Επιστημονική επιτροπή του Yπ. Εθνικής Άμυνας αποφάνθηκε για την εφεύρεση Ζωγράφου

Το zougla.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα σημαντικό ντοκουμέντο που πιστοποιεί -με τον πλέον επίσημο τρόπο- την ορθότητα των ισχυρισμών του Πέτρου Ζωγράφου για τη λειτουργία και -κυρίως- την αποτελεσματικότητα της μεγάλης του εφεύρεσης, που έχετε γνωρίσει μέσω του zougla.gr, σε σειρά σχετικών ρεπορτάζ και εκπομπών με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Πρόκειται για το επίσημο έγγραφο από το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού, τον οργανισμό δηλαδή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέλη του οποίου εξέτασαν εξονυχιστικά και ενδελεχώς τη συγκεκριμένη συσκευή και αποφάνθηκαν για τη λειτουργία της.

Το πόρισμα, το οποίο υπογράφεται από έξι ειδικούς επιστήμονες-μέλη της αρμόδιας επιτροπής και τον πρόεδρο, καταλήγει στο παρακάτω συμπέρασμα:

«Με την ως άνω (...) περιγραφόμενη μέθοδο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος απαλείφονται τα μέχρι σήμερα προβλήματα αποθήκευσης του υδρογόνου, αφού το παραγόμενο υδρογόνο χρησιμοποιείται άμεσα για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ παράλληλα επιτυγχάνονται πολύ ψηλοί βαθμοί απόδοσης, όπου εκτιμάται στο 95% λόγω της μη ύπαρξης μηχανικών υποσυστημάτων.

»Η ανωτέρω εξετασθείσα πρωτότυπη συσκευή του κ. Πέτρου Ζωγράφου, καθώς και η σε αυτήν περιεχόμενη διάταξη παραγωγής υδρογόνου ηλεκτρικού ρεύματος με χρήση ειδικού κράματος και συνδυασμού υψηλών συχνοτήτων, λειτουργεί κανονικά επιτυγχάνοντας τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάσθηκε».

Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα της επιτροπής του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού:

Πατήστε ΕΔΩ και δείτε  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΣΤΟ ZOUGLA.GR

Η δεύτερη φάση της ελεύθερης δημοσίευσης σχεδίων ενέργειας

Φίλες και φίλοι, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στα οικονομικά πολιτικά συμφέροντα, που ελέγχουν την ενέργεια και μέσω αυτής ολόκληρο τον πλανήτη και τους ανθρώπους δίνουμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα, που είναι μεν πολύ δύσκολος, αλλά ταυτόχρονα είναι ένας καθαρός και τίμιος αγώνας.

Ως αρχή, δώσαμε δημόσια και ελεύθερα τα σχέδια μελέτης και κατασκευής της βαρυτικής γεννήτριας, ενώ παράλληλα προσφέραμε δωρεάν τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή του ηλεκτρονικού τμήματος της βαρυτικής μηχανής.

Προχωράμε στην δεύτερη φάση της ελεύθερης δημοσίευσης σχεδίων και κατανοούμε την δυσκολία των κατασκευών, αλλά και την απειρία των περισσοτέρων πολιτών σχετικά με τις κατασκευές.

Ο Έλληνας ερευνητής κ Πέτρος Ζωγράφος θα αναρτήσει δημόσια εξειδικευμένα σχέδια, κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο υπουργείο έρευνας και τεχνολογίας, που αφορούν σε μια διάταξη που θα παρέχει την δυνατότητα, σε περίπτωση διακοπή της παροχής από την ΔΕΗ να υπάρχει επαρκής φωτισμός σε μια κατοικία. Η συγκεκριμένη διάταξη μπορεί να εκμεταλλευτεί την περίσσια ενέργεια από ένα αυτοκίνητο. Αυτή την φορά θα κατασκευαστούν αρκετές τέτοιες συσκευές, οι οποίες θα διατεθούν δωρεάν και έτοιμες προς χρήση από το ΙΕΕΤ σε πολίτες που έχουν ανάγκη. Τα στοιχεία όλων όσων θα προμηθευτούν τις συγκεκριμένες κατασκευές, θα είναι στα αρχεία του ΙΕΕΤ.

