Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ - Δεν θα γίνει δυναμίτιδα

28/11/2022

Θα σεβαστούμε και θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ, αλλά δε θα επιτρέψουμε να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια υγεία, τόνισε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στην απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου που ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα υπομνήματα που έστειλε το υπουργείο στο ΣτΕ  σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε κάτι διαφορετικό από αυτά που είχε στείλει όταν η Ολομέλεια του Δικαστηρίου έκρινε το μέτρο συνταγματικό.

Εξήγησε ότι αυτή τη φορά το δικαστήριο ζήτησε αξιολόγηση επιστημονικού οργάνου, σημειώνοντας όμως ότι τις προηγούμενες φορές που είχε κρίνει το ΣΤΕ το μέτρο συνταγματικό, το υπουργείο δεν είχε στείλει γνωμάτευση επιστημονικού οργάνου, αλλά την απόφαση της Ολομέλειας.


Επανέλαβε πάντως ότι εφόσον το δικαστήριο αποφάσισε ότι πρέπει να υπάρχουν στο σύστημα υγείας γιατροί που δεν πιστεύουν στην επιστήμη τους, θα εφαρμοστεί η απόφαση αλλά με όρους που η επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία είναι η μικρότερη δυνατή.

Ο υπουργός εξήγησε ότι αναμένουν πρώτα τη δημοσίευση της απόφασης του δικαστηρίου ώστε να δουν ακριβώς τι υποχρεώσεις έχουν και εξέφρασε την ελπίδα η απόφαση να αφήνει δυνατότητα στο υπουργείο να επανέλθει.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις που παρατηρούνται σε ορισμένα φάρμακα, ο κ Πλεύρης τόνισε ότι την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο υγείας προχώρησε σε ευρεία απαγόρευση εξαγωγής φαρμάκων στα οποία παρουσιάζονται ελλείψεις.

Παράλληλα ανέφερε ότι έχει ζητηθεί να γίνει έλεγχος στις πολυεθνικές καθώς έγιναν καταγγελίες για 5 πολυεθνικές εταιρίες ότι δεν έκαναν τις εισαγωγές που απαιτεί ο νόμος.

Ο κ. Πλεύρης εκτίμησε ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί στο μέτρο του εφικτού, τονίζοντας ότι υπάρχει παγκόσμια έλλειψη φαρμάκων λόγω της μειωμένης παραγωγής εξ αιτίας του ενεργειακού κόστους

 skai.gr

Γιαννόπουλος: Απέλυσα τρία άτομα για κακοποίηση και προσλήφθηκαν αλλού


22/11/2022


Για τα όσα βγαίνουν κάθε μέρα στο φως για την «Κιβωτό του Κόσμου» μίλησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού», Παναγιώτης Γιαννόπουλος και αναφέρθηκε στις ενέργειες που πρέπει να προχωρήσουν οι δομές προστασίας ανηλίκων για την αποφυγή περιστατικών σαν αυτά που καταγγέλλονται για την Κιβωτό.

«Φορείς σαν κι εμάς πρέπει να έχουν και εσωτερικούς κανόνες για να προλαβαίνουν καταστάσεις. Πρέπει όχι μόνο να ελεγχόμαστε, αλλά και να αυτοελεγχόμαστε», τόνισε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «μύθους και πραγματικότητες», ενώ σημείωσε: «Έχουμε “κηδεία” με αυτό που έχει γίνει (είτε όχι), και την πληρώνουν τα παιδιά».

Ο κ.Γιαννόπουλος συνέχισε λέγοντας: «Βρισκόμαστε σε μια περίεργη κατάσταση. Εμείς υπηρετούμε τους θεσμούς. Ό,τι γίνεται, γίνεται σε συνεργασία με τους αρμόδιους, πιστοποιημένους φορείς (…) Πρόσφατα μας έλεγξαν. Έψαξαν και είδαν όλες τις διαδικασίες του φορέα. Φορείς σαν κι εμάς πρέπει να έχουν και εσωτερικούς κανόνες για να προλαβαίνουν καταστάσεις. Πρέπει όχι μόνο να ελεγχόμαστε, αλλά και να αυτοελεγχόμαστε».
Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι η Περιφέρεια ελέγχει ό,τι έχει να κάνει με τα σπίτια του οργανισμού, σημειώνοντας: «Γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι. Πρέπει να υπάρχει μια διεπιστημονική ομάδα που να παρακολουθεί τα πάντα. Αν μέσα υπάρχει κάποιο θέμα θα το ανακαλύψεις έχοντας την εμπιστοσύνη των παιδιών».

Αναφέρθηκε δε σε συμβάν του Οργανισμού, για να υπογραμμίσει το πρόβλημα:

«Η μαγείρισσα έβαλε πιπέρι στο στόμα του παιδιού. Αυτό είναι κακοποίηση, όταν έχεις να κάνεις με παιδιά τέτοιας δομής. Αμέσως έστειλα τη γυναίκα αυτή στην εισαγγελέα. Απέλυσα την υπεύθυνη βάρδιας, την υπεύθυνη του σπιτιού και τη μαγείρισσα και κατόπιν τις προσέλαβαν από άλλο φορέα, ακριβώς επειδή εργάζονταν στο “Χαμόγελο του Παιδιού”».

Αναφερόμενος στις αναδοχές, είπε: «Δεν υπάρχουν έλεγχοι στις αναδοχές. Υπάρχει ανεπάρκεια και υποστελέχωση. Δεν ελέγχονται οι κρατικοί φορείς, ούτε οι ιδιωτικοί, ούτε οι εκκλησιαστικοί. Πρέπει να αυτοελεγχόμαστε με διεπιστημονικούς ελέγχους. Πώς έρχονται οι υπεύθυνοι και λένε τώρα: “Εμείς δεν ξέραμε τίποτα”;».


Τα 81 ξεχασμένα παιδιά στα Νοσοκομεία Παίδων, οι καταγγελίες για κακοποίηση και η σιωπή του υπουργείου


17/11/2022

Τα εγκαταλελειμμένα σε νοσοκομεία παιδιά  και μάλιστα με εισαγγελική εντολή, «για το … καλό τους»,  είναι ένα από τα αποστήματα της ελληνικής κοινωνίας, που σήμερα έσπασε, όταν μία μητέρα κατήγγειλε το βιασμό του ανήλικου παιδιού της από άλλο, επίσης ανήλικο, αλλά μεγαλύτερο παιδί, στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Και δεν πέρασε πολύ μετά την καταγγελία, όταν εμφανίστηκε ένα επίσης ανήλικο κοριτσάκι (που και αυτό, όπως και τα άλλα δύο «φιλοξενείται προσωρινά», με εισαγγελική παραγγελία στο ίδιο νοσοκομείο) για να καταγγείλει πως έχει επίσης πέσει θύμα του μεγαλύτερου παιδιού. Η υπόθεση πήρε γρήγορα διαστάσεις με αποτέλεσμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης να διατάξει την διενέργεια ΕΔΕ στο Αγλαΐα Κυριακού,  για να διαπιστωθεί κατά πόσον η καταγγελία της μητέρας, αλλά και του ηλικίας επτά ετών κοριτσιού, είναι αληθινές και αν είναι, να διαπιστωθεί υπό ποίες συνθήκες συνέβησαν τα περιστατικά.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, για τα παιδιά αυτά το νοσοκομείο είναι στην ουσία ένα ίδρυμα εγκλεισμού. Ο 13χρονος που καταγγέλλεται για τον βιασμό των δύο παιδιών είναι στο νοσοκομείο από τον Ιούλιο. Το άλλο αγόρι, ηλικίας επτά ετών, μπήκε στο νοσοκομείο από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο «παλιός» πλησίασε τον «νέο», αν αληθεύει η καταγγελία της μητέρας. Ένα παιδί που μπαίνει στην προεφηβική ηλικία,  και είναι υγειές στο σώμα, ξυπνάει το πρωί και δεν έχει τι να κάνει. Ένα παιδί που έφτασε εκεί με εντολή εισαγγελέα, για να γλιτώσει από κάτι χειρότερο. Αλλά το σύστημα το ξέχασε. Και αφού δεν είχε άλλο ενδιαφέρον ο 13χρονος στράφηκε στον νεότερο έγκλειστο. Το περιστατικό καταγγέλλεται ότι έγινε στο προαύλιο του νοσοκομείου. Ο 13χρονος αρνείται τα πάντα. Ο 7χρονος επιμένει. Τα δύο παιδιά, το αγόρι και το κορίτσι, που έκαναν την καταγγελία, θα καταθέσουν στο τμήμα ανηλίκων, με την παρουσία παιδοψυχολόγου και προφανώς θα εξεταστούν από ιατροδικαστή. Και όλα αυτά ξεκίνησαν με μία καλών προθέσεων  εισαγγελική παραγγελία.

Ο τοίχος


Στο σημείο αυτό όμως τα νοσοκομεία βρίσκουν… τοίχο. Οι προνοιακές δομές είναι είτε γεμάτες είτε κλειστές. Και είναι κλειστές, λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Έτσι τα παιδιά μένουν στο νοσοκομείο, ενώ είναι υγιή. Κανείς δεν ασχολείται μαζί τους και αυτά δεν έχουν τι να κάνουν. Κατεβαίνουν στο προαύλιο των νοσοκομείων και προσπαθούν να μεγαλώσουν μόνα τους.  Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα, που έκανε τις δηλώσεις  ο κ. Γιαννάκος, (14/11) ο Real FM επικοινώνησε με το γραφείο της  υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Δόμνας Μιχαηλίδου για το θέμα. H απάντηση των συνεργατών της  ήταν ότι θα εξετάσουν την υπόθεση και θα επιστρέψουν για ενημέρωση. Περιορίστηκαν μόνο να  δηλώσουν ότι πρόκειται για θέμα ευθύνης του υπουργείου Υγείας. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι οι προνοιακές δομές και η μεταφορά των παιδιών σε αυτές είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας.  Μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, είπε ότι ακριβώς επειδή πρόκειται για δομές δύο διαφορετικών υπουργείων, υπάρχει και μία δυσκολία στην επικοινωνία.

