Νίκος Παναγιωτόπουλος: Πλησιάζουμε επικίνδυνα τα όριά μας με την Τουρκία


6/06/2022

Πλησιάζουμε επικίνδυνα στα όριά μας, στα όρια της εγκράτειας και της υπομονής μας, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφορικά με την Τουρκία, μιλώντας σήμερα στο ετήσιο συνέδριο ασφαλείας GLOBSEC στην Μπρατισλάβα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε αναφορά στο casus belli από την πλευρά της Τουρκίας, σε περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στις καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά.

«Είναι περίεργο να έχεις έναν σύμμαχο που σε απειλεί με πόλεμο, εάν αποφασίσουμε να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα, ένα δικαίωμα που μας δίνει το Διεθνές Δίκαιο. Απειλή πολέμου από έναν σύμμαχο σε έναν άλλο; Δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιους συμμάχους. Και δεν θέλω συμμάχους που κάνουν 40 και πλέον υπερπτήσεις την ημέρα. Κι όχι μόνο υπαρπτήσεις αλλά και παραβιάσεις του εναέριου χώρου. Πετούν και πάνω από κατοικημένες περιοχές, και μέσα στη νύχτα. Αναρωτιέμαι για ποιον λόγο».

Ο κ. Παναγιωτοπουλος αναφέρθηκε και στις τουρκικές αιτιάσεις για τα νησιά λέγοντας: «Είναι περίεργο που έχουμε έναν σύμμαχο που επιχειρηματολογεί για την αποστρατιωτικοποίηση κάποιων νησιών μας και λέει ότι αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν θα τα πάρει. Θα χάσουμε την κυριαρχία τους; Θα τα χάσει η Ελλάδα από κάποιον άλλο; Αυτά δεν είναι μόνο απαράδεκτα αλλά και εντελώς παράλογα. Θα κάνουμε τα πάντα για να αμυνθούμε και να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Θα σας πω ότι πλησιάζουμε επικίνδυνα στα όριά μας. Στα όρια της εγκράτειας και της υπομονής μας».


Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου διεμήνυσε ότι «η Ελλάδα έχει την ικανότητα να προστατεύει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και αυτό το γνωρίζουν ιδιαίτερα όσοι φωνάζουν το τελευταίο διάστημα» υπονοώντας την Άγκυρα.


Όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου «η ελληνική κυβέρνηση ασκώντας μια εξωτερική πολιτική αρχών έχει καταφέρει να ενισχύσει και το κύρος και την απήχηση των απόψεών της παντού. Αντιμετωπίζουμε με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία όλες τις προκλήσεις».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα «δεν θα μπει σε ανταγωνισμό με λεκτικές αντιπαραθέσεις». Η ουσία είναι, τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, ότι «οι σύμμαχοι και εταίροι καταδικάζουν τις προκλήσεις της Τουρκίας. Η ουσία είναι ότι έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και τους συμμάχους με το μέρος μας και έχουμε την ικανότητα να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα και αυτό το γνωρίζουν ιδιαίτερα όσοι φωνάζουν το τελευταίο διάστημα».

Σημειώνεται ότι στις 11.25 το πρωί της Δευτέρας (06/06), ένα τουρκικό UAV πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το νησάκι της Κινάρου στα 19.000 πόδια με την ελληνική αεράμυνα να βάζει στον στόχο από την πρώτη στιγμή, ενώ ελληνικά μαχητικά περιπολούν συνεχώς στο Αρχιπέλαγος.


Πάτρα: Δεν είναι ξεχασμένη ασθένεια η σύφιλη- Η περίπτωση της 16χρονης

3/6/2022
Στο νοσοκομείο του Ρίου συνεχίζει να νοσηλεύεται η 16χρονη που μεταφέρθηκε εκεί από δομή, όταν αιματολογικές εξετάσεις που έκανε έδειξαν ότι πάσχει από σύφιλη.

Όπως αναφέρει η διευθύντρια της δερματολογικής κλινικής, Σοφία Γεωργίου, «μπήκε σε μονόκλινο δωμάτιο ενώ αυτή τη στιγμή, αφού δεν εμφανίζει βλάβες λόγω της νόσου, δεν μπορεί να την μετάδοση παρά μόνο με μετάγγιση αίματος».  Παράλληλα, όπως αναφέρει, η σύφιλη δεν είναι μία ξεχασμένη νόσος ενώ στο νοσοκομείο του Ρίου τα περιστατικά είναι συχνά.

Όπως εξηγεί, «τα περιστατικά σύφιλης δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Υπάρχουν περιπτώσεις και  σε νέα παιδάκια ακόμα. Το συγκεκριμένο παιδί, η 16χρονη, δεν έχει βλάβες ενώ την ασθένεια έδειξαν οι εξετάσεις αίματος. Δεν γνωρίζουμε αν είχε βλάβες στο παρελθόν όμως αυτή τη στιγμή, μετά τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει. Θα πάρει την κατάλληλη αγωγή και δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η σύφιλη δεν είναι μία ξεχασμένη ασθένεια και είναι ιάσιμη. Τα τελευταία 20 χρόνια στη δερματολογική κλινική του Ρίου έχουμε περίπου 2 περιστατικά την εβδομάδα και σε άτομα που έχουν ετεροφυλικές σχέσεις και ομοφυλοφιλικές. Η νόσος μεταδίδεται και από τη μητέρα στο έμβρυο. Κατά κύριο λόγο μεταδίδεται από τη σεξουαλική επαφή ενώ σχεδόν απίθανη είναι η μετάδοση μέσω αντικειμένων.

Η ασθένεια «χτυπάει» κατά βάση νεαρούς ενήλικες αλλά έχει τύχει και σε ηλικιωμένους. Η ασθένεια εκδηλώνεται διαφορετικά στο κάθε στάδιό της ενώ οι περισσότεροι δεν φτάνουν στο τρίτο στάδιο καθώς αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα πολύ νωρίς. Παλιότερα οι ασθενείς με σύφιλη ακρωτηριάζονταν ενώ τώρα με την πενικιλίνη η νόσος σταματά στη πρώτο στάδιο.

Οι ασθενείς θεραπεύονται με ενέσιμη θεραπεία όμως χρειάζεται να παρακολουθούνται με εξετάσεις αίματος για να ξέρουμε ότι δεν υπήρξε αποτυχία της θεραπείας ή νέα μόλυνση».thebest.gr

ΔΕΗ: Σήμερα η πρώτη δίκη για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

1/6/2022


Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες των πολιτών σχετικά με τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, οι οποίοι έρχονται με υπέρογκα ποσά τα οποία δεν μπορούν να εξοφληθούν.

Σε νέα περίπτωση, όπως καταγγέλλουν πολίτες στο MEGA, σε σπίτι 25 τετραγωνικών ήρθε λογαριασμός ρεύματος τετραμήνου 761 ευρώ, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής να είναι τα 612 ευρώ.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλων, πρόκειται για φοιτητική κατοικία στη Θεσσαλονίκη, «με οικονομικές λάμπες, ένα φουρνάκι και ένα αερόθερμο».

Παρόμοιες καταγγελίες έρχονται και από άλλους πολίτες, οι οποίοι έχουν προσφύγει μαζικά στη δικαιοσύνη.

Σήμερα είναι η πρώτη δίκη κατά της ΔΕΗ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, 1.700 πολιτών, οι οποίοι ζητούν την κατάργησή της.

Η δίκη αναμένεται να αναβληθεί σύμφωνα με αίτημα του παρόχου, ωστόσο, όπως λέει ο Αναστάσιος Σανδαλάκης, δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση, «έχουμε έρθει στα δικαστήρια για να δικάσουμε την υπόθεση, όχι να την αναβάλλουμε».Ο κ. Σανδαλάκης ζήτησε από όσους πολίτες αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα να προσέλθουν σήμερα στο δικαστήριο.

Πάροχος ρεύματος επέστρεψε σε καταναλωτή τη ρήτρα αναπροσαρμογής ύψους 1.000 ευρώ27/5/2022Ένα ευχάριστο νέο για όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν τους «φουσκωμένους» - λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής - λογαριασμούς του ρεύματος, ανακοίνωσε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα.

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, η δικηγόρος, ανέφερε πως μετά από αντιρρήσεις που υποβλήθηκαν από πελάτη της, ένας πάροχος ρεύματος «μηδένισε» τη ρήτρα αναπροσαρμογής η οποία άγγιζε τα 1.000 ευρώ.
«Η ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν 987,12 ευρώ. Κάναμε τις αντιρρήσεις και επιστράφηκε το ποσό. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ εντυπωσιάστηκα», ανέφερε η δικηγόρος διευκρινίζοντας ότι η διαδικασία έγινε εξώδικα.
Μάλιστα, στην απάντησή του ο πάροχος ζητούσε συγγνώμη για την ταλαιπωρία,

Τέλος, όπως τόνισε πως σε 2 άλλες περιπτώσεις πάροχοι είχαν προβεί σε αφαίρεση της ρήτρας, όμως είναι η πρώτη φορά που πάροχος επιστρέφει χρήματα για ρήτρα αναπροσαρμογής.

Βρέφος λίγων ημερών πνίγηκε με το γάλα του και πέθανε μέσα στο Παίδων

26/5/2022

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν οι γονείς ενός βρέφους μόλις λίγων ημερών που πέθανε στο Νοσοκομείο Παίδων, επειδή πνίγηκε με το γάλα του. O πατέρας του παιδιού κατήγγειλε ότι περίμεναν να πάρουν εξιτήριο, καθώς το παιδί όπως τους έλεγαν ήταν καλά και μέσα σε λίγες ώρες έσβησε. Για την υπόθεση διενεργείται προκαταρκτική έρευνα.

«Μας καταστρέψανε οικογενειακώς. Ούτε ένα συγνώμη δεν μου ζήτησε κάποιος εκεί μέσα. Ένα συγνώμη ήθελα να το ακούσω από τους υπεύθυνους. Δεν μου έμεινε και κάτι άλλο να κάνω μόνο αυτή τη μήνυση. Δεν το πιστεύω ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε ένα υγιέστατο μωρό» ανέφερε ο πατέρας στο Star για το λίγων ημερών βρέφος, που μετέφεραν στο νοσοκομείο Παίδων για μια ταχύπνοια, φοβούμενοι ότι έχει κορωνοϊό. Ήταν αρχές Αυγούστου του 2021.

«Μας έπαιρναν τηλέφωνο και μας λέγανε ότι “είναι ένα παιδί υγιέστατο, γιατί μας το φέρατε εδώ”, δηλαδή μας ρίχνανε και ευθύνες γιατί το πήγαμε εκεί… Στις 8-9 ημέρες βρήκαμε πέντε κλήσεις από το νοσοκομείο ξυπνώντας εκείνο το πρωί. Κατάλαβα αμέσως με τις πέντε αναπάντητες ότι κάτι έχει συμβεί και παίρνουμε τηλέφωνο και μας είπανε ό,τι χειρότερο μπορούσαμε να ακούσουμε, ότι έγινε εισρόφηση γάλακτος. Ότι το παιδί τελευταία φορά ταΐστηκε τρεις παρά τέταρτο το πρωί και έξι παρά τέταρτο το πρωί βρέθηκε ωχρό, πνιγμένο μέσα στο γάλα του».

Οι γιατροί επανέφεραν το παιδί, αλλά ήταν κλινικά νεκρό. Δύο μέρες αργότερα «έσβησε». Ως αιτία θανάτου αναφέρεται η διάμεση πνευμονίτιδα και η υποξική εγκεφαλοπάθεια. Ο πατέρας αμέσως μετά το θάνατο πήγε σε αστυνομικό τμήμα και ζήτησε την ποινική δίωξη των υπευθύνων.

 
Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία είναι ήδη σε εισαγγελέα που θα αποφασίσει για την άσκηση ποινικής δίωξης ή όχι.

Θεσσαλονίκη: Πήγε για αφαίρεση κιρσών και κατέληξε πεταμένη σε γκρεμό στη Χαλκιδική

23/5/2022

Αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Θεσσαλονίκης η δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας, η οποία είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο του 2017, ύστερα από επίσκεψή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και βρέθηκε τελικώς νεκρή σε απόκρημνη περιοχή της Χαλκιδικής. Η δίκη είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα, Δευτέρα (23/5) και αναμένεται να κρατήσει μέρες.

Κατηγορούμενος για την υπόθεση είναι ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη για «ανθρωποκτονία, τελεσθείσα διά παραλείψεως, με ενδεχόμενο δόλο» και «περιύβριση νεκρού».

Το χρονικό της δολοφονίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Η άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, είχε επισκεφθεί το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο σε ημέρα γενικής εφημερίας για να υποβληθεί σε θεραπεία αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια. Αφού ο 43χρονος, σήμερα, γιατρός την οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο χώρο του νοσοκομείου, της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία, σύμφωνα με όσα είχαν καταθέσει μάρτυρες στην πρωτόδικη δίκη, δεν ήταν απαραίτητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις. Τα αναισθητικά φαίνεται να προκάλεσαν στη γυναίκα άπνοια και αναπνευστική καταστολή, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος, κατά τη δικογραφία, «φόρτωσε» την 36χρονη στο αυτοκίνητό του και την οδήγησε στη Χαλκιδική, πετώντας το πτώμα της σε γκρεμό στην περιοχή Παλιούρι, όπου βρέθηκε τα επόμενα 24ωρα σε κατάσταση αποσύνθεσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τι πρόδωσε τον αγγειοχειρουργό
Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή τον είχε θεωρήσει ύποπτο, καθώς ήταν ο τελευταίος που εμφανιζόταν να έχει επικοινωνία μαζί της. Δεν ήταν, όμως, μόνο οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που τον «πρόδωσαν», αλλά και το gps στη συσκευή του κινητού του τηλεφώνου, το οποίο αποτύπωνε όλη τη διαδρομή που ακολούθησε από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική, ενώ -επιπλέον- στο αυτοκίνητό του βρέθηκε βιολογικό υλικό της θανούσας.

«Ήμουν χαμένος τελείως»
Ο ίδιος στην πρωτοβάθμια δίκη είχε υποστηρίξει ότι ο θάνατος της γυναίκας ήταν αποτέλεσμα ιατρικού λάθους, ενώ επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις μετέπειτα ενέργειές του απολογήθηκε ότι τα έχασε, όταν διαπίστωσε ότι η ασθενής ήταν νεκρή. «Δεν βρήκα το θάρρος να απευθυνθώ σε κάποιον να πω τι είχε συμβεί. Δεν μπορούσα να το αποδεχθώ, ούτε να σκεφθώ ψύχραιμα. Την έβαλα στο αυτοκίνητο κι άρχισα να οδηγώ. Ήμουν χαμένος τελείως», ανέφερε χαρακτηριστικά.Για την υπόθεση το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε στους συγγενείς της 36χρονης αποζημίωση ύψους 700.000 ευρώ, σύμφωνα με τη συνήγορό τους.

.ieidiseis.

Αγία Παρασκευή: Νέα συμπλοκή ανηλίκων με τραυματισμό 14χρονου


20/5/2022


Μία ακόμη συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε, αυτή τη φορά στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, όπου 15χρονος τραυμάτισε ελαφρά με ψαλίδι 14χρονο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο ανήλικοι έκλεισαν ραντεβού, μέσω διαδικτύου, την περασμένη Τετάρτη, 18 Μαΐου, στην οδό Αγίου Ιωάννου, για να λύσουν τις διαφορές τους. Η συνάντηση εξελίχθηκε σε άγρια συμπλοκή, με τον 15χρονο να βγάζει σε κάποια στιγμή ένα ψαλίδι και να τραυματίζει τον 14χρονο.

Πολίτες που είδαν τη συμπλοκή ειδοποίησαν την Αμεση Δράση που έσπευσε στο σημείο και οδήγησε τους δύο ανήλικους στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής. Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 14χρονου που αυτοκτόνησε. Νέα συμπλοκή ανηλίκων από το σχολείο του19/5/2022
Φορώντας λευκές μπλούζες και κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές του είπαν το πρωί της Τετάρτης στο κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων το τελευταίο αντίο στον 14χρονο, που έβαλε τέλος στη ζωή του με τραγικό τρόπο στο δωμάτιό του την περασμένη Παρασκευή.
Τραγικές φιγούρες οι γονείς τους 14χρονου που συνόδευαν τον παιδί τους στην τελευταία του κατοικία.

Ράγισαν καρδιές τα μηνύματα των συμμαθητών του που σε ένα από τα στεφάνια έγραφαν: «Μάκη ζεις, σ’ αγαπούσαμε και θα σ’ αγαπάμε για πάντα».

Τι δείχνουν τα ευρήματα από την ιατροδικαστική εξέταση
Οι αρχές ήδη έχουν στα χέρια τους την έκθεση της ιατροδικαστή, που δείχνει ότι το παιδί απαγχονίστηκε χρησιμοποιώντας ως θηλιά την κουλουριασμένη ζώνη του.

Ο θάνατος επήλθε μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, ενώ στο δωμάτιο δεν υπήρχε άλλο πρόσωπο. Επίσης, ο ανήλικος δεν άφησε πίσω του σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Ο 14χρονος είχε στα χέρια του το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο είναι αυτό που θα δώσει απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας περιμένουν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ώστε να εξακριβώσουν αν το 14χρονο αγόρι είχε ανοιχτή την κάμερα του κινητού τηλεφώνου του την ώρα που έβαζε τέλος στη ζωή του.Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αυτό που πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι αν απλά κατέγραφε τις τελευταίες του στιγμές ή μετέδιδε live όσα έκανε μέσα στο δωμάτιό του μέσω streaming σε κάποια πλατφόρμα όπου κάποιοι μπορεί να παρακολουθούσαν.