Οι μέρες και οι ώρες που διανύουμε είναι δύσκολες για όλους μας δεν πρέπει όμως να το βάλουμε κάτω, αλλά να μείνουμε όρθιοι και σε αυτή την μάχη, το οφείλουμε στα παιδιά μας αλλά και στις ερχόμενες γενιές.

Αμέσως μετά την πάροδο της λαίλαπας του Covid-19 θα γίνει και η μεγάλη επίδειξη του αντιδραστήρα ψυχρής καύσης μεγάλης ισχύος, όπως έχουμε υποσχεθεί, που θα έχει ως αποτέλεσμα την έναρξη της πλήρους και ουσιαστικής απεξάρτησης της πατρίδας μας, αλλά και της ανθρωπότητας, από τον δυναστικό έλεγχο των εκμεταλλευτών της ενέργειας και των πολυεθνικών εταιριών τους.


ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ

Αγαπητοί συμπατριώτες και συνοδοιπόροι στον αγώνα για την ελεύθερη παραγωγή ενέργειας, δεν πρέπει να πιστεύετε στις εξαγγελίες που προβάλλονται κατά καιρούς οι οποίες μας λένε ότι δήθεν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2030 θα παράγονται μεγάλες ποσότητες πράσινου και καθαρού υδρογόνου, εάν αυτό ήταν απλό και φθηνότερο θα το είχαν πράξει, εξάλλου την ηλεκτρόλυση την γνωρίζουν εδώ και 100 χρόνια τί το νέο έχουν να παρουσιάσουν? απλά είναι ένας διαφορετικός τρόπος για να χρεώσουν την ανθρωπότητα ακόμα περισσότερο.

Και τούτο, διότι η τρέχουσα τεχνολογία ηλεκτρόλυσης για παραγωγή υδρογόνου σε μεγάλες ποσότητες απαιτεί τεράστια ποσά ενέργειας, τα οποία δεν μπορούν να εξασφαλίσουν οι λεγόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά), οπότε καθίσταται ασύμφορη η μέθοδος της ηλεκτρόλυσης για την μαζική παραγωγή υδρογόνου γιατί η δαπάνη αγοράς τον ανεμογεννητριών, φωτοβολταικών συστημάτων, αλλά και του μεγάλου αριθμού των μπαταριών τα καθιστά ασύμφορα.

Με τα τεχνάσματα αυτά καταφέρνουν να συνεχίζουν την πώληση των συστημάτων τους, βάζοντας τον κόσμο σε μία επιπλέον δαπάνη με πρόσχημα το πράσινο υδρογόνο, με αυτό καταφέρνουν να ξεφορτώνονται αυτά που είδη παράγουν (φωτοβολταικά, ανεμογεννήτριες, καθώς και τις επικίνδυνες μπαταρίες συν μια επιπλέον δαπάνη, αυτή της συμβατικής ηλεκτρόλυσης για την παραγωγή δήθεν πράσινου υδρογόνου, με άλλα λόγια αντί να απλοποιούν την διαδικασία την κάνουν δυσκολότερη και πιο δαπανηρή με αποτέλεσμα να γίνονται πλουσιότεροι.

Από την άλλη πλευρά, οι ποσότητες υδρογόνου, που παράγονται σήμερα για βιομηχανική και άλλη χρήση στην Ευρώπη και στον κόσμο, προέρχονται σχεδόν μόνον από την πυρόλυση των υδρογονανθράκων, δηλαδή από τα γνωστά «βρώμικα» καύσιμα, οπότε δεν είναι δυνατόν να είμαστε τόσο αδαείς, ώστε να πιστέψουμε ότι οι ιδιοκτήτες των πετρελαϊκών και πολυεθνικών εταιρειών και τα λόμπις, που ως επί το πλείστον διαμορφώνουν τις πολιτικές του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιθυμούν να σώσουν την ανθρωπότητα, την οποία οι ίδιοι έφεραν σε αυτά τα χάλια για λόγους ελέγχου και κερδοσκοπίας χωρίς μέτρο.