Τα παιδιά


Το θέμα δεν είναι καινούργιο. Υπήρξαν περιπτώσεις παιδιών που έμειναν και χρόνια στα νοσοκομεία. Πρόκειται για παιδιά παραμελημένα, που εγκαταλείπονται, ή κακοποιούνται σωματικά, ψυχικά ή και σεξουαλικά. Που ζουν καταστάσεις βίας  από γονείς πολλές φορές τοξικομανείς. Ο Εισαγγελέας Ανηλίκων, μετά από έκθεση που παίρνει από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, αν κρίνει ότι πρέπει να απομακρυνθούν τα παιδιά από το οικογενειακό τους περιβάλλον,  δίνει εντολή να πάνε τα παιδιά στα νοσοκομεία για ψυχοσωματική εκτίμηση. Παλιά τα παιδιά ήταν λιγότερα. Η οικονομική κρίση και το μεταναστευτικό ήταν από τις αιτίες που συνέτειναν στο να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενούνται στα νοσοκομεία. Ο κ. Γιαννάκος δήλωσε ότι την Παρασκευή στο Αγλαΐα Κυριακού φιλοξενούνταν 33 παιδιά, στο Αγία Σοφία 28 και στο Παίδων Πεντέλης 20. Και εξήγησε ότι  οι αριθμοί αυτοί είναι μεταβαλλόμενοι γιατί σε μια εφημερία, μπορεί να έρθουν με εισαγγελική παραγγελία αρκετά παιδιά, αλλά στη συνέχεια μπορεί  κάποια να φύγουν. Είναι όμως πολλά και τα νοσοκομεία δεν έχουν κλίνες. Στις εφημερίες συχνά αναγκάζονται να βάλουν ράντζα για τα παιδιά που χρειάζονται περίθαλψη.Αύξηση των περιστατικών μετά τον Κολωνό


Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννάκος ο αριθμός αυτός έχει μεγαλώσει αρκετά το τελευταίο διάστημα «και εμείς εκτιμούμε ότι σε αυτό έχει παίξει ρόλο η αυξημένη κοινωνική ευαισθησία που υπάρχει πλέον μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με τους βιασμούς της 12χρονης στον Κολωνό, αλλά και επειδή οι κοινωνικοί μηχανισμοί κινούνται πιο γρήγορα.  Έτσι τα παιδιά μετά από κάθε κακοποίηση βρίσκονται με μία εισαγγελική παραγγελία στο χέρι, κι επειδή δεν υπάρχουν προνοιακές μονάδες, πηγαίνουν για εξέταση, για λίγες μέρες, στα νοσοκομεία Παίδων κι εκεί παραμένουν επί πολλούς μήνες. Τις περισσότερες φορές είναι υγιή τα παιδιά αυτά και το ξέρουμε. Κανονικά θα έπρεπε η εισαγγελική παραγγελία να είναι για μια προνοιακή μονάδα δημόσια, και μετά η προνοιακή μονάδα να φροντίσει να γίνουν οι εξετάσεις.» Ο μεγάλος χρόνος παραμονής των παιδιών αυτών στο ακατάλληλο περιβάλλον ενός νοσοκομείου, είναι και ο μεγάλος τους εχθρός.

Παραβατική συμπεριφορά


Όπως προκύπτει  από το ρεπορτάζ, τα παιδιά με εισαγγελική παραγγελία, μένουν μήνες στα  νοσοκομεία και εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά. «Γίνονται ομάδες εκεί τα παιδιά, κλέβουν, μεταφέρουν λοιμώξεις, ειδικά τώρα με την γρίπη. Πολλές φορές φεύγουν από το νοσοκομείο, κάνουν έκνομες πράξεις, η αστυνομία τα πιάνει και τα φέρνει πίσω. Μιλάμε για παιδιά 15 με 16 χρονών και οι πράξεις τους έχουν καμιά φορά σχέση και με τη γεννετήσια ελευθερία», δήλωσε στον Real FM, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Το πρόβλημα είναι ότι τα νοσοκομεία δεν είναι κατάλληλος χώρος για να έχουν κοινωνική φροντίδα τα παιδιά, τα οποία χρειάζονται κατάλληλο προσωπικό, όπως κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους. Πρέπει να απασχολούνται δημιουργικά.  Μένοντας όμως  κλεισμένα στα νοσοκομεία για μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργούν προβλήματα, παρενοχλούν άλλα παιδάκια, και συνοδούς. «Έτσι εμείς τα παίρνουμε από ένα νοσηρό οικογενειακό περιβάλλον και αντί να τα φτιάξουμε, θα τα παραδώσουμε στην κοινωνία χειρότερα», είπε ο κ. Γιαννάκος. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ το νοσηλευτικό προσωπικό δεν είναι παιδαγωγοί, δεν είναι ψυχολόγοι, δεν είναι κοινωνικοί λειτουργοί, για να προσφέρουν στα παιδιά εκπαίδευση, μάθηση, ψυχαγωγία, κατεύθυνση για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία κλπ. Κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά η αρμοδιότητα τους είναι περιορισμένη και συγκεκριμένη.  Αποτέλεσμα είναι αυτά τα παιδιά να αποκτούν βίαιη συμπεριφορά κάνοντας την κατάσταση δύσκολη.

Τo αδιέξοδο


«Έχουμε λοιπόν σηκώσει ψηλά τον πήχη και καλά κάναμε σαν κοινωνία, γιατί όλα αυτά τα παιδιά πρέπει να τύχουν της προστασίας του κράτους και της μέριμνας, αλλά πρέπει και κάπου να τα πάμε. Τα παιδιά μένουν στα νοσοκομεία, ουσιαστικά παραμελημένα εκεί, χωρίς την κατάλληλη  φροντίδα», είπε ο κ. Γιαννάκος.  Στα νοσοκομεία τα παιδιά αυτά μπορούν να κάνουν οτιδήποτε και μπορεί να πάθουν και οτιδήποτε. «Δυστυχώς τα παιδιά αυτά δεν φροντίζει η πολιτεία να έχουν ομαλή, κοινωνική επανένταξη. Επαναλαμβάνω τα παίρνουμε από ένα νοσηρό οικογενειακό περιβάλλον, επειδή έχουν πάθει κάθε είδους κακοποίηση και δεν τους δίνουμε την φροντίδα που απαιτείται σε αυτή την περίπτωση. Και το πρόβλημα αυτό είναι διαχρονικό», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.


enikos.

Κοζάνη: Εργαζόμενη έσωσε αστυνομικό που πνίγηκε με το φαγητό

16/11/2022

Αναστάτωση επικράτησε τη Δευτέρα στην Κοζάνη και συγκεκριμένα σε κατάστημα εστίασης, όταν αστυνομικός κατά τη διάρκεια του φαγητού του πνίγηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, kozanilife.gr,  ο αστυνομικός πήγε στο κατάστημα εστίασης προκειμένου να πάρει σάντουιτς και στα πρώτα δευτερόλεπτα που άρχισε να τρώει, φαίνεται να έφραξε η αναπνευστική του οδός.

Οι παρευρισκόμενοι πελάτες καθώς και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος σάστισαν, αφού δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν, ενώ ούτε ο ίδιος ήταν σε θέση να ζητήσει βοήθεια.

 Ο αστυνομικός βρισκόταν στο έδαφος προσπαθώντας να αναπνεύσει και χωρίς να μπορεί να δώσει να καταλάβουν οι παρευρισκόμενοι, το τι μπορεί να του συμβαίνει.
Γυναίκα υπάλληλος του καταστήματος εστίασης που δούλευε εκείνη την ώρα, αντέδρασε ψύχραιμα, πλησίασε τον αστυνομικό και πιέζοντάς τον στο διάφραγμα, κατάφερε να αποφράξει την αναπνευστική του οδό.

Ο αστυνομικός επανήλθε χάρη στις πρώτες βοήθειες της υπαλλήλου.


Ανήλικος ποζάρει με όπλο πάνω του σε club της Αθήνας

14/11/2022

Με όπλο στη μέση του εμφανίστηκε νεαρός σε club στο κέντρο της Αθήνας - Το βίντεο που κάνει το γύρο του ίντερνετ.Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο ενός ανήλικου που ποζάρει σε κεντρικό club της Αθήνας με όπλο στη μέση του.


Το βίντεο ανέβηκε το βράδυ της Παρασκευής και έχει γυριστεί μέσα σε δημοφιλές club στην περιοχή του Μετς.

Στα πλάνα φαίνεται μία παρέα των νεαρών, ηλικίας 15-17 ετών, να διασκεδάζει στο νυχτερινό μαγαζί. Στο βάθος σε ανύποπτη στιγμή, διακρίνεται ένας ανήλικος να σηκώνει τη μπλούζα του και από κάτω να φαίνεται ένα όπλο τύπου Glock περασμένο στο παντελόνι του.

Για τη δράση του νεαρού έχουν ενημερωθεί οι αρχές που αναζητούν τον δράστη μέσα από το επίμαχο βίντεο.


Έπιασαν τον «παιδεραστή με το λευκό βαν» που κυκλοφορούσε στη Λαυρεωτική

10/11/2022

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο επονομαζόμενος «βιαστής με το λευκό βαν», ο άνδρας που τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούσε στην περιοχή της Λαυρεωτικής και τρομοκρατούσε γονείς παιδιών.

Ο «βιαστής με το λευκό βαν» είχε καταδικαστεί το 2015 σε 26 χρόνια κάθειρξης γιατί είχε παρασύρει παιδιά στο αυτοκινήτο του αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους το 2021, ύστερα από έξι χρόνια στη φυλακή.


Από σήμερα οι αιτήσεις για τις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές φοιτητών8/11/2022

Ξεκινούν σήμερα 8 Νοεμβρίου οι αιτήσεις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών/μετακινήσεων φοιτητών, με την προθεσμία να λήγει στις 15 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:
 
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι οι αιτήσεις για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής/μετακίνησης, για ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 79 του ν. 4692/2020 (ΦΕΚ 111 Α΄) και της με αριθμό 148236/Ζ1/30-10-2020 (Β΄ 4806) υπουργικής απόφασης, υποβάλλονται από την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 έως και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022.

Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τους επικαλούμενους λόγους για χορήγηση κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφής/μετακίνησης, υποβάλλονται από τους φοιτητές αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ειδική εφαρμογή transfer.it.minedu.gov.gr (κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφές) ή μέσω του αντίστοιχου υπερσυνδέσμου στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια (username και password) που τους έχουν αποδοθεί για σύνδεση σε Ακαδημαϊκές Υπηρεσίες, οι οποίες χρησιμοποιούν την Υποδομή Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης του ΕΔΥΤΕ (πχ Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, Εύδοξος κτλ).

Στην ειδική εφαρμογή των κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών είναι διαθέσιμες οι οδηγίες χρήσης σχετικά με τη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών που τεκμηριώνουν τις ιδιαίτερα σοβαρές και εξαιρετικές περιπτώσεις.


Άρτα: Άνδρας έφαγε σε ταβέρνα και επέστρεψε για να ληστέψει το ποσό που πλήρωσε7/11/2022

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Άρτα, όταν ένας άνδρας λήστεψε ταβέρνα στην οποία είχε φάει λίγο νωρίτερα με παρέα.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας με την παρέα του έφαγε στην ταβέρνα κάνοντας λογαριασμό 75 ευρώ. Στη συνέχεια επέστρεψε και υπό την απειλή αιχμηρού αντικειμένου ανάγκασε τον ιδιοκτήτη να του γυρίσει πίσω το ποσό που είχε πληρώσει.

