ΙΝΣΤΙΤΟΎΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΙΕΕΤ
          O ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ

Αγαπητοί, φίλοι και φίλες,
Κατόπιν του πρόσφατου άρθρου-καταπέλτη στο “www.hellagen.gr”, με τίτλο: «Από την Ελλάδα θα ξεκινήσει η επόμενη μεγάλη ενεργειακή επανάσταση με την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου», θεώρησα σκόπιμο ως μέλος της ερευνητικής ομάδας του κ. Ζωγράφου, να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία, τόσο της μελέτης του Πανεπιστημίου του Harvard (Η.Π.Α.), στην οποία αναφέρθηκε το περιοδικό “Economist”, σε άρθρο του με τίτλο: «Η ώρα του υδρογόνου επιτέλους έφτασε», όσο και στοιχεία προηγούμενης μελέτης, του Ιδρύματος “Global Warming Policy Foundation” (Ηνωμένο Βασίλειο), η οποία δημοσιεύτηκε στο επίσης παγκοσμίου φήμης επιστημονικό περιοδικό “Physics World” το 2019, με τίτλο: «Οι λυπηρές επιπτώσεις των ανεμογεννητριών».

Η εμπεριστατωμένη μελέτη λοιπόν του Πανεπιστημίου του Harvard, η οποία δημοσιεύτηκε σε δυο διεθνή επιστημονικά περιοδικά (το «Environmental Research Letters» και το «Joule»), αποκαλύπτει τον σκοτεινό και ύποπτο ρόλο των μεγάλων αιολικών πάρκων στο κλίμα και το φυσικό περιβάλλον γενικότερα. Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, η μετάβαση από τη χρήση των ορυκτών καυσίμων, στη χρήση αιολικής ή ηλιακής ενέργειας, θα απαιτούσε 20 φορές μεγαλύτερη έκταση γης απ’ ότι αρχικώς πιστευόταν. Το συμπέρασμα αυτό βασίζεται στο ότι, η πραγματική παραγωγή ισχύος από τις ανεμογεννήτριες είχε υπερεκτιμηθεί, επειδή οι ειδικοί είχαν αποτύχει να προβλέψουν με ακρίβεια την αλληλεπίδραση μεταξύ των τουρμπίνων και της ατμόσφαιρας.

Αναλυτικότερα λοιπόν, εξετάζοντας οι παραπάνω ερευνητές, 411 αιολικά πάρκα με 57.636 ανεμογεννήτριες στις Η.Π.Α., ανακάλυψαν ότι η μέση πυκνότητα ισχύος, δηλαδή, η μέση παραγωγή ενέργειας ανά εμβαδόν έκτασης γης (που καταλαμβάνει το αιολικό πάρκο), ήταν μέχρι και 100 φορές μικρότερη από τις αρχικές τους εκτιμήσεις. Συνεχίζοντας οι ερευνητές αναφέρουν ότι, η αλληλεπίδραση μιας συγκεκριμένης ανεμογεννήτριας με το περιβάλλον μπορεί να μην είναι σοβαρή, όταν όμως μιλούμε για αιολικά πάρκα με ένα μήκος από 5 έως 10 χιλιόμετρα με τεράστιες ανεμογεννήτριες στη σειρά, τότε η κατάσταση αλλάζει δραματικά.
 Η έρευνα αυτή μάλιστα καταδεικνύει ότι, τα αιολικά πάρκα, όχι μόνον απαιτούν πολύ μεγαλύτερη έκταση γης απ’ ότι αρχικώς θεωρείτο, αλλά ότι θα παίξουν και σημαντικότατο ρόλο στην επιρροή του κλίματος, αυξάνοντας τη θερμοκρασία του πλανήτη, εξαιτίας της αλληλεπίδρασης των τουρμπίνων με την ατμόσφαιρα και την επιρροή τους στην κίνηση των ανέμων, δρώντας ως φράχτες, μειώνοντας την κίνηση του ανέμου, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το φυσικό περιβάλλον. Μάλιστα, διαπίστωσαν ότι η αύξηση αυτή της μέσης θερμοκρασίας του εδάφους είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη αύξηση που επέφεραν τα ορυκτά καύσιμα ολόκληρον τον προηγούμενο αιώνα! Αυτό διότι, η υπερθέρμανση του εδάφους εξαιτίας των ανεμογεννητριών είναι εντοπισμένη στην έκταση γης που καλύπτουν τα αιολικά πάρκα, ενώ οι αέριες εκπομπές των ορυκτών καυσίμων διαχέονται και αραιώνονται στην ατμόσφαιρα. 

 Τέλος, η παραπάνω μελέτη αναφέρεται και στις σοβαρότατες συνέπειες στα οικοσυστήματα, αλλά και τη δημόσια υγεία, προερχόμενες από τα ηχητικά κύματα χαμηλής συχνότητας που δημιουργούν οι τουρμπίνες των ανεμογεννητριών στους κοντινούς ανθρώπινους πληθυσμούς (αϋπνίες, πονοκέφαλοι, ναυσία). Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η μελέτη: “Turbines kill: Birds, Bats, Communities” (Οι τουρμπίνες σκοτώνουν: “Πτηνά, νυχτερίδες, ανθρώπινες κοινωνίες”).
  Τα παραπάνω συμπεράσματα έρχονται να ενισχύσουν την αντίστοιχη προηγούμενη μελέτη του Ιδρύματος “Global Warming Policy Foundation” (Ηνωμένο Βασίλειο), η οποία δημοσιεύτηκε, όπως αναφέρθηκε στην αρχή του κειμένου, στο επιστημονικό περιοδικό “Physics World”.

  Στο παραπάνω άρθρο λοιπόν, στο οποίο οι ανεμογεννήτριες αποκαλούνται “Green Killing Machines” («Πράσινες Φονικές Μηχανές»), αναφέρονται αναλυτικά στοιχεία για τις μέχρι σήμερα επιπτώσεις των αιολικών πάρκων στο ζωικό βασίλειο των εγγύτερων οικοσυστημάτων. Όπως περιγράφεται αναλυτικά: «Πτηνά θηράματος και πάπιες σκοτώνονται κατά χιλιάδες». Κάπου 573.000 θάνατοι πτηνών ανακοινώθηκαν στις Η.Π.Α., μόνον για το έτος 2012. Τον Αύγουστο μάλιστα του ίδιου έτους, πάνω από 11.000 πτηνά θανατώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν εξαιτίας των ανεμογεννητριών στην περιοχή της Montana. Επίσης, μόνον στη Γερμανία, κάθε χρόνο, σκοτώνονται περίπου 200.000 χιλιάδες νυχτερίδες, ένας αριθμός θανάτων ικανός να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη διατήρηση των τοπικών οικοσυστημάτων. Οι επιπτώσεις των ανεμογεννητριών αποδείχτηκαν επίσης πολύ βλαπτικές και για τον πληθυσμό των εντόμων, καθώς 1.200 δισεκατομμύρια μεταναστευτικών εντόμων (3.600 τόνοι μάζας εντόμων) εξοντώνονται κάθε χρόνο στη Γερμανία.

  Εν ολίγοις, όπως αναφέρει το άρθρο: «Οι καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα θα σημαίνουν τεράστια επέκταση αιολικών και ηλιακών πάρκων που μαζί με τη μαζική επέκταση της καλλιέργειας βιοκαυσίμων, θα προκαλέσουν καθολική καταστροφή του τοπίου και της άγριας ζωής», ενώ στο ίδιο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι:

«Αντί να κάνουν τον κόσμο καλύτερο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα καταστρέψουν όλα όσα αγαπάμε» ...

  Δεν είναι λοιπόν συμπτωματικό το γεγονός ότι, ότι με τη δημοσίευση των παραπάνω καταστροφικών συνεπειών που έχουν οι ανεμογεννήτριες στο φυσικό περιβάλλον, έχει ακολουθήσει σωρεία μηνύσεων και αγωγών κατά των εταιρειών που εγκαθιστούν αιολικά πάρκα. Πρόσφατο, το παράδειγμα της κομητείας Madison στις Η.Π.Α., όπου μετά από δικαστική απόφαση, τίθεται σε οριστική απαγόρευση η ανάπτυξη νέων πάρκων αιολικής ενέργειας. Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε στο γεγονός ότι, μεταξύ άλλων ανησυχιών, ο θόρυβος των στροβίλων και οι περιστρεφόμενες λεπίδες των ανεμογεννητριών προκαλούν πονοκεφάλους, ναυτία και αϋπνία, ενώ οι αποστάσεις των ανεμογεννητριών από τις οικίες ήταν «ανεπαρκείς για την προστασία της δημόσιας υγείας».

