, στα αυτοκίνητα βρίσκονταν 12 άτομα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο τελευταίο αυτοκίνητο μπορεί να μπήκε και 5ο άτομο για το οποίο έχει ξεκινήσει έρευνα.

Δολοφονία Άλκη: Ξεκίνησαν οι απολογίες των χούλιγκανΔολοφονία Άλκη: Βίντεο – ντοκουμέντο με το τάγμα εφόδου και τη δολοφονία του 19χρονου
8/2/2022, 14.01

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Το πρωί οι γονείς του Άλκη πήγαν στα δικαστήρια και δήλωσαν με τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια, παράσταση πολιτικής αγωγής. Την ίδια στιγμή ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο «φωτογραφίζει» τα αυτοκίνητα των δραστών λίγο πριν τη δολοφονία.
Νέο βίντεο-ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας που «φωτογραφίζει» τα οχήματα των δραστών, λίγα λεπτά πριν τη δολοφονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη.

Καρέ – καρέ η διαδρομή του τάγματος εφόδου των χούλιγκανς
Η ώρα είναι 16 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Μια πομπή με 4 αυτοκίνητα, το ένα πίσω από το άλλο κατεβαίνουν την οδό Πλαστήρα 150 μέτρα πριν από την οδό Γαζή, όπου σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση.

Στο εσωτερικό τους, οι κατηγορούμενοι που ήταν οπλισμένοι, αποφασισμένοι να χτυπήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 11 κατηγορούμενοι σχεδίασαν την επίθεση παρακολουθώντας αγώνα βόλεϊ της ομάδας τους.

Στη συνέχεια πήγαν στα γραφεία του συνδέσμου. Από εκεί πήραν το δρεπάνι τα στειλιάρια και τους λοστούς και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την περιοχή του Χαριλάου.Η διαδρομή τους καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας και τους πρόδωσε.

Ο 23χρονος Αλβανός, που είχε στην κατοχή του κλειδιά των γραφείων του συνδέσμου της θύρας 4 του ΠΑΟΚ, είχε επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους τόσο πριν, όσο και μετά τη δολοφονική επίθεση.


Στη συνέχεια, και μόλις έγινε γνωστό πως είχαν δολοφονήσει τον Άλκη Καμπανό, οι δράστες σταμάτησαν τις μεταξύ τους επικοινωνίες και κάποιοι από αυτούς αναζήτησαν κρησφύγετο προκειμένου να μην εντοπιστούν από τις Αρχές.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των 2 ατόμων που συμμετείχαν στο τάγμα εφόδου
Μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν εννέα άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα δύο για τα οποία έχουν εκδοθεί και εντάλματα σύλληψης. Ο ένας, 20 ετών αναζητείται στην Αλβανία, ενώ ο άλλος που έχει έδρα την Αθήνα θεωρείται βέβαιο πως γνώριζε κάποιον ή κάποιους από τους υπόλοιπους.

Οι Αρχές έχουν πραγματοποιήσει εφόδους τόσο σε σπίτια στη Βόρεια Ελλάδα όσο και στην Αττική, όμως δεν τον έχουν ακόμα εντοπίσει.

Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς του 19χρονου
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη, οι οποίοι για μία ακόμη φορά συγκλόνισαν με τη γενναιότητα που αντιμετωπίζουν τις τραγικές στιγμές που περνούν.

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έφτασαν λίγα λεπτά πριν από τις 11 το πρωί οι γονείς του Άλκη, οι δύο φίλοι του που δέχτηκαν την επίθεση και οι γονείς τους. Μαζί με τον δικηγόρο τους Αλέξη Κούγια, θα δηλώσουν παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας και θα μιλήσουν με την δικαστική λειτουργό.

Αυτό που ζητούν είναι δικαίωση και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

Στα δικαστήρια οι γονείς και οι φίλοι του αδικοχαμένου 19χρονου
Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έφτασαν το μεσημέρι της Τρίτης, ο πατέρας του 19χρονου Άλκη, οι δύο φίλοι του που δέχτηκαν την επίθεση και οι γονείς τους.

Ο Άρης Καμπανός και η Μελίνα Κακουλίδου, επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής, ζητούν πρωτίστως κάθαρση του οπαδικού χώρου για να μην βρεθούν άλλοι γονείς στη θέση τους κι ακολούθως να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες στους δολοφόνους του παιδιού τους τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς.

Τραυματισμένος από μαχαίρι ένας εκ των συλληφθέντων – Αναμένεται η έκδοση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης
Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του 19χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους συλληφθέντες είναι τραυματισμένος στη δεξιά παλάμη, πιθανότατα από το μαχαίρι που κρατούσε και το οποίο του γλίστρησε στην προσπάθειά του να τραυματίσει τον Άλκη.

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ύποπτο που διέφυγε στην Αλβανία ενώ η αστυνομία τον αναζητούσε προκειμένου να τον εξετάσει για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη Καμπανού.

Ο 20χρονος ήταν στενός φίλος του πρώτου συλληφθέντος για τη δολοφονία, ανήκαν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Μάρτιο του 2019 είχαν επίσης επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης.

Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία η οποία έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα αλλά η υπόθεση μέχρι σήμερα δεν έχει εκδικαστεί.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα αλβανικών ΜΜΕ, που έδωσαν τα πλήρη στοιχεία καθώς και φωτογραφίες του, ο 20χρονος διέφυγε στην Αλβανία στις 2 Φεβρουαρίου. Πέρασε κανονικά από τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με το διαβατήριό του, καθώς ως το πρωί του Σαββάτου δεν θεωρούνταν καταζητούμενος

Δικαίωση και όχι εκδίκηση ζητούν οι γονείς του Άλκη - Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν
 

Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν χωρίς αγάπη και ίσως να ένιωσαν απόρριψη από την οικογένειά τους, o Άλκης μεγάλωσε με αγάπη....

Εύχομαι καμιά άλλη μάνα να μην βρεθεί στη θέση μου. Αυτό που μας έλεγε ο Άλκης είναι να αγαπάμε τον κόσμο.

Συγκλονίζουν οι γονείς του 19χρονου Άλκη, οι  οποίοι με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια και μεγαλείο ψυχής, μίλησαν αποκλειστικά στην ΕΡΤ3, λίγες ημέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του γιου τους, Άλκη Καμπανού.

Πρέπει να θεραπευτεί το απόστημα και όχι να σπάσει, για το καλό όλης της ελληνικής κοινωνίας, δήλωσε  ο συντετριμμένος πατέρας.

