Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα 44 κόμματα που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής

    03-06-2023

Συνολικά 44 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δήλωση συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Πρόκειται για 35 κόμματα, 5 συνασπισμούς  κομμάτων, 1 συνδυασμό ανεξάρτητων υποψηφίων και 3 μεμονωμένους ανεξάρτητους υποψήφιους.
Μεταξύ αυτών είναι και συνδυασμός «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» στον οποίο συμμετέχει ο Ηλίας Κασιδιάρης, που όπως ο ίδιος επέχει δηλώσει θα είναι  υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών. Στον συγκεκριμένο   συνδυασμό συμμετέχουν 28 ανεξάρτητοι υποψήφιοι  βουλευτές.

Αίτηση δεν κατέθεσε το κόμμα ΕΑΝ του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου, κάτι που είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες και ο ίδιος. Η ανακήρυξη των κομμάτων θα γίνει από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023 ενώ μέχρι τη Δευτέρα, 5 Ιουνίου, τα κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων και οι συνδυασμοί ανεξάρτητων υποψηφίων, πρέπει να υποβάλλουν τους συνδυασμούς τους, στην ηλεκτρονική πύλη  του υπουργείου Εσωτερικών.


Ειδικότερα, τα 44 κόμματα,  συνασπισμοί κομμάτων και οι  μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές, είναι κατά τη σειρά κατάθεσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου:


Κόμματα

1) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΚΕ)
2) ΑΝΤΑΡΣΥΑ
3) ΟΚΔΕ
4) ΚΚΕ (μ-λ)
5) ΝΕΑ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
6) ΦΩΝΗ  ΛΟΓΙΚΗΣ- ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
7) ΜΕΡΑ 25
8) ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
9) ΣΥΡΙΖΑ
10) ΝΙΚΗ
11) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
12) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
13) Μ-Λ ΚΚΕ
14) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
15) ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-Τ.Ρ.Α.Μ.Π.
16) ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
17) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
18) ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ
19) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΔΗΚΕΑ)
20) ΟΑΚΚΕ
21) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
22) ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ.)
23) ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
24) ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ
25) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΕΛ.ΛΑ.Σ.)
26) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ
27) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
28) ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ –ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
29) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.)
30) ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
31) ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
32) ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ
33) ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
34) ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΤΟ ΟΛΟΝ

Τι θα ισχύσει για τους Έλληνες του εξωτερικού στις εκλογές της 25ης Ιουνίου-Επιπλέον 7.000 ψηφοφόροι


25/5/2023

Οι Έλληνες του εξωτερικού θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μία ημέρα πριν από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, όπως έγινε και στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Πέραν των 22.857 εγγεγραμμένων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, στις δεύτερες εκλογές θα μπορούν να ψηφίσουν περίπου 7.000 επιπλέον ψηφοφόροι, οι οποίοι έκαναν ετεροχρονισμένα την αίτηση εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους και είχε παρέλθει η προθεσμία που είχε τεθεί για τις πρώτες εκλογές, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό περί των 30.000. Πλέον, εφόσον πληρούν τα κριτήρια, θα συμπεριληφθούν κανονικά στις νέες λίστες του υπουργείου Εσωτερικών.

Η αύξηση των εγγεγραμμένων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού ενδέχεται να αυξήσει και τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων, καθώς για να δημιουργηθεί χρειάζεται μίνιμουμ 40 ψηφοφόρους.

Αναλυτικά, μπορούν να ψηφίσουν στις επαναληπτικές εκλογές όσοι είχαν υποβάλει αίτηση η οποία εγκρίθηκε 12 ημέρες πριν από την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών. Ως εκ τούτου, αν η ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών είναι η 29η Μαΐου θα μπορούν να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού των οποίων η αίτηση της εγγραφή τους είχε εγκριθεί 12 ημέρες πίσω, ήτοι στις 17 Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις, όσοι Έλληνες του εξωτερικού είδαν την αίτησή τους να απορρίπτεται, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση για να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους έως τις 26 Μαΐου.

Πολύ σύντομες είναι οι προθεσμίες για τους Έλληνες που ψήφισαν στο εξωτερικό και πλέον επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην Ελλάδα. Οι σχετικές διαδικασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, καθώς αναμένεται η προκήρυξη για τη διεξαγωγή των νέων εκλογών την προσεχή Δευτέρα 29 Μαΐου.

