Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Επισκεφτείτε το ΕΜΣΤ με το κατοικίδιο σας


31/3/2023

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (04.04.2023) το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, από τις 11.00 έως τις 14.00, εκδήλωση για μια «διαφορετική τετράποδη μοντέρνα αγάπη»!

Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το ΕΜΣΤ μαζί με το κατοικίδιό τους και να περιηγηθούν στην έκθεση «Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας», όπως και στις υπόλοιπες εκθέσεις του Μουσείου.

Το ΕΜΣΤ, ο μοναδικός οργανισμός στην Αττική που υποδέχεται στους χώρους του τους τετράποδους φίλους μας και το «Καταφύγιο του Σωκράτη», χώρος προσωρινής φιλοξενίας άστεγων σκύλων, της Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων σας προσκαλούν σε μια διαφορετική εκδήλωση, με στόχο να διαδοθεί το μήνυμα της υιοθεσίας των αδέσποτων σκύλων και τα μηνύματα της αποστολής του «Καταφύγιου του Σωκράτη» που αφορούν τη βελτίωση της ζωής των ζώων συντροφιάς και την υποστήριξη του δεσμού ανθρώπου-ζώου μέσω των υιοθεσιών, της επανένωσης και της εκπαίδευσης.

Το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων είναι υπεύθυνο για την περισυλλογή, ιατρική φροντίδα, σίτιση και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων που διαβιούν ή βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου. Ένας από τους πυλώνες της Αστικής Πανίδας είναι ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων «Καταφύγιο του Σωκράτη», το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2021 και είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό καταφύγιο ζώων.

Είναι ένα μέρος όπου αφοσιωμένοι επαγγελματίες και εθελοντές μοιράζονται τη δέσμευσή τους, το πάθος τους και το ταλέντο τους για να βοηθήσουν τα ζώα και τους ανθρώπους του δήμου ώστε:

Κάθε ζώο συντροφιάς να μπορεί να υιοθετηθεί και να βρει το σπίτι του.
Κάθε χαμένο ζώο συντροφιάς να μπορεί να επανενωθεί με τον κηδεμόνα του.
Κάθε ζώο συντροφιάς να αντιμετωπίζεται με ευγένεια και σεβασμό.
Σας περιμένουμε την Κυριακή 2 Απριλίου για να διαδώσουμε ένα διαφορετικό μήνυμα αγάπης. Μαζί μας θα βρίσκονται και κάποια από τα σκυλάκια που φιλοξενούνται στο «Καταφύγιο του Σωκράτη» και αναζητούν τη νέα τους οικογένεια, συνοδευόμενα από εθελοντές.

Είσοδος ελεύθερη από τις 11.00 έως τις 14.00 για όσους επισκεφθούν το Μουσείο μαζί με το κατοικίδιό τους.

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι σκύλοι θα επιδείξουν την καλύτερη συμπεριφορά!

Οι κηδεμόνες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

1. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε θηλυκούς σκύλους σε οίστρο.
2. Όλοι οι σκύλοι θα πρέπει να βρίσκονται πάντα κοντά στους κηδεμόνες τους και με λουρί/οδηγό (όχι οδηγοί τύπου flexi).
3. Απαραίτητα συνοδευτικά: Το βιβλιάριο υγείας του σκύλου μας και σακουλάκια για την περίπτωση “ατυχήματος”.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δραστηριότητα της Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων και του «Καταφυγίου του Σωκράτη»:
www.animalscityofathens.gr
https://new.cityofathens.gr/thema/adespota

Εκκενώθηκε η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ – Δέκα συλλήψεις


30/3/2023

Εκκενώθηκε η καταληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ μετα από επιχείρηση της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στα Προπύλαια. Απομακρύνθηκαν άτομα που πραγματοποιούσαν κατάληψη για 18η ημέρα ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 10 συλλήψεις.

Για την κατάληψη είχε εκδώσει ανακοίνωση το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΚΠΑ, το οποίο καλούσε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η κατάληψη στα Προπύλαια «δεν μπορεί να επιλυθεί από το Πανεπιστήμιό μας»Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΕΚΠΑ:


«Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημερώνει για τη συνεχιζόμενη κατάληψη του Κεντρικού Κτηρίου του Ιδρύματος από έξω-πανεπιστημιακά άτομα και με θεματολογία που δεν μπορεί να επιλυθεί από το Πανεπιστήμιό μας.

Η λειτουργία του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι κομβικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος που αφορά σε Διοικητικά θέματα, λειτουργία του Τεχνικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και ιδιαίτερα στη Φοιτητική Μέριμνα, στην Ορκωμοσία των Φοιτητών, στις Διεθνείς Σχέσεις και στις Ανταλλαγές μεταξύ των Πανεπιστημίων.

Ενεργώντας με θεσμικότητα και σύνεση από την πρώτη στιγμή της κατάληψης, καταδικάζουμε συνεχώς την ενέργεια αυτή και επιμόνως ζητάμε την άμεση παράδοση του Κτηρίου στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στη διοικητική και ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο επίσης καταδικάζει τη λεκτική βία και τη στοχοποίηση της Προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας. Το αίτημα παραίτησης της Προέδρου, η οποία έχει εκλεγεί με τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες, είναι απολύτως απαράδεκτο.

Η υπεράσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών και της ακαδημαϊκής ελευθερίας της έκφρασης και της απρόσκοπτης μετακίνησης όλων στους χώρους του Πανεπιστημίου μας είναι αδιαπραγμάτευτη».
Λαγονήσι: Σε περίεργο τροχαίο σκοτώθηκε ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ


28/3/2023

Στο 38ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου την Κυριακή σκοτώθηκε σε τροχαίο ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ.
Συγκεκριμένα στις 13.55 το μεσημέρι της Κυριακής, σημειώθηκε ένα αρκετά «περίεργο» δυστύχημα. Ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Χαράγης, ερχόταν με τη μηχανή του με κατεύθυνση προς το Σούνιο.

Ο άνδρας ενώ βρισκόταν σε κίνηση επιχείρησε να κάνει στο 38ο χιλιόμετρο της Αθηνών – Σουνίου μία προσπέραση από ένα  μαύρο βανάκι που προηγείτο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει στην πίσω αριστερή πλευρά από το βανάκι, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, και συγκρούστηκε με ένα άλλο λευκό βαν το οποίο ερχόταν με κατεύθυνση προς τη Βάρκιζα και στη συνέχεια χτύπησε σε ένα δεύτερο αυτοκίνητο.

Ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ εκτινάχθηκε από την σφοδρότητα της σύγκρουσης και έχασε τη ζωή του ακαριαία.

Πρόκειται για ένα περίεργο τροχαίο και συγκυριακά σημειώνεται κατά την διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης των Τεμπών, και ο εκλιπών ήταν μέλος σε πολλές επιτροπές που διερευνούσαν σιδηροδρομικά δυστυχήματα, μεταξύ αυτών στη Λιβαδειά και στο Άδενδρο στη Θεσσαλονίκη.

Στην ουσία ο διευθυντής κυκλοφορίας ήταν ο προϊστάμενος του επόπτη, ο οποίος αύριο αναμένεται να καταθέσει.


Μετ’ εμποδίων η επανεκκίνηση των τρένων


Μετ’ εμποδίων φαίνεται πως ξεκίνησε η…. επανεκκίνηση των τρένων. Αυτή τη βδομάδα ήταν να μπουν περισσότερα δρομολόγια ωστόσο δεν τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αγνοούνται οι λεγόμενες δικλείδες ασφαλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες πολλά δρομολόγια δεν εκτελούνται υπάρχουν προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ σταθμαρχών και μηχανοδηγών στα τούνελ.

Το MEGA παρουσιάζει ένα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο γίνονται συσκέψεις προκειμένου να ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και παρόλα αυτά η ΡΑΣ ζητά από τον ΟΣΕ να δώσει πληροφορίες για θέματα πυρασφάλειας ή εξαερισμού. 

Σημειωτεον πως, αυτά τα έγγραφα, πριν το δυστύχημα δεν υπήρχαν, ενώ μετά το δυστύχημα ήταν καθημερινής φύσεως η αποστολή τους.


Τέμπη: Σήμερα στον εφέτη ανακριτή ο δεύτερος σταθμάρχης


28/3/2023

Ένας ακόμα κατηγορούμενος για την τραγωδία των Τεμπών προσέρχεται να απολογηθεί σήμερα ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή ο οποίος διενεργεί τη δικαστική έρευνα. Πρόκειται για τον δεύτερο σταθμάρχη, ο οποίος το μοιραίο βράδυ είχε βάρδια με τον ήδη προφυλακισμένο συνάδελφό του και φέρεται να εγκατέλειψε νωρίτερα το πόστο του.

Χθες απολογήθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Οι περιοριστικοί όροι αφορούν στην εμφάνιση του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, καθώς και στην απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου στον ανακριτή θα οδηγηθεί και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, του οποίου η απολογία θα γίνει με υπόμνημα 80 σελίδων. Ο επιθεωρητής αναμένεται να προβάλει τον ισχυρισμό ότι είχε ζητήσει στη βάρδια και μέχρι και τις 11 να υπάρχουν δύο άτομα.

