ΔΥΠΑ: Δωρεάν κάρτα εκπτώσεων σε 116.000 νέους – Οι δικαιούχοι προσφορών σε δεκάδες σε προϊόντα και υπηρεσίες

15/11/2022

Η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) προσφέρει δωρεάν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων σε 116.000 δικαιούχους. Πρόκειται για εκπτωτική κάρτα, που προσφέρει μία σειρά από εκπτώσεις σε νέους έως 30 ετών.

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας Γιώργου Βούτσινου, του Διοικητή ΔΥΠΑ Σπύρου Πρωτοψάλτη και του Προέδρου ΙΝΕΔΙΒΙΜ Κώστα Δέρβου.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Η συνολική δαπάνη αναμένεται να ανέλθει στα 700.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τη ΔΥΠΑ για τους πρώτους 116.666 νέους που θα υποβάλουν αίτηση.

Κάντε την αίτησή σας πατώντας ΕΔΩ.

Η κάρτα θα παραλαμβάνεται α) σε 146 καταστήματα της Vodafone που συνεργάζονται για αυτό το σκοπό με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και β) στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων σε Αθήνα (Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος) και Θεσσαλονίκη (Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Α’ προβλήτα, Κτίριο Γραφείων ΟΛΘ Δημόσιας Αρχής Λιμένων).

Στη δωρεάν χορήγηση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Στη δωρεάν χορήγηση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων σε περισσότερους από 116.000 νέους προχωρούν η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου.

«Με σχέδιο οι νέες και οι νέοι μας βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών μας», υπογραμμίζει.

 
Οι δικαιούχοι
Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων απευθύνεται σε νέους ηλικίας 13 έως 30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και προϊόντα, στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 37 χώρες της Ευρώπης. Οι κάτοχοι της κάρτας απολαμβάνουν εκπτώσεις και προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες σε τομείς όπως εκπαίδευση, τουρισμό, μεταφορές, πολιτισμό, υγεία, αθλητισμό, διασκέδαση, εστίαση, τηλεφωνία κ.α.

Σχεδόν 6 εκατομμύρια νέοι σε όλη την Ευρώπη είναι κάτοχοι της κάρτας, με πρόσβαση σε περισσότερες από 43.500 προσφορές, ενώ στην Ελλάδα συμμετέχουν 378 επιχειρήσεις και φορείς στο πρόγραμμα.

Οι συνεργάτες αυτοί καλύπτουν πολλούς και διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας, όπως:

Μεταφορές: αστικές/υπεραστικές συγκοινωνίες, σιδηροδρομικές μεταφορές (ενδεικτικά αναφέρονται η Minoan Lines, η ANEK Lines, η Superfast Ferries, τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 50%) .
Εκπαίδευση: προγράμματα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης ελληνικών πανεπιστημίων, Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), σχολές ξένων γλωσσών, μαθήματα χορού (ενδεικτικά αναφέρονται τα ΚΕΚ δημοσίων Πανεπιστημίων όπως του ΕΚΠΑ, του ΟΠΑ, του ΠΑΠΕΙ, του ΠΑΜΑΚ με εκπτώσεις έως 30% επί των προσφερόμενων προγραμμάτων) .
Τουρισμός: ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, hostels, ενοικιάσεις αυτοκινήτων (ενδεικτικά αναφέρονται το Hotel Anesis στην Κοζάνη, το Elia Ermou στην Αθήνα, το Kallichoronm στην Αστυπάλαια, το Apollo Resort Art Hotel στην Μεσσηνία, το Camping Νέα Μάκρη στην Αττική, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 15%).
Πολιτισμός: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες (ενδεικτικά αναφέρονται οι κινηματογράφοι Odeon, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Μπενάκη, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 20%).
Καταστήματα: ρούχα, οπτικά, κομμωτήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, ποδήλατα, είδη σπιτιού/δώρων (ενδεικτικά αναφέρονται τα πολυκαταστήματα Factory Outlet, το κατάστημα e-Patini, το κατάστημα οπτικών «Οφθαλμός» στην Αττική, το κατάστημα καλλυντικών Lovie Cosmetics με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 15%).
Διασκέδαση/Φαγητό: εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες (ενδεικτικά αναφέρονται τα ζαχαροπλαστεία Τερκενλής, τα καταστήματα Pizza Fan, CrepaLand, Starbucks, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 25%).
Υγεία: κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιατροί (ενδεικτικά αναφέρονται το Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο Βιότυπος, το Διαιτολογικό Γραφείο Δασκαλάκης, το Κέντρο Ποδολογίας και Καλλωπισμού Άκρων Κοσέογλου Μαρίας, το Κέντρο
Ψυχολογικής Στήριξης και Προσωπικής Εξέλιξης «Δροσοσταλίδα», με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 30%).
Αθλητισμός: γυμναστήρια, μαθήματα εκμάθησης σπορ, υπαίθρια σπορ (ενδεικτικά αναφέρονται το Underground Fitness Center στην Θεσσαλονίκη, το Water City Water Park στην Κρήτη, το Salonica Tennis Club, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 50%).
Υπηρεσίες: τηλεφωνία, Internet, ασφάλειες, λογιστικά, εκτυπώσεις, επισκευές (ενδεικτικά αναφέρονται η Vodafone, το site ekdromi.gr, η εταιρεία παροχής φοιτητικών υπηρεσιών Uniplaces, με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 20%).
Υγεία: κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιατροί (ενδεικτικά αναφέρονται το Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο Βιότυπος, το Διαιτολογικό Γραφείο Δασκαλάκης, το Κέντρο Ποδολογίας και Καλλωπισμού Άκρων Κοσέογλου Μαρίας, το Κέντρο Ψυχολογικής Στήριξης και Προσωπικής Εξέλιξης «Δροσοσταλίδα», με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 30%).

Στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (europeanyouthcard.gr) βρίσκεται αναρτημένη η λίστα με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.Πύργος: 12 άνδρες βίασαν άτομο με ειδικές ανάγκες και την άφησαν έγκυο

11/11/2022

Η 29χρονη σήμερα κοπέλα με ειδικές ικανότητες βιάστηκε από 12 άνδρες, έμεινε έγκυος, έδωσε το παιδί της σε ίδρυμα και αποκάλυψε τη φρίκη που φέρεται να έζησε σε γείτονες

Πολλά είναι τα ερωτήματα που δημιουργεί μια ιστορία με θύμα μια 29χρονη κοπέλα με ειδικές ανάγκες. Η 29χρονη από τον Πύργο Ηλείας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς, έπεσε θύμα βιασμού από 12 άντρες, έμεινε έγκυος και αναγκάστηκε να δώσει το μωρό της σε ίδρυμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς», όλα ξεκίνησαν πριν αρκετά χρόνια όταν το συγκεκριμένο κορίτσι μαζί με τον πατέρα της, τη μητέρα της και τα οκτώ αδέλφια εκ των οποίων ορισμένα αντιμετώπιζαν επίσης νοητικά προβλήματα, ζούσαν σε χωριό του δήμου Πύργου.

Η μητέρα της 29χρονης σήμερα κοπέλας, έπειτα από κάποια χρόνια εγκατέλειψε την οικογενειακή της εστία αφήνοντας πίσω τον άνδρα της και τα παιδιά της να ζουν σε τραγικές συνθήκες διαβίωσης.
Όταν μάλιστα το σπίτι που έμεναν, γκρεμίστηκε, η οικογένεια στεγάστηκε σε μια αποθήκη του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα αφού οι όποιες ενέργειες έγιναν προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα σπίτι για την διαμονή τους.

Από τα εννέα αδέλφια, κάποια κατάφεραν να ξεφύγουν και να ζήσουν αξιοπρεπώς την ζωή τους, κάποια βρίσκονται στο εξωτερικό και κάποια άλλα κανείς δεν γνωρίζει τι απέγιναν, όμως ο πατέρας μαζί με δύο αγόρια και την 29χρονη σήμερα, έμειναν πίσω αντιμετωπίζοντας όλοι τους, νοητικά προβλήματα αλλά και αδυναμία να εξασφαλίσουν έστω τα βασικά για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Πριν έξι χρόνια, η 29χρονη, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που επιχείρησαν να την βοηθήσουν, έπεσε θύμα βιασμού από 12 άνδρες, οι οποίοι φορώντας κουκούλες, την βίασαν με αποτέλεσμα εκείνη να μείνει έγκυος και εννέα μήνες μετά να φέρει στον κόσμο ένα παιδάκι το οποίο σήμερα ζει σε ίδρυμα στην Αθήνα.Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αναμένονται καταθέσεις από άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση που βιώνει η 29χρονη και προσπαθούν να βρεθεί μια λύση.

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Βρέθηκαν κρανίο και οστά σε σπηλιά στα Δερβενοχώρια31/10/2022

Ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες στα Δερβενοχώρια, όπου βρέθηκαν μέσα σε μια σπηλιά οστά και κρανίο, ευρήματα που ίσως σημάνουν το τέλος της αναζήτησης της σορού του Μάριου Παπαγεωργίου, που δεν έχει βρεθεί δέκα χρόνια μετά την απαγωγή και τη δολοφονία του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Espresso, τα ανθρώπινα οστά βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου σε σπηλαιοβάραθρο στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας, περιοχή που είχε μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας, καθώς υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι εκεί οι απαγωγείς «έσβησαν» τα ίχνη της δολοφονίας του 26χρονου, θάβοντας ή καίγοντας τη σορό του.

Το μακάβριο εύρημα εντόπισε σπηλαιολογική ομάδα σε εξόρμησή της στις βόρειες πλαγιές της Πάρνηθας. Τα οστά βρέθηκαν σε υψόμετρο 650 μέτρων και σε βάθος τουλάχιστον 50 μέτρων, ενώ παραδίπλα υπήρχε και μια χειροβομβίδα!

Τα μέλη της σπηλαιολογικής ομάδας ειδοποίησαν άμεσα την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του υπουργείου Πολιτισμού και το Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας, που κινητοποίησε την Πυροσβεστική. Στην επιχείρηση, που στήθηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης, συμμετείχαν 14 άτομα, εκ των οποίων τα έξι από την ειδική ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ.

Τα ανθρώπινα ευρήματα, που ήταν τμήματα κρανίου, κάτω γνάθου, καθώς και κόκαλα πιθανότατα από τα κάτω άκρα, συλλέχθηκαν από την υπηρεσία που έχει ως έργο την προστασία, την ανάδειξη και τη διαχείριση των σπηλαίων και των παλαιοντολογικών καταλοίπων που συνδέονται με την ανθρώπινη ύπαρξη, ενώ η Αστυνομία ως οφείλει θα αναζητήσει σε ποιον ανήκουν.

Στο σημείο βρέθηκαν και πυροτεχνουργοί του Στρατού, οι οποίοι διαπίστωσαν πως θα ήταν επικίνδυνη η μεταφορά ή η εξουδετέρωση της χειροβομβίδας στον χώρο που βρέθηκε και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η σφράγιση του σπηλαιοβαράθρου.Την ίδια ώρα αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μήπως τα οστά είναι του Μάριου, για να δοθεί τέλος στον εφιάλτη που ζουν οι δικοί του εδώ και δέκα χρόνια, καθώς δεν έχει βρεθεί το πτώμα του.

Το 2018 η οικογένεια είχε διορίσει Καναδό ερευνητή σε μια προσπάθεια να βρεθεί το πτώμα του άτυχου νέου. Τότε είχαν γίνει έρευνες από τον ίδιο και τη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη στη Νέα Πέραμο και στον Κιθαιρώνα.

Ο Καναδός ερευνητής είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το σημείο της δολοφονίας του Μάριου ήταν στη Νέα Πέραμο και στη συνέχεια οι δράστες μετέφεραν το πτώμα στην κορυφή του Κιθαιρώνα, στις εγκαταστάσεις της παλιάς στρατιωτικής βάσης στα Βίλια.

Από εκεί η σορός του άτυχου Μάριου μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο, όπου ήταν ο τελικός τόπος ταφής. Η ανεύρεση των ανθρώπινων οστών στα Δερβενοχώρια ενδεχομένως να ανάψει ένα… φως για την εύρεση του σημείου ταφής του.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση απαγωγής από το Παλαιό Φάληρο και δολοφονίας του 26χρονου τον Αύγουστο του 2012 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και ήταν μία από τις λίγες υποθέσεις καταδίκης κατηγορουμένων, χωρίς την ανεύρεση πτώματος.

«Εγκέφαλος» της απαγωγής και δολοφονίας ήταν ένας 72χρονος οικογενειακός φίλος, ο οποίος είχε πείσει αρχικά τη μητέρα του απαχθέντος ώστε να μη μιλήσει στην Αστυνομία, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς για την καταβολή λύτρων.

Αν και από τις αστυνομικές έρευνες υπήρχαν ενδείξεις ότι ο 26χρονος απήχθη κάπου στο Μεγάλο Πεύκο, μεταφέρθηκε στον Κιθαιρώνα και θάφτηκε στα «καμένα» της Αρκαδίας, το πτώμα δεν βρέθηκε ποτέ.

Ο οικογενειακός «φίλος» καταδικάστηκε, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 20 ετών για ανθρωποκτονία, αρπαγή από κοινού, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και σύσταση συμμορίας.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή στον κατηγορούμενο που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, ενώ στους άλλους δύο κατηγορουμένους της υπόθεσης επιβλήθηκε στον ένα ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και στον άλλο ποινή φυλάκισης τριών ετών εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί πως δέκα χρόνια μετά την απαγωγή και δολοφονία του 26χρονου η δικαστική έρευνα παραμένει σε εξέλιξη.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε διατάξει τη διενέργεια περαιτέρω έρευνας για ακόμη εννέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων της συζύγου και των παιδιών του βασικού κατηγορουμένου, για τα οποία προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής τους στην υπόθεση κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Για τον λόγο αυτό κατέθεσε τον περασμένο Δεκέμβριο η μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, ενώ προσκομίστηκαν τα επιπλέον στοιχεία που προέκυψαν από τον Καναδό ερευνητή στη Νέα Πέραμο και τον Κιθαιρώνα.

espressonews.gr

Παλαιό Φάληρο: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ο βιαστής με το τατουάζ εισβάλει στο ΙΧ της 24χρονης

28/10/2022

«Στις τρεις τα ξημερώματα, ενώ οδηγούσα το αυτοκίνητο της μητέρας μου, σταμάτησα στο φανάρι ώστε να κατευθυνθώ προς τη λεωφόρο Αμφιθέας. Εκείνη την στιγμή χωρίς να το καταλάβω, ένας άγνωστος μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο και έκατσε στο κάθισμα πίσω από τη θέση του οδηγού. Με έπιασε από τον γιακά και μου είπε να ξεκινήσω και να στρίψω δεξιά», είπε η 24χρονη στους αστυνομικούς.

Ένα αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA, από την στιγμή που ο βιαστής του Παλαιού Φαλήρου εισβάλει στο αυτοκίνητο της 24χρονης υπό την απειλή μαχαιριού.

Όπως φαίνεται στο αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε το MEGA, ο βιαστής, αφού σιγουρεύεται ότι δεν υπάρχει κανείς τριγύρω του, μπαίνει από την πίσω πόρτα στο αυτοκίνητο της 24χρονης με το μαχαίρι στα χέρια.

Παραμόνευε στο σκοτάδι
Οκτώ λεπτά πριν τις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής, η 24χρονη οδηγός μόλις έχει σταματήσει στο κόκκινο φανάρι.

Κρυμμένος στη γωνιά μέσα στο σκοτάδι πίσω από τους θάμνους βρίσκεται ο βιαστής του Παλαιού Φαλήρου με το χαρακτηριστικό τατουάζ στο δεξί χέρι.

Ελέγχει την περιοχή και ετοιμάζεται να επιτεθεί στο ανυποψίαστο θύμα του. Μόλις βεβαιώνεται ότι κανένα άλλο όχημα δεν είναι στο σημείο, πλησιάζει το μικρό αυτοκίνητο. Χωρίς καμία σκέψη, με το αριστερό του χέρι πιάνει και ανοίγει την πόρτα που βρίσκεται πίσω από τη θέση του οδηγού.

Σε κλάσματα δευτερολέπτου μπαίνει στην καμπίνα επιβατών και κάθεται ακριβώς πίσω από την 24χρονη.

Ο εφιάλτης της νεαρής οδηγού μόλις έχει ξεκινήσει.

Ο βιαστής γνωρίζει την περιοχή
15 δευτερόλεπτα μετά την εισβολή του μέσα στο όχημα, ο καταζητούμενος βιαστής με το τατουάζ απειλεί με το αιχμηρό αντικείμενο την 24χρονη οδηγό.

Την αναγκάζει να ξεκινήσει, ενώ εκείνη τον εκλιπαρεί να την αφήσει. Η νεαρή γυναίκα τρομοκρατημένη ξεκινά, με τον βιαστή με το τατουάζ να την καθοδηγεί με κατεύθυνση ένα οικόπεδο σε κοντινή απόσταση.

«Τον ρώτησα τι ήθελε και του ζητούσα να βγει από το αυτοκίνητο. Εκείνος όμως δεν το έκανε και άρχισε να με πιέζει με ένα αιχμηρό αντικείμενο στα πλευρά μου. Μου είπε να συνεχίσω να οδηγώ γιατί αλλιώς θα με μαχαιρώσει. Μου είπε να στρίψω δεξιά στο στενό και να πάω προς το οικόπεδο.

Την έσωσε η ψυχραιμία της
Η 24χρονη οδηγός, παρά το γεγονός ότι ο βιαστής την απειλούσε με το μαχαίρι, είχε την ψυχραιμία και το θάρρος να αντιδράσει και τελικά να καταφέρει να σωθεί από τον επικίνδυνο άνδρα.

Σταμάτησε έξω από μια καφετέρια, με τον επίδοξο βιαστή να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να εξαφανίζεται μέσα στο σκοτάδι.

Η εικόνα της 24χχρονης να βγαίνει σοκαρισμένη και να ζητά βοήθεια από τους θαμώνες, συγκλονίζει.

Σε αστυνομικό κλοιό ο βιαστής με το τατουάζ

Σύμφωνα με νέες εξελίξεις οι Αρχές βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση του δράστη.

Ο κύκλος των ερευνών φαίνεται να έχει «κλείσει» αρκετά και η αστυνομία έχει σχεδόν φτάσει στα στοιχεία του συγκεκριμένου ατόμου.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι αργά ή γρήγορα το άτομο αυτό θα συλληφθεί και αυτό που αναμένεται είναι η έκδοση του εντάλματος σύλληψης, καθώς η περίοδος του αυτοφώρου έχει παρέλθει.

Οι έρευνες της αστυνομίας δεν περιορίζονται μόνο στο λεκανοπέδιο, καθώς δεν αποκλείεται στα 24ωρα που ακολούθησαν μετά των δύο επιθέσεων που έκανε ο δράστης να διέφυγε εκτός Αττικής.

Η ομάδα των αστυνομικών της Ασφάλειας Αθηνών που έχουν αναλάβει την έρευνα για τον εντοπισμό του βιαστή του Παλαιού Φαλήρου έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και έχουν καταφέρει να έχουν σε στιγμιότυπα καθαρό το πρόσωπό του.Ηράκλειο: Τα πρώτα λόγια της 38χρονης στους αστυνομικούς: Δεν πέταξα βιτριόλι. Είμαι βαθιά κακοποιημένη

26/10/2022

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο.

Η 38χρονη έδωσε τέλος στο σίριαλ της φυγής της και παραδόθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης και ενώ κατηγορείται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά του συζύγου της καθώς του επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε δωμάτιο ξενοδοχείου

«Καμία σχέση με βιτριόλι» δεν είχε το καυστικό υγρό που πέταξε η 38χρονη γυναίκα στον εν διαστάσει σύζυγό της, τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε ξενοδοχείο, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ελάχιστα μετά την παράδοση της 38χρονης  στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, ο δικηγόρος κ. Απόστολος Λύτρας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της 38χρονης, «η παράδοση είχε προγραμματιστεί. Χθες εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης. Εννοείται ότι είχαμε ενημερώσει τις Αρχές ότι θα παραδοθεί».

«Το μόνο που μας έχει μεταφέρει είναι ότι έχουν ακουστεί πάντως αρκετά πράγματα τα οποία δεν στέκουν με την πραγματικότητα», ανέφερε ακόμη ο κ. Λύτρας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «από αυτό που μας είπε (σ.σ. προφανώς η 38χρονη), μιλάμε για μία ελάχιστη ποσότητα (σ.σ. εννοεί του καυστικού υγρού). Είναι ένα καθαριστικό. Ουσιαστικά καμία σχέση με βιτριόλι που έχει ακουστεί. Ένα καθαριστικό είναι και τίποτα παραπάνω».Παράλληλα ο κ. Λύτρας έκανε λόγο για «μία κακοποιημένη γυναίκα. Από τα λεγόμενά της, έχει δεχθεί αρκετές φορές ξυλοδαρμούς από τον σύζυγό της. Μάλιστα την ημέρα που υπήρχε το ραντεβού στο ξενοδοχείο… Δυστυχώς δεν θέλω ακόμα να το πω γιατί ακόμα δεν έχει… (…) θα το αναφέρει η ίδια, είναι κάτι πάντως πάρα πολύ σοβαρό».

«Δεν ξέρω πραγματικά τι ζημιά έχει προκληθεί. Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι ότι μιλάμε για ένα καθαριστικό. Καταρχάς αυτό νομίζω ότι θα αποδειχθεί. Θα γίνει έλεγχος του υγρού και θα φανούν (…) Θα φανεί δηλαδή περί τίνος πρόκειται» πρόσθεσε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Λύτρας.


Κολωνός: O 53χρονος είχε δημιουργήσει 51 «προφίλ» της 12χρονης για να κλείνει τα ραντεβού της φρίκης

21/10/2022

Αποτροπιασμό προκαλούν οι συνεχείς αποκαλύψεις για την υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό.
Ήδη ο 53χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε συστηματικά και εξέδιδε το ανήλικο κορίτσι, η μητέρα της 12χρονης και τρεις ακόμα κατηγορούμενοι έχουν οδηγηθεί στις φυλακές.

Ο 53χρονος κατηγορείται ότι συνολικά είχε δημιουργήσει 51 διαφορετικά προφίλ της 12χρονης σε site γνωριμιών, από τα οποία τα 35 προφίλ ήταν δοκιμαστικά και τα 16 περιείχαν πρόσθετες πληροφορίες, όπως e-mail και ηλικία χρήστη. Τα τρία εξ΄ αυτών είχαν και φωτογραφίες της 12χρονης κακοποιημένης κοπέλας.

Σε αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν 367 συνομιλίες, ενώ στάλθηκαν συνολικά 90 φωτογραφίες σε 76 χρήστες και έλαβε 12 φωτογραφίες από δέκα χρήστες. Ο 53χρονος φέρεται να είχε δημιουργήσει και τιμοκατάλογο της φρίκης.


Ο τιμοκατάλογος της φρίκης

Πελάτης: Καλημέρα τι κάνεις;

53χρονος (ως 12χρονη): Αν θες να βρεθούμε σε αμάξι 110 ευρώ, σε σπίτι 160 και σε ξενοδοχείο 230 ευρώ.Στον Κορυδαλλό η μητέρα
Η μητέρα της 12χρονης, μετά την απόφαση για την προσωρινή της κράτηση, έχει οδηγηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού.

Σήμερα το πρωί πήγαν να την επισκεφθούν η μεγαλύτερη κόρη της 19 ετών και ο πατέρας των παιδιών της.

Την ίδια στιγμή, οι συνομιλίες που φέρεται αν είχε με το 12χρονο παιδί της σοκάρουν.

Μητέρα: Να σου πω κάτι, εεε. Δε λες να στείλει κανέναν 20;

12χρονη: Μαμά

Μητέρα: Μαμούνια. Ψάχνω να βρω 15 ευρώ για μαύρο, τσιγάρα, πιπάκια και δεν βρίσκω.

12χρονη: Γεια μαμά

Οι έρευνες δικαστικών και αστυνομικών αρχών συνεχίζονται πάντως προκειμένου να εντοπιστούν κι άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Χημικός ευνουχισμός για τους παιδεραστές;
Η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί και στη χώρα μας ο χημικός ευνουχισμός ως ένας μηχανισμός ποινικής συνδιαλλαγής έχει προκαλέσει αίσθηση και συζητήσεις.

«Εάν κάποιος από αυτούς τους εγκληματίες επιθυμεί να κάνει την ιατρική πράξη του χημικού ευνουχισμού τότε αυτό θα μπορούσε να οδηγεί σε ευεργετικά αποτελέσματα για την ποινική του μεταχείριση», δήλωσε ο υπουργός.

Τις επόμενες ημέρες το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει εαν θα προφυλακιστεί ή όχι και ο διοικητής υπάλληλος του νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ ο οποίος παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω απότους παιδεραστές στην υπόθεση της 12χρονης
Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται αρκετά άτομα τα οποία φαίνονται να έχουν έρθει σε επικοινωνία με την 12χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί στις δικαστικές αρχές και δεν αποκλείεται στις επόμενες ώρες να υπάρξει νέος κύκλος ενταλμάτων συλλήψης.

Χθες αυτοβούλως παρουσιάστηκε στις Αρχές ένας άνδρας 43 ετών και παρέδωσε το κινητό του στις Αρχές κι ένας άλλος άνδρας 52 ετών, αφού ταυτοποιήθηκε, κλήθηκε από τις Αρχές για να καταθέσει.

Στις φυλακές Κορυδαλλού η μητέρα της 12χρονης – Την επισκέπτηκαν ο σύζυγός της και η 19χρονη κόρη της
Στις 9 παρά δέκα το πρωί ένα λευκό αυτοκίνητο έφτασε έξω από τις φυλακές του Κορυδαλλού, το οποίο είχε μέσα τον σύζυγο της 37χρονης και την ενήλικη κόρη της.

Κατά την είσοδό τους στο σωφρονιστικό κατάστημα, οι φύλακες τους ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να δουν την κρατούμενη γιατί ισχύει ειδικό καθεστώς επισκεπτηρίου για αυτήν.

Η 37χρονη θα μπορεί να δέχεται επισκέψεις μόνο κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 12:00 – 15:00.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο, σύζυγος και ενήλικη κόρη της 37χρονης δεν έκαναν δηλώσεις ούτε κατά την άφιξή τους ούτε στην αναχώρησή τους από το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.


Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Ίλιον: Με μαχαίρωσε ανήλικος στην αυλή του σχολείου

20/10/2022

Φόβος και τρόμος έχει γίνει μία ομάδα από ανήλικους στο Ίλιον, μέλος της οποίας, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να μαχαιρώσει στην αυλή σχολείου τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Δημήτρη Ψαροκωστόπουλο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του OPEN, ο γονέας αυτός την περασμένη εβδομάδα είχε κάνει παρατήρηση στους ανήλικους γιατί είχαν ανέβει στην ταράτσα του κτηρίου και πετούσαν κροτίδες.

«Ήταν εξωσχολικοί, εδώ είναι δημοτικό είχαμε δραστηριότητες το Σάββατο, τους είπα να φύγουν, ήρθε ένας στο σκοτάδι, μου είπε “τι θες ρε;” και με τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο. Ήταν γύρω στα 15-16 χρονών. Μου έκανε τρεις χαρακιές» είπε ο κ. Ψαροκωστόπουλος.
Ομάδες της ΔΙΑΣ έφτασαν άμεσα στο σημείο, αλλά οι ανήλικοι είχαν γίνει καπνός.

«Δυστυχώς εδώ στην περιοχή υπάρχουν αρκετά τέτοια. Πειράζουν τα παιδιά, τους κλέβουν τα κινητά, τους παίρνουν πορτοφόλια. Επιτίθενται και σε γυναίκες. Η Αστυνομία κάνει περιπολίες, όταν τη βλέπουν εξαφανίζονται. Περιμένουμε από τον δήμο να δούμε τι θα κάνει» πρόσθεσε ο κ. Ψαροκωστόπουλος.

Κολωνός: Ήταν ένα παιδί που όντως περιμένεις να κάνει κάποια πράγματα περίεργα – Τι λέει πρώην συνεργάτης

12/10/2022

Στον 53χρονο Ηλία Μίχο, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό μίλησε στο ΟΡΕΝ πρώην συνεργάτης του. «Τον είχα ικανό για πολλά αλλά όχι για τέτοιο θέμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο επιχειρηματίας Μάνος Συλιγνάκης ανέφερε πως είχε διώξει τον Μίχο από συνεργασία που είχαν πριν από οχτώ χρόνια. «Πριν από μια 8ετια όταν ξεκίνησα μια αυτοδιοικητική πορεία, είχε αρχίσει να γίνεται πιο φιλικός για να μου πουλήσει φίλους και γνωριμίες», σημείωσε..
«Ήταν ένας έντονος και ιδιαίτερος χαρακτήρας, όχι απλός άνθρωπος. Ήταν ένα παιδί που όντως περιμένεις να κάνει κάποια πράγματα περίεργα» πρόσθεσε για τον Ηλία Μίχο.

«Έβλεπα έναν άνθρωπο με ένα ψεύτικο χαμόγελο που ήθελε να τα έχει καλά με όλους. Γνώριζα και την οικογένειά του και μου φαινόταν απόμακρος σε αυτούς» πρόσθεσε ο επιχειρηματίας.

Ο ίδιος, ωστόσο, σημείωσε ότι «ακόμα δεν πιστεύω ότι είναι ικανός να έχει ξεκινήσει κάτι τέτοιο μόνος του, δεν τον θεωρώ τόσο έξυπνο».

Αποκάλυψε, τέλος, ότι ο κατηγορούμενος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό «είχε προσπαθήσει να με πληρώσει με πλαστό χαρτονόμισμα και με αυτή τη δικαιολογία διέκοψα τη συνεργασία μαζί του».

Κολωνός: Πάνω από 213 οι υποψήφιοι «πελάτες» του 53χρονου που ήθελαν να συνευρεθούν με τη 12χρονη

10/10/2022
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο «φως» για τη νοσηρή δράση του 53χρονου ο οποίος επί 4 μήνες βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη από τον Κολωνό.

Από την έρευνα της Αστυνομίας στο κινητό του 53χρονου προκύπτει πως τουλάχιστον 213 άτομα ήταν υποψήφιοι «πελάτες» του.

Στους περισσότερους, ο φερόμενος ως δράστης παρουσίαζε το θύμα για 16χρονο με σκοπό να μην τους αποτρέψει. Ωστόσο, η 12χρονη στην κατάθεσή της περιγράφει πως αρκετοί είχαν καταλάβει την πραγματική της ηλικία και την είχαν αφήσει να φύγει από το «ραντεβού».

Κάποιοι, μάλιστα, της είχαν πει να απομακρυνθεί γιατί είναι πολύ μικρή και πως να προσέχει. Η ίδια, δείχνει ως βιαστές της τουλάχιστον 10 άτομα, ανάμεσα τους και ο 42χρονος συλληφθείς.