Όπως και πριν 200 χρόνια, η αλλαγή και η απελευθέρωση της πατρίδας μας προήλθε από κάποιους έως τότε μικρούς και ασήμαντους Έλληνες, έτσι και στην εποχή μας η ενεργειακή απελευθέρωση των λαών θα ξεκινήσει από κάτω, από πραγματικούς εκπροσώπους των λαών, αφού ουδεμία μεγάλη αλλαγή ή απελευθέρωση εφαρμόσθηκε από τους ασκούντες έλεγχο ή εξουσία.

Σε λίγες μέρες θα πληροφορηθείτε την πορεία της μεγάλης εφεύρεσης και τα κατά καιρούς εσκεμμένα εμπόδια και παγίδες των στενά συνδεδεμένων εγχώριων και ξένων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων για την υποβάθμιση της με σκοπό την προώθησή της στο εξωτερικό.

Όμως δεν θα καταφέρουν να μας διαφθείρουν, όπως δεν το κατάφεραν μέχρι σήμερα, γιατί γνωρίζουμε ότι πρέπει να σταθούμε όρθιοι μέχρι το τέλος και σας διαβεβαιώνουμε, ότι τελικά όλοι θα είμαστε νικητές.


HELLAGEN

Το ηλεκτρονικό και μηχανικό μέρος της βαρυτικής γεννήτριας


Σήμερα το ΙΕΕΤ αναρτά τα στοιχεία των εξαρτημάτων του ηλεκτρονικού, καθώς και του μηχανικού μέρους της βαρυτικής γεννήτριας, τα οποία αναλύει διεξοδικά ο Έλληνας ερευνητής κ Πέτρος Ζωγράφος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την όλη προσφορά του στην δημοσίευση του σχεδιασμού και των ειδικών χαρακτηριστικών της βαρυτικής γεννήτριας, καθώς και για το κείμενο που ακολουθεί.

«Αυτό που χαρακτηρίζει Μια Σύγχρονη Γεννήτρια Μόνιμου Μαγνήτη είναι, ότι ο ρότορας και το μαγνητικό πεδίο περιστρέφονται με την ίδια ταχύτητα, καθώς το μαγνητικό πεδίο παράγεται μέσω ενός άξονα τοποθετημένου με μηχανισμό μόνιμου μαγνήτη και το ρεύμα παράγεται στο σταθερό μέρος και όχι στο κινητό, άρα η τάση εξόδου αυτών των γεννητριών, καθώς και η συχνότητά τους είναι ανάλογη με την ταχύτητα του ρότορα, δηλαδή όταν περιστρέφεται πιο γρήγορα τότε παρατηρείται αύξηση της τάσης και της συχνότητας εξόδου. Η καινοτομία στον σχεδιασμό της δικής μας βαρυτικής γεννήτριας συνίσταται στo εξής σημείο που χρειάζεται προσοχή.

Αναφέραμε λίγο πιο πάνω, ότι η τάση που θα βγάλει η γεννήτρια μας εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα περιστρέφεται. Εάν όμως περιστρέφεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, θα έχουμε και λιγότερο χρόνο που θα αντλούμε ηλεκτρική ενέργεια, γιατί το βάρος θα πέφτει γρηγορότερα στο έδαφος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, για να μειώσουν τις στροφές με συμβατικό τρόπο χρησιμοποιούν μηχανικά φυγοκεντρικά φρένα, όμως το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η συνεχής συντήρηση του μηχανισμού των φρένων η τακτική αλλαγή τους αλλά και ο χρόνος ανταπόκρισης.