  Απολύτως πρόσφατη και αντίστοιχη υπόθεση στην Ολλανδία, όπου την 30 Ιουνίου 2021, με απόφαση δικαστηρίου, απαγορεύτηκε η επέκταση αιολικού πάρκου, καθώς οι ανεμογεννήτριες δεν συμμορφώνονται με τους ευρωπαϊκούς νόμους για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Η απόφαση αυτή μάλιστα ήλθε ως αποτέλεσμα προηγούμενης απόφασης, του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), για αντίστοιχη υπόθεση στο Βέλγιο.

  Τόσο οι βιβλιογραφικές αναφορές για τις επιστημονικές μελέτες, όσο και οι αναφορές για τις νομικές αποφάσεις των δικαστηρίων, δίνονται στο τέλος αυτού του άρθρου, για όποιον θέλει αναλυτικά να τις μελετήσει.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, δεν αμφιβάλλουμε ότι, οι ανεμογεννήτριες μικρής ισχύος (500-1000 Watt) ή και τα φωτοβολταϊκά συστήματα για οικιακή χρήση, όντως ωφελούν στη διατήρηση του φυσικού μας περιβάλλοντος ως Α.Π.Ε. (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας). Όταν όμως αλλάζουμε δραματικά κλίμακα μεγέθους και φτάνουμε στα τερατώδη αιολικά πάρκα, τα οποία μάλιστα εγκαθίστανται σε παρθένα φυσικά οικοσυστήματα, με σκοπό και μόνον το κέρδος των μεγάλων εταιρειών, τότε οι λεγόμενες Α.Π.Ε. μετατρέπονται πλέον σε Άθλιες Πηγές Ενέργειας.

Δήμας Ραμιώτης
Χημικός Μηχανικός / Δρ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

Βιβλιογραφικές Αναφορές
https://www.city-journal.org/wind-power-is-not-the-answer

https://news.harvard.edu/gazette/story/2018/10/large-scale-wind-power-has-its-down-side/

https://eu.desmoinesregister.com/story/money/agriculture/2021/01/21/midamerican-weighs-legal-challen...
https://www.natlawreview.com/article/new-wind-parks-netherlands-frustrated-court-ruling
https://physicsworld.com/a/wind-turbine-impacts-deplored/

Προηγμένα συστήματα υψηλής τεχνολογίας. Μελέτη, ανάπτυξη και σχεδιασμός (Μέρος 2ο)

29/9/2021
Φίλες και φίλοι, οραματιστές της ελεύθερης ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από όλον τον κόσμο. Τα οικοσυστήματα, ο ιστός της ζωής από τα οποία εξαρτιόμαστε όλοι, μειώνονται ραγδαία εξαιτίας των ανθρώπινων ενεργειών με κύριο σκοπό το κέρδος. Υπάρχει όμως ακόμα χρόνος για να τα σώσουμε! Η ανεξέλεγκτη πίεση των ανθρώπων στη φύση έχει αυξηθεί από την δεκαετία του 1970.

Χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερους φυσικούς πόρους και αυτό επιβαρύνει αρνητικά την αντοχή του πλανήτη μας. Εάν χάσουμε μεγάλες φυσικές πηγές ενέργειας του φυσικού κόσμου, η ποιότητα ζωής του ανθρώπου θα μειωθεί σημαντικά και οι ζωές των μελλοντικών γενεών θα απειληθούν, αν δεν ληφθούν άμεσα αποτελεσματικά μέτρα.
Τα τελευταία 60 χρόνια η ικανότητα της φύσης να μας υποστηρίζει έχει μειωθεί δραματικά, και η ποιότητα του αέρα και του νερού μειώνεται κατακόρυφα. Οι Έλληνες ζούμε στο καλύτερο κομμάτι γης του πλανήτη και έχουμε για εφαλτήριο μας την Ιστορία των προγόνων μας. Έναν ζηλευτό Πολιτισμό που ξαφνιάζει τον κόσμο με Ακρόπολη, Αμφίπολη, Βεργίνα και Φιλοσόφους που χάραξαν τα ίχνη όλων των Επιστημών στον Πλανήτη.

Σήμερα αγαπητοί μου φίλοι, σ’ ένα παγκόσμιο περιβάλλον, τα πετρελαϊκά συμφέροντα του πλανήτη και των πολεμικών Βιομηχανιών, τα κόμματα, τα συστήματα και τα οικονομικά συμφέροντα σφίγγουν το λαιμό του μεροκαματιάρη και του ανήμπορου, μετατρέποντας ακόμη και το νερό και το ψωμί σε είδη πολυτελείας.

Προηγμένα συστήματα υψηλής τεχνολογίας.

Μελέτη, ανάπτυξη και σχεδιασμός

Μέρος ΙΙ


Θα περάσουμε στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης των εξελιγμένων συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσης ισχύος, όπως αναλύσαμε στο πρώτο μέρος. Η ηλιακή ενέργεια που φτάνει στην επιφάνεια του πλανήτη μας είναι 110 χιλιάδες TW περίπου. Εάν πάρουμε μόνο το 1% της ενέργειας που έρχεται στην επιφάνεια με απόδοση 10%, τότε μπορούμε να πάρουμε ενέργεια στο ποσόν των 110 TW (τεραβάτ). 

Το συμπέρασμα είναι ότι η ηλιακή ενέργεια έχει μεγάλες δυνατότητες.


Στην προηγούμενη παρουσίαση είδαμε τις δυο γεννήτριες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος μικρής ισχύος προκειμένου να κατανοήσουμε την αρχή λειτουργίας του συστήματος. Τα σημαντικά μέρη που θέλουν μεγάλη προσοχή είναι:

 1) η κρίσιμη απόσταση της γεννήτριας από το εστιακό σημείο του παραβολικού κατόπτρου, 

2) Η διάμετρος του παραβολικού κατόπτρου, 

3) Το είδος του αερίου εργασίας που εισάγουμε στην κεφαλή της διάταξης, και 

4) η συχνότητα λειτουργίας του εμβόλου.

Το σύστημα που παρουσιάσαμε στο πρώτο μέρος ήταν πολύ μικρής ισχύος γιατί θέλαμε να κατανοηθεί η βασική λειτουργία του σε εργαστηριακό επίπεδο. Η συχνότητα περιστροφής των συγκεκριμένων γεννητριών είναι λόγω της ανατομίας τους περιορισμένη. 

Έτσι αναγκαστήκαμε να σχεδιάσουμε μια γεννήτρια διαφορετικού είδους, η οποία μπορεί να παράγει μεγάλα ποσοστά ηλεκτρικής ενέργειας, και αντί των συμβατικών εμβόλων που η συχνότητα λειτουργίας τους είναι περιορισμένη, να χρησιμοποιηθούν μεμβράνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αέριο εργασίας που χρησιμοποιήθηκε είναι το ήλιο. Το ήλιο είναι το χημικό στοιχείο με ατομικό αριθμό 2 και ατομική μάζα 4,002602 amu, το αέριο αυτό δεν καίγεται, δηλαδή δεν φλέγεται. 

Αυτά όλα θα αναλυθούν με λεπτομέρεια σε επερχόμενες αναρτήσεις. Στήν σημερινή παρουσίαση, αρχικά το σύστημα φαίνεται εγκατεστημένο στήν ύπαιθρο και βλέπουμε τι χώρο καταλαμβάνει, ενώ στήν συνέχεια εγκαθίσταται πειραματικά σε μία μικρή οικία. Μετά την εγκατάσταση της διάταξης του παραβολικού κατόπτρου που έγινε στην οικία της συγκεκριμένης οικογένειας, αφαιρέθηκαν δέκα φωτοβολταϊκά πάνελ τα οποία θα διατεθούν δωρεαν σε αγροτικές οικογένειες που ζουν στην ύπαιθρο. 

Όσα μέλη μας έχουν ανάγκη κάποια από αυτά, ας επικοινωνήσουν με το ΙΕΕΤ για να τα παραλάβουν μετά από σχετική αξιολόγηση. Τα ονόματα των παραληπτών θα είναι στην διάθεση των μελών μας εάν οι παραλήπτες το επιθυμούν. Ζούμε πλέον σε πολύ άσχημους και χαλεπούς καιρούς όπου η βοήθεια των ασθενέστερων ομάδων είναι απαραίτητη.


Φίλες και φίλοι, στόχος μας είναι να σταματήσουμε το οργανωμένο έγκλημα που συντελείται στη φύση από τις καταστροφικές για το περιβάλλον ανεμογεννήτριες προκειμένου να κερδοφορούν κάποιοι επιτήδειοι σε βάρος της. Οι διατάξεις που παρουσιάζουμε είναι ικανές να αντικαταστήσουν τα αποκρουστικά τερατουργήματα και να σωθεί η φύση. Όπως σας προανέφερα, σε ερχόμενες αναρτήσεις θα παρουσιάσουμε τον αντιδραστήρα ψυχρής καύσης μεγάλης ισχύος και το κυριότερο όλων, μια νέα διάταξη που θα ελευθερώσει δια παντός τους πολίτες του κόσμου από τις κεντρικές εξουσίες και όχι μόνον.

Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΘΕΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ. Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ! ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !!!


HELLAGEN.GR

ΙΕΕΤ - TΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

19/9/2021

Φίλες και φίλοι, οραματιστές της ελεύθερης ηλεκτρικής ενέργειας τόσο από την Ελλάδα όσο και από όλο τον κόσμο. Με αφορμή της μεγάλες καταστροφές στα όμορφα βουνά μας από τις ανεμογεννήτριες, και μετά από έντονη παράκληση εκατοντάδων κατοίκων αυτών των περιοχών θα παρουσιάσουμε και θα προτείνουμε κάποιους εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τεχνολογίες αιχμής στην πράξη.

 Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι τοκογλύφοι των συμβατικών μορφών ενέργειας (πετρέλαια, βενζίνες, φυσικό αέριο, κλπ) βλέπουν εχθρικά τέτοιες κινήσεις.

Προηγμένα συστήματα υψηλής τεχνολογίας.


Μελέτη, ανάπτυξη και σχεδιασμόςΆλλωστε δεν είναι τυχαίο που τα λόμπι των πετρελαίων δεν αφήνουν ουσιαστικά να αναπτυχθεί τίποτε άλλο που απειλεί τα συμφέροντά τους στο επίπεδο της ενέργειας. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει τα τελευταία 200 χρόνια με την καθιέρωση των υδρογονανθράκων. Ως μέρος των πολλών εναλλακτικών λύσεων για την ανάπτυξη νέων μεθόδων για αειφόρο μετατροπή ενέργειας, η προτεινόμενη μέθοδος διακρίνεται λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών της να έχει πολλά πλεονεκτήματα, η ηλεκτρική ενέργεια είναι το κλειδί για την ανθρωπότητα! Δυστυχώς το 86,8% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται σε θερμικές μηχανές. 

Η ηλιακή ενέργεια που φτάνει στην επιφάνεια της γης με τη μορφή ηλιακών ακτίνων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους:Ό πρώτος είναι οι ηλιακοί συλλέκτες για την παραγωγή θερμικής ενέργειας, και ο δεύτερος η φωτοηλεκτρική μέθοδος. 

Το παγκόσμιο δυναμικό για παραγωγή ενέργειας με τη δεύτερη μέθοδο φτάνει τα 426 GW(γιγαβάτ) περίπου, ενώ ο πρώτος τρόπος δηλαδή η θερμική ενέργεια είναι τα 727 GW (γιγαβάτ)περίπου. Η ηλιακή ενέργεια που φτάνει στην επιφάνεια του πλανήτη μας είναι 110 χιλιάδες TW (TW=τρισεκατομμύρια βατ). Εάν πάρουμε μόνο το 1% της ενέργειας που έρχεται στην επιφάνεια με απόδοση 10%, τότε μπορούμε να πάρουμε ενέργεια στο ποσό των 110 TW (τεραβάτ) περίπου, το συμπέρασμα είναι ότι η ηλιακή ενέργεια έχει μεγάλες δυνατότητες.Τα φωτοβολταϊκά συστήματα έχουν συμβάλλει θετικά όσον αφορά την προστασία του πλανήτη μας από την ρύπανση. Έχουν όμως και πολλά μειονεκτήματα. Αναφέρω τα πιο βασικά: 1ον) το πολύτιμο συνάλλαγμα που φεύγει από την χώρα κάνοντας πλουσιότερες της πολυεθνικές που τα αγοράζουμε. 2ον) τον πολύ μικρό βαθμό απόδοσης που έχουν. 3ον) της μεγάλες εκτάσεις που καταλαμβάνουν από την πολύτιμη καλλιεργήσιμη γη, πχ για ένα πάρκο 100kw χρειάζεται έκταση γης 3.800 τετραγωνικά μέτρα περίπου για την εγκατάστασή τους.

Όσον αφορά τις ανεμογεννήτριες εδώ τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Μία ανεμογεννήτρια φαίνεται από απόσταση 60 χιλιομέτρων περίπου μιας που το ύψος της μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 200 μέτρα. Το βάρος της είναι ανάλογο με το μέγεθός της και μπορεί να φτάσει τους 390 τόνους. Κάθε ανεμογεννήτρια χρειάζεται 140 τετραγωνικά μέτρα τσιμέντο σε βάθος 4 μέτρα περίπου. Για κάθε πυλώνα χρειάζεται να πέσουν 550 κυβικά μέτρα μπετόν περίπου. Με λίγα λόγια η απόλυτη καταστροφή για το περιβάλλον…


Όλα τα ανωτέρω μειονεκτήματα μπορούν να εξαλειφθούν αν επιστρατεύσουμε τεχνολογίες αιχμής όπως αυτή που θα παρουσιάσουμε. Το σύστημα αυτό δεν χρειάζεται για να λειτουργήσει βενζίνες, πετρέλαια φυσικό αέριο και γενικά ορυκτά καύσιμα. 

Επομένως, δεν θα ρυπαίνει την ατμόσφαιρα και δεν θα καταστρέφει το περιβάλλον. Έχει πολύ υψηλό ποσοστό μετατροπής ενέργειας 40-50% σχεδόν τριπλάσιο από τα φωτοβολταϊκά συστήματα, και από τις γνωστές θερμικές μηχανές. Επίσης καταλαμβάνει πολύ μικρό χώρο. Τα συστήματα αυτά μπορούν να κατασκευαστούν στην χώρα μας, δημιουργώντας έτσι νέες θέσεις εργασίας για τους πολίτες αφού τα κατασκευαστικά σχέδια των μικρών πρωτοτύπων θα δοθούν ελεύθερα σε Ελληνικές βιοτεχνίες για την παραγωγή τους. Θα δείξουμε σε βίντεο την λειτουργία μιας τέτοιας πρωτότυπης μηχανής εξηγώντας βήμα προς βήμα τον τρόπο που λειτουργεί. Το παρόν σχέδιο θα ολοκληρωθεί σε τρεις περίπου παρουσιάσεις με τα σχετικά βίντεο. Τα πρωτότυπα κάτοπτρα θα δοθούν δωρεάν σε κάποιες ομάδες που ζουν στην ύπαιθρο ώστε με την κατάλληλη βάση να έχουν ζεστό νερό αλλά και να μπορούν να ετοιμάζουν το καθημερινό φαγητό τους.

Αμέσως μετά θα παρουσιάσουμε κάτι πάρα πολύ σημαντικό που με κατάλληλη στρατηγική θα μειώσει την εξάρτηση των ανθρώπων από της κεντρικές εξουσίες. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει και η επίδειξη του αντιδραστήρα ψυχρής καύσης μεγάλης ισχύος. Εύκολο είναι να καταλάβει κανείς ότι για να εδραιωθεί η σημερινή ενεργειακή κατάσταση χρειάστηκαν εκατονταετιες. Δεν είναι λοιπόν ένα απλό θεωρητικό παιχνιδάκι η απεμπλοκή μας από αυτό το σαθρό σύστημα όπως το έχουν καταντήσει. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι νοήμονες άνθρωποι που δεν εξαρτώνται από κανένα σύμπλεγμα οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.

Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΘΕΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ. Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ! ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !!!


HELLAGEN.GR

Ο Kαθηγητής Φυσικής και μέλος της ερευνητικής ομάδας του Πέτρου Ζωγράφου, Γεώργιος Μποτσάκης γράφει.

25/6/2021

Πολλοί προσπάθησαν να υποτιμήσουν την μηχανή του κ Πέτρου Ζωγράφου μια πρωτότυπη ευρηματική μηχανή μεγάλης απόδoσης που μετά την εξέταση της, διαπίστωσα ότι η όλη διάταξη έχει πολύ υψηλό βαθμό απόδοσης της τάξης του 85-90% γιατί μετατρέπει την χημική ενέργεια απευθείας σε ηλεκτρική χωρίς μηχανικά μέρη και χωρίς την ανάγκη των υδρογονανθράκων που απαιτούν οι θερμικές μηχανές προκειμένου να έχουμε υψηλές θερμοκρασίες που σαν αποτέλεσμα έχουν την καταστροφή του περιβάλλοντος. 

Η όλη διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον αντιδραστήρα του Έλληνα ερευνητή επιτυγχάνεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ενώ κατά την λειτουργία της δεν δημιουργούσε κανένα θόρυβο (καμία ηχορύπανση).