Την ίδια ώρα, η οργή της μητέρας της 12χρονης ξεχειλίζει. «Εγώ θα τον σκοτώσω. Αν γίνει κάτι και αυτός ο άνθρωπος βγει ελεύθερος, γιατί έχει κόσμο να τον καλύψει, εγώ η ίδια θα τον θάψω», δήλωσε στον Alpha η μητέρα του θύματος η οποία ξεκαθαρίζει πως το μόνο που ζητά είναι η παραδειγματική τιμωρία του 53χρονου.
Από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο το παιδί φέρεται να έζησε την απόλυτη φρίκη. Ο 53χρονος την απειλούσε με όπλο και στη συνέχεια τη βίαζε μέσα στην επιχείρησή του στον Κολωνό.

Όταν το θύμα δεν ικανοποιούσε τις αρρωστημένες ορέξεις του, την εξέδιδε σε άλλους άνδρες έναντι αμοιβής. Τα ραντεβού κλείνονταν κοντά στο σταθμό του Μετρό στα Σεπόλια και οι "πελάτες" του 53χρονου βίαζαν την 12χρονη είτε σε δωμάτια ξενοδοχείων η στα αυτοκίνητά τους.

Ο 53χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει τις πράξεις του και ρίχνει ευθύνες στην 12χρονη η οποία, όπως υποστηρίζει, του έστελνε τα ροζ βίντεο και τις φωτογραφίες.

Θεσσαλονίκη: Διδάκτωρ στο ΑΠΘ ο άντρας που σκότωσε το γατάκι – Τι λέει ο ίδιος για την κτηνωδία

7/10/2022

Νέα στοιχεία για την κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη, που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας και προκάλεσε οργή. Ο 40χρονος ταυτοποιήθηκε μετά το έγκλημα με τη γάτα και τα όσα γίνονται γνωστά προκαλούν αίσθηση…

Ο 40χρονος σκότωσε τη γάτα στη Θεσσαλονίκη και έφυγε από το σημείο ταχύτατα. Ένα και πλέον μήνα μετά το έγκλημα, η αστυνομία κατάφερε να τον ταυτοποιήσει. Διαπιστώθηκε πως ο κατηγορούμενος είναι διδάκτωρ στο ΑΠΘ μέχρι και σήμερα. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη στα όσα έγιναν και τονίζει πως είναι πολύ μορφωμένος για να διαπράξει κάτι τέτοιο. Οι αστυνομικοί όμως εμφανίζονται πεπεισμένοι πως έχουν φτάσει στην άκρη του νήματος.

Η Ελληνική Αστυνομία ταυτοποίησε τον άνδρα, που χτύπησε με το πόδι του το γατάκι στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, υπήρξε βίντεο που κατέγραψε τον άνδρα ο οποίος αφού πρώτα έκανε ένα γρήγορο έλεγχο γύρω του ώστε να σιγουρευτεί ότι δεν τον βλέπει κανείς, πλησίασε το μικρό γατάκι και έπειτα το πάτησε με απίστευτη βιαιότητα.

Το άτυχο ζώο ξεψύχησε λίγο αργότερα, με τον δράστη να φεύγει βιαστικός από το σημείο. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, ο 40χρονος που ταυτοποιήθηκε γι’ αυτή την κτηνωδία με το γατάκι, φέρεται να έχει στενή συνεργασία με το ΑΠΘ και να έχει διδάξει σε φοιτητές.

Ο φερόμενος ως δράστης έχει σπουδάσει στο ΑΠΘ αλλά και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά δίδασκε στο ΑΠΘ, ενώ η συνεργασία φαίνεται πως θα επαναληφθεί και αυτή την χρονιά. Επιπλεόν, οι ίδιες πληροφορίες αναδφέρουν πως ο 40χρονος έχει στενή συγγενική σχέση με καθηγητή του ΑΠΘ.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ έχει επιβληθεί πρόστιμο 30.000 ευρώ σε βάρος του για θανάτωση ζώου. Με δηλώσεις του, στο Live News αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην κτηνωδία που σημειώθηκε στις 20 Αυγούστου. Όπως είπε είναι πολύ μορφωμένος για να κάνει κάτι τέτοιο και έχει δική του οικογένεια.

«Περιμένω να με ενημερώσουν οι αστυνομικοί. Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί το θέμα. Σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκομαι σε κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Πριν ολοκληρωθούν τα βήματα της διαδικασίας δεν είναι δυνατό να τοποθετηθώ. Όλα πρέπει να γίνουν με τον αρμόδιο τρόπο και να αποσαφηνιστούν. Μόνο αν τα πράγματα είναι σαφή θα τοποθετηθώ. Θα επιθυμούσα όλοι να δείξουν την ανάλογη εγκράτεια μέχρι να γίνουν οι διευκρινήσεις για το ζήτημα», δήλωσε ο 40χρονος στο Live News..

«Σε καμιά περίπτωση δεν εμπλέκομαι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι μπορεί να λεχθεί και τι όχι. Θα μιλήσω με τους κατάλληλους ανθρώπους και εκείνοι θα μεταφέρουν αυτά που πρέπει να μεταφερθούν. Είμαι ένας πάρα πολύ μορφωμένος άνθρωπος και έχω οικογένεια. Δεν θέλω να γίνει κάτι άστοχο έως ότου αποσαφηνιστεί το θέμα. Είμαι ένας άνθρωπος πάρα πολύ έγκριτος και επαγγελματικά και κοινωνικά. Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι σε αυτό το περιστατικό».


Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου


30/9/2022
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ζάχος Χατζηφωτίου, σε ηλικία 99 ετών.

Πριν από μερικές εβδομάδες ο Ζάχος Χατζηφωτίου είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ και νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί πως χθες είχε τα γενέθλιά του και έκλεισε τα 99 χρόνια.

Ποιος είναι ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου ήταν δημοσιογράφος και συγγραφέας. Καταγόταν από τα Ψαρά, η οικογένεια του έφυγε από το νησί το 1824, μετά την καταστροφή του από τους Τούρκους και εγκαταστάθηκε αρχικά στη Σύρο και τελικά στην Αθήνα, στην Πλάκα, όπου και γεννήθηκε ο Ζάχος στις 28 Σεπτεμβρίου 1923.

Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην κατοχή, σε ηλικία 17 ετών, απέδρασε στην Αίγυπτο, όπου έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, πρώτα ως στρατιώτης στους Ποντικούς της Ερήμου, στην πολιορκία του Τομπρούκ, και μετά συμμετέχοντας στην ΙΙΙη Ορεινή Ταξιαρχία - Ρίμινι, η οποία μπήκε πρώτη στο Ρίμινι, όπου και παρασημοφορήθηκε.

Στα Δεκεμβριανά η ταξιαρχία υπό τις διαταγές του ανέλαβε την εκδίωξη μικρού θύλακα του ΕΑΜ που είχε καταφύγει κοντά στο ρεύμα του Αρδηττού χωρίς θύματα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Μετά το τέλος του πολέμου και την επιστροφή του εργάστηκε στις επιχειρήσεις της οικογένειάς του (βιομηχανία και εμπόριο υφασμάτων) μέχρι το 1956. Από το 1956 και μέχρι το 1962 διετέλεσε διευθυντής εκδοτικού οίκου στο Παρίσι. Την περίοδο 1962-1970 δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία και από το 1970 εμφανίζεται πλέον ως συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Χρονογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή» (1974-1977), στον «Ταχυδρόμο» με το ψευδώνυμο «Ίακχος» από το 1975 και στα «Νέα» ως «ο Διακριτικός» από το 1977. Εργάστηκε στην τηλεόραση και έγινε γνωστός από την εκπομπή «Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου».
Ήταν επίσης συγγραφέας των βιβλίων «Τα εν οίκω... εν Δήμω», «Πωλείται Συνείδησις», «Συννεφιάζει και στη Μύκονο», «Πάντα την Κυριακή», «Ο Ίακχος κι εγώ», «100 εκπομπές», «Χιούμορ και ζωγραφική», «Τα Μονοπάτια του Πολέμου» και άλλα.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έγινε ευρύτερα γνωστός από το τηλεοπτικό πεντάλεπτο κοινωνικής κριτικής και ως κοσμικογράφος, ένας «μπον βιβέρ» με πολλές αναμνήσεις της αθηναϊκής ζωής. Μιλούσε αγγλικά, γαλλικά, αραβικά και ιταλικά.

Οι 5 γάμοι του Ζάχου Χατζηφωτίου

Ο Χατζηφωτίου παντρεύτηκε συνολικά, πέντε φορές.

Ο πρώτος του γάμος ήταν με μια Γαλλίδα, κόρη στρατηγού με την οποία χώρισε όταν ο πατέρας της είπε στον Χατζηφωτίου να τον βάλει στο Γαλλικό στρατό. Αφού ξεμπέρδεψε με το διαζύγιό του, παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, τη Δανάη Σωσσίδη, γόνο της οικογένειας Κύρου, της εφημερίδας «Εστίας», με την οποία έφεραν στον κόσμο την κόρη τους Μανίτα.

Ο επόμενος γάμος ήταν πάλι στο Παρίσι με μια Γαλλίδα, την Ιρέν, η οποία δούλευε στον Ντιόρ. Το τέταρτο στεφάνι του Χατζηφωτίου ήταν με την Τζένη Καρέζη σε ένα γάμο όπου οι καλεσμένοι ήταν 500 και οι απρόσκλητοι 5.000.

Η ίδια είχε περιγράψει τη γνωριμία τους, σε συνέντευξή της, αμέσως μετά τον γάμο. «Μου τον σύστησαν σε ένα ελληνικό σπίτι. «Χαίρω πολύ» είπαμε αμφότεροι. Ξανασυναντηθήκαμε λίγο μετά, την πρωτοχρονιά, εδώ στην Αθήνα, που ο Ζάχος ήρθε για διακοπές. Ξαναχαρήκαμε πολύ. Και ένα μήνα αργότερα, κεραυνοβόλα, βιαστικά, αμερικάνικα αν θέλετε, το συναποφασίσαμε να χορέψουμε στη Φιλοθέη».

Ενώ τον πρώτο καιρό ο Ζάχος και η Τζένη περνούσαν καλά και κατάφερναν να συνδυάζουν τα ωράρια τους, με το πέρασμα του χρόνου, τα διαφορετικά προγράμματά τους, άρχισαν να τους κουράζουν.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έκανε τότε τα πρώτα του βήματα στον χώρο της ναυτιλίας και έπρεπε να βρίσκεται στο γραφείο του από τις εννέα το πρωί, μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Καισαριανή: 15χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι σε 16χρονο έξω από σχολείο

29/09/2022

Άλλη μια επίθεση με πρωταγωνιστές 2 ανήλικους συνέβη σήμερα έξω από σχολείο στην Καισαριανή με έναν 15χρονο να επιτίθεται με μαχαίρι σε έναν 16χρονο.

Συνελήφθη 15χρονος που επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι 16χρονο μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε έξω από σχολείο στην Καισαριανή.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
 
Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 27- 9-2022 στην Καισαριανή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καισαριανής, 15χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
 
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 26-9-2022, ο 15χρονος προσέγγισε τον 16χρονο και του επιτέθηκε με μαχαίρι, τραυματίζοντας τον σε διάφορα σημεία του σώματος.
 
Στη συνέχεια, ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
 
Πριν την επίθεση, είχε προηγηθεί φραστικό επεισόδιο του 16χρονου παθόντα με έτερο ανήλικο για προσωπικές διαφορές τους εξωτερικά του σχολικού συγκροτήματος.
 
Μετά από λίγο εμφανίστηκε στο σημείο ομάδα ατόμων με σκοπό να συνδράμουν τον ανωτέρω ανήλικο , με μερικούς εξ’ αυτών να βιαιοπραγήσουν σε βάρος του παθόντα.
 
Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μπιμπίλας για Φιλιππίδη: Οταν έσκασαν οι τρεις καταγγελίες, ο Πέτρος μου είπε αυτές δεν θα ξαναβρούν δουλειά
13/09/2022

Tο γυναικείο φύλο χρησιμοποιήθηκε για τις ορέξεις του Πέτρου», ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο δικαστήριο, για να προσθέσει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε πολλές σχέσεις.

Μάλιστα, ο Σπύρος Μπιμπίλας στην κατάθεσή του στο δικαστήριο σημείωσε: «Τις κοπέλες δεν τις ήξερα όλες, με ενημέρωνε η Ελπίδα κρυφά από τον Πέτρο

. Ήταν κάτι πολύ βασανιστικό να πρέπει να κρύβεσαι. Ο Πέτρος είχε αγωνία μήπως η Ελπίδα μας ρωτούσε και γι' αυτό συχνά, όποτε ήμασταν μαζί, έκρυβα το κινητό μου. Ποιες σχέσεις ήταν συναινετικές και ποιες όχι, δεν το ξέρω. Ξέρω ότι ορισμένες κατέληξαν σε εκδιώξεις, ότι η Ελπίδα είχε πάει σε ψυχολόγο».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας στο δικαστήριο ανέφερε ότι η Ελπίδα Νίνου «μας είχε εκμυστηρευθεί ότι είχε βάλει ντετέκτιβ. Είχε καταλάβει τον πρώτο καιρό του γάμου ότι ο Πέτρος τα είχε φτιάξει με μια κοπέλα του σίριαλ και η Ελπίδα είχε θυμώσει πάρα πολύ. Η Ελπίδα είχε φτιάξει στο μυαλό της μια κατάσταση ότι οι γυναίκες τον κυνηγούσαν. Εμείς καταλαβαίναμε ότι ο Πέτρος τις κυνηγάει», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Μιλώντας για τον χαρακτήρα του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε για έναν εκρηκτικό άνθρωπο, ο οποίος είχε συχνές μεταπτώσεις. «Γινόταν θηρίο όταν είχαμε διαφορετική άποψη. Έσπαγε έπιπλα. Μια φορά πήγε να με χτυπήσει και με έσωσε άλλος. και Κρύφτηκα σε ένα καμαρίνι. Υπήρχαν άλλες στιγμές που με είχε στην αγκαλιά του σαν τον καλύτερο του φίλο. Είναι δυο πλευρές του Πέτρου αντίθετες… Δεν έλεγχε τον εαυτό του. Ήταν σαν να έβγαινε έξω από τον εαυτό του».

Όταν όπως είπε βγήκαν οι τρεις γνωστές ηθοποιοί (Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη, Αναστασοπούλου) τον πήρε τηλέφωνο με μεγάλη αγωνία, σε σύγχυση, όπως καταλάβαινε από τη φωνή του, και τον ρώτησε αν υπάρχουν άλλες καταγγελίες. «"Αυτές δεν θα ξαναβρούν δουλειά", μου είπε, για τις συγκεκριμένες ηθοποιούς. Τότε μου είπε να πάρω και μια κοπέλα να της πω να μην πει τίποτα και τότε κατάλαβα ότι κάτι έχει κάνει ο Πέτρος».

«Ποιο το κίνητρο των τριών γυναικών που τον κατήγγειλαν;», διερωτήθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας και απάντησε: «Να βγει κάποια στιγμή η αλήθεια. Βγήκαν πρώτα οι γνωστοί και έτσι βρήκαν τη δύναμη και οι πιο αδύναμοι να πουν την αλήθεια τους. Πήγαν στα αρμόδια όργανα και δεν βγήκαν στις τηλεοράσεις και αυτό είναι προς τιμήν τους».

Αναφερόμενος στην πρώτη καταγγέλλουσα ο Σπύρος Μπιμπίλας έδωσε την απάντηση ότι « μου είπε “και εμένα μου έκανε κάτι αλλά δεν ήθελα να στο πω γιατί εσύ μας σύστησες”. Ήταν ένα πανέξυπνο κορίτσι, δουλευταρούδικο. Δεν μου έδινε την εντύπωση πορνιδίου για να το πω λαϊκά. Η Ελπίδα προσπάθησε να μας πείσει ότι η πρώτη καταγγέλλουσα ενοχλούσε τον Πέτρο. Συνήθως η Ελπίδα πίστευε ότι οι γυναίκες έφταιγαν για αυτά που συνέβαιναν».

Ως προς την συμμετοχή του ΣΕΗ στη συλλογή των καταγγελιών και περί οργανωμένου σχεδίου σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, που έχει καταγγείλει η πλευρά του κατηγορούμενου, ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν κατηγορηματικός: «Το ΣΕΗ δεν είναι μαφία. Είναι ηθικό σωματείο, παλεύει για τους ηθοποιούς. Σε κάθε δίκη φταίει το ΣΕΗ. Έτσι είπαν και στην άλλη δίκη».


Μενίδι: Απόστρατος αστυνομικός άνοιξε πυρ. Πανικός σε πλατεία
08/09/2022

Πανικός υπήρξε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Μενίδι και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία, λόγω πυροβολισμών.

Ειδικότερα, στις 2:10, 53χρονος αστυνομικός εν αποστρατεία άνοιξε πυρ και πυροβολούσε στον αέρα, σε κατάσταση αμόκ.

Αργότερα, ο άνδρας συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων. Προς το παρόν, άγνωστος παραμένει ο λόγος που ξέσπασε το συμβάν.

Η υπόθεση ερευνάται.

ethnos.gr

Κορωπί - Φωτιά: Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής07/09/2022

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (7/9) στο Κορωπί Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν κινητοποιηθεί 68 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στα όρια του οικιστικού ιστού σε χαμηλή βλάστηση, κοντά στην οδό Απόλλωνος, γεγονός που δημιουργεί μεγαλύτερη δυσκολία στην επιχείρηση κατάσβεσης.


topontiki.gr

Κυψέλη: Nα αυτοκτονήσει προσπάθησε η γυναίκα που βρέθηκε αιμόφυρτη05/09/2022

Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται η γυναίκα που εντοπίστηκε, αργά χθες το βράδυ, αιμόφυρτη σε πεζοδρόμιο στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η γυναίκα προσπάθησε να αυτοκτονήσει, ενώ είχε αφήσει και σημείωμα όπου μεταξύ άλλων έγραψε ότι «κουράστηκα, δεν μπορώ να ζω άλλο».

Η γυναίκα είχε τραύμα από μαχαίρι, που προκάλεσε η ίδια στον εαυτό της και στη συνέχεια όπως αναφέρουν οι πληροφορίες πήδηξε από το μπαλκόνι. Οι γείτονές της κάνουν λόγο για ένα κορίτσι που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ δεν είχε σχέση το τελευταίο διάστημα και έμενε μόνη της.

Την αστυνομία ειδοποίησαν κάτοικοι, οι οποίοι είδαν την άτυχη γυναίκα, λίγο πριν από τις 23:00, αιμόφυρτη και ημίγυμνη, στην οδό Κυψέλης 59.


Φωτιά - Ηλεία: Χωρίς ενεργό μέτωπο και σε ύφεση η πυρκαγιά στα Κρέστενα

26/07/2022

Bελτιωμένη είναι η κατάσταση της φωτιάς στα Κρέστενα Ηλείας, καθώς με βάση την ενημέρωση της πυροσβεστικής δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο και η φωτιά είναι σε ύφεση.

Νωρίς σήμερα το πρωί, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού στα Κρέστενα, για να αποτρέψουν κυρίως τυχόν αναζωπυρώσεις της φωτιάς μέσα στην καμένη έκταση.

Παράλληλα, ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 160 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 60 οχήματα, συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή, ώστε να κατασβέσουν πλήρως την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τις όποιες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειώνονται.

Πηγή: newsit.gr

Δραματικές ώρες στην Ηλεία – Δύο μεγάλα μέτωπα στα Κρέστενα

25/07/2022

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσε οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να τιθασεύουν τις φλόγες. Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα.
Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στη χώρα, καθώς τα μέτωπα μαίνονται σε σε Ηλεία και Εβρο ενώ δραματικές είναι οι ώρες και στη Λέσβο, όπου ακόμη η φωτιά δεν έχει ελεγχθεί.

Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν φαίνεται να απειλούνται οικισμοί και με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν σε όλα τα πύρινα μέτωπα τα εναέρια μέσα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη για να τιθασεύουν τις φλόγες. Και η Δευτέρα θα είναι μια επικίνδυνη ημέρα, συνδυάζοντας ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ» ξηρασίας, πολύ υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων.

Στην περιοχή της Βρίνας, σε μία χαράδρα υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι φόβοι για αναζωπυρώσεις είναι έντονοι. Μάλιστα τα πρώτα εναέρια μέσα θα αναβουν δράση, καθώς στο σημείο είναι δύσκολο να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις.

Όσον αφορά στην κατασκήνωση, υπήξε εντολή για εκκένωση, ωστόσο οι εν λόγω εγκαστάσεις βρίσκονται στο χωριό Φρίξα.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού διαμερίσματος της Βρίνας, Βασίλης Χουμαντιτσάνος. μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα ενεργά μέτωπα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή.
«Δόθηκε η εντολή για εκκένωση του πληθυσμού, απομακρύνθηκαν κάποιοι ηλικιωμένοι που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Οι υπόλοιποι έμειναν εδώ να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς και να προστατεύσουμε την περιοχή. Δεν γνωρίζω εάν είναι κάποιο ανθρώπινο χέρι για τα αίτια της φωτιάς, υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες. Το κακό είναι ότι στον δήμο μας έχουμε 3 ενεργά μέτωπα, παραμένουμε σε επιφυλακή», είπε ο κ. Χουμαντιτσάνος.


Εθελοντής πυροσβέστης: «Έφτιαξαν σπίτια μες στα δάση, με πισίνα και δεν είχε ούτε ένα αντλία που κάνει 350€»

22/07/2022

Ένας εθελοντής πυροσβέστης που επιχείρησε στο Πανόραμα Παλλήνης και έδωσε μάχη με τις φλόγες, μίλησε στην κάμερα του OPEN.

«Εγώ θέλω να επισημάνω το γεγονός, ότι όλα αυτά τα σπίτια που φτιάχτηκαν μέσα στα δάση, δεν έχει φροντίσει κανείς- ενώ μπήκα σε σπίτια με πισίνα- να έχει μία πυροσβεστική αντλία που κάνει 350 ευρώ» είπε αρχικά ο εθελοντής δασοπυροσβέστης, ο οποίος στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Δεν βοήθησαν σχεδόν καθόλου, γιατί δεν είχαν τα μέσα οι άνθρωποι».

Ανέφερε δε στη συνέχεια: «Δεν ξέρω κατά πόσο είναι φρόνιμο που η Πολιτική Προστασία εκκένωσε τα σπίτια, γιατί όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι που έχουν χάσει τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους, θα μπορούσαν να τις είχαν σβήσει με ένα απλό λάστιχο. Γενικότερα υπάρχει θέμα πρόληψης. Δεν επιτρέπει το δασαρχείο να απομακρύνουμε τα ξερά κλαδιά και τους κορμούς ανά τα χρόνια που κάνουμε αιτήσεις και δεν υπάρχει καμία ουσιαστική οργάνωση».

Στο σημείο παραμένουν οι πυροσβέστες οι προσπαθούν να σβήσουν την παραμικρή εστία μικρής φωτιάς, για να αποφευχθεί τυχόν αναζωπύρωση λόγω των ανέμων.

Στάχτη έγιναν 20.000 στρέμματα σε Πεντέλη, Γέρακα και Παλλήνη. Επείγουσα εισαγγελική έρευνα21/07/2022

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση με παραγγελία της προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου. Η πύρινη λαίλαπα ξεκίνησε από την Πεντέλη, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης (19.07.2022) και όπως είπε σήμερα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, υπήρχαν δυο εστίες φωτιάς.

Στο  πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τις φωτιές στην Αττική, θα αναζητηθούν ευθύνες για την τέλεση συγκεκριμένων αξιοποίνων πράξεων, όπως εμπρησμός, εμπρησμός δάσους και παράβαση του νόμου προστασίας του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας θα αξιοποιηθεί οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο, πληροφορία και μήνυση για την αναζήτηση των αιτιών που προκάλεσαν τις συγκεκριμένες πυρκαγιές.

 Η διενέργεια της έρευνας θα ανατεθεί σε εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος θα αναλάβει να αποδώσει ευθύνες στον υπαίτιο ή τους υπαίτιους για μία ακόμα  τεράστια οικολογική καταστροφή με συνέπειες να καταστραφούν περιουσίες – σπίτια και αυτοκίνητα- πολιτών.  

Τις πληγές της μετράει από σήμερα το πρωί της Πέμπτης η Πεντέλη από τις πυρκαγιές. Τουλάχιστον 20 χιλιάδες στρέμματα δάσους καταστράφηκαν και πολλά σπίτια κάηκαν. Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση ενώ ο φόβος τώρα είναι μια νέα αναζωπύρωση
Δεκάδες καμένα σπίτια… Εκατοντάδες με ζημιές… Φωτιές σε επιχειρήσεις… Κατεστραμμένες επιχειρήσεις… Φωτιές σε αυτοκίνητα… Περιουσίες που χάθηκαν…

Και περίπου 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης που έγιναν στάχτη. Είναι ο τραγικός απολογισμός της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε από την Πεντέλη και έφτασε μέχρι το Γέρακα και την Παλλήνη.

«Όλοι έχουν πάθει ζημίες. Όλοι έχουν καεί. Άλλοι το σπίτι τους άλλοι το αμάξι τους», σημείωσε ένας κάτοικος της Παλλήνης.

«Το 98 – 99 δεν ήταν η μεγάλη πυρκαγιά; Τότε σώθηκε εκ θαύματος. Τώρα κάηκε εκ θαύματος», δήλωσε ο ιερέας του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Παλλήνης.
Οι αρχές κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο εμπρησμού.

«Ελέγχονται τα δεδομένα από τα ανακριτικά γραφεία ότι, είχαμε δυο ταυτόχρονες ενάρξεις πυρκαγιών. Σημαίνει ότι ξεκίνησαν ταυτόχρονα σχεδόν δυο μέτωπα που μας προβλημάτισαν, το περιπολικό προσπάθησε να αντιδράσει σε πρώτο χρόνο και ο αέρας κατεύθυνε την πυρκαγιά νότια», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά παραμένει σε ύφεση και επιτηρείται από ισχυρές δυνάμεις προκειμένου να μην υπάρξει καμία επικίνδυνη αναζωπύρωση.


Το πιο απόκοσμο background του Παρθενώνα - Οι φλόγες της Πεντέλης πίσω από την Ακρόπολη
19/07/2022, 22:02

Μία συγκλονιστική εικόνα που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής και της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη. Η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός, τα δύο σημεία σύμβολα της Αθήνας, όπως δεν τα έχουμε δει ποτέ.

Το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ έδειξε την εικόνα που ραγίζει την καρδιά. Έχουμε συνηθίσει τη νύχτα να βλέπουμε την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό φωτισμένους, όμως τώρα είδαμε ένα κόκκινο φόντο, με την φωτιά στην Πεντέλη να καίει και τους καπνούς να έχουν καλύψει την Αθήνα.

 Δείτε τα πλάνα από το απόκοσμο φόντο

Θεσσαλονίκη: Άγρια επεισόδια μεταξύ οικογενειών για τον έρωτα ενός ζευγαριού

19/07/2022, 08:32
Επεισόδιο μεταξύ οικογενειών σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή του Φαλήρου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα

Την ένταση φέρεται να πυροδότησαν οικογενειακές διαφορές, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η μία οικογένεια δεν ήθελε να... συμπεθεριάσει με την άλλη.

Ο διαπληκτισμός μεταξύ των δύο οικογενειών κατέληξε χθες με τα μέλη της μίας οικογένειας, περίπου 15 άτομα, να εισβάλλουν στο σπίτι της άλλης και όλοι μαζί να οδηγούνται τελικά στο αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται ότι από το επεισόδιο δεν προκλήθηκε τραυματισμός.

Πάτρα: Αντιμέτωπη με αργία η νοσηλεύτρια που δεν περιέθαλψε τον 49χρονο

18/07/2022

Αντιμέτωπη με αργία είναι η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», στην οποία απευθύνθηκε ο άτυχος 49χρονος για βοήθεια, καθώς δεν έκρινε απαραιτητο να ειδοποιήσει έστω έναν από τους 78 γιατρούς που είχαν εκείνη την ώρα υπηρεσία στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα από ανακοπή.
Το Πειθαρχικό συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ που θα συνεδριάσει σήμερα θα κρίνει και την τύχη μιας ακόμη νοσηλεύτριας, ενώ αύριο αναμένεται να δώσει και τυπικά την παραίτηση του και ο διοικητής του νοσοκομείου.

«Καθόταν στις καρέκλες, εκεί τον είδα. Κρατούσε τον αυχένα του και μου είπε ότι πονάει καθώς λίγο νωρίτερα ο ιδιώτης προσωπικός του γιατρός του είχε διαγνώσει ψύξη. Δεν μου είπε κάτι άλλο. Του είπα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο και να πάει στο Ρίο. Υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες», δήλωσε η νοσηλεύτρια.

Ο 49χρονος ένιωθε πόνους στο στήθος και πήγε στο πιο κοντινό νοσοκομείο γνωρίζοντας ότι δεν εφημερεύει. Δεν μπορούσε όμως να οδηγήσει πιο μακριά. Λίγες ώρες αργότερα είχε επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό που διέγνωσε ψύξη. Τον έδιωξε λέγοντάς του να πάει στο εφημερεύον.

Η περιγραφή του αδελφού του 49χρονου που είδε τον αδελφό του να χάνεται μέσα σε λίγα λεπτά, μες το αυτοκίνητο συγκλονίζει…

«Μου λέει είμαι έξω από τον Άγιο Ανδρέα, γιατί δεν με δεχτήκανε μου είπανε εφημερεύει το Ρίο. Μου λέει δεν μπορώ να πάω μόνος, δεν είμαι καλά, κάνε γρήγορα. Πριν φτάσω ένα λεπτό με παίρνει τηλέφωνο μου λέει γιατί αργείς. Του λέω έφτασα, ηρέμησε».

Στη διοικητική έρευνα που διετάχθη θα κληθούν για εξηγήσεις εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη εισαγγελικη έρευνα. Συγκεκριμένα, η ΕΔΕ αφορά τις δύο νοσηλεύτριες, μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου και όσους έχουν οργανικές θέσεις, καθώς θα έπρεπε να είναι στελεχωμένο από γιατρούς το ΤΕΠ.

Σταϊκούρας: Μέχρι 15 Ιουλίου οι πληρωμές για το Power Pass


5/07/2022


Μέχρι τις 15 Ιουλίου, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρας, θα έχουν καταβληθεί τα ποσά που θα προκύψουν από το Power Pass για τις αποζημιώσεις από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έως και τα 600 ευρώ.

Παράλληλα ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. Σημείωσε ότι η δημοσιονομική εικόνα είναι θετική και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί και νέος δημοσιονομικός χώρος.

 Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το «μαξιλαράκι» πίσω στους πολίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια. Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο» υπογράμμισε.

Παράλληλα σημείωσε ότι αν και κανείς δεν γνωρίζει την πορεία των αυξήσεων σε φυσικό αέριο και καύσιμα εκτιμά ότι θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οπότε τα 6 δισ. ευρώ πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Αναφερόμενος στην εισφορά αλληλεγγύης ο Χρ. Σταικούρας υποστήριξε πως «έχουμε υποχρέωση να την καταργήσουμε για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Είναι μια δέσμευσή μας για την οποία πρέπει να εξοικονομήσουμε 450 εκατ. ευρώ ώστε να εφαρμοστεί».