Aντίθετα, εμείς σχεδιάσαμε κάτι πολύ απλό και έξυπνο, που δεν χρειάζεται μηχανικό φρένο για τον περιορισμό των στροφών, καθώς και του χρόνου πτώσεως του βάρους. Το κύκλωμα των διόδων zener, των αντιστάσεων, και του τρανζίστορ ΤΙ, λειτουργεί σαν ηλεκτρονικό φρένο λόγω αντίδρασης ως εξής : Η τιμή του κάθε zener είναι 6 βολτ απ’ ότι βλέπουμε στο κύκλωμά μας, και είναι όλα συνδεδεμένα εν σειρά. Αυτό σημαίνει (4 zener επί 6 βολτ η κάθε μία = 24 βολτ) ότι, εάν η τάση που βγάζει η βαρυτική γεννήτρια ξεπεράσει τα 24 βολτ λόγω περισσότερων στροφών (γρηγορότερη πτώση του βάρους), τότε αυξάνεται απότομα το ρεύμα στην αντίσταση R1, στο τρανζίστορ Τ1, καθώς και στις διόδους ZI, Z2, Z3, Ζ4 με συνέπεια να παρατηρείται άμεση μείωση των στροφών της βαρυτικής γεννήτριας και να επανέρχεται στης κανονικές αρχικές στροφές. Πολύ σημαντικό είναι ότι, εάν θέλουμε το όλο σύστημα να φρενάρει (λιγότερες στροφές) σε χαμηλότερη τάση εξόδου, μπορούμε να το πετύχουμε βάζοντας 2 διόδους zener σε σειρά των 6 βόλτ (2 zener x 6 βόλτ = 12βολτ), οπότε το σύστημα θα αυξήσει απότομα το ρεύμα μειώνοντας έτσι τις στροφές της μηχανής. Όταν η τάση εξόδου της βαρυτικής μηχανής ξεπεράσει τα 12 βολτ, έχουμε άμεση μείωση των στροφών της βαρυτικής γεννήτριάς, με απλά λόγια πρέπει να υπάρχει συντονισμένη σχέση μεταξύ ρευμάτων και στροφών.

Στην συνέχεια παραθέτουμε την λίστα των εξαρτημάτων του ηλεκτρονικού μέρους :

–          T1=2N5684 TRANZISTOR PNP

–          Z1,Z2,Z3,Z4,= ZENER 6Volt/1 WATT

–          T2-T3= MFQ990C

–          D1,D2,D3,D4,D5,D6=BYX20/200

–          R1=8.2ΩΜ 30watt

–          R2=470ΩΜ 5watt      

–          R7=220ΩΜ 2watt

–          R8=47ΩΜ 2watt

Κατωτέρω παραθέτουμε την λίστα και τiς διαστάσεις του μηχανικού μέρους μειωτήρα και γεννήτριας.

–          Διαστάσεις του δρομέα του περιστρεφόμενου μαγνητικού πεδίου.

–          Διάμετρος τυμπάνου 38mm χ 34,9mm μήκος.

–          Διαστάσεις του σταθερού μέρους (τριφασική περιέλιξη) τα τυλίγματα των τριών φάσεων του στάτη είναι όμοια μεταξύ τους και ημιτονοειδώς διανεμημένα. Το κάθε ένα έχει Ns ισοδύναμα ελίγματα και ωμική αντίσταση rs.

–          Εξωτερική διάμετρος στάτη78mm. Εσωτερική που μπαίνει το τύμπανο 38,1mm (κρίσιμη απόσταση)

–          Διαστάσεις του πρώτου μεγάλου γραναζιού του μειωτήρα. Εξωτερική διάμετρος 88mm μήκος άξονα 150mm.

–          Διαστάσεις του μεσαίου γραναζιού του μειωτήρα. Διάμετρος 41mm μήκος άξονα 35mm

–          Διαστάσεις του αμέσως μικρότερου γραναζιού του μειωτήρα. 13mm

–          Διαστάσεις του τελευταίου γραναζιού (μικρότερο) στον άξονα του ρότορα. 9mm

–          Δύο καπάκια σφραγίσματος γεννήτριας. 86mm τα καπάκια στο κέντρο τους που περνάει ο άξονας του τυμπάνου φέρουν από ένα ρουλεμάν, το πάχος του κάθε καπακιού είναι 10mm

–          Το βάρος μόνο της γεννήτριας θα είναι 5 κιλά περίπου.