Όπως είπε ο πατέρας του Άλκη το να σπάσεις ένα απόστημα με λερωμένα χέρια ξαναδημιουργεί το απόστημα. Πρέπει να θεραπευθεί και να βρει το φάρμακο η κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος ενωμένος μαζί με την αστυνομία, την δικαιοσύνη για να λυθεί.  Θέλω αυτό το γεγονός να ενώσει την πόλη στην οποία γεννήθηκα και αγαπώ, Την αγαπούσα και την θεωρούσα την πιο όμορφη πόλη του κόσμου.

Εγώ είμαι ΠΑΟΚ και είμαι και Άρης. Θέλω όλοι ενωμένοι να λύσουμε το θέμα. Ζητώ και πάλι όλοι μαζί,  Άρης και ΠΑΟΚ, να δώσουν έναν κοινό αγώνα, όλοι ενωμένοι φίλαθλοι, παίκτες αλλά και πρόεδροι των ομάδων, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπανός.Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν χωρίς αγάπη και ίσως να ένιωσαν απόρριψη από την οικογένειά τους, o Άλκης μεγάλωσε με αγάπη, επισήμανε η μητέρα του Άλκη, αναφερόμενη στους δράστες της δολοφονικής επίθεσης.

Το προηγούμενο βράδυ ο Άλκης μίλησε στις 7:30 το απόγευμα με την μητέρα του. «Μου τηλεφώνησε να δω τι κάνω. Την επόμενη μέρα έδινε μάθημα στο πανεπιστήμιο. Μου είπε θα έβγαινε μια βόλτα να φάει και μετά θα επέστρεφε σπίτι. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία και κλείσαμε το τηλέφωνο. Στις 3 τα ξημερώματα μας ειδοποίησε ο κουνιάδος μας. Είχα την ελπίδα ότι δεν είναι αλήθεια…».


 Όπως είπε η ίδια δεν έχει συναισθήματα αυτήν τη στιγμή. «Εύχομαι καμιά άλλη μάνα να μην βρεθεί στη θέση μου. Αυτό που μας έλεγε ο Άλκης είναι να αγαπάμε τον κόσμο».

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Βρέθηκε δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος. Μπαίνει και η ΕΥΠ στις έρευνες


4/2/2022, 13/52

Βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος, μετά το δρεπάνι και το ρόπαλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 19χρονου Άλκη και των φίλων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, το μαχαίρι έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκουν οι κηλίδες αίματος, αλλά για να ταυτοποιηθούν τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών.

Από την έρευνα της αστυνομίας προκύπτει ότι τα αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν οι δράστες της επίθεσης, ξεκίνησαν από τον σύνδεσμο, όπου έκανε έρευνα η αστυνομία και βρήκε πολλά πολεμοφόδια τις προηγούμενες ώρες.

Μετά την δολοφονία ο 23χρονος Αλβανός και δύο με τρία άτομα επέστρεψαν στον σύνδεσμο και άφησαν ορισμένα από τα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν.

Μπαίνει και η ΕΥΠ στις έρευνες – Έρχονται νέες συλλήψεις

Θέμα χρόνου λένε οι Αρχές πως είναι η σύλληψη των υπόλοιπων δραστών της άγριας δολοφονίας του Άλκη, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή στη Θεσσαλονίκη. Τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων, τα οποία βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι… μιλούν.Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, έχει εμπλακεί και η ΕΥΠ σε αυτό, όπως γίνεται στις περιπτώσεις στυγερών εγκλημάτων. Σημειώνεται ότι υπάρχει και η τεχνολογία που βοηθά στις έρευνες.
Θεσσαλονίκη: Πώς ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 23χρονου στη δολοφονία του Άλκη

Τα επόμενα 24ωρα, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στο enikos.gr, αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.


Ένα στειλιάρι που βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας φαίνεται πως είναι ένα από τα “κλειδιά” της υπόθεσης. Η εμπλοκή του 23χρονου έχει ταυτοποιηθεί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό το στειλιάρι εντοπίστηκαν αποτυπώματα του 23χρονου συλληφθέντα, γεγονός που “δένει” την παρουσία του στη σκηνή της δολοφονίας.

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο έχει μπει το κινητό τηλέφωνο του 23χρονου, ο οποίος, όπως αποκάλυψε το enikos.gr, αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση βρήκε επί ώρες καταφύγιο στον σύνδεσμο οπαδών.

Πρόκειται για τον ίδιο σύνδεσμο, όπου έγινε έφοδος της Αστυνομίας την Τετάρτη και βρέθηκαν σουγιάδες, βεγγαλικά, σφυριά, φτυάρια, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα. Ο 23χρονος είχε τα κλειδιά του διαμερίσματος όπου στεγάζεται ο σύνδεσμος και κατέφυγε εκεί, αμέσως μετά την φονική επίθεση.
 

Εκτιμάται ότι χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο για να κάνει επαφές με συγκεκριμένα πρόσωπα, ώστε να του προσφέρουν κρησφύγετο.

Οι αστυνομικοί, με τη βοήθεια των εγκληματολογικών εργαστηρίων θα ανασύρουν τα δεδομένα του κινητού τηλεφώνου του 23χρονου, προκειμένου να διαπιστώσουν τις επικοινωνίες που είχε μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη και της παρέας του.

Αναζητούν στοιχεία που θα αποκαλύψουν, εάν και από ποιους θέλησε να ζητήσει βοήθεια ο 23χρονος.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές γνωρίζουν ποια είναι τα δύο άτομα που βρίσκονταν μαζί με τον 23χρονο στο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν από το σημείο, όπου έπεσε νεκρός ο άτυχος Άλκης.

Οι προσπάθειές τους, αυτή τη στιγμή, είναι μέσω των ευρημάτων να ταυτοποιήσουν τη συμμετοχή των δύο αυτών ατόμων στον ξυλοδαρμό ή τη δολοφονία του 19χρονου. Οι αστυνομικοί γνωρίζουν την ταυτότητά τους και είναι πολύ κοντά στη σύλληψή τους, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης παίζουν τα βίντεο που έχουν καταγράψει τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης. Ήδη, ένα βίντεο ντοκουμέντο έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους και ένα δεύτερο βίντεο, στο οποίο μάλιστα καταγράφεται πιο καθαρά η δολοφονική επίθεση κατά του άτυχου 19χρονου και της παρέας του.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εικόνες που έχουν καταγραφεί είναι ιδιαίτερα σκληρές και το εν λόγω βίντεο είναι αυτό που βοήθησε τις αστυνομικές Αρχές να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Κορονοϊός - Τζανάκης: Είμαι βέβαιος για την εμφάνιση νέου στελέχους – Τα δύο σενάρια3/2/2022

Ενδεχομένως να δούμε και επιδείνωση των δεικτών αν εμφανιστεί νέα υποπαραλλαγή. Ένα κύμα πάνω στο κύμα, ίσως μια μεγαλύτερη έξαρση αναμένεται, ο ιός δεν έχει εξαντλήσει τις εκπλήξεις του, προειδοποίησε.