Η όλη διάταξη χρησιμοποιεί υλικά που υπάρχουν σε αφθονία στην φύση δηλαδή το νερό, τις ημιπερατές μεμβράνες, το σύστημα ακτινοβόλησης, το ειδικό κράμα nanopowder (νανοτεχνολογία) το οποίο κατασκευάζεται από νάνο υλικά σφαιρικής μορφολογίας της τάξης μεγέθους nanometer με μεγάλο ενεργειακό περιεχόμενο.

Η καινοτομία αυτής της μηχανής είναι ότι μετατρέπει την χημική ενέργεια απευθείας σε ηλεκτρική παρακάμπτοντας έτσι την αρχή carnot του δεύτερου νόμου της θερμοδυναμικής, χωρίς παραγωγή θερμότητας και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος με αποτέλεσμα τον μεγάλο βαθμό απόδοσης. Για να κατανοήσουμε την απόδοση που έχει μια αυτού του είδους η μετατροπή ενέργειας δεδομένης χημικής δράσης σε ηλεκτρική ενέργεια έχουμε: – ΔG =(Wa–PΔV) και η μέγιστη χρήσιμη εργασία που λαμβάνεται από τον αντιδραστήρα είναι: dG = dH – TdS. Όπου W δίνεται από το : ΔG ( ή NFE ).

Αξιοσημείωτο είναι ότι χρησιμοποιεί υλικά ευρέως διαδεδομένα στην φύση και δεν δημιουργεί καμία ρύπανση στο περιβάλλον, άρα είναι μια μεγάλη καινοτομία που παράγει ηλεκτρική ενέργεια ( πράσινη ενέργεια η οποία μνημονεύεται καθημερινά από την Ευρωπαϊκή Ένωση ) με εκπληκτική απόδοση.

Σήμερα οι μηχανές που χρησιμοποιούνται κατά κόρων είναι οι θερμικές μηχανές οι οποίες μετατρέπουν την χημική ενέργεια ορυκτών καυσίμων με καύση σε θερμότητα ( υποβαθμισμένη μορφή ενέργειας ) και την εν συνεχεία μετατροπή της σε μηχανική ενέργεια και τέλος σε ηλεκτρική ενέργεια με χαμηλή απόδοση από 18-22% προκαλώντας θερμική και χημική ρύπανση του περιβάλλοντος αλλά και ενεργειακή εξάρτηση από τις χώρες που είναι πλούσιες σε ορυκτά καύσιμα δημιουργώντας οικονομικές κρίσεις με αυξήσεις τιμών, και απαιτούν τεράστιες υποδομές αγωγοί φυσικού αερίου και πετρελαίου δεξαμενόπλοια διυλιστήρια κ.λπ.

Στην επιστημονική κοινότητα υπήρξαν αρκετοί επικριτές ισχυριζόμενοι ότι η μηχανή κ Πέτρου Ζωγράφου δεν υπακούει τον δεύτερο θερμοδυναμικό νόμο, όμως η διάταξη αυτή δεν ανήκει στις θερμικές μηχανές για τον λόγο παρακάμπτει την ανωτέρω αρχή, κατά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Με απλά λόγια ακολουθεί το φυσικό μοντέλο των φυτών ( φωτοσύνθεση).

Οφείλουμε να συγχαρούμε την Ένωση Ελλήνων Φυσικών που στήριξε την συσκευή του κ Πέτρου Ζωγράφου και τα Ινστιτούτα Max Plank στην Γερμανία και Haiden στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που αποφάνθηκαν ότι η μετατροπή αυτού του είδους παρακάμπτει την αρχή carnot του δεύτερου νόμου της θερμοδυναμικής, γιατί ακολουθεί διαφορετικό τρόπο μετατροπής της χημικής ενέργειας σε ηλεκτρική, για όλους τους ανωτέρω λόγους θεωρείται μια μεγάλη καινοτόμος προσπάθεια που θα ανοίξει νέους ορίζοντες στον τρόπο μετατροπής της ενέργειας.

Ας ελπίσουμε ότι η Ελλάδα μας θα πρωτοτυπήσει σε αυτή την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενη την εφεύρεση του Έλληνα ερευνητή κ Πέτρου Ζωγράφου.


Γεώργιος Μποτσάκης
Φυσικός


ΠΗΓΗ:ΗELLAGEN.GR

Ο Δρ. Θεωρητικής Φυσικής και μέλος της ερευνητικής ομάδας του Πέτρου Ζωγράφου, Θεόδωρος Φιλιππάκης γράφει

23/6/2021

Σήμερα γίνεται μεγάλη προσπάθεια να παραχθεί ενέργεια με συστήματα τα οποία να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον. Το σύστημα του Πέτρου Ζωγράφου είναι μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που χρησιμοποιεί το νερό (Η2Ο) καθώς και ένα κράμα υλικών σε επίπεδο νανοκλίμακας, καθώς και την ακτινοβόληση αυτών.

Κατά την άποψή μου και μετά την εξέταση της, η όλη διάταξη αποτελείται από ένα λογικό κύκλωμα ‘’διάταξη Logic’’ (εγκέφαλο) και από τον διεγέρτη συν άλλα επί μέρους υποσυστήματα. Στο σύστημα Logic (εγκέφαλο) υπάρχει ο χώρος (V) που δέχεται το υγρό νερό και το κράμα υλικών σε νανοκλίμακα από μια δεξαμενή και επιπλέον υπάρχει μια εξειδικευμένη καταλυτική μεμβράνη που παίζει τον ρόλο του επιταχυντή τον αναπτυσσομένων ιόντων. Ο διεγέρτης είναι ένας ταλαντωτής συχνότητας {ντ}. Ο ταλαντωτής παράγει ηλεκτρομαγνητικό πεδίο μεταφέροντας ενέργεια συντονίζοντας το νερό με την ίδια συχνότητα νν ≅ν_τ.

Η Hamiltonian του ΕΜ πεδίου είναι,
Η=∑_j▒〖hω_j 〗(a ̂_j^† a ̂_j+1/2)

To ηλεκτρικό και μαγνητικό πεδίο γίνεται
〖 Ε ̂〗_χ (z,t)= ∑_j▒〖((hω_j)/(ε_ο V))〗1/2 {a ̂_j e^(-iω_j t)+a ̂_j^† e^(iω_j t)}sin(k_j z)

Το σύστημα του Πέτρου Ζωγράφου αναπαριστά ένα υποσύνολο ενός κυττάρου το οποίο τίθεται σε κίνηση, μέσα από μία εξωτερική διέγερση σε μικρό χρόνο το σύστημα τίθεται σε λειτουργία εφόσον αλληλοεπιδρά με την πηγή εξωτερικά με ηλεκτρομαγνητική δέσμη διέγερσης.

Το νερό «οργανώνεται» δίπλα σε υδρόφιλες επιφάνειες έτσι ώστε επιτρέπουν μακροχρόνιες ηλεκτρονικές διεγέρσεις που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη μεταφορά ενέργειας κοντά στις κυτταρικές επιφάνειες, όπου το νερό βρίσκεται σε κατάσταση παρόμοια με υγρό κρύσταλλο, όπως τονίστηκε επίσης από τον Chandrasekhar. Οι παραπάνω σκέψεις δείχνουν μια προσέγγιση στην αυτό-οργάνωση χημικών, βιολογικών και φυσικών καταστάσεων.


Zώνες αποκλεισμού (EZ).

Το νερό EZ είναι πιο ιξώδες από το κανονικό νερό και είναι ικανό να απελευθερώσει ηλεκτρόνια σε σημαντική ποσότητα, έτσι ώστε το νερό EZ να έχει μη αμελητέο (έως εκατοντάδες χιλιοστογραμάρια) δυναμικό οξειδοαναγωγής σε σχέση με το χύμα νερό με το παρακείμενο υδατικό διάλυμα. Το νερό EZ είναι επομένως ένα αναγωγικό είδος ενώ το κανονικό νερό είναι ένα οξειδωτικό. Τα στρώματα νερού EZ πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις χημικές αλληλεπιδράσεις που συμβαίνουν στην επιφάνειά τους. Επιπλέον, οι διαφορές του ηλεκτρικού δυναμικού (περίπου δεκάδες millivolts) εμφανίζονται στη διεπαφή EZ water-normal water.

Στο πλαίσιο της δυναμικής του νερού, το αναπτυσσόμενο μοντέλο βασίζεται στις στοιχειώδεις διεγέρσεις και παρουσιάζονται ηλεκτρομαγνητικές αλληλεπιδράσεις στο κυψελικό υγρό του νερού στο κβαντικό πρότυπο ΔΧ.ΔP=h/2, αρχή των coherent καταστάσεων. Λόγω της συνάφειας των κβαντικών καταστάσεων σε περιοχές ≪coherent domain≫.