–          Ο στάτης φέρει τριφασική περιέλιξη με διάμετρο χάλκινου σύρματος 0.8mm»

Φίλες και φίλοι,

Εάν κάποιο μέλος του ΙΕΕΤ  αδυνατεί να προμηθευτεί από το εμπόριο ηλεκτρονικά εξαρτήματα για  τις διατάξεις ελεύθερης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που δημοσιεύονται, αυτά θα αποσταλούν δωρεάν από το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ (ΙΕΕΤ).  αφού όλοι μας θέλουμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους. Αγαπούμε τον άνθρωπο και δεν τον μισούμε, όπως οι εκμεταλλευτές της ενέργειας, στους οποίους πιθανόν απευθυνόμενος ο μεγάλος οραματιστής Νίκολα Τέσλα είπε : «Αν το μίσος μπορούσε να μετατραπεί σε ηλεκτρισμό, τότε θα μπορούσατε με αυτό να φωτίσετε όλο τον κόσμο» (Γιώργος Στάμκος : «Νίκολα Τέσλα, ο Προφήτης του 21ου Αιώνα» Εκδ. The Low of Success Publishing»)

Το πρώτο πραγματικά δημοκρατικό ενεργειακό καθεστώς στην ιστορία γεννιέται και γίνεται πράξη. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν οι άνθρωποι να αρχίσουν να μοιράζονται την ενέργεια, ως ίσος προς ίσον, δημιουργώντας μια νέα αποκεντρωμένη μορφή ενεργειακής χρήσης. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την συνέχιση της ενεργειακής εκμετάλλευσης των ανθρώπων. Οι εκμεταλλευτές της ενέργειας αρκετά λεηλάτησαν τους πολίτες και συσσώρευσαν από αυτούς πλούτη. 

Ας είμαστε ενωμένοι και να πιστεύουμε στο όραμα για μια πατρίδα ελεύθερη και έναν κόσμο καλύτερο και απαλλαγμένο από τους Κλέφτες και τους Νταβατζήδες των λαών.ΠΗΓΗ: HELLAGEN.GR

Ενέργεια από βαρυτική γεννήτρια

Ο ερευνητής Πέτρος Ζωγράφος με την ομάδα του είχε παρουσιάσει πριν από τέσσερα χρόνια στο διαδικτυακό κανάλι zougla.gr μια βαρυτική γεννήτρια παραγωγής ενέργειας (ηλεκτρικού ρεύματος). Ουδείς κρατικός παράγοντας ή επίσημος φορέας, ενδιαφέρθηκε έκτοτε να πληροφορηθεί ή/και να δοκιμάσει την εφαρμογή και εκμετάλλευση βαρυτικών γεννητριών, όπως αυτή που παρουσίασε ο Πέτρος Ζωγράφος. Φαίνεται δυστυχώς, ότι το ενδιαφέρον των προβεβλημένων πολιτικών και οικονομικών φορέων της πατρίδας μας εξαντλείται μόνον μέχρι την εξασφάλιση ποσών από ευρωπαϊκές και κρατικές επιδοτήσεις με τις αντίστοιχες υπερτιμολογήσεις και προμήθειες για ήδη γνωστές κατασκευές παραγωγής ενέργειας που προωθούνται σαν «μασημένη τροφή» και έτοιμος εξοπλισμός από το εξωτερικό.

Με αφορμή τις πρόσφατες σχετικές εξαγγελίες του βρεταννικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου BBC σχετικά με την ανάπτυξη τέτοιων μηχανών, δηλαδή γεννητριών βαρυτικής ενέργειας, για την παραγωγή και αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας από εταιρείες της Σκωτίας, της Ελβετίας και των Η.Π.Α., επαναφέρουμε ως ΙΕΤΤ το θέμα των γεννητριών βαρυτικής ενέργειας με την ελπίδα ότι τουλάχιστον κάποιοι Έλληνες θα ασχοληθούν με την κατασκευή τέτοιων μηχανών. (Δείτε επίσης και ΕΔΩ).

Η επιστημονική ομάδα του ΙΕΕΤ θα αναρτήσει δημόσια τα κατασκευαστικά σχέδια για την υλοποίηση της συγκεκριμένης βαρυτικής μηχανής και θα παρέχει κάθε τεχνική βοήθεια, ώστε να διευκολυνθούν διάφορες ελληνικές βιοτεχνίες για την παραγωγή γεννητριών βαρυτικής ενέργειας και να γίνει μια έστω μικρή στην αρχή επανεκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας προϊόντων καινοτομικής τεχνολογικής αξίας.