«Φως» στους λόγους που οδήγησαν τον 14χρονο στο θάνατο αναμένεται να ρίξουν και οι αναζητήσεις που έκανε στο Google από το κινητό του.


Άλσος Βεΐκου: Νέα συμπλοκή ανηλίκων από το σχολείο του 14χρονου που αυτοκτόνησε με μαχαίρια & σουγιάδες
Λίγες ώρες πριν την κηδεία του 14χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του δια απαγχονισμού, μια σχολική εκδρομή μετατράπηκε σε άγρια συμπλοκή.

Μαθητές του 54ου Γυμνασίου στα Κάτω Πατήσια, του σχολείου που θρηνεί τον χαμό του 14χρονου Μάκη, επιτέθηκαν σε μαθητές άλλου σχολείου στο Άλσος Βεΐκου το οποίο θύμισε πεδίο μάχης. Κι όλα αυτά λίγες ώρες πριν το στερνό αντίο στο αδικοχαμένο παιδί.

Πώς ξεκίνησε ο καβγάς
Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο παρέες των ανήλικων άρχισαν να τσακώνονται, αρχικά λεκτικά, για ένα κορίτσι.

Δεν άργησε όμως να ξεσπάσει άγριο σκηνικό.

Πέντε μαθητές από τα Κάτω Πατήσια άρχισαν να γρονθοκοπούν με μανία τα άλλα δύο παιδιά ηλικίας 14 και 15 ετών από το 7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου, ενώ προσπάθησαν να τους κλέψουν και τα κινητά.

Μάλιστα ένας από τους ανήλικους δράστες έβγαλε μαχαίρι το οποίο όμως δεν βρέθηκε.

Στο σημείο επικράτησε πανικός ενώ άμεσα κλήθηκε η αστυνομία η οποία συνέλαβε τους ανήλικους δράστες 15 έως 17 ετών οδηγώντας τους στο τμήμα.

Οι ανήλικοι που αφέθηκαν ελεύθεροι κατηγορούνται για σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, για απειλή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων ενώ ερευνάται από τις Αρχές αν είχαν προκαλέσει bullying και στον 14χρονο Μάκη.

«Κάτι παιδιά από το άλλο σχολείο κοίταζαν και πείραζαν την αδερφή ενός παιδιού και άλλες κοπέλες από το σχολείο μας και πήγαμε να τους ζητήσουμε τον λόγο και μετά πλακωθήκαμε. Δεν είχαμε μαχαίρια. Η συμπλοκή έγινε για προσωπικούς μας λόγους και δεν έχει καμία σχέση με το bullying που δεχόταν ο Μάκης. Εμείς δεν τον είχαμε πειράξει ποτέ», είπαν οι ανήλικοι στο MEGA.

Διαφορετικές, ωστόσο, είναι οι μαρτυρίες συμμαθητών τους.

«Βγάζουν μαχαίρια την ώρα του μαθήματος. Τα πράγματα είναι συγκλονιστικά. Έχουν όλοι πρότυπο έναν τράπερ και ό,τι στίχους βγάζει τα παιδιά τα αποτυπώνουν στο μυαλό τους και κάνουν ακριβώς ότι κάνει και αυτός γιατί τον έχουν ως είδωλο και θέλουν να του μοιάσουν».

Οι γονείς είναι ανάστατοι μετά τα περιστατικά βίας στο σχολείο ενώ όπως λένε στο MEGA, έχουν φτάσει σε σημείο να αφήνουν τις δουλειές τους και να κάνουν περιπολίες έξω από το κτίριο για να τα προφυλάξουν.

Αυτοκτονία 14χρονου Μάκη: Τον έφτυναν, τον έβριζαν και κανείς δεν έκανε τίποτα

17/5/2022

Τι είπαν στην κάμερα του Newsbomb.gr παιδιά από το σχολείου του 14χρονου Μάκη που αυτοκτόνησε στο δωμάτιο του σπιτιού του.

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση αυτοκτονίας του 14χρονου Μάκη.

Αρχικά, στο κάδρο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. μπήκε το Βlackout Challenge, η ανησυχητική τάση στο TikTok που ευθύνεται για τραυματισμούς και θανάτους εφήβων σε όλο τον κόσμο. Ωστότο τις τελευταίες ώρες οι μαρτυρίες φίλων και γνωστών του άτυχου 14χρονου φέρνουν στο προσκήνιο το bullying που δεχόταν από παιδιά του σχολείου, χωρίς -όπως λένε- κανείς να αντιδρά, ακόμα και οι καθηγητές.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στο σχολείο του 14χρονου και μίλησε με συμμαθητές του αγοριού. Όπως είπαν μαθητές του σχολείου περιγράφοντας τον Μάκη «ήταν καλό παιδί και δεν έδινε αφορμές».

«Ένα χρόνο οι καθηγητές δεν κάνουν τίποτα, έχουν εντοπιστεί και άλλα προβλήματα στο σχολείο μας. Θέλω να έρθει η αστυνομία στο σχολείο να κάνουμε κάτι, δεν γίνεται κάθε φορά να γίνεται αυτό στα παιδιά. Είναι κάποιες παρέες που έχουν ενωθεί και τη βλέπουν πιο... μαγκιά από τους άλλους. Την Παρασκευή του πετάγανε νεράντζια (του Μάκη) και οι καθηγητές δεν κάνανε τίποτα. Την ίδια μέρα του είχε πει ένα παιδί ''έλα να βγούμε σέντρα, θα σε μαχαιρώνω αν δεν βγούμε σέντρα'', δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», είπε ένα άλλο παιδί.

Το ίδιο παιδί αποκάλυψε ότι την Παρασκευή η ίδια παρέα κυνήγησε τον Μάκη μέχρι το σπίτι του. «Του πετάγαν νεράτζια, νερό, τον έφτυναν και τον έβριζαν», πρόσθεσε.Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ήδη στα χέρια τους τη δικογραφία του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα για την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα πάρουν καταθέσεις αρχικά από τους γονείς του παιδιού, ενώ θα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από το κινητό τηλέφωνο του παιδιού.


Παράλληλα, σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, με τα πρώτα δεδομένα να δείχνουν θάνατο από ασφυξία διότι ο ανήλικος βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του.

Τον πείραζαν πολλά παιδιά
«Ήταν πολύ ευγενικό παιδί, δεν πείραζε ποτέ κανέναν. Ήταν χαρά Θεού. Τον πειράζανε, τον απειλούσαν, τον βαράγανε. Θέλανε να δείξουν ότι είναι πιο δύνατοι από αυτόν. Δεν ήταν παιδί της βίας, δεν θα σήκωνε ποτέ χέρι να βαρέσει κάποιον. Τα παιδιά που τον πείραζαν ήταν στην ηλικία του. Δεν ξέρω με τι σκεπτικό ξεκινήσαν, αλλά γινόταν συστηματικά. Και αυτό το έκαναν πολλά παιδιά. Ούτε ο διευθυντής ήξερε τίποτα, ούτε οι καθηγητές», είπε ένας τρίτος μαθητής του σχολείου.

Θάνατος 7χρονου στη Θεσσαλονίκη: Μας είπαν ότι δεν κινδυνεύει και κατέληξε, λέει ο πατέρας του
11/5/2022

Στην αρχή μας είπαν ότι το παιδί μου δεν κινδυνεύει, αλλά τελικά κατέληξε, λέει με τρεμάμενη φωνή στο newsit.gr ο πατέρας του 7χρονου αγοριού που έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Τρίτης (10.5.2021) στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έχει ζητηθεί ιατροδικαστική έρευνα από το νοσοκομείο για να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου του μικρού παιδιού, που πέθανε στα επείγοντα του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Ο πατέρας του αγοριού αναφέρει στο newsit.gr ότι ο 7χρονος Μάριος,  δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας και πλέον περιμένουν «τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής» για να μάθουν με τη σύζυγό του τι συνέβη στο παιδί τους.

Ο τραγικός πατέρας περιγράφει τα τελευταία 24ωρα αγωνίας που πέρασαν «είχε επί δύο μέρες χαμηλό πυρετό, την προηγούμενη μέρα είχαμε πάει και στην παιδίατρο και την Τρίτη το πρωί που ξύπνησε το παιδί άρχισε να πονάει. Μέσα σε 5-10 λεπτά άρχισε να επιβαρύνεται η κατάσταση, να μην μπορεί να αναπνεύσει και πήγαμε στο νοσοκομείο. Στην αρχή μας είπαν ότι δεν κινδυνεύει. Αλλά δυστυχώς κατέληξε. Τώρα που έγινε, δεν μας είπαν τίποτα, απολύτως τίποτα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr, το μικρό αγόρι μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης, περίπου στις 9:30 στα επείγοντα του νοσοκομείου με ασθενοφόρο.

Μάλιστα, το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο με σπασμούς, πυρετό, ενώ, παρουσίασε χαμηλές τιμές στις εργαστηριακές εξετάσεις του και αναιμία.Ο μικρός υπέστη ανακοπή και παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφεραν να το σώσουν.

«Είναι μεγάλος ο πόνος, πολύ μεγάλος», καταλήγει ο πατέρας του παιδιού.


Η κηδεία του μικρού Μάριου θα γίνει σήμερα στις 4 το μεσημέρι στην εκκλησία Αγία Αναστασία στην Θεσσαλονίκη, εκεί όπου είχε βαφτιστεί το παιδί.

Καβάλα: Απολογείται σήμερα ο 55χρονος συζυγοκτόνος

10/5/2022

Με την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση οδηγείται σήμερα, 10 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στον ανακριτή ο 55χρονος, που το απόγευμα της Πέμπτης στραγγάλισε τη γυναίκα του, την 43χρονη Άιντα μέσα στο φαρμακείο της στις Πηγές Νέστου, στην Καβάλα και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, σύμφωνα με άρθρο στο enikos.gr .

Εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα, έλαβε το απόγευμα.

Η δικηγόρος του έκανε λόγο για έγκλημα από ερωτικό πάθος, ενώ από την πλευρά της οικογένειας του θύματος επιμένουν για προμελετημένο, απάνθρωπο εγκληματικό σχέδιο.

Τα δύο της ανήλικα παιδιά, έξι και δέκα ετών, είναι υπό την επίβλεψη κοινωνικών λειτουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς και ο αδελφός της άτυχης γυναίκας θα ζητήσουν την επιμέλειά τους.

Το βίαιο παρελθόν του δράστη και ο ξυλοδαρμός πρώην συντρόφου – Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας
Το βίαιο παρελθόν του 55χρονου, ο οποίος στραγγάλισε τη σύζυγό του και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αποκαλύπτεται μέσα από στοιχεία παλαιότερης δικογραφίας που αφορά ξυλοδαρμό πρώην κοπέλας του, σύμφωνα με ρεπορτάζ  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.Το οικογενειακό περιβάλλον της άτυχης φαρμακοποιού υποστηρίζει πως η γυναίκα ανεχόταν επί χρόνια την κακοποιητική συμπεριφορά του συζύγου της, τόσο προς την ίδια, όσο και προς τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Ο 55χρονος συζυγοκτόνος της φαρμακοποιού και μητέρας δυο ανήλικων παιδιών, στις Πηγές του Δήμου Νέστου, στην Καβάλα, είχε συλληφθεί το 2002 ύστερα από καταγγελία πρώην φίλης του, η οποία είχε ζητήσει την ποινική του δίωξη επειδή την είχε δείρει.  Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος την είχε ακολουθήσει με την μοτοσικλέτα του από το σπίτι της στην Αθήνα.


Όταν η κοπέλα σταμάτησε σε ένα φανάρι κατά τη διαδρομή της, εκείνος προσπάθησε βίαια να την βγάλει έξω από το αυτοκίνητο.

«Λίγο αργότερα, όταν πάρκαρε για να επισκεφθεί μια φίλη της, την πλησίασε και την χτύπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να σπάσουν τα γυαλιά της. Όταν αυτή φώναξε βοήθεια, ο κατηγορούμενος αναγκάστηκε να απομακρυνθεί βρίζοντάς την», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία, που είχε σχηματιστεί τότε εις βάρος του.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος όταν βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα, αντιμέτωπος με την κατηγορία του ξυλοδαρμού, προσπάθησε να δραπετεύσει, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι υπήρχε αρκετός κόσμος, αλλά συνελήφθη από τον φρουρό.

Δικηγόρος της οικογένειας: Προσχηματική απόπειρα αυτοκτονίας – Προσχεδιασμένο το έγκλημα
Ο Μάνος Βονικάκης, δικηγόρος της οικογένειας της Άιντας, απορρίπτει τους ισχυρισμούς του δράστη για απόπειρα αυτοκτονίας και επιμένει πως πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε στο βίαιο παρελθόν που φέρεται να είχε ο καθ’  ομολογίαν συζυγοκτόνος, καθώς πρώην σύντροφός του τον είχε καταγγείλει για κακοποιητική συμπεριφορά.

Όπως σημείωσε: “Δυστυχώς περιήλθε στη γνώση μας, η δικαστική απόφαση μονομελούς πρωτοδικείου, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων για προσβολή προσωπικότητας από προηγούμενη σύντροφό του, τώρα, μετά τη δολοφονία. Δεν το γνώριζε ούτε η ίδια η Άιντα ότι υπήρχε σύντροφος που τον είχε καταγγείλει για κακοποιητική συμπεριφορά”.

Τόνισε επίσης πως δεν υπήρχε όντως καταγεγραμμένο περιστατικό καταγγελίας της Άιντας σε αστυνομικό τμήμα για κακοποιητική συμπεριφορά.  “Πρόκειται για λεκτική βία και αφόρητη πίεση, όταν το τελευταίο 4μηνο του είχε καταστήσει πλέον σαφές ότι είναι ειλημμένη η απόφασή της για την έκδοση διαζυγίου. Εκεί άρχισε μία έντονη πίεση που έφθανε στο σημείο της σκαιότατης εξύβρισης, και αυτό το καταθέτει η υπάλληλός της, που είναι βασική μάρτυρας… Δεν θα κάνουμε τηλε-δίκη. Μπορώ να σχολιάσω συγκεκριμένα, πραγματικά περιστατικά” επεσήμανε ο κ. Βονικάκης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας είπε ακόμη πως ήταν προσχηματική η απόπειρα αυτοκτονίας του συζυγοκτόνου, καθώς, όπως ανέφερε, “η υποτιθέμενη απόπειρα αυτοκτονίας έγινε όταν ήδη ο θείος και ο πατέρας της κοπέλας, με γροθιές, στις 23.55, άρχισαν να χτυπούν την πόρτα, όταν κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά μέσα στο φαρμακείο και πήγαν να σπάσουν την πόρτα. Τότε ο κύριος αυτός φαίνεται ότι αυτοτραυματίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να γλυτώσει το λιντσάρισμα, που προφανώς αυτό θα ακολουθούσε αν έμπαιναν μέσα οι άνθρωποι, και ενημερώνει την Αστυνομία.
Γιατί ενημέρωσε εκείνη την ώρα την Αστυνομία; Γιατί το αστυνομικό τμήμα δέχθηκε την κλήση στις 00.05, γιατί δεν κάλεσε την Αστυνομία από τις 5 η ώρα που δολοφόνησε τη σύζυγό του; Γιατί αν ήθελε πραγματικά να αυτοκτονήσει, δεν έκοψε την καρωτίδα του;” αναρωτήθηκε ο κ. Βονικάκης και πρόσθεσε: “Αν έκοψε τις φλέβες του με σκοπό να αυτοκτονήσει, γιατί το έκανε στις δώδεκα παρά πέντε;”

Ακόμη, ο συνήγορος τόνισε πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο, και το δείχνουν διάφορα στοιχεία όπως, μεταξύ άλλων ότι, “μπαίνουν με νηφαλιότητα μέσα κρατώντας τους καφέδες μισή ώρα πριν, κατεβάζουν τα ρολά, δεν υπάρχει στις κάμερες κάτι που να δείχνει ότι υπάρχει διένεξη, παρά μία αιφνίδια κίνηση που τη σέρνει και την οδηγεί στο καμαράκι. Ο τρόπος που τη σκότωσε, τη στραγγάλισε. Τέσσερα λεπτά χρειάζονται για να σκοτώσουμε έναν άνθρωπο στραγγαλίζοντάς τον, λένε οι ιατροδικαστές”.

Μπάμπης νούμερο 2 η δολοφονία της 43χρονης. Σοκαριστικό βίντεο - ντοκουμέντο από την γυναικοκτονία στην Καβάλα


9/5/2022

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας για τη γυναικοκτονία στην Καβάλα, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το αρχείο από τις κάμερες ασφαλείας του φαρμακείου που δολοφονήθηκε η Αΐντα από τον σύζυγό της, την Πέμπτη, στο χωριό Πηγές.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, οι κάμερες έχουν καταγράψει καρέ καρέ όσα συνέβησαν από τη στιγμή που το ζευγάρι κατέβασε τα στόρια του φαρμακείου μέχρι αργά το βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν ο συζυγοκτόνος ειδοποίησε τις αρχές.

Όπως προκύπτει από το βιντεοληπτικό υλικό, στις 16.30 η Αΐντα και ο σύζυγός της μπήκαν στο φαρμακείο, κρατώντας καφέδες, και κατέβασαν τα στόρια.