Έχομε συμπύκνωση τύπου Bose coherent domain(CD) τύπου σφαιρικών κυψελίδων. Εκτός από τις πλασμωνικές ταλαντώσεις δημιουργούνται στοιχειώδεις διεγέρσεις μη ισόρροπες που είναι πυκνώματα (ηχητική ανωμαλία του νερού) μία προσέγγιση πλάσματος είναι{ Η+Ζ-Ο-2Ζ}.

Αρχικά το νερό ευρίσκεται σε κατάσταση ελάχιστης κίνησης coherent-motion σε κάποιο ποσοστό με την αλληλεπίδραση του μοριακού νερού με την ΕΜ θα βρεθεί σε διεγερμένη κατάσταση incoherent σε κάποιο ποσοστό έχομε.

Σε θερμοκρασία δωματίου, το υγρό νερό αποτελείται από ένα μείγμα συνεκτικού (coherent) και ασυνεχούς (incoherent) νερού. Στους 0 ° C τα ποσοστά είναι 50% και 50%. στους 30 ° C είναι 40% συνεκτικά, 60% ασυνεxoύς.

Το συνεκτικό νερό οργανώνεται σε τομείς συνοχής, του οποίου το μέγεθος είναι περίπου 1000 Å (0,1 μm), το καθένα περιέχει περίπου 5,5 εκατομμύρια μόρια που ταλαντεύονται, σε φάση με ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο παγιδευμένο στην περιοχή, μεταξύ δύο διαμορφώσεων του μοριακού νέφους ηλεκτρονίων. Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή υπάρχουν 0,13 ελεύθερα ηλεκτρόνια ανά μόριο, δηλαδή 700.000 σχεδόν χωρίς ηλεκτρόνια, στην περιοχή συνοχής . Η εξωτερική επιφάνεια του τομέα πολώνεται μόνιμα με τα αρνητικά φορτία στο εξωτερικό, έτσι ώστε για ένα απομονωμένο πεδίο, δημιουργείται ηλεκτρικό δυναμικό «μεμβράνης» περίπου 100 millivolts.

Σε χύμα νερό οι ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις και οι θερμικές διακυμάνσεις συνδυάζονται αμοιβαία, έτσι ώστε κάθε μόριο να μπορεί να μετατοπιστεί στο χρόνο από το συνεκτικό (coherent) στο μη συνεκτικό (incoherent) καθεστώς και το αντίστροφο.

Εάν το συνεκτικό (coherent) και ασυνάρτητο (incohrent) νερό διαχωρίζονται στο τοπικό χώρο, δημιουργείται ένας σωρός οξειδοαναγωγής έως εκατοντάδες χιλιοστογραμμάρια, στον οποίο συνεκτικό νερό, ο δότης ηλεκτρονίων, είναι ο αρνητικός πόλος (αναγωγικό στοιχείο) και ασυνεχές νερό ο θετικός πόλος (οξειδωτικό στοιχείο) .

Λόγω των σχεδόν απαλλαγμένων ηλεκτρονίων του, ένας τομέας συνοχής του νερού έχει μοναδικές ιδιότητες σε σχέση με όλα τα άλλα υγρά. Έχει ένα πλούσιο φάσμα διεγερμένων καταστάσεων που αντιστοιχούν σε στροφές οιονεί ελεύθερων ηλεκτρονίων. Αυτά πού έχουν στροφές έχουν γωνιακή ορμή (ποσοτικοποιείται σε ακέραιες τιμές) και παρομοίως κβαντοποιημένες μαγνητικές ροπές(παγωμένη κατάσταση) non-Markovian.

Η περιοχή συνοχής του νερού είναι επομένως μια δομή ικανή να μετατρέψει χαμηλής ποιότητας (υψηλής εντροπίας), ασυνεπή (incoherent) περιβαλλοντική ενέργεια σε υψηλής ποιότητας (χαμηλής εντροπίας) συνεκτική (coherent) ενέργεια, η οποία μπορεί να διεγείρει συγκεκριμένες χημικές αντιδράσεις.

Οι δονητικές δομές διατηρούν τη θερμοδυναμική κατάσταση μη ισορροπίας χάρη στη συνεχή διάχυση (diffusion) της ενέργειας προς το περιβάλλον. Η σειρά που παράγεται από αυτόν τον διασκεδασμό (dissipative) δημιουργεί νέα τάξη και νέα οργάνωση (αυτοκαταλυτικές δομές), αλλά εάν ο διασκεδασμός διακοπεί ή μειωθεί, η δομή μπορεί να καταρρεύσει και να μην επιστρέψει στην αρχική της κατάσταση (μη αναστρέψιμη) Έτσι, το σύστημα αυτο-οργανώνεται(Prigogine) δυνάμει εσωτερικών μη γραμμικών διεργασιών που εγγυώνται μια ισορροπία μεταξύ της εισερχόμενης ενέργειας και της εξερχόμενης ενέργειας , που διατηρείται από τη μεταβολή της εντροπίας που συμβαίνει μέσα στην δομητική δομή. Η χαμηλής ποιότητας ενέργεια που συλλέγεται από το περιβάλλον μεταμορφώνεται με αντίστοιχη μείωση της εντροπίας εντός της δομής διάχυσης σε ενέργεια υψηλής πυκνότητας ικανή να εκτελεί «χρήσιμη» εργασία, όπως συλλογικές μοριακές διεγέρσεις. Αυτή η ενέργεια παράγει εργασία στο περιβάλλον, προκαλώντας ταυτόχρονα μια αύξηση της εντροπίας σε αυτήν που αντισταθμίζει τη μείωση της εντροπίας που συνέβη εντός της δονητικής δομής.

Ένα CD νερού είναι μια εκτεταμένη περιοχή όπου όλα τα μόρια βρίσκονται σε μια ελάχιστη κατάσταση εντροπίας ως συνέπεια μιας κοινής ταλάντωσης σε μια συχνότητα της οποίας η τιμή καθορίζεται από την ηλεκτροδυναμική των μορίων, χημικά μη αλληλεπιδρώντας. Το συνεκτικό χαρακτηριστικό αυτής της κατάστασης εγγυάται ότι η εντροπία της είναι αρκετά χαμηλή. Μόρια ειδών εκτός από το νερό μπορούν να εισαχθούν μέσα στο CD υπό την προϋπόθεση ότι είναι σε θέση να ταλαντεύονται στην ίδια συχνότητα. Αυτό είναι δυνατό μόνο εάν αυτά τα μόρια ξενιστές είναι ένας μικρός αριθμός, ας πούμε λιγότερο από το 1% των μορίων νερού, έτσι ώστε το καθεστώς QED τους εντός του CD να μπορεί να προσδιοριστεί από τη θεωρία διαταραχής. Διαφορετικά από τα μόρια του νερού, αυτά τα άλλα μόρια μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους με πολλές και διαφορετικές χημικές ή ηλεκτροστατικές δυνάμεις, έτσι ώστε η συχνότητα ταλάντωσης τους να εξαρτάται από την ισχύ τέτοιων συνδέσεων, που συνήθως εξαρτάται με τη σειρά της από τη γεωμετρία. Η συνταγή ότι τα μόρια ξενιστές πρέπει να συντονίζονται με τα μόρια του νερού προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η εντροπία συνεπάγεται ότι η γεωμετρία πρέπει να είναι καλά καθορισμένη.

Τέλος, μια άλλη μεταβλητή που παίζει συχνά σημαντικό ρόλο στις θερμοδυναμικές παραμέτρους είναι η ελεύθερη ενέργεια. Είναι μια συνάρτηση της κατάστασης που αντιπροσωπεύει την εσωτερική ενέργεια ενός συστήματος εάν πληρούνται ορισμένες συνθήκες. Έτσι, η ελεύθερη ενέργεια Gibbs (G) ορίζεται υπό τις συνθήκες σταθερής θερμοκρασίας θ και πίεση p από

G = Η – ΘS = U + pV – θS
ή, σε διαφορική μορφή, dG = dH – θds.

Η ελεύθερη ενέργεια Gibbs είναι η μέγιστη ποσότητα εργασίας που ένα σύστημα μπορεί να παράγει σταθερά θ και p. Σε απομονωμένα συστήματα, δεν υπάρχει ανταλλαγή ενέργειας (dH = O) και dG = θdS, έτσι ώστε για τη σταθερά θ, η μείωση της ελεύθερης ενέργειας αντιστοιχεί σε η αύξηση της εντροπίας. Στο νερό λόγω αύξησης της ελεύθερης ενέργειας ένεκα της συγκέτρωσης της πυκνότητας του φορτίου (των ηλεκτρονίων) έχομε ελαχιστοποίηση της εντροπίας. Η ενέργεια που δεν περιέχει Gibbs είναι πολύ σημαντική λειτουργία για βιολογικές εφαρμογές, δεδομένου ότι πολλά φαινόμενα ζωής λαμβάνουν χώρα σε σταθερή ατμοσφαιρική πίεση και σταθερή θερμοκρασία περιβάλλοντος (ή περίπου σταθερή θ λόγω ομοιόστασης). Σημειώστε ότι η ελεύθερη ενέργεια έχει την υψηλότερη κατάταξη επειδή μετατρέπεται αποκλειστικά σε χρήσιμη εργασία. Η παρούσα σύμβαση είναι να ορίσει ΔG αρνητική ποσότητα για ενδοθερμικές αντιδράσεις (για να αντιπροσωπεύει αντιδράσεις που απορροφούν θερμότητα).