Τον άνδρα εντόπισαν λίγο αργότερα οι αστυνομικοί και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Πτώση βράχου σε ξενοδοχείο στην Ιεράπετρα: Η συγκλονιστική στιγμή που ανασύρουν νεκρή την 47χρονη
1/11/2022

Βίντεο δείχνει τις δραματικές στιγμές που οι διασώστες μεταφέρουν το άψυχο σώμα της 47χρονης στο ασθενοφόρο, μετά την πτώση βράχου στο κατάλυμα που έμενε με την οικογένειά της στην Ιεράπετρα.

Η γυναίκα βρέθηκε στο κρεβάτι της, σκεπασμένη με ένα σεντόνι, σε εμβρυική στάση.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 30/11 όταν τμήμα βράχου αποκολλήθηκε, κατρακύλησε στην πλαγιά, με αποτέλεσμα να πέσει στην ταράτσα του μοιραίου ξενοδοχείου και να καταπλακώσει την 47χρονη.

Στο μεταξύ, το ελαφριά τραυματισμένο στο αριστερό του πόδι 9χρονο αγοράκι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο χθες Δευτέρα, μετά την τοποθέτηση νάρθηκα στο μικρό κάταγμα που είχε υποστεί στον αστράγαλο από την πτώση του τοίχου του δωματίου.

Συντετριμμένος ο Σλοβένος πατέρας, που διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας μαζί με τον τραυματία 9χρονο γιο του, μίλησε στους διασώστες με θαυμασμό για τον άμεσο χρόνο επέμβασης και τον άριστο επαγγελματισμό όλων των υπηρεσιών.

Η σλοβενική Πρεσβεία σε ελάχιστο χρόνο κατάφερε να του εξασφαλίσει νέα ταξιδιωτικά έγγραφα, αφού τα πρωτότυπα έμειναν θαμμένα κάτω από τα μπάζα, ώστε να μπορέσει, αφού γίνει η νεκροψία-νεκροτομή, να συνοδέψει τη σύζυγό του στην πατρίδα τους για να την κηδέψει στη γενέτειρά της αναφέρει το

neakriti.gr.Σε 8 μήνες 300 παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στην Ελλάδα

18/10/2022

Η αποκάλυψη της υπόθεσης με τη 12χρονη από τον Κολωνό, της οποίας η μητέρα και ο 53χρονος Ηλίας Μίχος όχι μόνο τη βίαζαν, αλλά και την έριχναν στα κυκλώματα των παιδόφιλων, έφερε πάλι στην επιφάνεια όσα συμβαίνουν πίσω από τα κλειστά παντζούρια πολλών σπιτιών της χώρας με θύματα μικρά παιδιά. Μοιάζει αδιανόητο, αλλά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους 294 παιδιά έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από ανθρωπόμορφα τέρατα, και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι παιδόφιλοι βιαστές ήταν άτομα του στενού τους περιβάλλοντος.

Ο αριθμός σοκάρει, καθώς αντιστοιχεί σε περισσότερες από μία κακοποιήσεις παιδιών καθημερινά, με τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. να τονίζουν και μια σημαντική λεπτομέρεια: πρόκειται για περιπτώσεις που καταγγέλλονται, διότι υπάρχουν πολλές άλλες που είτε ο φόβος του διασυρμού κρατάει τα στόματα κλειστά, είτε ακόμη δεν γνωρίζουν οι γονείς ή οι συγγενείς των παιδιών για να ακολουθήσουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Εκείνο όμως που πραγματικά σοκάρει είναι το γεγονός ότι μόνο ένα από τα πέντε παιδιά που κακοποιούνται θα μιλήσει στην οικογένεια ή στις Αρχές για τη φρίκη που έζησε. Η ντροπή και οι ενοχές κρατούν τα στόματα ερμητικά κλειστά, πνίγουν τον πόνο και παραμένουν στο σκοτάδι οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις. Κάτι που σημαίνει πως ακόμη και τα νούμερα που παρουσιάζονται όχι μόνο είναι πλασματικά, αλλά και θα πολλαπλασιάζονταν αν μπορούσαν όλοι οι βιασμοί και οι κακοποιήσεις να βγουν στην επιφάνεια.

Οι βιασμοί και γενικότερα οι σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια απίστευτες διαστάσεις, σε σημείο που να συνιστούν κοινωνικό φαινόμενο και να προκύπτουν τεράστια ερωτήματα για τον ρόλο της Πολιτείας. Ανάμεσά τους καταγράφονται και εκατοντάδες περιπτώσεις παιδιών που όχι μόνο παγιδεύτηκαν στα δίχτυα ηλεκτρονικών «αρπακτικών» και κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, αλλά και διασύρθηκαν στο Διαδίκτυο και έγιναν αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης. Φυσικά, τα τραύματα που προκαλούνται στην ψυχή των παιδιών τούς ακολουθούν για μια ολόκληρη ζωή και χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια και υπομονή από την οικογένεια και τους αρμόδιους φορείς
για να σταθούν στα πόδια τους και να ζήσουν φυσιολογική ζωή.

Οι αριθμοί σοκάρουν

Στην ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία χρόνια στα επίσημα στατιστικά στοιχεία υπάρχει ένα κεφάλαιο για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ανηλίκων. Εκεί καταγράφονται όλα τα συμβάντα που αφορούν από βιασμούς και απόπειρες μέχρι πορνογραφία ανηλίκων, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κ.λπ.

Από το 2018, το 2019 και το 2020 υπάρχει μια σταθερότητα στις καταγγελίες και τους αριθμούς, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σημαντική αύξηση σε τέτοιου είδους κακουργηματικές πράξεις, πάντα με θύματα μικρά παιδιά. Από βρέφη λίγων ημερών και παιδιά του Δημοτικού μέχρι ανήλικους λίγο πριν την ενηλικίωσή τους. Συγκεκριμένα, το 2018 καταγράφονται 247 υποθέσεις με 278 ανήλικα θύματα, το 2019 252 υποθέσεις με 294 θύματα και το 2020
πέρασαν στα αρχεία των αρμόδιων υπηρεσιών της Αστυνομίας 244 υποθέσεις με 342 θύματα.

Ωστόσο, το 2021 παρατηρείται μια σημαντική αύξηση καθώς όλο τον χρόνο οι αστυνομικές υπηρεσίες σχημάτισαν 326 δικογραφίες με 387 θύματα. Μάλιστα, έχουν καταγραφεί ακόμη και βιασμοί παιδιών κάτω των 8 ετών (!), ενώ τα περισσότερα παιδιά που κακοποιήθηκαν είναι κορίτσια. Και φτάνουμε στο πρώτο οκτάμηνο του έτους που διανύουμε: έως τα τέλη Αυγούστου έχουν καταγραφεί 257 υποθέσεις με 294 ανήλικα θύματα, εκ των οποίων τα 244 είναι κορίτσια και τα 50 αγόρια. Η αύξηση είναι εμφανέστατη, καθώς υπάρχουν ακόμη τέσσερις μήνες μέχρι να κλείσει το έτος και στατιστικά αναμένεται ο αριθμός να ξεπεράσει τα ποσοστά του προηγούμενου χρόνου.

Η αύξηση αυτή για το 2021 και το 2022 ίσως οφείλεται, λένε οι ειδικοί, και στο γεγονός ότι ανοίγουν πια πολύ πιο εύκολα τα στόματα, τα παιδιά μιλάνε πιο ανοιχτά και οι καταγγελίες είναι πιο εύκολες. Ομως και πάλι, λένε οι αναλυτές, ο αριθμός είναι πολύ μικρός σε σύγκριση με αυτά που πραγματικά συμβαίνουν,
καθώς τα περισσότερα παιδιά φοβούνται ή ντρέπονται να πουν όσα εφιαλτικά βιώνουν καθώς οι παιδόφιλοι κερδίζουν αρχικά την εμπιστοσύνη τους, τα χειραγωγούν μετατρέποντάς τα σε πειθήνια όργανά τους και όταν εκείνα αντιδράσουν τα απειλούν ότι θα καταστρέψουν τα ίδια και τις οικογένειές τους.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους και λένε πολλά: σχεδόν καθημερινά καταγγελίες, μία δικογραφία κάθε σχεδόν δύο ημέρες μόνο στην Αττική για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου. Στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, εκεί όπου καθημερινά παιδιά ηλικίας από 4 ετών έως την ενηλικίωσή τους ξεδιπλώνουν τις σκηνές φρίκης και πόνου που βίωσαν ακόμα και από τους δικούς τους ανθρώπους, οι αστυνομικοί είναι επιφυλακτικοί.
Λόγω του τεράστιου προβλήματος τα τελευταία χρόνια η υπηρεσία αναβαθμίστηκε. Εφυγε από τα γκρίζα ντουβάρια του 3ου ορόφου και ανέβηκε στα ανακαινισμένα γραφεία του 8ου.

Απέκτησε ειδική αίθουσα, όπου δίνουν κατάθεση τα παιδιά σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό περιβάλλον, μόνο με την παρουσία παιδοψυχολόγου. H κατάθεση βιντεοσκοπείται και αποστέλλεται σε USB stick στον εισαγγελέα Ανηλίκων έτσι ώστε το παιδί να μη χρειαστεί ποτέ ξανά να ζήσει αυτές τις εφιαλτικές στιγμές. Και όταν η πόρτα είναι κλειστή και το μεγάλο κόκκινο φωτάκι με την ένδειξη «On Air» είναι αναμμένο, σημαίνει ότι στον ειδικό χώρο μία ακόμη θλιβερή ιστορία ξεδιπλώνεται...

Προφίλ παιδόφιλου

Σύμφωνα με αστυνομικούς, παιδοψυχολόγους και κοινωνιολόγους, οι παιδεραστές ανήκουν σε μια ιδιαίτερη κατηγορία ανθρώπων. Πρόκειται για άτομα που έχουν ιδιαίτερη ικανότητα να ασκούν επιρροή πάνω στα λιλιπούτεια θύματά τους. Τα παιδιά που παγιδεύονται στα βρόχια της διαστροφής κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό. Είναι μπερδεμένα και όλα μέσα στο μυαλό και την ψυχή τους μοιάζουν χαοτικά και αδιέξοδα. Μάλιστα, σπάνια οι παιδόφιλοι επιτίθενται σε ένα παιδί χωρίς καν να το γνωρίζουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις δρουν βάσει μελετημένου σχεδίου. Μαθαίνουν λεπτομέρειες για τα θύματά τους και χτίζουν σχέση εμπιστοσύνης.

Χρησιμοποιώντας την
ευγένεια, την εμπιστοσύνη αλλά και υλικά αγαθά, όπως μικρά δώρα, ως δέλεαρ καταφέρνουν να παρασύρουν τα παιδιά και, το κυριότερο, να εξασφαλίσουν τη σιωπή τους για να μην αποκαλύψουν σε κανένα τα όσα φρικτά ζουν ή έζησαν στα χέρια τους. Μάλιστα, οι παιδόφιλοι σε μεγάλο ποσοστό είναι ευυπόληπτοι επιχειρηματίες, ακόμη και παντρεμένοι με παιδιά, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου. Οι ίδιοι στους αστυνομικούς παραδέχονται κυνικά πως ό,τι έκαναν το έκαναν για να εκτονώσουν αρρωστημένα πάθη και φαντασιώσεις τους, όμως το σίγουρο είναι ότι όχι μόνο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι, αλλά και αμετανόητοι.

