Επίθεση με μαχαίρι έξω από το Εφετείο Αθηνών22/3/2023Συναγερμός σήμανε στο Εφετείο Αθηνών, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε σε δύο άτομα. Το ένα εκ των δύο έχει δεχθεί χτύπημα με μαχαίρι.

 Ο τραυματίας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Οι αστυνομικές Αρχές εκτιμούν πως ενδεχομένως πρόκειται για επεισόδιο οπαδικής βίας, καθώς τη στιγμή της επίθεσης διεξαγόταν δίκη σχετικά με οπαδικό επεισόδιο.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις ενώ εκλήθη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβει τον τραυματία. Ωστόσο πριν αυτό φτάσει, ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών.


Σοβαρή καταγγελία του καθηγητή για τους σεισμικούς ελέγχους στα κτίρια: Γίνονται από απόσταση20/3/2023

Σε μια καταγγελία – βόμβα προχώρησε ο καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης.

Ακατάλληλα σχολικά κτίρια – Σήμα κινδύνου από τους επιστήμονες
 
Την ώρα που βρισκόμαστε ένα βήμα πριν αρχίσουν οι προσεισμικοί έλεγχοι σε 20.000 δημόσια κτίρια, έχοντας προτεραιότητα τα σχολεία και τα νοσοκομεία, ο κ. Καρύδης μιλώντας στο OPEN, είπε ότι «οι έλεγχοι πρέπει να γίνουν σωστά» καθώς υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι έλεγχοι γίνονται… από απόσταση.

Ο Καθηγητής Αντισεισμικών Κατασκευών κατήγγειλε ότι κάποιοι έλεγχοι γίνονταν έως τώρα ακόμη και από το γραφείο.

«Μακάρι σε ορισμένες περιπτώσεις να περνούσε κάποιος αρμόδιος για να κάνει επιτόπου έλεγχο σε ένα κτίριο. Πολλές φορές αυτό γίνεται από το… γραφείο. Δηλαδή, δίνουν στον ελεγκτή το έντυπο από την Υπηρεσία για να το υπογράψει και δεν πηγαίνει καν για έναν ενδελεχή έλεγχο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιώτης Καρύδης.

Ο ίδιος μίλησε για αβελτηρία καθώς όπως υποστήριξε, «λέει το κράτος να γίνει κάτι, αλλά τελικά πολλοί αποδέκτες δεν εφαρμόζουν όπως θα έπρεπε να εφαρμοστεί αυτή η οδηγία. Έτσι στην πράξη πολλοί έλεγχοι δεν γίνονται όπως θα έπρεπε να γίνουν».

Ο κ. Καρύδης πρόσθεσε ακόμη ότι «οι έλεγχοι στα δημόσια κτίρια έχουν αρχίσει από το 2000. Από τα 70.000- 80.000 κτίρια έχουν ελεγχθεί 20.000-25.000,δηλαδή περίπου το ¼ των κτιρίων. Με αυτούς τους ρυθμούς για να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι θα πρέπει να περάσουν 80 χρόνια!».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι έλεγχοι «έστω και αργά πρέπει να γίνουν και να αποδώσουν οπωσδήποτε, αρκεί να γίνουν σωστά, συστηματικά και με ενιαία βάση».

Όπως είπε, «οι έλεγχοι που θα γίνουν, δεν πρέπει να περιοριστούν μόνο στη φέρουσα κατασκευή αλλά και σε στοιχεία μη δομικής τρωτότητας που είναι και επιπλέον στοιχεία της καθημερινής ασφάλειας. Το βασικό είναι να ελεγχθούν στα σχολεία και οι οροφές που πέφτουν. Οι ελεγκτές με ένα κοντάρι πρέπει να ελέγξουν αν ο σοβάς είναι επικίνδυνος να πέσει στα κεφάλια των παιδιών».

Τα όσα υποστήριξε ο κ. Καρύδης δε, έρχονται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του enikos.gr για το ΕΠΑΛ Χαλκίδας, όπου αίθουσα έχει πάρει κλίση και είναι γεμάτη ρωγμές, ενώ και με έγγραφο του Δήμου απαγορεύεται η χρήση αιθουσών σε κτίρια του σχολικού συγκροτήματος.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν επισημάνει στους αρμοδίους την κακή κατάσταση που βρίσκεται ο χώρος, ενώ οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το enikos.gr, είναι ενδεικτικές του προβλήματος.Τέμπη: Τρία ακόμα πρόσωπο στο μικροσκόπιο – Επίθεση Ρουβίκωνα στην Hellenic train11/3/2023

Τρία ακόμα άτομα πέρα από τον σταθμάρχη μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Αρχών για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη.

Το πρώτο πρόσωπο είναι οι έμπειρος σταθμάρχης ο οποίος σύμφωνα με τον κατηγορούμενο σταθμάρχη έφυγε από το σταθμαρχείο της Λάρισας στις 22.20.

Το δεύτερο άτομο είναι ο εφεδρικός σταθμάρχης που φέρεται να έφυγε από το σταθμαρχείο στις 22.10, ενώ το τρίτο είναι ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που ήταν και υπεύθυνος για την έκδοση των βαρδιών την μοιραία νύχτα.


Και οι τρεις αναμένεται να κληθούν σύντομα να δώσουν εξηγήσεις καθώς τους έχει ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και των σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Στις έρευνες, θα συμβάλουν και οι δυο Εφέτες Ανακριτές που έχουν οριστεί και οι οποίοι θα αναλάβουν από εδώ και πέρα τις ανακρίσεις για την τραγωδία των Τεμπών. Επίσης, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει την περιουσιακή κατάσταση όσων εμπλέκονται σε συμβάσεις της τελευταίας 15ετίας για το σιδηροδρομικό δίκτυο.


«Η έρευνα πρέπει να γίνει γρήγορα αλλά όχι “άρπα – κόλλα”»


«Το σημαντικό είναι να γίνει γρήγορα η διαδικασία όχι όμως πρόχειρα. Γρήγορα μεν αλλά όχι άρπα κόλλα», είπε ο κ. Κούγιας.

Αδιαμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες καταθέσεις που εμπεριέχονται στον φάκελο της υπόθεσης είναι η κατάθεση του σταθμάρχη Παλαιοφάρσαλου, Γιώργου Ζήνδρου, καθώς είναι ο πρώτος άνθρωπος που έσπευσε στο σταθμαρχείο της Λάρισας αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα.

Ο 53χρονος, στην κατάθεση του στις 6 Μαρτίου, ενώπιον της ανακρίτριας έδωσε μια σαφή εικόνα των πραγμάτων. Μια ανατριχιαστική περιγραφή που αφορά στον αρχαιότερο σταθμάρχη, σε βάρος του οποίου έχει επίσης ασκηθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, ο οποίος αν και όφειλε να είναι στη θέση του και να επιτηρεί τον άπειρο 59χρονο, σηκώθηκε και έφυγε, αφήνοντας το σταθμαρχείο στην τύχη του με ολέθρια αποτελέσματα που οδήγησαν στο θάνατο 57 ανθρώπους.

«Όταν αναχώρησε το τρένο από το Παλαιοφάρσαλο, μίλησα με το σταθμάρχη Λάρισας. Ο Β.Σ είναι άπειρος και υπάρχει μια δυσκολία στην συνεργασία όταν υπάρχουν ανωμαλίες στην κυκλοφορία. Αφού μίλησα με τον Β.Σ μετά από λίγο κάλεσα τον Π. στο κινητό του περί ώρα 22:45 και τον ρώτησα που βρίσκεται και μου απάντησε ότι είχε φύγει. Και τον ρώτησα γιατί έφυγε και μου απάντησε «Πόσο να καθίσω; Αυτόν θα φυλάω;», δήλωσε ο κ. Ζήνδρος στο Πρώτο Θέμα.

Σε ερώτηση μάλιστα, της ανακρίτριας για το εάν ο προφυλακισμένος σταθμάρχης κοιτώντας τον ηλεκτρικό πίνακα ελέγχου θα μπορούσε να διαπιστώσει ότι το τρένο κινούνταν αντίθετα ο Γιώργος Ζήνδρος απάντησε θετικά.

Ένα από ερωτήματα για την τραγωδία στα Τέμπη είναι και το «μανιτάρι φωτιάς» που ξέσπασε αμέσως μετά τη σφοδρή σύγκρουση. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα», Κώστας Ντελέζος, ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ ότι το δίκτυο το οποίο τροφοδοτεί τα ηλεκτρικά τρένα με ρεύμα, έχει γραμμές 25.000 Βολτ. Μετά τη σύγκρουση, υπήρξαν υψηλά φορτία και αυτό σχημάτισε ένα τόξο φλόγας.

Λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ, περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν πέτρες και έσπασαν με βαριοπούλες τα τζάμια των γραφείων της Hellenic train στη Συγγρού.

Η αστυνομία προχώρησε σε 5 προσαγωγές ατόμων.MEGA TV

Ωρωπός: Σε αργία ο ένας από τους δύο που έπλεναν ηλικιωμένη με λάστιχο

6/3/2023

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Υγείας αναφορικά με τις εικόνες ντροπής στον Ωρωπό. Όπως σημειώνει, «αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του».

«Το άθλιο περιστατικό στον Ωρωπό δεν έχει σχέση με εργαζόμενους στο @YpYgGR, όπως λανθασμένα διακινούν κάποιοι.Οι συγκεκριμένοι δεν εργάζονται ούτε στο ΕΚΑΒ ούτε συνολικά στο Υγείας.Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές», είχε τονίσει νωρίτερα ο κ. Πλεύρης μέσω Twitter.Πάμε για κλειστά σχολεία νωρίτερα για Πάσχα 2023

22/2/2023

Μπορεί οι εκλογές 2023 να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, όμως φαίνεται ότι «κλειδώνει» η 9η Απριλίου. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε τα σχολεία θα κλείσουν μία ημέρα νωρίτερα για το Πάσχα.

 Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία που γίνονται εκλογικά κέντρα κλείνουν την Παρασκευή πριν και τη Δευτέρα μετά τις εκλογές. Φέτος, όμως, αν ανακοινωθεί τελικά η παραπάνω ημερομηνία, θα συμπέσει με την Μεγάλη Δευτέρα στις 10 Απριλίου. Επομένως, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 7 Απριλίου και έτσι θα κλείσουν νωρίτερα για τις διακοπές του Πάσχα, δηλαδή από την Πέμπτη.

Σημειώνεται ωστόσο ότι παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια θα λειτουργήσουν κανονικά όπως και στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες.


Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2023


Οι διακοπές των μαθητών το Πάσχα διαρκούν δύο εβδομάδες στα δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια.

Το 2023, η Κυριακή του Πάσχα 2023 γιορτάζεται την Κυριακή 16 Απριλίου 2023 για τους ορθόδοξους. Τα σχολεία κλείνουν για το Πάσχα 2023, την Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Συγκεκριμένα φέτος θα κλείσουν στις 7 Απριλίου 2023, ενώ αν γίνουν οι εκλογές στις 9 του μήνα, η τελευταία μέρα των μαθημάτων θα είναι η Πέμπτη 6 Απριλίου.


Τα σχολεία θα ανοίξουν πάλι μετά το Πάσχα, στις 24 Απριλίου 2023.


Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι 2023

Οι επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για το πρόγραμμα της νέας χρονιάς, έγιναν φυσικά από τον Σεπτέμβριο.Αναλυτικά, οι ημερομηνίες που θα κλείσουν τα σχολεία και θα αρχίσουν οι εξετάσεις είναι οι εξής:

Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023


Το τελευταίο μάθημα στα Γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μαΐου 2023. Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου.
Τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Πιο συγκεκριμένα όμως, στη Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις σταματούν στις 30 Μαΐου. Οι Α’ και Β΄ Λυκείου θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχολικές αργίες ορίζονται ως εξής:

Διακοπές Χριστουγέννων από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου
Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά
Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου

Κολωνός: Πέντε νέες συλλήψεις για τον βιασμό της 12χρονης – Ο δερματολόγος βίαζε την ανήλικη για 50 ευρώ

16/2/2023

Στην ανατριχιαστική υπόθεση του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, πραγματοποιήθηκαν έντε νέες συλλήψεις και μάλιστα ανθρώπων υπεράνω πάσης υποψίας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 65χρονος γιατρός, πατέρας 5 παιδιών, που κατηγορείται ότι βίαζε το κοριτσάκι ακόμη και μέσα στο ιατρείο του, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή με το σπίτι της.