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ Ελάχιστης Ενέργειας

Σύμφωνα με το θεώρημα του Prigogine (Prigogine, 1947), όταν ισχύουν ορισμένες υποθέσεις, ένα ανοιχτό σύστημα σε σταθερή κατάσταση κοντά στην ισορροπία παράγει την ελάχιστη ποσότητα εντροπίας, καθώς η παραγωγή εντροπίας μειώνεται κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του συστήματος σε αυτή τη σταθερή State. Για να αποδείξουμε αυτό το θεώρημα, ας ξεκινήσουμε με μια ανασκόπηση ορισμένων βασικών διατυπώσεων.

dS = deS + diS ↔0 , deS ≥-d_i S

όπου το deS είναι η αλλαγή στην εντροπία στο να ρέει μέσα από το όριο (δηλαδή, λόγω ανταλλαγών με το εξωτερικό περιβάλλον) και το diS είναι η παραγωγή εντροπίας που προκύπτει από εσωτερικές διεργασίες. Για παράδειγμα, το deS μπορεί να αντιπροσωπεύει διαδικασίες ακτινοβολίας, αγωγιμότητα και μεταφορά, ενώ το diS μπορεί να προκληθεί από διάχυση ή χημικές αντιδράσεις. Σε ανοικτά συστήματα σε σταθερές καταστάσεις, η παραγωγή εντροπίας P δεν θα είναι απαραιτήτως μηδενική. Ωστόσο, υπό ορισμένες συνθήκες, όπως ορίζεται παρακάτω, το P θα φτάσει την ελάχιστη τιμή του. Εάν το ανοιχτό σύστημα βρίσκεται σε κατάσταση σταθερής κοντά στην ισορροπία, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε το αποκαλούμενο τοπική υπόθεση quilibrium που υποδηλώνει ότι οποιαδήποτε κατάσταση τοπικής μη ισορροπίας περιγράφεται από τις ίδιες μεταβλητές και διέπεται από τις ίδιες εξισώσεις κατάστασης με αυτές που ισχύουν για μια κατάσταση ισορροπίας (Glansdoiff, 1977) Θεωρώ ότι είναι μια εφεύρεση που όταν τελειοποιηθεί, θα είναι ισάξια αυτών που άλλαξαν τον κόσμο.

Θεόδωρος Φιλιππάκης Δρ θεωρητικής φυσικής.

(Glansdoiff, 1977)
1.Water: A medium where dissipative structures areproduced by a coherent dynamics
Nadia Marchettini, Emilio del Giudice, Vladimir Voeikov, Enzo Tiezzi
2. Prigogine, Thermodynamics of Irreversible Process, Wiley, New York, 1955.
3. Concepts of Stability and Symmetry in Irreversible Thermodynamics.
I B. H. Lavenda
Department of Physical Chemistry The Hebrew University, Jerusalem, Israel Received . April 26, 1971
4.Foundations theoretical mechanics R.M.Santilli
5. THERMODYNAMICS.OF IRREVERSIBLE PROCESSES
Michael Levinand V.F. Gallucc
6. The rehabilitation of irreversible processes and dissipative structures’50th anniversary
René Lefever
7. Wigner distribution function approach to dissipative problems in quantum mechanics with emphasis on decoherence and measurement theory
R.F.O’Connell


ΠΗΓΗ: HELLAGEN.GR

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΠΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ Ellinikahoaxes  

Για όσους δεν θυμούνται τα Ellinika Hoaxes υπερασπίστηκαν το αμαρτωλό φυτοφάρμακο «Roundup» της Monsanto. χαρακτηρίζοντας fake τα δημοσιεύματα που το αποκαλούσαν καρκινογόνο παρότι υπάρχει σχετική απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το θέμα.

Για την εφεύρεση του κ Πέτρου Ζωγράφου απο την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ της Δευτέρας 7/6/2021

Επιστιμονική δικαίωση για τον Πέτρο Ζωγράφο

Είναι προφανές πως κάποια στιγμή η αλήθεια λάμπει και η Ιστορία καταγράφει αυτές τις λάμψεις, που είναι σπάνιες μεν, αλλά αποκαλυπτικές κι απαραίτητες για την πορεία της ανθρωπότητας. 

Έφτασε, λοιπόν, και η στιγμή που παγκόσμια επιστημονικά ιδρύματα, αναμφισβήτητου κύρους, όπως το Ινστιτούτο Max Planck, κατέληξαν να υιοθετήσουν μετά από μακρά έρευνα αυτά που ο Πέτρος Ζωγράφος υποστήριζε τα τελευταία χρόνια. Οι δημόσιες πλέον τοποθετήσεις των επιστημονικών αυτών ινστιτούτων από τη μία δικαιώνουν τον Πέτρο Ζωγράφο και όσους τον στήριξαν τα τελευταία χρόνια, όπως η Ζούγκλα, αλλά και από την άλλη αποκαλύπτουν το μέγεθος της ανοησίας, της αμετροέπειας, αλλά και της εκδικητικότητας, στοιχεία με τα οποία λειτουργούν οι μηχανισμοί καταστολής της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, των γνώσεων και των τεχνολογιών.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα πεις, αλλά δεν είναι έτσι. Διότι οι μηχανισμοί που λειτουργούν εν ονόματι της αλήθειας και με στόχο την καταπολέμηση του ψεύδους και της διακίνησης ψευδών ειδήσεων θα έπρεπε οι ίδιοι να δίνουν το παράδειγμα ηθικής διαχείρισης της πληροφορίας και όχι να αναλώνονται στη συστηματική και εκδικητική εξουδετέρωση εκείνων που πάσχουν και προσπαθούν να προωθήσουν θετικές για την κοινωνία και τον πολιτισμό, αλλά και την οικονομία και το περιβάλλον λύσεις.

Έτσι μια σπουδαία επιστημονική ανακοίνωση έρχεται από μεγάλα ερευνητικά ινστιτούτα, η οποία αφορά σε όσα έλεγε -και δημοσίευε- προ 4 ετών ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος, σχετικά με την παράκαμψη του 2ου θερμοδυναμικού νόμου, που σχετίζεται με τη λειτουργία της μεγάλης εφεύρεσης που παράγει ρεύμα χρησιμοποιώντας ως καύσιμο το απλό νερό και ένα κράμα υλικών.

Πρόκειται για τις πρόσφατες δημοσιεύσεις στις ιστοσελίδες του πολύ γνωστού γερμανικού Ινστιτούτου Max Planck (https://www.fkf.mpg.de/2699241/FuelCells) και της αμερικανικής εταιρείας HIDEN Analytical Inc. (https://hideninc.com/6113-2/), της μεγαλύτερης στον κλάδο της παγκοσμίως που ασχολείται με τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή εξοπλισμού ανάλυσης αερίων, συμπεριλαμβανομένων των οργάνων φασματοσκόπησης μάζας.

Στην παραπάνω αναφορά του Ινστιτούτου Max Planck, π.χ. σχετικά με τα fuel cells ως μια από διάφορες εφαρμογές, επισημαίνεται σαφώς ότι ειδικές ηλεκτροχημικές αντιδράσεις επιτρέπουν την απευθείας μετατροπή της χημικής ενέργειας σε ηλεκτρική ενέργεια χωρίς τον περιορισμό της αρχής Carnot.

Επίσης, σύμφωνα με την αντίστοιχη δημοσίευση της εταιρείας HIDEN Analytical Inc., τα fuel cells που χρησιμοποιούν τη χημική ενέργεια του υδρογόνου για παραγωγή ηλεκτρισμού μετατρέπουν τη χημική ενέργεια απευθείας σε ηλεκτροχημικό έργο χωρίς την ανάγκη μιας ενδιάμεσης θερμικής μετατροπής και έτσι δεν περιορίζονται από το θεώρημα του Carnot και δεν εφαρμόζεται ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής, γεγονός που σημαίνει ότι όσο παρέχεται το καύσιμο (υδρογόνο) μπορούν να παράγονται εξαιρετικά υψηλές ηλεκτρικές αποδόσεις χωρίς κάποιου είδους επαναφόρτιση, όπως, π.χ., χρειάζονται οι μπαταρίες.