Η 43χρονη φαρμακοποιός κάθεται στο κομπιούτερ και ο 55χρονος την τραβάει στο καμαράκι. Ακολουθούν τρεισήμισι μαρτυρικά λεπτά για την μητέρα δύο παιδιών, η οποία βρίσκει βασανιστικό θάνατο στα χέρια του συζύγου της, που την στραγγάλισε.

Ο γυναικοκτόνος την έσυρε από τα μαλλιά
Μετά τη δολοφονία, ο γυναικοκτόνος βγαίνει από το καμαράκι, ξαναμπαίνει και σέρνει από τα μαλλιά το πτώμα της γυναίκας του προς τα έξω. Αρκετές ώρες μετά, αυτοτραυματίζεται στο λαιμό και στα χέρια του και στις 00.30 ειδοποίησε την Αστυνομία, όταν και ομολόγησε το έγκλημα.

Ο 55χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος και την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί. «Βρισκόμασταν στο κουζινάκι του φαρμακείου. Εκεί λογομαχήσαμε. Προσπάθησα να την πείσω άλλη μία φορά να μην φύγει. Μου είπε: “Θα ζητήσω διαζύγιο”. Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου.Την έσφιξα στο λαιμό, χωρίς να καταλάβω πόσο δυνατά. Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή αποφάσισα να βάλω τέλος και στη ζωή μου. Δεν ήθελα να την σκοτώσω», φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας που βρέθηκαν στο νοσοκομείο.

Γυναικοκτονία στην Καβάλα – Σούρας: «Μπάμπης νούμερο 2 η δολοφονία της 43χρονης»
Μπάμπης νούμερο 2 το περιστατικό της Καβάλας». Αυτό είπε περιγράφοντας τον στραγγαλισμό της 43χρονης φαρμακοποιού από τον 55χρονο σύζυγό της ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.


«Έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει όλα τα χαρακτηριστικά της αντικοινωνικής διαταραχής της προσωπικότητας. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο δράστης ήταν βίαιος και απειλητικός. Ο κόσμος τι άλλο πρέπει να δει για να καταλάβει ότι ο δολοφόνος της διπλανής πόρτας είναι εκεί και περιμένει. Ο δολοφόνος έχει δείγματα και συμπτώματα αλλά εμείς δεν θέλουμε να τα δούμε για να προλάβουμε […] Μήπως το πάει για την ψυχιατρική νόσο για να πέσει στα μαλακά» είπε στον ΑΝΤ1.

«Μπάμπης νούμερο 2 το περιστατικό της Καβάλας». Αυτό είπε περιγράφοντας τον στραγγαλισμό της 43χρονης φαρμακοποιού από τον 55χρονο σύζυγό της ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

«Έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει όλα τα χαρακτηριστικά της αντικοινωνικής διαταραχής της προσωπικότητας. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο δράστης ήταν βίαιος και απειλητικός. Ο κόσμος τι άλλο πρέπει να δει για να καταλάβει ότι ο δολοφόνος της διπλανής πόρτας είναι εκεί και περιμένει. Ο δολοφόνος έχει δείγματα και συμπτώματα αλλά εμείς δεν θέλουμε να τα δούμε για να προλάβουμε […] Μήπως το πάει για την ψυχιατρική νόσο για να πέσει στα μαλακά» είπε στον ΑΝΤ1.

Τέλος ο κ. Σιούρας έκανε μία έκκληση στο Κράτος «αν δεν μπουν μέσα στα σχολεία οι ειδικοί να ενημερώσουν τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς δεν θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τι είναι αυτές οι διαταραχές».

«Ο 55χρονος ασκούσε βία και σε προηγούμενες καταστάσεις»
Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή η κηδεία της 43χρονης φαρμακοποιού που βρήκε τραγικό θάνατο από τον σύζυγό της στην Καβάλα.

Πρόκειται για μια ακόμη γυναικοκτονία που συνταράσσει το πανελλήνιο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Αϊντας, Μανώλης Βονικάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι «συνηθίζουμε τα εγκλήματα αυτά να τα χαρακτηρίζουμε εγκλήματα πάθους… Δεν είναι όμως εγκλήματα πάθους, αυτός ο χαρακτηρισμός είναι το όχημα το οποίο χρησιμοποιούν οι δράστες, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο καθ’ ομολογίαν φονιάς, για να έρθει στο δικαστήριο σε σύντομο χρονικό διάστημα, και να εγείρει ισχυρισμό βρασμού ψυχικής ορμής, γι’ αυτό το τόνισα».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «εδώ έχουμε έγκλημα το οποίο ήταν προμελετημένο, έγκλημα στυγνό, αποτρόπαιο, προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος ήταν βασανιστικός, ο πόνος ήταν αφόρητος, διότι μιλούμε για στραγγαλισμό… Ο στραγγαλισμός για να επέλθει ο θάνατος απαιτεί τουλάχιστον τρία με τέσσερα λεπτά. Τέσσερα λεπτά είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για κάποιον που υποτίθεται ότι είναι σε βρασμό ψυχικής ορμής».

Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος, «υπήρχαν εντάσεις στο ζευγάρι, υπήρχε λεκτική βία, τον τελευταίο χρόνο, αλλά τον βίαιο χαρακτήρα τον γνωρίζουμε, διότι και οι προηγούμενες σύντροφοι, ενώ παρουσιαζόταν στην οικογένεια ότι είναι μειλίχιος και καλλιεργημένος άνθρωπος, γνώριζαν τον τελευταίο χρόνο όταν άρχισε αυτή την οβιδιακή μεταμόρφωση στη συμπεριφορά του, όταν άρχισε να απειλεί την Αΐντα ότι αν τον χωρίσει θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα μαζί του, άρχισαν πληροφορίες για τις προηγούμενες συντρόφους, η μια δε εξ αυτών, είχε καταφύγει και σε ασφαλιστικά μέτρα προσβολής προσωπικότητας».

Μάλιστα, δήλωσε ο κ. Βονικάκης, «ασκούσε βία και σε προηγούμενες καταστάσεις». Σύμφωνα με τα όσα είπε, «το θύμα του είχε ζητήσει να χωρίσουν, το επιβεβαίωσαν και μάρτυρες, η πιο χαρακτηριστική αυτόπτης μάρτυρας υπάλληλός της».

Σύμφωνα με τον κ. Βονικάκη, η Αΐντα δεν θεωρούσε ότι ήταν ικανός να της κάνει κακό, λόγω και της αγάπης που είχε στα παιδιά και επειδή ήταν ερωτευμένος μαζί της. Θεωρούσε απλώς ότι θα γίνουν σκηνές ζηλοτυπίας, αλλά όχι να φτάσει στο σημείο να την σκοτώσει».

«Η υπάλληλος του φαρμακείου που ήταν πολύ κοντά στην Αΐντα το είχε επισημάνει: ’της είχα πει ότι ο άνθρωπος αυτός θέλει να σου κάνει κακό… έβλεπε την πίεση και την ψυχολογική κατάσταση της Αΐντας τον τελευταίο μήνα. Η υπάλληλος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου» τόνισε ο κ. Βονικάκης.

Τι είπε ο δικηγόρος για την ανάρτηση του δράστη από το νοσοκομείο
Για την ανάρτηση του δράστη στο Facebook μέσα από το νοσοκομείο ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι «κανένα κινητό δεν υπήρχε μέσα στο νοσοκομείο. Το κινητό το έχει η Αστυνομία, το έδινε για να επικοινωνήσει με την δικηγόρο του και την οικογένειά του. Το έχει κάνει κάποιος άλλος έχοντας τους κωδικούς… Θεώρησαν βλακωδώς ότι αυτό μπορεί αργότερα να είναι κάποιο ελαφρυντικό. Απόπειρα αυτοκτονίας πόρρω απέχει από τον αυτοτραυματισμό. Ήταν ιατρικός επισκέπτης ο δράστης, είχε γνώσεις ανατομίας και ιατρικής».

Σχετικά με τα παιδιά, 6 και 10 ετών, ο κ. Βονικάκης είπε ότι «είναι συγκλονισμένα. Τα παιδιά είναι νομίζω στη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι του θείου. Έχουν αντιληφθεί, αλλά οι αρμόδιοι θα κάνουν τη δουλειά τους».

«Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό και δεν είναι έγκλημα πάθους»
«Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό και δεν είναι έγκλημα πάθους. Το φαινόμενο έχει μία διαχρονία, αλλά θα έπρεπε να μας ξενίζει, γιατί η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει μπροστά. Είναι γυναικοκτονία, είναι συζυγοκτονία, ο δράστης είναι ένας σύζυγος δυνάστης. Ο άνθρωπος αυτός πίστευε ότι του άνηκε η αδικοχαμένη Αΐντα, γι’ αυτό την σκότωσε. Γι’ αυτό μιλάμε για προμελετημένο δόλο», δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA»

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης φαρμακοποιού έχει στα χέρια του πληροφορίες για λεκτική βία και απειλές. Παράλληλα έχει στοιχεία που κάνουν λόγο για βίαια συμπεριφορά του δράστη σε προηγούμενες συντρόφους του, μία εκ των οποίων είχε υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα.

«Η συμπεριφορά μετά την πράξη δείχνει ότι ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αμέσως μετά τη δολοφονία ο άνθρωπος αυτός ήταν τρεις ώρες μέσα στο χώρο και κοιτούσε το πτώμα. Επιχείρησε να αυτοτραυματιστεί, δεν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει», τόνισε ο κ. Βονικάκης.

Καλό πέρασμα στο φως Σωτηρία

6/5/2022
Βαρύ πένθος στην Πάτρα όπου ένα 12χρονο κορίτσι έσβησε έτσι ξαφνικά, με την αιτία του θανάτου του να παραμένει αδιευκρίνιστη, ενώ φως αναμένεται να ρίξει η νεκροτομή

Παρά τις προσπάθειες και τη μάχη των γιατρών στο Νοσοκομείο του Ρίου, στο οποίο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα η 12χρονη Σωτηρία, το κορίτσι έφυγε από τη ζωή. Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο 7 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά στη Λεύκα Πατρών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr.

Ο πατέρας της έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook όπου ανέβασε τη φωτογραφία της Σωτηρίας: Καλό πέρασμα στο φως!, έγραψε αποχαιρετώντας τη μοναχοκόρη του.
 

Υπενθυμίζεται πως όλα συνέβησαν λίγο πριν από τις 5 το πρωί της Πέμπτης, όταν το παιδί εντοπίστηκε από τη μητέρα του στο κρεβάτι του χωρίς αισθήσεις. Επικράτησε πανικός και αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο έφτασε άμεσα διακομίζοντας τη 12χρονη στο νοσοκομείο του Ρίου όπου σήμανε αμέσως συναγερμός με τους εξειδικευμένους γιατρούς της μονάδας εντατικής θεραπείας να κατεβαίνουν στο τμήμα επειγόντων και στον τομέα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και να δίνουν απίστευτη μάχη.


Ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας στο thebest.gr, ανέφερε πως «το ΕΚΑΒ πήγε στον σωστό χρόνο, έκανε διασωλήνωση και άρχισε αμέσως ΚΑΡΠΑ η οποία συνεχίστηκε και στο νοσοκομείο του Ρίου μέχρι και τις 6.25 το πρωί από τις 5.08 που έφτασε το παιδί σε μας».

Επίσης τόνισε ότι δόθηκε αγώνας για να κρατηθεί η 12χρονη στη ζωή αλλά χωρίς να καταστεί αυτό δυνατό. «Δεν ξέρουμε πώς προέκυψε η πληροφορία ότι το παιδί είχε καρδιακό νόσημα, αυτό δεν ισχύει, το παιδί ήταν απόλυτα υγιές» λέει ο κ. Ηλιάδης.

Πάτρα: Στο φως η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Ίριδας


4/5/2022


Περί ώρα 11:30 της σήμερα 21/3/2022 η αδερφή μου και μητέρα του παιδιού, μου ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό για να το ταΐσουμε και μετά να πάμε βόλτα. Μπήκα στο δωμάτιο και πιάνοντας το χεράκι του το ένιωσα παγωμένο. Ενστικτωδώς τότε έπιασα το στήθος του και τότε κατάλαβα ότι δεν ανασαίνει

Μήνας – κλειδί θεωρείται ο Μάιος για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, καθώς στο τέλος του μήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις σχετικά με τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας. Ο θάνατος της 6 μηνών Ίριδας εκτιμάται πως θα ρίξει σημαντικό φως στη σοκαριστική υπόθεση.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα ήρθε η κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία βρήκε νεκρή την Ίριδα και σύμφωνα με τις αρχές έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η πρώτη της κατάθεση στις αστυνομικές αρχές όταν πέθανε το μωρό:

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου δεν ανέφερε πουθενά στην κατάθεσή της αυτό που είπε αργότερα ότι η Ίριδα είχε ξυπνήσει στις 07:30 το πρωί και πήγαν και την είδαν, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.

Αντιφάσεις όμως υπάρχουν και ως προς αν η Τζωρτζίνα είδε το μωρό νεκρό, καθώς στην αρχή είχε πει ότι το μωρό το είχε δει η μικρή, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν το είδε ποτέ και δεν ξύπνησε ποτέ. Επιπλέον, αν και στην αρχική της κατάθεση είχε σημειώσει βρήκε την Ίριδα νεκρή στις 11:30, μετά δήλωσε ότι το βρήκε στις 10:45 και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τελικά τη βρήκε στις 10:45, γιατί κάλεσαν το ΕΚΑΒ μια ώρα αργότερα.«Τρέχοντας πήγα στην κουζίνα και φώναξα στην αδερφή μου για βοήθεια. Ξεκίνησα κατευθείαν Κάρπα και τεχνητή αναπνοή και ζήτησα από την αδερφή μου να έρθει και αυτή να με βοηθήσει για να καλέσω το ΕΚΑΒ. Ώρα 11:37 κάλεσε το ΕΚΑΒ και ώρα 11:42 παρελήφθη από τη μονάδα για μεταφορά για μεταφορά στο νοσοκομείο. Όλο αυτό το λίγο χρονικό διάστημα τόσο εγώ όσο και η αδελφή μου κάναμε συνεχώς μαλάξεις στο μωρό, καθώς και τεχνητή αναπνοή. Στο Καραμάνδειο νοσοκομείο Πατρών που μεταφέρθηκε το παιδί δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δεν μπορώ να φανταστώ την αιτία που πέθανε το μωρό. Δεν μπορώ να καταλογίσω κάπου ευθύνη», σημείωσε στην πρώτη της κατάθεση.

Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: Θα καταθέσουμε αγωγές κατά δημοσιογράφων, έχουν γίνει βαναυσότητες
28/4/2022

Στην εκπομπή MEGA Καλημέρα μίλησε ο Κωνσταντίνος Ζάρδας, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο δικηγόρος αναφέρθηκε στο αίτημα αποφυλάκισης της 33χρονης, αλλά και στο ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αγωγές κατά δημοσιογράφων.


Όπως είπε ο κ. Ζάρδας το αίτημα αποφυλάκισης έχει αναβληθεί διότι θεωρεί ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή: «Το αίτημα αποφυλάκισης θα υποβληθεί όταν είμαστε απόλυτα έτοιμοι από άποψη τεχνικών συμβούλων, που θα εκτιμήσουν τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν. Περιμένουμε αυτή τη στιγμή την ιατροδικαστική έκθεση, την οποία επίσης θα πρέπει να αξιολογήσουν οι τεχνικοί μας σύμβουλοι».

Από την πλευρά της η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητά επίμονα την αποφυλάκισή της, αλλά και νέοι γονιδιακό έλεγχο, γιατί θεωρεί ότι υπάρχουν ελλείψεις.

«Η 33χρονη δηλώνει ικανοποιημένη από όλα όσα βγαίνουν, διότι όλα επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς που έχει υποστηρίξει εξ αρχής. Δεν έχει βγει κάτι που να την επιβαρύνει, αντιθέτως όσα βγαίνουν δείχνουν ότι έλεγε την αλήθεια από πριν», δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Όλα όσα έχουν βρεθεί είναι απολύτως αθωωτικά για την κατηγορούμενη. Υπάρχουν από συγκεκριμένα δημοσιογραφικά δίκτυα και εκπομπές διαστρεβλώσεις, όπου το άσπρο γίνεται μαύρο».

Όπως αποκάλυψε ο κ. Ζάρδας δεν έχει μιλήσει με την 33χρονη σχετικά με το DNA, ενώ σήμερα που θα την επισκεφτεί θα συζητήσει μαζί της για τα ανώνυμα τηλεφωνήματα που έγιναν σε εκπομπές.

Ακόμη ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέφερε ότι τα στοιχεία του tablet αθώωνουν την κατηγορούμενη: «Δεν αναζήτησε ποτέ την κεταμίνη, παρά μόνο την ημέρα που συνελήφθη», δήλωσε.Νωρίτερα ήρθε στο φως η είδηση ότι το ζεύγος Δασκαλάκη ετοίμαζε αγωγές κατά δημοσιογράφων, ζητώντας ως αποζημίωση υπέρογκα ποσά. Ο κ. Ζάρδας τόνισε πως δεν γνώριζε τι σκόπευε να κάνει το ζευγάρι προτού τη σύλληψη της 33χρονης, ωστόσο υπογράμμισε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου σκόπευε να προχωρήσει σε αγωγές αφότου συνελήφθη:

«Έχουν γίνει ακρότητες, έχουν γίνει βαναυσότητες. Τα στοιχεία για τα οποία κατηγορείται είναι διάτρητα, ωστόσο η κατηγορούμενη είναι στη φυλακή. Έχουμε δημοσιογράφους να βγαίνουν και να σκυλεύουν ένα πτώμα, αυτό το κάνουν επειδή είναι σε απόλυτη αδυναμία. Τηλεδίκες, τηλε-εισαγγελείς, τηλε-ιατροδικαστές και ότι τηλέ υπάρχει έχουν πάρει εργολαβικά το θέμα, το πως θα εκτονωθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, πως θα βαφτιστεί ότι είναι ο σύγχρονος Βελζεβούλ, ότι είναι η σύγχρονη εκδοχή του σατανά και θα πρέπει να λιθοβοληθεί στην Πλατεία Συντάγματος», είπε.