Με την πρώτη ευκαιρία ακόμη και μετά από πολλά χρόνια εγκλεισμού σε σωφρονιστικά καταστήματα υποτροπιάζουν, ξανακυλούν στον βούρκο της αμαρτίας και αναζητούν με κάθε τρόπο παιδική σάρκα για να εκτονώσουν πάθη και απαγορευμένες εμμονές που φωλιάζουν στο αβυσσαλέο τους μυαλό.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πώς η Δήμητρα «έκαψε» την αδερφή της για τα όσα είπε Ιριδα και Μαλένα11/10/2022

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε και πάλι η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα για έναν νέο κύκλο καταθέσεων αναφορικά με τις δολοφονίες της Ίριδας και της Μαλένας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, η Δήμητρα Πισπιρίγκου βλέποντας τις φωτογραφίες της μικρής Ίριδας αποκάλυψε στην ανακρίτρια πως βλέπει σημάδια τα οποία τότε, τη στιγμή της ανάνηψης, αλλά και το προηγούμενου βράδυ, δεν είχε εντοπίσει στο έξι μηνών μωρό.

Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο στη νέα κατάθεση της αδερφής της κατηγορούμενης είναι ότι, ενώ αρχικά είχε καταθέσει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε λείψει για μισό λεπτό προκειμένου να ελέγξει την Ίριδα που έκλαιγε, τώρα στη νέα κατάθεση διαφοροποιείται δηλώνοντας πως δεν έχει πλήρη αίσθηση του χρόνου.

Την ίδια ώρα, στην ανακρίτρια έχουν κληθεί οι γιατροί από το Ογκολογικό Νοσοκομείο και το «Παίδων», ενώ πριν από μερικές εβδομάδες κατάθεση κλήθηκε να δώσει και ο γιατρός που έχει δώσει για την υπόθεση της Πάτρας περίπου δέκα καταθέσεις.

Πρόκειται για τον εντατικολόγο που έκανε την ανάνηψη στην Τζωρτζίνα τον Ιανουάριο 2022 αλλά και στη Μαλένα το 2019. Στην τωρινή του κατάθεση φέρεται να ρωτήθηκε επίμονα εάν ο θάνατος της Μαλένας οφείλεται σε ηπατική ανεπάρκεια και έδωσε σαφή απάντηση ότι σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό βάσει των στοιχείων και των γνώσεων που κατέχει.

Πρόσθεσε ότι όταν κατέφθασε στη Μαλένα, ύστερα από 6 λεπτά καθώς βρισκόταν στο διπλανό νοσοκομείο, το παιδί «ήταν αρκετή ώρα νεκρό» και ότι τα σημάδια που είχε στο πρόσωπο δεν του είναι ξεκάθαρο εάν έγιναν κατά την προσπάθεια ανάνηψης ή για κάποιον άλλο λόγο.


Μυστήριο με το θάνατο πρώην μοντέλου στους Αγίους Θεοδώρους – Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της30/9/2022

Τα σκληρά «χτυπήματα» της μοίρας
Νεκρό βρέθηκε μέσα στο σπίτι του του Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας γνωστό μοντέλο.

Την άτυχη κοπέλα βρήκε η οικιακή βοηθός που πήγε να καθαρίσει το σπίτι. Όταν αντίκρισε την γυναίκα νεκρή ειδοποίησε αμέσως της αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.Εισαγγελέας για Πισπιρίγκου: Να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

07/09/2022

Την παραπομπή σε δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση καθώς και της απόπειρας ανθρωποκτονίας με θύμα τη μεγάλη της κόρη Τζωρτζινα, προτείνει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιώργος Νούλης προς το Δικαστικό Συμβούλιο.

 Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται επιπλέον και την εξακολούθηση της προσωρινής της κράτησης για άλλους 6 μήνες.

Τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή όχι της κατηγορούμενης στο «εδώλιο» του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, έχει το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα αποφανθεί για το ζήτημα με βούλευμα τις επόμενες ημέρες.

Πλησιάζει η ώρα της απολογίας για τα άλλα παιδιά
Την ίδια ώρα με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανάκριση για την υπόθεση της δολοφονίας των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένα και της Ίριδας.

Η 35η τακτική ανακρίτρια που τη χειρίζεται εξετάζει καθημερινά μάρτυρες με δικαστικές πηγές να εκτιμούν πως πολύ σύντομα – ίσως και έως τέλος του μήνα- η Ρούλα Πισπιρίγκου να κληθεί να απολογηθεί και για τις υποθέσεις ανθρωποκτονίας των δύο μικρότερων παιδιών της.Ρόδος: Δολοφονία η εξαφάνιση του εργολάβου οικοδομών - Ομολόγησε ότι τον σκότωσε06/09/2022

Δολοφονία αποδείχθηκε η εξαφάνιση του 46χρονου εργολάβου οικοδομών στη Ρόδο.

Το νησί παραμένει σοκαρισμένο από τις αποκαλύψεις για το έγκλημα και την ομολογία του δράστη για τη δολοφονία.

Μετά από εξαντλητική προανάκριση που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας κατόπιν προσαγωγής ενός  53χρονου ξενοδόχου της δημοτικής ενότητας της Καλλιθέας με τον οποίο είχε ραντεβού το ο 46χρονος εργολάβος οικοδομών Τζάνη Τοπάλυ του Χαμίτ, υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Φαληρακίου, έγγαμος, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών,  το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου 2022, προκειμένου να του δώσει οφειλόμενα στο πλαίσιο συμφωνίας που είχαν συνάψει, ομολόγησε ότι τον σκότωσε!!

Βρέθηκε το άψυχο σώμα του 46χρονου σε ερημικό δρόμο μεταξύ Ψίνθου και Αφάντου ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Υπηρεσίας για τα περαιτέρω.


Αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής, αφού τέθηκαν επί τάπητος όλα τα δεδομένα που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα από καταθέσεις, έλεγχο μαγνητοσκοπήσεων από κάμερες παρακολούθησης καταστημάτων και την σήμανση, χθες το απόγευμα αναμενόταν να πραγματοποιηθεί η πρώτη προσαγωγή ατόμου προκειμένου να αναζητηθούν απαντήσεις για αντιφάσεις που έχουν ανακύψει.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», έχει προκύψει ότι ο 46χρονος εντοπίστηκε σε κάμερα ασφαλείας περιπτέρου την 22.28 ώρα της Κυριακής να αγοράζει τσιγάρα και να μιλά έντονα στο κινητό του τηλέφωνο με άγνωστο.

Οι αστυνομικοί της Σήμανσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου έχουν δακτυλοσκοπήσει το αυτοκίνητο του 46χρονου, ένα 4×4 μάρκας Honda CRV, χρώματος μπλέ, που βρέθηκε με ανοικτά τα παράθυρα και χωρίς τα κλειδιά στις Καλυθιές σε σημείο κοντά στα μάρμαρα της περιοχής.

Εχει ήδη κινηθεί και η διαδικασία εξέτασης του DNA που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της σήμανσης μέσα από το αυτοκίνητο και χθες το μεσημέρι αναμενόταν να ληφθεί δείγμα από την σύζυγο και τον αδελφό του θύματος προκειμένου να αποκλειστούν από τα υπόλοιπα δείγματα που έχουν εντοπιστεί.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει ότι η κατάθεση που έδωσε ένας στρατιωτικός που είδε το αυτοκίνητο του θύματος με επιβαίνοντα σ’ αυτό τον ίδιο κι ακόμη δύο άτομα στο σημείο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας 29 Αυγούστου 2022 είναι η πλέον αξιόπιστη.

Θυμίζουμε ότι το κινητό του τηλέφωνο είχε σιγήσει από το βράδυ της Κυριακής πράγμα που έχει θέσει τα δύο αυτά άτομα ως ύποπτα και προς τούτο έχουν αναζητηθεί στοιχεία της ταυτότητάς τους καθώς και οι λόγοι που ήταν μαζί του και μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσιαστεί για να δώσουν κατάθεση.

Ξεκαθάρισε εξάλλου το γεγονός ότι ενώ η εξαφάνισή του τοποθετήθηκε το βράδυ της Κυριακής από τους οικείους του, σερβιτόρος σε εστιατόριο του Φαληρακίου κατέθεσε ότι συνέφαγε μαζί με δύο ομοεθνείς του και ένα παιδί ηλικίας 10 ετών περίπου στο κατάστημα το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο σερβιτόρος σε νεότερη κατάθεση του υποστήριξε ότι μπορεί να κάνει λάθος και να ευρίσκοντο στο εστιατόριο την Κυριακή ή το Σάββατο…
Στοιχεία φέρεται να έχουν προκύψει και από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών του επικοινωνιών και τον έλεγχο του στίγματος του τηλεφώνου του.

Από εκεί και πέρα, όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο 46χρονος είχε ανοικτούς λογαριασμούς και προσπαθούσε να εισπράξει τα οφειλόμενα σ’ αυτόν από διάφορους επιχειρηματίες και το γεγονός ότι ενημερώθηκαν οι αρχές πως δεν ανταποκρίθηκε σε ραντεβού που είχε το πρωί της Δευτέρας με ξενοδόχο ο οποίος επρόκειτο να του καταβάλει 30.000 ευρώ για εργασίες που είχε κάνει, ενισχύει τις ενδείξεις ότι πράγματι εξαφανίστηκε από το βράδυ της Κυριακής.

Το βράδυ της Κυριακής και ώρα 23.00 περίπου είχε ραντεβού με έτερο ξενοδόχο με τον οποίο είχαν έλθει σε συμφωνία παρουσία δικηγόρου για την καταβολή οφειλών από άλλο έργο.

Σε κατάθεση που είχε δώσει ενημέρωσε τις αρχές ότι τελικά το ραντεβού τους είχε ακυρωθεί. Στην πορεία τον ερευνών προέκυψαν στοιχεία κυρίως από κάμερες που τον τοποθετούν σε σημείο δίπλα στην ξενοδοχειακή μονάδα.

Ο συγκεκριμένος επρόκειτο να καταθέσει σχετικά το Σάββατο αλλά δεν εμφανίστηκε στις αρχές επικαλούμενος ότι συγγενικό του πρόσωπο νόσησε και νοσηλευόταν. Προέκυψε ωστόσο ότι δεν υπήρξε νοσηλεία γεγονός που οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στην απόφαση να τον προσαγάγει για διευκρινίσεις.