Ανέφερε επίσης ότι οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται γιατί τα έσοδα είναι πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις γεγονός που επιτρέπει «να ενισχύσουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών».Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι «οι ανάγκες είναι απεριόριστες ενώ οι πόροι περιορισμένοι γι΄αυτό θα βοηθήσουμε στοχευμένα όσους έχουν ανάγκη. Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Σε ότι αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή τόνισε ότι μέσα στην εβδομάδα θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά και θα γνωρίζουν οι πολίτες τι θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος και μένει να αποφασίσουν οι ίδιοι εάν θα το πληρώσουν εφάπαξ με έκπτωση 15% ή σε 96 δόσεις.


Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το μέτρο το πήγαμε αρκετά πίσω. Ήταν 8,3 δισ. ευρώ. Εκτιμούμε ότι θα επιστραφούν περίπου 3 δισ. Αρκετές επιχειρήσεις το 2021 είχαν πολύ καλές επιδόσεις. Οπότε τα κουρέματα ήταν πολύ λιγότερα. Σημειώστε ότι συνολικά οι επιχειρήσεις το 2021, είχαν υψηλότερο τζίρο από το 2021».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτημα εάν θα υπάρξουν αύριο ανακοινώσεις για νέα επιταγή ακρίβειας σημείωσε ότι «δεν θα ανακοινωθεί τίποτα αύριο, μόλις ανακοινώσαμε τα μέτρα για τα καύσιμα. Οι πολίτες δεν έχουν δει ακόμα στο πορτοφόλι τους την παρέμβαση για στην ενέργεια, θα το δει έως 15 Ιουλίου. Βήμα βήμα. Αυτή την στιγμή προέχει οι πολίτες να δουν στους λογαριασμούς τους 600 εκατ. ευρώ, από τα καύσιμα και την επιδότηση ρεύματος».


Power Pass: Κλείνει η πλατφόρμα. Τι σημαίνουν οι χαρακτηρισμοί. Πότε θα μπουν τα χρήματα
4/7/2022

Power Pass: Μέχρι αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου έχουν τη δυνατότητα όσοι θέλουν να κάνουν αιτήσεις για το Power Pass, το επίδομα δηλαδή για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος. Το επίδομα του Power Pass ξεκινά από 18 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 600 ευρώ. Για να μπορέσει όμως κάποιος να λάβει αυτά τα χρήματα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός κατά την υποβολή της αίτησης.

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο Mega για την επιδότηση του ρεύματος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας δεύτερης μικρότερης παράτασης στην πλατφόρμα για το Power Pass. «Δεν ξέρω εάν θα υπάρξει 1-2 μέρες παράταση» σημείωσε και πρόσθεσε πως τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων λίγες μέρες μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας, μέσα στον Ιούλιο.

Power Pass: Τι σημαίνουν οι χαρακτηρισμοί των σταδίων της αίτησης

Εκκρεμεί υποβολή: Ο χρήστης δεν έχει πατήσει «υποβολή αίτησης».

Απορριφθείσα: έχει απορριφθεί η αίτηση. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλαχθούν και να επανυποβληθούν.

Υπό έλεγχο: Η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των ακολούθων.αν το ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.
αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία (1) αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.

Υπό εκκαθάριση: για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη. Μετά την ολοκλήρωση της Περιόδου Υποβολής αιτήσεων (1η Ιουλίου 2022) θα εκτελεστούν οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία λογαριασμών που θα δοθούν από τους παρόχους, ώστε να γίνει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης.


Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.

Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και περιμένουμε από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

Εγκριθείσα: Εχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει τον λογαριασμό του/της.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του Power Pass
Δυνατότητα να κάνουν αίτηση για την επιδότηση στο ρεύμα, έχουν οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η ενίσχυση αφορά τον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας των δικαιούχων, καθώς και της μισθωμένης κατοικίας των παιδιών τους που σπουδάζουν.

Τα κριτήρια για τους δικαιούχους
Τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε τιμολόγια με ρήτρα αναπροσαρμογής εφόσον:

έχουν οικιακές παροχές ρεύματος
μισθώνουν κατοικία για προστατευόμενο μέλος σας που σπουδάζει

Απαραίτητες προϋποθέσεις:

το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα (φορολογικού έτους 2020) να μην ξεπερνά τις σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ (στο εισόδημα δεν προστίθεται το τυχόν εισόδημα προστατευόμενου μέλους)
να είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας (έστω ένας από τους 2 συζύγους)
να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση για το έτος 2020 ( αν γίνατε υπόχρεος φορολογικής δήλωσης το έτος 2021 να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το 2021 πριν την υποβολή της αίτησης)
Βήματα διαδικασίας για οικιακή παροχή κύριας κατοικίας

Ένας από τους δύο συζύγους:

κάνει την αίτηση που αφορά την οικογένεια
επιβεβαιώνει ή επικαιροποιεί τα στοιχεία της κύριας κατοικίας (Διεύθυνση και Αρ. Παροχής Ρεύματος) που ανακτώνται αυτόματα από την Φορολογική Δήλωση για κάθε μήνα από τον Δεκέμβριο του έτους 2021 έως τον Μάιο του έτους 2022
σε δεύτερο χρόνο και μετά την λήξη υποβολής των αιτήσεων θα γίνει η εκκαθάριση της αίτησης σας και θα δείτε τα αποτελέσματα μετά από σύνδεση σας στην εφαρμογή

Βήματα διαδικασίας για μισθωμένη κατοικία παιδιού που σπουδάζει

Ο γονέας ή ο κηδεμόνας ακολουθεί τα παραπάνω βήματα αφού πρώτα έχει υποβάλει οριστικά δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021.

Θα χρειαστείτε:

τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet
να συμπληρώσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)
να συμπληρώσετε το IBAN του προσωπικού τραπεζικού σας λογαριασμού ή λογαριασμού, που είστε συνδικαιούχος
να επιβεβαιώσετε την τράπεζα κατάθεσης
Κατά τη διάρκεια περιόδου υποβολής των αιτήσεων μπορείτε να τροποποιήσετε τα στοιχεία της αίτηση σας.
Μετά την εκκαθάριση της αίτησης μπορείτε να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για την κατάσταση της αίτησης (αν εγκρίθηκε ή απορρίφθηκε), όπως και για το χρηματικό ποσό που σας καταλογίστηκε.

Παραδείγματα υπολογισμού αποζημιώσεων

Αν κάποιος έχει επιπλέον χρεώσεις, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων για το εν λόγω διάστημα, συνολικού ύψους 300 ευρώ, θα λάβει αποζημίωση 180 ευρώ.
Αν κάποιος έχει επιπλέον χρεώσεις, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων για το εν λόγω διάστημα, συνολικού ύψους 600 ευρώ, θα λάβει αποζημίωση 360 ευρώ.
Αν οι επιπλέον χρεώσεις ανέρχονται σε 800 ευρώ, η αποζημίωση θα διαμορφωθεί στα 480 ευρώ.
Αν οι επιπλέον χρεώσεις είναι 1.000 ευρώ, η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ, ενώ αν
Οι χρεώσεις είναι από 1.000 ευρώ και πάνω και πάλι η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ.

Power Pass: Ακυρώθηκαν από λάθος αιτήσεις – Τι να προσέξετε για να μην χάσετε τα χρήματα30/6/2022

Σε άμεσο επανέλεγχο και υποβολή εκ νέου της αίτησης για το επίδομα ρεύματος στην πλατφόρμα Power Pass, πρέπει να προβούν όσοι έκαναν εκ των υστέρων τη δήλωση φόρου εισοδήματος Ε1, ή άλλαξαν στοιχεία αυτής στο Taxisnet.
Η πλατφόρμα Power Pass βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με την εφαρμογή υποβολής δηλώσεων Ε1.

Και όσοι ήθελαν να κάνουν διόρθωση κύριας κατοικίας για τον μήνα Δεκέμβριο, δεν μπορούσαν να την κάνουν στην πλατφόρμα power pass, εάν είχαν ήδη υποβάλει ήδη τη φετινή δήλωση Ε1 και είχαν δηλώσει άλλη κύρια κατοικία το 2021.

Τι πρέπει να κάνετε
   
Πρακτικά υπερισχύει τι έχουν δηλώσει στο Ε1 και «σβήνει» ό,τι γράφεται στην πλατφόρμα Power Pass.

Για αυτό πρέπει να αλλάξουν πρώτα το φετινό Ε1, πριν κάνουν την σχετική διόρθωση στην αίτηση για Power Pass.

Χιλιάδες φορολογούμενοι που μπήκαν πρώτα στο Power Pass για το επίδομα έπειτα στο Taxisnet για την δήλωση Ε1, ουσιαστικά ακύρωσαν την αίτηση που είχαν κάνει!

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει έτσι να ελέγξουν για άλλη μια φορά, εφόσον πρώτα θα έχουν υποβάλει οριστικά το Ε1 στο Taxisnet, εάν η σχετική ένδειξη της αίτησής του στο Power Pass μεταβλήθηκε από «ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ» σε «ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΥΠΟΒΟΛΗ».Έτσι, ενώ 3 εκατομμύρια φορολογούμενοι που δεν έχουν ακόμα υποβάλει φορολογική δήλωση, θα κινδυνεύσουν να χάσουν το Power Pass εάν -μέχρι τις 5 Ιουλίου που δόθηκε παράταση– υποβάλουν πρώτα την αίτηση για το επίδομα και ύστερα την φορολογική τους δήλωση.


Χάος με το Power Pass και τις φορολογικές δηλώσεις

29/6/2022

Αλαλούμ με το Power Pass και τις φορολογικές δηλώσεις. Βροχή πέφτουν οι διαμαρτυρίες πολιτών και λογιστών σχετικά με τις αιτήσεις για την αναδρομική επιδότηση των 18 έως 600 ευρώ για τις αυξήσεις στο ρεύμα.

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει άρθρο στο enikos.gr, όσοι έχουν κάνει πρώτα την αίτηση στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr για την επιδότηση ρεύματος και υποβάλλουν εκ των υστέρων τη φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος του 2021, θα πρέπει να επανυποβάλουν την αίτηση για το Power Pass.

Οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις είναι πολλές καθώς ήδη έχουν γίνει πολλές αιτήσεις και ζητούν από τους αρμοδίους να δοθεί λύση.

Δεδομένου ότι η πλατφόρμα για την επιδότηση βρίσκεται σε «αλληλεπίδραση» με την εφαρμογή υποβολής δηλώσεων, οι αιτήσεις στο Power Pass που είχαν προηγηθεί των φορολογικών δηλώσεων «μπλόκαραν» και από το στάδιο «υπό εκκαθάριση», επέστρεψαν στο «εκκρεμεί υποβολή».

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό έγινε επειδή είχαν τροποποιηθεί στοιχεία της κύριας κατοικίας. Όμως ορισμένοι επισημαίνουν ότι αυτό αφορά σε όλους, όσοι έκαναν πρώτα αίτηση για το Power Pass και μετά τη φορολογική δήλωση και δεν είχαν αλλάξει τα στοιχεία.

Μιλώντας στο enikonomia.gr, η φοροτεχνικός, Χριστίνα Μαννέ επιβεβαιώνει ότι «σε περίπτωση που πρώτα γίνει η αίτηση για το Power Pass και ακολουθήσει μετά η δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, τότε επειδή η πλατφόρμα παραμένει ενεργή έως τις 5 Ιουλίου μετά την παράταση που δόθηκε, θα πρέπει να επανυποβληθεί η αίτηση για το Power Pass».Η ίδια εκτιμά ότι, «επειδή το σύστημα μετά την υποβολή της δήλωσης λαμβάνει τα νέα στοιχεία και μια νέα εκκαθάριση, στην ουσία χρειάζεται να ελέγξει ξανά τα στοιχεία. Μήπως τυχόν δηλ. κάποιος έχει αλλάξει κατοικία, μήπως έχει προστεθεί  κάποιο μέλος ως φοιτητής κ.α.».

Προσθέτει δε, ότι «επειδή η επιδότηση αφορά στο χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο του 2022 και συμπεριλαμβάνει και τον μήνα Δεκέμβριο του 2021, «ελέγχει» ξανά τα στοιχεία».


Τι λέει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισημαίνει σχετικά με το θέμα τα εξής:

«Αναφορικά με δυσλειτουργίες που αναφέρεται ότι παρατηρήθηκαν στη λειτουργία της πλατφόρμας Power Pass, διευκρινίζεται ότι: Πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν τη δήλωση για το Power Pass και ακολούθως τη φορολογική τους δήλωση, χρειάστηκε να υποβάλουν εκ νέου τη δήλωση του power pass μόνο στις περιπτώσεις που άλλαξαν τη διεύθυνση κατοικίας τους στη φορολογική δήλωση και έκαναν εκ νέου ταυτοποίηση στο Power Pass».

Αναφέρει ακόμη ότι «όπως τονίζεται στις οδηγίες προς τους πολίτες, η αλλαγή διεύθυνσης πρέπει να προηγηθεί της αίτησης για το power pass”.

Το μήνυμα που εμφανίζεται, σύμφωνα με το υπουργείο είναι: «Τα στοιχεία κύριας κατοικίας έχουν τροποποιηθεί με αποτέλεσμα η κατάσταση της αίτησής σας να αλλάξει και να εκκρεμεί η υποβολή της. Παρακαλώ επιβεβαιώστε τα στοιχεία της αίτησης σας και προχωρήστε στην υποβολή της χρησιμοποιώντας το κουμπί υποβολή αίτησης».

Τι ισχύει για τους φοιτητές και όσους κάνουν πρώτη φορά φορολογική δήλωση

Προσοχή πρέπει να δείξουν και όσοι υποβάλλουν φέτος για πρώτη φορά φορολογική δήλωση αλλά και όσοι έχουν παιδιά που σπουδάζουν.

Καταρχάς, όσοι κάνουν για πρώτη φορά φέτος φορολογική δήλωση, θα πρέπει να σπεύσουν να την υποβάλουν πριν από την αίτηση για το επίδομα. Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη κατηγορία θα ληφθεί υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων που αποκτήθηκε το 2021 και δηλώθηκε φέτος.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε εκείνη όπου κάποιος φορολογούμενος έχει παιδί που σπουδάζει και πληρώνει ενοίκιο για τη φοιτητική κατοικία.

Σε αυτή την περίπτωση οι φορολογούμενοι που δηλώνουν τα παιδιά τους που είναι φοιτητές ως εξαρτώμενα μέλη για να πάρουν την επιδότηση έως 600 ευρώ θα πρέπει επίσης να υποβάλουν τη φετινή φορολογική δήλωση πριν από την αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Επίσης, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει στον πίνακα 6 του εντύπου Ε1 (ενοίκιο φοιτητικής κατοικίας) τον αριθμό της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας, αλλά και να συμπληρώσει στην ηλεκτρονική αίτηση την ένδειξη που αφορά στη φοιτητική κατοικία αλλά και τη δική τους κύρια κατοικία.Παράταση έως τις 5 Ιουλίου για το Power Pass – Η νέα προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

28/6/2022
Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το Power Pass, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

O Γιάννης Οικονόμου αναφέρει χαρακτηριστικά: ” Λόγω συνεχούς ροής αιτήσεων και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, δίνεται παράταση έως τις 5 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (power pass) στη σχετική πλατφόρμα. Η προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου“.


Λόγω συνεχούς ροής αιτήσεων και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, δίνεται παράταση ως τις 5 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (power pass) στη σχετική πλατφόρμα. Η προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου.

— Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) June 28, 2022

Power Pass:Άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ - Έως πότε θα είναι ανοιχτή

24/6/2022

Άνοιξε η πλατφόρμα του Power Pass και για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 9 και 0. Μέχρι το πρωί της Παρασκευής μπορούσαν να υποβάλουν τα ΑΦΜ σε 1,2,3,4,5,6,7 και 8. Από τώρα, όλα τα ΑΦΜ θα μπορούν να εισέρχονται στην πλατφόρμα για να κάνουν την αίτησή τους.

Power Pass: Πώς θα κάνετε αίτηση για το επίδομα ρεύματος

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα ρεύματος θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την τελευταία μέρα του Ιουνίου για τις αιτήσεις.

Η αίτηση υποβάλλεται στο vouchers.gov.gr και η λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή. 

Αναλυτικά:

Εισέρχεστε στην πλατφόρμα με τους κωδικούς σας στο Taxisnet και επιβεβαιώνετε ότι τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά.
Επιλέγετε αν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για εσάς ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς σας. Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής).
Τα στοιχεία αυτά μπορείτε: είτε να τα επιβεβαιώσετε, είτε να τα τροποποιήσετε μέσω της πλατφόρμας «Δήλωση Κύριας Κατοικίας για Power Pass» η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ.
Στην ίδια σελίδα εμφανίζονται και τα πεδία ώστε να συμπληρώσετε το e-mail σας, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο τραπεζικός σας λογαριασμός. Πατώντας «Υποβολή», ολοκληρώνετε τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.
Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία χρειάζεται να έχετε τους κωδικούς σας στο Taxisnet για την αυθεντικοποίησή σας κατά την είσοδό σας στην πλατφόρμα και τον το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμείτε να πιστωθεί η επιδότηση

                                                                  Power Pass: Ποιοι χάνουν το επίδομα ρεύματος


20/6/2022

Βροχή πέφτουν οι αιτήσεις για το Power Pass, σε εξέλιξη βρίσκονται για όσους έχουν ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2 ενώ στο παιχνίδι αναμένεται να μπουν και άλλα ΑΦΜ εντός της ημέρας.

Όπως παρουσιάζει άρθρο στα dikaiologitika.gr μαζικά έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος ενώ οι πληρωμές αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η πλατφόρμα θα ανοίγει κλιμακωτά για το σύνολο των δικαιούχων. Δηλαδή, όλα τα ΑΦΜ έως και το 9 θα ανοίξουν σταδιακά έως την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιουνίου.

Αιτήσεις θα υποβάλλονται -με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- έως και την 30ή Ιουνίου. Κατά τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους. Ακολούθως θα παραμείνει ανοιχτή για όλους όπως ακριβώς συνέβη και με το Fuel Pass.

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Ποιοί χάνουν το επίδομα ρεύματοςΧιλιάδες είναι όμως εκείνοι που δεν έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν καν αίτηση και άρα δεν θα πάρουν και την αναδρομική αποζημίωση για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.

Ποιοι μένουν εκτός της επιδότησης


Η επιδότηση αφορά μόνο στους λογαριασμούς που περιλαμβάνουν ρήτρα αναπροσαρμογής και συνεπώς όσοι έχουν σταθερά τιμολόγια δεν επιδοτούνται.
Δεν επιδοτούνται όσοι έχουν καθαρό οικογενειακό εισόδημα (φορολογικού έτους 2020) που ξεπερνά τις 45.000 ευρώ
Όσοι δεν είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας (έστω ένας από τους 2 συζύγους)
Οι λογαριασμοί ρεύματος που δεν αφορούν σε παροχή οικιακής χρήσης, με άλλα λόγια δεν επιδοτείται το ρεύμα στα επαγγελματικά ακίνητα.
Δεν λαμβάνουν την ενίσχυση δευτερεύουσες κατοικίες.
Δεν μπορεί να γίνει αίτηση και να εισπραχθεί αποζημίωση για τους κοινόχρηστους λογαριασμούς.
Οι λογαριασμοί ρεύματος που έχουν εκδοθεί μετά την 1η Ιουνίου ακόμα και εάν αυτοί αφορούσαν το διάστημα (1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022)
Όσοι δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση για το έτος 2020.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 6 Ιουλίου η επόμενη δικάσιμος – Να βγει από τη φυλακή ζήτησε ο Λαγός
15/6/2022

Την έξοδό του από τις Φυλακές Δομοκού όπου κρατείται μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών ζήτησε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός.

Ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτής υπέβαλε αίτημα αναστολής της εκτέλεσης της ποινής του επικαλούμενος οικονομική και κοινωνική ζημιά που έχει υποστεί μη ασκώντας τα καθήκοντά του, όπως ανέφερε στην Ευρωβουλή.

«Από το 2019 είμαι εκλεγμένος ευρωβουλευτής. Όταν βρήκε η πρωτόδικη απόφαση βρισκόμουν στο Βέλγιο έξι μήνες. Δεν προσπάθησα ποτέ να φύγω και να αποφύγω τη δικαιοσύνη. Έδινα το “παρών” κανονικά και αδιαλείπτως στις αρμόδιες προξενικές αρχές τρεις φορές το μήνα και ενημέρωνα το Τμήμα στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” κάθε που ερχόμουν στην Αθήνα. Εκτός του ότι τύποις έχω την Έδρα επί της ουσίας την έχω χάσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος.

Όπως υποστήριξε, μαζί με εκείνον μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν συνεργάτες του στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, οι οποίοι όπως ανέφερε, «το μόνο κακούργημα που διέπραξαν είναι ότι είναι συνεργάτες μου». Συνεχίζοντας ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος λέγοντας πως δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα. «Προέβην σε απεργία πείνας στις Φυλακές Δομοκού για να προχωρήσει και να γίνει το Εφετείο. Γιατί αν το Εφετείο αυτό διακοπεί, αναβληθεί ή αν διαρκέσει μεγάλο διάστημα, εγώ θα έχω εκτίσει παντελώς άδικα την ποινή και θα είναι σαν μην χρειάζεται να γίνει». Ακόμη, είπε: «Αν το δικαστήριό σας κρίνει ότι είμαι αθώος, αν κρίνει ότι έχω ένα ελαφρυντικό το μεγαλύτερο μέρος της ποινής το έχω εκτίσει». Ολοκληρώνοντας είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Να μου δώσετε την δυνατότητα να εκτελέσω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής».

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος του Ι. Λαγού, λέγοντας πως δεν έχει αλλάξει κάτι από τα δεδομένα που ελήφθησαν υπόψη για την φυλάκισή του. Είπε μάλιστα πως όλοι οι κρατούμενοι υφίστανται οικονομική και κοινωνική ζημιά. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί.

 Αντίστοιχο αίτημα υπέβαλε και ο κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα, Ελπιδοφόρος Καναρίτης, επικαλούμενος οικογενειακά θέματα.Η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να προτείνει επί του αιτήματος αυτού, ενώ αναστολή ζήτησε και ο Αναστάσιος Πανταζής, πυρηνάρχης Περάματος, που έχει καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος. Και για τα αιτήματα αυτά η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε.

Το δικαστήριο βρίσκεται από το πρωί σε συνεχείς διακοπές αναζητώντας δικηγόρους που θα αναλάβουν τους κατηγορούμενους που δεν έχουν υπεράσπιση. Όμως, όπως εξήγησε η πρόεδρος, κανείς δικηγόρος δεν αναλαμβάνει και για το λόγο η έδρα, όπως είπε, προκειμένου να μη χάσει χρόνο προχώρησε στην εξέταση αιτημάτων των κατηγορουμένων.


 
Η πρόεδρος ανακοίνωσε πως η επόμενη δικάσιμος θα είναι η 6η Ιουλίου.

Ο πατέρας της Καρολάιν ξεσπά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα πρέπει να υποφέρει

14/6/2022
Νέο ξέσπασμα από τον πατέρα της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς.

Η Dailymail σήμερα με νέο δημοσίευμα για την άγρια δολοφονία της 19χρονης στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, είχε αποκλειστικές δηλώσεις του χαροκαμένου πατέρα, ο οποίος μιλάει τακτικά στην βρετανική εφημερίδα μετά την δολοφονία της κόρης του από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

“Φαίνεται ότι δεν είναι ικανοποιημένος με τις “ανέσεις” στις νέες φυλακές και θέλει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό, όπου θα νιώθει πιο ασφαλής. Πιστεύει ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα, ίσως και περισσότερα συμβόλαια θανάτου σε βάρος του. Εκτιμώ ότι οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρεφόταν πριν σκοτώσει την κόρη μου, είναι πρόθυμοι να τον κάνουν να σωπάσει, στην περίπτωση που προσπαθήσει να κάνει κάποιου είδους συμφωνία. Η δική μου αίσθηση είναι ότι πρέπει να υποφέρει τουλάχιστον για κάποια χρόνια πριν “χτυπηθεί” και θα πρέπει να γίνει αργά”.

Ο Ντέιβιντ και η σύζυγός του Σούζαν έχουν πλέον την αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας, η οποία ζει μαζί τους στην Αλόννησο, και πρόσθεσε: “Τριγυρνάει στο σπίτι, ενώ την κυνηγάει από πίσω η υπηρέτρια και φαίνεται να έχουν αναπτύξει μια σχέση μεγάλης και μικρής αδελφής. Είναι πολύ υπέροχο να το παρακολουθείς. Είμαι αιώνια λυπημένος που η αγαπημένη μου Καρολάιν δεν είναι εδώ για να το απολαύσει. Είναι ένας από τους λόγους που θα φροντίσω ο Μπάμπης να μην ξαναδεί την κόρη του”.

“Αναρωτιέμαι αν κάποιος του  το έχει κοινοποιήσει και αν γνωρίζει ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία αλλαγής του ονόματος της μικρής σε αυτό της μητέρας της. Θα με ενδιέφερε να μάθω την αντίδρασή του” τονίζει ο Ντέιβιντ Κράουτς.

Γιώργος Τράγκας: Αποποιείται την κληρονομιά ο γιος του

7/6/2022

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Φρειδερίκου Τράγκα έκανε γνωστό την Τρίτη ότι ο γιος του εκλιπόντα δημοσιογράφου, αποποιείται την περιουσία του πατέρα του.

Σύμφωνα με άρθρο στο newsbomb.gr ο λόγος που οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση είναι η έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον στην επαγγελματική δραστηριότητα του πατέρα του.

Παράλληλα ο Φρειδερίκος Τράγκας κατέθεσε στη μνήμη του πατέρα του ένα συμβολικό χρηματικό ποσό υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών.

Συγκεκριμένα ο Δικηγόρος Θέμης Σοφός ανέφερε: «Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος – Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος. Η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας. Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ).

Αθήνα, την 7 Ιουνίου 2022

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος»

Η σύζυγός του περιμένει το πόρισμα για την περιουσία για τις επόμενες κινήσεις της
Στάση αναμονής τηρεί η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα μετά τις τελευταίες πληροφορίες για την περιουσία του δημοσιογράφου και το πόρισμα που φαίνεται να οδηγεί στη δέσμευσή της.

Η δικηγόρος της συζύγου του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά, με δήλωσή της στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης χαρακτήρισε «παντελώς ανυπόστατα» όσα αναφέρονται περί «αμύθητης περιουσίας» του εκλιπόντος δημοσιογράφου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «αυτοί που τα αναπαράγουν εξυπηρετούν επικοινωνιακές σκοπιμότητες».

Όσον αφορά, δε, τις επόμενες κινήσεις της συζύγου του Γιώργου Τράγκα στη σκιά των πληροφοριών για το πόρισμα της αρχής καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες αρκέστηκε στο ότι «όταν και εφόσον μας κοινοποιηθεί το πόρισμα της αρχής τότε θα συνδράμουμε σε οποιαδήποτε έρευνα των αρχών».

«Χρυσή» περιουσία
Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του δημοσιογράφου φαίνεται πως ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, και περιλαμβάνει ράβδους χρυσού, θυρίδες, 17 ακίνητα σε όλον τον κόσμο, αυτοκίνητα.

Ο Γιώργος Τράγκας διατηρούσε δύο βίλες στην Πολιτεία, δύο στην Μύκονο, στην Εκάλη τη βίλα Χρυσαφίδη, ένα εντυπωσιακό σπίτι στην Ακρόπολη, αλλά και δυο ακίνητα στο Μονακό, το Παρίσι, το Σεν Τροπέ, τη Γαλλική Ριβιέρα, το Μαϊάμι, την Ουάσιγκτον, το Μπέβερλι Χιλς, το Λας Βέγκας, τη Νέα Υόρκη στην 5η λεωφόρο.

Η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έλαβε όλα τα οικονομικά στοιχεία για τις εταιρείες του Γιώργου Τράγκα, αυτές που διατηρούσε ο ίδιος ή με άλλα πρόσωπα.

Στην κυριότητα, φέρεται να εμπλέκεται και η σύζυγος του εκλιπόντος δημοσιογράφου, Μαρία Καρρά.

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα έχει «παγώσει». Εάν οι κληρονόμοι την αποδεχθούν θα βρεθούν κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και αδικαιολόγητο πλουτισμό.

«Ο εντολέας μου δεν εμπλέκεται καθόλου στο ποινικό σκέλος της υποθέσεως στο βαθμό που αυτό υπάρχει. Θα δούμε εάν θα προσφύγουμε ζητώντας την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων», ανέφερε ο Νίκος Αγαπήνος, δικηγόρος του Γιώργου Τράγκα.

Πάτρα: Σφραγίστηκε το σπίτι της σπιτονοικοκυράς – Καταγράφηκαν όλα όσα βρίσκονται στο οίκημα31/5/2022
Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία και πληροφορίες βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας στο θρίλερ του θανάτου των 3 παιδιών από την Πάτρα.

Σύμφωνα με το megatv.com χθες το μεσημέρι αστυνομικοί συνοδεία κλειδαρά, εισαγγελικού λειτουργού και συμβολαιογράφου σφράγισαν το σπίτι της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού από την Πάτρα, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το Σαββατοκύριακο η είσοδος σε αυτό των δικηγόρων συγγενών της εκλιπούσας, χωρίς ειδική άδεια.

Παράλληλα με την αλλαγή των κλειδαριών, γινόταν και η καταγραφή των αντικειμένων που βρίσκονταν τόσο στον α’ όσο και στον β’ όροφο του οικήματος.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων με την σχολική τσάντα της μικρής Τζωρτζίνας έφτασε ο δικηγόρος συγγενή της αποβιώσας σπιτονοικοκυράς του πρώην ζευγαριού Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Σκοπός του να παραδώσει την τσάντα στην 18η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την ανθρωποκτονία της 9χρονης.

«Σήμερα ήρθα να παραδώσω στην 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών την τσάντα της μικρής, άτυχης Τζωρτζίνας, που μέσα στην τσάντα έχει αποδεικτικό υλικό που πρέπει να παραδοθεί στην ανακρίτρια» ανέφερε.

Απαντά με μηνήσεις η οικογένεια Πισπιρίγκου
Το γεγονός ότι ο κ. Θεοδωρόπουλος έχει στην κατοχή του αυτό το κρίσιμο στοιχείο προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας Πισπιρίγκου.«Έγιναν ενέργειες οι οποίες είναι πέρα από τα όρια οι οποίες έχουν προκαλέσει αίσθηση και προβληματισμό. Είναι ένα ζήτημα που θα αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές» υποστήριξε ο δικηγόρος της.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος από την πλευρά του αποχώρησε από το γραφείο της ανακρίτριας χωρίς να έχει παραδώσει τη τσάντα ενώ υποστηρίζει ότι δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα.


«Καμία κλοπή δεν υφίσταται διότι είμαι συλλειτουργός της Δικαιοσύνης και οφείλω να παραδώσω το ανακριτικό υλικό στην 18η ανακρίτρια» πρόσθεσε.

«Αδίκημα δεν υπάρχει κανένα. Δεν είχαν κανένα δικαίωμα στο ακίνητο. Το δήλωσαν ρητά, με τους δικηγόρους τους στο δικαστήριο, ότι δεν διεκδικούν τίποτα, δεν έχουν τίποτα και δεν έχουν και κλειδιά», δήλωσε ο έτερος δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοικοκυράς, Κωνσταντίνος Λέων.