Σοκ στην Αμαλιάδα: Επτάχρονος πυροβόλησε στο πόδι την αδερφή του την ώρα που έπαιζαν


24/3/2023Σοκαριστικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (24/3) στην Αμαλιάδα, με ένα κοριτσάκι 10 ετών να τραυματίζεται όταν ο μικρός της αδερφός της πυροβόλησε κατά λάθος στο πόδι.

Το κοριτσάκι με τραύμα στο μηρό μεταφέρθηκε στη Ν.Μ. Αμαλιάδας και διακομίζεται στο «Καραμανδάνειο» Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδεία της Αστυνομίας, σύμφωνα με το Ilialive.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του παιδιού.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας εξετάζουν το περιστατικό στο σημείο που συνέβη, στο σπίτι της οικογένειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά έπαιζαν όταν το μικρότερο αδερφάκι τράβηξε την σκανδάλη καραμπίνας.

Λακωνία: Πώς αποκαλύφθηκε η φρικτή υπόθεση βιασμού της 13χρονης που έμεινε έγκυος


23/3/2023

Η φρικτή υπόθεση βιασμού της 13χρονης στην Μάνη έχει συνταράξει όχι μόνο την Λακωνία αλλά το πανελλήνιο. Πώς όμως αποκαλύφθηκε το δράμα που βίωνε το κορίτσι, το οποίο βιάστηκε τόσο από συγγενικά πρόσωπα, όσο και από αλλοδαπούς και πριν από λίγο καιρό έφερε στον κόσμο το παιδί της σε μαιευτήριο των Αθηνών;

Σύμφωνα με τον «Λακωνικό Τύπο», από τις αρχές Οκτωβρίου 2022 η ανήλικη κίνησε τις υποψίες στο σχολικό περιβάλλον της, όταν άρχισε να παίρνει ανεξήγητο βάρος και ιδιαίτερα στην κοιλιακή χώρα. Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του διευθυντή του σχολείου και σε συνεννόηση με γιατρό της περιοχής, στο πλαίσιο δήθεν προληπτικού ελέγχου για όλα τα παιδιά, η ανήλικη μαθήτρια υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε η προχωρημένη εγκυμοσύνη της.

Ακολούθως, ο εν λόγω γιατρός συνέταξε και απέστειλε αναφορά συνοδευόμενη από τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην Εισαγγελέα Γυθείου, γνωστοποιώντας την κατάσταση της 13χρονης. Στην αναφορά υπογραμμιζόταν πως η ανήλικη μαθήτρια έχρηζε άμεσης γυναικολογικής εξέτασης από εξειδικευμένο επιστήμονα.

Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση και το κορίτσι απομακρύνθηκε από το οικογενειακό του περιβάλλον και στη συνέχεια μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης και από εκεί σε μαιευτήριο των Αθηνών, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, καθώς η κατάστασή της λόγω της ηλικίας της ήταν κρίσιμη. Έκτοτε, και μέχρι να γεννήσει, η ανήλικη διέμενε σε ξενώνα μαιευτηρίου των Αθηνών, όπου λάμβανε την απαραίτητη ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.

Μετά τον τοκετό, από τις αρμόδιες υπηρεσίες άρχισε διαδικασία αναδοχής/υιοθεσίας του παιδιού.

Κατά πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», δε, την Τετάρτη η ανήλικη κοπέλα μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας στην περιοχή των Πατρών.Εργατικό ατύχημα από έκρηξη σε εργοστάσιο: Τραυματίστηκαν στο κεφάλι 2 εργαζόμενοι20/3/2023

Εργατικό ατύχημα στην Πάτρα – Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου, το πρωί σε εργοστάσιο στη ΒΙΠΕ Πατρών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, η έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο ιχθυοτροφών, σε ένα μηχάνημα το οποίο αποξηραίνει τα υλικά. Από αυτή τραυματίστηκαν δύο εργαζόμενοι του εργοστασίου.

Οι δύο τους, οι οποίοι έφεραν τραύματα στο κεφάλι, και όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Δημήτρης Μαρμούρας, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ έπειτα αναχώρησαν για τα σπίτια τους.

Τέμπη: Έβαλαν βάρδια τον 59χρονο σταθμάρχη πριν λάβει τα αποτελέσματα της εκπαίδευσής του18/3/2023

Ο σταθμάρχης Λάρισας που κατηγορείται ως συνυπεύθυνος για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, φέρεται να έκανε την πρώτη του βάρδια πριν λάβει την επίσημη πιστοποίηση μετά το τέλος της εκπαίδευσής του, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

«Στις 26 Ιανουαρίου, πριν βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ο 59χρονος έχει κανονικά βάρδια ως σταθμάρχης», αποκάλυψε η εφημερίδα, όπως μεταδόθηκε από την εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» του Mega.

H εκπαίδευση του 59χρονου σταθμάρχη άρχισε την 1 Αυγούστου του 2022 και ολοκληρώθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2023. Στις 23, 24 και 25 Ιανουαρίου έδωσε εξετάσεις που αφορούσαν στην κυκλοφορία των συρμών, την ηλεκτροκίνηση και τα συστήματα GSMR και ETCS.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, την επόμενη ημέρα πριν βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων είχε κανονικά βάρδια.


topontiki.gr

Τέμπη: Η οργισμένη ανάρτηση φίλου του πατέρα της Ελπίδας - "Θλιβεροί ιεροξεταστές, ανάλγητοι καλλιεργητές του μίσους"


13/3/2023

Σχόλιο για την κριτική που ασκήθηκε στον πατέρα της Ελπίδας, φοιτήτριας η οποία σκοτώθηκε στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, έκανε ο φίλος του, Πάνος Νιαβής, σε ανάρτησή του στα social media.

O Χρήστος Χούπας, πατέρας της 28χρονης από την Αταλάντη που σκοτώθηκε μετά την τραγωδία στα Τέμπη, δέχθηκε σφοδρή κριτική στα social media επειδή αναφέρθηκε με θετικό τρόπο στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος με τους 57 νεκρούς.
«Αλήθεια βρε θλιβεροί ιεροξεταστές, ανάλγητοι καλλιεργητές του μίσους πόσο νομίζετε πως απέχετε από τον μέγα ιεροεξεταστή του Ντοστογιέφσκι, των αδερφών Καραμάζοφ, που πρόκρινε ως λύση το κάψιμο στην πυρά του Ιησού Χριστού, όταν κατάλαβε πως ο Υιός του Θεού του ήταν εμπόδιο στα σχέδια του!» ανέφερε μεταξύ άλλων ο φίλος του πατέρα της Ελπίδας.


Η ανάρτηση του φίλου του πατέρα της Ελπίδας που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη:


Καλημέρα συνταξιδιώτες του Χάους

Εδώ και μέρες, όσες/οι έχουμε διάδραση εδώ στο FB ξέρετε πως απέχω των αναρτήσεων και των σχολίων γιατί αυτός ήταν ο δικός μου τρόπος να αντιμετωπίσω τον θάνατο των 57 ανθρώπων αλλά κυρίως να συμπαρασταθώ στο πένθος του παλιού και αδερφικού φίλου μου, του Χρήστου Χούπαμ από την Αταλάντη.

 Από χτες όμως οι κομματικές ύαινες και οι «ευαίσθητοι» της ιδεολογικής μονομέριας έβαλαν στο στόχο το Χρήστο!

Το χαροκαμένο Χρήστο που μες τον πόνο του μπορεί να κραυγάζει, να κλαίει, να παραλογίζεται, να λέει ότι θέλει και να παλεύει να δαμάσει το αβάστακτο πόνο του αφανισμού του κοριτσιού του, της Ελπίδας του, χωρίς να υποτάσσει, φαντάζομαι τα συναισθήματά του στη βάσανο πολιτικής ή κομματικής γραμμής γιατί προφανώς για τον νοήμονα άνθρωπο ο πόνος και το δράμα του είναι ισχυρότεροι από τις κομματικές και ιδεολογικές επιταγές όσων είδαν το θάνατο τόσων ανθρώπων ως ευκαιρία εν όψει των επικείμενων εκλογών.

Ο Χρήστος λοιπόν χτες μες το βαρύ πένθος του δήλωσε κάπου πως τα κυβερνητικά μέτρα είναι βάλσαμο γι αυτόν και πιθανόν και για άλλους γονιούς παιδιών και συμπλήρωσε πως την κόρη μου όμως δεν πρόκειται να τη φέρει πίσω ούτε όλο το χρυσάφι του κόσμου.»

Μόλις το άκουσαν αυτό οι «ευαίσθητοι» υπηρεσίας βγήκαν στο μεϊντάνι και με εκφράσεις υπάνθρωπων και κυνάνθρωπων ξεκίνησαν επίθεση καταγγελίας του για απόκλιση του επιτρεπόμενου πένθους του Χρήστου από τις κοματικές νόρμες και υβρίζοντας πολλές και πολλοί το Χρήστο που τόλμησε να ξεστομίσει κάτι θετικό για τα ενοχικά βοηθήματα ενός κράτους που είτε καταλαβαίνει πως τα σκ..σε στέλνοντας στο θάνατο τόσους ανθρώπους ή γιατί έτσι τους ορμήνεψαν οι ειδικοί της επικοινωνίας.