«Γάζωσαν» με καλάσνικοφ τον Γιάννη Σκαφτούρο! Έτσι έγινε η εκτέλεση – Πληροφορίες για ακόμα 2 τραυματίες

25/4/2022

Συμβόλαιο θανάτου εκτελέστηκε πριν από λίγη ώρα στα Δερβενοχώρια, με το θύμα να είναι ένα από τα πιο βαριά ονόματα στον χώρο της αθηναϊκής νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες μπήκαν στο σπίτι του Γιάννη Σκαφτούρου και το «γάζωσαν» με ένα καλάσνικοφ.
Το συγκεκριμένο άτομο είχε απασχολήσει αρκετές φορές τις αρχές, καθώς όχι μόνο είχε συλληφθεί για αρκετές υποθέσεις που αφορούν τη Greek Mafia, αλλά είχε εμπλακεί και στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε αποφυλακιστεί πριν από περίπου 2,5 χρόνια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι φοβόταν για τη ζωή του, καθώς έπαιρνε μέτρα αυτοπροστασίας, κάτι που προκύπτει από όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ υπάρχουν και δύο τραυματίες.

Αυτό που έχει προκαλέσει αίσθηση στους αστυνομικούς είναι ότι το χτύπημα έγινε τη Δευτέρα του Πάσχα πράγμα που δεν θυμούνται να έχει συμβεί ξανά σε τόσο μεγάλη αργία.


Η πρώτη εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι οι δράστες επέλεξαν το συγκεκριμένο σημείο γιατί το θύμα ήταν χαλαρό σε αντίθεση με τις κινήσεις του στην Αθήνα.

Ο Σκαφτούρος ήταν γνωστός με το παρατσούκλι “Θείος Τζο”.
Κυκλοφορούσε ελεύθερος καθώς είχε διαταχθεί η αποφυλάκισή του τον περασμένο Ιούνιο από δικαστήριο, σπάζοντας τα δισ ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα για την απαγωγή Παναγόπουλου και τη δολοφονία Γούσιου.

Ο 53χρονος Γιάννης Σκαφτούρος είχε κατηγορηθεί και για σχέσεις με την Greek Mafia., ενώ η εκτέλεση έγινε στην αυλή του σπιτιού του.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Με πληροφορίες από newsbeast.gr, newsbomb.gr, ΕΡΤ, thetoc.gr

Θα τα πω όλα στον Θεό. Με εικόνες από τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα ο επιτάφιος
23/4/2022

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr o ηγούμενος Παντελεήμων, η προετοιμασία για τον επιτάφιο διήρκησε για πάνω από έναν μήνα, ενώ χρειάστηκαν τουλάχιστον 100.000 χάντρες και καρφίτσες για να στολιστεί

Πολυθεματικός, κεντημένος με χιλιάδες χάντρες και καρφίτσες και με κεντρικό μήνυμα: «Θα τα πω ΟΛΑ στον Θεό».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr o ηγούμενος Παντελεήμων, η προετοιμασία διήρκησε για πάνω από έναν μήνα, ενώ χρειάστηκαν τουλάχιστον 100.000 χάντρες και καρφίτσες για να στολιστεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι αποσπασματικές εικόνες που συνθέτουν το μωσαϊκό του επιταφίου και αφορούν στα αποτρόπαια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Το έγκλημα στην Πάτρα με τα τρία αγγελούδια της ίδιας οικογένειας που έφυγαν, η προσφυγιά, η Σμύρνη, η Κύπρος, το Αφγανιστάν και ο Πόντος είναι μερικά μόνο από τα θέματα που «στόλισαν» τον επιτάφιο στο Μοναστήρι.
Η ανακοίνωση που βρίσκεται αναρτημένη στο Μοναστήρι αναφέρει τα εξής:

«Θα τα πω ΟΛΑ στον Θεό»:
«Μεγάλη Παρασκευή και φέτος και μάλιστα 1989 χρόνια από τότε που συντελέστηκε το αποτρόπαιο έγκλημα του πρωτότοκου Ισραήλ ως λαού -- Υιού του Θεού. Παρόλα αυτά τι κι αν περνούν οι χιλιετηρίδες η ανθρωπότητα Χριστιανική και μη συνεχίζει να διαπράττει ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα κατά του Θεού και του αγαπημένου του πλάσματος του ανθρώπου.

Δεν αρνήθηκε και δεν εγκατέλειψε τον Θεό μόνο ο Ισραήλ αλλά διαχρονικά ο κάθε άνθρωπος με τις πράξεις του συνεχίζει να εγκαταλείπει και να αρνείται τον πραγματικό Θεό της Αγάπης και του ελέους. Ο άνθρωπος αφού αρνείται τον αληθινό Θεό τον κενώσαντα εαυτόν και μορφή δούλου λαβόντα δια τη του κόσμου σωτηρία , φτιάχνει άλλους ψεύτικους και εφήμερους θεούς τους οποίους προσκυνά και λατρεύει όπως είναι το κέρδος, το συμφέρον, τα υλικά αγαθά, η ικανοποίηση του εγώ μέσω χαμερπών παθών και επιθυμιών , σαρκικών και ιδιοτελών δείχνοντας αναίσχυντα την εγωπαθή και εγωκεντρική εικόνα του τόσο διαφορετική αλήθεια από αυτή που έδειξε ο Θεός μας Ιησούς Χριστός . Στην ουσία ο Ιησούς ζητάει από εμάς να αλλάξουμε τα έργα της αρνήσεως και του εγώ μας.

Αυτά τα έργα αποτυπώνονται στο φετινό στολισμό του κουβουκλίου του επιταφίου της Μονής μας όπως είναι επεκτατικοί πόλεμοι , σκλαβοπάζαρα , εκτοπίσεις πληθυσμών , γενοκτονίες , κακοποιήσεις και εκμεταλλεύσεις γυναικών και αθώων παιδιών.

Εώς πότε ανέξομαι υμάς γενεά άπιστος και διεφθαρμένη, μας λέγει ο Κύριος - Αναρωτηθήκαμε αν αυτό το ερώτημα απευθύνεται και σε εμάς για τυχόν έμμεση ή άμεση συμμετοχή μας ή ακόμη και ανοχή μας στα παραπάνω εγκλήματα.

Ο Χριστός από το ύψος του Σταυρού του αλλά και ως άπνους νεκρός στον επιτάφιο αναμένει ακόμα σήμερα όχι απλά να τον προσκυνήσουμε ευσεβιστικά και εθιμοτυπικά αλλά να κοιτάξουμε με ορθάνοιχτα μάτια την Εικόνα του ως σταυρωμένης Αγάπης, Θυσίας και απείρου ελέους παίρνοντας επιτέλους την απόφαση να αναθεωρήσουμε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί τον τρόπο της ζωής μας αποθετώντας τον τρόπο του Χριστού που είναι ΑΓΑΠΗ, ΣΥΓΝΩΜΗ, ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ, ΜΕΤΑΝΟΙΑ και να γίνουμε σαν τα χιλιάδες θύματα αθώα παιδιά στις καρδιές μας γιατί τότε μόνο θα έχουμε θέση μαζί του.

Καλή Ανάσταση»


Ανήλικο αγόρι έπεσε σε φωταγωγό στην Ελευσίνα


21/4/2022


Συναγερμός σήμανε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στην Πυροσβεστική όταν ένα ανήλικο αγόρι έπεσε σε φωταγωγό στην Ελευσίνα.

Ο 11χρονος, άγνωστο πώς, βρέθηκε στον φωταγωγό διπλοκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Μεσολογγίου στην Ελευσίνα.

 Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και στο σημείο έσπευσαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα καθώς και η Ο.Ο.Ε.Δ. από την 1η ΕΜΑΚ για την ανάσυρση του ανήλικου.

Το αγόρι ανασύρθηκε και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η οργισμένη αντίδραση για το τεστ πατρότητας – Τι είπε για τον Μάνο Δασκαλάκη
21/4/2022

Η πληροφορία ότι ο Μάνος Δασκαλάκης προτίθεται να ζητήσει τεστ DNA, για να διαπιστώσει αν πράγματι είναι πατέρας της Μαλένας και της Ιριδας, έχει προκαλέσει «εκνευρισμό και θυμό» στην πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου και φέρνει νέες εξελίξεις στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα.

Η πρόταση, για να διεξαχθεί τεστ πατρότητας είχε προηγηθεί – σκοπίμως ή τυχαία πολλές φορές τις προηγούμενες μέρες – από τον ταξίαρχο εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας Θανάση Κατερινόπουλο, που έχει τονίσει ότι κάτι τέτοιο θα συνεισφέρει στις έρευνες για τους θανάτους των κοριτσιών της οικογένειας.

«Οταν γινόταν η διάγνωση της κάθε εγκυμοσύνης, ο Μάνος επαίρετο ότι ήταν δυνατός και καρπερός…» μεταφέρθηκε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» από στενό πρόσωπο του συγγενικού περιβάλλοντος της προφυλακισμένης 33χρονης πατρινής κατηγορουμένης.

«Δεν θα καταφέρει τίποτα»
Σε ό,τι αφορά το πώς αντέδρασε η ίδια, στη Ρούλα Πισπιρίγκου αποδίδονται τα παρακάτω λόγια: «Ας κάνει όσα τεστ πατρότητας θέλει. Δεν θα καταφέρει τίποτα, γιατί τίποτα απ’ όσα -ξαφνικά- υποψιάζεται δεν θα του βγει»!

Ομως, κατά πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα δεν αποκλείεται η Ρούλα Πισπιρίγκου να στραφεί -για πρώτη φορά από τότε που βρέθηκαν σε απέναντι στρατόπεδα με τον Μάνο ως προς τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας- δικαστικά εναντίον του.

Τις τελευταίες ώρες φαίνεται πως από την πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος έχει κόψει κάθε επαφή με την εν διαστάσει σύζυγό του αφού την κατηγορεί ανοιχτά για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, αναφέρεται ότι είναι πιθανό να γίνει το επόμενο διάστημα τεστ DNA προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η Ίριδα και η Μαλένα είναι δικά του παιδιά.Μέλη της οικογένειας Δασκαλάκη δήλωσαν στον Βασίλη Λαμπρόπουλο, αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», ότι μέχρι στιγμής το ζήτημα της πατρότητας και της εξέτασης DNA είναι πρώιμο.

Οι ίδιοι δεν αποκλείουν να διενεργηθεί εξέταση DNA και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερη φάση.


Μήνυση στο Μάνο θα κάνει η Ρούλα αν ζητήσει τεστ πατρότητας
Η εφημερίδα Πελοπόννησος φέρνει «στο φως» μια τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση, σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση που ο Μάνος Δασκαλάκης αμφισβητήσει όντως την πατρότητα των παιδιών, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προχωρήσει σε μήνυση.

«Είναι μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής. Εχτές το βράδυ μπορέσαμε και διασταυρώσαμε την πληροφορία, και εφόσον επιβεβαιωθεί από την ίδια και το δικηγόρο της, φαίνεται ότι περνάμε σε ένα άλλο στάδιο. Για εμάς η πληροφορία είναι επιβεβαιωμένη. Είναι ένα άλλο στάδιο στις σχέσεις του ζευγαριού, που πάει πλέον στη δικαιοσύνη. Εφόσον ο πρώην σύζυγός της ζητήσει τεστ πατρότητας, η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται ότι έχει δώσει εντολή στο δικηγόρο της να καταθέσει μήνυση εναντίον του. Δεν έχει γίνει αίτηση διαζυγίου, γιατί θεωρεί και η ίδια και ο δικηγόρος της ότι δεν είναι του παρόντος», ανέφερε ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

«Αν προκύψει συνέργεια, θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις»
«Εάν υπάρχουν υπαιτιότητες σε ό,τι αφορά στη συνέργεια, βεβαίως και θα υπάρξουν συλλήψεις. Αν κάποιος πχ. ήξερε όταν πέθανε το πρώτο ή το δεύτερο παιδί και μιλούσε, θα προλαβαίναμε το τρίτο. Εμείς ερευνούμε τους πάντες και τα πάντα και περιμένουμε και τους ιατροδικαστές. Ήδη ξαναμιλάμε με γιατρούς και νοσηλευτές και κάνουμε και έλεγχο σε τεχνικά μέσα της κατηγορούμενης και του Μάνου Δασκαλάκη. Έχουμε κάνει την άρση απορρήτου, η κ. Πισπιρίγκου δε μας δίνει κάποιους κωδικούς. Αν δε μας τα δίνει, αδιάφορο μας είναι, υπάρχουν εισαγγελείς που μπορούν ανά πάσα στιγμή να παρέμβουν», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μπαλάσκας.

«Δεν υπήρχε λόγος να ζητά απαντήσεις μέσω διαδικτύου»
Σχολιάζοντας της αναζητήσεις της 33χρονης κατηγορούμενης, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, είπε ότι «Είναι σαφές ότι αν η μητέρα των παιδιών ήθελε να μάθει τι έπαιρναν τα παιδιά της, δε θα υπήρχε πρόβλημα. Θα ζητούσε από την ομάδα των γιατρών να μάθει τι παίρνουν τα παιδιά, ποια είναι η αγωγή που έχουν δώσει, και άμεσα οι γιατροί θα την ενημέρωναν. Δεν υπήρχε λόγος να τρέχει μέσω διαδικτύου και να ζητά απαντήσεις. Προφανώς κάτι άλλο είχε στο μυαλό της και για αυτό δεν απευθύνθηκε στους γιατρούς που άμεσα θα την ενημέρωναν. Στην αρχή η ίδια έλεγε πόσο καλά φέρονταν οι γιατροί στα παιδιά και τους ευχαριστούσε, και μετά άρχισε να λέει ότι θα κάνει μηνύσεις στους γιατρούς».

Έμμεση ομολογία, αν αποδειχθεί ότι τα τηλεφωνήματα στη δημοσιογράφο έγιναν από την Πισπιρίγκου
Μιλώντας για τα τηλεφωνήματα σε δημοσιογράφο, που φαίνεται ότι είχαν σκοπό να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες, αλλά και να βάλουν στο «κάδρο» το Μάνο Δασκαλάκη, ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε ότι: «Δεν έχουμε ανασύρει ακόμα τις διαγραφές και κάποια σπασμένα αρχεία, αλλά και ένα email που σύμφωνα με την κ. Πισπιρίγκου ήταν του Μάνου Δασκαλάκη. Για τα τηλεφωνήματα που φέρονται να έγιναν από την κ. Πισπιρίγκου, αν όντως αποδειχθεί ότι έγιναν από εκείνη υπάρχει έμμεση ομολογία. Την κεταμίνη μας την έβγαλε η Google ότι την αναζήτησε».

«Το όλο σκεπτικό πριν το παιδί μπει στο νοσοκομείο, να ψάχνει μία μάνα όλα αυτά, δεν κινεί σε όλους υποψίες;», αναρωτήθηκε η κ. Παγώνη.

«Υπάρχουν πολλά κενά που μένει να συμπληρωθούν. Αλλά υπάρχουν και πολλές περίεργες και ύποπτες κινήσεις της μητέρας. Υπάρχουν πολλά κενά στις καταθέσεις των ιατροδικαστών για τη Μαλένα και την Ίριδα. Αν κανείς συγκρίνει το κλίμα στην Πάτρα στις 30 Μαρτίου που συνελήφθη η Ρούλα Πισπιρίγκου και σήμερα, θα έλεγα ότι είναι πιο κλειστά τα στόματα. Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν τηλεφωνήματα που έχουν συγκεντρωθεί από γνωστούς, φίλους και συγγενείς που θα το διερευνήσουμε», ανέφερε κλείνοντας ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

Πάτρα: Ο Μάνος Δασκαλάκης ζητάει τεστ πατρότητας για την Ίριδα και τη Μαλένα


20/4/2022
Ραγδαίες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μάνος Δασκαλάκης αναμένεται να ζητήσει τεστ πατρότητας για τη Μαλένα και την Ίριδα.

Η "βόμβα" ήρθε δια στόματος Πέτρου Κουσουλού, ο οποίος με αφορμή τη συζήτηση για τον αναλυτικό γονιδιακό έλεγχο που έχει ζητηθεί να γίνει μετά τους θανάτους των παιδιών, αποκάλυψε την πρόθεση του Μάνου Δασκαλάκη να προχωρήσει σε τεστ DNA.

Μάλιστα, όπως ακούστηκε στο πλατό της εκπομπής "Αλήθειες με τη Ζήνα" είχε ζητηθεί από τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, Α. Ηλιάδη, ο γονιδιακός έλεγχος για αιφνίδιο θάνατο, να γίνει πολύ νωρίτερα, από τον Απρίλιο του 2021 συγκεκριμένα, πράγμα και που έγινε τελικά.

"

Τι γονιδιακός έλεγχος

 και τρίχες κατσαρές; Εδώ πέρα

ενδέχεται στο τέλος της ημέρας να αποδειχθεί ότι τα δύο από τα τρία παιδιά δεν είναι του Δασκαλάκη

. Το έχουμε καταλάβει αυτό; Στο τέλος της διαδικασίας μπορεί να αποδειχθεί ότι ενδεχομένως τα δυο παιδιά δεν είναι του Δασκαλάκη

", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Κουσουλός.