Ζωγραφιές σε μπλοκ φαρμάκων
Το LIVE NEWS εντόπισε ζωγραφιές της Τζωρτζίνας από το διάστημα που η Μαλένα μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία. Ζωγραφιές που έκανε σ’ ένα μπλοκ φαρμακευτικής εταιρίας, του φαρμάκου NEXAVAR, που σύμφωνα με γιατρούς, χορηγείται σε ασθενείς οι οποίοι πάσχουν συνήθως από καρκίνο στα νεφρά ή το ήπαρ.

Ένα φάρμακο ωστόσο, που σύμφωνα με τους γιατρούς της Μαλένας, δεν της χορηγήθηκε ποτέ, προκαλώντας ερωτήματα για το ποιος έδωσε και πού βρήκε ένα τέτοιο μπλοκ εκείνη τη συγκεκριμένη περίοδο η Τζωρτζίνα για να ζωγραφίσει.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πότε ετοιμάζει το αίτημα αποφυλάκισης - Πού βασίζεται η υπεράσπιση της
25/5/2022

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα. Ο χρόνος μιας πιθανής αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη έχει αρχίσει πλέον να μετρά αντίστροφα.

Με τις έρευνες της Αστυνομίας να συνεχίζονται, την Ιατροδικαστική Υπηρεσία να αναζητά νέα στοιχεία και τη Δικαιοσύνη να ξετυλίγει αργά, αλλά προσεκτικά το ανακριτικό της έργο, η νομική πλευρά της προφυλακισμένης πρωταγωνίστριας στην πολύκροτη υπόθεση, δείχνει να φτάνει στο πρώτο τολμηρό βήμα.

Σύμφωνα με άρθρο στο newsbomb.gr, αν δεν προκύψει κάποιο νέο ηχηρό αποκαλυπτικό στοιχείο ενοχής της Ρούλας Πισπιρίγκου μέσα από τις εξελισσόμενες έρευνες των Αρχών, οι δικηγόροι της, Οθωνας Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Ζάρδας ετοιμάζονται να καταθέσουν – το προαναγγελθέν από διμήνου – αίτημα αποφυλάκισής της (κατ’ επιθυμίαν της), στις αρχές Ιουνίου.

Η υπεράσπιση της κατηγορουμένης θα «πατάει» σε δύο πυλώνες:

Οτι, από την προφυλάκισή της μέχρι σήμερα, οι έρευνες όχι μόνο δεν ανέδειξαν κάποιο στοιχείο που να ενισχύει το αρχικό της εγκληματικής πράξης, μέσω χορήγησης κεταμίνης στον θάλαμο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αλλά ακόμα κι αυτό δεν έχει αποδειχθεί με την ανεύρεση της διαδρομής της θανατηφόρας ουσίας. Αντιθέτως, αν και βρέθηκαν 6.500 μηνύματα στο κινητό της και 4.500 ηλεκτρονικά της ίχνη σε Η/Υ, κινητό και τάμπλετ Τζωρτζίνας, η έρευνα του «Ανθρωποκτονιών» δεν βρήκε κάτι ξεκάθαρα ενοχοποιητικό.
Οτι, από την Ιατροδικαστική Εκθεση Μπουζιάνη για τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας, προκύπτουν «εμφανή κενά και ερωτήματα» για τους χειρισμούς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο «Αγλαΐα Κυριακού», τα οποία θα τεθούν με εκθέσεις των τεχνικών συμβούλων της Πισπιρίγκου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σημαντικό υπόβαθρο αποτελεί για τους δικηγόρους της Ρούλας, αυτό που αποκόμισαν από την ανακρίτρια, την ημέρα που ελήφθη η απόφαση αποφυλάκισης της, ότι δηλαδή η ίδια η δικαστική λειτουργός έδειξε εμφανώς να προβληματίζεται για το αν θα πρέπει να μπει στη φυλακή, γι΄αυτό και τη ρώτησε αν θα δεχόταν τους περιοριστικούς όρους, εφόσον αφηνόταν ελεύθερη.«Από τότε μέχρι σήμερα τίποτα δεν άλλαξε κατά της…», λέει η υπεράσπιση της κατηγορουμένης.

Πατέρας Δασκαλάκη: Η Ρούλα είχε εμμονή με τον Μάνο – Τρία παιδιά περιμένουν δικαίωση
24/5/2022

Ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη μίλησε για τον γιο του, τον θάνατο των τριών παιδιών αλλά και για την Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως αναφέρεται στο topontiki.gr .

«Εάν ο γιος μου ήταν αμελής και έκανε λάθη με την οικογένειά του να το δεχτώ. Έγινε πατέρας πολύ νέος» τόνισε μιλώντας στον Alpha και υποστήριξε ότι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί όλα αυτά.

«Όλοι αυτοί που εμπλέκονται έκαναν σωστά τη δουλειά τους; Εάν την έκαναν δεν θα είχαμε καταλήξει στον θάνατο τριών παιδιών. Θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικοί και να διασταυρώνουν με διπλές και τριπλές εξετάσεις τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας».

«Τόσο καιρό ακούμε τις συνομιλίες της Ρούλας και του Μάνου, τους τσακωμούς. Είναι ασέβεια. Τρία παιδιά περιμένουν τη δικαίωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη αναφέρθηκε και στη Τζωρτζίνα και την προσπάθεια που έκανε μετά την τετραπληγία.

«Η Τζωρτζίνα για αρκετό καιρό είχε εισαχθεί σε κέντρο αποκατάστασης και έκανε φυσικοθεραπείες. Πολλές φορές η Ρούλα ζητούσε από τους γιατρούς να βιντεοσκοπούν τις ασκήσεις που έκανε. Μάλιστα τους έδινε οδηγίες από το τηλέφωνο. Μου είχε στείλει αυτά τα βίντεο και σε μένα»Ωστόσο, εξήγησε και τους λόγους που τραβούσε συνέχεια βίντεο την 9χρονη Τζωρτζίνα, εικάζοντας ότι το έκανε για να κρατάει δίπλα της τον Μάνο και να μην φύγει.

«Τραβούσε συνεχώς βίντεο την Τζωρτζίνα. Μου φάνηκε περίεργο γιατί κάνει κάτι τέτοιο, όμως σκέφτηκα μητέρα είναι νοιάζεται για το παιδί της. Όμως τώρα που το σκέφτομαι ξανά, γνωρίζοντας την εμμονή της για τον Μάνο, κατάλαβα ότι έγραφε βίντεο για να του τα στέλνει. Για να τον έχει συνέχεια δίπλα τους» κατέληξε ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη.

Πάτρα: Το «σκοτεινό» μυστικό και οι νέες καταγγελίες για τη σπιτονοικοκυρά

18/5/2022

Από τον αναστεναγμό και τα χαμόγελα ειρωνείας μπροστά στις κάμερες στα μέσα του περασμένου Φλεβάρη όταν εμφανίζονταν μαζί, στις δηλώσεις του Μάνου Δασκαλάκη πριν από ένα μήνα στην Αγγελική Νικολούλη και την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και, από εκεί, στις τελευταίες αποκαλύψεις για τα χρήματα της σπιτονοικοκυράς, που ήρθαν να δώσουν νέες διαστάσεις στην υπόθεση της Πάτρας.

Το ηχητικό ντοκουμέντο για την αγορά της μηχανής, με χρήματα της 69χρονης, έρχεται να πλαισιώσει ακόμα ένας διάλογος που γεννά ερωτήματα.

Μηνύματα γεμάτα υπονοούμενα που ήδη έχουν μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας, με τους στενούς συγγενείς και τους δικηγόρους τής σπιτονοικοκυράς να ζητούν να χυθεί άπλετο φως στα σκοτεινά μονοπάτια της υπόθεσης.

Στο νέο μήνυμα, οι γονείς των παιδιών επικοινωνούν σε τεταμένο κλίμα μετά τον θάνατο της Μαλένας το 2019. Κάποια στιγμή, ο Μάνος Δασκαλάκης στέλνει στη Ρούλα Πισπιρίγκου μια φωτογραφία από το σπίτι της σπιτονοικοκυράς.

Ρούλα: «Εσένα μπλόκαρα. Δεν έσβησα τίποτα και εσύ λέγε για μένα μήπως και το πιστέψεις κάποια στιγμή. Σε αφήνω δύο μέρες να μαζέψεις τα πάντα, μη με ξαναενοχλήσεις. Τα κλειδιά είναι στον Κώστα».

Μάνος: «Μην ξαναστέλνεις λοιπόν».

Ρούλα: «Τι είναι αυτό;». (Ρωτάει για μία φωτογραφία που της έστειλε)

Μάνος: «Το σπιτάκι της Κούτρα. Γι’ αυτό μην ξαναστείλεις».

Και τότε η Ρούλα Πισπιρίγκου απαντά με έναν εξίσου μυστηριώδη τρόπο, στην φωτογραφία που της έχει στείλει ο εν διαστάσει σύζυγός της.

Ρούλα: «Δεν καταλαβαίνω. Τι προσπαθείς, να με κάνεις να νιώθω άσχημα; Σε παρακαλώ πολύ, σταμάτα. Ό,τι είπες, είπες. Μπορεί να μη με πιστεύεις, αλλά η πορεία θα το δείξει».

Τα μηνύματα για το σπίτι της σπιτονοικοκυράς ήρθαν στο φως λίγες ώρες μετά το ηχητικό ντοκουμέντο της εκπομπής «T Live», μέσα από το οποίο ακούγονται οι γονείς των παιδιών να παραδέχονται ότι τα χρήματα για την αγορά της μηχανής, προέρχονταν από τους λογαριασμούς της σπιτονοικοκυράς.

Το θέμα με τα χρήματα της σπιτονοικοκυράς αρχίζει ουσιαστικά το 2017. Στις 24 Φεβρουαρίου εκείνης της χρονιάς, μπαίνουν οι υπογραφές στο πληρεξούσιο και ο Μάνος Δασκαλάκης ορίζεται από την ίδια διαχειριστής των οικονομικών της, διότι τα προβλήματα υγείας δεν της επέτρεπαν μετακινήσεις.

Μεσολαβούν 3 χρόνια και 7 μήνες, ώσπου η σπιτονοικοκυρά αφήνει την τελευταία της πνοή στην Πάτρα, στις 12 Σεπτεμβρίου του 2020. Μόλις τρεις μέρες μετά, ο Μάνος Δασκαλάκης μπαίνει στο διαμέρισμά της για να κάνει πρόβα σε τραγούδια του.

Εκείνη την περίοδο, προκαλεί αίσθηση στη γειτονιά η προσπάθεια της 33χρονης να πουλήσει καρέκλες και έπιπλα που υπήρχαν στο σπίτι, χωρίς να έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους κληρονόμους.

Δυο μήνες μετά τον θάνατο της 69χρονης, στις 6 Νοεμβρίου του 2020, ο Μάνος Δασκαλάκης κάνει γνωστό με ανάρτησή του στο διαδίκτυο πως αγόρασε μια μηχανή, που όπως φαίνεται ήθελε από καιρό, μια μηχανή για την οποία αργότερα θα πει και ο ίδιος πως δεν χρειάστηκε να ξοδέψει δικά του χρήματα.

Μετά το θάνατο της Ίριδας στις 21 Μαρτίου του 2021, αρχίζει ένας νέο κύκλος εντάσεων ανάμεσα στους γονείς της Τζωρτζίνας, το μόνο από τα τρία παιδιά τους που είχε μείνει ζωντανό.

Στις 5 Απριλίου, με τους καυγάδες να συνεχίζονται, συνομιλούν στο τηλέφωνο, με την Ρούλα Πισπιρίγκου να υπενθυμίζει στον Μάνο Δασκαλάκη κάτι που η ίδια δεν είχε ξεχάσει.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους στενούς συγγενείς της σπιτονοικοκυράς, ζητούν να προχωρήσει η έρευνα για να διαπιστωθεί πόσα χρήματα έκαναν φτερά, χωρίς οι γονείς των παιδιών να έχουν σχετική άδεια.

Όλα αυτά την ώρα που μια σειρά από συγγενείς τής 69χρονης ζητούν να γίνει και ιατροδικαστική έρευνα για τον θάνατο της γυναίκας.

Τόσο η 33χρονη κατηγορούμενη, όσο και ο Μάνος Δασκαλάκης, έχουν επαναλάβει πολλές φορές πως οι ίδιοι δεν έχουν την παραμικρή εμπλοκή στο θάνατο της γυναίκας.

Όπως φαίνεται πάντως, για την αστυνομία το θέμα με την σπιτονοικοκυρά παραμένει πάντα ανοιχτό και το κάθε στοιχείο αξιολογείται με προσοχή.

Η διαχείριση των χρημάτων της σπιτονοικοκυράςΧαρακτηριστικές είναι οι κινήσεις του λογαριασμού της σπιτονοικοκυράς που παρουσίασε ο Νίκος Ευαγγελάτος στο Live News του MEGA.Σύμφωνα με πληροφορίες, το διάστημα Φεβρουαρίου ’17 – Σεπτεμβρίου ’20, οπότε ο Μάνος Δασκαλάκης είχε πληρεξούσιο, έγιναν συνολικές αναλήψεις 55.000 ευρώ.Ο μέσος όρος των μηνιαίων αναλήψεων ήταν 1.279 ευρώ/μήνα, με τα 400 – 450 ευρώ/μήνα να φτάνουν στην σπιτονοικοκυρά. Τα υπόλοιπα, τα διαχειριζόταν το ζεύγος Δασκαλάκη.Πιο ήρεμα και με περισσότερη ευπρέπεια: Χτύπησε κόκκινο η ένταση στη δίκη Φιλιππίδη

16/5/2022


Κόκκινο χτύπησε η ένταση στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη λίγο πριν ξεκινήσει να καταθέτει η δεύτερη νεαρή γυναίκα που τον καταγγέλλει για απόπειρα βιασμού. Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη η ένταση που το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του.

«Πιο ήρεμα και με περισσότερη ευπρέπεια!» ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου ωστόσο οι αντεγκλήσεις που ακολούθησαν οδήγησαν σε νέα διακοπή.

  Όλα ξεκίνησαν με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της πρώτης καταγγέλλουσας με αφορμή σχόλιο του δικηγόρου της δεύτερης καταγγέλλουσας που αναμένει να καταθέσει, ότι ο κατηγορούμενος ηθοποιός έχει διαγραφεί από το ΣΕΗ, όπου σε βάρος του υπήρχαν κι αλλαγές καταγγελίες για παρενοχλήσεις, αλλά και μια καταγγελία για βιασμό από γνωστή ηθοποιό πριν 16-17 χρόνια. Η υπεράσπιση ζήτησε να μη γίνονται τέτοιες αναφορές για ζητήματα που δεν έχουν κριθεί από τη Δικαιοσύνη, αλλά και πως η απόφαση του ΣΕΗ ήταν «άνευ νοήματος», αφού η ηθοποιός είχε δηλώσει πως αποχωρεί από τον χώρο της υποκριτικής.

Η δίκη θα συνεχιστεί με την κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας, την οποία φέρεται να αποπειράθηκε να βιάσει ο Πέτρος Φιλιππίδης το Φεβρουάριο του 2010 μέσα στο θέατρο.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η Τζωρτζίνα είχε πει όσα φρικτά είχε δει


9/5/2022
Μια αποκάλυψη για την Ρούλα Πισπιρίγκου που σόκαρε την Φαίη Σκορδά αλλά και όλους τους συντελεστές της εκπομπής, έκανε το πρωί της Δευτέρας ο δημοσιογράφος της εφημερίδα Πελοπόννησος, Γιώργος Αναστασόπουλος.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος: «Η Τζωρτζίνα είχε διοχετευθεί μακριά από τον Μάνο. Το έκανε αυτό η Ρούλα Πισπιρίγκου για έναν απλό λόγο, δεν ήθελε να είναι σε επαφή η Τζωρτζίνα με τον Μάνο για να μην του πει ό,τι είχε δει εκείνο το φρικτό πρωινό που έφυγε από τη ζωή η Ίριδα. Ο Μάνος ήθελε να το πάρει το παιδί και η Ρούλα προσπαθούσε με διάφορους τρόπους να το κρατήσει μακριά του. Πήγαινε η Δήμητρα και της έλεγε σύνελθε και η Ρούλα έλεγε τα δικά της.

Η ουσία είναι μία, έπρεπε να είναι μακριά η Τζωρτζίνα από τον Μάνο για να μη μιλήσει. Βεβαίως, η Ρούλα τελικά τα κατάφερε. Μεθόδευσε την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο, έγινε η ανακοπή, επανέφεραν την Τζωρτζίνα αλλά κάπως είχε ησυχάσει η Ρούλα Πισπιρίγκου διότι το παιδάκι είχε γίνει τετραπληγικό και δεν μπορούσε να μιλήσει. Όμως, η Τζωρτζίνα επειδή ήταν έξυπνο παιδί, τα είχε πει νωρίτερα όλα όσα φρικτά είχε δει.

Τα έχει πει. Βεβαίως και γνώριζαν ότι ήξερε η Τζωρτζίνα. Η Τζωρτζίνα ήταν καταδικασμένη να πεθάνει. Η μεθόδευσή της Ρούλας ήταν απόλυτα συντονισμένη, είχε φτιάξει το πρόγραμμά της και το υλοποίησε».

Η Φαίη Σκορδά έμεινε έκπληκτη με όσα άκουγε…

Πάτρα: Η αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη όταν είδε φωτογραφίες της νεκρής Ίριδας


4/5/2022

Σοκαρίστηκε ο Μάνος Δασκαλάκης στη θέα των φωτογραφιών της νεκρής Ίριδας, όπως αποκάλυψε σήμερα ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός, ο οποίος δημοσίευσε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες πριν μερικές ημέρες.

Η αίσθηση που έχει ο δημοσιογράφος για τον Μάνο Δασκαλάκη, μετά και την αντίδρασή τους στις φωτογραφίες,  είναι ότι πλέον ο πατέρας των τριών παιδιών είναι πεπεισμένος ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν ήταν αυτό που έδειχνε μπροστά του σε ότι αφορά στην συμπεριφορά της απέναντι στα παιδιά του.

Σημαντικές οι επόμενες ημέρες
Όπως είπε ο κ. Κουσουλός, μιλώντας στον Alpha, οι επόμενες 10 με 15 ημέρες είναι πολύ σημαντικές υπό την έννοια της νέας έρευνας των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλογριά.

Αναφορικά με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε με την νεκρή Ίριδα, ο δημοσιογράφος, απάντησε σε όσους τον κατηγορούν για  photoshop λέγοντας ότι δεν είναι. Ακόμα και η Ρούλα Πισπιρίγκου στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι αναγνώρισε τελικά ότι στις φωτογραφίες είναι η Ίριδα, είπε ο κ. Κουσουλός.

Σε ότι αφορά την πορεία αυτών των φωτογραφιών, ο δημοσιογράφος είπε ότι παράπεσαν από  την δικογραφία και γι’ αυτό δεν εστάλησαν ποτέ στην Αθήνα. «Πλέον περιλαμβάνονται» στην δικογραφία είπε ο κ. Κουσουλός.

Μία ώρα νωρίτερα ο θάνατος της Ίριδας από ό,τι υποστηρίζει η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου
 Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε σήμερα στο Κοινωνία Ώρα ΜEGA για τον θάνατο της Ίριδας, αναφέροντας πως η δηλωθείσα ώρα θανάτου του παιδιού διαφέρει από την πραγματική.
Η τυπική ώρα θανάτου που συμπληρώνεται στο νοσοκομείο είναι η ώρα που σταματάει η διαδικασία της ανάνηψης. Η πραγματική ώρα θανάτου θέλει προσωπική μελέτη και κρίση των στοιχείων. Αναφέρουν ένα παγωμένο σώμα, δεν αναφέρουν πτωματικές υποστάσεις, δεν υπάρχει μυική ακαμψία, συνεπώς όλα αυτά πρέπει να συνεκτιμηθούν. Το ορθό είναι να ξέρουμε την ακριβή θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος. Εάν κρίνουμε ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν μία σχετική εμπειρία και ξέρουν εάν ακουμπήσουν ένα σώμα να υπολογίσουν τη θερμοκρασία, τότε υπολογίζουμε ότι έχει χαθεί τουλάχιστον ένας βαθμός Κελσίου, ανέφερε αρχικά.in.gr

Πάτρα: Αυτή η ζωγραφιά είναι κραυγή βοήθειας - Στο μικροσκόπιο οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας με εντολή ανακρίτριας


27/4/2022

Αντί να είναι σπίτι, είναι κάτι σαν φυλακή ή νοσοκομείο. Κάτι με τόσα παράθυρα και χωρίς πόρτα, δεν μπορεί να είναι σπίτι

Η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή που είχε μιλήσει πρώτη για τα μηνύματα από τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας μίλησε στο LIVE NEWS στο mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο.
Όπως εξήγησε, το γεγονός που οδήγησε τις Αρχές να εξετάσουν τις ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας ήταν ότι υπήρχε εσωτερική συνοχή. «Κάτι που είχα πει από την αρχή» σημείωσε, τονίζοντας ότι η γραμμή που ενώνει όλες τις ζωγραφιές είναι ο φόβος, η φρίκη, το γεγονός που κάτι που είναι φυσικό το κάνει μεταφυσικό.

Παράλληλα, η κυρία Μπογιατζή υποστήριξε ότι η Τζωρτζίνα είχε ταυτιστεί με την Ίριδα, κάτι που φαίνεται και από τις ζωγραφιές. «Είναι μια μεγάλη αδελφή που κοιτάζει από μακριά αυτό που συμβαίνει στη μικρή της αδελφή ή συνέβη στην άλλη μικρή της αδελφή και προστατεύει» ανέφερε.

«Αυτή η ζωγραφιά είναι κραυγή βοήθειας όχι μόνο για τον εαυτό της, αλλά και για την Ίριδα» συμπλήρωσε η παιδοψυχολόγος.


Νέα παρέμβαση της ανακρίτριας για τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας λίγο πριν το θάνατό της

Τα μυστικά μηνύματα που κρύβονται πίσω από τις ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρζίνας καλείται να αποκρυπτογραφήσει παιδοψυχολόγος με εντολή της 18ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο την προφυλακισμένη μητέρα της μικρής, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η δικαστική λειτουργός, στο πλαίσιο της ανάκρισης, έδωσε εντολή για την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις ζωγραφιές του παιδιού που εντοπίστηκαν από τις αρχές στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα.

 Η παιδοψυχολόγος αφού μελετήσει τις επίμαχες ζωγραφιές, θα ερμηνεύσει όσα απεικόνισε η 9χρονη στο χαρτί, πριν το θάνατο της.
 Μάλιστα, οι ζωγραφιές που, μεταξύ άλλων, απεικόνιζαν αγγέλους αλλά και ένα δέντρο- κρεμάλα για πολλούς ειδικούς, που ήδη έχουν καταγράψει τη θέση τους, ήταν ο τρόπος της άτυχης μικρής να εκπέμψει «σήματα κινδύνου». Οι ειδικοί, αναφέρουν ότι με σχήματα και χρώματα η 9χρονη κατέγραφε συναισθήματα φόβου κραυγάζοντας για βοήθεια.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι ζωγραφιές του παιδιού μπορούν να δώσουν στοιχεία για τον ψυχισμό του αλλά και για τον ρόλο των γονιών του στη ζωή του.

Πάτρα: Γιατί η Πισπιρίγκου ζητάει νέο γονιδιακό έλεγχο των παιδιών - Η ανατροπή στις ιατροδικαστικές εκθέσεις


26/4/2022

Αίτημα να ολοκληρωθεί ο γονιδιακός έλεγχος στα παιδιά στην Πάτρα, αναμένεται να καταθέσουν οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου τις επόμενες ημέρες.
Πρόκειται για μία συμπληρωματική εξέταση, η τρίτη και τελευταία κατά σειρά για το γονιδιακό έλεγχο, που δεν έγινε πριν την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Tόσο η κατηγορουμένη, όσο και ο Μάνος Δασκαλάκης, έπρεπε να πληρώσουν το ποσό των 700 ευρώ και εκείνη τη στιγμή δεν είχαν τα χρήματα, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι.

Για ποιο λόγο επιμένει
Από την πλευρά της η κατηγορούμενη επιμένει σε αυτή την εξέταση, προκειμένου όπως λέει από αυτή την εξέταση να μάθει εάν υπάρχει κάποιο «ένοχο» γονίδιο.

Η συγκεκριμένη εξέταση έχει σημασία για την Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας.

Οι δύο πρώτοι έλεγχοι, πάντως δεν έχουν δείξει το παραμικρό πρόβλημα για τα παιδιά. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχουν ελεγχθεί αρχικά 128 γονίδια και στη συνέχεια άλλα 839, που σχετίζονται με τον αιφνίδιο νεανικό θάνατο και όλα είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου θα έχει συνάντηση με τους δικηγόρους της μέχρι την Παρασκευή, ενώ εκκρεμεί το αίτημα αποφυλάκισης, που θέλει πάση θυσία να κατατεθεί.Η οριστική ρήξη Δασκαλάκη με την Πισπιρίγκου
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η εκταφή της τρεισήμισι ετών Μαλένας, του παιδιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, που «έφυγε» πρώτο από τη ζωή, στην υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Εν αναμονή των εκθέσεων των ιατροδικαστών για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, βρίσκονται οι αρχές, γεγονός που δεν αποκλείεται να φέρει και νέες συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Πάτρας.


Τα στοιχεία για Μαλένα και Ίριδα


O πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, τόνισε ότι τα στοιχεία για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας καταδεικνύουν τις αρχικές εκτιμήσεις με μεγαλύτερη ασφάλεια υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ περισσότερα από αυτά που γνωρίζουμε.

«Η άτυπη επιτροπή ορθώς δεν έβγαλε πόρισμα και δε μελετούσε και τις δύο υποθέσεις, αλλά μόνο την πρώτη και μάλιστα με ελλιπή στοιχεία.  Αυτό που έγινε από την αρχή των εισαγγελικών αρχών ήταν να κάνει μια επανεκκίνηση την υπόθεση. Πλέον, οι πραγματογνώμονες έχουν αρμοδιότητα να συλλέξουν τα στοιχεία -και θα το έχουν ήδη κάνει θεωρώ- και να μελετήσουν και τις δύο υποθέσεις και να βγάλουν νέες πραγματογνωμοσύνες. Τα στοιχεία είναι πολύ περισσότερα από αυτά που γνωρίζουμε. Είδαμε το Σαββατοκύριακο ότι δημοσιεύτηκαν και φωτογραφίες της Ίριδας. Επομένως υπάρχει πολύ μεγαλύτερο υλικό. Ο ιατρικός φάκελος για τη Μαλένα, επειδή είχε νοσηλευτεί κιόλας,  είναι πλούσιος και η νεκροτομή της είναι αυτή που έχει τις περισσότερες αστοχίες. Για την Ίριδα από μόνη της η αρχική πραγματογνωμοσύνη μας δίνει τόσα πολλά στοιχεία που η υπόθεση θα είναι πολύ πιο εύκολη για τους συναδέλφους μου», επισήμανε.

Ερωτηθείς τι μπορεί να αναζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο, ο κ. Λέων δήλωσε ότι η κατηγορούμενη προσπαθούσε με «μισο-γνώσεις» να αντιληφθεί διάφορα πράγματα. «Δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη λογική γιατί είναι πέρα από το φυσιολογικό. Ίσως θα μπορούσε να βλέπει αλληλεπιδράσεις με φάρμακα ή συνέργειες φαρμάκων που ίσως θα βοηθούσαν στον στόχο της. Δεν ξέρω από την αρχή αν ο στόχος στο πρώτο παιδί που έχουμε επιβεβαιωμένη χρήση κεταμίνης ήταν να θανατωθεί ή να χρησιμοποιήσει ουσίες ώστε να πετύχει με άλλον εξωγενή παράγοντα αυτό που είχε στο μυαλό της», πρόσθεσε.

Η ανατροπή στις ιατροδικαστικές εκθέσεις
Απαντώντας στο ερώτημα αν οι θάνατοι οφείλονται σε παθολογικά αίτια, επισήμανε ότι στην Τζωρτζίνα η κεταμίνη είναι ο λόγος της κατάληξης της. Για τα άλλα δύο παιδιά, σημείωσε ότι τα ευρήματα μιλούν από μόνα τους. «Είτε με διαρροές είτε έμμεσα ακόμα και οι πραγματογνώμονες που είχαν πραγματοποιήσει τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες, για παράδειγμα στην Ίριδα, έχουν ξεκαθαρίσει ότι κάτι άλλο συμβαίνει και παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια».

megatv

Πάτρα: Θρίλερ με το ποιος βρήκε νεκρή την Ίριδα- Νέες αντιφάσεις των εμπλεκομένων
23/4/2022

Σε νέες αντικρουόμενες εκδοχές για το ποιος βρήκε νεκρή την μόλις 6 μηνών Ίριδα στην κούνια της έχουν πέσει οι αδελφές Πισπιρίγκου.

Ο θάνατος και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη- Πισπιρίγκου βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο των ερευνητών μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Όσον αφορά το θάνατο της μικρής Ίριδας, φαίνεται πως προκύπτουν διαφορετικά δεδομένα, καθώς σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο αναφορικά με το άτομο που βρήκε νεκρό το παιδί στην κούνια.

Συγκεκριμένα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είναι κατηγορηματική με νέα δήλωσή της  ότι εκείνη βρήκε νεκρό το μωρό στο κρεβατάκι του, στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 21 Ιανουαρίου. Η εκδοχή αυτή  έρχεται σε σύγκρουση με όσα φέρεται να έχει καταθέσει η παιδίατρος της Τζωρτζίνας, η οποία, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του καναλιού, υποστήριξε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου επικοινώνησε μαζί της για να της πει ότι η 9χρονη είχε βρει νεκρή την αδερφή της στην κούνια.


Κατερινόπουλος: « θα έρθουν αποκαλύψεις με το τεστ DNA»

Εν τω μεταξύ, μπουρλότο στις σχέσεις του πρώην ζευγαριού Μάνου Δασκαλάκη-Ρούλας Πισπιρίγκου βάζει η πρόθεση του πατέρα των τριών παιδιών να ζητήσει τη διεξαγωγή τεστ πατρότητας, προκειμένου να ξεκαθαρίσει εάν κάποιο από τα τρία παιδιά που έφυγαν, δεν είναι δικό του, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να τον απειλεί με μήνυση.

Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος επεσήμανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star:

«Τώρα ακούσαμε ότι ο Μάνος θέλει να γίνει τεστ DNA, αν αυτό αληθεύει. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να υποβάλλει όσες μηνύσεις θέλει για κάτι που έγινε ή και δεν έγινε εις βάρος του, αυτό το κρίνει η δικαιοσύνη. Πατέρας είναι κι αυτός, μάνα είναι κι αυτή, βεβαίως έχει το δικαίωμα, αλλά γιατί φοβάται, τι είναι αυτό που φοβάται. Αν δεν φοβάται θα μπορούσε να πει και η ίδια, ‘προχώρα, πάμε να κάνουμε το τεστ να αποδειχθεί’. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» δήλωσε αρχικά ο κ. Θανάσης Κατερινόπουλος.
«Και αν ο Μάνος δεν πάει ο ίδιος να κάνει τεστ DNA και διαταχθεί από την ανακρίτρια να γίνει το τεστ, τότε θα κάνει μήνυση στην ανακρίτρια η κ. Πισπιρίγκου; Στα πλαίσια μιας έρευνας τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Δεν δεσμεύεται κανένας ανακριτής, κανένας δικαστικός να διατάξει οποιαδήποτε έρευνα η οποία θα συνεισφέρει στοιχεία για την απόδειξη της αλήθειας» πρόσθεσε στην συνέχεια.