Αλήθεια βρε θλιβεροί ιεροξεταστές, ανάλγητοι καλλιεργητές του μίσους πόσο νομίζετε πως απέχετε από τον μέγα ιεροεξεταστή του Ντοστογιέφσκι, των αδερφών Καραμάζοφ, που πρόκρινε ως λύση το κάψιμο στην πυρά του Ιησού Χριστού, όταν κατάλαβε πως ο Υιός του Θεού του ήταν εμπόδιο στα σχέδια του!

Γι αυτό κι εγώ χωρίς την άδεια του Χρήστου θα σας μιλήσω για το Χρήστο σήμερα.

Ροκάς και μηχανόβιος, στα ύστερα χρόνια της νιότης του συναντήθηκε με την ήρεμη δύναμη, τη Μίνα του και έχτισαν μια κοινή ζωή με τα τρία παιδιά τους να είναι ή έγνοια τους και η απόλυτη φροντίδα τους.

Μεγάλωσαν λοιπόν τρία παιδιά φοιτητές κι ο Χρήστος συνταξιούχος εδώ και μερικά χρόνια έκανε και θα κάνει δέκα δουλειές του ποδαριού και όχι μόνο για να μπορεί να σπουδάζει τα τρία παιδιά του στη Θεσσαλονίκη, Μελισσοκόμος, κηπουρός, μαραγκός, κοκ. Θυμάμαι πως πριν 3-4 χρόνια έπεσε στον κήπο μου ένα θεόρατο δέντρο από ανεμοστρόβιλο, τον πήρα τηλέφωνο και τον ρώτησα αν ξέρει κάποιον Αλβανό εργάτη να έρθει να το κόψει. Κι ο Χρήστος μου απάντησε: «Γιατί δεν σου κάνω εγώ ρε; Θα πληρώσω με τον τεμαχισμό του δέντρου σου μια βδομάδα τα Ιταλικά της Ελπίδας μου»!

Ανεβαίνοντας τακτικά στην Αταλάντη τον ψάχνω στο ισόγειο του σπιτιού του που το έχει σαν εργαστήρι, παλιό μαραγκούδικο του μακρονησιώτη πατέρα του. Τον βρίσκω σπάνια και σπάνια απαντά στις κλήσεις μου γιατί ο Χρήστος δουλεύει ατέλειωτες ώρες για τα παιδιά του.

Κι έρχεται το ένοχο κράτος και δίνει ένα βοήθημα, σε αυτούς τους ανθρώπους και ο φίλος μου αν και ενταγμένος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γι αυτό φαντάζομαι επέλεξε και ο Κος Τσίπρας μαζί με τον Βουλευτή του νομού, τον Κο Σαρακιώτη, την παρουσία τους στην κηδεία της Ελπίδας, να τον τιμήσει, είχε την παρρησία να δηλώσει πως το βοήθημα είναι ένα κάποιο βάλσαμο!

Και αναλογιστείτε όλες/οι εσείς οι χολερικές/οι εισαγγελείς του διαδικτύου με το χαμογελαστό σας πένθος ποιον άνθρωπο, ποιον πατέρα αποκαλείτε ελαφρά τη καρδία «πατέρα τέρας»!

Βρε άντε να κόψετε τη γλώσσα σας και τα δάκτυλά σας πριν απερίσκεπτα βγάλετε την καταδικαστική σας απόφαση την επόμενη φορά, λεχρίτες.

Αϊ σιχτιρ μετρ του κυνισμού και απανθρωπίας κι αυτή η απανθρωπιά σας μου θύμισε μια παλιά ιστορία του εμφύλιου. Η θεία μου η Μαρία έχασε τον άντρα της στο εμφύλιο, έμεινε χήρα με δυο μικρά παιδιά. Στα δίσεκτα χρόνια το κράτος αποφάσισε να δώσει ένα μηνιαίο βοήθημα σε αυτές τις χήρες. Πήγε στην θεία μου λοιπόν ο κομματικός ινστρούχτορας και της είπε να μην δεχτεί την ελεημοσύνη από τους μοναρχοφασίστες του Παπάγου. Του γύρισε θυμωμένη την πλάτη η θεία μου και του αποκρίθηκε: «Άφέντη μ’ να το κάμω αλλά τα παιδάκια μ’ θα τα ταΐζεις εσύ;…

ΥΓ Ούρλιαξε, φώναζε, ξέσπα φίλε Χρήστο και μην υποτάσσεις τον αβάστακτο πόνο σου και νόρμες των μικρονόων όποιας πολιτικής ή κομματικής απόχρωσης σε θέλει πιόνι τους.

ο φίλος της νιότης σου

Πάνος Νιαβής»


Τέμπη: Φωτογραφία-ντοκουμέντο από το 3ο βαγόνι λίγο πριν τη μοιραία σύγκρουση -Ήταν γεμάτο με νέα παιδιά

3/3/2023

Φωτογραφία-ντοκουμέντο από το 3ο βαγόνι λίγο πριν τη μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 57 ανθρώπων, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, το Mega έφερε στο φως φωτογραφία που τράβηξε επιβάτης του τρένου περίπου μία ώρα πριν τη μοιραία σύγκρουση. Ο 25χρονος επιβάτης κατέβηκε στη Λάρισα -τον τόπο καταγωγής του- μία στάση πριν σημειωθεί η σύγκρουση των δύο τρένων που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.
Στη φωτογραφία φαίνεται το βαγόνι, το οποίο έχει περίπου 60 θέσεις, να είναι γεμάτο με επιβάτες, ενώ η πλειονότητα αυτών είναι νεαρά άτομα. Υπενθυμίζεται ότι το βαγόνι νούμερο 3 είναι αυτό που βρίσκεται ακριβώς πριν το εστιατόριο και στο συγκεκριμένο έχουν εστιάσει αυτή την ώρα τις επιχειρήσεις τους οι διασώστες.


Τραγωδία στα Τέμπη: Ξεκίνησε η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης των σορών

2/3/2023

Ξεκίνησε η μακάβρια διαδικασία της ταυτοποίησης των σορών από συγγενείς των θυμάτων.
Ξεκίνησε το μακάβριο έργο της ταυτοποίησης αναγνώρισης των σορών των νεκρών του τρένου, από τους συγγενείς τους.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας από δεκάδες ανθρώπους που προσέρχονται στο νοσοκομείο Λάρισας για να αναγνωρίσουν τους δικούς τους.

Στο νοσοκομείο της Λάρισας υπάρχουν 42 σοροί προς ταυτοποίηση. Οι συγγενείς έχουν φθάσει από τα ξημερώματα στο νοσοκομείο και ελπίζουν να είναι μέσα στην λίστα όσων θα παραλάβουν κάποια σωρό.Η ενημέρωση από το κλιμάκιο των ιατροδικαστών, που είναι οχτώ στο σύνολο, είναι πολύ μετρημένη.

Υπ’ ατμόν είναι και το κλιμάκιο των ψυχολόγων, ώστε να προσφέρουν ψυχολογική στήριξη στους συγγενείς των θυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Γ. Ν. Λάρισας έχουν τοποθετηθεί απ’έξω από το νοσοκομείο και πάνω στα κάγκελα μαύρα πανιά, στο σημείο όπου θα γίνει η παραλαβή των σορών από τα συγγενικά πρόσωπα.


Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας: Οι αλλαγές


14/2/2023

Αυξάνεται το ανώτατο ύψος του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για απασχολούμενους στον τομέα της Υγείας, καθώς επίσης και για υπαλλήλους που ανήκουν και υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Ανακοινώσεις αναφορικά με το επίδομα έγιναν χθες, σε μία προσπάθεια να ενισχυθούν οι κλάδοι της Υγείας αλλά και τα Σώματα Ασφαλείας.

Αφορά: υγειονομικούς και πυροσβέστες
Αύξηση ανώτατου ποσού στα 200€
Εντάσσονται νέες ειδικότητες δικαιούχων


Αναδρομική ισχύ από 1/1/2023


Πρόκειται για δύο υπουργικές αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες σημειώνεται αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στα νοσοκομεία, που αυξάνεται από τα 150 ευρώ στα 200 ευρώ για την πρώτη κατηγορία που είναι οι νοσηλευτές και αντίστοιχα αυξάνεται για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Σε αυτή τη ρύθμιση εντάσονται και νέες κατηγορίες όπως, φαρμακοποιοί, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, βοηθοί φαρμακοποιών, οδοντοτεχνίτες, επόπτες δημόσιας υγείας.


Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας: Διεύρυνση του ποσού


Α΄ Κατηγορία (υγειονομικοί & πυροσβέστες): 200 € (από 150 €)

Β΄ Κατηγορία: 165 € (από 105 €)

Γ΄ Κατηγορία (τεχνικό προσωπικό των νοσοκομείων): 150 € (από 70 €)

Δ΄ Κατηγορία: 105 € (από 35 €)

Ε΄ Κατηγορία: 70 € (από 30 €)


Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία λόγω 48ωρης απεργίας, Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Φερβουαρίου


7/2/2023

Δεμένα θα παραμείνουν από αύριο, Τετάρτη 8/2, τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, λόγω 48ωρης πανελλαδικής απεργίας, που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Βασικό αίτημα των απεργών είναι η κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2023.

Στις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών, η οποία έχει προαναγγείλει και επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

Οι κινητοποιήσεις των ναυτικών, θα ξεκινήσουν στις 6 π.μ. της Τετάρτης (8/2) και αναμένεται να λήξουν στις 6 π.μ. της Παρασκευής (10/2).