Οι νέες συλλήψεις ανεβάζουν τον αριθμών όσων βίαζαν το 12χρονο κορίτσι στους 15, ενώ είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει και άλλος γύρος συλλήψεων.


Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης ο 65χρονος δερματολόγος A.M. που συνελήφθη από τους αστυνομικούς για το βιασμό της 12χρονης μαθήτριας από τα Σεπόλια.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων βρέθηκαν στο ιατρείο του και του πέρασαν χειροπέδες, μετά από ένταλμα του 33ου ανακριτικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, οδηγώντας τον στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Μαζί του, βρίσκονται υπό κράτηση άλλοι τέσσερις «πελάτες – βιαστές» του ανήλικου κοριτσιού, το οποίο εκμεταλλευόταν το κύκλωμα που είχε δημιουργήσει μέσω εφαρμογής ερωτικών γνωριμιών ο 53χρονος βασικός κατηγορούμενος. Η γειτονιά του Κολωνού όπου βρίσκεται το ιατρείο του δερματολόγου – αφροδισιολόγου έπεσε από τα σύννεφα, όταν το μεσημέρι της Τετάρτης αποκαλύφθηκε το όνομά του.

Άνθρωποι που εργάζονται εκεί και έβλεπαν καθημερινά το ιατρείο του δερματολόγου, δεν αντιλήφθηκαν σε καμία στιγμή την παρουσία των αστυνομικών της Ασφάλειας, αλλά και τη σύλληψη του 65χρονου γιατρού.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν εδώ και μήνες την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας με θύμα το 12χρονο κορίτσι από τα Σεπόλια, είχαν εντοπίσει τα ηλεκτρονικά ίχνη του δερματολόγου και τα ταυτοποίησαν με συνομιλίες στην πλατφόρμα του Blindchat.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 65χρονος δερματολόγος είχε συμφωνήσει με τον 53χρονο στο αντάλλαγμα των 50 ευρώ για το «ραντεβού» του με την 12χρονη. Αυτό που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι ο αριθμός των επαφών που είχε ο δερματολόγος με το ανήλικο κορίτσι, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είχε συναντηθεί πάνω από δύο φορές. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και ότι η 12χρονη τον είχε επισκεφθεί μαζί με τον αδελφό της στο ιατρείο του ως ασθενής.

Ο 65χρονος γιατρός μετά την προθεσμία που έλαβε, θα οδηγηθεί την Παρασκευή στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Πώς έφτασε η αστυνομία στις 5 συλλήψεις


Σύμφωνα με τη δικηγόρο της μητέρας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου το ανήλικο κορίτσι είχε αναγνωρίσει τους συγκεκριμένους ανθρώπους όταν κατέθεσε για τελευταία φορά στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλλήψεις δεν θα περιοριστούν στις πέντε που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες.

Η 12χρονη φέρεται να έχει αναγνωρίσει και άλλα άτομα από τη λίστα των επαφών που έχουν δημιουργήσει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, αναζητώντας τα ίχνη των προφίλ που συνομιλούσε ο 53χρονος.

Πέρα από την αναγνώριση υπόπτων η 12χρονη όταν βρέθηκε στην Αθήνα, στις 3 Φεβρουαρίου, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και τη μητέρα της στις φυλακές, καθώς είχαν αρκετούς μήνες να συναντηθούν.


Κολωνός: Και άλλες συλλήψεις για τον βιασμό της 12χρονης - Δερματολόγος τη βίαζε στο ιατρείο15/2/2023

Την εκδοχή να οδηγούσε την 12χρονη στο ιατρείο του στο κέντρο της Αθήνας εξετάζουν οι Αρχές, μετά τη σύλληψη δερματολόγου για τη φρικώδη υπόθεση βιασμού και μαστροπείας με θύμα την ανήλικη στον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, η 12χρονη είχε καταθέσει ότι μεταξύ των αντρών που είχε συναντήσει ήταν ένας γιατρός, ο οποίος την είχε οδηγήσει στο ιατρείο του, όπου ασέλγησε σε βάρος της.

Η Αστυνομία προχώρησε συνολικά σε πέντε συλλήψεις. Οι τρεις από τους πέντε συλληφθέντες εντοπίστηκαν στην περιοχή του Κολωνού, ο τέταρτος στην περιοχή των Σπάτων και ο πέμπτος στον Πειραιά. Πρόκειται για δύο υπηκόους Πακιστάν, 50 και 23 χρονών, και τρεις Έλληνες 65, 49 και 44 χρόνων.

 Οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί από το 33ο Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών για «γενετήσιες πράξεις με ανήλικη συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση».
Από την έρευνα της Αστυνομίας οι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες που συναντήθηκαν περισσότερες από μία φορές με την 12χρονη ανήλικη και προέβησαν σε γενετήσιες πράξεις μαζί της έναντι αμοιβής. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα Τετάρτη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και στη συνέχεια στον αρμόδιο Ανακριτή.Συγκλόνισαν οι γονείς του Τουρούτσικα: Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας - Αθάνατος!

2/2/2023

Σε κλίμα βαθειά οδύνης τελέστηκε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, στην Τρίπολη, η εξόδιος ακολουθία, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, του υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 29 ετών, εκτελώντας το καθήκον του.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Επίσης, παρόντες ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας,

Νίκος Παναγιωτόπουλος

, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας,

Νίκος Χαρδαλιάς

, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός

Κωνσταντίνος Φλώρος

, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι)

Θεμιστοκλής Μπουρολιάς

, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος

Άγγελος Χουδελούδης

, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος

Ιωάννης Δρυμούσης

ΠΝ, πλήθος βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και απόστρατοι και εν ενέργεια αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.