Πώς θα μπορούσαν, όμως, τα αποτελέσματα ενός τεστ πατρότητας να επηρεάσει τις έρευνες για τους θανάτους των τριών κοριτσιών;

«Με το τεστ DNA θα αποδειχθούν τα πάντα. Αν αποδειχθεί ότι δεν είναι δικά του τα παιδιά, τα πράγματα αλλάζουν. Θα βοηθήσει πολύ να δούμε ποια ήταν τα κίνητρα. Θα δώσει σωστή απάντηση στο κομμάτι των κινήτρων και πιστεύω ότι θα έρθουν και άλλες αποκαλύψεις. Τα πουλάκια θα αρχίσουν να κελαηδούν και από τις δύο πλευρές. Θα χυθεί άπλετο φως», κατέληξε ο κ. Κατερινόπουλος.

Το email που έγιναν οι αναζητήσεις ανήκει στον Μάνο Δασκαλάκη; Τι σβήνεται από τα δεδομένα


20/4/2022

Για τις τελευταίες εξελίξεις και τα στοιχεία που γνωστοποιούνται σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα αλλά και για τη στάση της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου, μίλησε σήμερα ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος. Όπως τόνισε, η εντολέας του δεν έχει τον κωδικό του email -από το οποίο έγιναν αναζητήσεις για ουσίες.

 Ειδικότερα, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης και προφυλακιστέας για ανθρωποκτονία από πρόθεση, μίλησε αρχικά για την πληροφορία πως η 33χρονη αρνείται να δώσει στις Αρχές του κωδικού ενός email. Όπως είπε, η συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση ανήκει στον Μάνο Δασκαλάκη «και δεν έχουν τους κωδικούς».

Ωστόσο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πρόσθεσε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει δώσει τους δικούς της κωδικούς από την πρώτη μέρα.

Υπογράμμισε ακόμα, «εφόσον βγήκαν στην επιφάνεια αποτελέσματα έρευνας από τον συγκεκριμένο λογαριασμό, υποθέτω δεν είναι κλειδωμένος», ενώ ανέφερε πως δεν έχει γνώση για τις πληροφορίες που θέλουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει κρύψει αναζητήσεις στο διαδίκτυο και να έψαχνε για ουσίες

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα που έγινε σε δημοσιογράφο με αλλαγμένη φωνή και στο οποίο έλεγε να ψάξουν τον Μάνο Δασκαλάκη για τον χαμό των παιδιών: «Αναμένω το επόμενο επισκεπτήριο για να συζητήσω το θέμα» και σημείωσε πως αυτή η συζήτηση είναι υποθετική για το τηλεφώνημα, «καθώς δεν ξέρουμε αν το έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου».

Πάτρα: Όλη η αλήθεια για τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο  – Τι «σβήνεται» & πού υπάρχουν αποθηκευμένα όλα τα δεδομέναΣτην εκπομπή MEGA Καλημέρα μίλησε ο Νίκος Βασιλάκος, πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος ηλεκτρονικού εγκλήματος, αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας, μετά και το θόρυβο που έχει ξεσπάσει για τις αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο.
«Δεν έχουμε το 100% της συνεργασίας που θα θέλαμε από τους εμπλεκόμενους»
«Τώρα που έχουμε πάνω από 8 συσκευές στα εγκληματολογικά εργαστήρια και προσπαθούμε να αναλύσουμε και να δούμε τι λένε αυτές οι συσκευές, πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε. Το πιο σημαντικό είναι να συνεργαστούν οι εμπλεκόμενοι. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε το 100% της συνεργασίας που θα θέλαμε, για αυτό και πρέπει να δοθούν, να επιβεβαιωθούν και να δοκιμαστούν όλοι οι κωδικοί. Τους κωδικούς για το email εννοείται ότι μπορούμε να τους βρούμε, και ας μην τους δίνει η κ. Πισπιρίγκου. Μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα της κατηγορούμενης από τους λογαριασμούς email που συνδέονται με τις συσκευές», σημείωσε ο κ. Βασιλάκος.

«Μια αναζήτηση δεν μπορεί να είναι τελείως μυστική»
«Τελείως μυστική δεν μπορεί να είναι μια αναζήτηση. Υπάρχει το ιστορικό του υπολογιστή, αλλά και τα cookies. Αυτά είναι η απόδειξη ότι πέρασες από συγκεκριμένα σημεία στο διαδίκτυο και ότι έψαξες συγκεκριμένες λέξεις – κλειδιά. Αυτά συγχρονίζουν με το email του χρήστη. Αν θες να εξαφανίσεις τα ίχνη σου στο διαδίκτυο, πρέπει να σβήσεις το ιστορικό αναζήτησης, να σβήσεις τα cookies και ιδανικά να κάνεις και format στον υπολογιστή. Τελευταία πληροφορία είναι ότι υπάρχει κοινός λογαριασμός mail των δύο εμπλεκόμενων στην υπόθεση», εξήγησε ο ίδιος.


«Ζήτησα από τις διωκτικές και δικαστικές αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή ξένων υπηρεσιών για να γίνει η ανάλυση όλων των δωματίων που πέρασαν τα θύματα και η κατηγορούμενη, και να υπάρξει επικοινωνία με τη Google και να μας δώσουν πρόσβαση σε ό,τι υπάρχει μέσα στο σύστημα για αυτά τα email. Από αυτά μπορούμε να δούμε τα πάντα. Αυτό που λείπει δεν είναι τα ψηφιακά ίχνη, αλλά η ομολογία των ανθρώπων που ενεπλάκησαν στη δολοφονία», τόνισε ο κ. Βασιλάκος.

«Μπορούμε να βρούμε άκρη ακόμα και αν δεν έχουμε πρόσβαση στις συσκευές. Ακόμη και αν έχει καταστραφεί η συσκευή, μπορούμε να βρούμε άκρη από το λογαριασμό email που ήταν συνδεδεμένος στη συσκευή», πρόσθεσε.

«Είναι σημαντικό να συνδράμουν όλοι οι εμπλεκόμενοι και να δώσουν στην ανακρίτρια τις πληροφορίες που χρειάζεται. Θα έχουμε καθυστέρηση αν δε συνεργαστούν», είπε ακόμα ο κ. Βασιλάκος.

Αναφερόμενος τέλος στο πώς εξηγείται ότι το Google έβγαλε «διαφήμιση» της κεταμίνης στην Ρούλα Πισπιρίγκου, ο κ. Βασιλάκος εξήγησε ότι «Μπορεί να μίλησε κοντά στη συσκευή και να είπε τη λέξη κεταμίνη, ή να έχει κάνει σχετική αναζήτηση, για να της στείλει η Google διαφήμιση. Έχουμε δώσει όλοι συγκατάθεση στη Google να κρατάει δεδομένα».

Πάτρα: 60 μάρτυρες για Ίριδα και Μαλένα. Νέα στοιχεία

18/4/2022

Μια λίστα με τα ονόματα 60 προσώπων, που θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες, μεταξύ των οποίων είναι αυτά των γονέων, Μάνου Δασκαλάκη και Ρούλας Πισπιρίγκου, αλλά και της θείας των άτυχων παιδιών Δήμητρας Πισπιρίγκου, έχουν έτοιμη οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Αυτό που περιμένουν για να ξεκινήσουν οι καταθέσεις, όπως έπραξαν και στη δολοφονία της Τζωρτζίνας, είναι τα επίσημα αποτελέσματα των βιολογικών εργαστηρίων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και τη νέα, συνολική επαναξιολόγηση όλων των ιατροδικαστικών δεδομένων από τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογρηά, που πλέον έχει ζητηθεί από την Εισαγγελία.

Οι μάρτυρες αυτοί βρίσκονται στους κύκλους των προσώπων που ενεπλάκησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο, χρονικά και τοπικά, στους θανάτους των παιδιών, που σημειώθηκαν στις 13 Απριλίου 2019 (της 3,5 ετών Μαλένας) και στις 21 Μαρτίου 2021 (της μόλις έξι μηνών Ίριδας).

Όσον αφορά την περίπτωση της Μαλένας, ο κύκλος των μαρτύρων είναι ιδιαίτερα εκτεταμένος, αφού το κοριτσάκι είχε νοσηλευτεί για διαφορετικούς λόγους σε νοσοκομεία, και έτσι θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι γιατροί και το προσωπικό που ανέλαβαν τη νοσηλεία της, ενώ ήδη οι αντίστοιχοι ιατρικοί φάκελοι είναι
στα χέρια των αστυνομικών.

Για την Ίριδα, ο αριθμός των μαρτύρων είναι περιορισμένος, αφού το κοριτσάκι έχασε τη ζωή του στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, με παρούσες σε πρώτη φάση τη θεία και τη μητέρα της – και στη συνέχεια τον πατέρα. Από εκεί και πέρα, λεπτομερείς καταθέσεις θα ληφθούν από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν την Ίριδα και τους γιατρούς του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου που προσπάθησαν να τη σώσουν.

«Εγκληματική ενέργεια»
«Αυτή η ανακριτική στρατηγική προϋποθέτει πως τα αποτελέσματα των βιολογικών εξετάσεων στα δείγματα που αναλύονται στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η νέα επαναξιολόγηση όλων των
ιατροδικαστικών δεδομένων, θα αποδώσουν αποτελέσματα που θα δείχνουν εγκληματική ενέργεια», σημειώνει, μιλώντας στη Realnews, ανώτερο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας με πλήρη γνώση της υπόθεσης. Ποια είναι, όμως, τα στοιχεία και τα δεδομένα μέσα από τα οποία οι επιστήμονες προσπαθούν να ανακαλύψουν αποδείξεις δύο ακόμη δολοφονιών; Στα ειδικά εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ βρίσκονται ήδη τα πλακίδια με τα ιστολογικά και άλλα δείγματα που είχαν ληφθεί κατά τις πρώτες ιατροδικαστικές εξετάσεις μετά τους θανάτους των δύο παιδιών. Και στις δύο περιπτώσεις τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για τη χορήγηση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών και, μάλιστα, στην περίπτωση της Μαλένας οι αναλύσεις έγιναν από το εργαστήριο που είχε ανιχνεύσει αρχικά την ύπαρξη κεταμίνης στο αίμα της Τζωρτζίνας. Να σημειωθεί πως τα εργαστήρια της Θεσσαλονίκης προμηθεύτηκαν πριν από λίγες ημέρες έναν νέο, υπερσύγχρονο φασματογράφο από τις ΗΠΑ, ο οποίος μπορεί να «δει» οποιαδήποτε ουσία με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια.Από την πλευρά τους, οι δύο ιατροδικαστές, Ν. Καρακούκης και Ν. Καλογρηάς, έχουν πλέον, με δικαστική εντολή, άμεση πρόσβαση σε οποιονδήποτε ιατροδικαστικό ή ιατρικό φάκελο υπάρχει για τη Μαλένα και την Ιριδα, προκειμένου, υπό το νέο πρίσμα των αποκαλύψεων για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, να επαναξιολογήσουν όλα τα δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας από τα σώματα των δύο παιδιών κατά τη διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής, από τις οποίες οι αστυνομικοί μπορούν να συναγάγουν συμπεράσματα από σημάδια γύρω από το στόμα και τη μύτη, ερευνώντας το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου με κλείσιμο των αεροφόρων οδών εξωτερικά. Ανάλογα συμπεράσματα μπορούν να συναχθούν και από τις αλλοιώσεις σε εσωτερικά όργανα που προκαλούνται από ασφυκτικές καταστάσεις, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του βρέφους
Σοβαρές ενδείξεις για τον θάνατο της Ίριδας έχουν στα χέρια τους οι Αρχές προκειμένου να αποδείξουν πως το βρέφος δεν χάθηκε από φυσιολογικά αίτια. Πλέον, για το μικρότερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, οι έρευνες έχουν μπει στην τελική ευθεία και αναμένεται σύντομα οι ενδείξεις να μετατραπούν σε αποδείξεις όσον αφορά τα αίτια θανάτου του μωρού. Η Ασφάλεια Αττικής, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αλλά και οι ιατροδικαστές που ερευνούν τους θανάτους των παιδιών από την Πάτρα φαίνεται πως ήδη έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για την αιτία που προκάλεσε τον θάνατο της Ίριδας στις 21 Μαρτίου του 2021.


Από τις νέες έρευνες και, μάλιστα, στα ήδη υπάρχοντα «πλακίδια», δηλαδή τα ιστολογικά και τοξικολογικά στοιχεία που αποθηκεύτηκαν έπειτα από την πλήρη ιατροδικαστική έρευνα που έγινε για την περίπτωση της Ίριδας, φαίνεται να προκύπτουν αξιοποιήσιμα στοιχεία, τα οποία ενδέχεται να εξηγήσουν τον μηχανισμό θανάτου του βρέφους, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 6,5 μηνών. Όπως είναι ήδη γνωστό, για την Ίριδα, όπως και για τη Μαλένα, υπάρχει ήδη η υποψία ότι ο θάνατός της προήλθε από ασφυξία.

Πλέον αναμένεται από την εξέλιξη της έρευνας και στους δύο τομείς να προκύψουν στοιχεία που να «δένουν» την υπόθεση και, μάλιστα, να «δείχνουν» και το πρόσωπο που ενδεχομένως προκάλεσε τον θάνατο του βρέφους.


Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Μίλησε το θαμμένο tablet – Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε κεταμίνη στο διαδίκτυο

17/4/2022

Η χορήγηση κεταμίνης ήταν αυτή που φώτισε και ξεκλείδωσε τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας και που έστειλε τελικά την μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, στον Κορυδαλλό, με την κατηγορία ότι αυτή σκότωσε το παιδί.
Η 33χρονη όχι μόνο αρνείται κατηγορηματικά ότι η ίδια έδωσε την κεταμίνη στην 9χρονη αλλά ότι δεν γνώριζε καν την συγκεκριμένη ουσία. Όλα αυτά όμως, πριν μιλήσει το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, το οποίο η ίδια έβαλε στο φέρετρο της κόρης της.

Όπως προέκυψε από τα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ και αποκάλυψε το MEGA και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η 33χρονη κατηγορούμενη αναζητούσε μέσω Google διάφορες φαρμακευτικές ουσίες πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας, μεταξύ αυτών και της κεταμίνης που σκότωσε το παιδί. 3 ημέρες μάλιστα πριν τον μαρτυρικό θάνατο, στις 26 Ιανουαρίου, λόγω των αναζητήσεων που έκανε το προηγούμενο διάστημα στο διαδίκτυο, η Google εμφάνιζε προσφορές και διαφημίσεις κεταμίνης στο επίμαχο tablet.

«Ο δεκάλογος του τάμπλετ που περιμένουμε να δούμε, αφορά στην εύρεση των αναζητήσεων των ουσιών που έχουν βρεθεί, τις παραγγελίες, τις διαδρομές, τις επικοινωνίες, τα πρόσωπα, τα ηλεκτρονικά ίχνη, τις συναντήσεις προσώπων, τις ταυτοποιήσεις προσώπων μέσω κεραιών κινητής, την ανάκτηση διαγεγραμμένων και τέλος τις επαφές», δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, διευθυντής του Ινστιτούτου CSI.

«Της την έδωσαν οι γιατροί»
Στην απολογία της η ρουλα πισπιρίγκου είχε υποστηρίξει ότι δεν ξέρει πως βρέθηκε η κεταμίνη στο κορμάκι της Τζωρτζίνας και μίλησε για ενδεχόμενο ιατρικό λάθος.

Πάτρα: Από ιατρικά δεδομένα φαίνεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου χορήγησε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

15/4/2022

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση με τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα και την Ρούλα Πισπιρίγκου που έχει προφυλακιστεί για τον θάνατο του μεγαλύτερου παιδιού την 9χρονη Τζωρτζίνα που έφυγε από τη ζωή τελευταίο

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Πελοπόννησος, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μίλησε στο Κοινωνία Ώρα ΜEGA για τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με τους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Για τα ευρήματα της ουσίας τροπονίνης μίλησε ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

«Είναι κάτι που έχει συζητηθεί πριν μάλιστα από την κατάθεση του γιατρού Ανδρέα Ηλιάδη. Όταν η οικογένεια Δασκαλάκη πήρε τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας από το νοσοκομείο του Ρίου, διαπίστωσε ότι σε μια από τις μετρήσεις υπάρχει ένα ένζυμο, μία ουσία, η τροπονίνη, το οποίο ήταν σε πολυ μεγάλα ποσοστά, αντί για 10 ήταν 480, και αυτή η ουσία συνδέεται με την καρδιά», ανέφερε αρχικά.

«Ο κ. Ηλιάδης κατέθεσε πως, δεν αποκλείεται αυτό το ένζυμο να εμφανίζεται σε τόσο υψηλά επίπεδα, και η αιτία να είναι απο εξωγενή παράγοντα. Ωστόσο, υπάρχει ένα στοιχείο. Ο κ. Ηλιάδης ζήτησε να εξεταστεί αυτό το στοιχείο από κάποιον πιο εξειδικευμένο ιατρό», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος επεσήμανε πως, η Δήμητρα Πισπιρίγκου, δεν έχει κληθεί να καταθέσει, καθώς ήταν παρούσα στον θάνατο της 6.5 μηνών Ίριδας και πως, «η ίδια το θεωρεί φυσιολογικό να κληθεί».Οι γιατροί στο Ρίο είχαν ενημερώσει το νοσοκομείο Παίδων για ύποπτες κινήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου

Φαίνεται πως αρκετοί είχαν υποψιαστεί την Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς όπως αποκαλύπτει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος υπήρξε επικοινωνία - προειδοποίηση από το νοσοκομείο του Ρίου προς το νοσοκομείο Παίδων ότι κάτι περίεργο υπάρχει στη συμπεριφορά της μητέρας.
Το MEGA αποκαλύπτει πως οι γιατροί του νοσοκομείου του Ρίου είχαν ενημερώσει τους συναδέλφους τους στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού σχετικά με τα περίεργα επεισόδια που είχε εμφανίσει η 9χρονη.


Συγκεκριμένα, οι γιατροί του νοσοκομείου του Ρίου είχαν ζητήσει την επιτήρηση της 33χρονης μητέρας, καθώς πολλές ήταν οι κινήσεις της που είχαν προκαλέσει τις υποψίες τους. Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ζητήσει να νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα σε μονόκλινο δωμάτιο, ενώ η 9χρονη παρουσίαζε περίεργα επεισόδια όταν βρισκόταν υπό την επιτήρηση της μητέρας της.

Τελικά δεν υπήρξε επιτήρηση της Τζωρτζίνας, με τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων να λένε πως δεν ήταν δυνατόν να της βάλουν φρουρούς ή να υπάρχει συνεχόμενη παρουσία γιατρών και νοσηλευτών στο δωμάτιο που βρισκόταν η 9χρονη.

Παράλληλα, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε πως το στενό συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου έκανε πλάκα και αποκαλούσε… Αϊνστάιν την 33χρονη πριν εκείνη συλληφθεί.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

Πάτρα: Από ιατρικά δεδομένα φαίνεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου χορήγησε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα


15/4/2022

Πάτρα: Τι βρέθηκε στο τάμπλετ που είχε θαφτεί μαζί με την Τζωρτζίνα - Νέα ιατροδικαστική εξέταση για Ίριδα και Μαλένα
12/4/2022

Η υπόθεση θανάτου των τριών κοριστιών στην Πάτρα της ίδιας οικογένειας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, συνεχίζει να δίνει νέα στοιχεία και αποκαλύψεις

Μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής αποκάλυψε τι βρέθηκε στο τάμπλετ που είχε θαφτεί μαζί με την Τζωρτζίνα.

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου, έπειτα από εντολή της 18ης τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, οι Αρχές προχώρησαν στο άνοιγμα του τάφου της Τζωρτζίνας, στο κοιμητήριο των Συχαινών, η οποία ετάφη μαζί με το αγαπημένο της τάμπλετ.

Επικαλούμενος την εφημερίδα “Πελοπόννησος”, ο κ. Φλαμής αποκάλυψε πως μέσα στο τάμπλετ βρέθηκαν ένα βίντεο με τη “Πέππα: Το Γουρουνάκι”, ένα βίντεο από την τηλεοπτική σειρά του MEGA, “Παρά Πέντε”, και ένα βίντεο με τον Μάρκο Σεφερλή. Επίσης βρέθηκε μία διεύθυνση e-mail που δεν οδηγεί κάπου.

Πάτρα: Νέα ιατροδικαστική εξέταση για Ίριδα και Μαλένα – Μήνυμα της Ρούλας στο Μάνο μέσα από τη φυλακή

Ξανά από την αρχή θα εξεταστούν από τις εισαγγελικές αρχές οι αιτίες θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019 και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2020.
Την ώρα που η δικαστική έρευνα για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, ενώ έχει προφυλακιστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, οι δύο εισαγγελείς που διενεργούν την προκαταρκτική για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών κ.κ. Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου ζήτησαν τη νέα ιατροδικαστική έκθεση προκειμένου να εξακριβωθούν, μετά τα νέα δεδομένα, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν απεβίωσαν τα δύο κοριτσάκια της οικογένειας.Στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, οι εισαγγελείς ζήτησαν να συνταχθεί από την αρχή, νέα ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια των δύο θανάτων, που σημειώθηκαν σε διάστημα 20 μηνών, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα και βέβαια το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Παράλληλα, στους εισαγγελείς θα πρέπει να διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η άτυχη Μαλένα, ο θάνατος της οποίας η ιατροδικαστική εξέταση είχε αποδώσει σε ηπατική ανεπάρκεια.


 Όσον αφορά την περίπτωση της μικρής ‘Ιριδας, η οποία πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε.

Η κατάθεση του γιατρού της Τζωρτζίνας που «ξεκλείδωσε» την υπόθεση
Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Παίδων Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης κατέθεσε στην ανακρίτρια πως αφού αντιμετώπισαν το επεισόδιο τον Απρίλιο του 2021 που άφησε παραπληγική την 9χρονη Τζωρτζίνα, ξεκίνησαν την ενημέρωση των γονέων και όπως επισήμανε ο κ. Ηλιάδης «ένιωσε από τη μητέρα ότι υπήρχε μία διαφοροποίηση στο συναίσθημά της. Σα να παρακολουθούσε το τι συνέβαινε στην κόρη της σαν τρίτο πρόσωπο, ως θεατής. Ακόμη και οι νοσηλεύτριες παρατήρησαν την συμπεριφορά αυτήν της μητέρας και μου το είπαν. Εγώ το συζήτησα μαζί της και μου έιπε πως έχει χάσει ήδη δύο παιδιά και ότι γνωρίζει ότι θα την έλεγαν “παγοκολώνα”».

Σημειώνεται πως ο κ. Ηλιάδης είναι ο πρώτος που υποψιάστηκε το Σύνδρομο Μινχάουζεν. Μάλιστα είπε πως πρέπει να εξεταστεί η μητέρα από ψυχιάτρους και απευθύνθηκε και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

«Συνήθως ο πατέρας συζητούσε, ενώ εκείνη απλά άκουγε και μάλιστα σε μία από τις συναντήσεις μας στο γραφείο μου, μου έκανε εντύπωση ότι αντί η μητέρα να ρωτάει για το δικό της παιδί ρωτούσε για τα παιδιά που έχω πίσω από το γραφείο μου και αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα…» λέει ο κ. Ηλιάδης.

Αναφορικά με την ημέρα που η Τζωρτζίνα έπαθε την ανακοπή, ο γιατρός είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τον κάλεσε στο τηλέφωνο και ήταν σα να του έδινε μία απλή πληροφορία.

 Κάλεσμα της Ρούλας στο Μάνο Δασκαλάκη: «Αν θέλει να έρθει σε επισκεπτήριο να με ρωτήσει αν σκότωσα τα παιδιά μας»
Παρέμβαση από τις φυλακές έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου για να στείλει ακόμη ένα μήνυμα στον Μάνο Δασκαλάκη.

Όπως επανέλαβε: «Δεν σκότωσα εγώ τα παιδιά μου».

Σε ότι αφορά στον Μάνο Δασκαλάκη και τα όσα είπε στην Αγγελική Νικολούλη του έστειλε και άλλο…  κάλεσμα: «Αν θέλει να έρθει σε επισκεπτήριο να με ρωτήσει αν σκότωσα τα παιδιά μας» είπε.

Σχετικά με την εξωσυζυγική σχέση που είχε η ίδια την παραδέχτηκε λέγοντας ότι: «Ενώ είχα χωρίσει με τον Μάνο είχα βρεθεί με ένα άτομο». Μάλιστα όπως είπε η ίδια έχει μηνύματα από τον πρώην σύζυγό της που της λέει να βρει έναν καλό άνθρωπο.

Ερευνούν τοξική ουσία και στον οργανισμό της Μαλένας – Τι δείχνει η φθορά στο συκώτι
Μέχρι στιγμής, ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή του επίσημου πορίσματος για τη Μαλένα, πολλοί ιατροδικαστές έκαναν λόγο για ασφυκτικό θάνατο, ωστόσο η αποκάλυψη του MEGA έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.

Όπως αποκαλύπτει ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπάρχει πλέον ένα νέο σενάριο που ερευνούν οι ιατροδικαστές που ασχολούνται με τον θάνατο της Μαλένας.

Πρόκειται για το ενδεχόμενο να έχει χορηγηθεί τοξική ουσία και στη μικρή Μαλένα. Αυτά προκύπτουν από τα ευρήματα στο συκώτι του κοριτσιού, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις υπόλοιπες παθήσεις που είχε.

Συγκεκριμένα, η μεγάλη αυτή φθορά στο ήπαρ του μικρού κοριτσιού αποδόθηκε λανθασμένα στην ηπατική ανεπάρκεια. Ακόμα, σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο ούτε ο ασφυκτικός θάνατος θα δικαιολογούσε τέτοια φθορά στο ήπαρ της.

Παράλληλα, υπάρχουν οι ενδείξεις για δηλητηριώδη ουσία που ενδεχομένως να έχει δράσει για αρκετή ώρα στο ήπαρ του πρώτου κοριτσιού της οικογένειας που έχασε τη ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι από τοξική ουσία, την κεταμίνη, έχασε τη ζωή της η Τζωρτζίνα…

Πιθανή εκταφή της Μαλένας
Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, δεν αποκλείεται οι αρχές να προχωρήσουν σε εκταφή της Μαλένας, προκειμένου να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά της, όπου μπορεί να έχει παραμείνει η εν λόγω τοξική ουσία.

Ο δεύτερος λόγος είναι να ληφθούν περισσότεροι ιστοί, προκειμένου να ελέγξουν αν έχουν μείνει υπολείμματα κάποιας τοξικής ουσίας.

Πήλιο: Φριχτό δυστύχημα με 60χρονη που μπλέχτηκε στα σχοινιά στην καταρρίχηση

11/4/2022


Δεν το χωράει ο νους αυτό που συνέβη στη Μακρινίτσα, με μια γυναίκα να αφήνει την τελευταία πνοή της κάνοντας καταρρίχηση. Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας είναι ότι η γυναίκα δεν σκοτώθηκε από πτώση αλλά… πνίγηκε, όπως όλα δείχνουν.

Η 60χρονη μουσικοπαιδαγωγός, Καίτη Καραχάλιου, έκανε καταρρίχηση από την Μακρινίτσα προς τους πρόποδες του Πηλίου, στον Αγιο Ονούφριο.

Το κακό συνέβη στο Μέγα Ρέμα, κάτω από την Μακρινίτσα και μάλιστα σε οργανωμένη καταρρίχηση, όταν η γυναίκα έπεσε στο βάραθρο και από ύψος περίπου 20 μέτρων κατέληξε σε στένωμα των βράχων, όπου το νερό έπεφτε καταρράκτης, μπερδεύτηκαν τα σχοινιά της και λίγο πριν τις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής, ανασύρθηκε νεκρή από τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που έσπευσαν στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έχασε την ζωή της από πνιγμό, διότι με την πτώση της έμπλεξαν τα σχοινιά της καταρρίχησης στα πόδια της και το σώμα της έμεινε κρεμασμένο στον αέρα, αλλά πάνω της έπεφταν τόνοι νερού, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της από ασφυξία ή πνιγμό από το νερό που είχε πιεί.

Η Καίτη Καραχάλιου ήταν εκπαιδευτικός μουσικός και ήταν πολύ γνωστή στην κοινωνία του Βόλου λόγω της συμμετοχής της σε εθελοντικά και οικολογικά κινήματα.

Αδυνατούν να το πιστέψουν
Συνάδελφοι, γνωστοί και φίλοι δεν μπορούν να πιστέψουν τον άδικο χαμό της αγαπημένης τους Καίτης. Με μηνύματά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λένε το δικό τους αντίο.

-Αγαπημένη μου,
μου λείπεις ήδη. Ήσουν, είσαι και θα είσαι ο άνθρωπος που με συμμάδεψε σε κάθε βήμα της ζωής μου. Ήσουν εκείνη που με καθοδήγησε από παιδάκι 6 ετών ως τώρα σε ανθρώπινο, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο. Εκείνη που όποτε σε χρειαζόμουν στάθηκες δίπλα ως μέντορας, ως μάνα, ως φίλη. Που πίστεψες σε μένα, που με έσπρωχνες να προχωρω. Ότι έχτισα ως παιδαγωγός βασίστηκε στα δικά σου χνάρια. ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ…!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! ΣΕ ΑΓΑΠΩ!!! Καλό ταξίδι αγαπημένη μου, μοναδική μου..!!!Δεν υπάρχουν λόγια. Πραγματικά. Ήταν ένας μοναδικός άνθρωπος, μία γυναίκα που αγαπούσε πάρα πολύ τα παιδιά και μέσα σ’ αυτά ανήκα κι εγώ. Την ευχαριστώ πολύ για όλα όσα μου εμφύσησε. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να την ξανά δω όπως είχαμε πει. Καλό ταξίδι, Καίτη.

-Τα τελευταία σου λόγια στη συνάντηση μας… Θαυμάζεις είπες τον άνθρωπο με θάρρος και ταπεινοτητα. Μου είπες να μην φοβάμαι μόλις με είδες να τρέμω… Μου είπες να αγαπώ. Εύχομαι γλυκιά μας Καιτη να μας δίνει λίγο από όλα αυτά που εσύ ή ίδια είχες περίσσια. Καλό σου ταξίδι….
-Ποιός μπορεί να το πιστέψει…σε ευχαριστούμε τόσο για όσα απλόχερα μας χάρισες, σε μας και τα παιδιά μας!