Λίγες ώρες αργότερα ομολόγησε και το θρίλερ απαντήθηκε.


dimokratiki.gr

Πύργος: Ξεσπούν οι γονείς του 14χρονου που έπεσε θύμα bullying και καταγγέλλουν αδιαφορία30/08/2022

Οι γονείς του 14χρονου από τον Πύργο που δέχτηκε δύο επιθέσεις τις προηγούμενες μέρε ξεσπούν. Καταγγέλλουν τις Αρχές για αδιαφορία περιγράφουν τον εφιάλτη του γιου τους και ζητούν μέτρα, για να σταματήσει ο κύκλος της βίας.

Ένα σχολείο φλέγεται με τους δράστες να βιντεοσκοπούν, να βρίζουν και απολαμβάνουν την καταστροφή του. Λίγους μήνες μετά ένας 14χρονος μαθητής περικυκλώνεται έξω από εκκλησία και δέχεται χτυπήματα στο σώμα και χαστούκια στο κεφάλι. Η σύνδεση των δύο γεγονότων προβληματίζει την αστυνομία και αναστατώνει την κοινωνία του Πύργου, με μικρά παιδιά να φοβούνται να κυκλοφορήσουν. Μαθητές που όπως λένε έχουν στοχοποιηθεί επειδή μετά τη φωτιά, κατονόμασαν τους δράστες κι εκείνοι διψούν για εκδίκηση.

Η επίθεση που σημειώθηκε στα μέσα του Αυγούστου καταγράφηκε από κινητό τηλέφωνο

Οι δράστες ηλικίας 16 και 18 ετών άρχισαν να απειλούν και να χτυπούν τον 14χρονο, που δεν μπορούσε να ξεφύγει από το σημείο. Ανάλογη επίθεση σημειώθηκε και την περασμένη Παρασκευή, με το παιδί να μιλάει στους γονείς του, για να ζητήσει βοήθεια.
Όπως μας λένε οι γονείς μιλώντας στο LIVE NEWS , ο 14χρονος φοβάται πλέον να βγει μόνος από το σπίτι. Και στη δική του κατάσταση, βρίσκονται και πολλοί από τους φίλους του.

Οι ανήλικοι δράστες των ξυλοδαρμών τον έχουν στόχαστρο από τις αρχές της χρονιάς. Όταν όπως πιστεύουν τους κατονόμασε για τους βανδαλισμούς που βλέπουμε στον 4ο Γυμνάσιο της πόλης.

Στα δύο βίντεο που εξασφάλισε το LIVE NEWS βλέπουμε τον τρόπο που καταστρέφεται με κροτίδα μια κλειστή αίθουσα διδασκαλίας και αμέσως μετά τα όσα συμβαίνουν μέσα. Με τους δράστες να ρίχνουν βενζίνη και να βάζουν φωτιά σε καρέκλες, κουρτίνες, θρανία και στην έδρα των καθηγητών.

Η καταστροφή του σχολείου καταγράφεται, με το βίντεο των 24 δευτερολέπτων να προκαλεί αίσθηση. Το ένα άτομο που ρίχνει τη βενζίνη φοράει κουκούλα και ο συνεργός του, που βρίσκεται πίσω και δίπλα του κάποιες στιγμές, γάντια στα χέρια για να μην αφήσει αποτυπώματα. Κι οι δύο εξωσχολικοί, με το βίντεο από τις αρχές της χρονιάς να κάνει το γύρο της πόλης και να οδηγεί στην ταυτοποίησή τους.

Με τους ίδιους και στενούς φίλους τους, να ψάχνουν τα άτομα που τους κάρφωσαν.

Η επίθεση στο σχολείο σημειώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 2021. Το επόμενο πρωί οι εικόνες που αντικρίζουν μαθητές και καθηγητές είναι αυτές. Με ένα κτίριο να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο παραμονές των Χριστουγέννων με τάξεις διαλυμένες, τζάμια σπασμένα, πρίζες και διακόπτες ξηλωμένους και διαδρόμους που προϊδέαζαν τους πάντες για τις εικόνες μέσα στις τάξεις.

Από τον Δεκέμβριο του 2021 στο σήμερα, με τους νεαρούς τσιγγάνους να συνεχίζουν να σκορπούν φόβο και τρόμο στην περιοχή.

Όπως μας λένε οι γονείς το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και μήνες, αλλά κανένας δεν έκανε τίποτα για να δώσει τέλος σε αυτή την κατάσταση και να προστατέψει τα παιδιά που βιώνουν ανάλογες καταστάσεις με το δικό τους.

Οι έρευνες στον Πύργο συνεχίζονται καθώς υπάρχουν φόβοι ότι πολλές επιθέσεις δεν έχουν καταγγελθεί από τα θύματα, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει γνωστή η δράση των νεαρών που κρύβονται πίσω από τα χτυπήματα.

Η μητέρα του παιδιού μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS και ανέφερε: «Μέχρι στιγμής τα παιδιά αυτά κρύβονται και δεν έχουν συλληφθεί ακόμα. Είναι πολλά τα παιδιά που έχουν υποστεί μπούλινγκ και φοβούνται και δεν έχουν μιλήσει. Όταν είδα το βίντεο με τους βανδαλισμούς πήγα στην Αστυνομία αρχικά, αλλά μετά από προτροπή του παιδιού μου δεν κάναμε μήνυση γιατί φοβηθήκαμε. Τα παιδιά που χτυπάνε τα γνωρίζουμε, ο αρχηγός είναι συμμαθητής του γιου μου».

Μάλιστα η μητέρα του παιδιού που έπεσε θύμα ανάφερε ότι απείλησαν το παιδί της ότι θα πάθει χειρότερα εάν δεν τους βοηθήσει στο δικαστήριο.


Νάξος: Πνίγηκε 36χρονη σε πισίνα - Ξεψύχησε μπροστά στα μάτια του παιδιού της

27/08/2022

Τραγωδία στη Νάξο, όπου μια 36χρονη πνίγηκε σε πισίνα μπροστά στα μάτια του παιδιού της
Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή μέσα από πισίνα στη Νάξο. Το δυστύχημα συνέβη σε παραλιακή επιχείρηση στην περιοχή της Πλάκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 36χρονη γυναίκα, μόνιμη κάτοικος του νησιού, ανασύρθηκε νεκρή από την πισίνα κι ενώ βρισκόταν μαζί με το μικρό παιδί της.

Στο σημείο έφτασαν διασώστες του ΕΚΑΒ, ωστόσο όπως αποδείχτηκε ήταν ήδη αργά και η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή.

Αυτή την ώρα το μικρό παιδί περίπου 4 ετών βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα Νάξου, είναι καλά στη υγεία του και αναμένεται ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση.
Μέχρι στιγμής, οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ κανείς δε γνωρίζει για το τι έγινε. Δυστυχώς ακόμα ένας νέος άνθρωπος χάνει τη ζωή άδικα και πρόωρα.

Κόρινθος: Δεν θα έκανα κακό στο παιδί μου, το λάτρευα – Με τη σύζυγό μου είμαστε μαζί σε αυτό25/08/2022

Πολλά ερωτήματα των αρχών παραμένουν αναπάντητα στην υπόθεση θανάτου της 6χρονης στην Κορινθία, όταν πνίγηκε στην θάλασσα μπροστά στα μάτια του πατέρα της, ο οποίος δεν βούτηξε για να την σώσει, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας. Ο 42χρόνος πατέρας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ συγκλονίζουν τα λόγια του ψαροντουφεκά που βρήκε το κοριτσάκι.

Μια οικογενειακή τραγωδία εκτυλίσσεται στο Καλαμάκι Κορινθίας μετά το θάνατο της 6χρονης Αμέλιας η οποία ανασύρθηκε νεκρή από παραλία της περιοχής το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο πατέρας της 6χρονης, ο οποίος την είδε να γλιστρά από τα χέρια του και να πνίγεται, σπάει τη σιωπή του και μιλά στο protothema.gr μια ημέρα μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή να αφεθεί ελεύθερος για την κατηγορία της έκθεσης ανήλικου σε κίνδυνο.

«Ο, τι έχει γίνει τα έχω πει όλα ένα προς ένα στον εισαγγελέα και είναι η αλήθεια. Δεν θα έκανα κακό στο παιδί, το λάτρευα. Το λάτρευα το παιδί μου, ήταν η δύναμή μου. Όταν έρχοταν το παιδί στο σπίτι έπαιρνα δύναμη», λέει με λυγμούς στο protothema.gr ο 42χρονος ενώ ξεκαθαρίζει πως για τη σύζυγό του δεν υπάρχουν «σκιές» αναφορικά με το τι συνέβη το μοιραίο μεσημέρι της Δευτέρας.
«Με τη σύζυγό μου δεν έχουμε πρόβλημα, ούτε κατηγορίες έχουμε μεταξύ μας. Είμαστε μαζί σε αυτό που μας συνέβη. Εγώ το παιδί το είχα ένα μήνα συνέχεια. Ερχόμουν κάθε απόγευμα από τη δουλειά και το έπαιρνα», τονίζει ο 42χρονος ο οποίος αύριο το μεσημέρι κηδεύει το 6χρονο αγγελούδι του στην Αλβανία αλλά ο ίδιος δεν θα μπορέσει να το αποχαιρετήσει καθώς του έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

«Σήμερα μου φεύγει το παιδί και πάει πέρα στη χώρα μου για να την κηδεύσω. Δεν είμαι σε κατάσταση να πω κάτι άλλο. Τα είπα όλα στην κατάθεσή μου», καταλήγει ο τραγικός πατέρας.

«Δεν έδειχναν χωρισμένοι οι γονείς»

Οι γείτονες του 42χρονου πατέρα, ο οποίος μένει σε ένα διαμέρισμα ελάχιστα μέτρα από το σημείο που έχασε τη ζωή της η 6χρονη, κάνουν λόγο για ένα ζευγάρι που δεν έμοιαζε να έχει χωρίσει και ενδιαφέρονταν για το παιδί τους.

Ωστόσο, κάποιοι στην πολυκατοικία είχαν διακρίνει πως ο 42χρονος δεν ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός κάθε φορά που μετέφερε την Αμέλια είτε στο σχολείο ή σε κάποια βόλτα. «Φαινόταν ότι αγαπούσε το παιδί. Απλά κάθε φορά που το έπαιρνε το έβαζε πίσω στο μηχανάκι χωρίς κράνος, χωρίς να το δέσει, και έφευγε. Απλά αυτό μου έκανε εντύπωση και το είχα πει και στο σύζυγο μήπως πρέπει να του μιλήσουμε, ότι δεν μπορεί να βάζει ένα παιδί στο μηχανάκι έτσι», λέει στο protothema.gr μια γειτόνισσα του 42χρονου.