Βέβαιος ότι θα εμφανιστεί νέο στέλεχος του κορωνοϊού δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, μιλώντας μάλιστα για «κύμα πάνω στο κύμα».

Εξέφρασε την ελπίδα «το νέο στέλεχος να είναι λιγότερο νοσογόνο και να μην επιβαρύνει το ΕΣΥ», αλλά επισήμανε ότι είναι κατά ενός απαγορευτικού, λέγοντας πως «δεν πρέπει να κλείσουμε, αλλά να πάρουμε στοχευόμενα μέτρα με την κοινωνία έξω».

Τα δύο σενάριο

Ο καθηγητής έκανε λόγο για δύο σενάρια, το ένα να μην πέσουμε σε κρούσματα όλο το Φεβρουάριο, ή το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, με 15.000 έως 20.000 κρούσματα κινητούς μέσους όρους, και τo δυσμενέστερο σενάριο, να υπάρχει πιθανότητα υποτροπιασμού κατά το επιδημιολογικό μοτίβο άλλων χωρών.

Τόνισε δε ότι «στην Κρήτη έχουμε τουλάχιστον 90% Όμικρον και στις νοσηλείες και στα κρούσματα, σιγά σιγά και στις ΜΕΘ». «Προφανώς η Όμικρον, δεν έχει την ίδια νοσηρότητα με τη Δέλτα, αλλά και με μειωμένο ρυθμό θα δώσει νοσηλείες» εξήγησε.«Περιμέναμε να αρχίσει να μειώνεται από αυτή την εβδομάδα ο αριθμός των νεκρών, δε φαίνεται αυτό, είμαστε σε 2 εβδομάδες κορύφωσης ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να βλέπουμε κάτω από 90 νεκρούς την ημέρα και σταδιακά να πέσουμε περαιτέρω» σημείωσε.

Προειδοποιεί ο Καπραβέλος: Περιμένω νέο κύμα κορονοϊού την Άνοιξη

2/2/2022, 14.43

Στο νοσοκομείο μου 800 εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση. Θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι, ανέφερε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Το ποσοστό των ανεμβολίαστων ή των μερικώς εμβολιασμένων είναι μεγάλο. Δεν έχει γίνει επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, δεν υπάρχει λοκντάουν των ανεμβολίαστων και δεν ενισχύθηκε όσο πρέπει το ΕΣΥ. Στο νοσοκομείο μου 800 εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.  Θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι. Δεν έχεις προστασία χωρίς τρίτη δόση ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Διευκρίνισε πάντως ότι η μετάλλαξη Όμικρον δεν δίνει τόσο σοβαρή νοσηρότητα.

«Περιμένουμε ένα ακόμα επιδημικό κύμα έξαρσης, το να πούμε ότι φτάσαμε σε ενδημική μορφή της πανδημίας είναι πάρα πολύ προχωρημένο» σημείωσε. Ο κ. Καπραβέλος αναμένει νέο κύμα της πανδημίας μέσα στην Άνοιξη, ευελπιστώντας ότι θα είναι ηπιότερο.

Συναγερμός για την εξαφάνιση 15χρονης από το Γουδή της Αττικής

20/1/2022

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία μετά την εξαφάνιση μιας 15χρονης από το Γουδή της Αττικής.

Τις πρωινές ώρες της 13ης Ιανουαρίου εξαφανίστηκε από την περιοχή Γουδή, η Μπίμπι Αμίνα Σαχάμπ Ζαντά 15 ετών, αφγανικής καταγωγής.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε στις 20/01/2022 για την εξαφάνιση της, Μπίμπι Αμίνα Σαχάμπ Ζαντά 15 ετών και προέβη άμεσα στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς της, καθώς συντρέχουν λόγοι που θέτουν την ζωή της σε κίνδυνο.Η Μπίμπι Αμίνα Σαχάμπ Ζαντά έχει ύψος 1.65 μ., ζυγίζει 55 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο μπουφάν, μαύρο παντελόνι και μαύρα παπούτσια.


Θεσσαλονίκη - Βιασμός 24χρονης: Ήμουν κακοποιημένη - Έγιναν κι άλλες καταγγελίες - Τις εκδίδουν

19/1/2022

Η 24χρονη κοπέλα στην Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν βρέθηκε εκεί καλεσμένη σε πάρτι.

Θα δώσει νέα κατάθεση την Παρασκευή το μεσημέρι , παρουσία ψυχολόγου.
Η κοπέλα έχει κληθεί να καταθέσει, με την ανακρίτρια να έχει ήδη στα χέρια της την ιατρική εξέταση, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν και τις τοξικολογικές εξετάσεις.


Επίσης, έχει ζητηθεί και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να προχωρήσουν στο δεύτερο μέρος της έρευνας για να δουν αν πρόκειται για κύκλωμα μαστροπείας.Ζιώγας: έγιναν κι άλλες καταγγελίες για εμπλεκόμενα πρόσωπα

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο Θανάσης Ζιώγας, συνήγορος της 24χρονης που καταγγέλλει τον ομαδικό βιασμό της στην Θεσσαλονίκη, την Πρωτοχρονιά.

Όπως είπε, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα, «η ιατροδικαστική εξέταση έγινε την Κυριακή, 2 Ιανουαρίου, το βράδυ. Ένας εργαζόμενος, το βράδυ της Κυριακής, έκανε την ιατροδικαστική εξέταση. Θα μπορούσε να γίνει και πιο γρήγορα. Το περιστατικό έγινε την Πρωτοχρονιά, η καταγγελία το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλήσουμε για παραλείψεις».