-Κυρία Καίτη,αγαπημένη μας, ήσουν και θα είσαι για τα παιδιά μου η καλύτερη δασκάλα, εσύ που τους έδωσες τα πιο ωραία μηνύματα, εσύ που τους έμαθες τις πιο ωραίες μουσικές,η μικρή μου Ίριδα μου είπε «μαμά θυμάμαι την κάθε της λέξη». Σε ευχαριστούμε για όλα,θα σε θυμόμαστε πάντα,θα μας λείπεις ,θα σε σκεφτόμαστε….καλό ταξίδι αγαπημένη μας.

-Καλό ταξίδι αγαπημένη μας κ. Καίτη! Δεν υπάρχουν λόγια για την θετική σας σκέψη, την χαρά ζωής και την αγάπη που δίνατε στα παιδιά μας! Θερμά συλλυπητήρια.

-Κ. Καιτη μου εύχομαι να σαι καλά εκεί που θα πας!!! Εύχομαι όσα μας έμαθες να τα μάθουμε και μεις σε άλλους. Ήσουν φως και πήραμε τόσα από τις ηλιαχτίδες σου. Θα σαγαπω για πάντα!!!

-Καλό ταξίδι αγαπημένη μας δασκάλα, έδωσες χαρά, ευτυχία, πνοή στα παιδιά μας. Το κενό δυσαναπληρωτο. Η θλίψη μας απέραντη.

-Τα παιδια μας χάσανε μια υπεροχη δασκαλα.. Τυχεροι οσο τη ζήσαμε εστω και λιγο. Παντα θα θυμάμαι τη ζεστη φωνη της. Κουραγιο στην οικογένεια. Καλο Παράδεισο…

-…..απίστευτο….δεν υπάρχουν λόγια… είναι η ζωή που σκόρπισες στις καρδιές τόσων παιδιών….είναι τα τόσο πολλά όμορφα που έδωσες…καλό παράδεισο…ακόμη όμως δεν θέλω να το πιστέψω!!!!

magnesianews.

Ιατροδικαστής για τα 3 παιδιά στην Πάτρα: Ο αιφνίδιος θάνατος δεν συνδέεται με την κυρίως ασθένεια

11/2/2022, 10.32

Για την υπόθεση του θανάτου τριών παιδιών στην Πάτρα που πλέον ερευνάται από το τμήμα ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ μίλησε ο έμπειρος ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα.

 Εξήγησε ότι οι συνάδελφοί του χαρακτήρισαν αιφνίδιο το θάνατο, δηλαδή δεν μπορούν να τον συνδέσουν με την κυρίως ασθένεια. Μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι εάν είχαν κοινό καρδιολογικό πρόβλημα και τα τρία παιδιά, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ακούγεται ότι είχαν διαφορετικά καρδιολογικά προβλήματα.

 Ο κ. Λέων πρόσθεσε ότι θα έπρεπε ήδη να έχει διερευνηθεί στην υπόθεση εάν υπάρχει κοινό γενετικό υπόβαθρο « αλλά έστω στον τρίτο θάνατο, ένα από τα ενδεχόμενα που πρέπει να ερευνήσουμε είναι εάν υπάρχει κάποια συγγενής ανωμαλία, όπως λέμε, κοινή για όλα τα παιδιά».

Ο έμπειρος ιατροδικαστής, είπε ότι το ερώτημα αυτό μπορεί να απαντηθεί, αν και δεν είναι εύκολο, με μια πλήρη νεκροτομή στο 9χρονο κορίτσι, ιστολογικές, τοξικολογικές και γενετικές εξετάσεις.

 «Όταν έχουμε παιδιά νοσηλευόμενα, δηλαδή δεν κατέληξαν αιφνιδίως στο σπίτι τους, έχουν κάποιες ασθένειες, νοσηλεύονται και απ’ ότι φαίνεται καταλήγουν από έναν λόγο, μάλλον άσχετο με την ασθένεια την οποία προείχαν, άρα σημαίνει ότι όντως χρειάζεται διερεύνηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

 Πάκος: Για να ανατέθηκε στο ανθρωποκτονιών «υπάρχουν κάποια κενά»Από την πλευρά του, ο Δημοσθένης Πάκος πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας εξήγησε ότι η ανάθεση της υπόθεσης στο ανθρωποκτονιών δείχνει ότι υπάρχουν κάποια κενά.

Καθώς η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης ζήτησε από όλους να είναι πολύ προσεκτικοί στις εκτιμήσεις τους και να περιμένουν κάποιες εβδομάδες να διεκπεραιώσουν τη δουλειά τους οι συνάδελφοί του.


 
Πρόσθεσε ότι οι συνάδελφοί του καλούνται να ψάνουν εάν υπάρχουν κενά, παραλείψεις, οποιαδήποτε λάθος ενέργεια.

Πάτρα – Ραγδαίες εξελίξεις: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο των 3 παιδιών στην ίδια οικογένεια

10/2/2022, 14.06

Για τη συγκλονιστική υπόθεση των θανάτων 3 μικρών κοριτσιών, αδελφών, μέσα σε διάστημα 3 χρόνων, η δικαιοσύνη έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την διερεύνηση αυτών των θανάτων.
Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελία για την υπόθεση με τα τρία κορίτσια στην ίδια οικογένεια που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική εντολή για προκαταρτική έρευνα έχει ήδη παραδοθεί στην Ασφάλεια Πατρών.

Σημειώνεται πως απροσδιόριστη παραμένει ακόμη η αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Παίδων πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αθηνών, Σωτήρη Μπουζιάνη, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή της 9χρονης, δεν κατάφερε να προσδιορίσει τον λόγο της καρδιακής ανακοπής της μικρής.

Μάλιστα, με τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, δεν αποκλείεται να εξεταστούν και τα όργανα της μικρής σε εξειδικευμένα εργαστήρια του εξωτερικού.

Νέα υπόθεση βιασμού της 24χρονης: Βρέθηκε σημαντική ποσότητα αλκοόλ

8/2/2022, 13.22

έα δεδομένα στην υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Ανατρεπτικά στοιχεία που ενδεχομένως επηρεάσουν την εξέλιξη της υπόθεσης με τον φερόμενο βιασμό της 24χρονης αποκαλύπτει ο τεχνικός σύμβουλος, Δημήτρης Γαλεντέρης, με τον ίδιο να τονίζει στο ThessToday.gr ότι δεν υπάρχει μικρή κατανάλωση αλκοόλ όπως βιάστηκαν πολλοί να περιγράψουν. Τα ποσοστά κατανάλωσης αιθανόλης ήταν σημαντικά.

Αν και οι πρώτες διαρροές έκαναν λόγο για καθαρές τοξικολογικές εξετάσεις, ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα, αφού, πλέον, κάνει λόγο για εντοπισμό σημαντικής ποσότητας αλκοόλ και όχι ελάχιστης όπως κάποιοι έσπευσαν να παρουσιάσουν.

«Εντελώς λάθος αυτό το συμπέρασμα»

Ο κ. Γαλεντέρης εξηγεί ότι ύστερα από προσεκτική ανάγνωση του τελικού πορίσματος των τοξικολογικών εξετάσεων διαπίστωσε ότι: «Δεν υπάρχει μικρή κατανάλωση αλκοόλ ή η ελάχιστη όπως βιάστηκαν να δηλώσουν από την πλευρά των φερόμενων ως κατηγορουμένων. Ήταν εντελώς λάθος αυτό το συμπέρασμα. Τα ποσοστά αιθανόλης σύμφωνα με τις τοξικολογικές προκύπτουν σημαντικά, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν απώλειες στη συνείδηση».

Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της 24χρονης μετά τη διαπίστωση για την κατανάλωση αλκοόλ, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο δεν ήταν αμελητέα, αναμένεται να ενσωματώσει το παραπάνω στοιχείο στην τεχνική έκθεση που θα συνταχθεί και θα παραδοθεί στην ανακρίτρια την επόμενη εβδομάδα.«Η ανακρίτρια μετά θα αποφασίσει τι θα κάνει, εμείς προσπαθούμε με τις παρατηρήσεις μας να βοηθήσουμε για να έχει καλύτερη εικόνα και κρίση», δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης, με τον ίδιο να συμπληρώνει ότι «το στοιχείο για τα ποσοστά αλκοόλ θα το καταθέσω στην ανακρίτρια μαζί με τον τελικό φάκελο, την επόμενη εβδομάδα».

Μπουρνάζι: Λογομάχησαν έξω από γνωστό κλαμπ και βγήκαν τα πιστόλια – Ένας τραυματίας από σφαίρα

7/2/2022, 14.37

Σε αιματηρή συμπλοκή εξελίχθηκε η λογομαχία ανάμεσα σε δύο παρέες, έξω από γνωστό κλαμπ στο Μπουρνάζι, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες η μία παρέα αποτελούνταν από άντρες αλβανικής καταγωγής και η άλλη από ομογενείς της πρώην ΕΣΣΔ.

Οι ίδιες πήγες αναφέρουν ότι μέλη από τις δύο παρέες αρχικά λογομάχησαν, μετά πιάστηκαν στα χέρια, μέχρι που κάποια στιγμή ένας από αυτούς έβγαλε όπλο και πυροβόλησε στο πόδι έναν 30χρονο Αλβανό.

Οι φίλοι του τραυματία μετέφεραν με αυτοκίνητο τον 30χρονο στο νοσοκομείο, ενώ κατά τη διέλευσή τους από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας συνάντησαν αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. από τους οποίους ζήτησαν βοήθεια.

Οι αστυνομικοί αρχικά νόμιζαν ότι ο 30χρονος είναι θύμα τροχαίου. Στο νοσοκομείο όμως ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι το θύμα φέρει τραύμα από σφαίρα στο πόδι. Έτσι ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Ο 30χρονος δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του, ενώ προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Αλλαγές στην τροπολογία για την ειδική άδεια νόσησης: Η 4η ημέρα θα πληρώνεται 100%


20/1/2022

Τρεις αλλαγές έγιναν στην τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που αφορά τα άρθρα για τις άδειες νόσησης λόγω κορoνοϊού. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ισχύουν τα εξής:

Ειδικότερα:
 
-  διευκρινίζεται ότι οι γονείς εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της άδειας της νόσησης των τέκνων τους από κορωνοϊό λαμβάνουν για τις τρεις πρώτες ημέρες το πενήντα τοις εκατό (50%) των αποδοχών τους, το οποίο καταβάλλεται από τον εργοδότη, και για την τέταρτη  ημέρα λαμβάνουν το εκατό τοις εκατό (100%) των αποδοχών τους από τον κρατικό προϋπολογισμό
δεν προβλέπεται πλέον υποχρέωση του εργοδότη να δηλώνει στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ τους εργαζομένους που κάνουν χρήση της άδειας λόγω νόσησης από κορωνοϊό

- καθορίζεται ότι μετά από την έναρξη ισχύος της ρύθμισης για τις άδειες των εργαζομένων που νοσούν από κορωνοϊό, το άρθρο 15 του ν. 4722 εξακολουθεί να εφαρμόζεται μόνο για όσους εργαζόμενους τίθενται υποχρεωτικά σε απομόνωση λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και για τον αριθμό των ημερών που ορίζουν  αυτά.

Η καραντίνα αυτή σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ αφορά ανεμβολίαστους και μερικώς εμβολιασμένους.

Για την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 15 του ν. 4722/2022, ο εργαζόμενος υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση, στην οποία τεκμηριώνει ότι  ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και η αναπλήρωση του χρόνου εργασίας αφορά στο σύνολο των ωρών που αντιστοιχούν στις εργάσιμες ημέρες της παραμονής σε απομόνωση.


Οι εν λόγω εργαζόμενοι θα πραγματοποιούν εργασία  με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας ή εάν δεν είναι εφικτή η εφαρμογή της εξ αποστάσεως εργασίας να απασχολεί τον εργαζόμενο, σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης, πέραν του ημερήσιου συμβατικού ωραρίου του, κατά μία (1) ώρα ημερησίως, σε άλλες εργάσιμες ημέρες, από τη λήξη του περιορισμού του εργαζόμενου μέχρι τη συμπλήρωση του ημίσεος των ωρών που αντιστοιχούν στις εργάσιμες ημέρες παραμονής κατ’ οίκον.
Πώς θα είναι η ζωή με τον κορονοϊό το 2022 – Έλληνες επιστήμονες απαντούν


31/12/2021

Λίγες ώρες πριν την εκπνοή του 2021 και την έλευση του 2022 ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ και κινεί την ανθρωπότητα στον δικό του ρυθμό χωρίς να έχει σταματήσει λεπτό να ανατρέπει τα δεδομένα και να προκαλεί εκπλήξεις. Από την εμφάνισή του έχει διαμορφώσει πρωτόγνωρες συνθήκες στην καθημερινότητά μας ενώ το χειρότερο όλων είναι ότι συνδέεται με την απώλεια ανθρώπινων ζωών. 

Το ertnews.gr απευθύνθηκε σε τρεις Έλληνες επιστήμονες ζητώντας τους να εκτιμήσουν πώς θα είναι η νέα χρονιά με την Covid. H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής, Νίκος Τζανάκης, καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης, καταθέτουν τις απόψεις τους για το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση τη νέα χρονιά δεδομένης και της παρουσίας της παραλλαγής Όμικρον.

Μ. Παγώνη: Οι πρώτοι μήνες του νέου έτους θα είναι δύσκολοι


«Οι πρώτοι μήνες του 2022 θα είναι δύσκολοι γιατί η μετάλλαξη Όμικρον θα είναι αυτή που θα επικρατήσει. Επομένως θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή, θα πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί όσο γίνεται πιο γρήγορα και βέβαια πάνω από όλα η τρίτη δόση. Θεωρώ ότι αν η τρίτη δόση φτάσει σε πολύ υψηλά ποσοστά τα πράγματα θα είναι καλύτερα προς το τέλος Φλεβάρη αρχές Μαρτίου γιατί θα υπάρχει μια υψηλή κάλυψη και ιδιαίτερα για την Όμικρον γιατί όπως λένε οι μελέτες τουλάχιστον η τρίτη δόση δίνει μια μεγάλη ασφάλεια για την μετάλλαξη Όμικρον.

Περιμένουμε νεότερα δεδομένα από μελέτες για την Όμικρον ιδιαίτερα από το εξωτερικό όπου εκεί είναι πολλά τα κρούσματα. Ξέρουμε ότι προς το παρόν είναι πάρα πολύ μεταδοτική, αλλά τα συμπτώματα είναι ενός κοινού κρυολογήματος και πιστεύω μέχρι αρχές Μάρτη να υπάρχει μια ύφεση μετά και την Όμικρον ενώ αν δεν υπάρξουν άλλες μεταλλάξεις σημαίνει ότι μετά τον Μάιο – Ιούνιο τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν.Ο ιός βέβαια εδώ θα είναι, αλλά με τους εμβολιασμούς και με ό,τι επιστημονικά δεδομένα καινούρια θα έχουμε, θα πορευτούμε. Τα φάρμακα ήδη έχουν ξεκινήσει από τώρα, σιγά – σιγά και σταδιακά θα τα χρησιμοποιήσουμε, αλλά αυτό που έχει μεγάλη σημασία δεν είναι να νοσήσουμε για να πάρουμε τα φάρμακα είναι το να προλάβουμε να μη νοσήσουμε κι αυτό θα γίνει μόνο με τους εμβολιασμούς. Εάν βέβαια νοσήσει τότε θα χρησιμοποιηθούν και τα αντιικά φάρμακα και τα μονοκλωνικά τα οποία θα έχουμε στα χέρια μας.

Το αν θα τα καταφέρουμε αυτή τη φορά με τους εμβολιασμούς θα εξαρτηθεί από εμάς τους ίδιους. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ακόμα τι ακριβώς θα γίνει γιατί θέλουμε να δούμε σε τι ποσοστό θα φτάσει η τρίτη δόση και μετά αποφασίζοντας τι θα γίνει από εκεί και πέρα».

Ν. Τζανάκης: Νομίζω ότι τελικά η επιστήμη θα δώσει τη λύση αρκεί να την εμπιστευτούμε


«Νομίζω ότι θα είναι μια χρονιά ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με τον ιό. Ένα ξεκαθάρισμα το οποίο πιστεύω ότι θα είναι πανηγυρικά νικηφόρο με τη βοήθεια της επιστήμης. Εμβολιασμοί, αντιικά φάρμακα κι άλλα μέτρα τα οποία θα μας δώσουν απόλυτη υπεροχή εναντίον του με συνέπεια να μπορούμε να ζούμε μαζί του -εάν δεν εξαφανιστεί- με τρόπο όμως που να μη μας δημιουργεί προβλήματα. Δε νομίζω ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα προκαλέσει κάτι διαφορετικό από τις άλλες και με την τρίτη δόση εκτιμώ ότι θα είμαστε καλυμμένοι.
Όσο δεν σκεφτόμαστε οικουμενικά και δημιουργούμε ανισότητες εμβολιαστικής κάλυψης τόσο θα δυσκολέψει να φύγει η πανδημία διότι μπορεί κάποιοι να είμαστε εξασφαλισμένοι έναντι του συγκεκριμένου στελέχους του κορονοϊού και κάπου αλλού, στον υπόλοιπο κόσμο, να αναπτύσσεται μια νέα μετάλλαξη η οποία σε λίγες ώρες να έρθει στην πόλη μας. Καταλαβαίνετε ότι όλο αυτό θα δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο και θα καθυστερήσει το τέλος της πανδημίας.

Νομίζω ότι τελικά η επιστήμη θα δώσει τη λύση αρκεί να την εμπιστευτούμε. Καλώ όσους δεν την εμπιστεύονται να το κάνουν όπως θα το πράξουν τη στιγμή που θα έρθει ο ιός και θα τους χτυπήσει και θα αναγκαστούν να πάνε στο νοσοκομείο και να πάρουν κοκτέιλ φαρμάκων με πολύ βαριές επιπλοκές προκειμένου να σωθούν. Από αυτό να πάρουν παράδειγμα και να εμπιστευθούν την επιστήμη και στο απλούστερο μέρος που είναι το εμβόλιο.

Είμαστε τώρα μπροστά σε μια νέα πρόκληση που είναι η Όμικρον, φαίνεται ότι έχει χτυπήσει όλες τις χώρες κι όπου υπάρχει καλή εμβολιαστική κάλυψη, κι εκεί συμπεριλαμβάνω λίγο και τη δικιά μας, δεν φαίνεται να αυξάνει υπερβολικά την πίεση στο υγειονομικό σύστημα. Πιστεύω αυτό να επιβεβαιωθεί και στη χώρα μας και το νέο πανδημικό κύμα από την Όμικρον να μην προκαλέσει ουσιαστικό πρόβλημα στο υγειονομικό σύστημα».Στ. Λουκίδης: Οι τρεις βασικοί πυλώνες του πρώτου τριμήνου
«Θεωρώ πολύ κρίσιμο το πρώτο τρίμηνο κυρίως γιατί θα δούμε αν η Όμικρον που από ότι φαίνεται θα επικρατήσει της Δέλτα και θα είναι η επικρατούσα μετάλλαξη παγκοσμίως, επιβεβαιωθεί ότι έχει την ισχυρή μεταδοτικότητα μεν αλλά έχει πιο ήπια μόλυνση. Αυτό θα αποπιέσει τα συστήματα υγείας και σίγουρα θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα είναι πολύ πιο θετικό από αυτό που είναι σήμερα .Αυτό μόνο εφόσον επιβεβαιωθούν αυτά που γράφονται σε προκαταρκτικό επίπεδο για το θέμα της βαρύτητας.

Από εκεί και πέρα μέσα στο πρώτο τρίμηνο νομίζω ότι και με βάση τη βιβλιογραφία του τελευταίου μήνα θα δούμε σίγουρα παρεμβάσεις φαρμακευτικές που φαίνεται να έχουν στόχευση το πρώτο τριήμερο με πενθήμερο της νόσου είτε αυτές λέγονται μονοκλωνικά, είτε λέγονται τα δύο χάπια που πρόκειται να κυκλοφορήσουν, είτε λέγονται ήδη χρησιμοποιούμενα φάρμακα όπως η ρεμδεσιβίρη η οποία φαίνεται ότι έχει μια μελέτη πολύ ισχυρή που δείχνει ότι η χορήγησή της σε πρώιμο στάδιο σε εξωτερικούς ασθενείς μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο της σοβαρής νόσησης. Άρα θα μπούμε και σε ένα περιβάλλον όπου η παρέμβαση απέναντι στον κίνδυνο της σοβαρής νόσησης θα πρέπει να γίνεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την έναρξη των συμπτωμάτων ή από την ταυτοποίηση με θετική PCR,

Το τρίτο είναι ότι θα πρέπει να δούμε αν μέσα στο 2022 παραχθούν διαφορετικά εμβόλια με σκοπό να μειωθεί η οποιαδήποτε αναποτελεσματικότητα που μπορεί να υπάρχει στις μεταλλάξεις. Αυτά νομίζω ότι είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες που θα πορευτούμε μέσα στο πρώτο τρίμηνο με τετράμηνο γιατί νομίζω ότι προβλέψεις για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι πολύ δύσκολο να κάνει κανείς. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την παρουσία νέων μεταλλάξεων, θεωρώ όμως ότι κάποια στιγμή κάποια από τις μεταλλάξεις με βάση την ιστορία των μεταλλάξεων και των πανδημιών θα είναι πιο αδύνατη με αποτέλεσμα εκεί να είναι ίσως και η ύφεση της πανδημίας και η ενδημικότητά της πλέον».

Ertnews.gr

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο αριθμός των κρουσμάτων άλλαξε όλα τα δεδομένα

29/12/2021

Ο επίκουρος καθηγητής Ιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για την άμεση εφαρμογή των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού, αλλά και για την πορεία της πανδημίας.

Το βασικό στοιχείο για την άμεση θέσπιση των νέων μέτρων ήταν η εκτόξευση των κρουσμάτων, φτάσαμε μέχρι και 5 φορές πάνω σε κάποιες περιοχές όπως για παράδειγμα στην Αττική. Αυτά τα στοιχεία δημιουργούν ένα τελείως διαφορετικό προφίλ. Όταν δούμε αύξηση 5 φορές πάνω στα κρούσματα, θα αρχίσει να δημιουργείται μία πίεση στο σύστημα υγείας, οπότε και θα πρέπει να λάβουμε και τα ανάλογα μέτρα.

Για την ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως,«γενικά αποφεύγω να λέω νούμερα, δίνω μόνο τα νούμερα που ξέρω ότι σίγουρα θα ξεπεραστούν, δεν θα κάνω προβλέψεις. Είχα αναφέρει στο παρελθόν πως εάν φτάσουμε τα 35.000 κρούσματα θα υπάρξει σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας. Μέχρι στιγμής, δεν ξέρουμε την πιθανότητα αύξησης, ωστόσοι υπάρχει μία «μέτρια» πιθανότητα να φτάσουμε και αυτό το νούμερο. Συνήθως, όταν μία πανδημία «τρέχει» πιο γρήγορα, τότε αποκλιμακώνεται και πιο γρήγορα».Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού
«Η επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι κάτι το οποίο εξετάζεται. Δημιουργείται ένα ηθικό ζήτημα από τη στιγμή που είναι προφανές ότι εάν είχαμε φτάσει τον εμβολιασμό στο 90% σε κάποιες ηλικιακές ομάδες, και βασικά στους μεγαλύτερους ηλικιακά εάν είχαμε φτάσει το 95%, αυτή τη στιγμή μέτρα δε θα χρειάζονταν. Από τους διασωληνωμένους που βρίσκονται στην εντατική, είναι λιγότεροι από 100 εμβολιασμένοι σε ένα άθροισμα γύρω στους 600. Εάν είχαν εμβολιαστεί αυτοί οι άνθρωποι δεν θα χρειαζόμασταν μέτρα», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.
«Θα πρότεινα την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ηλικιακές ομάδες, παρά επαγγελματικές κατηγορίες», συμπλήρωσε.Για το άνοιγμα των σχολείων
«Οποιοδήποτε μέτρο λαμβάνουμε πρέπει να έχει κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Θεωρούμε ότι η «Όμικρον», οποτεδήποτε ανοίξουν τα σχολεία θα υπάρχει, και θα δημιουργηθούν κρούσματα στα σχολεία, είναι αναπόφευκτο. Η «Ο» είναι μία εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή, δεν θα έχει μεγάλη βαρύτητα στα παιδιά, ούτε στους μεγάλους. Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν οι γονείς. Είτε ανοίξουν μία βδομάδα μετά είτε πριν θα δημιουργηθούν κρούσματα», ξεκαθάρισε ο κ. Μαγιορκίνης.


megatv

Μαγιορκίνης: Γιατί δεν χρειάστηκαν πιο νωρίς μέτρα - Ίσως αύριο να δούμε 12.000 κρούσματα

27/12/2021

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην χώρα μας, από την έναρξη της πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2020, καταγράφεται σήμερα Δευτέρα 27/12/2021. Συγκεκριμένα,  ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 9.284.

Λίγα λεπτά αργότερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε νέα μέτρα με σκοπό να μπει φρένο στην εξάπλωση του κορονοϊού και κυρίως στη μετάλλαξη Όμικρον, που προκαλεί μεγάλη ανησυχία, ιδιαίτερα για την Αττική.

Για το σκεπτικό πίσω από την λήψη μέτρων στις 3 Ιανουαρίου και όχι νωρίτερα μίλησε ο επίκουρος καθηγητής ιολογιας ΕΚΠΑ- μέλος επιτροπής Γκίκας Μαγιορκίνης στον ΣΚΑΪ. Επίσης ο Ο καθηγητής τόνισες επίσης ότι αναμένεται μια αύξηση με μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων με ενδεικτικό νούμερο τις 12 χιλιάδες, αριθμός που μπορεί να καταγραφεί ακόμα και αύριο.«Το βασικό στοιχείο είναι ότι στις χώρες οι οποίες έχει επικρατήσει η Ομικρόν δεν υπάρχουν δείγματα πίεσης στα συστήματα υγείας» εξήγησε ο καθηγητής μιλώντας  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ  και συνέχισε λέγοντας ότι «ήδη, μέσα σε ένα μήνα στη Νότια Αφρική, η Όμικρον βρίσκεται σε ύφεση. Δεν αυξήθηκαν οι νοσηλείες ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν σε πολύ μέτρια επίπεδα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είχαν εξαιρετικά χαμηλό αριθμό κρουσμάτων. Η χώρα είχε περάσει δυσκολότερα κύματα λόγω της μετάλλαξης Δ και Β. Το ίδιο ισχύει και στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου έχουν περάσει 2-3 όπου το Λονδίνο έχει φτάσει στα δικά μας  τωρινά επίπεδα».

Σημαντικός παράγοντας , όπως διευκρίνισε ο καθηγητής, αποτελεί και η μελέτη σχετικά με τις νοσηλείες που προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον σε αντιδιαστολή με την Δέλτα: «Με βάση όλες τις μελέτες για τις νοσηλείες θα χρειαστεί 5πλάσιος αριθμός κρουσμάτων για να δημιουργηθεί η  ίδια πίεση στο σύστημα υγείας που δημιουργείται λόγω Δέλτα. Δήλαδή όταν φτάσαμε εμείς τα 7.000 κρούσματα για να δούμε την ίδια πίεση στο ΕΣΥ με την Όμικρον απαιτούνται 35.000 κρούσματα».

«Με βάση των αριθμό των κρουσμάτων μπορεί να λεχθεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων Όμικρον στην Αττική έχει φτάσει στο 40-50%, θεωρούμε ότι εκεί οφείλεται η αύξηση στις άλλες περιοχές τα  νούμερα είναι εξαιρετικά χαμηλά», δήλωσε παράλληλα.
Για την Όμικρον εξήγησε οτί η νοσηρότητα σε σύγκριση με την Δέλτα είναι 3 με 5 φορές χαμηλότερη , όμως για τους ανεμβολίαστους εξακολουθεί να υπάρχει αρκετά μεγάλος κίνδυνος και δεν πρέπει να το πάρουν αψήφιστα, τόνισε.

Για το  ΕΣΥ τόνισε  βρίσκεται σε αποσυμπίεση και είναι εξαιρετικά απίθανο το σενάριο να «γονατίσει» τις επόμενες ημέρες, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει παρατηρηθεί πουθενά όπως εξήγησε.

Σχετικά με τις παρεμβάσεις στην εστίασης επεσήμανε τα εξής:«Η εστίαση και η διασκέδαση είναι από εκεί που ξεκινάνε τα μέτρα σε όλο τον κόσμο, δεν είναι ελληνικό πρωτότυπο.
Δεν μπορεί να γίνει χρήση μάσκας, λόγω της μουσικής αναγκαζόμαστε και φωνάζουμε ενώ η κατανάλωση αλκόολ δημιουργεί κατάσταση κοινωνικής χαλάρωσης Όλα αυτά τα στοιχεία λαμβάνονται υπόψιν σε παγκόσμια κλίμακα.Προσπαθούμε όσον το δυνατόν περισσότερο να δημιουργήσουμε μια κανονικότητα, η Όμικρον ήρθε να το χαλάσει αυτό, έχουμε όμως τα στοιχεία που λένε ότι μπορούμε να περιμένουμε πριν λάβουμε πιο δυνατά μέτρα. Δεν θα έχουμε κανέναν πρόβλημα αν τηρηθεί το πακέτο μέτρων»

Σχετικά με τα σχολεία τόνισε πως έγινε μια συζήτηση σχετικά με τις εκδρομές ενώ για το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση.«Πάνω από 95% να επιστρέψουν οι μαθητές κανονικά στο σχολείο μετά τις γιορτές», ανέφερε.
Φώφη Γεννηματά: Πλήθος κόσμου στο μνημόσυνο για τις 40 μέρες από τον θάνατό της


28/11/2021

Παρουσία των παιδιών της, του συζύγου της, στελεχών του ΚΙΝΑΛ, αλλά και πλήθους κόσμου διεξάγεται στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πάλεψε γενναία με τον καρκίνο, ωστόσο αυτή τη φορά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Στις 25 Οκτωβρίου έφυγε από τη ζωή, σκορπώντας ανείπωτο πόνο και θλίψη στους οικείους της.

Αμέσως μετά το μνημόσυνο, θα παρουσιαστεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος (Χαριλάου Τρικούπη 50) η αναμορφωμένη πρόσοψη και είσοδος του κτιρίου, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά.

Τη μελέτη και την επίβλεψη έκανε αφιλοκερδώς η αρχιτέκτων, πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκη Φούντα.

Σε πολιτικό επίπεδο, εν όψει της επιμνημόσυνης δέησης για τη Φώφη Γεννηματά, επικρατεί προσωρινή εκεχειρία μεταξύ των έξι υποψηφίων που διεκδικούν την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.
Απεργία στην εστίαση: Κλειστά την Τρίτη 16 Νοεμβρίου εστιατόρια, καφέ και μπαρ


15/11/2021
Σε απεργία προχωρά αύριο, Τρίτη, ο κλάδος της εστίασης προειδοποιώντας ότι «τα λουκέτα και η απώλεια θέσεων εργασίας είναι προ των πυλών.

Επομένως αύριο, Τρίτη, οι επιχειρηματίες της εστίασης θα κρατήσον κλειστά τα καταστήματά τους διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό.