Δολοφονία Καρολάιν: Οι μώλωπες της ψυχής της Καρολάιν καθρεπτίζονταν στο χαμόγελό της
14/4/2022

Ήταν η συμπεριφορά του κατηγορούμενου άκρως χειριστική απέναντι στην Καρολάιν. Άκρως, ελεγκτική. Η Καρολάιν πολλές φορές δεν καταλάβαινε τον εαυτό της, την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Η μητέρα της, της έστελνε χρήματα και τα έπαιρνε εκείνος, δεν είχε ούτε πέντε ευρώ πάνω της. Ήθελε να πάει σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής αλλά δεν είχε χρήματα. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί όλα γίνονταν με ταξί φίλου του κατηγορουμένου

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας, Ελένη Μυλωνοπούλου καταθέτει στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Η μάρτυρας περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως χειριστικό και περιέγραψε ότι από την πρώτη κιόλας συνεδρία η Καρολάιν της είχε εκμυστηρευτεί ότι ήθελα να πάρει το παιδί της και να φύγει από το σπίτι των Γλυκών Νερών.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι λίγο νωρίτερα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε παρουσιάσει τη σχέση τους ιδανική γεμάτη έρωτα, ταξίδια και πάθος.

Ακόμη η μάρτυρες ανέφερε πως «οι μώλωπες της ψυχής της Καρολάιν καθρεπτίζονταν στο χαμόγελό της» περιέγραψε η μάρτυρας με τον κατηγορούμενο την παρακολουθεί με προσοχή.

Το σχόλιο που έκανε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την Ρούλα Πισπιρίγκου και τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα8/4/2022

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει την πρωτόγνωρη υπόθεση της Πάτρας και σύμφωνα με το MEGA φέρεται να δήλωσε τα εξής: «Ουδέν σχόλιο. Τι να πω για τα τρία παιδιά…».

Η αναφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στα άτυχα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα δεν θα πρέπει να προξενεί εντύπωση από τη στιγμή που κεντρικό σημείο της απολογίας του και της υπερασπιστικής γραμμής που αναμένεται να ακολουθήσει στο δικαστήριο είναι η προστασία του δικού του παιδιού.


Με το επιχείρημα ότι η άτυχη Καρολάιν το μοιραίο βράδυ η 20χρονη, πάνω στο θυμό της, «πέταξε» άγαρμπα το μωρό τους στην κούνια. Όπως θα δηλώσει ενώπιον των δικαστών, αυτή ήταν η «κόκκινη» γραμμή του. «Θόλωσε» επειδή φοβήθηκε και θύμωσε για την συμπεριφορά της μητέρας προς το παιδί και έκανε ό,τι έκανε.


Euroferry Olympia: Νέα επιχείρηση από 42 στελέχη της ΕΜΑΚ – Τελειώνει ο χρόνος για τους αγνοούμενους

21/2/2022, 11.03

Συνεχίζονται και σήμερα από εξειδικευμένα συνεργεία και στελέχη της ΕΜΑΚ οι έρευνες στο πλοίο «Euroferry Olympia» για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Στο εσωτερικό του πλοίου φέρεται, πλέον, ότι δεν υπάρχουν φλόγες παρά μόνο καπνοί, ενώ έχει οδηγηθεί ρυμουλκούμενο στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας, όπου ρυμουλκά σκάφη συνεχίζουν τις ρίψεις νερού για να επιτευχθούν η ψύξη των μεταλλικών επιφανειών και η πτώση των θερμοκρασιών. Σε πολλά σημεία του Euroferry Olympia, κατά την κατάσβεση της φωτιάς, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 500 βαθμούς Κελσίου.

Η δύναμη της ΕΜΑΚ που βρίσκεται, ήδη, στο σημείο όπου είναι αγκυροβολημένο το πλοίο αναμένεται να ενισχυθεί σήμερα από 42 έμπειρα στελέχη της Πυροσβεστικής, τα οποία θα επιχειρήσουν σε όλο το πλοίο προκειμένου να εντοπίσουν τους αγνοούμενους.

Δεν αποκλείεται να γίνει προσπάθεια για τη διάνοιξη των πορτών στα γκαράζ του πλοίου, όπου οι πόρτες είναι πυροστεγείς και έχουν κλείσει.

Εκτός από τη θερμοκρασία μέσα στο πλοίο, οι αναθυμιάσεις και οι καπνοί είναι ιδιαίτερα τοξικοί.

Άνδρες της ΕΜΑΚ που ανέβηκαν εκ νέου, χθες, στο φλεγόμενο πλοίο εντόπισαν τη σορό ενός 58χρονου οδηγού σε καμπίνα φορτηγού στο γκαράζ 2. Νωρίτερα, είχε διασωθεί ένας Λευκορώσος 21 ετών, οδηγός φορτηγού με λιθουανικές πινακίδες.Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το πλοίο υπάρχουν τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος, πέντε ρυμουλκά, ένα σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ παραμένουν σε ετοιμότητα δύο ελικόπτερα.

Euroferry Olympia: Έλληνας ο απανθρακωμένος οδηγός - Αναγνωρίστηκε η σορός

20/2/2022

Νεκρός εντοπίστηκε, νωρίτερα, ένας από τους 11 αγνοούμενους του φλεγόμενου πλοίου Euroferry Olympia.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Opentv, πρόκειται για Έλληνα ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στην καμπίνα του φορτηγού στο οποίο επέβαινε, στο δεύτερο κατάστρωμα.

H σορός αναγνωρίστηκε και τελικά ανήκει σε έναν από τους τρεις Έλληνες αγνοούμενους επιβάτες του πλοίου.

Συγκεκριμένα, η σορός αναγνωρίστηκε από τους οικείους του και πρόκειται για 58χρονο Έλληνα, που εγκλωβίστηκε και βρήκε μαρτυρικό θάνατο, στην καμπίνα του φορτηγού του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του αναγνωρίστηκε από τον γιο του από ένα τατουάζ και ένα μενταγιόν.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έφερε σοβαρά εγκαύματα αλλά εκτός από αυτό, οι αρχές εκτιμούν ότι ο θάνατος του επήλθε από εισπνοή μεγάλης ποσότητας καπνού.

Πριν από λίγο η σορός του μεταφέρθηκε στην Κέρκυρα με σκάφος του Λιμενικού Σώματος και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της πυροσβεστικής, σορός άνδρα ανασύρθηκε από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στο Euroferry Olympia. Συνεχίζονται οι ενέργειες έρευνας και διάσωσης.


Φωτογραφίες από την επιχείρηση ανάσυρσης του νεκρού οδηγού

Το Πυροσβεστικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την επιχείρηση ανάσυρσης του νεκρού οδηγού.

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες από την επιχείρηση ανάσυρσης της σορού άνδρα από το πλοίο Euroferry Olympia.  Οι Πυροσβέστες εντόπισαν τον άτυχο οδηγό σε καμπίνα φορτηγού στο γκαράζ 2 του πλοίου.

Η σορός βρέθηκε απανθρακωμένη, ενώ καμένο ήταν και το φορτηγό του άνδρα, γι’ αυτό και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητά του.Αυτή τη στιγμή άνδρες του πυροσβεστικού σώματος και της ΕΜΑΚ έχουν ανέβει στο πλοίο και προχωρούν σε έλεγχο στα ασφαλή σημεία του πλοίου, και συγκεκριμένα εκεί όπου δεν έχουν αναπτυχθεί μεγάλα θερμικά φορτία, στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό του.  Η επιχείρηση εξελίσσεται ως εξής. Οι 43 πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο έχουν χωριστεί σε ομάδες δέκα ατόμων και ανεβαίνουν εναλλάξ στο πλοίο.Θα παραμείνουν εκεί όλο το βράδυ, ερευνώντας εξονυχιστικά κυρίως τα γκαράζ -2 και -3, εκεί δηλαδή που ξέσπασε η φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ανοίγουν ένα-ένα τα οχήματα που βρίσκονται στα γκαράζ, στην προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων. Ωστόσο, ακόμα δεν μπορούν να προσεγγίσουν όλα τα φορτηγά καθώς υπάρχουν δύο παράγοντες που δυσχεραίνουν το έργο τους. Αυτός είναι και ο λόγος που η επιχείρηση γίνεται πλέον με πολύ αργούς ρυθμούς.

Πρώτον, σε κάποια σημεία η θερμοκρασία παραμένει πολύ υψηλή. Δεύτερον, δεν υπάρχει καθόλου ορατότητα, λόγω των πυκνών καπνών και της απουσίας φωτισμού.

Βιασμοί, ξυλοδαρμοί, πείνα – Συγκλονίζει ο Γολγοθάς της 11χρονης από τον θείο της στην Κρήτη
17/2/2022, 11.08

Έναν Γολγοθά ανέβαινε το 11χρονο κοριτσάκι που εκμυστηρεύθηκε στη δασκάλα του ότι το βίαζε ο θείος του.  

Το άτυχο κορίτσι ήταν μωρό ακόμα όταν έχασε τον πατέρα της.

Η μητέρα της, χαμένη στον κόσμο των ναρκωτικών, ήταν στην πραγματικότητα απούσα.
Η υπερήλικη γιαγιά (από την πλευρά του πατέρα) ήταν ανήμπορη να αναθρέψει ένα μικρό παιδάκι.
Έτσι, η τύχη του 11χρονου σήμερα κοριτσιού, αφέθηκε στα χέρια του θείου της, αδερφού του μακαρίτη του πατέρα της.

Παντρεμένος και πολύτεκνος πατέρας ανέλαβε την αναδοχή της ανιψιάς του, την οποία πήρε κοντά του και τη μεγάλωνε μαζί με τα δικά του παιδιά.

Η ζωή στο σπίτι της οικογένειας δεν ήταν ποτέ ρόδινη για την 11χρονη, όπως υποστηρίζουν δημοσιογραφικές πηγές. Αντιμετωπιζόταν ως παιδί ενός κατώτερου Θεού, σε ένα περιβάλλον αρκετά δύσκολο από διάφορες καταστάσεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης εκτιμούν ότι στην πραγματικότητα αυτό το παιδί στερήθηκε το χάδι, τη στοργή και την αγάπη. Ήταν κατατρεγμένο από τα γεννοφάσκια του.Πριν από περίπου δύο-τρία χρόνια, ο θείος χώρισε. Η πρώην σύζυγος τον εγκατέλειψε μαζί με τα παιδιά.

 
Ζούσα σε τρώγλη – Το κορίτσι πείναγε
Η 11χρονη έμεινε πίσω. Μόνη με το θείο, ο οποίος φέρεται να έγινε ακόμα πιο σκληρός σε συνδυασμό με την κατανάλωση αλκοόλ. Ζούσαν σε ένα μικρό κατάλυμα, σε χωριό του Λασιθίου.


Κάποιοι το χαρακτηρίζουν αποθήκη, άλλοι πάλι τρώγλη. Εκεί κοντά διέμενε και η υπερήλικη γιαγιά, όμως δεν ήταν σε θέση να προσφέρει και πολλά.

Περιγράφεται ότι αρκετές φορές συμπεριφερόταν με βιαιότητα στο παιδί, το οποίο χτυπούσε στο κεφάλι και στο σώμα.

Στο σχολείο τα τελευταία χρόνια πήγαινε ολομόναχη (από 8 ετών λένε αστυνομικές πηγές) παρά το γεγονός ότι καθημερινά έπρεπε να κάνει χιλιόμετρα με το λεωφορείο.

 
Πήγαινε στο σχολείο απεριποίητη και ατημέλητη
Τις περισσότερες φορές ήταν απεριποίητη και ατημέλητη. Αν και αυτό ήταν μία ένδειξη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο οικογενειακό περιβάλλον, δεν αξιολογήθηκε.

Όμως τον τελευταίο μήνα, η κατάσταση φέρεται να ξέφυγε ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα του παιδιού. Δεν έφθανε η σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, ο 58χρονος φέρεται να προέβη σε ασελγείς πράξεις κατά της 11χρονης ανιψιάς του, ακόμα και όταν το παιδί κοιμόταν.

Κάποια σημάδια στα χέρια, έβαλαν σε υποψίες τη γυμνάστρια της 11χρονης, η οποία κατάφερε να την προσεγγίσει και να «ξεκλειδώσει» την καρδιά της.

Το κοριτσάκι μοιράστηκε τους εφιάλτες και το ψυχικό βάρος που κουβαλούσε μαζί της και εκείνη, προς τιμήν της, δεν έχασε χρόνο και κινητοποιήθηκε στην σωστή κατεύθυνση.

Απευθύνθηκε στην Ασφάλεια Αγίου Νικολάου και έτσι η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Η 11χρονη φιλοξενείται προσωρινά στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου μέχρι να μεταφερθεί σε κάποια δομή.

Όσον αφορά στον 58χρονο, φέρεται να αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή.

Κρήτη: Χειροπέδες σε 50χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά την 11χρονη ορφανή ανιψιά του
16/2/2022Στη σύλληψη ενός Έλληνα ηλικίας περίπου 50 ετών, για ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης ανιψιάς του, σε περιοχή του νομού Λασιθίου, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα κοριτσάκι 11 ετών, ορφανό από πατέρα, εκμυστηρεύτηκε την κακομεταχείρισή του από τον θείο του και την σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο στη δασκάλα του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το σχολικό περιβάλλον της ανήλικης, που το τελευταίο διάστημα είχε αλλάξει συμπεριφορά και ήταν συνεχώς θλιμμένη και κλεισμένη στον εαυτό της, βρήκε το θάρρος και περιέγραψε στη δασκάλα της τον εφιάλτη που ζούσε στα χέρια του θείου της το τελευταίο διάστημα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το τελευταίο δίμηνο ο 50χρονος ασέλγησε στην ανήλικη τουλάχιστον 4 φορές.

Την χτυπούσε συχνά
Ο άνδρας, που όπως αναφέρουν πηγές ήταν ο ανάδοχος γονέας της 11χρονης, σύμφωνα πάντα με την ανήλικη, την χτυπούσε συχνά.

Η ίδια μάλιστα σόκαρε όταν ανέφερε πως ο άνδρας την κακοποιούσε και σεξουαλικά, περιγράφοντας συγκεκριμένα περιστατικά με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Η σύλληψη του άνδρα έγινε χθες Τρίτη, σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αναμένεται να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Δολοφονία Άλκη: Προθεσμία για την Πέμπτη πήρε ο Ντίνος , ο 12ος κατηγορούμενος

Προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο (Πέμπτη), πήρε από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ο οποίος παραδόθηκε, χθες το πρωί, στην ΕΛ.ΑΣ. Οδηγήθηκε, γύρω στις 11 το πρωί, στο γραφείο της εισαγγελέως και στη συνέχεια παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση.  
Καθώς στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένας σουγιάς σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία εναντίον του για παράνομη οπλοκατοχή, υπόθεση για την οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Ο σουγιάς κατασχέθηκε και απεστάλη για εργαστηριακή εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Στο μεταξύ, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρέθηκε νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος των γονιών του 19χρονου Άλκη. Ο γνωστός ποινικολόγος -όπως δήλωσε- ενημερώθηκε από την 7η ανακρίτρια για τις ανακριτικές πράξεις στις οποίες προέβη ή ζήτησε να γίνουν και -μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα υπάρξει διαδικασία αναγνώρισης των κατηγορουμένων από την παρέα του Άλκη, τους δύο φίλους του, που τραυματίστηκαν και τους άλλους δύο που πρόλαβαν και ξέφυγαν. Αυτό αποφασίστηκε να γίνει προκειμένου -σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα, όπως η λήψη DNA- να αποσαφηνιστεί ο βαθμός συμμετοχής καθενός στο έγκλημα. Η διαδικασία αναμένεται να διεξαχθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον, η ανακρίτρια, σύμφωνα με τον Αλ. Κούγια, έχει ήδη δρομολογήσει τη διαδικασία άρσης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των κατηγορουμένων για να διαπιστωθεί με ποιους συνομίλησαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το φονικό, ενώ ο ποινικολόγος θα ζητήσει να ελεγχθούν οι σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Υπόθεση βασμού: Βίντεο - ντοκουμέντο με την 24χρονη - Ψάχνει ζαλισμένη το αυτοκίνητό της
10/2/2022, 17.21

Βλέπουμε να έχει φύγει από το ξενοδοχείο, ψάχνει να βρει το αυτοκίνητό της και κάνει κυριολεκτικά οχτάρια με τον βηματισμό της

Δείχνει πως πράγματι ήταν σε μία κατάσταση που δεν είχε τον έλεγχο του σώματός της...

Βίντεο - ντοκουμέντο έξω από το ξενοδοχείο, όπου η Γεωργία Μπίκα κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από το zougla.gr και προέρχεται από κάμερα ασφαλείας, με την Κατερίνα Καινούργιου να το σχολιάζει συγκλονισμένη.

Βλέπουμε να έχει φύγει από το ξενοδοχείο, ψάχνει να βρει το αυτοκίνητό της και κάνει κυριολεκτικά οχτάρια με τον βηματισμό της, επεσήμανε η κεντρικής παρουσιάστρια της εκπομπής Super Κατερίνα.