 Όπως επισημαίνει, ούτε η ίδια ούτε κανείς άλλος ένοικος είχε αντιληφθεί πως το ζευγάρι ήταν σε διάσταση. «Μια ήσυχη οικογένεια, που δεν είχαν επαφές με κανέναν, που είχαν ένα παιδάκι γελαστό, χαρούμενο, πήδαγε, χόρευε. Το οποίο ο μπαμπάς κάθε μεσημέρι το έπαιρνε και το πήγαινε βόλτα. Που; Δεν ξέρω. Ήταν πάρα πολλή χαρούμενη η μικρή. Η μητέρα είχα καταλάβει ότι έμενε εδώ. Δεν είχα φανταστεί οτι είναι χωρισμένοι, από την τηλεόραση το έμαθα. Εκείνος ερχόταν όλα τα απογεύματα. Ποτέ δεν το σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι χωρισμένοι γιατί αυτός ήταν κάθε ημέρα εδώ», προσθέτει η ίδια.

Η ηλικιωμένη αν και μένει στο Καλαμάκι 18 χρόνια δεν γνωρίζει την παραλία που άφησε την τελευταία της πνοή η Αμέλια. Μάλιστα, ενώ έβλεπε τον 42χρονο να ανεβάζει την 6χρονη στο μηχανάκι με το μαγιό δεν μπορούσε να φανταστεί ότι είχε επιλέξει μια τόσο ερημική και απόκρυφη παραλία.

«Δεν ξέρω καν αυτή την παραλία, δεν έχω πάει ποτέ και είμαι εδώ 18 χρόνια. Θέλω από περιέργεια και μόνο να πάω να δω που χάθηκε το παιδί. Το έχω δει και με μαγιό να το πηγαίνει για μπάνιο. Κουλούρα δεν έβαζε πάνω στο μηχανάκι. Δεν ήξερα ότι πάνε εκεί».

Το μοιραίο μεσημέρι, το μόνο που αντίκρυσε η γειτόνισσα του 42χρονου ήταν ένα περιπολικο έξω από την πολυκατοικία τους. Κατάλαβε ότι κάτι κακό είχε συμβεί… «Την ώρα που ήρθα ήταν έξω ένα αστυνομικό αυτοκίνητο που δεν ήξερα τι είχε γίνει. Και μου είπαν οι γνωστοί μου στην πολυκατοικία ότι το κοριτσάκι που πνίγηκε ήταν η Αμέλια και ότι οι αστυνομικοί είχαν έρθει να πάρουν τους γονείς. Μου είπαν ότι την κοπέλα την πήραν εκείνη την ώρα», περιγράφει στο protothema.gr.

Χθες το απόγευμα, είδε τον 42χρονο για τελευταία φορά όταν μπήκε στο διαμέρισμά του για να αλλάξει ρούχα και στη συνέχεια έφυγε με το μηχανάκι του. Νωρίτερα, είχε αφεθεί ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της έκθεσης ανήλικου σε κίνδυνο. Όπως λένε οι γείτονες του, ο 42χρονος είχε νοικιάσει το διαμέρισμα στο Καλαμάκι τον περασμένο Απρίλιο.

Πηγή: protothema.gr


Κορινθία: Ελεύθερος αφέθηκε με περιοριστικούς όρους ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε24/08/2022
Ελεύθερος αφέθηκε με περιοριστικούς όρους ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στο Καλαμάκι της Κορινθίας.

Ο 42χρονος απολογήθηκε με υπόμνημα. Σε βάρος του πατέρα της ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου. Ο 42χρονος όταν έφτασε στον ανακριτή για την απολογία του ήταν ανέκφραστος και αμίλητος, αγνοώντας τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλούν όσα αποκάλυψε ο άνδρας που εντόπισε το κοριτσάκι στη θάλασσα καθώς όπως είπε το παιδί φορούσε ρούχα και παπούτσια. Ο πατέρας του είχε απομακρυνθεί από την παραλία και όταν επέστρεψε του είπε πως πήγε να φορτίσει το κινητό του για να καλέσει σε βοήθεια.
Μπαλάσκας για πνιγμό 6χρονης: Ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια

Στις περίεργες συνθήκες πνιγμού της 6χρονης στην Κορινθία αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Σταύρος Μπαλάσκας. Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή αστυνομικό μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο φάκελος με τις “απτές αποδείξεις”.

“Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση, αυτή τη στιγμή οι συνάδελφοί μου από την Κόρινθο κάνουν ένα σοβαρό προανακριτικό έργο για να δούμε ακριβώς το τι έχει γίνει. Καταλαβαίνετε ότι όλα είναι στο επίπεδο υποψίας, υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια. Αυτό το παρακολουθούμε και περιμένουμε τουλάχιστον στα επόμενα τουλάχιστον τρία 24ωρα, να έχουμε απτές αποδείξεις για να μπορέσουμε να κλείσουμε τον φάκελο και να πάει στον εισαγγελέα” περιέγραψε.

“Είναι πολύπειροι οι αξιωματικοί που αναλαμβάνουν τέτοιες υποθέσεις. Πρέπει να ξέρετε ότι όταν γίνεται σε επαρχιακό αστυνομικό τμήμα, πάντα οι αξιωματικοί μας που δεν έχουν τόσες πολλές εγκληματικές αντιμετωπίσεις, υποβοηθούνται από τα κεντρικά και το Ανθρωποκτονιών, ώστε να μην γίνει κάποιο λάθος” πρόσθεσε.

Σημεία που προκαλούν ερωτήματα:

Η παραλία που οδηγήθηκε η 6χρονη ήταν ερημική παρά το γεγονός ότι δίπλα υπάρχει οργανωμένη.
Το παιδί φέρεται να ήταν φαγωμένο και ντυμένο
Βρέθηκε σε απόσταση 9-10 μέτρων μέσα στη θάλασσα, εκεί που ήταν δεμένη βάρκα, κάτω από την οποία εντοπίστηκε νεκρή η μικρή Αμέλια, 6,5 ετών.

enikos.gr

Κόρινθος: Συγκλονίζει η μητέρα της εξάχρονης που πνίγηκε
23/08/2022

Σοκαρισμένη και με τρεμάμενη φωνή η μητέρα της εξάχρονης Αμέλια, στην Κόρινθο, που δέχτηκε το πιο άσχημο παιχνίδι της μοίρας λέει στο newsit.gr: «Έχασα την μοναχοκόρη μου».

Η σορός του κοριτσιού που πνίγηκε στην παραλία στο Καλαμάκι Ισθμίας, είναι ακόμα στο νοσοκομείο και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή. Τον τελευταίο μήνα, η μητέρα μαζί με την Αμέλια είχαν μετακομίσει στην πόλη της Κορίνθου, καθώς βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της.

«Ήμουν στην δουλειά όταν με πήρε μία γειτόνισσα και μου είπε ότι ψάχνουν το παιδί μου και δεν το βρίσκουν» λέει στο newsit.gr η μητέρα της εξάχρονης, η οποία είχε πάει για μπάνιο με τον πατέρα της στην παραλία στο Καλαμάκι Ισθμίας και ανασύρθηκε από ένα ψαροντουφεκά, χωρίς τις αισθήσεις της.

«Εδώ και έναν μήνα είχαμε έρθει στην Κόρινθο. Ήμασταν στην Κόρινθο στο νέο μας σπίτι και στις 12 το μεσημέρι ήρθε και πήρε το παιδί. Εγώ ήμουν εδώ, δούλευα».Η νεαρή μητέρα, την ώρα που πίστευε ότι το κοριτσάκι της είναι καλά, έμαθε από μία γειτόνισσά της ότι ψάχνουν την μικρή Αμέλια, αλλά δεν την βρίσκουν. «Μία γειτόνισσα στο Καλαμάκι με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “ψάχνουν το παιδί σου και δεν το βρίσκουν”. Αμέσως πήρα ταξί και ήρθα στο νοσοκομείο στην Κόρινθο».

Ερωτηματικά από την δικαιολογία του πατέρα της 6χρονης που πνίγηκε αβοήθητη στην Κορινθία – Έρευνες προς πάσα κατεύθυνσηΌπως τονίζει, ο πρώην σύζυγός της αγαπούσε την κόρη τους, ενώ αναφέρει ότι ο εν διαστάσει σύζυγος της γνωρίζει κολύμπι, αλλά έχει πρόβλημα με την αναπνοή. «Το αγαπούσε το παιδί. Το ξέρω ότι έχει άσθμα. Δεν ξέρω τι έγινε».

Από τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης η γυναίκα ήταν στο νοσοκομείο για να δει την κορούλα της, ενώ αυτή την ώρα, στο σπίτι της χαροκαμένης μητέρας έχουν φτάσει οι γονείς της, οι οποίοι ταξίδεψαν από μακριά, όταν έμαθαν την τραγική είδηση του χαμού της εγγονής τους, για να την στηρίξουν σε αυτή την δύσκολη στιγμή. «Τώρα έχω έρθει λίγο στο σπίτι μου στην Κόρινθο και έχει έρθει ο πατέρας μου για να με στηρίξει».

Συγκλονίζει ο ψαροντουφεκάς που ανέσυρε το κοριτσάκι
Ο ψαροντουφεκάς Παύλος Μπουνάς, ο οποίος εντόπισε τυχαία το αδικοχαμένο κοριτσάκι, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του STAR για τις συγκλονιστικές στιγμές.

«Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολύμπαγα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και κοιτάω πάνω: κουνιόντουσαν κάτι χέρια, κάτι πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή», είπε ο Παύλος Μπουνάς.

«Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο, Κάνω έτσι βλέπω ότι είναι παιδί. Φωνάζω τη γυναίκα μου, βγαίνω έξω από το νερό, το κεφάλι, φωνάζω: “Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί”. Το βουτάω από το χέρι, το βγάζω έξω, το τραβάω. Με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, ξεκίνησε το παιδί έβγαζε νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά.. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν βρήκε την Αμέλια, φορούσε: «Δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι, πώς το λένε αμάνικο, μπλούζα. Δεν φόραγε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό».

«Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 6-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση», συμπλήρωσε.

Επίθεση με οξύ στη Μεσσήνη: Τα πρώτα λόγια της 49χρονης που κινδυνεύει να χάσει το μάτι της11/08/2022

Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε η επίθεση με οξύ σε 49χρονη γυναίκα από τον πρώην σύζυγό της.

H 49χρονη που δέχθηκε επίθεση με χημικό υγρό από τον πρώην σύζυγό της στη Μεσσήνη, μίλησε για πρώτη φορά μετά το τραγικό συμβάν, με την ίδια να βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις γυναίκες να μην περάσουνε αυτό που περνάω και ζω εγώ αυτή τη στιγμή», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, έχοντας στο πλευρό της τα παιδιά της, δύο από τον πρώτης της γάμο και τέσσερα από τον γάμο με τον φερόμενο δράστη της επίθεσης. Η 49χρονη γυναίκα παλεύει με ψυχραιμία τους αφόρητους πόνους που έχει προκαλέσει το καυστικό υγρό στο δεξί της μάτι, με τους γιατρούς να δίνουν αγώνα να σώσουν την όρασή της.

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο 50χρονος

Την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απήγγειλε ο εισαγγελέας Καλαμάτας στον 50χρονο που επιτέθηκε με καυστικό οξύ στην πρώην σύζυγό του τραυματίζοντάς την σοβαρά.