Η εστίαση ψυχορραγεί αναφέρει σε ανακοίνωσή της για την 24ωρη απεργία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) μέλη της οποίας θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου.  «Σεβόμενοι την δημόσια υγεία, αναζητάμε βιώσιμα μέτρα στήριξης για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε εμείς και οι χιλιάδες εργαζόμενοί μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΕ παραθέτοντας τα αιτήματα του κλάδου ενόψει της αυριανής απεργίας:

 • Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.
 • Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα.
 • Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.
 • Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
 • Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
 • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
 • Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
 • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
 • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.
 • Ειδική Γραμματεία ή Επιμελητήριο Εστίασης.
 • Επίλυση του εργατικού κόστους με ειδικές ρυθμίσεις σε στρεβλώσεις της εργατικής νομοθεσίας που δεν λαμβάνουν υπόψη της υψηλής έντασης επιπλέον κοστολογίων του κλάδου (νυχτερινά, βραδινά, αργίες, σαββατοκύριακα) και την μοναδικότητά του, στο σύνολο των εργασιακών θέσεων.
 • Εξ΄ ορθολογισμός του κλάδου με δομικές αλλαγές.

Μητέρα εγκύου που πέθανε από κορωνοϊό: «Ο γυναικολόγος φταίει, της έλεγε να μην κάνει το εμβόλιο»


3/11/2021

Τη σιωπή της σπάει η μητέρα της 38χρονης εγκύου που έχασε χθες τη ζωή της στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, από κορωνοϊό.

Η 38χρονη γυναίκα πέθανε αλλά το μωρό είναι μια χαρά στην υγεία του.
Η μητέρα της μίλησε στο Mega και καταγγέλλει τον γυναικολόγο της, που την προέτρεψε να μην εμβολιαστεί. Η ίδια είπε: «Πήγαινε στον γυναικολόγο και της έλεγε ”μην κάνεις το εμβόλιο, μην το κάνεις”, κόλλησε το κορίτσι μου»
Η έγκυος από την Κατερίνη είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό στην 33η εβδομάδα κύησης.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και ήταν ανεμβολίαστη, νοσηλεύτηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Κατερίνης, αλλά στα τέλη Σεπτεμβρίου οι θεράποντες γιατροί έκριναν ότι ήταν απαραίτητο να διακομισθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Και η μητέρα της συνέχισε: «Γιατί τι λάθος έγινε; Γιατί χάθηκε το κορίτσι μου; Πήγαινε στο γυναικολόγο, της έλεγε ”μην το κάνεις, μην το κάνεις, κόλλησε το κορίτσι μου”. Πήγαινε στη γυναικολόγο εδώ. ”Μην το κάνεις το εμβόλιο, μην το κάνεις το εμβόλιο”. Δεν το έκανε το κορίτσι. Δεν την άφηνε. Αυτή την πήρε στο λαιμό της»Κρήτη: Συγκλονισμένη η σύζυγος του 35χρονου που πνίγηκε ενώ ήταν για ψάρεμα

28/10/2021

Σπαρακτικό είναι το αντίο της συζύγου του 35χρονου που έχασε τη ζωή του στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Πελαγίας στην Κρήτη την ώρα που ήταν για ψάρεμα παρέα με τρεις φίλους του.

 
Ο άτυχος άνδρας ήταν παντρεμένος και είχε και δύο παιδιά με την οικογένειά του να μην έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ότι ο δραστήριος Χρήστος δεν είναι πλέον στη ζωή.

«Καλό ταξίδι άνδρα μου, στήριγμα μου, πατέρα των παιδιών μου, όπου και να πας …θα σε έχουμε πάντα στην καρδιά μας! Τόσο άδικα,  Τόσο ξαφνικά,  όταν σε είχαμε περισσότερο ανάγκη,  καλό ταξίδι αγάπη μου! Όσα δεν προλάβαμε να μιλήσουμε, όσο δεν προλάβαμε να κάνουμε μαζί,  τόσα όνειρα που πάνε χαμένα..Να βρείτε πάντα χρόνο να μιλήσετε και να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί…», αναφέρει σε ανάρτησή της η χήρα του 35χρονου Χρήστου.
Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο άτυχος άνδρας πήγε σήμερα το πρωί μαζί με τρεις φίλους του να ψαρέψουν στην Αγία Πελαγία. Εκεί πήγαν σε ένα απόκρημνο βραχώδες σημείο στις Αλυκιές και έριξαν τα καλάμια τους.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το καλάμι του 35χρονου γλίστρησε από τα χέρια του και έπεσε στη θάλασσα. Ο ίδιος στην προσπάθειά του να το πιάσει έχασε την ισορροπία του κι έπεσε στα νερά ενώ ενδεχομένως χτύπησε και στα βράχια. Ο 27χρονος φίλος του βούτηξε για να τον σώσει ενώ το ίδιο έπραξε και ο 30χρονος.


Click4more: Κρήτη: Έτσι πνίγηκε ο 35χρονος Χρήστος μπροστά στους φίλους του – Ήταν πατέρας ενός παιδιού
Ο τέταρτος της παρέας που έμεινε στη στεριά πήρε τηλέφωνο το 100 που με τη σειρά του ενημέρωσε το λιμενικό σώμα. Στο σημείο έσπευσαν ένα αλιευτικό σκάφος που βρισκόταν στην περιοχή, ένα καταδυτικό σκάφος και δύο περιπολικά σκάφη του λιμενικού.
Το αλιευτικό περισυνέλεξε τη σορό του άτυχου 35χρονου ο οποίος είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή καθώς και τον 27χρονο ενώ δύτες διέσωσαν τον 30χρονο.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρέθηκαν στο σημείο και παρέλαβαν τους δύο άντρες σε κατάσταση σοκ και με εμφανή τα σημάδια της υποθερμίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα, στο ΠΑΓΝΗ βρίσκεται και η σορός του 35χρονου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

«Είμαστε σοκαρισμένοι», λέει η σύζυγος του ενός τραυματία
Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται και οι συγγενείς τόσο του θύματος όσο και των τραυματιών.

«Οι γιατροί σταθεροποίησαν τον σύζυγό μου και έχει μεταφερθεί στον θάλαμο. Είναι σε κατάσταση σοκ όπως άλλωστε και όλοι μας», ανέφερε η σύζυγος του ενός τραυματίας μιλώντας στο cretapost.

«Οι τέσσερις τους είναι χρόνια φίλοι και πηγαίνουν συχνά για ψάρεμα. Έτσι έγινε και σήμερα. Σηκώθηκαν το πρωί και πήγαν στις Αλυκές για να ψαρέψουν. Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί», τόνισε σχετικά η σύζυγος του ενός τραυματία.


newsit.gr

Επίθεση με βιτριόλι: Η μέγιστη ποινή στη δράστη - Το μήνυμα της Ιωάννας, οι φίλες και τα βραχιόλια που έδωσε


27/10/2021

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε την Έφη Κακαράντζουλα σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για την επίθεση με το βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Στη φυλακή θα παραμείνει μέχρι την εκδίκαση της έφεσης της η Έφη Κακαραντζούλα καθώς το δικαστήριο είπε όχι στο αίτημα της για αναστολή στην έφεση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση καθώς κατά την άποψη του η 36χρονη είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει και άλλα συναφή αδικήματα.


Ομόφωνα ένοχη έκριναν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την Έφη Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου απορρίπτοντας τον αυτοτελή ισχυρισμό της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.
Επιπλέον, η 36χρονη κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της απείθειας για το οποίο της επέβαλλε 6μηνη ποινή φυλάκισης ενώ εκδόθηκε η απόφαση για τη συγχώνευση των ποινών. Η κατηγορούμενη δεν αντέδρασε τη στιγμή που συνοδευόμενη από αστυνομικούς αποχωρούσε από την αίθουσα και πρόσωπα από το περιβάλλον της Ιωάννας Παλιοσπύρου της φώναξαν, Τέρας, τέρας όρθιος

Κανένα ελαφρυντικό

Όχι στο αίτημα της δράστης, Έφης Κακαράντζουλα να αναγνωρίσει το ελαφρύ του σύννομου βίου είπε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Οι δικαστές άκουσαν τον εισαγγελέα της έδρας, Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη να ζητήσει να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρύ στην κατηγορούμενη.

Ο κ. Μαστραντωνάκης χαρακτήρισε αβάσιμο το αίτημα της 36χρονης σημειώνοντας ότι αποδείχθηκε ότι η κατηγορούμενη επί έναν χρόνο παρακολουθούσε την Ιωάννα και τον 40χρονο με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.

«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και την Ιωάννα και την Επαμεινώνδα. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό σκοπό της όπως αποδείχθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας και συμπλήρωσε: «Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά ποινικά αξιολογούμενη συμπεριφορά αλλά αναιρεί την έννοια του προτέρου σύννομου βίου. . . . . . . ».

Ο εισαγγελέας καταλήγοντας στην αγορά του πρότεινε την καταδίκη της κατηγορούμενης σε κάθε μέρα 15 ετών για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ποινή φυλάκισης έξι μηνών για αυτό της απείθειας.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση - Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση της δικαιοσύνης, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι καθώς έβγαινε από το δικαστήριο γνωρίζοντας πλέον ότι στην Έφη Κακαραντζούλα επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή των 15 ετών κάθειρξης, για ανθρωποκτονία από την πρόταση σε βάρος των επιθέσεων. το μπιτριόλι.

Βρίσκω τη δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα μου και να επικεντρωθώ στην κατάσταση της υγείας μου, συμπλήρωσε η Ιωάννα, τονίζοντας ότι θέλει να ευχαριστήσει όσους ήταν δίπλα της τον τελευταίο χρόνο.

Ευχαριστώ δημόσια την ελληνική δικαιοσύνη, την ελληνική αστυνομία, τους δικηγόρους μου, τη γιατρό μου, τους οφθαλμιάτρους που έδωσαν το μάτι μου, τον ψυχολόγο μου και φυσικά την οικογένεια μου και τους φίλους μου, αλλά και
όλον τον κόσμο, που ήταν σημαντικός σύμμαχος. για μένα και μου έδωσε κουράγιο και δύναμη», είπε η ίδια.

 «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, ελπίζω οι γυναίκες και τα θύματα να βρουν στο πρόσωπο μου την ελπίδα και να μην φοβούνται και να μάχονται για τα δικαιώματά τους.

Θα είμαι δίπλα σε όποιον με χρειάζεται

Βγαίνοντας από το δικαστήριο, ζήτησε να μιλήσει προσωπικά στους δημοσιογράφους.

Αφού τους ευχαρίστησε για τον τρόπο που καλύφθηκε δημοσιογραφικά η επίθεση με βιτριόλι εναντίον της, τους χάρισε και αναμνηστικά βραχιόλια που γράφουν «Είμαι δυνατή».


Επίθεση με βιτριόλι – Κεχαγιόγλου: Είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε για τον Σάκη Κεχαγιόγλου η Έφη Κακαράντζουλα έπεσε θυμά της εμμονής της. «Ήταν σφάλμα της εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε στην εντολέα μου. Η κατηγορούμενη ήθελε να σκοτώσει ή να τραυματίσει την Ιωάννα; Αυτό πρέπει να κρίνετε» είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο και συμπλήρωσε: «Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν ήθελε νεκρή. Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει» είχε πει νωρίτερα.

«Η κατηγορούμενη είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε, γιατί παθιάστηκε με τον λάθος άνθρωπο. Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια της φίλης της Κωνσταντίνας (σ.σ. ξαδέλφη της Ιωάννας που είχε φιλική σχέση) για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Είναι ένοχη γιατί ζήλεψε και οργίστηκε. Είναι ένοχη γιατί δε ζήτησε τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσει το πάθος της. Αντί για αυτό πήγαινε στις χαρτορίχτρες. 

Είναι ένοχη απέναντι στη Ιωάννα γιατί της κατέστησε την υγεία και το πρόσωπο. Είναι ένοχη απέναντι στην οικογένεια της Ιωάννας και την οικογένεια της και είναι απέναντι στον εαυτό της, γιατί κηλίδωσε το όνομά της και θα περάσει στην ιστορία ως βιτριολίστρια.Αλλά είναι αθώα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία κατηγορείται» ανέφερε νωρίτερα ο συνήγορος υπεράσπισης.

Κακοκαιρία Μπάλλος – Στο όριο της υπερχείλισης και ο ποταμός Ιλισσός

14/10/2021
Στο όριο της υπερχείλισης βρίσκεται ο ποταμός Ιλισσός λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έφερε στην Αττική η κακοκαιρία Μπάλλος.
Η κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να σφυροκοπά την Αττική, με πολλούς δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, δυσκολεύοντας αρκετά τις μετακινήσεις των πολιτών.

Παράλληλα, η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Ιλισσό στο ανοιχτό τμήμα του σε Μοσχάτο – Καλλιθέα έχει ανέβει επικίνδυνα, με τους κατοίκους αυτών των περιοχών να ανησυχούν.

Μίνι lockdown από την Παρασκευή 1/10 σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική, Κιλκίς - Πού παρατείνονται τα μέτρα
1/10/2021

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας εντάσσεται στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί).

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:·         Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. 

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Έγκλημα στη Ρόδο: Το σχέδιο του δράστη για να έχει άλλοθι πριν δολοφονήσει τη Ντόρα

24/9/2021


Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο προσκήνιο αναφορικά με τη νέα γυναικοκτονία στη Ρόδο που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα.

Ο δολοφόνος της 32χρονης Ντόρας λίγες ημέρες πριν το φονικό είχε ζητήσει από έναν τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών να αλλάξει την ώρα στο καταγραφικό των καμερών ασφαλείας ώστε να καταφέρει να έχει άλλοθι.

Ο δράστης ήθελε να σκηνοθετήσει άλλοθι για τη δολοφονία της πρώην συντρόφου του στη Ρόδο και σχεδίαζε να αλλάξει τις ώρες στο καταγραφικό μηχάνημα των καμερών ασφαλείας που διέθετε, έτσι ώστε να φαίνεται ότι βρίσκεται σε άλλο σημείο. Για αυτό το λόγο είχε απευθύνει σε έναν τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

«Με είχε πάρει τηλέφωνο να του διορθώσω υλικό από κάμερες ασφαλείας. Αρχές Σεπτεμβρίου ήθελε να κάνει το καταγραφικό να το βάλει σε άλλο χρόνο και σε άλλη ώρα δύο μέρες πιο μπροστά και να δείξει ότι έχει άλλοθι, καταγγέλει ο τεχνικός.

Ήθελε να ελέγχει τις αναρτήσεις

 Σε άλλο σημείο της επικοινωνίας τους ο δολοφόνος της Ντόρας ξεκαθάρισε πως θέλει να ελέγχει πλήρως τι αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η 31χρονη καθηγήτρια.
Προκαλεί ο θείος του δολοφόνου
Ο θείος του 42χρονου ούτε λίγο ούτε πολύ, αφήνει να εννοηθεί πως η συμπεριφορά της Ντόρας όπλισε το χέρι του δολοφόνου της.

«Το παιδί δεν είναι το τέρας που παρουσιάζετε αυτό είναι η ένσταση μου. Ήταν ένας άνθρωπος ερωτευμένος παθιασμένος με την κοπέλα του όπως είναι ο καθένας μας με την σχέση του. Η κάθε μια από εσάς θα πρέπει να σέβεται αυτό που ο κάθε ένας από εμάς σας προσφέρει. Όχι μέχρι να μας ρίξετε «ναι εντάξει μωρούλι μου» και άπαξ και σας φτιάξουμε τα σπίτια μας και τις δομές που θέλετε και οτιδήποτε θέλετε ξαφνικά «θέλω και την ελευθέρια μου θέλω και το αυτό», δήλωσε ο θείος του 42χρονου.

Ξεπερνώντας κάθε όριο, ισχυρίστηκε πως όσες γυναίκες έχουν πέσει νεκρές το τελευταίο διάστημα δεν ήταν όλες θύματα.«Δεν δικαιολογώ καμία πράξη βίας. Αλλά δεν μπορείτε να παρουσιάζετε όλους τους φονιάδες σαν να είναι τα τέρατα που τους παρουσιάζετε. Παρουσιάζετε τις γυναίκες τελευταία όλες σαν θύματα. Δεν είστε όλες θύματα. Υπάρχετε και εσείς που είσαστε με αγγελική μορφή κούκλες αλλά εξωτερικά και μόνο. Το μέσα βάλτε μια άλλη λεξούλα», συμπλήρωσε.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της αδικοχαμένης Ντόρας
Ο πόνος βουβός. Συντετριμμένοι οι συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι της 31χρονης καθηγήτριας δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δε θα την ξαναδούν ζωντανή.

«Τι λόγια να σου πω κόρη μου, τι λόγια να σου πω που μας έχει κάψει. Τσουνάμι μας έριξε μες στο σπίτι μας. Κι ακόμα υπερασπίζονται το γιο της. Έναν τρελό. Έχει έναν τρελό. Ότι η μάνα…ότι ο γιος. Να έχετε πυγμή πάνω σας. Γιατί ξέρω ότι η εγγονή μου ήταν…», έλεγε θρηνώντας η γιαγιά της 31χρονης Ντόρας.

 Η 31χρονη Ντόρα κηδεύτηκε δίπλα από τον παππού της στο νεκροταφείο Ταξιαρχών. Συγκλονισμένη η μητέρα της μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA, είχε αποκαλύψει ότι η κόρη της φοβόταν τον 42χρονο, καθώς είχε δείξει επιθετική και χειριστική συμπεριφορά.Φίλος της Ντόρας μετά το αποτρόπαιο έγκλημα αποκάλυψε τι του είχε πει ο πατέρας της 31χρονης.

Κηδεύτηκε ο δράστης

Νωρίτερα, στην περιοχή Κοσκινού της Ρόδου έγινε η κηδεία του 42χρονου που δολοφόνησε την πρώην σύντροφο του Ντόρα και στη συνέχεια με το ίδιο όπλο έβαλε τέλος στη ζωή του.

«Μας πάγωσε αυτή η είδηση πραγματικά. Κάτω από άλλες συνθήκες…ο Κώστας τέτοια πράγματα, δεν μπορώ να το πιστέψω».

Στο κοιμητήριο και στην εκκλησία παραβρέθηκαν η οικογένεια του και φίλοι του. Με αυτό το τραγικό τέλος έπεσε η αυλαία μίας ακόμη γυναικοκτονίας. Η ενδέκατη από τις αρχές του 2021.

newsit


Χτυπούσε και απειλούσε τις συντρόφους του ο γυναικοκτόνος της Ρόδου. Είχε απαγάγει την πρώην γυναίκα του

23/9/2021

Στοιχεία που αποδεικνύουν το βεβαρημένο παρελθόν του 40χρονου που εκτέλεσε με καραμπίνα την 31χρονη Δώρα στη Ρόδο, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες μετά τη γυναικοκτονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Οπως αναφέρει η Δημοκρατική της Ρόδου ο 40χρονος γυναικοκτόνος είχε προϊστορία στην κακοποίηση και την παρενοχλητική συμπεριφορά. Κι άλλες γυναίκες είχαν πέσει θύματά του, όμως η 31 Δώρα έμελλε να είναι η τελευταία που θα υπέφερε στα χέρια του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πρόσφατα ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για εκβίαση και πρόσκληση σωματικών βλαβών σε 40χρονη σύντροφό του επί 4μήνο, η οποία υποψιαζόταν ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση.
 
Ήταν βίαιος
Στην πρώην σύζυγό του ο 40χρονος είχε προκαλέσει επίσης προβλήματα. Η πρώην σύζυγός του είχε προσφύγει όταν ακόμη βρίσκονταν σε διάσταση, στα αστικά και ποινικά δικαστήρια με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία «θα του απαγορευτεί να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα. Είχε ζητηθεί να παύσει να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη κίνησή της, να παύσει να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής και τέλος να απέχει από κάθε παράνομη πράξη εις βάρος της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ώστε να προληφθεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα». 
Η γυναίκα είχε κάνει με τον 40χρονο πολιτικό γάμο το 2011, ωστόσο ο γάμος τους παρουσίασε από την αρχή πολλά προβλήματα, αποκλειστικά εξαιτίας της συμπεριφοράς του, καθώς σε κάθε διαφωνία τους, έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μιλούσε απαξιωτικά για εκείνη και την οικογένειά της, την εξύβριζε και την χτυπούσε, προσπαθούσε να την μειώσει ως άνθρωπο και γυναίκα και δεν συνείσφερε καθόλου στις οικογενειακές ανάγκες.

Είχε περιγράψει στα δικόγραφα περιστατικά βίας και απειλών εις βάρος της ενώ σύμφωνα με την καταγγελία, παράλληλα την εκβίαζε.

Και απαγωγή…
Την ίδια ώρα, σοκάρει το γεγονός ότι με την απειλή όπλου την απήγαγε και την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητό της, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα με την κάννη του όπλου να την σημαδεύει.
Ισχυρίζεται ότι την υποχρέωσε να κοιμηθούν σε ξενοδοχείο, ενώ μετά από μήνυσή της και ενώ είχε τελειώσει το αυτόφωρο, σκαρφάλωσε τον μαντρότοιχο του σπιτιού της, και επιχείρησε να την πλησιάσει, αλλά εκδιώχθηκε από ιδιωτικό αστυνομικό και τον σκύλο του, τους οποίους είχε προσλάβει ο πατέρας της, για την ασφάλειά της…

Πάτρα: Ο εξάχρονος Φώτης κέρδισε το στοίχημα της ζωής - Μειώθηκε η καταστολή21/9/2021


«Έχει κερδηθεί το στοίχημα της ζωής του μικρού Φώτη» είναι τα πρώτα λόγια του Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ στο protothema.gr αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μείωσης της καταστολής που έγινε σήμερα στο 6χρονο αγόρι, μετά το σοβαρό τραυματισμό του, όταν έπεσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα στην οδό Μαιζώνος ένα όχημα καρτ, από αυτά που συμμετείχαν στο 13ο «Patras International Circuit for Kart» που διοργανώνεται κάθε χρόνο στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέα Ηλιάδη, οι έλεγχοι των αντιδράσεων του μικρού Φώτη κρίθηκαν ικανοποιητικοί και το επόμενο βήμα είναι οι γιατροί να προχωρήσουν σε μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου κι εφόσον πάνε όλα καλά, θα ξεκινήσουν τη διαδικασία της αποσωλήνωσης του παιδιού.

«Έχει κερδηθεί το στοίχημα της ζωής του μικρού Φώτη. Ολοκληρώθηκε η μείωση της καταστολής, έγιναν κάποιοι έλεγχοι των αντιδράσεων του ασθενούς, κρίθηκαν ικανοποιητικές οι αντιδράσεις που είδαμε οπότε ξαναμπήκαμε σε καταστολή κι αύριο θα κάνουμε μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου. Θέλουμε να δούμε κάποιες λεπτές δομές στον εγκέφαλο. Αν και ο μαγνήτης είναι καλός ενώ είμαστε διασωληνωμένοι πολύ πιθανόν να μπούμε στη διαδικασία της αποσωλήνωσης. Έχουμε μιλήσει με τους γονείς οι οποίοι είναι ευχαριστημένοι όπως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του παιδιού τους», λέει στο protothema.gr ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ,Ανδρέας Ηλιάδης.

Σήφης Βαλυράκης: Στο αρχείο η υπόθεση ανθρωποκτονίας από την εισαγγελία Χαλκίδας 

Στο αρχείο έστειλε η δικαιοσύνη την υπόθεση Βαλυράκη, απορρίπτοντας τη μήνυση περί ανθρωποκτονίας.
Σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας «για 12 διαφορετικούς λόγους ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη δεν οφείλεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση» και έτσι απέρριψε τη μήνυση της οικογένειας

Όπως επισημαίνει η Εισαγγελία οι δύο μάρτυρες περιγράφουν με τελείως διαφορετικό τρόπο την υποτιθέμενη λογομαχία ή συμπλοκή του Σήφη Βαλυράκη με τους δύο αλιείς και δίνεται διαφορετική περιγραφή του σκάφους στο οποίο επέβαιναν. Επίσης, ο ένας εξ αυτών δεν φαίνεται να προσκομίζει στοιχεία ότι ήταν παρών στην Ερέτρια εκείνη την ημέρα.

Παράλληλα, στο δικαστικό έγγραφο σημειώνεται ότι υπάρχει σειρά μαρτύρων ότι οι δύο αλιείς που κατονομάζονταν από τον ένα μάρτυρα ότι επέφεραν φονικά πλήγματα εναντίον του 78χρονου πρώην υπουργού είχαν ισχυρό άλλοθι ότι ήταν, τις κρίσιμες ώρες, στα σπίτια τους στην Ερέτρια. 

Τέλος, η εισαγγελία επικαλείται αποσπάσματα από έκθεση πραγματογνωμοσύνης σύμφωνα με τα οποία ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη οφείλεται σε λάθος χειρισμό στο φουσκωτό σκάφος του, πτώση του στην θάλασσα και κτύπημα από την προπέλα του ίδιου του σκάφους.

Αντίδραση της συζύγου του εκλιπόντος

Σχολιάζοντας την απόφαση της δικαιοσύνης, η σύζυγος του εκλιπόντος, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, δήλωσε:

«Το ότι μετά από τόσες συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων και ιατροδικαστών, με τόσο απαράδεκτη καθυστέρηση, ο συγκεκριμένος εισαγγελέας δεν στέλνει την υπόθεση της δολοφονίας του συζύγου μου τουλάχιστον στην ανάκριση, αλλά την αρχειοθετεί, είναι τελείως ακατανόητο, αφύσικο και συνάμα τραγικό.

»Δικαιούμαι λοιπόν να θεωρώ την εξέλιξη αυτή βαθιά προσβολή όχι μόνο στο πρόσωπο του αγωνιστή της Δημοκρατίας Σήφη Βαλυράκη και της οικογένειάς μας, αλλά τεράστια προσβολή και όνειδος προς την Ελληνική Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και τους θεσμούς.

»Ωστόσο η υπόθεση δεν κλείνει με την πράξη αυτή. Αρμόδιος για να αποφασίσει σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης είναι ο εισαγγελέας Εφετών στον οποίο θα διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες η δικογραφία».

Ξεσπά η κόρη του Νίκου Χαρδαλιά: «Ντροπή να χαίρεστε με τη λύπη και την αγωνία μας»

18/8/2021

Η κόρη του Νίκου Χαρδαλιά, Ιωάννα, απαντά σε όσους εύχονται τα χειρότερα για την υγεία του πατέρας της στα social media.

Όπως αναφέρει η 20χρονη, δεν συνηθίζει να απαντά σε τέτοια σχόλια αλλά αισθάνεται ντροπή και λύπη. Μάλιστα, υπογράφει ως «η κόρη εκείνου που σας έκανε χαρούμενο σήμερα».

Συγκεκριμένα, η Ιωάννα Χαρδαλιά απάντησε σε σχολιαστή: «Είναι η πρώτη φορά που απαντάω σε σχόλια αγνώστου που αφορούν τον πατέρα μου. Αλλά θέλω να εκφράσω την ντροπή και τη λύπη που αισθάνομαι εκ μέρους σας. Πέρα από τις απόψεις και τις προτιμήσεις σας, που είναι καθ’όλα σεβαστές, η τουλάχιστον πρέπει να είναι, θεωρώ ειδεχθές και ντροπιαστικό να γράφετε τέτοια πράγματα και να χαίρεστε με τη δική μας λύπη, το άγχος και την ανησυχία μιας ολόκληρης οικογένειας.

Δεν είναι ευχάριστο λοιπόν και δεν αξίζει σε κανέναν να νοσηλεύεται. Σκεφτείτε πριν μιλήσετε γιατί θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να είναι στη θέση του, στη θέση μας. Με σεβασμό η κόρη εκείνου που σας έκανε τόσο χαρούμενους σήμερα».
Τρεις νεκροί και 4 τραυματίες και τροχαίο στην Εθνική Οδό Σερρών- Καβάλας. Σοκάρουν οι εικόνες


13/8/2021

Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος στην Εθνική Οδό Σερρών- Καβάλας, στη διασταύρωση της Νέας Μπάφρας με την Ηλιοκώμη, μετά από σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα.

Από τη σφοδρή σύγκρουση ανασύρθηκαν  τρεις νεκροί μετανάστες και τέσσερις σοβαρά τραυματίες.


Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής, μετά από σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων, το ένα εκ των οποίων μετέφερε τους μετανάστες.

Επί τόπου έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία και απεγκλώβισε τους επιβαίνοντες στα δύο ΙΧ.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ένας στο νοσοκομείο Σερρών, ένας στην Καβάλα και δύο στο νοσοκομείο της Δράμας.

Οι φωτογραφίες μαρτυρούν την σφοδρότητα της σύγκρουσης

Στην εντατική διασωληνωμένοι δύο εθελοντές πυροσβέστες

5/8/2021

Για δύο εθελοντές πυροσβέστες που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωση και η μεταφορά τους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως συνολικά 5 εγκαυματίες, με ελαφρά εγκαύματα, έχουν διακομιστεί στο ίδιο νοσοκομείο.

Ειδικότερα, τρεις εγκαυματίες από την περιοχή της Δροσοπηγής και δύο από την περιοχή του Κρυονερίου διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο. μεταφέρθηκαν δύο πυροσβέστες και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Βαρυμπόμπη: Έξω φρενών ο Ευθύμιος Λέκκας στον αέρα του Open – «Είστε απαράδεκτοι, δεν μας σέβεστε»

4/8/2021

Έχασα τρία τέταρτα ερευνητικού χρόνου στην περιοχή. Και ήμουν υποχρεωμένος να ακούω τις ανοησίες των πολιτικών από το στούντιό σας», είπε έξαλλος από τη Βαρυμπόμπη ο Ευθύμιος Λέκκας.


Ζωντανή σύνδεση με τη Βαρυμπόμπη είχαν στον αέρα της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος», προκειμένου να μιλήσει ο Ευθύμιος Λέκκας για όλες τις εξελίξεις στο θέμα της πυρκαγιάς. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ήταν έξαλλος με τους παρουσιαστές και ξέσπασε στον αέρα.

«Πριν μου κάνετε την ερώτηση, θέλω να σας πω ότι είστε απαράδεκτοι γιατί περιμένουμε εδώ και τρία τέταρτα, έχασα τρία τέταρτα ερευνητικού χρόνου στην περιοχή. Και ήμουν υποχρεωμένος να ακούω τις ανοησίες των πολιτικών από το στούντιό σας.

Ήταν ανοησίες αυτά που άκουγα και με εξόργισαν. Αν η πολιτική νοοτροπία είναι αυτή που άκουσα, πραγματικά, μας αξίζουν αυτά τα χάλια. Δεν πρόκειται ποτέ οι πολιτικοί να αλλάξουν», είπε αρχικά έξαλλος ο Ευθύμιος Λέκκας.

Ο Ευθύμιος Λέκκας πρόσθεσε στη συνέχεια εκνευρισμένος: «Δεν μας σέβεστε, μαζί με τον ρεπόρτερ, δεν μας σέβεστε, τρία τέταρτα μέσα στον ήλιο και έχετε την άνεση των πολιτικών, να παρουσιάζεται πολιτικούς μισή ώρα και να τους ακούμε μέσα στον ήλιο χάνοντας και ερευνητικό χρόνο, και εγώ και οι συνεργάτες σας εδώ που είναι».