Η συνομοσπονδία των ναυτικών κάνει λόγο για πλήρη απροθυμία και άρνηση της εργοδοτικής πλευράς να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2023, παρά το γεγονός ότι έγκαιρα -προ τριμήνου- τους είχαν αποσταλεί απόλυτα θεμελιωμένα, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στα αρμόδια υπουργεία, τα οικονομικά, θεσμικά και κλαδικά αιτήματα του κλάδου των ναυτικών. 
Επίσης ζητά, την καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και την καθιέρωση πάγιου συστήματος ουσιαστικής οικονομικής ενίσχυσης και προστασίας των άνεργων ναυτικών. Ζητεί αύξηση του προβλεπόμενου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας σε 650 ευρώ για τους άγαμους και 850 ευρώ για τους έγγαμους, προσαυξανόμενο κατά 150 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο πρόσωπο, ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες των ναυτικών, αλλά και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Τα ναυτεργατικά σωματεία αναμένεται να πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση αύριο, στις 11 το πρωί στα πλοία της BlueStar, απέναντι από τον σταθμό του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου στον Πειραιά.

401: Εκπυρσοκρότησε όπλο αστυνομικού ΔΙΑΣ κατά τη διακομιδή συναδέλφου


2/2/2023

Aπό τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός ή κάτι χειρότερο από εκπυρσοκρότηση όπλου αστυνομικού από αμέλεια. Οπως μεταδόθηκε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Alpha ένας αστυνομικός ΔΙΑΣ που συνόδευε τον τραυματισμένο συνάδελφό του, έβγαλε την εξάρτησή του και τότε υπό άγνωστες συνθήκες ακούστηκε ο πυροβολισμός.

Το πλήρωμα της ομάδας ΔΙΑΣ, νωρίτερα είχε πάρει σήμα να συνοδεύσει έγκυο γυναίκα που κινδύνευε στο μαιευτήριο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο ένας εκ των αναβατών της αστυνομικής μοτοσυκλέτας τραυματίστηκε στο πόδι. Αφού οι αστυνομικοί οδήγησαν την εγκυμονούσα στο νοσοκομείο πήγαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για να υποβληθεί ο συνάδελφός τους σε εξετάσεις.

Εκεί κι ενώ ο αστυνομικός υποβαλλόταν σε εξετάσεις, ο συνάδελφός του, έβγαλε από πάνω του την εξάρτηση και το υπηρεσιακό του περίστροφο εκπυρσοκρότησε υπό άγνωστες συνθήκες, ωστόσο, το συμβάν έληξε ευτυχώς κυριολεκτικά αναίμακτα.

Δασκαλάκης: Πρώτος μάρτυρας ο πατέρας των κοριτσιών - Δικαιοσύνη για την Τζωρτζίνα μου31/1/2023

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα βρεθούν σήμερα οι γονείς της 9χρονης Τζωρτζίνας που ακριβώς πριν έναν χρόνο πέθανε μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων από το χέρι της μητέρας της, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές. Η Ρούλα Πισπιρίγκου από το εδώλιο όπου κάθεται κατηγορούμενη για την δολοφονία αλλά και την απόπειρα δολοφονίας της 9χρονης κόρης της θα βρεθεί απέναντι από τον πρώην σύζυγο της, Μάνο Δασκαλάκη ο οποίος θα είναι ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει στη δίκη.

Σχεδόν ένα χρόνο στη φυλακή η Ρούλα Πισπιρίγκου

Το ζευγάρι πριν έναν χρόνο εμφανιζόταν ενωμένο απέναντι στην «ασύλληπτη τραγωδία», όπως ανέφεραν ΜΜΕ, «για την οικογένεια από την Πάτρα που έχασε και τα τρία παιδιά της». Σήμερα ωστόσο κανείς τους δεν βρίσκεται στην ίδια θέση.

Ο πατέρας των παιδιών έχει προσφύγει για την λύση του γάμου τους και πλέον δεν βρίσκεται στο πλάι της 34χρονης. Στην δίκη παρίσταται για την Υποστήριξη της Κατηγορίας διεκδικώντας ικανοποίηση για την ηθική βλάβη και την ψυχική οδύνη που υπέστη από τις πράξεις της μέχρι πρότινος συζύγου του, όπως αυτές αναφέρονται στο κατηγορητήριο σε βάρος της.

Η μητέρα συμπληρώνει , σε περίπου δύο μήνες, έναν χρόνο προσωρινής κράτησης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ενώ σε βάρος της εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης για τους θανάτους των μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. Ένταλμα το οποίο η υπεράσπιση της θεωρεί ότι πρέπει να αρθεί.

Ο 31 ετών Μάνος Δασκαλάκης ανοίγει σήμερα τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων στην δίκη της μητέρας των παιδιών του, ζητώντας, όπως έχει πει «Δικαιοσύνη για την Τζωρτζίνα μου». Το μωρό που ο ίδιος έχει πει πως «ένιωσα απίστευτη χαρά και συγκίνηση όταν γεννήθηκε» και πως «εκεί, όταν την είδα στην θερμοκοιτίδα , ερωτεύτηκα για πρώτη φορά… και της είπα «εσένα δεν θα σε αφήσω ποτέ μου».
Η κατάθεση του, δεν αναμένεται ότι θα γίνει δεκτή χωρίς σφυροκόπημα ερωτήσεων από την πλευρά της κατηγορουμένης η οποία θα επιχειρήσει να αποδομήσει οτιδήποτε πει σε βάρος της.


«Μάρτυρα άνευ ουσίας» τον χαρακτηρίζει ο Κούγιας


 Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει προϊδεάσει άλλωστε με δήλωση του για την στάση που θα κρατήσει απέναντι στον πρώτο μάρτυρα της δίκης: «είναι ένας μάρτυρας άνευ ουσίας», ανέφερε ο κ. Κούγιας , καθώς «δεν ήταν ποτέ παρών στο χρονικό διάστημα που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα». 

Ο κ. Κούγιας αναμένεται πως κατά την εξέταση του κ. Δασκαλάκη θα θελήσει να εδραιώσει στο δικαστήριο την θέση του πως ο πρώην σύζυγος της κατηγορουμένης όχι μόνο δεν έχει να εισφέρει τίποτα καινούργιο στην υπόθεση αλλά και πως «ό,τι και να πει είναι υπό αμφισβήτηση» όπως ανέφερε πριν λίγες ημέρες ο συνήγορος.

Δίκη Άλκη Καμπανού: Θα προτιμούσα τη συγγνώμη να την πουν μπροστά από το μνήμα του, λέει ο πατέρας


24/1/2023

Θα προτιμούσα τη συγγνώμη να την πουν μπορούσα από το μνήμα του Άλκη» ανέφερε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η σημερινή δικάσιμος για την στυγερή δολοφονία του.

Ο κ. Καμπανός σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ανέβηκε και σήμερα τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει η δίκη.
Η μητέρα παρέμεινε αμίλητη και πέρασε προς την αίθουσα.

Όπως αναφέρει το thesstoday, από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Το παιδί που καταθέτει σήμερα, επέζησε από αυτήν την τραγωδία. Φανταστείτε την ταραχή που είχε όταν προσπαθούσε να αντιληφθεί πράγματα, την στιγμή που ήθελε να σωθεί. Ο συγκεκριμένος έχει δει πράγματα και σκηνές πριν χάσει ο Άλκης την ζωή του. “Κοκκάλωσα όταν είδα να έρχονται με δρεπάνια και μαχαίρια κατά πάνω μας” μου είπε ο ίδιος. Φανταστείτε την ταραχή του, είναι ανατριχιαστικό όταν αναπλάσεις στο μυαλό σου αυτή την εικόνα».

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του με καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας


Με την κατάθεση ενός από τους δύο φίλους του Άλκη αλλά και άλλων 25 ατόμων θα συνεχιστεί σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου, η τρίτη συνεδρίαση στη δίκη για τη δολοφονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, εναντίον του 19χρονου Άλκη Καμπανού και των δύο φίλων του, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Αρχίζει η εξέταση των 26 συνολικά μαρτύρων του κατηγορητηρίου, με πρώτο τον έναν από τους δύο φίλους του Άλκη που ήταν παρών στο αιματηρό επεισόδιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου και συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων.

Στην χθεσινή διαδικασία, κληρώθηκαν οι ένορκοι, αναγνώστηκε το κατηγορητήριο κι έγινε η πρώτη τοποθέτηση των 12 κατηγορουμένων και η διατύπωση των θέσεων και ισχυρισμών από πλευράς δικηγόρων, τόσο της πολιτικής αγωγής, όσο και της υπεράσπισης.

Και οι 12 δεν παραδέχτηκαν όσα τους καταλογίζει το κατηγορητήριο. Ο βασικός ισχυρισμός τους ήταν ότι κανείς εξ αυτών δεν χτύπησε τον Άλκη, ούτε καν τον ακούμπησε, και ότι ήταν μόνο παρόντες στο αιματηρό επεισόδιο.

Την ίδια στάση τηρούν και σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες που συνδέονται με τους τραυματισμούς των δύο νεαρών φίλων του 19χρονου, και μόνο ένας εκ των κατηγορούμενων αποδέχεται ότι χτύπησε έναν εξ αυτών. 