Ξεκαθάρισε ακόμη πως «δεν τέθηκε από εμάς ζήτημα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου. Την Παρασκευή που θα γίνει συμπληρωματική κατάθεση από την 24χρονη, θα καταθέσουμε φωτοτυπίες με τα μηνύματα στο κινητό της και με τις κλήσεις που έγιναν το επίμαχο διάστημα, γιατί αυτό έχει αξία, διότι κάποιος την κάλεσε να γυρίσει πίσω στο ξενοδοχείο…». Σχετικά με τις αναφορές του και για άλλες καταγγελίες, είπε «Πίστεψα και εγώ ότι υπάρχει ένα κύκλωμα και δεν πιστεύω ότι η υπόθεση της Γεωργίας ήταν η μοναδική. Έκανα και εγώ έκκληση να βγουν και να μιλήσουν όσοι τυχόν είχαν ανάλογες εμπειρίες στο παρελθόν. Χθες κάλεσαν στο γραφείο μου δύο γυναίκες, σήμερα δέχθηκα και άλλα τηλεφωνήματα σχετικά. Μου καταγγέλλουν συναφή περιστατικά και εγώ δεν έκανα ερωτήσεις, αλλά τις παρέπεμψα στις Αρχές, λέγοντας τους και ότι δεν υπάρχει κάποια οικονομική επιβάρυνση για αυτές, προκειμένου να μιλήσουν στην Δικαιοσύνη».

Ερωτηθείς εάν σε αυτά τα τηλεφωνήματα, οι αναφορές έχουν να κάνουν με τα πρόσωπα που καταγγέλλονται από την 24χρονη, ο συνήγορος της είπε «νομίζω έχουν συνάφεια αυτές οι καταγγελίες και θα αξιολογηθούν από τις Αρχές», ενώ εκτίμησε ότι στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται από τις Αρχές, είναι πιθανό να προκύψει κύκλωμα εκμετάλλευσης γυναικών.

Την ίδια εκτίμηση εξέφρασε και ο νομικός Νίκος Διαλυνάς που μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για «αλλαγή της νύχτας» στη Θεσσαλονίκη. Περιέγραψε ότι, η κοκαΐνη με τα πάρτι σπίτια είναι ο πυρήνας μιας κατάστασης στην οποία πέφτουν θύματα νεαρές κοπέλες, επικαλούμενος καταγγελίες που του έχουν γίνει.

Ο ίδιος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει από κοινού την υπόθεση της 24χρονης με τον Θ.Ζιώγα. «Όχι ίσως, αλλά πάντα θα είναι ο κύριος Ζιώγας στην υπόθεση ο οποίος και την άνοιξε», απάντησε ερωτηθείς αν θα αναλάβει.

Οι καταγγελίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, οι δύο καταγγελίες στις οποίες αναφέρεται ο δικηγόρος της 24χρονης, αφορούν η πρώτη σε μία γυναίκα που κατήγγειλε ότι το 2016 έπεσε θύμα βιασμού από πρόσωπο που φέρεται να πρωταγωνιστεί και στον βιασμό της Γεωργίας και η δεύτερη στην καταγγελία που έκανε μία μητέρα ότι η κόρη της βιάστηκε σε ένα πάρκινγκ έπειτα από ανάλογο πάρτι, το 2018.

Ο τηλεοπτικός σταθμός παρουσίασε τις μαρτυρίες δύο ανθρώπων που γνωρίζουν από πρώτο χέρι το πώς λειτουργούν τα κυκλώματα που παρασύρουν νεαρές γυναίκες σε πάρτι με ναρκωτικά και μαστροπεία, καθώς εργάζονται σε νυχτερινά μαγαζιά που οργανώνουν αυτά τα πάρτι. “Παράνομα πάρτι σε διάφορους χώρους, τις παίρνουν εκεί, τις εκδίδουν σε πλούσιους φίλους τους. Τις πληρώνουν ώστε να περάσουν καλά μαζί τους, απ’ όσο ξέρω. Τους προσφέρουν ναρκωτικά…”, αναφέρει ο πρώτος μάρτυρας.

Αποκαλυπτική είναι και η μαρτυρία ενός εργαζόμενου ως DJ σε νυχτερινό μαγαζί, που διοργανώνει τέτοια πάρτι. Η μαρτυρία του θεωρείται σημαντική για την έρευνα περί ύπαρξης κυκλώματος μαστροπείας, που έχει διατάξει η Δικαιοσύνη. “Άτομα από την νύχτα προσελκύουν νεαρές κοπέλες, που δεν έχουν κάποιον να τις ελέγξει. Μιλάμε για κοπέλες που βγαίνουν την νύχτα, επτά στα επτά και ‘κλείνουν’ τα μαγαζιά. Το σενάριο είναι απλό. Πάρτι με κοπέλες και ναρκωτικά”, αναφέρει.
Οι επιτήδειοι φαίνεται ότι στοχεύουν και σε φοιτήτριες, όπως αναφέρει ένας από τους μάρτυρες στον τηλεοπτικό σταθμό.

Η 24χρονη Έδωσε συνέντευξη με ακάλυπτο το πρόσωπό της και μίλησε για τα όσα φρικτά έζησε με τον βιασμό της  σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Τα όσα αποκάλυψε

Στο δωμάτιο θυμάμαι δύο άτομα, έχω εικόνα από αυτήν την κατάσταση, από τον έναν τον άνθρωπο τη στιγμή που πάει να… που είμαι εγώ στο κρεβάτι… και πάει να ξεκουμπώσει το παντελόνι του και ήταν από πάνω μου. Δεν θυμάμαι τίποτε άλλο. Δεν θυμάμαι εγώ να αφαίρεσα κάτι, δεν είχα απολύτως καμία λειτουργικότητα. Δεν είχα απολύτως καμία συνείδηση, για κάτι τέτοιο δεν θα συναινούσα ποτέ αλλά δεν είχα και τη δύναμη να το αποτρέψω»

 «Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη το που βρίσκομαι. Ένιωθα ότι είμαι σε ένα δωμάτιο… μέχρι εκεί που σταμάτησε η μνήμη μου, τη στιγμή που το πλήρωσα και πήγαινα σε αυτό… Έτσι όπως σηκώθηκα βλέπω κάτω το εσώρουχό μου. Δεν μπορούσα να το πιστέψω αυτό, ότι βλέπω κάτι το οποίο δεν θυμάμαι να το έβγαλα»

Στο πάρτι προσκλήθηκε από έναν φίλο της κι αποφάσισε να πάει καθώς είχε δεχτεί πολλά μηνύματα και κλήσεις και το θεώρησε προσβολή αν δεν πήγαινε. Βρέθηκε σε μία σουίτα ξενοδοχείου, ανάμεσα σε αγνώστους, και η ατμόσφαιρα που επικρατούσε εκεί δεν της άρεσε.