Τραγικός επίλογος: Νεκρός και ο κυβερνήτης του Phantom, Ευστάθιος Τσιπλακίδης


1/2/2023

Δυστυχώς, τα χειρότερα σενάρια επιβεβαιώθηκαν. Ο Σμηναγός, Ευστάθος Τσιτλακίδης εντοπίστηκε νεκρός, με τις έρευνες για τον εντοπισμό να σταματούν το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά από τρεις ημέρες αγωνίας.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε πως από την τριήμερη συγκέντρωση και η ανάλυση ευρυμάτων, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Σμηναγού.

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας - διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του».
Υπενθυμίζεται πως για τρεις συνεχόμενες ημέρες οι Αρχές με πλωτά και εναέρια μέσα σάρωναν τον Κυπαρισσιακό κόλπο για να εντοπίσουν τον αγνοούμενο κυβερνήτη και το κουφάρι του μοιραίου Phantom.

Αν και οι ελπίδες, όσο περνούσαν οι ώρες, εξανεμίζονταν, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονταν με την ίδια ένταση. Δύτες, υποβρύχιο ρομπότ, αλλά και απλοί ψαράδες «χτένιζαν» τα νερά του Κυπαρισσιακού Κόλπου.

Το βάθος της θάλασσας φτάνει έως και τα 1000 μέτρα, ενώ η μορφολογία του βυθού παρουσιάζει μια χαράδρα μήκους άνω των 100 μέτρων.
Και τις τρεις ημέρες των ερευνών, στη γενέτειρά του στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας, οι γονείς του 30χρονου αεροπόρου περίμεναν να μάθουν για την τύχη του παιδιού τους. Τα νέα έφτασαν σήμερα και σκόρπισαν τη λύπη σε όλη την τοπική κοινωνία.Αύριο η κηδεία του υποσμηναγού
Το απόγευμα της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά τη συντριβή του F-4 είχε εντοπιστεί η σορός του 29χρονου συγκυβερνήτη Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Η κηδεία του άτυχου πιλότου θα γίνει αύριο, Πέμπτη.

Λόγω του τραγικού περιστατικού, από τη Δευτέρα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023 κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις τριήμερο στρατιωτικό πένθος με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Συγκλονίζει ο πατέρας του νεκρού υποσμηναγού: Μου έλεγε δεν με ενδιαφέρει αν πεθάνω

31/1/2023

 Συντετριμμένος από τον θάνατο του γιου του, υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα είναι ο πατέρας του, ο οποίος μίλησε για το ήθος και την αγάπη του για την πατρίδα και τη δουλειά του.

«Το παιδί αγαπούσε πολύ τη δουλειά του. Τελευταία ημέρα που τον είδα - είχα να τον δω πέντε μήνες - μου λέει “όλα καλά”, του λέω “πρόσεξε γιατί ο Ερντογάν είναι ύπουλος”. Όχι μου λέει, “έχουμε σχέδιο να αντιμετωπίσουμε τα πάντα”. Μου είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν τον ενδιέφερε αν ζήσει ή αν πεθάνει», είπε βουρκωμένος μιλώντας στο Action24 ο πατέρας του, Κώστας Τουρουτσίκας.

Όπως λέει ο πατέρες του 29χρονου υποσμηναγού «το όνειρό του ήταν μόνο η πατρίδα, δεν τον ενδιέφεραν, ούτε τα χρήματα, ούτε τίποτα. Αγαπούσε πολύ την πατρίδα. Ηταν ταμένος στο να γίνει πιλότος».

Η οικογένεια βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, όπως αναφέρει και εκείνος και η σύζυγός του, αλλά και τα δυο αδέρφια του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ, δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία.
«Η μητέρα του δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον. Τα αδέρφια του είναι σε κατάσταση σοκ. Ήταν πολύ αγαπημένα», είπε.

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής μαθητή που γύριζε από το σχολείο

25/1/2023

Μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού κατήγγειλε στην Αστυνομία απόπειρα αρπαγής του από άγνωστο άτομο την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο μαθητής κινούνταν με τα πόδια από το σχολείο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Ντεπώ, προς το σπίτι του. Λίγο πριν φτάσει στο σπίτι του τον πλησίασε ένα ασημί αυτοκίνητο με τρία άτομα και σταμάτησε μερικά μέτρα πίσω του. Ένας από τους επιβαίνοντες βγήκε από το αυτοκίνητο και ακολούθησε τον 11χρονο.

Ο μαθητής φοβήθηκε και έτρεξε προς έναν ηλικιωμένο κύριο που βρισκόταν στο σημείο, ζητώντας βοήθεια. Το ύποπτο άτομο επέστρεψε στο αυτοκίνητό και αποχώρησε.

Ο μαθητής ενημέρωσε τους γονείς του και εκείνοι με τη σειρά τους ειδοποίησαν το 100. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό για να διερευνήσει την καταγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο ανήλικός είπε στους αστυνομικούς ότι το ύποπτο άτομο δεν του μίλησε αλλά περπατούσε από πίσω του σε απόσταση 6 με 7 μέτρα. Επίσης, ανέφερε ότι το άτομο αυτό δεν έτρεξε ούτε όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο ούτε όταν επέστρεψε σε αυτό.

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη ανησυχία της διεύθυνσης του δημοτικού σχολείου, στο οποίο πηγαίνει ο 11χρονος και για τον λόγο αυτό ενημερώθηκαν σχετικά οι γονείς των μαθητών.Τουρισμός για όλους: Πότε θα γίνει η κλήρωση για τα voucher χειμερινών διακοπών

24/1/2023

Στις 30 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» που αφορά 125.000 άυλες ψηφιακές κάρτες «voucher», για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Greece does have a winter».

Η νέα κλήρωση αναμένεται να μοιράσει voucher αξίας 150 ευρώ, ενώ ειδικά για όσους επιλέξους ως προορισμό το νησί της Σάμου, το voucher φτάνει τα 300 ευρώ.

Δικαιούχοι θα είναι όσοι είχαν κάνει ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα Vouchers.gov.gr το προηγούμενο καλοκαίρι. Στην ίδια ιστοσελίδα θα αναρτηθούν και οι οριστικοί πίνακες με τα αποτελέσματα της νέας κλήρωσης.


Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

,

Όσοι δικαιούχοι του προγράμματος κληρωθούν την 30η Ιανουαρίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι 30/6/2023.

Παράλληλα κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο Πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου. Από τη στιγμή όμως που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής χωρίς χρήση τεχνολογίας NFC.ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα.

Επίσης πρέπει να γνωρίζουν ότι η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα είναι ατομική και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2023. Σε ό,τι αφορά τυχόν περιορισμούς, τονίζεται ότι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του ψηφιακής επιταγής.

Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ (ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ). Δεν υπάρχει, επίσης, κάποιος γεωγραφικός περιορισμός, καθώς στο Πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.


Κλείδωσε για τις 4 και 5 Μαρτίου ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ
13/1/2023

Κλείδωσε για τον Μάρτιο η ημερομηνία διεξαγωγής του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr από το υπουργείο Εσωτερικών, το ΑΣΕΠ έχει κυκλώσει στο ημερολόγιο ως πιθανότερη ημερομηνία για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου.

Γεγονός αποτελεί το ότι οι διαδικασίες που απαιτούνται για την διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού «κυλούν ρολόι» και το ΑΣΕΠ έχει «ανάψει στο κόκκινο τις μηχανές» για να είναι όλα έτοιμα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του proson.gr, το ΑΣΕΠ, σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας, έχει ήδη βρει τα περίπου 500 εξεταστικά κέντρα που θα «φιλοξενήσουν» τους διαγωνιζόμενους. Οι αίθουσες που θα διαγωνιστούν οι περίπου 108.000 υποψήφιοι, βρίσκονται σε λύκεια όλης της χώρας που κατά βάση χρησιμοποιούνται και στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτή τη στιγμή το ΑΣΕΠ «χτενίζει» τα εξεταστικά κέντρα για να διαπιστώσει αν πληρούν όλα τα κριτήρια ώστε να διεξαχθεί ο διαγωνισμός με ασφάλεια.

Αξίζει όμως να σημειωθεί πως τα αρμόδια στελέχη της Αρχής έχουν προβλέψει και το τι θα γίνει στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά στην όλη διαδικασία της προετοιμασίας του διαγωνισμού. Είναι εξάλλου η πρώτη φορά που το ΑΣΕΠ καλείται να διοργανώσει γραπτό διαγωνισμό σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Στην περίπτωση λοιπόν αυτή, το ΑΣΕΠ θα είναι σε ετοιμότητα για να «δράσει» και να λύσει τα όποια πρόβλημα και τελικά να μεταφέρει τον διαγωνισμό μόλις μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου.
Σε κάθε περίπτωση, οι 107.957 υποψήφιοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα πρέπει να αρχίσουν να ετοιμάζονται καθώς μας χωρίζουν πλέον λιγότερο από δύο μήνες από την διεξαγωγή του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.

Το ενδεχόμενο των εκλογών (ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!)


Kαθημερινά πολλά ερωτήματα από υποψήφιους που αναρωτιούνται το αν θα αναβληθεί ο γραπτός διαγωνισμός λόγω των αναμενόμενων βουλευτικών εκλογών του 2023, καθώς είναι γνωστό πως από την στιγμή που θα προκηρυχθούν οι εκλογές, θα «παγώσει» κάθε διαδικασία πρόσληψης στο δημόσιο.

Ωστόσο, πηγές του ΑΣΕΠ και του υπουργείου αναφέρουν πως οι εκλογές δεν πρόκειται να επηρεάσουν τον διαγωνισμό. Εξάλλου, όλα τα σενάρια δείχνουν πως η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών έχει «κλειδώσει» για την δεύτερη Κυριακή του Απριλίου. Με βάση αυτή το σενάριο δεν φαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα στη διεξαγωγή του διαγωνισμού καθώς και τα δύο Σαββατοκύριακα που έχει «κυκλώσει» το ΑΣΕΠ προηγούνται κατά περίπου 4 εβδομάδες.

Μυτιλήνη: «Κίτρινα» 9 σπίτια στην περιοχή Μολύβου – Συνεχίζονται οι αυτοψίες

10/1/2023

Εννέα σπίτια στην περιοχή του Μολύβου, σε σύνολο 46 που εμφάνισαν προβλήματα από τον σεισμό της 7ης Ιανουαρίου, χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα» δηλαδή τέτοια που χρειάζονται επισκευή, την πρώτη ημέρα των αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια μηχανικών της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ.

Οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ που βρίσκονται στη Λέσβο από τη Δευτέρα, θα συνεχιστούν σήμερα, σε κτίσματα στα χωριά Λεπέτυμνος, ‘Αργενος και Πελόπη, ενώ παράλληλα δύο συνεργεία των μηχανικών του Δήμου Δυτικής Λέσβου, συνεχίζουν τις δικές τους αυτοψίες σε κτίσματα και σε σχολικά και άλλα δημόσια κτήρια σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Bόλτα χαράς με ταξί στη στολισμένη Αθήνα για φιλοξενούμενους του Γηροκομείου Αθηνών και μέλη των Λεσχών Φιλίας


4/1/2023

Μία πρωτότυπη βραδινή βόλτα στη στολισμένη Αθήνα, διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων για τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Αθηνών και για μέλη των Λεσχών Φιλίας του δήμου.

Περισσότεροι από 120 άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν την ευχέρεια να βγουν έξω, να μετακινηθούν και να διασκεδάσουν, περιηγήθηκαν με ταξί στους δρόμους της γιορτινής πόλης και θαύμασαν από κοντά τη φωταγωγημένη Αθήνα. Η πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.) και τη διαδικτυακή εκπομπή «ΤΑΞΙΝΟΜΟΙ», έδωσε τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας να απολαύσουν -αυτές τις πρώτες μέρες του χρόνου- μια ξεχωριστή βόλτα που τούς έκανε να αισθανθούν χαρά και αισιοδοξία.


Στη δράση συμμετείχαν αφιλοκερδώς περισσότεροι από 70 οδηγοί ταξί, οι οποίοι παρέλαβαν τους συμμετέχοντες από τρία διαφορετικά σημεία και τούς μετέφεραν στη στολισμένη Αθήνα, περνώντας από κεντρικούς δρόμους της πόλης όπως τη Βασιλίσσης Σοφίας, την Πανεπιστημίου, την πλατεία Ομονοίας, τη Σταδίου και καταλήγοντας στη λαμπερή πλατεία Συντάγματος. 