Ειδικότερα, μέχρι την προσεχή Παρασκευή, οι Έλληνες που ψήφισαν στο εξωτερικό έχουν το δικαίωμα να κάνουν διαγραφή ή αναστολή. Η διαγραφή αφορά, για παράδειγμα, όσους ψήφισαν ως παροδικοί επισκέπτες στη Λιθουανία την οποία επισκέφθηκαν για τον αγώνα του Ολυμπιακού και στις επόμενες εκλογές θα βρίσκονται στην Ελλάδα. Επίσης, αφορά στους ψηφοφόρους που θέλουν να ψηφίσουν στην Ελλάδα μόνο στις εκλογές του Ιουνίου, ωστόσο επιθυμούν να παραμείνουν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού. Επισημαίνεται η αίτηση διαγραφής ή αναστολής αφορά όλους όσοι έκαναν αίτηση εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού, ανεξαρτήτως του αν τελικά προσήλθαν στις κάλπες ή όχι.

Οι αιτήσεις διαγραφής και αναστολής ή οι ενστάσεις μπορούν να γίνονται στην πλατφόρμα apodimoi.gov.gr.

Τι θα ισχύσει για όσους κάνουν τώρα αίτηση εγγραφής στους καταλόγους του εξωτερικού;

Διαφορετική είναι η αντιμετώπιση για όσους Έλληνες θελήσουν τώρα να ξεκινήσουν τη διαδικασία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού. Οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 101 του Ν. 5003/2022 (Α΄230), εγγραφές ή μεταβολές αιτήσεων που γίνονται σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 ημερών πριν την προκήρυξη των εκλογών θα καταχωρίζονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού μετά τη διενέργεια των εκλογών. Ως εκ τούτου, η εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού θα ολοκληρωθεί στο μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Τσίπρα και Ανδρουλάκης: Εκλογές στις 25 Ιουνίου


22/5/2023

Τηλεφωνική επικοινωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον Αλέξη Τσίπρα είχε αργά το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που παρέλαβε νωρίτερα από την ΠτΔ, μετά τη θριαμβευτική νίκη ΝΔ χθες, θα την επιστρέψει το απόγευμα.

Όπως εξήγησε και στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών δεν αφήνουν περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης και επιπλέον δείχνουν την σαφή εντολή για την ανάδειξη και τη συγκρότηση κυβέρνησης αυτοδυναμίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε ακόμη τον Αλέξη Τσίπρα ότι οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν στις 25 Ιουνίου αλλά και ότι η Βουλή που αναδείχθηκε χθες θα ορκιστεί την ερχόμενη Κυριακή και θα διαλυθεί τη Δευτέρα.

Μητσοτάκης: Η Ν.Δ. έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη

21/5/2023

«Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά. Η Ν.Δ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη. Αυτό ζήτησαν οι ψηφοφόροι αλλά μας ζήτησαν να τρέξουν πιο γρήγορα το δρόμο της προόδου» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

«Ευχαριστώ από καρδιάς τα εκατομμύρια Ελλήνων που και ανέδειξαν τη Ν.Δ. το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο νικητή. Για μια Ελλάδα ισχυρή και ασφαλή. Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία ηττήθηκε. Η ενότητα νίκησε το διχασμό. Αισθάνομαι υπερήφανος για την ευθύνη που εναποθέτει στους ώμους μου ένα τέτοιο ποσοστό, οι πολίτες θέλουν μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα 4ετίας. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Συνεπής στις δεσμεύσεις μου, θα ακολουθήσω όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το σύνταγμα. Τα μαθηματικά της απλής αναλογικής οδηγούν σε αδιέξοδα.
Θα επιταχύνουμε τη διαδικασία, ώστε η χώρα να έχει σύντομα έμπειρο χέρι στο τιμόνι της.
Σήμερα κλείνει ένας κύκλος κι ανοίγει ένας καινούργιος. Συνεχίζουμε και προχωράμε σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά».

Αναβαθμίζεται η λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου της πλατφόρμας «Μάθε πού Ψηφίζεις»


16/5/2023

Ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, το Υπουργείο Εσωτερικών παρέχει τη δυνατότητα στους Έλληνες εκλογείς να ενημερωθούν για τον τόπο που ψηφίζουν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «Μάθε πού Ψηφίζεις» στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/.