«Ήμασταν μόνες μας σε μία γωνία, 3 άτομα, 3 κορίτσια, και αποφασίσαμε να απέχουμε από όλο αυτό. Ήταν φανερό ότι δεν ήμασταν και ευχαριστημένες με το πάρτι και είπαμε θα καθίσουμε μίση ώρα να πιούμε ένα ποτό να φύγουμε».

Η 24χρονη φέρνει στο μυαλό της τον τρόπο που άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της εκείνη τη νύχτα. Μιλάει για τα όσα είδε το επόμενο πρωί στη σουίτα μόλις ξύπνησε και αναφέρθηκε στις τραγικές απώλειες που τη σημάδεψαν όταν μέσα σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια, έχασε τους γονείς και τον αρραβωνιαστικό της.

«Μέρα με τη μέρα μου έρχονται κάποιες εικόνες μέσα από το δωμάτιο. Στο δωμάτιο θυμάμαι δύο άτομα. Έχω εικόνα από αυτή την κατάσταση, από τον έναν άνθρωπο, την στιγμή που είμαι εγώ στο κρεβάτι και πάει να ξεκουμπώσει το παντελόνι του και ήταν από πάνω μου».

Για την υπόθεση του βιασμού της, η 24χρονη προσπαθεί να πάρει τα πράγματα με τη σειρά. Όπως λέει, βρισκόταν σε ρεβεγιόν στο σπίτι του εργοδότη της, όταν ένας φίλος της άρχισε να της στέλνει μηνύματα για να πάει σε πάρτι που διοργάνωνε σε ξενοδοχείο.

Με την 17χρονη φίλη της φτάνουν στο πάρτι και μπαίνουν στο δωμάτιο. Ο εφιάλτης της νεαρής μόλις έχει ξεκινήσει.

«Ήταν φανερό ότι δεν ήμασταν ευχαριστημένες με το πάρτι και είπαμε θα καθίσουμε περίπου μισή – μία ώρα, να πιούμε ένα ποτό και να φύγουμε. Εγώ επέλεξα να πιω δύο ποτήρια σαμπάνια και μου έφεραν και ένα άλλο ποτό που δεν το είχα βάλει εγώ».

Κάποια στιγμή φεύγει από το πάρτι με τις δύο κοπέλες που ήταν μαζί αλλά η ίδια δεν έχει δυνάμεις να απομακρυνθεί. Κλείνει ένα δωμάτιο για να περάσει τη νύχτα και τότε, όπως καταγγέλλει από την πρώτη στιγμή, πέφτει πάνω σε τρία άτομα που της κλείνουν τον δρόμο.

«Ήμουν ήδη ζαλισμένη, απλά ξαφνικά μετά από ένα σημείο άρχισα να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου. Καθώς έφευγαν τα κορίτσια και εγώ πήγαινα στο αυτοκίνητο, δεν κατάφερα να το βρω ποτέ, μπόρεσα να πάω μέχρι ένα σημείο και δεν είχα κουράγιο να συνεχίσω να ψάχνω».

Η Γεωργία είναι ζαλισμένη και στέκεται με δυσκολία. Είναι ανήμπορη να αντιδράσει. Είναι στην κατάσταση που κάποιοι όπως φαίνεται την ήθελαν και την οδήγησαν.

Από την κλινική εξέταση διαπιστώθηκαν μώλωπες στα πόδια της κοπέλας ενώ αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις αλλά και οι εξετάσεις ούρων.

Σύμφωνα με την 24χρονη την επόμενη ημέρα, ο εργοδότης της, μαζί με έναν φίλο του, την παρέλαβαν από το ξενοδοχείο σε μια κατάσταση κατά την οποία ήταν εμφανώς κακοποιημένη όπως ισχυρίστηκε και η ίδια.

Καλείται εκ νέου για κατάθεση

Καλείται εκ νέου για κατάθεση η 24χρονη κοπέλα στην Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου που την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν βρέθηκε εκεί καλεσμένη σε πάρτι

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η κατάθεση της 24χρονης θα γίνει ενώπιον της ανακρίτριας και αυτή τη φορά, παρουσία ψυχολόγου. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά το αίτημα από το περιβάλλον της νεαρής γυναίκας να εισαχθούν νέα στοιχεία, αλλά και καθώς ανέκυψαν νέα ερωτήματα που πρέπει να υποβληθούν από τις ανακριτικές αρχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ζήτησε ο εισαγγελέας για το τηλέφωνο της 24χρνης που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης ο δικηγόρος της κοπέλας, αναφέρθηκε σε αυτά που προκύπτουν από την ιατροδικαστική εξέταση σημειώνοντας ότι δείχνει εκχυμώσεις και η ιατροδικαστής υπογράφει πως δεν αποκλείεται να έγιναν ασελγείς πράξεις κατά τη συνουσία.

 Στο γραφείο μου υπάρχουν καταγγελίες, σε μένα προσωπικά, ότι υπάρχει κύκλωμα που προωθεί γυναίκες σε πάρτι» είπε o συνήγορος της 24χρονης και πρόσθεσε ότι δύο γυναίκες έχουν καταγγείλει βιασμό τους «κατά τον ίδιο τρόπο» το 2016 και 2018, αντίστοιχα.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της 24χρονης, μιλά στο Newsbeast, ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας.

Η κλινική εξέταση της ιατροδικαστού δείχνει ότι υπάρχουν εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στην κνήμη, υπάρχει δηλαδή μια πίεση που δημιούργησε τις μελανιές. Η ιατροδικαστής δεν αποκλείει να έχουν γίνει ασελγείς πράξεις στην καταγγέλλουσα. Οι τοξικολογικές και παρόμοιες εξετάσεις αναμένονται. Όταν βγουν όλες μαζί, θα έχουμε ένα πλήρες, ξεκάθαρο συμπέρασμα για το πόσοι ασέλγησαν στην κοπέλα και αν υπήρχε βία, αν της είχαν χορηγηθεί ουσίες».

«Υπάρχουν άλλες δυο καταγγελίες στο χώρο της Θεσσαλονίκης για το κύκλωμα που ερευνάται. Δεν σχετίζονται με το επίμαχο πάρτι παρότι και ανήκουν στην δεύτερη, παράλληλη έρευνα. Είναι στο πλαίσιο της έτερης δίωξης που είναι σε εξέλιξη» επιβεβαίωσε ο κ. Ζιώγας.