Τα κρίσιμα σημεία της συγκεκριμένης βαρυτικής γεννήτριας είναι τα εξής :

Πρώτον, η σχέσης του μειωτήρα στροφών, δεύτερον το πολυφασικό σύστημα του στάτη και τρίτον, η διάταξη των μονίμων μαγνητών που βρίσκονται στο κινητό μέρος (δρομέα) του όλου συστήματος.

Λίγα λόγια για την γεννήτρια μονίμου μαγνήτη πολλαπλών φάσεων. Ας πάρουμε το σχέδιο τριών φάσεων της γεννήτριας που αναφέραμε νωρίτερα και ας δούμε τι συμβαίνει καθώς ο μαγνήτης περιστρέφεται. Η μετατόπιση γωνίας φάσης 120 ° είναι συνάρτηση της πραγματικής μετατόπισης γωνίας περιστροφής των τριών ζευγών περιελίξεων. Εάν ο μαγνήτης περιστρέφεται δεξιόστροφα, το τύλιγμα 3 θα δημιουργήσει την αιχμή της στιγμιαίας τάσης ακριβώς 120 ° (περιστροφής άξονα γεννήτριας) μετά το τύλιγμα 2, το οποίο θα φτάσει στην κορυφή του 120 ° μετά την περιέλιξη 1. Ο μαγνήτης περνά από κάθε ζεύγος πόλων σε διαφορετικές θέσεις κατά την περιστροφική κίνηση του άξονα. Όπου αποφασίζουμε να τοποθετήσουμε τις περιελίξεις, θα υπαγορεύσουμε το ύψος της μετατόπισης φάσης μεταξύ των κυματομορφών τάσης AC των περιελίξεων. Εάν κάνουμε το τύλιγμα 1 την πηγή τάσης «αναφοράς» για γωνία φάσης (0 °), τότε το τύλιγμα 2 θα έχει γωνία φάσης -120 ° (καθυστέρηση 120 ° ή 240 ° μπροστά) και το τύλιγμα 3 γωνία -240 ° (ή 120 ° μπροστά).

Αυτή οι πολυφασική μηχανή λειτουργεί με τρείς φάσεις αντί για μία (μονοφασική) και χρησιμοποιεί μόνιμη διέγερση μαγνήτη, η οποία αφαιρεί την ανάγκη ρύθμισης και ελέγχου του μαγνητικού πεδίου στο μηχάνημα. Έχει επίσης μερικώς περιελίξεις, επιτρέποντας τη διαμόρφωση των κυματομορφών τάσης. Ο συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών παρέχει σημαντική βελτίωση στην απόδοση και βελτιστοποιημένα σχέδια, για να καταστήσει την μηχανή κατάλληλη για χρήση με κυκλώματα ανορθωτή διόδων που κυριαρχούν σε γενιά μικρής και μεσαίας κλίμακας. Ο στάτης φέρει τις τρεις χωριστές φάσεις (περιελίξεις) φυσικά και ηλεκτρικά, μετατοπισμένες μεταξύ τους κατά 120 μοίρες, παράγοντας τριφασική έξοδο εναλλασσόμενης τάσης. Ο ρότορας μεταφέρει το στρεφόμενο μαγνητικό πεδίο με τέσσερεις μόνιμους μαγνήτες σε κατάλληλη διάταξη και γωνία σε σχέση με τις τριφασικές περιελίξεις. Όπως γνωρίζουμε, οι σύγχρονες μηχανές πεδίου απαιτούν διέγερση συνεχούς ρεύματος στην περιέλιξη του ρότορα, η οποία γίνεται με τη χρήση ψυκτρών και δακτυλίων στον άξονα της γεννήτριας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα σε αυτού του είδους τις γεννήτριες, όπως η τακτική συντήρηση, ο καθαρισμός της σκόνης άνθρακα κ.λπ. Μια εναλλακτική προσέγγιση είναι η χρήση διέγερσης χωρίς ψύκτρες, που χρησιμοποιεί μόνιμους μαγνήτες αντί ηλεκτρομαγνητών, που είναι και το σύστημα που επιλέξαμε.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, σε μια σύγχρονη γεννήτρια μόνιμου μαγνήτη, το πεδίο διέγερσης δημιουργείται χρησιμοποιώντας μόνιμους μαγνήτες στο ρότορα. Οι μόνιμοι μαγνήτες μπορούν να τοποθετηθούν στην επιφάνεια του ρότορα, να ενσωματωθούν στην επιφάνεια ή να εγκατασταθούν εντός του ρότορα, όπως στην δική μας βαρυτική μηχανή. Το διάκενο αέρα μεταξύ του στάτη και του ρότορα μειώνεται για μέγιστη απόδοση και για ελαχιστοποίηση της ποσότητας του μαγνητικού υλικού σπάνιων γαιών που απαιτείται, αφού ο μαγνητισμός του ρότορα μπορεί να επιτευχθεί με δική μας διάταξη, ώστε να αποφύγουμε την αγορά μαγνητών. Οι μόνιμοι μαγνήτες χρησιμοποιούνται συνήθως σε σύγχρονες γεννήτριες χαμηλής ισχύος και χαμηλού κόστους.