Μέσα από την άνεση του ταξί, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τη διαδρομή, που καθ’ όλη τη διάρκειά της συνόδευαν μοτοσικλετιστές της δημοτικής αστυνομίας της Αθήνας.


Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Κατερίνα Γκαγκάκη, σε δήλωσή της τόνισε: «Είναι γεγονός ότι φέτος η στολισμένη Αθήνα έκλεψε την παράσταση. 

Η λάμψη και η χαρά της, ανήκουν, όμως, σε όλους και όχι μόνο σε όσους έχουμε την ευκαιρία να την απολαμβάνουμε καθημερινά πηγαίνοντας στις δουλειές μας ή για βόλτα με την οικογένειά μας. Σήμερα λοιπόν γίναμε μία αγκαλιά και φέραμε τη ζεστασιά και την αισιοδοξία της λαμπερής πόλης σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τη σκέψη, την αγάπη μας, τη φροντίδα και τον σεβασμό μας. Στους ανθρώπους που μάς μεγάλωσαν».


Ο Δήμος Αθηναίων, αυτές τις ημέρες, βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στους ανθρώπους τους οποίους στηρίζει, φροντίζει και ενδυναμώνει όλο το χρόνο με τις δράσεις και τις υπηρεσίες του. Στόχος είναι, κάθε μέρα του χρόνου, να συνεχίσει να προσφέρει μία όλο και πιο μεγάλη αγκαλιά, μία “ομπρέλα” προστασίας σε όλες τις ευάλωτες ομάδες και φυσικά και στους ηλικιωμένους.


Εθνική Οδός: Κλειστή στο ύψος του Αυλώνα μετά από μεγάλη καραμπόλα φορτηγών και αυτοκινήτων3/1/2023

Καραμπόλα με περισσότερα από δέκα οχήματα, λόγω της ομίχλης που επικρατεί, σημειώθηκε στο 53χλμ στην Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Αυλώνα.

 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες συγκρούστηκαν εννέα αυτοκίνητα και τέσσερις νταλίκες, ενώ έχουν τραυματιστεί ελαφρά δύο άτομα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία η καραμπόλα σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί.


 Νωρίτερα δε, στις 08:30 άλλη μια καραμπόλα σημειώθηκε στο ρεύμα προς Λαμία, εκεί όπου συγκρούστηκαν έξι οχήματα και πάλι εξαιτίας της ομίχλης.

Το ρεύμα προς Λαμία είναι ανοιχτό, με την κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά.

 


Στο ρεύμα προς Αθήνα έχουμε εκτροπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο των Οινοφύτων. Κατά τις τελευταίες πληροφορίες σε λίγη ώρα αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.


Αλεξανδρούπολη: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από ανατροπή φορτηγού με παράνομους μετανάστες

2/1/2023
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός δυστυχήματος που συνέβη σε όχημα, που μετέφερε παράνομους μετανάστες, που ανατράπηκε στο οδόστρωμα της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής.

Η ανατροπή του Ι.Χ.Φ. οχήματος έγινε υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Το όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς χθες το πρωί. Μέσα στο φορτηγό βρέθηκε ο νεκρός άντρας, ενώ έξω βρίσκονταν 15 μετανάστες, εκ των οποίων οι τρεις τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ο οδηγός αναζητείται από τις αρχές, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

Χειροπέδες σε δύο αδέλφια για φθορές σε ΑΤΜ και βιτρίνες στη Θεσσαλονίκη

29/12/2022

Δύο άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία για φθορές σε δύο ΑΤΜ τραπεζών και τρεις βιτρίνες καταστημάτων, με τη χρήση βαριοπούλας, χθες το βράδυ, στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για δύο αδέλφια 29 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για φθορές και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν τσάντες, εντός των οποίων υπήρχαν μαύρες κουκούλες τύπου full face, μαύρα μπουφάν με ενσωματωμένες κουκούλες (πέραν των μπουφάν που ήδη φορούσαν), γάντια μοτοσικλέτας και μία βαριοπούλα, η λαβή της οποίας ήταν τυλιγμένη με σακούλα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: Σε ψυχιατρική κλινική ο 29χρονος που σκότωσε την 60χρονη μητέρα του


22/12/2022

Έγκλειστος σε ψυχιατρική κλινική θα παραμείνει ο 29χρονος που σκότωσε χθες την 60χρονη μητέρα του μέσα στο σπίτι της.

Ο 29χρονος που με εντολή εισαγγελέα εξετάστηκε από ψυχιάτρους διαπιστώθηκε πως έχει ψυχολογικά προβλήματα και σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα λάμβανε και αγωγή

Άνδρες της αστυνομίας και διασώστςε του ΕΚΑΒ όταν μπήκαν στο διαμέρισμα βρήκαν τον 29χρονο δράστη αμίλητο να κάθεται σε μία καρέκλα τίποτα δεν πρόδιδε στην αρχή ότι λίγο αργότερα θα ομολογούσε τη δολοφονία της μητέρας του

Ο 29χρονος δράστης έμενε μόνος του το τελευταίο διάστημα και επισκεπτόταν σπάνια τη μητέρα του. οι γείτονες κάνουν λόγο για μία ήσυχη οικογένεια που ποτέ δεν έδωσε δικαίωμα. Εκτός από το τελευταίο βράδυ που ακούστηκαν φωνές.

Σε βάρος του 29χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και νοσηλεύεται φρουρούμενοςΘεσσαλονίκη: 29χρονος σκότωσε τη μητέρα του με κουζινομάχαιρο μετά από καυγά

22/12/2022

Νεκρή εντοπίστηκε 60χρονη γυναίκα από αστυνομικούς στο διαμέρισμά της στην Καλαμαριά Θεσσαλονικης. Η αστυνομία μετέβη στο σημείο, μετά από κλήση που δέχθηκε για επεισόδιο, μετά τις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος γιος του θύματος, φέρεται να κατακρεούργησε την άτυχη γυναίκα με ένα κουζινομάχαιρο. Το άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε, όταν οι γείτονες άκουσαν τις κραυγές της άτυχης γυναίκας και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα τόσο στο σώμα της άτυχης γυναίκας με τα θανάσιμα τραύματα από μαχαίρι, όσο και ο εντοπισμός του φονικού όπλου, έδωσαν νέα διάσταση στο σοκαριστικό έγκλημα.