Αυτές όμως οι πολύ σημαντικές ανακοινώσεις για τη θεωρητική και την εφαρμοσμένη φυσική επιστήμη του μεγαλύτερου γερμανικού ερευνητικού οργανισμού της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως και της αμερικανικής εταιρείας μέσα στο 2021 δεν έχουν τα πρωτεία.

Και τούτο διότι στην Ελλάδα, ήδη από το 2016, ο Πέτρος Ζωγράφος αναφερόταν με σαφήνεια στις δυνατότητες παράκαμψης του δεύτερου νόμου της θερμοδυναμικής και μη εφαρμογής του θεωρήματος Carnot, ενώ δημοσίευσε και σχετική ανάλυση-μελέτη του με τίτλο «Παράκαμψη της περιοριστικής διάταξης Carnot του 2ου νόμου της θερμοδυναμικής» στο περιοδικό Physic News (τεύχος 24, Σεπτέμβριος 2018, σελ. 32-37), που εκδίδει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.).

Οι επιστημονικές διαπιστώσεις του Πέτρου Ζωγράφου για τις δυνατότητες παράκαμψης του θεωρήματος Carnot, του δεύτερου νόμου της θερμοδυναμικής, που αποτέλεσαν τη θεωρητική βάση της μεγάλης εφεύρεσης αντιμετωπίστηκαν από ορισμένους εκπροσώπους της «κρατούσας» ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας με περιφρόνηση και απαξίωση, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρήθηκε ότι ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής εφαρμόζεται πάντα, λησμονώντας βέβαια το υπό του Ηρακλείτου ρηθέν «τα πάντα ρει και ουδέν μένει»…


Διαβάστε περισσότερα στο HELLAGEN.GR


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ

Η αιώνια σύγκρουση του στείρου ακαδημαϊσμού και της καινοτομίας:
• Για την δικαίωση του Αρίσταρχου του Σάμιου χρειάστηκαν μόλις … 15 αιώνες
• Για την δικαίωση του Πέτρου Ζωγράφου και των συνεργατών του χρειάστηκαν μόλις… 5 χρόνια

Κλεάνθης Γρίβας
18 Μαϊου 2021

Χρειάστηκαν μόλις 5 χρόνια για δικαιωθεί η εργασία του Πέτρου Ζωγράφου και των συνεργατών του, οι οποίοι με την συμπαράσταση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) και ορισμένων που διείδαν τη σημασία του έργου τους, έδωσαν μια μάχη στο πλαίσιο της αιώνιας σύγκρουσης μεταξύ της καινοτομίας και στείρου ακαδημαϊσμού που είναι, δυστυχώς, συνήθης στην ιστορία της επιστήμης.

Χρειάστηκαν περίπου 15 αιώνες, για να ανατραπεί η κυρίαρχη γεωκεντρική θεωρία του Πτολεμαίου (100-160/170 μ.Χ.), από την ηλιοκεντρική θεωρία του Κοπέρνικου (1472-1543) και του Γαλιλαίου (1564-1642).

Η ηλιοκεντρική θεωρία πρωτοδιατυπώθηκε από τον Αρίσταρχο τον Σάμιο (310-230 π.Χ.), τον πρώτο επιστήμονα και μαθηματικό (μετά τους Πυθαγόρειους) που πρότεινε το ηλιοκεντρικό μοντέλο του Ηλιακού Συστήματος, θέτοντας τον Ήλιο και όχι τη Γη, στο κέντρο του γνωστού Σύμπαντος.

Αλλά, η αντίθεση της αυθεντίας του Αριστοτέλη (384 - 322 π.Χ.) στην ηλιοκεντρική θεωρία έπαιξε ρόλο στην περιθωριοποίηση του Αρίσταρχου του Σάμιου (310-230 π.χ.) και στην καθιέρωση της γεωκεντρική θεωρίας του Πτολεμαίου (100-160/170 μ.Χ.), η οποία, εν συνεχεία, επιβλήθηκε ως κυρίαρχο δόγμα λίγους αιώνες μετά τη διατύπωσή της, όταν την εγκολπώθηκε η Καθολική Εκκλησία, με αποτέλεσμα η αμφισβήτησή της από οιονδήποτε να συνεπάγεται διώξεις από την εκκλησιαστική αστυνομία (Ιερή Εξέταση), φυλάκιση, βασανιστήρια ή θάνατο στην πυρά.

Περίπου δύο χιλιάδες χρόνια αργότερα, τον 15ο και 16ο αιώνα, η σκυτάλη της ηλιοκεντρικής θεωρίας πέρασε στον από τον Αρίσταρχο στον Κοπέρνικο (1473-1543) και τον Γαλιλαίο (1564-1642), οι οποίοι, θα αναλύσουν το ηλιοκεντρικό σύστημα, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, έχοντας να αντιμετωπίσουν μια εκκλησιαστική «αστυνομία της σκέψης και του λόγου» (την Ιερή Εξέταση), φαινόμενο που ενυπάρχει με διάφορες μεταλλαγές σε όλες τις μεταγενέστερες εποχές μέχρι σήμερα.

Το κορυφαίο έργο του αναγεννησιακού μαθηματικού και αστρονόμου Κοπέρνικου (1473-1543), «De Revolutionibus Orbium Coelestium Libri VI» («Έξι Βιβλία για τις Περιστροφές των Ουράνιων Σφαιρών»), πρωτοεκδόθηκε στη Νυρεμβέργη το 1543 και εντάχθηκε στον «Κατάλογο Απαγορευμένων Βιβλίων» (Index Librorum Prohibitorum) της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το 1616, όπου παρέμεινε μέχρι τοι 1835.

Ο Ιταλός φυσικός, μαθηματικός, αστρονόμος και φιλόσοφος, Γαλιλαίος Γαλιλέι (1564-1642), που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιστημονική επανάσταση και πέρασε στην ιστορία τόσο για το έργο του όσο και για την τόλμη του να αντιπαρατεθεί στις παραδεκτές «διδασκαλίες» της εποχής του, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να θεωρηθεί ως αιρετικός και να συγκρουστεί με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Το έργο του «Διάλογος περί των δύο Μεγίστων Συστημάτων του Κόσμου», δημοσιεύθηκε το 1632 και το 1633 κλήθηκε να δικαστεί από το Ιεροδικείο στη Ρώμη. Η στάση του προβάλλεται ως παράδειγμα υπεράσπισης της ελευθερίας της σκέψης και της επιστημονικής έρευνας απέναντι στην εξουσία. Αποκαταστάθηκε το... 1992 από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’. Μόλις τρεισήμισι… αιώνες μετά την δίκη του και την καταδίκη των ιδεών του.

Όπως το θέτει με εξαιρετικά ο Άρθουρ Καίσλερ, ένας από τους σημαντικότερους διανοητές του 20ου αιώνα:

«Η αδράνεια του ανθρώπινου μυαλού και η αντίδραση στην καινοτομία, εκδηλώνεται καθαρότερα όχι (όπως θα περίμενε κανείς) στις αμόρφωτες μάζες που επηρεάζονται γρήγορα έτσι και αιχμαλωτιστεί η φαντασία τους, αλλά στους επαγγελματίες της γνώσης που έχουν επενδύσει στην παράδοση και το μονοπώλιο της γνώσης.
Η καινοτομία είναι ένα δίκοπο μαχαίρι για τις ακαδημαϊκές μετριότητες. Βάζει σε κίνδυνο το αμφίβολο κύρος τους και προκαλεί τον βαθύτερο φόβο μήπως γκρεμιστεί το, με τόσους κόπους χτισμένο πνευματικό οικοδό¬μημα.
Από τον Αρίσταρχο μέχρι τον Δαρβίνο και τον Φρόιντ, οι ακαδημαϊκοί υπήρξαν πάντοτε, μια κατάρα για τη μεγαλοφυΐα. Μέσα στους αιώνες έχουν παρατάξει μια στερεή και εχθρική φάλαγγα από σχολαστικές μετριότητες.
Ήταν αυτοί (και όχι ο πάπας Παύλος Γ') η απειλή που είχε τρομοκρατήσει τον κληρικό Κοπέρνικο σε ισόβια σιωπή. Στην περίπτωση του Γαλιλαίου αυτή η φάλαγγα έμοιαζε περισσότερο με οπισθοφυλακή. Αλλά με μια οπισθοφυλακή πάντοτε σταθερά ταμπουρωμένη πίσω από ακαδημαϊκές έδρες και άμβωνες ιεροκηρύκων...»
Α. Koestler: Οι Υπνοβάτες (Χατζηνικολή, 1975, σελ. 315)

Από το «μόλις 15 αιώνες» στο «μόλις 5 χρόνια». Κάτι είναι κι αυτό… 

Ο Κύριος Κλεάνθης Γρίβας (1944) είναι ψυχίατρος, νευρολόγος, διδάκτωρ ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Πέτρος Ζωγράφος: Αλλάζουμε τον τρόπο μετατροπής της ενέργειας


Η συνεχώς αυξανόμενη κατανάλωση της βενζίνης και του πετρελαίου ως καύσιμης ύλης στις θερμικές μηχανές συμβάλλει επικίνδυνα στην εξάρτηση των ανθρώπων από τους υδρογονάνθρακες, αλλά και στην περιβαλλοντική καταστροφή του πλανήτη. 