«Δείχνει πως πράγματι ήταν σε μία κατάσταση που δεν είχε τον έλεγχο του σώματός της. Που λογικά δείχνει πως κάτι της συνέβαινε» πρόσθεσε η Χρύσλα Γεωργακοπούλου.«Άρα έρχεται να ταυτιστεί με τα λόγια της Γεωργίας στην κατάθεσή της, ότι κάτι υπήρχε, ήταν υπό την επήρεια κάποιας ουσίας, το χάπι του βιασμού ήτανε; Κάποια άλλη ουσία;» διερωτήθηκε.

«Το κορίτσι έφυγε σε αυτή την κατάσταση ψάχνοντας να βρει το αυτοκίνητο. Η πορεία της δεν είναι ευθεία, είναι η πορεία ενός ανθρώπου που τρεκλίζει με κάποιον τρόπο» επεσήμανε μεταξύ άλλων.


 Χτες, ο ο τεχνικός της σύμβουλος, Δημήτρης Γαλεντέρης μετέφερε τις «αιχμές» των Ελβετών για την καθυστέρηση στη δειγματοληψία των ούρων της Γεωργίας.

Για το εάν μπορεί να ρίξει κάποιος κάτι στο ποτό που δεν ανιχνεύεται στις εξετάσεις, υπογράμμισε πως «υπάρχουν τοξικές ουσίες οι οποίες καθαρίζουν από τα ούρα πολύ γρήγορα και δεν ανιχνεύονται. Η μοναδική μας ευκαιρία για να τις βρούμε είναι να κάνουμε γρήγορα τη δειγματοληψία, εντός του 12ώρου, κάτι το οποίο σχολιάζεται και από τους Ελβετούς σύμφωνα με τα κλινικά στοιχεία που έλαβαν κι αυτοί πως η δειγματοληψία έγινε μετά από 16 ώρες και πλέον».

Ακόμη, αποκάλυψε πως η Γεωργία πήγε πολλές φορές στην τουαλέτα πριν δώσει το δείγμα ούρων και χάθηκαν πολλά στοιχεία στο ενδιάμεσο.

Θεσσαλονίκη: Κλωτσούσε τον 20χρονο γιατί φώναζε - Νέα στοιχεία για τον θανάτο ΑμεΑ σε ίδρυμα


9/2/2022, 15.51

Κομμάτι-κομμάτι συμπληρώνεται το τραγικό παζλ του θανάτου στις 28 Νοεμβρίου του 2021, ενός 20χρονου παιδιού στη Θεσσαλονίκη, , ενώ νοσηλευόταν στον αποκαλούμενο ,ροζ θάλαμο του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης Άγιος Δημήτριος.
 
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από το έγγραφο λογοδοσίας, στο οποίο οι υπάλληλοι αναφέρουν τι γίνεται σε κάθε βάρδια. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι ισχυρίζονται σε αυτό ότι είδαν φροντιστή του ιδρύματος, ο οποίος όπως είπαν μάλιστα, μύριζε αλκοόλ,  να δέρνει τον 20χρονο Πάρη και στην συνέχεια να προσπαθεί να συγκαλύψει το περιστατικό.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη Λογοδοσία, ο εν λόγω φροντιστής που πήγε στο ίδρυμα για νυχτερινή βάρδια, άρχισε να κλωτσάει τον 20χρονο, επειδή αυτός φώναζε. Την ώρα εκείνη μάλιστα, ο νεαρός δεχόταν και χτυπήματα από έτερο τρόφιμο με μία παντόφλα, χωρίς ο καταγγελλόμενος φροντιστής να κάνει τίποτα ώστε να το αποτρέψει.

Επιπλέον, μετά το περιστατικό του ξυλοδαρμού και, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη «Λογοδοσία», ο άνδρας ζήτησε από τους συναδέλφους του να μην γράψουν τίποτα στο έγγραφο, αλλά αντίθετα να δώσουν την εικόνα πως όλα έγιναν καλώς.
 

 Πηγή ΕΡΤ3

Περιστατικό οπαδικής βίας στο Γαλάτσι: Άγνωστοι χτύπησαν 19χρονο με καπνογόνο
8/2/2022, 16.19

Ένα ακόμη περιστατικό οπαδικής βίας σημειώθηκε, αυτή τη φορά στο Γαλάτσι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 19χρονου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μια παρέα πέντε νεαρών ατόμων καθόντουσαν στο άλσος Βεΐκου, όταν ξαφνικά τρεις άγνωστοι εμφανίστηκαν μπροστά τους και τους ρώτησαν τι ομάδα είναι. Οι νεαροί απάντησαν ότι δεν υποστηρίζουν κάποια ομάδα και τότε τα άγνωστα άτομα χτύπησαν με ένα καπνογόνο τον 19χρονο. Ο τελευταίος κατήγγειλε την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Γαλατσίου.

Η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Κτηνοτροφική μονάδα κολαστήριο στην Κω: Σκελετωμένες και νεκρές αγελάδες


7/2/2022, 16.46
Σε κολαστήριο για τα δύστυχα ζώα είχε μετατραπεί μονάδα εκτροφής αγελάδων στην Κω, με τους ιδιοκτήτες της να κάθονται στο σκαμνί μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής.

Η δίκη ξεκίνησε στο Αυτόφωρο την περασμένη Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου, διεκόπη και θα συνεχιστεί την επόμενη Παρασκευή.

Παρόλο που φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν συνθήκες μαρτυρίου για τις πενήντα συνολικά αγελάδες εις βάρος των κτηνοτρόφων ασκήθηκε ποινική δίωξη για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα σχετικά με την προστασία των ζώων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν κάτοικος της Κω κατήγγειλε στην αστυνομία 2 κτηνοτρόφους για τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης των αγελάδων τους. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, στην περιοχή Πλατύ Κυπαρίσσι, αντίκρυσαν σκελετωμένες αγελάδες, άλλες πεσμένες στις λάσπες να ξεψυχούν και πολλά ζώα ήδη νεκρά, θαμμένα πρόχειρα με κλαδιά και σκουπίδια.

Άλλα, που ήταν ζωντανά, κατέρρεαν από την ασιτία και από τις συνθήκες που τους επέβαλαν οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι, ενώ έχουν στην κατοχή τους πάνω από 50 αγελάδες, δε διαθέτουν ούτε εγκαταστάσεις ούτε κατάλυμα για τα ζώα, με αποτέλεσμα αυτά να ζουν μονίμως εκτεθειμένα στη ζέστη, τη παγωνιά και τη βροχή.

Οι κατηγορούμενοι μάλιστα είχαν άδεια κτηνοτρόφου και εισέπρατταν κανονικά τις επιδοτήσεις για τα ζώα, παρόλο που και για τα δυο απαιτείται έλεγχος συμμόρφωσης με τη νομοθεσία για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και την ευζωία των ζώων.Στη δίκη παρέστη εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας για να υποστηρίξει την κατηγορία σε βάρος των δύο κατηγορουμένων, ενώ συνήγορος τους είναι ο αντιδήμαρχος που έχει στην ευθύνη του και τον πρωτογενή τομέα Παναγιώτης Αβριθής.

Να σημειωθεί ότι με την έναρξη της δίκης το αίτημα να παραστεί η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία ως πολιτική αγωγή δεν έγινε δεκτό όπως και το αίτημα για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε κακούργημα παρά το γεγονός ότι από τη δικογραφία προκύπτει ότι 24 βοοειδή ήταν σκελετωμένα και έξι βρέθηκαν νεκρά μέσα στον υποτιθέμενο χώρο διαβίωσης τους.


Σκληρές εικόνες

Παραμένουν για 5η ημέρα τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στην ανατολική Αττική
28/1/2022

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο ΓΓ της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, κ. Στέφανος Κουνούκλας, αναφορικά με τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση που εντοπίζονται ακόμη και σήμερα σε πολλά νοικοκυριά στην Αττική.


«Ήταν μια δύσκολη διαδικασία για όλο τον κόσμο που έμεινε χωρίς ρεύμα 4 ημέρες και πάμε για την 5η. Δώσαμε ως εργαζόμενοι μεγάλη μάχη, δουλεύουμε νυχθημερόν, θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο, κάνουμε ό,τι είναι δυνατό», είπε ο κ. Κουνούκλας.

«Τις πρώτες ημέρες υπήρχε πρόβλημα με το τηλεφωνικό κέντρο. Κορωπί, Νέα Μάκρη, Μαραθώνας και Καλύβια εξακολουθούν να έχουν προβλήματα. Σήμερα θα δοθεί εκεί η μάχη. Όλες οι δυνάμεις του ΔΕΔΔΗΕ πάνε στην ανατολική Αττική. Πιστεύουμε ότι θα κατορθώσουμε σήμερα να έχουν ρεύμα», εξήγησε.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ έβγαλε μια ανακοίνωση ότι το πρόβλημα παραμένει σε 100 σπίτια. Θεωρούμε ότι σήμερα με όλες τις δυνάμεις μας θα τελειώσει το θέμα και στην ανατολική Αττική. Είμαστε σε επιφυλακή και για τυχόν μεμονωμένες βλάβες», κατέληξε ο κ. Κουνούκλας.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο απο την εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA

Αττική Οδός: Άνοιξε πλήρως στις 8 το πρωί – Χωρίς διόδια μέχρι την Κυριακή οι διελεύσεις27/1/2022

Αποκαθίσταται πλήρως από τις 8 το πρωί η κυκλοφορία στην Αττική Οδό, όπως ενημέρωσε η εταιρεία.

Όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο, η οποία είχε μερικώς αποκατασταθεί από το απόγευμα της Τετάρτης, θα αποκατασταθεί πλήρως στις 8 το πρωί σήμερα.

Παράλληλα η Αττική Οδός ανακοίνωσε ότι «οι διελεύσεις θα πραγματοποιηθούν άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Αττική Οδός ενημερώνει ότι από αύριο Πέμπτη 27/01 στις 8:00 το πρωί θα τεθούν σε λειτουργία και τα υπόλοιπα τμήματά της, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται πλήρως σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου. Οι διελεύσεις θα πραγματοποιηθούν άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59, προς διευκόλυνση όλων των οδηγών λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων σε περιφερειακές οδούς.

Επισημαίνεται επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς εκτός Αττικής Οδού των εναπομεινάντων οχημάτων. Η επιχείρηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρωί με τη μεταφορά των οχημάτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του parking Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» πίσω από τα καταστήματα ΙΚΕΑ και ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, στα Σπάτα. Προς διευκόλυνση των ιδιοκτητών τους, οι οποίοι παρακαλούνται να τα παραλάβουν, πραγματοποιούνται δρομολόγια προς το σημείο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω οχημάτων που εκκινούν από τον κόμβο της Λ. Κηφισίας («Δαχτυλίδι») από τις 9:00 έως τις 19:00».Προσφυγές κατά της Αττικής Οδού ετοιμάζουν οι πολίτες που εγκλωβίστηκαν
Πολλοί οδηγοί θα στραφούν κατά της Αττικής Οδού και δεν ξέρουν ακόμη αν θα πρέπει να δεχθούν τα 2.000 ευρώ ή θα χάσουν μετά κάθε δικαίωμα προσφυγής.

«Είναι σε μία κατάσταση που καλούν στα δικηγορικά γραφεία και ρωτούν σε πρώτη φάση αν θα πρέπει να δεχτούν την αποζημίωση των 2.000 ευρώ ή αν θα πρέπει να προσφύγουν. Έχω υπόψιν μου πελάτη μου ο οποίος είχε σοβαρό θέμα με τον διαβήτη του έμεινε κλεισμένος με την γυναικά του η οποία ήταν καρκινοπαθής 13 ολόκληρες ώρες χωρίς να έχουν ούτε νερό ούτε να μπορούν να φανέ ούτε να μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους» λέει η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη στην ΕΡΤ.


Επίσης για το χάος στην Αττική Οδό, επιτροπή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εντός 25 ημερών, αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά για να αποδοθούν κυρώσεις.

«Πέρα από τη χρηματική καταβολή που θα δοθεί, δεν παραιτείται – και αυτό πρέπει να το κάνουμε σαφές – κανένας από τίποτα. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν άμεσα και από εκεί και πέρα, όποιος πολίτης θέλει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, είναι ελεύθερος να το κάνει», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Πλήρης και πραγματική αποζημίωση»
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει πως οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν τα τελευταία 24ωρα, δικαιούνται πλήρους και πραγματικής αποζημίωσης και πως η καταβολή των αποζημιώσεων στους πολίτες, δεν ακυρώνει το δικαίωμα προσωπικής προσφυγής τους.

«Η οριζόντια και συμβολική παροχή ποσών, στα πλαίσια, προφανώς, της πολιτικής διαχείρισης του προβλήματος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αποζημιωτική ευθύνη, που υπέχουν τόσο το Δημόσιο και οι ΟΤΑ, όσο και οι ιδιωτικές εταιρίες» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Έχουν έννομο συμφέρον αυτοί οι άνθρωποι να αρνηθούν το ποσό των 2.000 ευρώ, να κινηθούν νομικά να προσφύγουν και στα αστικά και στα ποινικά δικαστήρια. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν η αποζημίωση των 2.000€ περιλαμβάνει τους συνεπιβαίνοντες» επισημαίνει η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου.

Αττική Οδός: Παραμένουν 500 οχήματα. Το μπαλάκι ευθυνών, οι αποζημιώσεις και η απειλή26/1/2022

Σε εξέλιξη παραμένει από αργά χθες το απόγευμα επιχείρηση του στρατού, δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, καθώς και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και του Χαμόγελου του Παιδιού, για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών που βρίσκονταν για ώρες ακινητοποιημένοι με τα οχήματά τους στην Αττική Οδό εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα.

Η επιχείρηση ήταν ολονύχτια και συνεχίζεται μέχρι και το βράδυ της Τρίτης, τη στιγμή που οι περιγραφές ανθρώπων που έμειναν και κάποιοι από αυτούς παραμένουν ακόμα και μετά από 20 ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, συγκλονίζουν.

Για κάποιους από εκείνους συμπλήρωσαν 24 ώρες εγκλωβισμένοι, χωρίς τροφή, νερό και θέρμανση μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Λίγο μετά τις 19:00 της Τρίτης παραμένουν ακινητοποιημένα στην Αττική Οδό, περίπου 500 οχήματα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία το απόγευμα της Τρίτης ενημερώνει τους οδηγούς από ποια σημεία μπορούν να παραλάβουν τα οχήματά τους.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία διαχείρισης, αναφέρει:
Οι οδηγοί των οποίων τα οχήματα έχουν παραμείνει στα παρακάτω τμήματα της Αττικής Οδού, μπορούν κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199 να έλθουν να παραλάβουν τα οχήματά τους:

Από Λ. Κηφισίας έως τη σήραγγα Βριλησσίων στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο. Μπορούν να βγουν στην Περιφερειακή Υμηττού και από εκεί στη Λ. Κατεχάκη προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
Στη διαδρομή από τη Λεωφόρο Κατεχάκη μέσω της Περιφερειακής Υμηττού στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο και στην κατεύθυνση προς Ραφήνα-Πικέρμι στην έξοδο Υ8.
Από τα διόδια Παλλήνης έως τη Λεωφόρο Κατεχάκη (και προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία).
Από τα διόδια Παιανίας έως την Κάντζα στο ρεύμα προς Ελευσίνα.
 
Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα


Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα δοθεί αποζημίωση 2.000 για κάθε εγκλωβισμένο όχημα, ενώ οι Χρήστος Στυλιανίδης, Κώστας Καραμανλής και Γιάννης Οικονόμου είχαν κάνει λόγο για απόδοση ευθυνών.

Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ενημερώνει ότι σε συνέχεια της πρωτόγνωρης και έντονης χιονοκαταιγίδας που σημειώθηκε χθες στην Αττική και με αίσθημα έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι στους οδηγούς και συνεπιβάτες τους που δοκιμάστηκαν στους οδικούς άξονες της Αττικής Οδού, πρόκειται να διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα.  Οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο, εφόσον ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των οχημάτων από τις αρμόδιες αρχές.


Μέχρι και αυτή την ώρα οι άνθρωποι της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ επιχειρούν, μαζί με την Αστυνομία, τον Στρατό και την Πυροσβεστική, στους οποίους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν και τα τελευταία οχήματα με τους επιβάτες τους, με ασφάλεια, υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Μετά και τον απεγκλωβισμό του τελευταίου οδηγού η εταιρεία θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα.

Ξεκίνησαν ήδη οι μηνύσεις
Μάλιστα, ενδεικτικό του εκνευρισμού των πολιτών που έμειναν για… ατελείωτες ώρες εγκλωβισμένοι είναι πως σύμφωνα με το dikastiko.gr, δικηγορικά γραφεία της Αθήνας δέχονται σωρηδόν προσφυγές πολιτών κατά της Αττικής Οδού.

Όπως καταγγέλλει η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη εγκλωβίστηκαν άνθρωποι με σοβαρά θέματα υγείας αλλά και έγκυες που δεν είχαν ούτε καν νερό να πιούν, γεγονός που φέρει την εταιρία αντιμέτωπη όχι μόνο με αστικές αλλά και με ποινικές ευθύνες.

Μάλιστα πολλοί πολίτες φαίνεται ότι δεν περιορίζονται στην παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών, ούτε αποδέχονται τις 2.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Τα ερωτήματα & οι παλινωδίες
Εύλογα ερωτήματα τίθενται για την εταιρεία του πανάκριβου κλειστού αυτοκινητοδρόμου που λίγα χρόνια πριν έφτασε στο σημείο να διεκδικήσει ακόμα και αύξηση στο αντίτιμο των διοδίων.