Σημειώνεται ότι ο 29χρονος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά θέματα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως ζούσε μαζί με τη μητέρα του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο καθ’ ομολογία δράστης το πρωί της Πέμπτης θα οδηγηθεί για ψυχιατρική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι σε θέμα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα.


Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη Νέα Σμύρνη- Ασύλληπτος ο δράστης

19/12/2022

Ο άγνωστος δράστης δεν δίστασε να ανοίξει πυρ σε καφετέρια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, η οποία μάλιστα ήταν γεμάτη από κόσμο.

Από τις σφαίρες του έπεσαν νεκροί δύο Αλβανοί.

Από τα πυρά του ασύλληπτου ακόμα δράστη τραυματίστηκε και μια γυναίκα 31 ετών η οποία μεταφέρθηκε, ευτυχώς χωρίς να απειλείται η ζωή της, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου νοσηλεύεται.

Τα θύματα ήταν 41 και 44 ετών.


Ο 41χρονος Αλβανός δέχθηκε δύο σφαίρες στο κεφάλι και άφησε επιτόπου την τελευταία του πνοή ενώ ο 44χρονος πυροβολήθηκε μία φορά στο στήθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα από τα δύο θύματα ήταν γνωστός μπράβος ο οποίος δρούσε στην περιοχή και είχε το ρόλο του «εισπράκτορα» σε κύκλωμα που πουλά προστασία στα μαγαζιά της πλατείας.Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο Γιάννης Διακογιάννης δημοσιογράφος, συγγραφέας, ραδιο-σχολιαστής 

13/12/2022

έθανε σε ηλικία 91 ετών ο Γιάννης Διακογιάννης δημοσιογράφος, συγγραφέας, ραδιο-σχολιαστής και παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών της τηλεόρασης. Υπήρξε η θρυλική αθλητική φωνή της ΕΡΤ.

Από πολλούς θεωρείτο ως ο κορυφαίος του είδους, λόγω των μεγάλων γνώσεών του πάνω στον κλασικό αθλητισμό αλλά και το ποδόσφαιρο, την εμβρίθεια στον τρόπο μετάδοσης και τη γλαφυρότητα του ύφους του.

Γεννήθηκε στη Αθήνα όπου και ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από την εφηβική ηλικία, με ιδιαίτερη αδυναμία στον στίβο. Σπούδασε μουσική στη Γαλλία, όμως τελικά τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Κάλυψε με ανταποκρίσεις του πάρα πολλές κορυφαίες διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων Παγκόσμια Κύπελλα ποδοσφαίρου (ξεκινώντας από αυτό του 1954 στην Ελβετία και τερματίζοντας με αυτό του 1998 στη Γαλλία), διεθνείς αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου, τελικούς αγώνες διασυλλογικών ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων (όπως του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 μεταξύ Άγιαξ και Παναθηναϊκού) και άλλα. Το 2004 υπήρξε σχολιαστής στους αγώνες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όταν και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε το τρόπαιο.


Από το Σεπτέμβριο του 1966 έως το 1983 ήταν ο βασικός παρουσιαστής της εβδομαδιαίας αθλητικής τηλεοπτικής εκπομπής «Αθλητική Κυριακή» (αρχικά «Αθλητικά Νέα»), ενώ το Σεπτέμβριο του 1969 είχε παρουσιάσει το 9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού, που διεξήχθη στο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και αποτέλεσε την πρώτη μετάδοση αγώνων στίβου από ελληνικό τηλεοπτικό συνεργείο.

Εργάσθηκε επίσης σε ιδιωτικό κέντρο αθλητικού ρεπορτάζ, ως καθηγητής δημοσιογραφίας. Από τα έργα του ξεχωρίζουν το τετράτομο «100 Χρόνια Ποδόσφαιρο» (Μίλητος, 2006), το «60 Χρόνια Μουντιάλ» (Λιβάνης, 1990), το «Οι Μεγάλες Μορφές του Αθλητισμού» (Κάκτος, 1979) κ.α. Ήταν, ακόμη, παραγωγός μουσικών ραδιοφωνικών εκπομπών. Κόρη του (υιοθετημένη) ήταν η δημοσιογράφος Ρίκα Βαγιάνη.

Υπήρξε ο πρώτος που τιμήθηκε για την εν γένει προσφορά του με το βραβείο «Ελένη Βλάχου» το 2003, ως δημοσιογράφος των «Νέων». Αποτελεί πιθανότατα τον μοναδικό Έλληνα αθλητικό δημοσιογράφο του οποίου το επώνυμο περιλήφθηκε σε στίχο τραγουδιού, συγκεκριμένα στο «Αρχίζει το ματς» σύνθεσης και εκτέλεσης του Λουκιανού Κηλαηδόνη το 1979.

Τον Ιανουάριο του 2017 ο Διακογιάννης παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημόσια ότι είναι οπαδός του Παναθηναϊκού, σε εκδήλωση του Δήμου Βύρωνα για την παρουσίαση του βιβλίου του παλαιού ποδοσφαιριστή Δημήτρη Θεοφάνη. Ο Διακογιάννης δήλωσε: «Παναθηναϊκός είμαι, Αθηναίος είμαι, Παναθηναϊκός είμαι. Έχω γνωρίσει τον Απόστολο Νικολαΐδη».

ertnews.gr

Έκρηξη στον Κολωνό σε αποθήκη διανομής καπνικών

12/12/2022

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας σε αποθήκη διανομής καπνικών ειδών, επί της οδού Ηρούς στον Κολωνό, σύμφωνα με πληροφορίες.


Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που προκάλεσε πολλές υλικές ζημιές σε παρακείμενα κτίρια.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τα αίτια της έκρηξης.