Για τις βαρυτικές γεννήτριες άμεσης κίνησης χαμηλής ταχύτητας, η γεννήτρια μόνιμου μαγνήτη είναι πιο ανταγωνιστική, επειδή μπορεί να έχει μεγαλύτερο αριθμό πόλων σε σύγκριση με μια συμβατική σύγχρονη γεννήτρια ρότορα περιέλιξης. Επίσης, η εφαρμογή διέγερσης με μόνιμους μαγνήτες είναι απλούστερη, πιο ανθεκτική, αλλά δεν επιτρέπει τον έλεγχο της διέγερσης ή της άεργης ισχύος.

Η διάταξη που περιγράψαμε πιο πάνω έχει τα εξής οφέλη :

  • Αυξημένη αξιοπιστία,
  • Πολύ βελτιωμένη ανοχή σφαλμάτων,
  • Περισσότερες φάσεις (περιελίξεις) που αυξάνουν την ανθεκτικότητα,
  • Χαμηλότερα επίπεδα δόνησης (άμεσο αποτέλεσμα των μειωμένων παλμών ροπής),
  • Μικρότερα, ελαφρύτερα, επομένως φθηνότερα συστήματα (λόγω παραγόντων όπως οι απαιτήσεις μειωμένης ηλεκτρικής χωρητικότητας),
  • Παρατεταμένη διάρκεια ζωής του συστήματος,
  • Χρησιμοποιεί εξαιρετικές τεχνικές κατασκευής,
  • και το κυριότερο : Δεν χρειάζεται ψήκτρες ( καρβουνάκια), που υπόκεινται σε φθορά και σπινθήρες, ενώ έχουμε επίσης πλήρη έλεγχο του αριθμού των στροφών με ειδικό και απλό ηλεκτρoνικό τρόπο δικού μας σχεδιασμού.

Με την ανάρτηση των σχεδίων επισημαίνουμε και υπογραμμίζουμε προς όλους όσοι επιθυμούν να κατασκευάσουν αντίστοιχες συσκευές ότι όλα τα σχέδια θα είναι ελεύθερα και η ολοκληρωσή τους θα επιτευχθεί σε τουλάχιστον τρείς διαφορετικές αναρτήσεις.

Εμπρός λοιπόν, ας ανοίξουμε μαζί τον δρόμο για την αναβίωση της παραγωγικότητας της ελληνικής βιοτεχνίας και ας υποστηρίξουμε έμπρακτα τον αγώνα για έναν καθαρό και απαλλαγμένο από ρύπανση πλανήτη. Οι κατασκευές για ελεύθερη παραγωγή ενέργειας που θα ακολουθήσουν θα είναι σημαντικές και αυτοί που θα προσπαθούν να μας σταματήσουν δεν θα τα καταφέρουν.


ΠΗΓΉ: HELLAGEN.GR