Γυναικοκτονία στη Λάρισα: «Βολές στο θώρακα και – πιθανόν – χαριστική βολή στο κεφάλι δέχτηκε η 43χρονη»

3/8/2021

Σοκάρει η ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα της δολοφονημένης γυναίκας στη Λάρισα, που έπεσε νεκρή από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεοντάρη από το σημείο του εγκλήματος όπου βρίσκεται η 43χρονη γυναίκα δέχθηκε βολές σε καίρια σημεία στο θώρακα, αλλά και μια βολή στο κεφάλι από περίστροφο»,

Όπως τόνισε η κ. Λεοντάρη, η βολή στο κεφάλι της 43χρονης έχει τεράστιο ενδιαφέρον και εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για «χαριστική βολη».

Η 43χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε το πρωί της Τρίτης από τον σύζυγό της μέσα στο κατάστημα εστίασης που εργαζόταν, όταν δέχτηκε σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις 8 πυροβολιασμούς.Η 43χρονη είχε έρθει πριν κάποιους μήνες με τα τρία παιδιά της στην Σωτηρίτσα προκειμένου να βοηθήσει στο ουζερί-ταβέρνα που ανήκει στον αδερφό της καθώς εκείνος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Καταθέτουν αυτόπτεις μάρτυρες

Το σημείο έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις από μάρτυρες του στυγερού εγκλήματος.

Σημειώνεται πως σύμφωνα το ΑΠΕ ο δράστης, μετά τη δολοφονία της γυναίκας, παραδόθηκε στην αστυνομία.

Σύμφωνα με το onlarissa το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση και ήταν κάτοικοι Αθηνών.

«Ήρθε από την Αθήνα και την σκότωσε»

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος Σωτηρίτσας Βασίλης Λέτσιος, η 43χρονη εδώ και 4 με 5 μήνες είχε επιστρέψει στο χωριό της προκειμένου να βοηθήσει στην επιχείρηση του αδελφού της ο οποίος μετά από περιπέτεια με την υγεία βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης:

«Αυτός δεν ήταν εδώ, ήρθε από την Αθήνα και την σκότωσε. Τι να πω, τα έχουμε χαμένα. Η κοπέλα ήταν από το χωριό και είχε παντρευτεί αυτόν από την Αθήνα και ζούσαν εκεί. Εδώ και λίγους μήνες όμως επειδή ο αδελφός της ήταν βαριά άρρωστος, είχε έρθει στη Σωτηρίτσα και βοηθούσε στην ταβέρνα του. Τώρα τι προβλήματα είχαν μεταξύ τους κανένας μας δεν ξέρει.

Αυτό που έμαθα είναι πως ήρθε από την Αθήνα και την σκότωσε μέσα στο μαγαζί του αδελφού της. Η κοπέλα ήταν 43 ετών, εκείνος μεγαλύτερός της. Ήταν πολλά χρόνια παντρεμένοι γιατί τα παιδιά τους είναι κοντά στα 20. Η κοπέλα πρέπει να ήταν εδώ τουλάχιστον 4 με 5 μήνες».

Καύσωνας: Έκτακτη σύσκεψη για το ηλεκτρικό – Έκκληση να περιοριστεί η κατανάλωση

1/8/2021

Οδηγίες προς τους πολίτες για περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας τις επόμενες ημέρες και ιδίως κατά τις ώρες αιχμής (13:00-15:00 και 18:00-22:00) απευθύνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας λόγω του καύσωνα.

Παράλληλα, αύριο Δευτέρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας θα επισκεφθεί το Κέντρο Ελέγχου του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι προκειμένου να συντονίσει σύσκεψη που συγκάλεσε εκτάκτως για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθανάσιος Δαγούμας, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης και υψηλόβαθμα στελέχη από τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

 Η έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος και να προσδιοριστούν μέτρα άμυνας και αντιμετώπισης έκτακτων και μη αναμενόμενων γεγονότων.

«Οι συνθήκες για το ηλεκτρικό σύστημα είναι πρωτοφανείς, καθώς η κατανάλωση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών. Για τον λόγο αυτόν, ο συντονισμός των αρμόδιων φορέων και των ηλεκτροπαραγωγών σε ανώτατο επίπεδο είναι επιβεβλημένος για να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη τροφοδότηση των καταναλωτών καθ’ όλη τη διάρκεια του ακραίου φαινομένου», σημειώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Προσθέτει ότι λόγω των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών των τελευταίων ημερών και ενόψει της επερχόμενης επιδείνωσης του καύσωνα παρακαλούνται οι πολίτες, κατά τις ώρες αιχμής 13:00-15:00 και 18:00-22:00 να:

* Αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να τη μεταθέτουν κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής).

* Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.

* Να μην ξεχνούν τα φώτα αναμμένα σε χώρους που δεν χρησιμοποιούν και να περιορίζουν τη χρήση τους.

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία - Η κορύφωση θα έρθει από Δευτέρα

Πτήσεις με drone πάνω από την Ακρόπολη και την πλατεία της Ομόνοιας με χρήση θερμικής κάμερας πραγματοποίησε σήμερα η ομάδα Up Stories, σε συνεργασία με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Διαπιστώθηκε ότι καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το κύμα καύσωνα που πλήττει το σύνολο της χώρας, το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο έντονο, ιδιαίτερα στην Αθήνα.

Στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η θερμοκρασία εδάφους ξεπερνούσε τοπικά τους 55 βαθμούς, όπως και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Ομονοίας. Την ίδια ώρα η θερμοκρασία του αέρα, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο κέντρο της Αθήνας, κυμαινόταν μεταξύ των 36-37 ° C.

Οι υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν στην άσφαλτο και σε στέγες παλαιών κτιρίων με κλιματιστικές μονάδες (άνω των 60 βαθμών), ενώ οι μικρότερες τιμές στις προσόψεις νέων κτιρίων και στο νέο συντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας (έως 35 βαθμούς).

Ισχυρός καύσωνας πανελλαδικά και τη Δευτέρα με θερμοκρασίες έως 45 βαθμούς

Ισχυρός καύσωνας με μέγιστες θερμοκρασίες στους 44-45 βαθμούς Κελσίου αναμένεται τη Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα. Καθώς σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, το αίσθημα δυσφορίας θα είναι πολύ έντονο, σύμφωνα με το meteo.

Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 41-43 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 19 έως 44-45, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 43-45 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 42-43, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 40 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Στην Αττική αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 42-43 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη επίσης αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 28 έως 40 βαθμούς.

Το «κυρίως γεύμα»
Ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, με ανάρτησή του στο Facebook, προειδοποίησε πως το «κυρίως γεύμα» του καύσωνα θα έρθει από Δευτέρα.

«Το «κυρίως γεύμα» έρχεται από την ερχόμενη Δευτέρα έως και τουλάχιστον την Παρασκευή 6 Αυγούστου με θερμοκρασίες στους 43-44°C στα ηπειρωτικά, στους 41-42°C στα νησιά και τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές στους 45-46°C.

Στην Αθήνα, τη Δευτέρα περιμένουμε 42°C, την Τρίτη 43-44°C, την Τετάρτη 42-43°C και έχουμε και συνέχεια με παρόμοιες θερμοκρασίες έως και τουλάχιστον την ερχόμενη Παρασκευή.

Προσοχή διότι και οι επόμενες νύχτες θα είναι καυτές με τον υδράργυρο από τη Δευτέρα και έπειτα να μην καταφέρνει να πέσει κάτω από τους 30°C κατά μέσο όρο.


Άλιμος, συμμορίες ανηλίκων: Ένα από τα παιδιά που έχουν συλλάβει το είχε ξανακάνει πριν από λίγο καιρό

15/7/2021
Σε εννέα συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ για τις μαχαιριές που δέχτηκε ο 14χρονος σε πάρκινγκ γνωστού φαστφουντάδικου στον Άλιμο.
Πρόκειται για έξι αγόρι και τρία κορίτσια, εκ οποίων οι οκτώ ηλικίας από 14- 16 ετών κι ένας 19χρονος. Τους οδήγησαν αμέσως στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, οι περισσότεροι εκ των οποίων αναγνωρίστηκαν από το θύμα.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, ένας από τους συλληφθέντες είχε απασχολήσει και πριν λίγο καιρό τις αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για 16χρονο που μαζί με δύο ακόμα άτομα ηλικίας 19 και 16 ετών είχαν φτιάξει μια συμμορία η οποία χτυπούσε ανήλικους στις περιοχές της Γλυφάδας και της Ηλιούπολης. Οι άγουροι ληστές με μαχαίρια και σουγιάδες απειλούσαν παιδιά που τα εντόπιζαν να κινούνται στους δρόμους και τους αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.
Μέχρι τη στιγμή που έπεσαν στα χέρια των διωκτικών αρχών είχαν πραγματοποιήσει πέντε ληστείες σε βάρος εννέα ανηλίκων ηλικίας από 13 έως 16 ετών. Μάλιστα η τριμελής συμμορία ανέβαζε και φωτογραφίες από τα κατορθώματα της στο διαδίκτυο.

Ο ανήλικος αναγνώρισε τρία από τα άτομα που τον χτύπησαν, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να πει ποιος ήταν αυτός που τον μαχαίρωσε.


Βαρύτατες κατηγορίες κατά των ανηλίκων
Ποινική δίωξη για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε σε βάρος των ανηλίκων που κατηγορούνται για το μαχαίρωμα 14χρονου στην περιοχή του Αλίμου. Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Άλιμο παραπέμφθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων, από την οποία αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.
Άλιμος: «Για μια ματιά μέσα στο λεωφορείο έγιναν όλα» λέει ο πατέρας του 14χρονου που μαχαιρώθηκε

Ανησυχία για το μέγεθος της βίας σε συνάρτηση με την ηλικία των δραστών προκαλούν τα όσα αποκαλύπτει ο πατέρας του 14χρονου που μαχαιρώθηκε στον Άλιμο το απόγευμα της Τετάρτης 14/7.

Όπως περιέγραψε ο πατέρας στον ΑΝΤ1 «γύρω στις 5 το απόγευμα με ενημέρωσαν φίλοι του γιου μου ότι έχει χτυπηθεί. Μέχρι να φτάσω είχα τρελαθεί». Στην συνέχεια πρόσθεσε: «τον είδα στο παγκάκι με την πετσέτα τυλιγμένο μέσα στα αίματα. Ήρθε η αστυνομία και έδωσαν κατάθεση τα παιδιά»

«Δεν έδωσαν σημασία τα παιδιά στο λεωφορείο. Για μια ματιά έγιναν όλα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι αφού οι ανήλικοι χτύπησαν το παιδί του στην συνέχεια του πήραν και το κινητό.Σύμφωνα με τον πατέρα του ο 14χρονος είναι καλά στην υγεία του, ενώ όπως είπε εκτός από την μαχαιριά στα πλευρά, τον χτύπησαν και στο κεφάλι, όπου έκανε δυο ράμματα.

«Η αστυνομία έκανε το καθήκον της και τους ευχαριστούμε όλους», είπε ο πατέρας του 14χρονου και πρόσθεσε: «Μας ενημέρωσαν ότι ένα από τα παιδιά που έχουν συλλάβει το είχε ξανακάνει πριν από λίγο καιρό και τον είχαν αφήσει ελεύθερο».

Βαρύτατες κατηγορίες περιλαμβάνονται στην ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των ανήλικων συλληφθέντων για την επίθεση με μαχαίρι σε άλλον ανήλικο, χθες στον Άλιμο έξω από ταχυφαγείο.

Σε βάρος των ανήλικων απαγγέλθηκαν κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος της ληστείας που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα από κοινού, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.«Έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε 3 μαχαιριές στα πλευρά παιδιού 14 ετών»
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο δικηγόρος του ανήλικου θύματος, Πέτρος Γεωργιλάς.

«Αυτά τα παιδιά έφυγαν από την παραλία, ήταν 3 αγόρια και 2 κορίτσια και μπήκαν στο λεωφορείο να πάνε στο σπίτι τους. Μέσα στο λεωφορείο συναντήθηκαν με μια παρέα ατόμων, 6 αγόρια, και 3 κορίτσια. Έγινε μια παρεξήγησε μεταξύ τους. Η παρά των 5 παιδιών κατέβηκε σε μία στάση, και η παρέα των 9  άρχισε να τους φτύνει και να τους βρίζει. Τα 9 άτομα κατέβηκαν στην επόμενη στάση, και τα παιδιά αυτά επέστρεψαν στη στάση που είχαν κατέβει τα 5 παιδιά», εξήγησε ο κ. Γεωργιλάς.

«Δε γνωρίζω το λόγο που έγιναν όλα αυτά. Μία εκδοχή είναι ότι είχαν δει το κινητό του ενός παιδιού και ήθελαν να το κλέψουν. Αυτό είναι μια δική μου υπόθεση. Ακόμα είμαστε στο στάδιο της έρευνας. Το θέμα είναι ότι έχουμε παιδιά που κυκλοφορούν με μαχαίρια. Έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε 3 μαχαιριές στα πλευρά παιδιού 14 ετών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Sextortionscam: Η απάτη που προκαλεί τρόμο. Ζητούν 1.000 ευρώ σε bitcoin μέσα σε 50 ώρες

25/6/2021

Αυξάνονται όλο και περισσότερο οι καταγγελίες πολιτών πως πέφτουν θύματα της απάτης sextortionscam, μιας απάτης με διεθνείς προεκτάσεις. Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί τους πολίτες και δίνει συμβουλές για το πως να ενεργήσουν.

Η sextortionscam είναι μια απάτη μέσω της οποίας επιτήδειοι, μέσω e-mail, εκβιάζουν ανυποψίαστους πολίτες για να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στη δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα περιπτώσεις sextortionscam καθώς πολίτες εκβιάζονται να δώσουν 1.000 σε bitcoin μέσα σε 50 ώρες για να μην αποκαλυφθούν προσωπικές τους στιγμές.  

Η απάτη εκδηλώνεται με μαζική αποστολή e-mail σε διάφορους αποδέκτες, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, με σκοπό να τους φοβίσει και στη συνέχεια να τους αποσπάσει χρήματα. Στα μηνύματα αυτά εμπεριέχεται κείμενο στα ελληνικά με θέμα: «Your data was hacked» ή «Open and read this letter».

Οι δράστες με τη χρήση ψεύτικων λογαριασμών e-mail, στέλνουν μαζικά μηνύματα, σύμφωνα με τα οποία ενημερώνουν τους χρήστες ότι το πληροφοριακό τους σύστημα έχει παραβιαστεί και ότι όλα τα δεδομένα τους έχουν αντιγραφεί στους διακομιστές τους.

Η προσπάθεια εκβίασης των θυμάτων με την απειλή δημοσιοποίησης ερωτικού περιεχομένου που απεικονίζουν το θύμα, αναφέρεται διεθνώς ως “σεξουαλική εκβίαση – sextortion”

Παράλληλα τον ενημερώνουν ότι έχει εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό, το οποίο ενεργοποιεί την κάμερα και καταγράφει το θύμα σε προσωπικές του στιγμές.

Στη συνέχεια οι δράστες αναφέρουν ότι το κακόβουλο λογισμικό συνέλεξε όλες τις επαφές του χρήστη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το προσωπικό του e-mail και στη συνέχεια, εκβιάζοντας, απαιτούν από το θύμα να καταθέσει σε ψηφιακό πορτοφόλι και σε μορφή κρυπτονομίσματος Bitcoin χρηματικό ποσό αντίστοιχο των 1.000 ευρώ εντός 50 ωρών!Συμβουλές από την ΕΛ.ΑΣ.
Δεδομένων όλων των παραπάνω, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προτείνει σε πολίτες που θα πέσουν θύματα της απάτης sextortionscam:

Μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Μην επικοινωνούν ποτέ και για κανένα λόγο με τους εκβιαστές.
Αγνοούν το μήνυμα και μην καταθέτουν χρήματα στους λογαριασμούς που παρατίθενται.
Μην ανοίγουν τυχόν συνημμένα αρχεία σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς.
Αλλάξουν άμεσα κάθε κωδικό ασφαλείας (password) λογαριασμών που θεωρούν ότι διακυβεύεται.
Αξιολογήσουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας του υπολογιστή τους.
Στην ανακοίνωσή της για την απάτη, η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν επώνυμα ή ανώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου στα:Τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88
Στέλνοντας e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR
Επίσης, σημειώνει πως οι πολίτες μπορούν να αντλήσουν χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή της εξαπάτησής τους στον «Οδηγό του Πολίτη», που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) καθώς επίσης και μέσω των επίσημων λογαριασμών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα social media.Κοινωνικός τουρισμός 2021-2022: Φθηνές διακοπές με επιδότηση έως και 80%

17/5/2021


Έξτρα ενισχυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού σχεδιάζεται και φέτος για τη σεζόν 2021-2022 με τριπλασιασμό του κονδυλίου αλλά και των ωφελούμενων οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία για φθηνές διακοπές ακόμα και σε 5άστερα ξενοδοχεία.

Με το βλέμμα στραμμένο στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ τριπλασιάζουν και φέτος τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα από 10 εκατ. ευρώ σε 30 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί μέσα Ιουνίου θα υπερδιπλασιαστούν οι δικαιούχοι του voucher Κοινωνικού Τουρισμού οι οποίοι και πέρυσι είχαν ξεπεράσει τις 300.000 έναντι 140.000 το 2019 . Αν μάλιστα προστεθεί και ο αριθμός των αναξιοποίητων επιταγών, οι ωφελούμενοι θα ξεπεράσουν τις 400.000.Χαρακτηριστικά του νέου προγράμματος θα είναι η αύξηση της συμμετοχής του ΟΑΕΔ στο κόστος διαμονής με αντίστοιχη μείωση της συμμετοχής των δικαιούχων σε όλα τα ξενοδοχεία.

Τη δρομολόγηση προγράμματος-μαμούθ κοινωνικού τουρισμού προανήγγειλε ήδη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας τις νέες δράσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο πρόγραμμα θα κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με το περυσινό το οποίο προέβλεπε τις εξής «πρωτιές»:
Για πρώτη φορά, υπάρχει ειδική πρόνοια επιδότησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους δικαιούχους του προγράμματος, δημιουργώντας ισχυρά κίνητρα για διακοπές στη νησιωτική Ελλάδα, καθώς, μέχρι τώρα, επιδοτούνταν μόνο η διαμονή στα τουριστικά καταλύματα. Ο κάτοχος του voucher πληρώνει μόνο το 1/3 της τιμής. Η συνολική έκπτωση δηλαδή φτάνει στο 66%, καθώς τα 2/3 της τιμής θα τα μοιράζονται ο ΟΑΕΔ και η ακτοπλοική εταιρεία. Ειδικά για τα ΑΜΕΑ η έκπτωση φτάνει στο 50%

Επίσης βασικά χαρακτηριστικά του περυσινού προγράμματος που είχε ξεκινήσει την 1η Αυγούστου είναι τα εξής:

Διατηρείται το ειδικό πλαίσιο για κοινωνικό τουρισμό (10 διανυκτερεύσεις, μηδενική ιδιωτική συμμετοχή) στα νησιά Λέσβο, Λέρο, Σάμο, Χίο και Κω και εντάσσεται σε αυτό, για πρώτη φορά, ο νομός του Έβρου.

Αυξάνεται κατά 20% η μέγιστη διάρκεια των διανυκτερεύσεων του προγράμματος από 5 σε 6 βράδια.

Αυξάνεται η επιδότηση για διαμονή στα ξενοδοχεία 2-5 αστέρων με πρωινό.

Μειώνεται η υποχρεωτική διαθεσιμότητα των κλινών το καλοκαίρι και τις εορτές στο 25% έναντι 40% πέρσι.

Δίνεται διπλή μοριοδότηση και καλύπτονται πλήρως τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε ΑΜΕΑ.

Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα για το κέρδος που μπορεί να έχει μια οικογένεια από τις διακοπές με την επιταγή κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ:

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1:

1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ, 4ΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (2 ΠΑΙΔΙΑ 5 + 10 ΕΤΩΝ) ΣΕ ΝΗΣΙ

6 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 3 ΑΣΤΕΡΩΝ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ = 600€ (2 ΔΙΚΛΙΝΑ Χ 50€ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ Χ 6 ΒΡΑΔΙΑ)

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ = 96€ (2 ΔΙΚΛΙΝΑ Χ 8€ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ Χ 6 ΒΡΑΔΙΑ)

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (ΝΑΥΛΟ 60€ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ)

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ = 55€ (2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ Χ 20€, 1 ΠΑΙΔΙ Χ 15€ + 1 ΠΑΙΔΙ ΔΩΡΕΑΝ)

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ = 55€ (2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ Χ 20€, 1 ΠΑΙΔΙ Χ 15€ + 1 ΠΑΙΔΙ ΔΩΡΕΑΝ)

ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ = 655€ (81%)

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ = 151€ (19%)


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2:

5 ΜΕΡΕΣ , 3ΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (ΠΑΙΔΙ 3 ΕΤΩΝ) ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4 ΑΣΤΕΡΩΝ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ = 212€ (1 ΤΡΙΚΛΙΝΟ Χ 53€ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ Χ 4 ΒΡΑΔΙΑ)

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ = 68€ (1 ΤΡΙΚΛΙΝΟ Χ 17€ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ Χ 4 ΒΡΑΔΙΑ)

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ = 212€ (76%)

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ = 68€ (24%)


Ψηφιακή Κάρτα - Πως λειτουργεί . Οι δέκα μεγάλες αλλαγές

13/5/2021

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα εφαρμοστεί η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε όλες τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με το εργασιακό νομοσχέδιο που παρουσίασε την Τετάρτη στη Βουλή ο Κώστας Χατζηδάκης και το οποίο σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Η εφαρμογή του μέτρου θα είναι σταδιακή, θα ξεκινήσει από τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις (π.χ. τράπεζες, τηλεπικοινωνιακούς παρόχους κλπ.), ενώ στη συνέχεια θα εφαρμοστεί και από τις μικρότερες (μέσω του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ).


ETHNOS


Επιστολή στην Κεραμέως: Να ακυρωθούν οι Πανελλήνιες 2021 όπως έγινε με το IB

20/7/2021

Την αναστάτωση, την ανασφάλεια και την ψυχολογική πίεση που υφίστανται μαθητές της τρίτης Λυκείου και γονείς, μπροστά στις Πανελλήνιες 2021, μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της Πανδημίας περιγράφει μητέρα σε επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Φέρνει ως παράδειγμα το International Baccalaureate, γνωστό ως IB, που αποφάσισε τελικά (μετά από πολλές αλλαγές και εκεί) να ακυρώσει τις εξετάσεις και προτείνει να εφαρμοστεί ανάλογο μοντέλο και για τις Πανελλήνιες του 2021.

Οι λόγοι είναι προφανείς... Η περιβόητη τηλεκπαίδευση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προσφέρει όσα η πραγματική διδασκαλία μέσα στα σχολεία.

«Ακόμα και με την επαναλειτουργία των σχολείων μέσα στον Απρίλιο, είναι πρακτικά αδύνατον να καλυφθεί σωστά και ουσιαστικά η εξεταστέα ύλη, μετά από την μακρά αποχή από την δια ζώσης διδασκαλία. Ως εκ τούτου σημειώνουμε ότι οι φετινοί απόφοιτοι με περίπου 2 μήνες δια ζώσης εκπαίδευση, καλούνται να παίξουν κορόνα γράμματα το πρώτο σημαντικό βήμα της ζωής τους!», σημειώνει.

Διαβάστε την Επιστολή

«Αξιότιμη κυρία Κεραμέως

Με μεγάλη αγωνία παρακολουθούμε ανελλιπώς τις εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης και ειδικότερα το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων. Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε μία στασιμότητα ως προς την επίλυση του προβλήματος, γεγονός που δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια στους τελειόφοιτους λυκείου και τις οικογένειές τους.

Λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών, που όλοι μας βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας και μετά από σχεδόν εξάμηνη περίοδο εγκλεισμού, ζητάμε την κατανόηση και την έμπρακτη συμπαράσταση πρωτίστως του Υπουργείου σας και γενικότερα της Κυβέρνησης .

Όντας γονείς 18χρονης μαθήτριας, η οποία καλείται αυτοδίδακτα να ολοκληρώσει την εξεταστέα ύλη (η οποία ναι μεν μειώθηκε, αλλά όχι τόσο όσο απαιτεί η συγκεκριμένη περίσταση) βιώνουμε έναν ψυχοφθόρο Γολγοθά, όπως η πλειοψηφία των γονέων της αντίστοιχης βαθμίδας.

Είμαστε βέβαιοι πως κατανοείτε απόλυτα το άγχος, την κακή ψυχολογία των μαθητών και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά μπροστά στις οθόνες για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι περισσότεροι γονείς της μεσαίας και κατώτερης οικονομικά τάξης, αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα που απαιτούν ιδιαίτερα και φροντιστήρια ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην κατάλληλη προετοιμασία. Ακόμα και με την επαναλειτουργία των σχολείων μέσα στον Απρίλιο, είναι πρακτικά αδύνατον να καλυφθεί σωστά και ουσιαστικά η εξεταστέα ύλη, μετά από την μακρά αποχή από την δια ζώσης διδασκαλία. Ως εκ τούτου σημειώνουμε ότι οι φετινοί απόφοιτοι με περίπου 2 μήνες δια ζώσης εκπαίδευση, καλούνται να παίξουν κορόνα γράμματα το πρώτο σημαντικό βήμα της ζωής τους!

Πιστεύουμε ακράδαντα πως όπου υπάρχει η θέληση, υπάρχει και μία λύση! Η Κυβέρνηση που πρεσβεύει το όραμα της σύγχρονης Ελλάδας, της εξέλιξης, της καινοτομίας και της αλλαγής, έχει απόλυτη ευθύνη απέναντι σε αυτά τα παιδιά, που αποτελούν τα θεμέλια μιας σύγχρονης κοινωνίας. Με αφορμή την πρόσφατη ακύρωση των εξετάσεων ΙΒ κάνουμε έκκληση να δείξει η ηγεσία του Υπουργείου σας, την δέουσα αποφασιστικότητα και να πράξει παρόμοια κίνηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Τι μήνυμα στέλνει το κράτος, αν επιβραβεύει τους μαθητές των ξενόγλωσσων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων με ελεύθερο πάσο, ενώ τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα των δημοσίων ή άλλων ιδιωτικών σχολείων αναγκάζονται να δώσουν κανονικά πανελλήνιες;

Είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού ή τιμωρούνται επειδή δεν επιλέγουν ή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά να εγκαταλείψουν την χώρα τους και να σπουδάσουν στο εξωτερικό;

Θέλουμε να εξάγουμε επιπλέον αξιόλογα Ελληνικά μυαλά ή στοχεύουμε να αναχαιτίσουμε αυτή την κουλτούρα, να σταματήσουμε την αιμορραγία και να τα αξιοποιήσουμε σε αυτόν τον τόπο, που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη από νέους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες που θα φέρουν πρόοδο και εξέλιξη;

Αντιλαμβανόμαστε ότι ένα τέτοιο εγχείρημα φαντάζει απίθανο, αναλογιστείτε όμως πόσο έχει αλλάξει η ζωή μας μέσα σε έναν χρόνο και πόσα άλματα αναγκαστήκαμε (τε) και τολμήσαμε (τε) να υλοποιήσουμε (τε), γιατί λοιπόν να μην συμβεί το ίδιο και με το συγκεκριμένο ζήτημα;

Για παράδειγμα, θα μπορούσαν οι μαθητές να υποβάλλουν εντός Απριλίου ένα πρώτο μηχανογραφικό σε προκαθορισμένη πλατφόρμα του Υπουργείου σας, καταχωρώντας τις πρώτες πέντε προτιμήσεις σχολών με σειρά προτεραιότητας. Η επεξεργασία του μηχανογραφικού αυτού, θα δώσει μια πρώτη καθαρή εικόνα για τις προτιμήσεις, τις τάσεις και τέλος την ζήτηση – τις θέσεις της κάθε σχολής.

Ο τελικός μέσος όρος του απολυτηρίου, του 2021, θα μπορούσε να αποτελέσει το διαβατήριο για να εισαχθούν στις σχολές τις επιλογής τους. Οι μαθητές που στοχεύουν σε σχολές με υψηλά μόρια (ιατρική, νομική, αρχιτεκτονική κλπ), έχουν σίγουρα να επιδείξουν και αντίστοιχες βαθμολογίες απολυτήριων και όχι μόνο της πρόσφατης χρονιάς. Έχουν το προφίλ του αφοσιωμένου μαθητή που καταβάλει πολυετή προσπάθεια με κόπο και αφοσίωση για την επίτευξη του στόχου του. Η βαθμολογία τους θα τους δώσει το δικαίωμα να επιλέξουν την σχολή της αρεσκείας τους.

Από την άλλη, οι λιγότερο δυνατοί μαθητές δεν θα μπορούν να επιλέξουν σχολές υψηλών μορίων και θα λάβουν τις αντίστοιχες διαθέσιμες θέσεις σε Αθήνα ή επαρχία, ανάλογα με την βαθμολογία τους. Σίγουρα θα υπάρχει και ένα ποσοστό, που δεν θα πετύχει την εισακτέα βάση, όπως γίνεται κάθε χρόνο, αλλά είναι πολύ μικρό έναντι των επιτυχόντων. Το Υπουργείο έχει στα αρχεία του καταγεγραμμένες όλες τις προηγούμενες επιδόσεις των μαθητών, που του επιτρέπει με αξιοκρατικό τρόπο να διεξάγει αυτό το πιλοτικό εγχείρημα. Είναι το κατάλληλο έπαθλο που τους αρμόζει για την υπομονή και επιμονή που έχουν επιδείξει μέσα στην τελευταία πολύμηνη καραντίνα.

Όλα τα ανωτέρω είναι κατά την άποψή μας μία δίκαιη πρόταση, που θα μπορούσε όμως κατ΄ εξαίρεση (και ίσως αποτελέσει ένα μελλοντικό μοντέλο) να υλοποιηθεί από ένα ρηξικέλευθο ανώτατο στέλεχος της Κυβέρνησης, το οποίο μπορεί να κάνει την διαφορά στέλνοντας το θετικό μήνυμα της ουσιαστικής και αποτελεσματικής ηγεσίας με επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ!

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για την κατανόηση και αναμένουμε με αγωνία την απάντησή σας.

Με εκτίμηση

Φόνη Μ.»

Σοκ από τον θάνατο βρέφους 37 ημέρων από κορονοϊό – Το νεαρότερο θύμα της πανδημίας

8/3/2021

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι κατέληξε το 37 ημερών αγοράκι που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας από COVID.

Πραγματικά όλοι είναι συγκλονισμένοι από αυτή την εξέλιξη, καθώς το νεκρό βρέφος είναι το μικρότερο θύμα από τον κορονοϊό στην Ελλάδα.Το βρέφος δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, εμφάνισε έντονα συμπτώματα λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, ενώ παρουσίασε και αναπνευστικά προβλήματα, όπως μετέδωσε το MEGA.

Το άτυχο νεογνό, το οποίο είναι Ρομά δεν έδειχνε σημάδια ανάκαμψης εδώ και μέρες κι οι γιατροί δήλωναν ιδιαίτερα προβληματισμένοι, καθώς δεν ανταποκρινόταν στις θεραπείες που του χορηγούσαν και δεν εμφάνιζε εδώ και μέρες, καμία βελτίωση.

Έδινε μάχη επί 17 μέρες στη μονάδα εντ