«Οι τοξικολογικές παντως δεν έχουν βγει επίσημα, δεν τις έχει καν στα χέρια της η ανακρίτρια. Η πληροφορία είναι δημοσιογραφική» επανέλαβε.

Το θρίλερ με τις τοξικολογικές εξετάσεις
Σε ό,τι αφορά τις τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η 24χρονη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε ναρκωθεί, τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του ΑΠΘ, οι οποίες διενεργούν τις σχετικές εξετάσεις για την ανεύρεση τυχόν ναρκωτικών ή άλλων ουσιών στον οργανισμό της 24χρονης καταγγέλλουσας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται η ΕΡΤ,  δείγματα που ελήφθησαν θα αποσταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας που διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών.

Η αστυνομία εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει παραλάβει ακόμη τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της 24χρονης. “Αναφορικά με υπόθεση που αφορά σε καταγγελία για βιασμό σε βάρος 24χρονης ημεδαπής, για την οποία ανακοινώθηκε ήδη σύλληψη 27χρονου ημεδαπού σε Ενημερωτικό Δελτίο που εκδόθηκε την (02-01-2022), γνωστοποιείται ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην Υπηρεσία μας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που παραγγέλθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία”, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας.

Μέχρι στιγμής κατηγορούμενος για την υπόθεση κατέστη ένας 27χρονος, ο οποίος διώκεται για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας. Μετά την απολογία του – κατά την οποία αρνήθηκε την πράξη ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 24χρονης- ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Φοβάται, οι απειλές είναι πάρα πολλές

17/1/2022

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις και γύρω από την υπόθεση βιασμού της 24χρονης γυναίκας σε σουίτα ξενοδοχείου στην Θεσσαλονίκη.

Η κοπέλα, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, φοβάται ακόμα και για τη ζωή της όπως αποκαλύπτει ο εργοδότης της, Χρήστος Καραθανάσης στο MEGA, την στιγμή που ήδη ερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές η πιθανή ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας.

«Φιλοξενείται αυτήν την στιγμή από κάποια άτομα γιατί αντιλαμβάνεστε ότι φοβάται, είναι ένα κύκλωμα της νύχτας, είναι ένα κύκλωμα που έχει μπλέξει, οι απειλές είναι πάρα πολλές και φυλάγεται. Το να προστατέψει τον εαυτό της έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Δεν είναι μόνη της, καθημερινά γίνεται μία συσπείρωση δίπλα της, δεν είναι μόνη της».Για το θέμα παρενέβη και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητώντας την πλήρη και σε βάθος έρευνα της υπόθεσης.
«Η ελληνική αστυνομία, ανεπηρέαστη από ονόματα, δε μας ενδιαφέρουν τα ονόματα, θα κάνει στο ακέραιο το καθήκον της, δε μας προβληματίζει το ονοματεπώνυμο του καθενός, ούτε εάν είναι πλούσιος ή φτωχός, αν είναι επιχειρηματίας ή εργάτης», λέει από τη μεριά του ο Χρήστος Συμεωνίδης, αρχιφύλακας και αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.Απανωτές τραγωδίες
Η 24χρονη κοπέλα μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια έχει βιώσει έναν Γολγοθά καθώς έχασε από δίπλα της τα πιο αγαπημένα της πρόσωπα.

«Πέρα από το κτηνώδες της πράξεως που υπέστη αυτή η κοπέλα, προηγούμενα είχε να αντιμετωπίσει και διάφορα θέματα που είχαν συμβεί στην προσωπική της ζωή. Πριν από δύο χρόνια έχασε τον πατέρα της σε τροχαίο ατύχημα, πριν από έναν χρόνο έχασε τον αρραβωνιαστικό της από παθολογικά αίτια, πριν από έξι μήνες έχασε τη μητέρα της από παθολογικά αίτια», λέει ο Γιάννης Ταχματζίδης, δήμαρχος Λαγκαδά.

«Κύμα» υποστήριξης


Τα όσο της συνέβησαν έρχονται σιγά-σιγά στην μνήμη της καθώς οι δράστες φέρονται να της είχαν ρίξει υπνωτικό χάπι στο ποτό της ενώ η συμπαράσταση του κόσμου από την στιγμή που αποκαλύφθηκε η υπόθεση είναι μεγάλη.

«Με τα τηλεφωνήματα και τις ευχές του κόσμου σιγά-σιγά επανέρχομαι. Το ευχαριστώ είναι λίγο».

Ο εργοδότης της κάνει λόγο για μία έμπιστη και σοβαρή κοπέλα που έχει ένα κρίσιμο πόστο στην επιχείρησή του.

«Ήταν ένα έμπιστο άτομο της εταιρίας, έχει μία θέση, δηλαδή είχε μία θέση και έχει μία θέση στην εταιρία, η οποία είναι πάρα πολύ έμπιστη, το να πηγαίνει στις τράπεζες επιταγές, να βλέπει υπηρεσίες και να πηγαίνει χαρτιά, έγγραφα».

Η 24χρονη, πέρα από την απώλεια των δικών της ανθρώπων, πλέον έχει να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κτηνώδη συμπεριφορά που βίωσε και θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη της, περιμένοντας από τις δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές να σταθούν στο ύψος τους.

Αναγνώρισε και δεύτερο άτομο


Η κοπέλα αναγνώρισε και δεύτερο άτομο ενώ ο εισαγγελέας με ξεχωριστή προκαταρκτική εξέταση ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας με εμπλοκή γνωστών προσώπων και επιχειρηματιών.

Ειδικότερα, η 24χρονη στις δύο πρώτες καταθέσεις της στην αστυνομία είπε ότι θυμόταν μόνο τον 27χρονο ενώ στην τρίτη της κατάθεση στην ανακρίτρια φέρεται πως κατονόμασε κι αλλά πρόσωπο.

Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών ερευνών για να διακριβωθεί αν είχαν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες στην 24χρονη.

Με μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει το κατηγορητήριο και θα ασκηθεί δίωξη για βαρύτερη κατηγορία.

«Ξεφτίλες βιαστές στις φυλακές» – Σε εξέλιξη διαμαρτυρία


Διαμαρτυρίες βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση του βιασμού της 4χρονης. Φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τις γυναίκες» και «ξεφτίλες βιαστές στις φυλακές» περίπου 30 άτομα συγκεντρωθήκαν έξω από το καφέ-μπαρ στη Θεσσαλονίκη, που ένας εκ των ιδιοκτητών φέρεται να διοργάνωσε το πάρτι όπου βιάστηκε η 24χρονη.