Για τον ίδιο σκοπό έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο με δύο γραμμές εξυπηρέτησης (2131361500 και 2131313800) το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 08.00 έως τις 20.00.

Επισημαίνεται ότι το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση.

Για την αποφυγή καθυστερήσεων και την αμεσότερη εξυπηρέτησή τους, οι εκλογείς παρακαλούνται να ενημερωθούν εγκαίρως για τον τόπο που ψηφίζουν.

Φοιτητικές εκλογές 2023: Η ΔΑΠ επιμένει πως είναι πρώτη – Νίκη της Πανσπουδαστικής «δίνουν» οι άλλες παρατάξεις

11/4/2023

Η παράταξη της ΝΔ (ΔΑΠ – ΝΔΦΚ) επιμένει πως είναι πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές του 2023, και καταγγέλλει νοθεία της Πανσπουδαστικής.

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΠ αναφέρει πως είναι πρώτη για 36η συνεχόμενη χρονιά με 40,3%, αμφισβητώντας τα αποτελέσματα που δίνουν πρώτη την Πανσπουδαστική για 2η συνεχόμενη χρονιά. Την πρωτιά της ΠΚΣ επιβεβαιώνουν και οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Η ΔΑΠ υποστηρίζει όμως πως η Πανσπουδαστική πανηγυρίζει για αποτελέσματα που κανείς δεν αναγνωρίζει σε συλλόγους «φαντάσματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της


«Για 36η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατακτά την πρώτη θέση στην προτίμηση των φοιτητών με ποσοστό 40,3%. Οι φοιτητές για μία ακόμη χρονιά επιβεβαίωσαν ότι οι ιδέες, οι προτάσεις και η παρουσία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Πανεπιστήμια εξακολουθούν να εκφράζουν την πλειοψηφία.

Αναλυτικά, σε πάνω από 50.000 ψηφίσαντες, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει σπάσει το φράγμα των 20.000 ψήφων, αφήνοντας την Πανσπουδαστική καθαρά δεύτερη με περίπου 13.100 ψήφους. Η ΠΑΣΠ κινείται λίγο κάτω από τις 6.000 ψήφους, ενώ το Bloco, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνά τις 1.000 ψήφους σε πανελλαδικό επίπεδο.

Χιλιάδες φοιτητές προσήλθαν από το πρωί της Τετάρτης στις κάλπες για να στηρίξουν τις θέσεις μας. Στο δίλημμα πρόοδος ή οπισθοδρόμηση, η απάντηση των φοιτητών ήταν ξεκάθαρη. Η πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για ένα ασφαλές, δημοκρατικό, σύγχρονο και εξωστρεφές πανεπιστήμιο νίκησε για ακόμη μία φορά.

Ευχαριστούμε κάθε φοιτήτρια και κάθε φοιτητή για την εμπιστοσύνη στη μεγαλύτερη φοιτητική παράταξη. Η καθαρή εντολή των φοιτητών στην πλειοψηφία των σχολών, δίνει την ώθηση στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να συνεχίσει το έργο της για ένα δημοκρατικό, εξωστρεφές και ανταγωνιστικό Πανεπιστήμιο.

Ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κυριαζής Σωτηρίου δήλωσε: «Σήμερα οι φοιτητές σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μίλησαν έδωσαν το πιο ξεκάθαρο μήνυμα. Αναδεικνύοντας την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη δύναμη στα ελληνικά Πανεπιστήμια για 36η συνεχή χρονιά, απέδειξαν καταφανώς ότι προτιμούν την αλήθεια και όχι την κινδυνολογία, προτιμούν την βιβλιοθήκη και όχι την κατάληψη, προτιμούν ένα πανεπιστήμιο που καθημερινά εξελίσσεται και γίνεται πιο καινοτόμο και ανταγωνιστικό, όχι ένα πανεπιστήμιο άντρο ανομίας και παρακράτους. Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη, από σήμερα ξεκινάμε τη σκληρή δουλειά για να φανούμε αντάξιοί της».

Τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα συγκεντρωτικά και ανά φοιτητικό σύλλογο στην ιστοσελίδα dap.gr/ekloges/2023/. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναγνωρίζει όλα τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από δημοκρατική διαδικασία των νόμιμων φοιτητικών συλλόγων.