Στις τοποθετήσεις τους άπαντες εξέφρασαν τη λύπη τους για το θανατηφόρο συμβάν και κάποιοι τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του 19χρονου.

Άλκης Καμπανός: Αποδοκιμασίες για τους 12 κατηγορούμενους – Η μακέτα του συνηγόρου υπεράσπισης


23/1/2023

Επεισόδια ξέσπασαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης το πρωί μεταξύ κουκουλοφόρων, την ώρα της δίκης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου.

Σύμφωνα με το GRtimes, το επεισόδιο ξεκίνησε για άγνωστο λόγο, με άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους να μαλώνουν μεταξύ τους και να απομακρύνονται μετά την παρέμβαση – μόνο με παρατηρήσεις και παραινέσεις – των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο. Οι οπαδοί απομακρύνθηκαν ενώ στη συνέχεια άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

 Νωρίτερα, επικράτησε μια μικρή ένταση με τις αποδοκιμασίες στους 12 κατηγορούμενους οι οποίοι έφτασαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού συνεχίζεται στην αίθουσα.

 Ωστόσο, οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο σημείο και φωνάζουν συνθήματα, με τα ΜΑΤ να βρίσκονται κοντά τους για να μην «ανάψουν» και πάλι τα αίματα. Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, είχε διαμαρτυρηθεί για την παρουσία οπαδών, προσερχόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Αποδοκιμασίες για τους 12 κατηγορούμενους

Εν μέσω αποδοκιμασιών έφτασαν λίγο μετά τις 9 στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι «12» κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Τα άτομα με σκυμμένα τα κεφάλια και καλυμμένα τα πρόσωπα τους εισήλθαν από την είσοδο του υπογείου γκαράζ του Μεγάρου, ενώ την ίδια ώρα συγκεντρωμένοι τους αποδοκίμαζαν, αναφέροντας μεταξύ άλλων «σκύψε το κεφάλι, μη κοιτάς, δολοφόνοι».

Δίκη για δολοφονία Άλκη Καμπανού: Η αναβολή, το νέο ξέσπασμα της μάνας και η μάχη Κούγια – Λύτρα

18/1/2023

Η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού διακόπηκε στη Θεσσαλονίκη. Η μητέρα του 19χρονου ξέσπασε όταν πέρασαν από μπροστά της δύο κατηγορούμενοι…

Για τις 23 Ιανουαρίου διεκόπη η δίκη για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα κάποιων εκ των δικηγόρων να δοθεί ολιγοήμερη διακοπή λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν και συνδέονταν με άλλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε ανώτερο δικαστήριο.

Εκτός από την επόμενη δικάσιμο (κατά την οποία θα γίνει η κλήρωση των ενόρκων), η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των συνεδριάσεων έως τον προσεχή Μάρτιο. Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 23 δικάσιμοι, εκ των οποίων τέσσερις τον Ιανουάριο, οκτώ τον Φεβρουάριο και έντεκα τον Μάρτιο. Ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορίας περιλαμβάνει 26 άτομα, ενώ άλλοι τόσοι αναμένεται να είναι οι μάρτυρες υπεράσπισης.


Οι δώδεκα κατηγορούμενοι (ηλικίας 21 έως 26 ετών και όλοι προσωρινά κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα) εκπροσωπούνται από τουλάχιστον 25 δικηγόρους, καθώς καθένας εξ αυτών έχει από δύο, ακόμη και τρεις συνηγόρους. Το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης λήγει τον προσεχή Αύγουστο.

Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Η μητέρα του 19χρονου είπε σε έναν από τους κατηγορούμενους την ώρα που έμπαινε στην αίθουσα: «μισή σπιθαμή και χτυπούσες τον γιο μου;», ενώ όταν μπήκε ο νεαρός που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι, του είπε: «τώρα που είναι το δρεπάνι;».

Ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικαχομένου νέου καθώς και των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν σοβαρά τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 μετά από επίθεση με οπαδικά κίνητρα στη Χαριλάου, είπε ότι είναι η πρώτη φορά που συναντά αυτήν τη στάση σε υπόθεση.

«Η ιατροδικαστική έκθεση αναδεικνύει συμπεριφορές περισσότερων, ώστε τελικά να χάσει τη ζωή του αυτό το αείμνηστο παιδί. Συγκεκριμένα, πολτοποίηση στο κεφάλι του, από σίδερα, από ξύλα αλλά και ένα κατακρεουργημένο σώμα από μαχαίρια καραμπίτ και δρεπάνια. Δώδεκα κατηγορούμενοι και ούτε ένας από αυτούς να μην παραδέχεται ότι έχει πραγματοποιήσει έστω κι ένα χτύπημα», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας

«Ούτε ένας από αυτούς δεν λέει ποιος έκανε τι λες και είναι συνεννοημένοι», πρόσθεσε σε άλλο σημείο. «Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν υποκειμενικά στοιχεία, μαρτυρικές καταθέσεις και ορισμένα αντικειμενικά στοιχεία, τα οποία είναι τα αποτυπώματα και η έρευνα του DNA. Από τα στοιχεία του DNA πιστοποιείται ποιος έκανε τι. Το ενδιαφέρον είναι στο DNA του αίματος του Άλκη, γιατί αυτό το στοιχείο του DNA που βρέθηκε σε ορισμένους δεν είναι επειδή ακούμπησε ο Άλκης στο σώμα τους, αλλά το σώμα του Άλκη ήταν πάνω τους», ανέφερε.

Ο Απόστολος Λύτρας που εκπροσωπεί έναν από τους κατηγορούμενους είπε ότι το κατηγορητήριο δεν θα διευρυνθεί όπως είχε ζητήσει ο Αλέξης Κούγιας. «Αυτό θα μπορούσε να γίνει σε προηγούμενο στάδιο. Δεν μπορεί το δικαστήριο από μόνο του να προσθέσει επιπλέον κατηγορίες» τόνισε ο ποινικολόγος.

Τα μέτρα ασφαλείας έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης ήταν δρακόντεια. Είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί του Άρη που χειροκρότησαν τους γονείς του Άλκη και αποδοκίμασαν τους κατηγορούμενους. Λίγο μετά τις 11:00 όλοι τους, μπήκαν στην κλούβα της αστυνομίας για να επιστρέψουν στις φυλακές.


Κακοκαιρία Eva: Μήνυμα του 112 στην Αττική

5/11/2022

Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 προειδοποιεί για την έλευση της κακοκαιρίας Eva και στην Αττική από απόψε (5/11) και συνίσταται στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ολόκληρη η επικράτεια αναμένεται να γνωρίσει την μήνη της κακοκαιρίας, ενώ αυτή την ώρα πλήττεται η νοτιοανατολική Πελοπόννησος, η οποία έλαβε νωρίτερα ενημέρωση για αποφυγή μετακινήσεων. Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίους, προανήγγειλε ότι θα εκδοθεί alert και για την Αττική στην έκτακτη ενημέρωση της Υπηρεσίας στις 18:00 του Σαββάτου, όπερ κι εγένετο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, «ήδη από χθες βράδυ έχουν σταλεί 2 μηνύματα του 112 με ισχυρή σύσταση για αποφυγή μετακινήσεων. Σε λίγη ώρα θα βγει μήνυμα από το 112 και για την Αττική», η οποία θα δεχθεί το χτύπημα της κακοκαιρίας «από αργά σήμερα το βράδυ μέχρι αύριο νωρίς το απόγευμα». Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα λόγω πλημμυρικών φαινομένων, ενώ αυτή την ώρα η κακοκαιρία «χτυπά» κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και κατευθύνεται προς τις κεντρικότερες περιοχές.

Πάγωσαν Γιώργος Παπαδάκης και Μαρία Αναστασοπούλου: Αρχ…α καπαμά

2/11/2022
Η ζωντανή σύνδεση με σούπερ μάρκετ για το καλάθι του νοικοκυριού, που έκανε ο Λάζος Μαντικός το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη. Για την ακρίβεια, ο Γιώργος Παπαδάκης και η Μαρία Αναστασοπούλου «πάγωσαν» στον αέρα με τα… γαλλικά που ακούστηκαν από έναν ηλικιωμένο κύριο.

Όταν ο δημοσιογράφος του ζήτησε να σχολιάσει τις τιμές των προϊόντων που συμπεριλήφθηκαν από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις στο εγχείρημα της συγκράτησης των τιμών, ο κύριος απάντησε κοφτά: «Αρχ…α καπαμά»!
Ο Γιώργος Παπαδάκης και η Μαρία Αναστασοπούλου κράτησαν τα κεφάλια τους, με την δημοσιογράφο να αναφέρει χαρακτηριστικά «Καλά πήγε αυτό».

Κούγιας: Όσοι ήρθαν σε επαφή μέσω διαδικτύου με την 12χρονη δεν τιμωρούνται εάν δεν αποδειχτεί βιασμός

19/10/2022

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο της εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό. Στο MEGA μίλησε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέφερε πως εάν δεν αποδειχτεί η εμπλοκή κάποιου στην φρικιαστική αυτή υπόθεση τότε δεν είναι δυνατόν να δημοσιευτεί το όνομά του.