 Ο 50χρονος πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί το Σάββατο 13/8. Ο δικηγόρος του είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι συγκλονισμένος μετά που συνειδητοποίησε τι έχει κάνει, έχει μετανιώσει για την πράξη του και θα βοηθήσει για την αποκατάσταση της υγείας της πρώην συζύγου του.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη από την αστυνομία για την επίθεση με χημικό υγρό σε 49χρονη στη Μεσσήνη,  όταν πήγε στο νοσοκομείο να δει το θύμα. Εκεί τον εντόπισε η αστυνομία και τον προσήγαγε. Αρχικά αρνήθηκε την πράξη του, φέρεται όμως τελικά να ομολόγησε κάτω από το βάρος των στοιχείων.Το χρονικό της επίθεσης

Ο 50χρονος φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, 4:30 τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, με νοικιασμένο αυτοκίνητο, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και έχοντας μαζί του πανί ποτισμένο με καυστικό υγρό που είχε αγοράσει σε σούπερ μάρκετ, φτάνει στην εργασία της πρώην γυναίκας του, στο χωριό Ανάληψη κοντά στην Μεσσήνη  και κρύβεται πίσω από τους θάμνους, περιμένοντας την.

Το φρικιαστικό περιστατικό έλαβε χώρα στην Ανάληψη στην Μεσσήνη και σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 50χρονος με σκοπό να παραπλανήσει τους αστυνομικούς ότι ήταν εκείνος που έκανε την επίθεση, επισκέφθηκε το θύμα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται και κινδυνεύει να χάσει την όραση από το ένα μάτι της. Αν και ζήτησε να τη δει, εκείνη δεν θέλησε. Λίγη ώρα αργότερα προσήχθη και τελικά συνελήφθη ως ο υπαίτιος της επίθεσης.

 Περιγράφοντας στους αστυνομικούς τις σκηνές που εκτυλίχτηκαν γύρω στις τέσσερις και μίση έξω από το καθαριστήριο ρούχων στο όποιο εργάζεται η πρώην σύζυγος του ανέφερε ότι είχε ποτίσει ένα πανί με το καυστικό υγρό το οποίο το χρησιμοποίησε στο πρώτο στάδιο της επίθεσης του.

 «Μόλις έφτασε την πλησίασα και προσπάθησα να την βάλω στο πρόσωπό το πανί με το υγρό. Αυτή αντιστάθηκε και άρχισε να με χτυπάει. Τότε εγώ νευρίασα και την πέταξα όλο το υγρό στο πρόσωπο» είπε κατά τη προανακριτική διαδικασία στους αστυνομικούς ο 50χρονος.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, της παραφύλαγε σε αυτό ακριβώς στο σημείο και μόλις έφτασε της επιτέθηκε με πανί με καυστικό υγρό στο στόμα.

Με σχέδιο που φαίνεται να είχε προμελετήσει  λένε οι αρχές, μετά την αιφνίδια επίθεση, ο 50χρονος εγκαταλείπει την γυναίκα να σφαδάζει από τους πόνους. Λίγα λεπτά αργότερα την βρίσκουν οι εργοδότες της και την μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

«Εμείς την είδαμε γιατί την στείλαμε στο νοσοκομείο, αλλά δεν είχε αλλοιώσεις στο πρόσωπο, μόνο στο μάτι της ήταν πιο πολύ έντονο. Όλοι είμαστε ταραγμένοι από αυτό που έχει γίνει. Η γυναίκα πάει καλύτερα, αυτό μου είπε η ίδια, ότι της είπαν ότι έχει μια μικρή βελτίωση», δηλώνει η εργοδότρια του θύματος.

Ακόμη και μετά την επίθεση με οξύ, όταν η γυναίκα έφτασε στο νοσοκομείο, το σατανικό σχέδιο του δράστη ήταν ακόμη σε εξέλιξη. Για να παραπλανήσει τις Αρχές, ο 50χρονος άνδρας πήγε στο νοσοκομείο να επισκεφτεί το θύμα, παριστάνοντας τον σοκαρισμένο από την επίθεση σε βάρος της πρώην συζύγου του. Οι Αρχές όμως, ήδη τον είχαν βάλει στο στόχαστρό τους! Του απαγόρευσαν την είσοδο και όταν του ζήτησαν να τους ακολουθήσει, χρειάστηκε λίγη ώρα για να ομολογήσει προφορικά την πράξη του, ισχυριζόμενος προσωπικές και οικονομικές διαφορές με το θύμα

Δράστης και θύμα είχαν χωρίσει πριν από πέντε χρόνια, όμως το τελευταίο διάστημα, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων του θύματος, η 49χρονη είχε αναγκαστεί να συγκατοικήσει με τον πρώην σύζυγό της. Εκείνος φέρεται να την πίεζε για επανασύνδεση, με αποτέλεσμα να προκαλούνται καυγάδες. Μάλιστα, πριν από μόλις 10 ημέρες, πάντρεψαν την κόρη τους, με τους καλεσμένους να πιστεύουν ότι το πρώην ζευγάρι τα ξαναβρήκε

 «Τώρα βρεθήκαμε, στο γάμο του παιδιού. Στο γάμο δείχνανε ότι είναι καλά. Μάλιστα, μέσα μου είπα «λες να τα ξαναβρήκαν;» και μαθαίνω τώρα αυτό και έπεσα από τα σύννεφα. Έχω μείνει άναυδη», δηλώνει φίλη της οικογένειας.

Το απόγευμα ο 50χρονος φερόμενος ως δράστης της αδιανόητης επίθεσης με οξύ οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ο 50χρονος δεν έκανε κάποια δήλωση, ενώ μπαίνοντας στο κτήριο έκρυψε το πρόσωπό του. Στο πλευρό ήταν τα αδέλφια του. Ο καθ’ομολογίαν δράστης μεταφέρθηκε στα κρατητήρια της Καλαμάτας όπου συνεχίζετε η κράτηση του. Του δόθηκε προθεσμία για να απολογηθεί ο κατηγορούμενος το Σάββατο στις 12:00 ώρα.

Κορονοϊός: Αύξηση νοσηλειών των παιδιών προκαλεί ανησυχία

07/08/2022

Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ένα βρέφος 5 ημερών με κορωνοϊό, ενώ ένα κοριτσάκι 3 ετών θετικό στον ιό έφυγε από τη ζωή πριν λίγα 24ωρα.

Φως στα αίτια θανάτου του 3χρονου κοριτσιού που έσβησε χθες στο Παίδων Αγλαία Κυριακού ενώ νοσούσε με κορωνοϊό αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση.

Το κοριτσάκι υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, με πιο πιθανό την εγκεφαλίτιδα, όμως η ιατροδικαστική θα δείξει αν υπάρχει συσχέτιση της ανακοπής με τον κορωνοϊό.

Αυξήθηκαν οι νοσηλείες παιδιών

Περισσότερα από 70 παιδιά νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της χώρας. 61 στην Αττική, πέντε στην Πάτρα, 8 στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και τέσσερα στα Χανιά, σύμφωνα με τον ΠΟΕΔΗΝ.Στη μονάδα εντατικής θεραπείας στα Χανιά νοσηλεύεται προληπτικά και ένα νεογνό, μόλις 5 ημερών, που γεννήθηκε από θετική μητέρα.
Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλα τρία παιδιά. Αναμεσά τους και ένα βρέφος 10 ημερών θα μεταφερθεί στο Ηράκλειο, για καλύτερη παρακολούθηση.

«Αν ένα παιδί έχει πυρετό θα πρέπει να επικοινωνεί με τον παιδίατρο του προκειμένου, ξέροντας το ιστορικό ο παιδίατρος, να καθορίσει αν πρέπει να γίνουν κάποιες εξετάσεις ή τι άλλα μέτρα πρέπει να πάρει το κάθε παιδί», δήλωσε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών νοσηλεύεται με ήπια συμπτωματολογία κυρίως με υψηλό πυρετό, που διαρκεί μόλις λίγες ημέρες.

Πηγή: megatv.comΘεσσαλονίκη: Οκτώ παιδιά με κορoνοϊό στο Ιπποκράτειο – «Προσοχή οι γονείς»06/08/2022

Πάνω από 70 είναι τα παιδιά που νοσηλεύονται με κορoνοϊό σε παιδιατρικά νοσοκομεία και παιδιατρικές κλινικές της χώρας αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, μόνο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης βρίσκονται 8 παιδιά, με αποτέλεσμα η παιδιατρική κλινική να είναι γεμάτη. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αποδίδει τη συγκεκριμένη εξέλιξη στη μη τήρηση των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων και επισημαίνει: «Καλύτερα μάσκα, τεστ, αποστάσεις παρά στον θάλαμο ενός παιδιατρικού νοσοκομείου».

Αναλυτικά η δήλωσή του

«Λόγω μη τήρησης των μέτρων προστασίας εφέτος το καλοκαίρι έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευόμενων παιδιών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία. Μεγαλύτερο από το χειμώνα παρ’ ότι λειτουργούσαν τα σχολεία.

Και βέβαια για να κρίνεται επιβεβλημένη η εισαγωγή των παιδιών σε νοσοκομείο εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα», τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Στη συνέχεια προσθέτει: «Σήμερα νοσηλεύονται 40 παιδιά στο Παίδων Αγίας Σοφίας, 11 παιδιά στο Αγλαΐα Κυριακού, 10 παιδιά στο Παίδων Πεντέλης και 5 παιδιά στο Καραμανδάνειο.

Επίσης, νοσηλεύονται με κορωνοϊό πολλά παιδιά στις παιδιατρικές κλινικές νοσοκομείων.

Παράδειγμα, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης είναι γεμάτη η παιδιατρική κλινική στην οποία νοσηλεύονται 8 παιδάκια με κορωνοϊό. Προσοχή οι γονείς. Τήρηση των μέτρων προστασίας. Καλύτερα μάσκα, τεστ, αποστάσεις παρά στον θάλαμο ενός παιδιατρικού νοσοκομείου».


Χανιά: Παρασκευή η απολογία του 27χρονου επιχειρηματία που κατηγορείται για βιασμό 19χρονης02/08/2022

Στον εισαγγελέα Χανίων, οδηγήθηκε σήμερα Τρίτη ο 27χρονος επιχειρηματίας από τα Χανιά, που κατηγορείται για τον βιασμό 19χρονης σε παραλιακό μπαρ στην περιοχή των Φαλασάρνων.

Ο κατηγορούμενος, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκε η κατηγορία του βιασμού, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο 27χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας από τις Αρχές, μετά από καταγγελία που έκανε η 19χρονη.

Η νεαρή κοπέλα, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, βρισκόταν το απόγευμα της Κυριακής στο παραλιακό μπαρ και διασκέδαζε με την παρέα της και λίγες ώρες αργότερα έπεσε θύμα βιασμού από τον 27χρονο.