• Ποιος επέτρεψε σε βαρέα οχήματα να περάσουν στην Αττική Οδό;

• Γιατί δεν έκλεισε η Αττική Οδός όταν το ζήτησε η Π.Υ το μεσημέρι;

• Γιατί οι υπάλληλοι στα διόδια έλεγαν στους οδηγούς ότι ο δρόμος είναι ανοικτός;

Την πρώτη και κύρια ευθύνη την έχει η κυβέρνηση λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός κατώτερος των περιστάσεων. Δε μας αξίζει αυτή η συμπεριφορά. Δε μας αξίζει αυτή η γενικευμένη ανασφάλεια που γεννά η παραμονή τους στην εξουσία», λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπήρξε ούτε σχέδιο, ούτε συντονισμός. Αυτό δεν είναι επιτελικό κράτος που επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης αλλά επιτελικό χάος που ταλαιπωρεί διαρκώς τον ελληνικό λαό», λέει το ΚΙΝΑΛ.

«Η μόνη τελικά ‘προστασία»’ του κράτους περιορίζεται στο κυβερνητικό δόγμα της ‘ατομικής ευθύνης’, που τη μια λέει «φύγετε για να σωθείτε» και την άλλη «’μείνετε στα σπίτια για να σωθείτε’. Ντροπή!», αναφέρει το ΚΚΕ.

«Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί για το μαρτύριο χιλιάδων Ελλήνων οδηγών και την κατάρρευση των βασικών υποδομών, πρέπει να λογοδοτήσουν», σημειώνουν από την Ελληνική Λύση.

«Το πρώτο χιόνι όμως ξεσκεπάζει την ανικανότητά τους», λένε από το ΜέΡΑ25.

.in.gr

Βγαίνει ο στρατός στην Αττική Οδό για να απεγκλωβίσει οδηγούς - Απόγνωση και οργή

24/1/2022

Επιχείρηση του στρατού βρίσκεται το βράδυ της Δευτέρας σε εξέλιξη στην Αττική Οδό, προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί που βρίσκονται εγκλωβισμένοι για παραπάνω από πέντε ώρες στα οχήματά τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού από έξι σημεία. Έχουν τεθεί σε ετοιμότητα μονάδες επιφυλακής του στρατού σε όλο το Λεκανοπέδιο, προκειμένου να στείλουν εκχιονιστικά οχήματα και καμιόνια για τον απεγκλωβισμό πολτών στη Αττική Οδό και όχι μόνο.

Θα σπεύσουν κατόπιν οδηγιών της Πολιτική Προστασίας που θα συντονίσει την επιχείρηση.

«Το μέλημά μας είναι πως θα βγάλουμε τον κόσμο από την Αττική οδό» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Νωρίτερα, αγανακτισμένοι οδηγοί που βγήκαν έξω από τα αυτοκίνητά τους, τα παράτησαν, πήδηξαν στις γραμμές του Προαστιακού προκειμένου να φτάσουν στον σταθμό της Κάντζας και να φύγουν.

Οργή των οδηγών – Παραμένουν εγκλωβισμένοι και ακινητοποιημένοι στην Αττική Οδό για 7 ώρες

Εκατοντάδες οδηγοί βρίσκονται σε απόγνωση. Είναι οργισμένοι και δεν ξέρουν που θα βρουν το δίκιο τους. Έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα αυτοκίνητα τους στην Αττική Οδό, μέσα στο χιόνι και το κρύο από τη μία το μεσημέρι.
Επτά ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Σταματημένοι. Χωρίς νερό. Πολλοί βγαίνουν από το αυτοκίνητο, ισορροπούν στο χιόνι και πηγαίνουν στην άκρη για να κάνουν την ανάγκη τους.

Η διέλευση από την Αττική Οδό το μεσημέρι εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Οι οδηγοί είναι αβοήθητοι και περιμένουν πλέον τον στρατό να βοηθήσει την κατάσταση. Οι οδηγοί είναι εξοργισμένοι και η οργή τους ξεχειλίζει για την δίχως λόγο, απίστευτη ταλαιπωρία που περνούν ακόμη και τώρα.Αττική Οδός: Ζητάμε συγγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειές τους για την ταλαιπωρία

Με ανακοίνωσή της η Αττική Οδός ζητά συγγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειές τους για την ταλαιπωρία και υπογραμμίζει ότι αυτή τη στιγμή προέχει ο απεγκλωβισμός των οδηγών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει ότι πρωταρχικό  και αποκλειστικό μέλημά της την παρούσα στιγμή αποτελεί ο απεγκλωβισμός και η ασφάλεια όλων των οδηγών που έχουν ακινητοποιηθεί στα δύο ρεύματα της Αττικής Οδού. Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού η εταιρεία θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή αυτά γεγονότα, που η Αττική Οδός κλήθηκε να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας της.

Η Αττική Οδός εκφράζει τη λύπη της και ζητά συγγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειες τους για την ταλαιπωρία, με τη διαβεβαίωση ότι κάνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος με ασφάλεια”.

Εισαγγελική παρέμβαση για τον εγκλωβισμό οδηγών
Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε ο εγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος.

«Να αναζητηθούν ευθύνες»
Στο θέμα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αττική Οδό, από την εταιρεία διαχείρισης και πως αυτό θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό.

 «Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα εντοπίζεται στην Αττική Οδό. Δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό, παρά τις υποσχέσεις που μας έδωσαν στις συσκέψεις των προηγούμενων ημερών. Θα αναζητηθούν ευθύνες, αυτή θα είναι η εισήγησή μου προς τον Πρωθυπουργό. Όλες οι δυνάμεις είναι επί ποδός και επεμβαίνουν άμεσα όπου χρειάζεται. Η κατάσταση βελτιώνεται στην Αττική Οδό, μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουμε λιγοστά προβλήματα τα ηλεκτροδότησης».Ηλίας Μόσιαλος για μετάλλαξη Όμικρον: Έχουμε καλά νέα


3/1/2022

Έχουμε καλά νέα, καθώς με βάση νεότερα στοιχεία, φαίνεται πως ο κίνδυνος της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με την Δέλτα για τους εμβολιασμένους, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Lονδίνου (LSE).

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου αναφέρει:“Νεότερα για την όμικρον: προστασία μετά τους εμβολιασμούς, σοβαρότητα της νόσου και κυτταρική ανοσία


Δημοσιεύτηκαν νέα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο για την προστασία των εμβολίων έναντι της παραλλαγής όμικρον. Τα στοιχεία προκύπτουν μετά από ανάλυση των τεστ που έγιναν μεταξύ της 27ης Νοεμβρίου και της 24ης Δεκεμβρίου και συμπεριλήφθηκαν 169.888 πιστοποιημένες περιπτώσεις δέλτα και 204.036 περιπτώσεις όμικρον. (https://assets.publishing.service.gov.uk/…/Technical…).
Πιο αναλυτικά, και αναφορικά με την πιθανότητα κάποιος εμβολιασμένος να έχει συμπτώματα εάν κολλήσει την όμικρον:


  1. Μεταξύ εκείνων που είχαν κάνει δύο δόσεις AstraZeneca, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της συμπτωματικής νόσου είναι σχεδόν 40% 10 εβδομάδες μετά από την 3η ενισχυτική δόση με το εμβόλιο της Pfizer, και σχεδόν 60% 5-9 εβδομάδες μετά από την 3η ενισχυτική δόση με το εμβόλιο της Moderna.
  2. Μεταξύ εκείνων που έκανα δύο δόσεις Pfizer, η αποτελεσματικότητα κατά της συμπτωματικής νόσου μειώθηκε σχεδόν στο 50% 10 εβδομάδες μετά από την 3η ενισχυτική δόση με εμβόλιο Pfizer και σχεδόν στο 70%, 5-9 εβδομάδες μετά από μετά από την 3η ενισχυτική δόση με εμβόλιο Moderna.

Δεν υπάρχουν ακόμα αρκετά δεδομένα για να υπολογιστεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της νοσηλείας ανά τύπο εμβολίου, αλλά αναμένεται να γίνει και αυτό σύντομα. Αλλά, από τα δεδομένα επί του παρόντος:

  1. Ο κίνδυνος νοσηλείας μετά από λοίμωξη με όμικρον είναι 60-70% μικρότερος σε σχέση με την λοίμωξη με την δέλτα (με τα υπάρχοντα διαθέσιμα στοιχεία για την ανάλυση της σοβαρότητας της νόσου) .
  2. Ανεξάρτητα από το αν κάποιος μολυνθεί είτε με την παραλλαγή δέλτα είτε με την όμικρον μια 3η δόση μειώνει σημαντικά την πιθανότητα της νοσηλείας (κατά 85-90% σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους).

Απαιτούνται βέβαια περαιτέρω δεδομένα για τη διερεύνηση της διάρκειας της προστασίας έναντι της σοβαρής νόσου από την όμικρον που μας παρέχεται από τα εμβόλια. Ωστόσο, η μελέτες (κυτταρικής μνήμης) των προηγούμενων παραλλαγών, υποδηλώνουν ότι αυτή θα είναι μεγαλύτερη από την προστασία έναντι της συμπτωματικής νόσου.

Επίσης, μια νέα μελέτη από τη Αμερική που τα αποτελέσματά της βασίστηκαν στην ανάλυση 862 δειγμάτων όμικρον, 3159 δειγμάτων άλφα και 15639 δειγμάτων δέλτα (https://doi.org/10.1101/2021.12.30.21268560) που ελήφθησαν από συμπτωματικούς ασθενείς, που επιβεβαίωσε πόσο υπερτερεί σε μεταδοτικότητα η όμικρον έναντι οποιασδήποτε άλλης παραλλαγής, έδειξε επίσης πως

  1. Η όμικρον προκάλεσε σημαντικά περισσότερες περιπτώσεις λοίμωξης μετά από εμβολιασμό σε σχέση με την άλφα ή τη δέλτα.
  2. Σημαντικά λιγότεροι ασθενείς που νόσησαν με όμικρον χρειάστηκαν νοσηλεία σε σύγκριση ασθενείς που νόσησαν με άλφα ή δέλτα.
  3. Η διάμεση διάρκεια παραμονής για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με όμικρον ήταν σημαντικά μικρότερη από ότι για τους ασθενείς με άλφα ή δέλτα. Επίσης, επιπρόσθετα, η μέγιστη αναπνευστική υποστήριξη που απαιτείται για τους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με όμικρον ήταν σημαντικά μικρότερη από ότι για τους ασθενείς με άλφα ή δέλτα.

Να υπενθυμίσω πως όλα αυτά τα στοιχεία δεν σημαίνουν απαραίτητα πως η όμικρον δεν προκαλεί σοβαρή ασθένεια στους ανεμβολίαστους. Ο κίνδυνος όμως είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με την δέλτα για τους εμβολιασμένους.

Επομένως, έχουμε καλά νέα. Η προστασία των εμβολίων έναντι της νοσηλείας μετα από λοίμωξη με όμικρον είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή κατά της συμπτωματικής ασθένειας. Μετά από την τρίτη δόση η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της νοσηλείας είναι πολύ υψηλή. Πρέπει όμως πλέον να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι και οι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις να κάνουν την τρίτη δόση”.


Φωτιές: «Σχεδόν μη αναστρέψιμες» οι καταστροφές στο περιβάλλον, λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

11/8/2021

Μερικές εξαιρετικά δυσοίωνες παρατηρήσεις κάνει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Διαχείρισης Καταστροφών, μετά από ένα πρώτο οδοιπορικό στα καμένα.

Ο Ευθύμιος Λέκκας επισημάινει ότι από τις πρόσφατες πυρκαγιές, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι ίσως οι πιο σημαντικές, «σχεδόν μη αναστρέψιμες».

Προειδοποιεί μεταξύ άλλων για σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα σε Εύβοια και Πελοπόννησο, προβλήματα υγείας από τη ρύπανση του αέρα στην Αττική και κίνδυνο από την τοξικότητα των υπολειμμάτων της καύσης στο Λεκανοπέδιο.

Αναλυτικά, στις παρατηρήσεις του ο καθηγητής αναφέρει τα εξής:

Παρά το γεγονός ότι οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις από τις πρόσφατες πυρκαγιές στον Ελληνικό χώρο είναι τεράστιες και πολυεπίπεδες, οι περιβαλλοντικές είναι ίσως οι πιο σημαντικές, σχεδόν μη αναστρέψιμες και πολύ δύσκολα θα αντιμετωπισθούν.

Από το πρώτο οδοιπορικό στις πληγείσες περιοχές, που σκόπευε σε μία αρχική ταχεία αποτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, οδηγό για την μετέπειτα λεπτομερή έρευνα, προέκυψαν σημαντικές διαπιστώσεις, οι οποίες επιγραμματικά είναι οι ακόλουθες:

α. Το δυναμικό διάβρωσης στην Πελοπόννησο και στην Βόρεια Εύβοια, είναι τεράστιο και αναμένεται μετά την πυρκαγιά να τροφοδοτήσει με εκατομμύρια κυβικά μέτρα εδάφους το υδρογραφικό δίκτυο, δηλαδή τους ποταμούς, ενώ αντίθετα στην Αττική είναι περιορισμένο. Η μορφολογία των δύο πρώτων περιοχών θα αλλάξει ριζικά, ενώ στην Αττική θα παρατηρηθούν μόνο μικρές αλλοιώσεις.

β. Η ρύπανση του αέρα από την πυρκαγιά στην Αττική θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στον πληθυσμό, δεδομένου ότι η ευπάθεια είναι μεγάλη λόγω πυκνότητας του πληθυσμού και της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην Πρωτεύουσα.

γ. Η τοξικότητα των υπολειμμάτων της καύσης είναι τεράστια στην Αττική, ενδιάμεση στην Εύβοια και μικρή στην Πελοπόννησο όπου υπάρχουν μικρότερης έκτασης καύσεις βιομηχανικών εγκαταστάσεων, αυτοκινήτων και κατοικιών.δ. Ο κίνδυνος κατολισθήσεων στη Βόρεια Εύβοια αυξάνεται δραματικά και αναμένονται τεράστιες επιπτώσεις. Το ίδιο συμβαίνει και στην Πελοπόννησο, σε μικρότερο αλλά υπολογίσιμο βαθμό, ενώ στην Αττική ο κίνδυνος κατολισθητικών φαινομένων μπορεί να χαρακτηρισθεί μικρός.ε. Ο πλημμυρικός κίνδυνος στην Πελοπόννησο είναι υπολογίσιμος, δεδομένου του σημαντικού υδρογραφικού δικτύου που αναπτύσσεται στις πυρόπληκτες περιοχές και απομειώνεται μερικώς σε φυσικά φράγματα που λειτουργούν κατά μήκος του, καθώς και της απομακρυσμένης από τις κοίτες χωροθέτησης των οικισμών της περιοχής. Στην Αττική ο πλημμυρικός κίνδυνος είναι υψηλός δεδομένων των ανθρώπινων παρεμβάσεων στο υδρογραφικό δίκτυο. Ο μέγιστος όμως πλημμυρικός κίνδυνος απαντάται στην Εύβοια, όπου αναπτύσσονται λεκάνες που εκφορτίζουν σε περιοχές αναπτυγμένων οικισμών κατά μήκος της παράκτιας ζώνης.στ.

 Η επαναφορά των οικοσυστημάτων και κυρίως της χλωρίδας στην Πελοπόννησο θα είναι γρήγορη, σύμφωνα με τα δεδομένα από την πυρκαγιά του 2007, λόγω των υψηλών βροχοπτώσεων, των γόνιμων εδαφών, των γεωλογικών σχηματισμών και του αναγλύφου.Τεράστιο πρόβλημα όμως υφίσταται στην Εύβοια, όπου 400.000 στρέμματα εκτιμάται ότι ποτέ δεν θα επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση, καθώς παράγοντες όπως η σφοδρότητα της καύσης, το έντονο ανάγλυφο, οι γεωλογικοί σχηματισμοί και η ταχεία διάβρωση δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση την επάνοδο. 

Η συγκεκριμένη περιοχή οδεύει ταχύτατα προς ερημοποίηση. Αντίθετα η περιβάλλουσα ζώνη διήθησης της πυρκαγιάς, έκτασης περίπου 200.000 στρεμμάτων, μπορεί να ανακάμψει μετά από στοχευμένες παρεμβάσεις μικρής κλίμακας.Στην Αττική το οικοσύστημα δέχεται διαρκείς πιέσεις, οι οποίες αυξάνουν τη βαθμό δυσκολίας ανάκαμψής του.

Φονικό σε ταβέρνα στο Ρέθυμνο - Νεκρή 47χρονη γυναίκα, αυτοπυροβολήθηκε ο δράστης

8/8/2021


Μία ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε στο Ρέθυμνο το απόγευμα της Κυριακής.

Νεκρή είναι η 47χρονη γυναίκα που το απόγευμα της Κυριακής δέχθηκε δύο πυροβολισμούς από έναν άνδρα στο Πάνορμο Ρεθύμνου. Ο δράστης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένος.
Για άγνωστους μέχρι λόγους ένας Έλληνας εισέβαλε στην επιχείρηση που διατηρούσε μία Ρεθυμνιώτισσα στο Πάνορμο και την πυροβόλησε με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή και λίγη ώρα αργότερα επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο.Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε στάση στην Παλλήνη – Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες


Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από τις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου στη Λεωφόρο Μαραθώνος στην Παλλήνη στο ύψος του Προαστιακού στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με το irafina.gr Ι.Χ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα νεαρής ηλικίας, ξέφυγε τις πορείας του και έπεσε πάνω στη στάση που βρίσκεται στον προαστιακό. Αποτέλεσμα ήταν ένα άτομο να χάσει τη ζωή του ενώ ακόμα πέντε τραυματίστηκαν.

Οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για πτώση του οχήματος στον προαστιακό, κάτι που δεν ισχύει.

Φωτιά Ηλεία: Ανατράπηκε όχημα της πυροσβεστικής – Στο νοσοκομείο πολίτες και πυροσβέστες

Η φωτιά δεν λέει κοπάσει στην Ηλεία και μάλιστα δύο πυροσβέστες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο μετά από την ανατροπή του πυροσβεστικού οχήματος στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα των πυροσβεστών ανατράπηκε στην περιοχή Κολίρι του Πύργου, λόγω έλλειψης ορατότητας, εξαιτίας του καπνού της φωτιάς.

Οι δύο πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη φωτιά στην Ηλεία αμέσως διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν εσωτερικά τραύματα.Σπανιο φαινόμενο: Άνδρας πλήρως εμβολιασμένος στην εντατική με τη μετάλλαξη Δέλτα


Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξετάζει ενδελεχώς την, όπως λέει, σπάνια περίπτωση ενός 64χρονου άνδρα από το Τέξας, που νοσηλεύεται στην εντατική καθώς νοσεί με τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού.

 Όπως αναφέρει το Heatlhstories.gr, ο ασθενής είχε κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson τον Μάρτιο και άρχισε να αισθάνεται άρρωστος τρεις μήνες μετά, τον Ιούνιο και στην αρχή θεώρησε ότι πρόκειται για κάποιου είδους αλλεργία, όμως μετά από λίγες ημέρες αρρώστησε, μπήκε στο νοσοκομείο και πλέον υποστηρίζεται με αναπνευστήρα.

Ο Άιζακ Κάρι, όπως είναι το όνομα του ασθενούς, θεωρείται σπάνια περίπτωση, γι’ αυτό και οι γιατροί προσπαθούν να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Όπως αναφέρει το CDC, «είναι αναμενόμενο τα εμβόλια να έχουν σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες καθώς κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό». Έως τις 28 Ιουνίου περισσότερα από 154 εκατομμύρια άτομα στις ΗΠΑ είχαν εμβολιαστεί πλήρως κατά της νόσου. Εντοπίστηκαν 4.686 σπάνιες περιπτώσεις, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν ή πέθαναν, σύμφωνα με το CDC.

Η απάντηση της εταιρείας


«Το εμβόλιο της Johnson & Johnson έχει βρεθεί ότι είναι 85% αποτελεσματικό κατά της σοβαρής μορφής της ασθένειας», αναφέρει σε δελτίο τύπου η φαρμακευτική εταιρεία, προσθέτοντας ότι «το εμβόλιο έχει δείξει ισχυρή αντίσταση έναντι της μετάλλαξης Δέλτα». Γενικά οι επιστήμονες συμφωνούν ότι οι εμβολιασμένοι περνούν πιο ελαφρά τη λοίμωξη, ωστόσο αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση τη σοβαρότητα του εν λόγω περιστατικού, που χρήζει διερεύνησης σε κάθε περίπτωση.

 «Τα εμβόλια φαίνεται να λειτουργούν. Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση, αλλά πιστεύουμε ότι το εμβόλιο «φρέναρε» την επιδείνωση της κατάστασής του, θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα», καταλήγει με νόημα μια φίλη του 64χρονου.


Εμβόλια - Κορονοϊός: 40 περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στην Ελλάδα


Συνολικά 40 είναι τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα έπειτα από εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δέσποινας Βλεπάκη στο OPEN.

Αναλυτικότερα έξι από αυτά τα περιστατικά καταγράφηκαν έπειτα από εμβολιασμό με AstraZeneca, ένα έπειτα από εμβολιασμό με Johnson & Johnson ενώ όλα τα υπόλοιπα καταγράφηκαν μετά από εμβολιασμό με εμβόλια mRNA, (δηλαδή Pfizer ή Moderna).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλα αυτά τα περιστατικά «έχουν πάει πολύ καλά».

Παράλληλα βγήκε από την εντατική η 34χρονη από τον Πύργο, που εμφάνισε θρόμβωση και αιμορραγία λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της με Astrazeneca. Η περίπτωσή της διερευνάται από τον ΕΟΦ.
Το μεγάλο πρόβλημα, πάντως, για τη χώρα μας είναι η μετάλλαξη Δελτα. Τα κρούσματα της συγκεκριμένης παραλλαγής αυξάνονται συνεχώς και μάλιστα εντοπίζονται σε νέες περιοχές και όχι μόνο στην Αττική, στην Κρήτη και στην Κόρινθο.

Κατηγορείται και για το θάνατο ενός 24χρονου ο γιατρός που χειρούργησε τη 14χρονη


Μόλις διάβασα τη συνέντευξη του ιερέα που έχασε τη 14χρονη κόρη του μετά την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, συγκλονίστηκα. Γιατί και το δικό μου παιδί πέθανε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μετά την ίδια επέμβαση, από τον ίδιο γιατρό.

Σοκαρισμένος ο Δήμητρης Σινιώρης από την Κεραμωτή της Καβάλας δεν μπορεί να πιστέψει ότι 4 χρόνια μετά την απώλεια του 24χρονου γιου του από ιατρικό λάθος, ο ίδιος γιατρός θα κατηγορούνταν για το θάνατο ενός ακόμη κοριτσιού.

Άκουγε τη σπαρακτική φωνή του ιερέα που θρηνούσε για τη Γωγώ του και ένιωθε ότι ξαναζούσε τον χαμό του δικού του γιου, του Νίκου. «Είμαι ακόμη ταραγμένος. Πάει άδικα ένα ακόμη παιδί. Ξέρω τι σημαίνει να χάνεις το σπλάχνο σου» επισημαίνει στο ThessΤoday.gr ο κ. Σινιώρης.

«Προσπαθώ να έρθω σε επαφή με τον ιερέα για να γίνουμε «μία γροθιά» και να κάνουμε, από κοινού, ό,τι είναι δυνατόν ώστε να κυνηγήσουμε αυτόν τον άνθρωπο που μας στέρησε τα παιδιά μας
. Αν και ο πόνος δεν σταμάτησε ποτέ, με το που είδα όσα κατήγγειλε ο ιερέας ξύπνησε η οργή μέσα μου. Ήταν σαν να άκουγα την ιστορία του δικού μου παιδιού. Πώς είναι δυνατόν ο άνθρωπος αυτός να συνεχίζει να χειρουργεί κανονικά; Εμείς αποφασίσαμε να υποβληθεί το παιδί μου σε μία επέμβαση καλαισθησίας η οποία, όπως μας διαβεβαίωσε, ήταν χειρουργείο-ρουτίνας και μέσα σε 9 μέρες υπέστη σηπτικό σοκ και κατέληξε».
Ο κ. Σινιώρης έχασε τον γιο του τον Μάιο του 2017. Ο 24χρονος νεαρός, ο οποίος ήταν υπέρβαρος, είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου παρά τις δικές του ανησυχίες. «Επειδή είχε σκοτωθεί η σύζυγός μου σε τροχαίο και μεγάλωσα μόνος τα παιδιά μου ανησυχούσα πολύ γιατί ήξερα τι σημαίνει θάνατος. Έτσι ρωτούσα και ξαναρωτούσα τον γιατρό αν υπήρχε κίνδυνος από την επέμβαση» τονίζει στο ThessToday.gr ο κ. Σινιώρης.

«Εκείνος με διαβεβαίωσε ότι είχε κάνει χιλιάδες παρόμοιες εγχειρήσεις και δεν υπάρχει κανένα ρίσκο, όπως ακριβώς είχε πει και στον ιερέα». Έτσι πήραν την απόφαση να υποβληθεί ο 24χρονος Νίκος στην επέμβαση σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Μετά το τέλος του χειρουργείου, που έγινε την Παρασκευή 12 Μαίου του 2017, για την τοποθέτηση του γαστρικού δακτυλίου ο γιατρός τους διαβεβαίωσε ότι όλα πήγαν καλά και επέστρεψαν στο σπίτι τους στην Κεραμωτή.

Το απόγευμα της επόμενης ημέρας όμως ο νεαρός άρχισε να νιώθει δυσφορία ενώ την Κυριακή η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Οι άνθρωποι του υπέθεσαν ότι οφειλόταν στην επέμβαση και τηλεφώνησαν στον γιατρό ο οποίος τους καθησύχασε. Παρ’ όλα αυτά τη Δευτέρα ο Νίκος παρουσίασε ακόμη πιο σοβαρή δυσφορία και έτσι επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη για να τον εξετάσει ο γιατρός, όπου τους είπε, για μία ακόμη φορά, ότι δεν υπήρχε κάτι ανησυχητικό και γύρισαν και πάλι στην Κεραμωτή.

Όταν το ίδιο βράδυ η κατάσταση του 24χρονου επιβαρύνθηκε, επισκέφθηκαν μία πνευμονολόγο που τους παρέπεμψε στο ΚΥ Χρυσούπολης. Ωστόσο ο Νίκος συνεχώς χειροτέρευε και η πνευμονολόγος τους συνέστησε να μεταβούν στο νοσοκομείο Καβάλας. Εκεί τον επισκέφθηκε ο γιατρός ο οποίος του είχε τοποθετήσει τον γαστρικό δακτύλιο και κατέληξε ότι ο Νίκος υπέστη πνευμονική εμβολή.

Δύο ημέρες μετά και ύστερα από διαρκή επιδείνωση, τον μετέφεραν και πάλι στην ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης όπου πλέον η κατάστασή του χαρακτηρίσθηκε κρίσιμη. «Θυμάμαι ακόμη τα λόγια του γιατρού να μου λέει ότι φεύγει η ζωή μέσα από το παιδί μου λες και την τραβάει ένα χέρι» σημειώνει με «σβησμένη» φωνή ο κ. Σινιώρης. Μόλις 15 λεπτά αργότερα του ανακοίνωσαν ότι ο Νίκος του άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή ο θάνατος επήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας. Οι πραγματογνώμονες που όρισε η οικογένεια, ανέφεραν ότι ο νεαρός «μετά την επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου υπέστη ενδοπεριτοναϊκή μόλυνση από μικροβιακό παράγοντα» την οποία δεν διέγνωσαν έγκαιρα οι γιατροί με αποτέλεσμα να υπάρξει δραματική καθυστέρηση στην αντιμετώπισή της που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 24χρονου.

Μέσα στον πόνο του ο κ. Σινιώρης βρήκε τη δύναμη να προσφύγει νομικά κατά των υπευθύνων γιατρών. «Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι έχασα το παιδί μου τόσο άδικα. Ήθελα να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για το χαμό του. Παλέψαμε πολύ μαζί με τον δικηγόρο μου τον κ. Νίκο Διαλυνά και τελικά το δικαστήριο στο οποίο παραπέμπεται ο γιατρός καθώς και ένας νοσοκομειακός γιατρός έχει προσδιορισθεί για το φθινόπωρο».
Πότε και τι θα αλλάξει για γάμους, μουσική, ωράριο κυκλοφορίας - Το χρονοδιάγραμμα της χαλάρωσης των μέτρων

Για την επόμενη εβδομάδα μετατέθηκε από την  Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων οι αποφάσεις για το επόμενο βήμα χαλάρωσης

Όπως όλα δείχνουν για τις 15 Ιουνίου πηγαίνει να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση

Η κατάσταση είναι καλύτερη και αν συνεχίσει έτσι στις 15 Ιουνίου οι χώροι της εστίασης θα λειτουργήσουν ξανά με μουσική αρχικά στους εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο του ο τηλεοπτικός σταθμό του star.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο «πορτοκαλί» ωστόσο αυτό θα αλλάξει προς το καλύτερο όπως λένε οι ειδικοί.

Στα beach bar και τα εστιατόρια θα παίζει η μουσική πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Αυτό θα κάνει να χαμογελάσουν και οι ιδιοκτήτες κέντρων δεξιώσεων αφού από τις 15 του μήνα και μετά, θα αυξήσουν τον αριθμό των καλεσμένων και θα παίζουν μουσική σε γάμους και βαφτίσεις που ακυρώνονται ο ένας μετά τον άλλον.

Για τα κέντρα διασκέδασης και τους κλειστούς χώρους η άρση της απαγόρευσης αναμένεται τέλος Ιουνίου.

Νομίζω ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ενδεχομένως θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάποιες ανακοινώσεις και το λέω γιατί γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το νυχτερινό ωράριο κυκλοφορίας, δήλωσε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι έχουμε μια καλή, πτωτική πορεία του ιού, ωστόσο ο ιός είναι ακόμα εδώ και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Συμπλήρωσε πως ενδεχομένως να δοθεί την επόμενη εβδομάδα ορατότητα για το τι θα γίνει με τους γάμους, τις δεξιώσεις και τη μουσική, η Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM, ξεκαθάρισε πως στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό, καθώς θα αφορά τα πρωτόκολλα του τουρισμού.Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για μουσική στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας
Σύμφωνα με την ίδια, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες ανακοινώσεις Ειδικά για το θέμα της μουσικής στην εστίαση, εκτιμάται πως θα δοθεί το «πράσινο» φως στα μέσα Ιουνίου, πιθανόν μαζί με μία αλλαγή στην απαγόρευση του ωραρίου κυκλοφορίας (να πάει από τις 00.30 στη 01.30 ή ενδεχομένως και να καταργηθεί εντελώς)Για γάμους

Σχετικά με τις δεξιώσεις, ο περιορισμός για ανώτατο όριο στους καλεσμένους δε θα φύγει εντελώς, αλλά ενδέχεται να διπλασιαστεί. Δηλαδή, από τα 100 άτομα θα πάμε στα 200. Ωστόσο, αυτό θα ισχύσει σε μεταγενέστερο χρόνο από αρχές Ιουλίου. Θα έχουμε τεστ αναπνοής για όσους μπαίνουν στη χώρα;
Η κυρία Πελώνη ρωτήθηκε και για το εάν τελικά θα εφαρμοστούν στις εισόδους της χώρας τα πρόσθετα μέτρα ελέγχου, όπως τα τεστ αναπνοής, ώστε να εντοπίζονται όσοι ενδεχομένως προσκομίζουν πλαστά τεστ και πιστοποιητικά εμβολιασμού.


Φωτιά στο Σχίνο: Video που κόβει την ανάσα μέσα από πυροσβεστικό όχημα

Ενώ η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στο Σχίνο, το Αλεποχώρι και την ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, ένα βίντεο τραβηγμένο μέσα από όχημα της πυροσβεστικής κόβει την ανάσα.
Πρόκειται για πυροσβέστες που έχουν σπεύσει προς βοήθεια από το Γύθειο.
Όπως διακρίνεται κυριαρχεί παντού πυκνός καπνός ενώ στο βάθος τεράστιες φλόγες κατακαίνε τα δέντρα. Ο ήχος που ακούγεται είναι από τους πυροσβέστες που μιλάνε στον ασύρματο.
Το βίντεο έχει ανεβάσει το flynews και αποτυπώνει τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλουν οι άνδρες της πυροσβεστικής
Γλυκά Νερά: Ο 32χρονος είδε το πρόσωπο του δολοφόνου – «Μπορώ να τον αναγνωρίσω»


Κοντά στην ταυτοποίηση του δολοφόνου της 20χρονης Καρολάιν φαίνεται πως βρίσκονται οι αρχές. Πρόκειται για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που σόκαρε το πανελλήνιο, με τους αστυνομικούς να πλησιάζουν μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο στους δράστες που τόσο βίαια αφαίρεσαν τη ζωή της άτυχης κοπέλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ τόσο η άτυχη γυναίκα, όσο και ο 32χρονος σύζυγός της είδαν το πρόσωπο του δολοφόνου, αφού του έπεσε στο λαιμό το κάλυμμα που χρησιμοποιούσε για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Όπως κατέθεσε ο 32χρονος πιλότος, αυτό συνέβη όταν ανέβηκε πάνω στο κρεβάτι για να ακινητοποιήσει την 20χρονη σύζυγό του.

Το περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια

Όπως είπε, ο 32χρονος ήταν έως 30 ετών, μελαμψός, ύψους περίπου 1,72 με περιττά κιλά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 32χροος, που είδε όλη του τη ζωή να καταστρέφεται μέσα σε λίγα λεπτά, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στους αστυνομικούς τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, το χρώμα των ματιών του, αλλά και των μαλλιών του.

Ακόμα, ανέφερε πως δεν μιλούσε καθόλου στους συνεργούς του, παρά μόνο όταν ήταν η ώρα να φύγουν κάτι τους είπε σε μια γλώσσα άγνωστη για εκείνον.

Είναι σίγουρος ότι θα τον αναγνωρίσει

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί έδειξαν φωτογραφίες υπόπτων και σεσημασμένων κακοποιών και θα δείξουν και τις επόμενες ημέρες, μήπως αναγνωρίσει τον δολοφόνο.

Πάντως εκείνος δηλώνει σίγουρος πως όταν ηρεμίσει και δει και άλλες φωτογραφίες θα αναγνωρίσει τον δολοφόνο της γυναίκας του, εφόσον πάντα είναι σεσημασμένος.

Από την άλλη και οι αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, αφού οι αστυνομικοί θεωρούν σίγουρο ότι θα βρουν DNA του δολοφόνου τόσο πάνω στο σώμα της άτυχης κοπέλας, όσο και στα ρούχα με τα οποία ο δολοφόνος την έπνιξε και την έδεσε πάνω στο κρεβάτι.