«Ακούω πολλές φορές ορισμένες ακρότητες και μου κάνει εντύπωση πως αυτές οι ακρότητες φτάνουν στη Βουλή, όπως να δημοσιευτούν τα ονόματα των 213 που επικοινώνησαν με την 12χρονη. Εάν δεν αποδειχτεί και με αναγνώριση από το παιδί είτε από άλλο αδιάσειστο στοιχείο ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή, κανείς από αυτούς δεν μπορεί να τιμωρηθεί και απαγορεύεται ρητώς να δημοσιευτεί το όνομά του».

Σχετικά με τον ρόλο της μητέρας της ανήλικης ο κ. Κούγιας τόνισε πως προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι η 37χρονη υπέβαλε μήνυση μετά από πίεση που δέχτηκε από την θεία του παιδιού, ενώ υπογράμμισε πως εάν είναι αληθινοί οι διάλογοι με τη σύζυγο του βασικού κατηγορούμενου, τότε στηρίζεται το αδίκημα της εκβιάσεως που της αποδόθηκε.

Ο δικηγόρος τόνισε πως ο βιασμός ανηλίκου επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η 12χρονη στην κατάθεσή της ανέφερε πως η μητέρα της δεν γνώριζε για τη φρίκη που βίωνε, με τον Αλέξη Κούγια να υπογραμμίζει πως πρόκειται για ένα δυνατό υπερασπιστικό επιχείρημα υπέρ της μητέρας.

«Αυτή η κατάθεσή της δεν σημαίνει ότι είναι τεκμήριο, εκτιμάται ελεύθερα από το δικαστήριο. Μπορεί ενώ να θέλει να βοηθήσει τη μητέρα της, όμως το δικαστήριο μπορεί βλέποντας άλλα στοιχεία της δικογραφίας, όπως τηλεφωνικές επικοινωνίες, εκεί αξιολογεί την προσωπικότητά της διαφορετικά και την τιμωρεί», είπε.Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως η μαστροπεία και η σωματεμπορεία δεν αποτελούν βιασμό για τον Ποινικό μας Κώδικα.

«

Ο βιασμός δεν έχει ηλικία, γι’ αυτό και οι εισαγγελείς ασκούν ποινικές διώξεις μετα βαρύτερα αδικήματα, για να διερευνηθεί από το δικαστήριο η προσωπικότητα του κατηγορούμενου. Εάν δεν προκύπτει βία στις πράξεις, το δικαστήριο εκτιμά ελεύθερα την κατάθεση. Δεν σημαίνει ότι σε κάθε μαστροπεία υπάρχει βιασμός

», σημείωσε.


Σεπόλια: Προθεσμία για την Τετάρτη πήραν οι τρεις συλληφθέντες για τον βιασμό της 12χρονης – Αρνούνται τις κατηγορίες

17/10/2022

Προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη έλαβαν και οι τρεις κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό.

 Πρόκειται για τον 33χρονο που συνελήφθη την Παρασκευή, τον 36χρονο διοικητικό υπάλληλο στο νοσοκομείο Μεταξά και τον 34χρονο που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, μετά τη 1 το μεσημέρι, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή και η μητέρα της 12χρονης προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της μαστροπείας που της έχει απαγγελθει μετά τη σύλληψή της.

 
Αρνούνται τις κατηγορίες
Και οι τρεις που πήραν προθεσμία αρνούνται την κατηγορία, της γεννετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής, η οποία τους έχει αποδοθεί.Ειδικότερα, ο 33χρονος κατηγορούμενος, υποστηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες ότι έχει πρόβλημα διανοητικό, το οποίο σχυρίστηκε ότι επιβεβαιώνεται από γιατρό ο οποίος τον εξέτασε χθες στη ΓΑΔΑ επί 1,5 ώρα.

 
Ακόμη φέρεται να υποστηρίζει ότι υπήρξαν τρία ραντεβού με τη 12χρονη, έγιναν δύο συναντήσεις ενώ η τρίτη ματαιώθηκε καθώς υπήρχε θέμα με τη μεταφορά των χρημάτων. Επιπλέον, ο 33χρονος αρνείται σεξουαλική επαφή του με το παιδί.Στο ίδιο πλαίσιο και ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος -σε διαθεσιμότητα πλέον- του νοσοκομείου Μεταξά υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε σεξουαλική επαφή του με τη 12χρονη, αλλά έγινε μία συνάντηση μέσω της εφαρμογής και πως δεν έχει δώσει λεφτά στο κορίτσι.

Τέλος σε άρνηση των κατηγοριών, προχώρησε και ο 34χρονος ο οποίος και αυτός με τη σειρά του ισχυρίζεται ότι έχει πρόβλημα υγείας.

 
Τι λένε οι δικηγόροι των συλληφθέντων
«Υπάρχουν ιατρικοί λόγοι και πιστοποιητικά τα οποία στην ανάκριση θα αναδειχθούν πως δεν μπορούσε να τελέσει το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται», ανέφερε ο συνήγορος του 34χρονου κατηγορούμενου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

 
 «Ο εντολέας μου αρνείται τις κατηγορίες. Η πράξη για την οποία κατηγορείται είναι ασέλγεια σε ανήλικο με χρηματικό αντίτυπο. Είναι μικρότερη σε κακουργηματική δίωξη ποινή. Δεν υπάρχει βιασμός εδώ, δεν είναι βιαστής. Χθες υποβλήθηκε σε ψυχιατρική εξέταση. Είχε τα έγγραφα από το παρελθόν που προκύπτει ότι υπάρχουν ψυχιατρικά προβλήματα και θα συντάξει μια τεχνική έκθεση που θα την προβάλει την Τετάρτη», είπε ο δικηγόρος του 33χρονου κατηγορούμενου.

Νίκαια: «Την απείλησαν με όπλο πριν τη βιάσουν» λέει η μητέρα της 14χρονης Μαρκέλλας


13/10/2022
Κακοποιημένη σεξουαλικά και σωματικά και σε κακή κατάσταση εντοπίστηκε χθες το βράδυ η 14χρονη Μαρκέλλα η οποία είχε πέσει θύμα αρπαγής από τρεις άνδρες την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή της Νίκαιας.

Το κορίτσι κατάφερε να ξεφύγει από τους απαγωγείς της, που την κρατούσαν φυλακισμένη σε ένα σπίτι στο Μαρκόπουλο, να μπει σε ένα ταξί και να τηλεφωνήσει στους γονείς της.

Όπως καταγγέλλει η μητέρα της στο protothema.gr, η ανήλικη επί πέντε ημέρες κακοποιήθηκε άγρια και βιάστηκε από έναν άνδρα ο οποίος στο παρελθόν είχε αρπάξει ξανά την 14χρονη από το σπίτι της.

«Το παιδί ήταν χάλια όταν ήρθε»

«Το παιδί ήταν χάλια όταν ήρθε. Ήταν τραυματισμένη, της είχαν βγάλει τα φρύδια και της είχαν βάψει τα μαλλιά. Την είχαν κλεισμένη σε ένα σπίτι και την απειλούσαν. Ήταν 5-6 άτομα. Ο ένας την απειλούσε με όπλο στο κεφάλι για να κάνει έρωτα με τον άλλον. Το κορίτσι φοβήθηκε και μετά το βίασαν», λέει η κυρία Μαρία περιγράφοντας τις εφιαλτικές ώρες που έζησε το παιδί της στα χέρια των αδίστακτων απαγωγέων.

Οι δράστες είχαν πρόθεση να κρατήσουν την Μαρκέλλα με σκοπό να την εκδίδουν αλλά το κορίτσι κατάφερε να το σκάσει. Την απειλούσαν, μάλιστα, προκειμένου να κρατήσει το στόμα της κλειστό.

«“Αν πάει η μητέρα σου στην Αστυνομία και κάνει μήνυση θα σκοτώσουμε και τη μητέρα σου και τον αδελφό σου”, της έλεγε αυτός και είχε τρομοκρατηθεί το παιδί», τονίζει η μητέρα.

Πώς κατάφερε να το σκάσειΤέλος, η κ. Μαρία μιλά και για το πώς η 14χρονη κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια των απαγωγέων της.

«Πήγε να πάρει κάτι από το αμάξι αυτός και τότε η Μαρκέλλα του άρπαξε 30 ευρώ και το έσκασε. Βγήκε σε ένα δρόμο, πήρε ένα ταξί και είπε στον οδηγό να κάνει ένα τηλέφωνο στο σπίτι μας», εξηγεί.

Οι γονείς της Μαρκέλλας αναμένεται να καταθέσουν μήνυση σε βάρος γνωστού ατόμου το οποίο εδώ και καιρό παρακολουθούσε την 14χρονη και φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της απαγωγής.

Φρίκη στην Αθήνα: Πατέρας κατηγορείται ότι ασελγούσε στη 14χρονη κόρη του εδώ και 2-3 χρόνια

12/10/2022

Ένας 40χρονος Αιγύπτιος συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στην Αθήνα καθώς κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος της 14χρονης κόρης του.

Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου, ενώ βαρύνεται από τις κατηγορίες της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και γενετήσιες πράξεις με ανήλικη και γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών, κατ’ εξακολούθηση.

Αυτό που σοκάρει ακόμα περισσότερο είναι ότι ο 40χρονος πατέρας φέρεται να προέβαινε στις συγκεκριμένες πράξεις τουλάχιστον τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Φρίκη στον Άγιο Παντελεήμονα: Σεσημασμένος παιδόφιλος ασέλγησε σε βάρος δύο ανηλίκων


10/10/2022

Ο 63χρονος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας

Ένας 63χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στον Άγιο Παντελεήμονα.

