“Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΗΣ ΜΥΓΑΣ” του Βασίλη Ζιώγα

“Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΗΣ ΜΥΓΑΣ” του Βασίλη Ζιώγα, σε σκηνοθεσία Μπάμπη Hawk Κωνσταντίνου και παραγωγή της KC IN ACTION. Η πρεμιέρα της παράστασης είναι την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 στο Θέατρο Αλκμήνη και οι μέρες των 22 παραστάσεων είναι κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15. 
"Η κωμωδία της μύγας" του Βασίλη Ζιώγα ανέβηκε για πρώτη φορά το 1977 στο Εθνικό Θέατρο και το 2000 από την θεατρική ομάδα "Παράβαση" στην πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Οι κριτικές το χαρακτήρισαν αριστούργημα ευρωπαϊκού επιπέδου, ιδιοφυές θεατρικό κείμενο. 


Η γραφή του Βασίλη Ζιώγα γεννάει το λεπτεπίλεπτο. Η μυρωδιά ενός λουλουδιού, το διάφανο φτερό μιας μύγας.... Έτσι, με το ζουζούνισμα και τα αρώματα της ζωής, στήνει μια ανάκριση στην "Κωμωδία της μύγας".
 Ο δολοφόνος, άνθρωπος μοναχικός, ευαίσθητος, εύθραυστος, ζητά τρόπο διαφυγής από την πραγματικότητα, βιώνοντας την λογική της χαώδους τάξης των πράγματων. 


Ο ανακριτής, υπερασπίζεται το σύστημα, το κράτος, τους θεσμούς και αφήνεται άδολα να παρασυρθεί στις αλλοπρόσαλλες τοποθεσίες της νοημοσύνης του δολοφόνου αναζητώντας την ΜΟΝΑΔΙΚΗ αλήθεια... Η γραμματέας πρόσωπο -κλειδί εκφράζει την αλληγορία του συγγραφέα βοηθώντας την ανάκριση με τις μεταμορφώσεις της... Ο Κλόουν, το πρόσωπο της ανατροπής κάθε φορά που εμφανίζεται… Και ο Βασίλης Ζιώγας κράτα έτσι με τέχνη μια οργανωμένη αναρχία...

Όλα συνέβησαν χθες, την προηγουμένη εβδομάδα, πριν 20 ή 40 χρόνια, δεν έχει σημασία, γιατί ίσως συμβαίνουν αυτήν ακριβώς τη στιγμή που μιλάμε.... 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 

Γενική είσοδος - 10€ Μειωμένο (ΑΜΕΑ, φοιτητές κλπ.) 
6€ Σε περίπτωση μη εμφάνισης του θεατή αγορασμένης θέσης κατά την ώρα έναρξης της παράστασης ο διοργανωτής έχει το δικαίωμα να διαθέσει την κενή θέση για την καλύτερη εξυπηρέτηση της ταξιθεσίας και άλλων θεατών (όχι μεταπώληση).