«Φοβόμαστε να βγούμε και να κυκλοφορήσουμε. Δεν ξέρουμε ποιος είναι δίπλα μας. Μια 24χρονη πρέπει να απολογηθεί επειδή πήγε σε ένα πάρτι. Ακόμη και να πήγε στο πάρτι για να συνευρεθεί με κάποιον δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να την ναρκώνει και μα την βιάζει», ανέφερε σε δηλώσεις της μια εκ των διαδηλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο κατάστημα βρέθηκε στο στόχαστρο αγνώστων τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ίδιο θέμα πραγματοποιείται ταυτόχρονα και στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, μετά από κάλεσμα της «Συνέλευσης Γυναικών 8 Μάρτη».

«Η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει. Στον δρόμο, στη δουλειά ποτέ καμία μόνη» φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι.

Η 24χρονη φέρνει στο μυαλό της τον τρόπο που άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της εκείνη τη νύχτα. Μιλάει για τα όσα είδε το επόμενο πρωί στη σουίτα μόλις ξύπνησε και αναφέρθηκε στις τραγικές απώλειες που τη σημάδεψαν όταν μέσα σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια, έχασε τους γονείς και τον αρραβωνιαστικό της.

«Μέρα με τη μέρα μου έρχονται κάποιες εικόνες μέσα από το δωμάτιο. Στο δωμάτιο θυμάμαι δύο άτομα. Έχω εικόνα από αυτή την κατάσταση, από τον έναν άνθρωπο, την στιγμή που είμαι εγώ στο κρεβάτι και πάει να ξεκουμπώσει το παντελόνι του και ήταν από πάνω μου».

Για την υπόθεση του βιασμού της, η 24χρονη προσπαθεί να πάρει τα πράγματα με τη σειρά. Όπως λέει, βρισκόταν σε ρεβεγιόν στο σπίτι του εργοδότη της, όταν ένας φίλος της άρχισε να της στέλνει μηνύματα για να πάει σε πάρτι που διοργάνωνε σε ξενοδοχείο.

Με την 17χρονη φίλη της φτάνουν στο πάρτι και μπαίνουν στο δωμάτιο. Ο εφιάλτης της νεαρής μόλις έχει ξεκινήσει.

«Ήταν φανερό ότι δεν ήμασταν ευχαριστημένες με το πάρτι και είπαμε θα καθίσουμε περίπου μισή – μία ώρα, να πιούμε ένα ποτό και να φύγουμε. Εγώ επέλεξα να πιω δύο ποτήρια σαμπάνια και μου έφεραν και ένα άλλο ποτό που δεν το είχα βάλει εγώ».

Κάποια στιγμή φεύγει από το πάρτι με τις δύο κοπέλες που ήταν μαζί αλλά η ίδια δεν έχει δυνάμεις να απομακρυνθεί. Κλείνει ένα δωμάτιο για να περάσει τη νύχτα και τότε, όπως καταγγέλλει από την πρώτη στιγμή, πέφτει πάνω σε τρία άτομα που της κλείνουν τον δρόμο.

«Ήμουν ήδη ζαλισμένη, απλά ξαφνικά μετά από ένα σημείο άρχισα να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου. Καθώς έφευγαν τα κορίτσια και εγώ πήγαινα στο αυτοκίνητο, δεν κατάφερα να το βρω ποτέ, μπόρεσα να πάω μέχρι ένα σημείο και δεν είχα κουράγιο να συνεχίσω να ψάχνω».

Η Γεωργία είναι ζαλισμένη και στέκεται με δυσκολία. Είναι ανήμπορη να αντιδράσει. Είναι στην κατάσταση που κάποιοι όπως φαίνεται την ήθελαν και την οδήγησαν.

Από την κλινική εξέταση διαπιστώθηκαν μώλωπες στα πόδια της κοπέλας ενώ αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις αλλά και οι εξετάσεις ούρων.

Σύμφωνα με την 24χρονη την επόμενη ημέρα, ο εργοδότης της, μαζί με έναν φίλο του, την παρέλαβαν από το ξενοδοχείο σε μια κατάσταση κατά την οποία ήταν εμφανώς κακοποιημένη όπως ισχυρίστηκε και η ίδια.

Έμεινα έκπληκτη από το κλίμα - Τι είπε η 17χρονη φίλη της για το πάρτι

Καλείται εκ νέου για κατάθεση

Καλείται εκ νέου για κατάθεση η 24χρονη κοπέλα στην Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου που την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν βρέθηκε εκεί καλεσμένη σε πάρτι

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η κατάθεση της 24χρονης θα γίνει ενώπιον της ανακρίτριας και αυτή τη φορά, παρουσία ψυχολόγου. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά το αίτημα από το περιβάλλον της νεαρής γυναίκας να εισαχθούν νέα στοιχεία, αλλά και καθώς ανέκυψαν νέα ερωτήματα που πρέπει να υποβληθούν από τις ανακριτικές αρχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ζήτησε ο εισαγγελέας για το τηλέφωνο της 24χρνης που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Νωρίτερα, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης ο δικηγόρος της κοπέλας, αναφέρθηκε σε αυτά που προκύπτουν από την ιατροδικαστική εξέταση σημειώνοντας ότι δείχνει εκχυμώσεις και η ιατροδικαστής υπογράφει πως δεν αποκλείεται να έγιναν ασελγείς πράξεις κατά τη συνουσία.

 Στο γραφείο μου υπάρχουν καταγγελίες, σε μένα προσωπικά, ότι υπάρχει κύκλωμα που προωθεί γυναίκες σε πάρτι» είπε o συνήγορος της 24χρονης και πρόσθεσε ότι δύο γυναίκες έχουν καταγγείλει βιασμό τους «κατά τον ίδιο τρόπο» το 2016 και 2018, αντίστοιχα.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Για τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της 24χρονης, μιλά στο Newsbeast, ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας.

Η κλινική εξέταση της ιατροδικαστού δείχνει ότι υπάρχουν εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στην κνήμη, υπάρχει δηλαδή μια πίεση που δημιούργησε τις μελανιές. Η ιατροδικαστής δεν αποκλείει να έχουν γίνει ασελγείς πράξεις στην καταγγέλλουσα. Οι τοξικολογικές και παρόμοιες εξετάσεις αναμένονται. Όταν βγουν όλες μαζί, θα έχουμε ένα πλήρες, ξεκάθαρο συμπέρασμα για το πόσοι ασέλγησαν στην κοπέλα και αν υπήρχε βία, αν της είχαν χορηγηθεί ουσίες».