Αναφορικά με τις εκτεταμένες πρακτικές νοθείας της Πανσπουδαστικής, οι φοιτητές γύρισαν την πλάτη στους συλλόγους – φαντάσματα και τις σταλινικές πρακτικές της Πανσπουδαστικής, αφήνοντάς την να πανηγυρίζει μόνη της για αποτελέσματα που κανείς δεν αναγνωρίζει. Ας δούμε επιγραμματικά τι συνέβη:

• Για άλλη μια φορά η Πανσπουδαστική πλαστογράφησε αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα. Δημιούργησαν σύλλογους – φαντάσματα, εκλογικά παραμάγαζα στους οποίους έστησε μόνη της κάλπες και εξέδωσε μόνη της αποτελέσματα. Επιπλέον δεν αναγνώρισε αποτελέσματα όπου η ίδια δεν συμμετείχε, αποδεικνύοντας και πάλι την δική της ιδιαίτερη σχέση με τη Δημοκρατία.

• Χαρακτηριστικά, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος η Πανσπουδαστική έστησε διήμερες κάλπες σε διαφορετική από την προκαθορισμένη ημερομηνία, για την οποία και η ίδια είχε αρχικά συμφωνήσει και υπογράψει. Στις εκλογές-παρωδία η συμμετοχή των φοιτητών ήταν μηδαμινή, σε αντίθεση με την αθρόα σημερινή συμμετοχή που ανέδειξε την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη δύναμη με πάνω από 3.000 ψήφους.

• Εκπρόσωποι της Πανσπουδαστικής και των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αρνήθηκαν να δεχτούν ως έγγραφο ταυτοπροσωπίας την ταυτότητα που τους υπέδειξε φοιτητής στο Gov.gr Wallet, ισχυριζόμενοι ότι δεν αποτελεί νόμιμο έγγραφο, προκειμένου να τον εμποδίσουν να ψηφίσει.

• Με την έναρξη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων η Πανσπουδαστική άλλαζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον συνολικό αριθμό των συλλόγων που συμμετείχαν στις εκλογές στην ιστοσελίδα τους, με σκοπό να «τους βγαίνουν» οι αριθμοί για να κατασκευάσουν την υποτιθέμενη πρωτιά τους».
Εκλογές 2023: Ανανεώθηκαν οι εκλογικοί κατάλογοι για ετεροδημότες – Δείτε πού ψηφίζετε

19/4/2023

Με τις αλλαγές που είχαν γίνει έως τις 28 Φεβρουαρίου ανανεώθηκαν, στις 11 Απριλίου, οι εκλογικοί κατάλογοι και για τους ετεροδημότες. Με ένα… κλικ μπορείτε να μάθετε που θα ψηφίσετε στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Με τη… βούλα και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η προεκλογική περίοδος αρχίσει το Σάββατο (22.04.2023). Τότε, θα επισκεφτεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στη συνέχεια θα θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής ενόψει των εθνικών εκλογών.

Έτσι, όπως αναφέρεται στη σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών “Μάθε που ψηφίζεις”, οι εκλογικοί κατάλογοι ανανεώθηκαν και συμπεριλήφθηκαν σε αυτούς και οι ετεροδημότες που έκαναν αίτηση έως τέλος Φεβρουαρίου.

Στη διεύθυνση

https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/

 οι πολίτες μπορούν με το επώνυμο, το όνομα πατέρα και μητέρας και τη χρονολογία γέννησης να μάθουν που θα ψηφίσουν στις 21 Μαΐου.

Σημειώνεται

 επίσης ότι:

  • Η πληροφορία του «Μάθε που Ψηφίζεις» περιλαμβάνει μόνο την πληροφορία βασικού εκλογικού καταλόγου. Η πληροφόρηση των Ελλήνων Εκλογέων Εξωτερικού θα συμπεριληφθεί μετά την ολοκλήρωση της Α’ Εκλογικής Αναθεώρησης (μεταβολές Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2023)
  • Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα αναζήτησης επιστρέψει πολλαπλές εγγραφές με ίδιο εκλογικό αριθμό (περίπτωση διπλοεγγραφής εκλογέα), ο εκλογέας επιτρέπεται να ψηφίσει σε ένα εκ των δύο εκλογικών τμημάτων. Κατά την παρουσία του στο εκλογικό τμήμα, θα του ζητηθεί να υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση.  
  • «Σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είστε γραμμένος/η».