Πηγή: newsbeast.gr

Λέσβος: Ξέσπασε η μητέρα της 14χρονης για τον 53χρονο - Τι σου έκανε το μωρό μου, παιδεραστή01/08/2022

Ξέσπασε η μητέρα της 14χρονης στη Λέσβο έξω από τα δικαστήρια όπου το πρωί της Δευτέρας (1/8) λίγο πριν τις 10 οδηγήθηκε ο αστυνομικός και προπονητής για τον βιασμό της 14χρονη αθλήτρια του. «Τι σου έκανε το μωρό μου, παιδεραστή» φώναζε.
 
Η μητέρα της ανήλικης είπε ακόμα σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ ότι ο 53χρονος εκβίαζε την κόρη της να μην μιλήσει και την χτυπούσε μες το αυτοκίνητο. Ο 53χρονος αστυνομικός πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο Τρίτη 2/8 στις 11 το πρωί.

“Ήθελα να τον σκοτώσω. Μίσος νιώθω. Να με αφήσουν να μπω μέσα θέλω. Είδα μηνύματα το κινητό του μωρού. Την εκβίαζε και την απειλούσε. Την χτυπούσε μέσα στο αυτοκίνητο επειδή δεν έκανε αυτό που ήθελε” είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της 14χρονης στην ΕΡΤ.

Η αλλαγή στη συμπεριφορά της 14χρονης και η άρνησή της να πάει στην προπόνηση, κίνησαν τις υποψίες της μητέρας η οποία αποφάσισε να δει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του παιδιού κι εκεί ανακάλυψε τις συνομιλίες της με τον 53χρονο αστυνομικό και προπονητή της.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, για περισσότερους από έξι μήνες η 14χρονη υπέκυπτε στις σεξουαλικές ορμές του προπονητή της. Τα όσα περιγράφονται στην δικογραφία τόσο από την ανήλικη όσο και από την μητέρα της προκαλούν ανατριχίλα.

Οι κάτοικοι του νησιού κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο υπεράνω πάσης υποψίας, ενώ οι γονείς των αθλητριών της τοπικής ομάδας βόλεϊ τον εμπιστεύονταν να μεταφέρει με το αυτοκίνητο τα παιδιά τους στο σπίτι μετά τις προπονήσεις.

Το ψεύτικο προφίλ στο facebook
Ο 53χρονος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο νησιού φέρεται να είχε πλησιάσει κι άλλες ανήλικες, ενώ επικοινωνούσε μέσω λογαριασμού με ψευδώνυμο με τα κορίτσια. Ο συλληφθείς διατηρούσε λογαριασμό στα social media με το όνομα “Μέγας Αλέξανδρος”.

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ο άνθρωπος που έπεσε στις γραμμές στα Άνω Πατήσια

29/07/2022

Νεκρός ο άνθρωπος που έπεσε νωρίτερα σήμερα στις γραμμές του ΗΣΑΠ στα Άνω Πατήσια.

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (29/7) όταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γυναίκα έπεσε από την γέφυρα στις γραμμές του ΗΣΑΠ κοντά στον σταθμό Άνω Πατήσια το πρωί της Παρασκευής και διαμελίστηκε από τον διερχόμενο συρμό

Τα πρώτα στοιχεία «δείχνουν» αυτοκτονία. Αμέσως στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική και ασθενοφόρο.

Λόγω του συμβάντος και της επιχείρησης από την Πυροσβεστική, υπάρχει διακοπή δρομολογίων του ΗΣΑΠ.

Αυτή την ώρα έχουν διακοπεί τα δρομολόγια της Γραμμής 1 και διεξάγονται στα τμήματα Πειραιάς Αττική και Νέα Ιωνία – Κηφισιά.

Κόρινθος: Φωτιά ξέσπασε τα ξεμερώματα στο σπίτι ηλικιωμένου

28/07/2022

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ηλικιωμένος όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία καθώς ξέσπασε φωτιά μέσα στο σπίτι του στην Κόρινθο.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 04:15 τα ξημερώματα της Πέμπτης 28 Iουλίου η πυροσβεστική ενημερώθηκε για φωτιά σε ισόγειο διώροφης κατοικία στην οδό Σμύρνης στην Κόρινθο.

Ένας ηλικιωμένος άνδρας διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου με πρόβλημα στην αναπνοή λόγω του καπνού.

Στο σημείο επιχείρησαν δυο οχήματα, με 6 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου και έσβησαν τη φωτιά, ενώ στο σημείο βρίσκεται και το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.


 newsit.gr

Ελεύθερη Ώρα για τους εμπρηστές Iron Maiden – Το λένε τα γεγονότα, όχι εμείς22/07/2022

Μετά το επικό, viral πρωτοσέλιδο που έριχνε τις ευθύνες για τη φωτιά στην Πεντέλη στους Iron Maiden, η Ελεύθερη Ώρα επανήλθε και επιμένει…

Σε νέο «χτύπημα» στο σημερινό πρωτοσέλιδο η εφημερίδα δημοσιεύει το εξώφυλλο του album των Iron Maiden Purgatory και αναρωτιέται: «Αν δεν είναι αυτό σατανισμός, τότε τί είναι;»

Παράλληλα αναφέρει ότι «Θα μας βρίσκουν σταθερά απέναντι στην μύηση, στο κακό και στο σκότος» ενώ κάνει λόγο για… «μέταλ φράξια» (sic) της κυβέρνησης που επισκέφτηκε τα καμένα της Πεντέλης!

«Το λένε τα γεγονότα, όχι εμείς»
   
Η εφημερίδα στις μέσα σελίδες αναφέρεται και στους στίχους του συγκροτήματος:

«Δεν τους λες και χριστιανικούς. Πολλά μπορούν να ειπωθούν για την ερμηνεία. Εμείς διαβάζουμε απλώς κάποιους από τους στίχους και τους παραθέτουμε». Παράλληλα αναφέρει: «Διότι, είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως την έλευση του μουσικού συγκροτήματος στην Αθήνα ακολουθούν καταστροφές μεγάλης κλίμακας. Το λένε τα γεγονότα, όχι εμείς».

Από την εφημερίδα δεν λείπει και η αναφορά στο τραγούδι Number Of The Beast, ενώ τονίζεται πως «Όπου οι άνθρωποι διώχνουν το Θεό, έρχεται ο σατανάς και ανοίγουν χίλιες πληγές. Έτσι θα ερμήνευαν οι Άγιοι Πατέρες τα φαινόμενα. Άλλωστε, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Πόση καταστροφή όμως θα ζήσουμε ακόμα ώστε να ακολουθήσουμε τον δρόμο της αρετής; Για πόσο ακόμα θα κυριαρχεί η αναίδεια; Για πόσο ακόμα θα δίνουμε δικαιώματα στον σατανά, επιτρέποντάς του να χειραγωγεί τα πάντα; Δεν βλέπουμε γύρω μας την καταστροφή και την απόγνωση; Δεν βλέπουμε τι μέλλει γενέσθαι αν συνεχίσουμε έτσι; Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι θα ήταν λάθος να χαριστεί η ροκ μουσική με την οποία πολλοί μεγάλωσαν, στους κάθε λογής επικίνδυνους, που χρησιμοποιούν την αγάπη των νέων για τη μουσική, για να περάσουν τα πολύ σκοτεινά τους μηνύματα».


Δικηγόρος της Ε

λεύθερης Ώρας: Επαληθεύτηκε η πρόβλεψη…


Την ίδια ώρα, ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, δικηγόρος της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» φιλοξενήθηκε στον αέρα του Metropolis 95.5 υποστήριξε ότι… «επαληθεύτηκε πρόβλεψη αναγνώστη» για αυτό και δημοσιεύτηκε το εξώφυλλο…

«Θα μιλήσω ως δικηγόρος της εφημερίδας. Πριν ακόμα από ξεσπάσει η πυρκαγιά, ένας αναγνώστης έστειλε email στην εφημερίδα, “προφητεύοντας” ότι κάτι κακό θα συμβεί μετά την συναυλία των Iron Maiden, βασιζόμενος στο γεγονός πως το 2018 στην προηγούμενη συναυλία τους στην Ελλάδα, ακολούθησε αμέσως μετά η τραγωδία στο Μάτι σε συνδυασμό με το σατανικό και αντιχριστιανικό -κατά τους επικριτές τους- ύφος της μπάντας, το οποίο φαίνεται ακόμα και από τον τρόπο που τελείωσαν την συναυλία επιρρίπτοντας τον χριστιανικό σταυρό. Ο αναγνώστης αναρωτήθηκε τι θα επακολουθήσει μετά την φετινή συναυλία τους. Και ξέσπασε η πυρκαγιά αμέσως μετά. Επομένως επαληθεύτηκε η πρόβλεψη, εξού και δημοσιεύτηκε το άρθρο και το πρωτοσέλιδο», είπε αρχικά.

Όσο για το πως οι Iron Maiden «έφεραν» την πυρκαγιά, απάντησε: «Εγώ το ερμηνεύω ότι μέσω συμβολισμών που κάναν με τα δύο δάχτυλα έγινε μια επιρροή αρνητικής ενέργειας, μιας επίκλησης των σατανόμορφων προσωπείων με αποτέλεσμα κατά «σατανική» σύμπτωση να γίνονται φέτος τα ίδια που έγιναν στο Μάτι. 2018 Iron Maiden Μάτι- 2022 Iron Maiden Πεντέλη».


Παρέμβαση Ρουβίκωνα έξω από το γραφείο του Κούγια: Πάρε τον βιαστή σπίτι σου

21/07/2022

Παρέμβαση έξω από τα δικηγορικά γραφεία του Αλέξη Κούγια στη Βασιλίσσης Σοφίας έκανε ο Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα, με αφορμή την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Συγκεκριμένα σε πανό που αναρτήθηκε έξω από τα γραφεία του δικηγόρου, ο Φεμινιστικός Τομέας του Ρουβίκωνα τον καλεί να πάρει στο σπίτι του τον «βιαστή» πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος καταδικάστηκε για βιασμούς δύο ανηλίκων, ωστόσο αποφυλακίστηκε μέχρι το Εφετείο.

Πυρκαγιά στην Πεντέλη: Αστυνομικοί με ποτιστήρια προσπαθούν να σβήσουν φωτιά

20/07/2022

Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στην πυρκαγιά της Πεντέλης προσπαθούν να σβήσουν τις εστίες φωτιάς που υπάρχουν με ότι μπορούν και βρίσκουν.

Εκτός από τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους κάτοικους των περιοχών που έχουν πληγεί από την μεγάλη πυρκαγιά, στην μάχη της κατάσβεσής της, έχουν… ριχτεί και οι αστυνομικοί.

Βέβαια, τα μέσα που χρησιμοποιούν είναι… κάπως, καθώς η κάμερα του Alpha του κατέγραψε να ρίχνουν νερό σε μία μικρή εστία με ποτιστήρια