Συγκεκριμένα, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 63χρονου Έλληνα, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο 63χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής 9 Οκτωβρίου, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.).

Ο 63χρονος κατηγορείται ότι διέπραξε τις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών στην Αθήνα.
Ο κατηγορούμενος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Προκλητικός Τσιάρτας: Θέλει να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ – «Εδώ γιατί καθυστερούμε;»

07/10/2022
Ο Βασίλης Τσιάρτας «χτύπησε» ξανά με ανάρτηση στα Social.

Σε νέο του tweet ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ανέβασε μια φωτογραφία από ένα δημοσίευμα το οποίο φέρει τίτλο. «Εκτός νόμου τέθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας».

Σε αυτό, εξέφρασε την ακραία άποψή του ζητώντας κάτι αντίστοιχο να συμβεί και στην Ελλάδα.

O Τσιάρτας για το ΚΚΕ
Χαρακτηριστικά ο Τσιάρτας έγραψε:

«Εδώ γιατί καθυστερούμε;», ζητώντας ουσιαστικά να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚΕ και στην χώρα μας.

Φυσικά, υπήρξαν αντιδράσεις οι οποίες πάντως δεν φάνηκαν να τον βάζουν σε δεύτερες σκέψεις.

Διπλό έγκλημα στην Καβάλα: Ήταν βίαιος λεκτικά, ήταν εξαιρετικά κακότροπος
03/10/2022

Ήταν βίαιος λεκτικά, δεν υπήρξε ποτέ σωματική κακοποίηση. Απλά ήταν εξαιρετικά κακότροπος. Έχει να κάνει με έναν άνθρωπο που μπορεί να αναπνέει μονάχα μέσα από τη συγκεκριμένη γυναίκα.

Μία μάνα και ένα μωρό λίγων μηνών «έφυγαν» από τα χέρια του ίδιου τους του συζύγου και πατέρα.

Ο αυτόχειρας δολοφόνος δεν δίστασε να σκοτώσει δύο αθώους γιατί δεν δέχτηκε ότι η γυναίκα του δεν ήθελε να ζήσει με το παιδί της στις άθλιες συνθήκες που τούς είχε επιβάλλει.

 Νέα στοιχεία και δεδομένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τόσο για την προβληματική, κοινή ζωή του άλλοτε ζευγαριού, όσο και για τον επιθετικό χαρακτήρα του δολοφόνου. Η σχέση τους μετατράπηκε από σχέση αγάπης σε σχέση τοξική και προβληματική. Η γέννηση του παιδιού δεν τούς έφερε κοντά, αλλά χειροτέρεψε τις σχέσεις τους. Η 31χρονη βοηθούσε και οικονομικά τον άντρα που έμελλε να γίνει ο δολοφόνος της αλλά εκείνος γινόταν όλο και πιο επιθετικός μαζί της. Ο δικηγόρος της δολοφονημένης γυναίκας, Μάρκος Αποστολίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, τα προβλήματα στο ζευγάρι ξεκίνησαν όταν ήρθε στον κόσμο το παιδί τους και έπρεπε να μεγαλώσει σε ένα σπίτι υπό άσχημες συνθήκες.
 Τονίζει πως ο 56χρονος δράστης και αυτόχειρας είχε πενιχρό εισόδημα και πολλά χρέη, με αποτέλεσμα η πρώην σύντροφός του να τον βοηθάει οικονομικά, ενώ της έστελνε και η μητέρα της από τη Γερμανία 200 ευρώ μηνιαίως. Ο δικηγόρος του θύματος είπε πως η άτυχη γυναίκα είχε προσφύγει στο γραφείο του προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της επιμέλειας του παιδιού, ενώ και ο 56χρονος διεκδικούσε τη συνεπιμέλεια.

Η 31χρονη είχε νοικιάσει σπίτι στο χωριό και είχε τονίσει αρκετές φορές πως δεν επιθυμούσε να γυρίσει πίσω στη Γερμανία. «Ήταν βίαιος λεκτικά, δεν υπήρξε ποτέ σωματική κακοποίηση. Απλά ήταν εξαιρετικά κακότροπος» τόνισε ο κ. Αποστολίδης. «Έχει να κάνει με έναν άνθρωπο που μπορεί να αναπνέει μονάχα μέσα από τη συγκεκριμένη γυναίκα. Οπότε το αίσθημα πως δεν μπορεί να την έχει, την τράβηξε και εκείνη κάτω» είπε χαρακτηριστικά η κλινική ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη.

 Η μητέρα της 31χρονης ξέσπασε κατά του δράστη. «Πήγαινε στο μαντρί και τον βοηθούσε και εκείνος δεν της είχε δώσει ποτέ ένα μεροκάματο» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε ότι: «Η κόρη μου πλήρωνε και τον τάιζε».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιατροδικαστή, ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος, ο δράστης σκότωσε πρώτα με μικρά σκάγια για πουλιά και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς τη γυναίκα βάζοντας σκάγια για αγριογούρουνα. Στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει. «Έκανε δύο προσπάθειες, την πρώτη προσπάθησε να πυροβολήσει στο στήθος. Μάλλον σκέφτηκε την καρδιά μία και έξω αλλά το όπλο πιθανόν γλίστρησε» τόνισε ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφινίδης που εξέτασε τις σορούς των θυμάτων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, τόσο οι κάτοικοι όσο και ο πατέρας του δράστη γύρισαν την πλάτη στον φονιά και δεν πήγαν ούτε στην κηδεία του που τελέστηκε την περασμένη Κυριακή.


Καβάλα: Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία - Πρώτα πυροβόλησε το παιδί του και μετά την σύντροφό του30/9/2022

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι είχε χωρίσει και προσπαθούσε να λύσει δικαστικά τις διαφορές του για την επιμέλεια του παιδιού.

Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για το διπλό έγκλημα και την αυτοκτονία του δράστη στην Καβάλα, πρώτα πυροβόλησε το παιδί του ο δράστης και μετά την σύντροφό του.

Στενός συγγενής του δράστη και αυτόχειρα στην Καβάλα, περιγράφει όλα όσα έγιναν το πρωί στο χωριό Λεκάνη. Το στυγερό έγκλημα με τη διπλή δολοφονία που έχει συνταράξει την περιοχή και ολόκληρη τη χώρα. Με τον 56χρονο να σέρνει σε στάβλο της περιοχής την εν διαστάσει γυναίκα και το μωρό που είχαν αποκτήσει και εκεί να τους σκοτώνει με το μονόκαννο όπλο που είχε μαζί του.

Το έγκλημα σημειώθηκε το πρωί, περίπου στις 9 και μισή. Ο δράστης πήγε στο σπίτι του παππού της 29χρονης, που έμενε τόσο η ίδια όσο και το παιδί τους. Με το που άνοιξε η πόρτα, μπήκε μέσα και τους οδήγησε σε ένα στάβλο, που βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο από το σημείο και εκεί υλοποίησε το άρρωστο σχέδιο που είχε στο μυαλό του. Έβαλε στο στόχαστρο αρχικά το μωρό, που είχε βαφτιστεί πριν από ένα μήνα και στην συνέχεια την σύντροφό του. Αμέσως μετά έστρεψε το ίδιο όπλο στον εαυτό του και πάτησε τη σκανδάλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενής του δράστη και αυτόχειρα είναι συγκλονιστικά. Μας λέει ότι την ώρα που ο 56χρονος είχε φτάσει στο στάβλο αποφασισμένος να σκοτώσει, πήρε ένα ξάδερφό του και του ζήτησε να πάει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να δει με τα μάτια του, αυτό που θα κάνει. Πριν κλείσει το τηλέφωνο άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί, με τον συγγενή του να πιστεύει αρχικά, πως αυτοί προέρχονταν από κυνηγούς στην περιοχή.


Οικογενειακή τραγωδία στην Καβάλα: Σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί του και αυτοκτόνησε30/9/2022

Απίστευτη τραγωδία στην Καβάλα με έναν 50χρονο να πυροβολεί τη γυναίκα του και το παιδί του, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Σοκ στην Καβάλα, από ένα νέο στυγερό έγκλημα στην περιοχή Λεκάνη. Ο δράστης και αυτόχειρας έβαψε τα χέρια του με αίμα.

Άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα την σύζυγό του και το μόλις ενός έτους παιδί τους.

 Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, proininews.gr, αυτοκτόνησε.

Δράστης και αυτόχειρας ένας 50χρονος κτηνοτρόφος στην Καβάλα, που αρχικά σκότωσε την εν διαστάσει γυναίκα του και στη συνέχεια το μωρό που είχαν αποκτήσει.

Η 30χρονη ήταν η δεύτερη σύζυγός του. Ήταν Ελληνίδα με καταγωγή από τη Γερμανία.Ο δράστης πήγε στην περιοχή Λεκάνη της Καβάλας, όπου έμενε η άτυχη γυναίκα και το παιδί, τους πήρε και τους μετέφερε σε ένα μαντρί, όπου γράφτηκε ο τραγικός επίλογος.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 56χρονος φοβόταν ότι η 30χρονη θα επιστρέψει στην Γερμανία και δεν θα μπορεί να βλέπει το παιδί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το ζευγάρι είχε χωρίσει πριν από λίγους μήνες και το τελευταίο διάστημα διαφωνούσε για την επιμέλεια του παιδιού. Οι κάτοικοι στην περιοχή της Λεκάνης γνώριζαν για τις εντάσεις, αλλά δεν περίμεναν τα όσα έμελλε να συμβούν το πρωί.