«Υπάρχουν άλλες δυο καταγγελίες στο χώρο της Θεσσαλονίκης για το κύκλωμα που ερευνάται. Δεν σχετίζονται με το επίμαχο πάρτι παρότι και ανήκουν στην δεύτερη, παράλληλη έρευνα. Είναι στο πλαίσιο της έτερης δίωξης που είναι σε εξέλιξη» επιβεβαίωσε ο κ. Ζιώγας.

«Οι τοξικολογικές παντως δεν έχουν βγει επίσημα, δεν τις έχει καν στα χέρια της η ανακρίτρια. Η πληροφορία είναι δημοσιογραφική» επανέλαβε.

Το θρίλερ με τις τοξικολογικές εξετάσεις
Σε ό,τι αφορά τις τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η 24χρονη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε ναρκωθεί, τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του ΑΠΘ, οι οποίες διενεργούν τις σχετικές εξετάσεις για την ανεύρεση τυχόν ναρκωτικών ή άλλων ουσιών στον οργανισμό της 24χρονης καταγγέλλουσας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται η ΕΡΤ,  δείγματα που ελήφθησαν θα αποσταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας που διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών.

Η αστυνομία εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει παραλάβει ακόμη τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της 24χρονης. “Αναφορικά με υπόθεση που αφορά σε καταγγελία για βιασμό σε βάρος 24χρονης ημεδαπής, για την οποία ανακοινώθηκε ήδη σύλληψη 27χρονου ημεδαπού σε Ενημερωτικό Δελτίο που εκδόθηκε την (02-01-2022), γνωστοποιείται ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην Υπηρεσία μας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που παραγγέλθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία”, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας.

Μέχρι στιγμής κατηγορούμενος για την υπόθεση κατέστη ένας 27χρονος, ο οποίος διώκεται για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας. Μετά την απολογία του – κατά την οποία αρνήθηκε την πράξη ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 24χρονης- ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.Σοφία Μπεκατώρου: Δεν φτάνει να μιλούν τα θύματα - Δικαιωμένη θα είμαι όταν βγει η τελική απόφαση


12/1/2022
Η Χρυσή Ολυμπιονίκης μίλησε σχετικά με τη δίκη που ξεκίνησε σχετικά με τις καταγγελίες στο metoo, είπε πως αισθάνεται ανακουφισμένη σε πρώτο στάδιο. Δικαιωμένη θα είμαι όταν βγει η τελική απόφαση

Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου
 
Πάντα όταν έρχεται η τελική απόφαση μπορεί να ησυχάσει κάποιος και ιδιαίτερα ένα θύμα που έχει υποστεί αυτήν την κακοποίηση. Ήθελα να τονίσω πόσο δύσκολο είναι για ένα θύμα να περάσει όλη αυτήν την διαδικασία. Βρέθηκαν για πολλή ώρα στον ίδιο χώρο, θύτης και θύμα, μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία, ήταν σαν να βιώνει πάλι τα ίδια το θύμα», πρόσθεσε στη συνέχεια Σοφία Μπεκατώρου αναφορικά με τη σημερινή δίκη.
Μιλώντας για την ιστιοπλόο που κατήγγειλε τον προπονητή της για την χρόνια κακοποίησή της από αυτόν , η Σοφία Μπεκατώρου είπε «είμαι πολύ υπερήφανη για την αθλήτρια, γιατί πραγματικά κρατάει την σημαία ψηλά. Ήταν πολύ δυνατή, όπως και όλη η οικογένεια της και είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά».

Ερωτηθείσα για το αν βλέπει ότι έχει επέλθει κάποια αλλαγή, ένα χρόνο μετά τη δική της καταγγελία η Σοφία Μπεκατώρου είπε «σίγουρα κάτι έχει αλλάξει και αυτό που μπορώ να διακρίνω περισσότερο είναι ότι τα θύματα έχουν αρχίσει και μιλάνε. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Πρέπει να βελτιωθεί η διαδικασία μέσα στην οποία καταθέτουν και να υπάρχει ένα πλαίσιο για να αισθάνονται πιο ασφαλή τα θύματα».

Η Ολυμπιονίκης κατέληξε σημειώνοντας το γεγονός ότι συχνά, στον χώρο του αθλητισμού, άνθρωποι που έχουν δεχθεί καταγγελίες επιστρέφουν ξανά στο χώρο όπου φέρονται να διέπραξαν τα αδικήματα.
Ιωάννα Παλιοσπύρου-Ρεβεγιόν με φίλες χωρίς τη μάσκα στο πρόσωπό της

2/1/2022

Το δικό της μήνυμα πέρασε η Ιωάννα Παλιοσπύρου μέσα από τις εορταστικές φωτογραφίες που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους και followers.

Η 35χρονη γυναίκα της οποίας η υπόθεση συγκλόνισε το πανελλήνιο 1,5 χρόνο πριν, προσπαθεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά της με την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που μας πέρασε να ήταν πολύ διαφορετική από την περσινή.

Όπως «πρόδωσαν» οι φωτογραφίες που ανήρτησε, η Ιωάννα πέρασε τις γιορτές παρέα με καλές της φίλες, χωρίς μάλιστα να φορά την προστατευτική μάσκα στο πρόσωπό της, νιώθοντας οικεία με τους κοντινούς της ανθρώπους. Φυσικά, η ίδια απέφυγε να δείξει το πρόσωπό της στον φωτογραφικό φακό –κάτι που έχει αποκαλύψει πως θα κάνει μόλις νιώσει ψυχολογικά έτοιμη– ωστόσο οι λήψεις προδίδουν τη μη ύπαρξη μάσκας.

Είναι φανερό πως η Ιωάννα δίνει τον καλύτερό της εαυτό προκειμένου να καταφέρει να πάρει πίσω τη ζωή της, με την εικόνα της να είναι πραγματικά… υπέρλαμπρη. Φορώντας ένα εvτυπωσιακό μίνι φόρεμα και γόβες, κέρδισε δεκάδες χιλιάδες likes, με τις ευχές για γρήγορη αποκατάσταση να μην έχουν τέλος.«Η ευχή μου για το 2022 είναι ΟΛΟΙ μας να βρεθούμε δίπλα σε κάποιον που το χρειάζεται και να βάλουμε το λιθαράκι μας για κάτι πιο όμορφο, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας μας.
“After all, all we have is each other”. Happy New Year 2022», έγραψε χαρακτηριστικά.