Φωτιά στο Μάτι: Φωτογραφίες των θυμάτων στα έδρανα του δικαστηρίου - Αφήστε μας να δείξουμε τον πόνο μας

8/12/2022

Τις φωτογραφίες θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ακουμπισμένες σε θέσεις του ακροατηρίου, είδε το δικαστήριο που δικάζει τους κατηγορούμενους για την τραγωδία, όταν ανέβηκε στην έδρα για την έναρξη της σημερινής δικασίμου.

 Η πρόεδρος, ενοχλημένη, είπε προς τους συγγενείς θυμάτων που είχαν τοποθετήσει τις φωτογραφίες πως «Έχω γνώση και επίγνωση τι δικάζουμε» και ρώτησε «Θέλω να ξέρω γιατί έχετε βάλει φωτογραφίες των θυμάτων στα έδρανα;».

Την απάντηση έσπευσε να δώσει συνήγορος από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής, ο οποίος είπε: «Συγγνώμη κυρία πρόεδρε, γιατί έτσι θέλουν. Απαγορεύεται;», την ίδια στιγμή που κάποιος από το ακροατήριο ακούστηκε να λέει «για να ραγίσουν οι πέτρες».

Η πρόεδρος ρώτησε αν η κίνηση αποσκοπεί στο να είναι φορτισμένο το κλίμα της δίκης, με παριστάμενο στις θέσεις του κοινού να της απαντά πως «4,5 χρόνια είναι φορτισμένο το κλίμα. Κυρία πρόεδρε σεβόμαστε το δικαστήριο σας, σεβαστείτε κι εσείς τον πόνο μας», ενώ άλλος την ρώτησε αν θεωρεί προσβλητική την τοποθέτηση των φωτογραφιών.

Η Πρόεδρος απάντησε «Όχι» και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Ακροατήριο: Θα φανεί στο τέλος.

Πρόεδρος: Δε θέλω να ακούω το «θα φανεί». Θα δικάσουμε σε κλίμα ψυχραιμίας.

Αν και από την πλευρά της υπεράσπισης ζητήθηκε να αποσυρθούν οι φωτογραφίες, η πρόεδρος δεν έδωσε επιπλέον έκταση στην κίνηση των συγγενών: «Ας το αφήσουμε κύριε συνήγορε», είπε κλείνοντας την συζήτηση

Ακροατήριο: Τότε αφήστε μας να δείξουμε τον πόνο μας.
Πρόεδρος: Δεν θέλω να έχει κανένας καμία αγωνία ότι δεν έχει καταλάβει το δικαστήριο.


Ελεύθερος με όρους 39χρονος που είχε φωτό της 12χρονης -Κατηγορείται για παιδική πορνογραφία
23/11/2022

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 5 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στην 33η τακτική ανακρίτρια ο 39χρονος, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή πορνογραφικού υλικού της 12χρονης από τον Κολωνό.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της πληροφορικής είχε κληθεί σε απολογία για το κακούργημα της πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς είχαν εντοπιστεί στην κατοχή του φωτογραφίες του κοριτσιού.

Τι υποστήριξε ο 39χρονος στην απολογία του

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος αρνήθηκε την κατηγορία και φέρεται να υποστήριξε ότι μέσω της εφαρμογής viber, από ενα προφίλ με γυναικείο όνομα, το οποίο δεν ήταν της 12χρονης, του εστάλησαν φωτογραφίες. Όπως είπε, επειδή κάτι υποψιάστηκε, ζητούσε επίμονα να αποσαφηνιστεί η ηλικία της κοπέλας, διότι η ίδια είχε αναφέρει ότι ήταν 17 ετων και ζήτησε τις φωτογραφίες για να ταυτοποιησει το πρόσωπό με το οποίο μιλάει και την ηλικία του.

Χαλκιδική: Εντοπίστηκε απανθρακωμένη η 31χρονη που αγνοείτο. Η επιστολή που άφησε


22/11/2022Η 31χρονη Μαριάννα βρέθηκε χθες νεκρή σε υπό ανέγερση μονοκατοικία στον Γαλαρινό στη Χαλκιδική. Δύο μέλη της ΟΦΚΑΘ μαζί με την 34χρονη φίλη της, η οποία την φιλοξενούσε στο σπίτι της, την εντόπισαν. Αντίκρισαν μία απανθρακωμένη σορό. Τα ρούχα όμως και τα τατουάζ, έδειχναν ότι ήταν η φίλη της, που έψαχνε με τόση αγωνία.

Η 31χρονη φέρεται να έπεσε από τον δεύτερο όροφο στη βεράντα του πρώτου. Στη μονοκατοικία βρέθηκε ένας καμένος όγκος πλαστικών καλωδίων, ένας λιωμένος αναπτήρας και ένα κινητό το οποίο είχε καταστραφεί από τις φλόγες.  

Βρέθηκε ακόμα ένα πλαστικό δοχείο το οποίο εικάζεται ότι περιείχε το εύφλεκτο υγρό.
Τι βρήκε η Αστυνομία στο συρτάρι της Μαριάννας
Πληροφορίες που μετέδιδε νωρίτερα το thestival.gr ανέφεραν πως η 31χρονη έφυγε χωρίς να πάρει μαζί της τα προσωπικά της αντικείμενα. Πήρε μαζί της μόνο το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο όμως ήταν κλειστό. Άφησε στην εξωτερική πλευρά της εισόδου το κλειδί που της είχε δώσει η φίλη της για να μπαινοβγαίνει στο σπίτι. Στο τραπέζι του σπιτιού υπήρχε ένα ποτήρι με λίγο ουίσκι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας, στο σπίτι που διέμενε η 31χρονη δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα της ίδιας, το οποίο να αναφέρει τους λόγους της εξαφάνισής της. Ωστόσο, η Αστυνομία βρήκε στο συρτάρι της Μαριάννας μια επιστολή που συνέταξε η ίδια πριν από τρεις εβδομάδες. Η επιστολή έχει τη μορφή ερωτικής εξομολόγησης και απευθύνεται σε άτομο με το οποίο η 31χρονη είχε δεσμό. Οι αρχές εκτιμούν ότι η εξαφάνιση της 31χρονης οφείλεται σε ερωτική απογοήτευση.