Η γυναίκα που ήταν ελληνογερμανίδα, ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη Γερμανία μαζί με το μωρό. Ο 50χρονος διαφωνούσε και φέρεται να την είχε απειλήσει πως δεν επρόκειτο να επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο. Για την επιμέλεια θα αποφάσιζε σε λίγες μέρες δικαστήριο, αλλά ο κτηνοτρόφος «τυφλωμένος» από το μίσος, έβαψε τα χέρια του, με αίμα.

Το πρωί πήγε στο σπίτι που έμεναν μάνα και μωρό και τους σκότωσε με όπλο. Αρχικά έβαλε στο στόχαστρο τη γυναίκα του και στη συνέχεια το ανυπεράσπιστο αγγελούδι του. Αμέσως μετά, έστρεψε το ίδιο όπλο στον εαυτό του και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την αστυνομία και πλέον το σπίτι που εκτυλίχθηκε το έγκλημα, είναι αποκλεισμένο από ισχυρές δυνάμεις. Σε κατάσταση σοκ οι στενοί συγγενείς σπεύδουν στο σημείο και προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν όλα τα στοιχεία που έρχονται στο φως.Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Εκκενώνεται ο οικισμός Άνω Βλυχάδα. Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού
05/08/2022

Μεγάλη είναι η φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Πέραμο το πρωί της Παρασκευής 5 Αυγούστου. Οι φλόγες είναι πολύ κοντά στην Εθνική Οδό, η οποία έκλεισε από τα διόδια της Ελευσίνας. Μάλιστα πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Άνω Βλυχάδα για προληπτικούς λόγους. Την ίδια ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται για να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο. Μήνυμα έστειλε και το 112 στους κατοίκους για να είναι προσεκτικοί.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε υπαίθριο χώρο περίπου 10 χιλιόμετρα από τα διόδια της Ελευσίνας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι Δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν, 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το  για εναέριο συντονισμό και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή και από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Έκλεισε η Ολμπία Οδό

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γίνονται αυτή την ώρα, λόγω της φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Λουτρόπυργος Νέας Περάμου, μετά τα διόδια της Ελευσίνας. Συγκεκριμένα, έχει κλείσει η Ολυμπία Οδός από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλιά Εθνική Οδό.

Ατύχημα με πυροσβεστικό αεροσκάφος
 Στην επιχείρηση υπήρξε κι ένα ατύχημα με  πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Air tractor, το οποίο κατά τον ανεφοδιασμό «κόλλησε» στη θάλασσα και δεν μπορούσε να απογειωθεί. Οι πιλότοι εγκατέλειψαν το μικρό αεροσκάφος άμεσα και ξεκίνησε επιχείρηση από το Λιμενικό για να μεταφερθούν στη στεριά. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους,  καθώς περισυνελέγησαν από μια ιδιωτική βάρκα και στη συνέχεια μετέβη σκάφος του λιμενικού για τους παραλάβει.

Hellenic Train: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πυρκαγιά

Διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο ύψος της Νέας Περάμου έχει σημειωθεί αυτήν την ώρα ύστερα από σχετική εντολή της Πυροσβεστικής εξαιτίας πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως ενημέρωσε η Hellenic Train, δύο αμαξοστοιχείες του Προαστιακού αναμένουν στους σταθμούς των Άνω Λιοσίων και της Νέας Περάμου, ενώ σχεδιάζεται η χρήση λεωφορείων εφόσον επιτραπεί  η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό, η οποία παραμένει κλειστή.


Φωτιά στη Μεσσηνία: Πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

03/08/2022

Στην Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην περιοχή Σχίνο ξέσπασε φωτιά στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, η πυροσβεστική ενημερώθηκε για φωτιά στο Σχίνο της Μεσσηνίας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Μεσοχώρι και Παλαιόνερο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 50 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος δρουν 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Πηγή: topontiki.gr

Κέρκυρα: Φωτιά στο τεμπλόνι

02/08/2022

Φωτιά σε γεωργική έκταση στην περιοχή Τεμπλόνι Κέρκυρας.

Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 οχήματα.

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική: Κόλαση φωτιάς σε πέντε περιοχές. Καλύτερη η κατάσταση

20/07/2022, 13.28


Με τις χειρότερες προϋποθέσεις ξημέρωσε μια ακόμη μαύρη μέρα για την Αττική. Η Πεντέλη καίγεται, το δάσος καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και μαζί με αυτό, κάηκαν δεκάδες σπίτια, αυτοκίνητα και κτίρια που βρίσκονται στο «πέταλο της κολάσεως» το οποίο περιλαμβάνει τον Γέρακα, την Ανθούσα την Παλλήνη και τη Διώνη.

Η τραγωδία δεν έχει τέλος. Στην Ανθούσα ένας άνθρωπος που είδε το σπίτι του να καίγεται για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, μέσα στην απόγνωση και την πίκρα του, έβγαλε ένα πιστόλι, το έστρεψε στον εαυτό του και αυτοκτόνησε. Οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες οι οποίες θεριεύουν συνεχώς και φτάνουν ακόμη και τα 20 μέτρα, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς από χθες βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη.

Η Πεντέλη, ένας από τους τελευταίους πνεύμονες της Αττικής κάηκε και μάλιστα σε αναδασωτέα περιοχή. Οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι τα Κύθηρα ενώ είναι ορατοί και από την Κρήτη. Την ίδια στιγμή εκτός από τους 30 τραυματίες, τρεις άνθρωποι μεταφέρθηκαν με σοβαρά εγκαύματα στο Γεώργιος Γεννηματάς.

Ακατάπαυστα συνεχίζουν τη μάχη με τη φωτιά 485 πυροσβέστες και 7 εναέρια στη βορειοανατολική Αττικη από το απόγευμα της Τρίτης.


Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει ρίψεις νερού από αέρος τα εναέρια μέσα και συνολικά στο σημείο επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Στον ευρύτερο ορεινό όγκο όπου εξελίσσονται τα μέτωπα της πυρκαγιάς έχουν αναπτυχθεί 485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Η μάχη τους, όμως, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε 5 περιοχές και συγκεκριμένα σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη, Διώνη και στη Λ. Μαραθώνος.

Η Αττική ξαναζεί τον εφιάλτη…

Αστυνομικοί πηγαίνουν πόρτα πόρτα. Στην Πεντέλη, το Ντράφι , την Ανθούσα για να εκκενώσουν σπίτια καθώς η φωτιά πλησιάζει απειλητικά. Στο βίντεο καταγράφονται πλάνα με τις αγωνιώδεις προσπάθειες αστυνομικών και πυροσβεστών να απομακρύνουν πολίτες από τα σπίτια τους.
Η επιχείρηση της αστυνομίας ήταν ολονύχτια για να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι από τα σπίτια τους , στις περιοχές που πλησίαζαν οι φλόγες, από τη φωτιά που ξέσπασε στην Πεντέλη και εξαπλώθηκε στις γύρω περιοχές.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρεται με καροτσάκι από τους αξιωματικούς της Ελλάς με περιπολικό σε ασφαλές σημείο μακριά από το σπίτι της.

Καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας φυσά μανιασμένα . Εξαιτίας της έντασης και της ταχύτητας των ανέμων η φωτιά άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση γεγονός που καθιστούσε την αντιμετώπισή της μέσα στην νύχτα ακόμη πιο δύσκολη.Αστυνομικοί προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το κέντρο
Συνολικά 600 άτομα μεταφέρθηκαν μακριά από τις κατοικίες τους το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής, καθώς κρίθηκε απαραίτητο να εκκενωθούν οι περιοχές ώστε οι κάτοικοι να προφυλαχθούν από τη φωτιά που ξέσπασε στην Πεντέλη στις 5 το απόγευμα και σταδιακά εξαπλώθηκε στις γύρω περιοχές, την Παλλήνη, την Ανθούσα, τον Γέρακα.

Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ , ρίχτηκαν στη μάχη για την προστασία πολιτών και των περιουσιών τους στις περιοχές που η φωτιά μαίνεται .

Φωτιά στην Πεντέλη: Έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα.Έχει ενεργοποιηθεί ήδη μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων από την οργάνωση Dogs’ Voice σε συνεργασία με την ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας) τον οποίο είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ήδη δημιουργείται κτηνιατρικός σταθμός από την Dogs’ Voice και την ΕΔΚΕ στην κτηνιατρική κλινική Παλλήνης - Vet Clinic, Μιλτιάδου 27, Παλλήνη, ο όποιος θα δέχεται αποκλειστικά πυρόπληκτα ζώα για πρώτες βοήθειες. Θα γίνεται πλήρης καταγραφή των ζώων. Προς το παρόν ζώα σε ανάγκη θα μεταφέρονται σε ασφαλείς φιλοξενίες μέσω του μηχανισμού.

Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εκκενώσετε λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών σας ή βρείτε εγκλωβισμένα ζώα σε ανάγκη και δεν μπορείτε να τα βοηθήσετε άμεσα καλέστε στο 2131364935.