Εξάλλου, η θερμική μέθοδος της καύσης του άνθρακα και των υδρογονανθράκων μας παρέχει πολύ μικρό ωφέλιμο ποσοστό χρήσιμης ενέργειας, το οποίο κυμαίνεται γύρω στο 25% εξαιτίας του δεύτερου θερμοδυναμικού αξιώματος, που προβλέπει πολύ μικρό συντελεστή μετατροπής της θερμότητας σε μηχανική ενέργεια, όπως ακριβώς συμβαίνει σε αυτοκίνητα, καράβια, αεροπλάνα γεννήτριες κλπ.

Αυτό φαίνεται και από την μαθηματική σχέση ( n = T1 – T2/T1 = Q1-Q2/Q1).

Είναι πλέον καιρός, να αντλήσουμε διδάγματα από την ίδια την φύση και να αλλάξουμε τρόπο παραγωγής ενέργειας, ώστε να μην βλάπτουμε περισσότερο το περιβάλλον και τον πλανήτη μας.

Κάνω έκκληση προς τους επιστήμονες όλου του κόσμου, να στραφούμε προς την κατεύθυνση μετατροπής της χημικής ενέργειας των καυσίμων σε ηλεκτρική ενέργεια, παρακάμπτοντας έτσι την απαγορευτική διάταξη του δεύτερου νόμου της θερμοδυναμικής, αλλά και να ενδιαφερθούμε για την ανάπτυξη μιας ηλεκτροχημικής τεχνολογίας (αντί της θερμικής μετατροπής της ενέργειας), η οποία θα είναι εντελώς ακίνδυνη για το περιβάλλον και θα καθιστά ανώφελη και περιττή την εκμετάλλευση των ανθρώπων από τις πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίων.

Ο βαθμός απόδοσης σε ηλεκτρική ενέργεια αυτής της πρότασης είναι κατά πολύ μεγαλύτερος ακόμα και από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες σε ηλεκτρική ενέργεια οπότε μόλις υλοποιηθεί η πρότασή μας αυτή, τότε η ανθρωπότητα θα απεμπλακεί μιας δια παντός από τον αδηφάγο θερμικό τρόπο παραγωγής ενέργειας, που πάντα θα ευνοεί τα πετρέλαια και γενικότερα τα ορυκτά καύσιμα, αλλά και κατά προέκταση τις πετρελαϊκές εταιρείες.

Έτσι, εάν πραγματοποιήσουμε την καύση π.χ. του άνθρακα όχι απευθείας, το αποτέλεσμα θα ήταν ολόκληρη η χημική ενέργεια να μετατρέπεται σε θερμότητα, αλλά με τρόπο θερμοδυναμικά αντιστρεπτό, που θα λειτουργούσε βάσει της ελάττωσης της ελεύθερης ενέργειας κατά την ένωση του άνθρακα με το οξυγόνο. Στην περίπτωση αυτή θα κερδίζαμε τεράστια ποσά μηχανικής ενέργειας, γιατί θα ‘’παρακάμπταμε’’ τον περιορισμό (Carnot) που θέτει το ‘’δεύτερο αξίωμα της θερμοδυναμικής.’’

Ο ανωτέρω προτεινόμενος τρόπος μετατροπής της ενέργειας είναι αυτός που έχει επιλέξει η φύση για να μετατρέπει την ενέργεια σε ωφέλιμο έργο και δεν έχει την παραμικρή σχέση με την θερμική μετατροπή, δηλαδή με την ‘’φωτιά’’ που προκαλεί μόλυνση του περιβάλλοντος.

Παρατηρώντας τα πράγματα γύρω μας, διαπιστώνουμε ότι πολλά είναι τα παραδείγματα της προτεινόμενης ‘’ψυχρής καύσης’’, όπως η ‘’φωτοσύνθεση στα φυτά’’ ή το φαινόμενο της ‘’οξειδοαναγωγής’’ σε όλους τους βιολογικούς οργανισμούς (ψυχρός τρόπος μετατροπής ενέργειας χωρίς φωτιά).

Αυτή η μετατροπή ενέργειας στους βιολογικούς οργανισμούς επιτυγχάνεται με την διαδικασία της ‘’οξειδοαναγωγής’’ ως εξής: Από χημική άποψη η ‘’οξείδωση’’ αναφέρεται στην απώλεια ηλεκτρονίων, που σημαίνει στην “οξείδωση του άνθρακα”, ότι τα άτομα του άνθρακα στο καύσιμο χάνουν ηλεκτρόνια καθώς μετατρέπονται σε διοξείδιο του άνθρακα, τα δε ηλεκτρόνια που χάνονται ανήκουν σε άτομα υδρογόνου, τα οποία αποτελούνται από ένα πρωτόνιο και ένα ηλεκτρόνιο. Αυτή η αντίδραση ‘’οξείδωσης’’ συνδέεται χημικά με μια αντίδραση ‘’αναγωγής’’, τις οποίες η επιστήμη της χημείας ορίζει ως αντιδράσεις ‘’οξειδοαναγωγής.’’ Όταν ένα άτομο χάνει ηλεκτρόνια (‘’οξείδωση’’) ένα άλλο άτομο κερδίζει ηλεκτρόνια (‘’αναγωγή’’), αφού κατά την καύση του ‘’καυσίμου’’ τα ηλεκτρόνια (στα άτομα υδρογόνου) μεταφέρονται από τον άνθρακα στο οξυγόνο. Όπως τα άτομα αναδιατάσσονται, τα μεταφερόμενα ηλεκτρόνια απελευθερώνουν ενέργεια (ψυχρή καύση), η οποία συλλαμβάνεται από τα κύτταρα του οργανισμού στο ATP (MΙΤΟΧΟΝΔΡΙΟ).

Έτσι όλα τα βιολογικά συστήματα μπορούν να παράγουν ενέργεια δια της ‘’ψυχρής καύσης.’’

Μετά την προβολή και εφαρμογή των ανωτέρω, ήταν αναμενόμενο να εμφανίζεται μεγάλη αντίδραση αλλά και απειλές από διάφορους γνωστούς – αγνώστους υπηρέτες των όποιων πολιτικοοικονομικών συμφερόντων που νοιώθουν να θίγεται η καθεστωτική θέση τους στο υπάρχον σύστημα. Αυτοί οι υπηρέτες και οι εκπρόσωποι των πολιτικοοικονομικών συμφερόντων στην πραγματικότητα δεν έχουν κάποια δήθεν αριστερή ή δεξιά ιδεολογική τοποθέτηση, αφού η στενή συνεργασία αριστερών σχημάτων και ομάδων με ακροδεξιά στελέχη των διαφόρων υπηρεσιών ασφαλείας δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο, με δεδομένο ότι οι μυστικές υπηρεσίες αλλά και τα διεφθαρμένα κόμματα εξουσίας (που εκπροσωπούν το “σύστημα”) πάντα στρατολογούν, χρηματοδοτούν και χρησιμοποιούν ποικίλους πράκτορες και προβοκάτορες ακόμα και με αριστερό προφίλ. Και όλοι καταλαβαίνουμε, πως και πότε η όποια ιδεολογία καταντά επάγγελμα για τους θιασώτες της… Σε επόμενες αναρτήσεις (βίντεο και άρθρα) θα σας ενημερώσουμε για το ποια συγκεκριμένα πολιτικοοικονομικά κέντρα προσπάθησαν με τον τρόπο τους να οδηγήσουν την μεγάλη εφεύρεση στο εξωτερικό, καθώς και τα διαβήματα που έγιναν στην Αμερικανική πρεσβεία.

Φίλες – φίλοι,
Είμαι ενθουσιασμένος για την μεγάλη αγάπη και την αγωνιστικότητα που δείχνετε, υποστηρίζοντας αυτήν την προσπάθεια. Δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο τους εκμεταλλευτές της ζωής και των ονείρων μας, να καταστρέφουν και να λεηλατούν τον πλανήτη μας με στόχο τον συνεχή πλουτισμό τους.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΛΑΝΗΤΗ! ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!


ΠΗΓΗ: HELLAGEN.GR

Επιστημονική επιτροπή του Yπ. Εθνικής Άμυνας αποφάνθηκε για την εφεύρεση Ζωγράφου

Το zougla.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα σημαντικό ντοκουμέντο που πιστοποιεί -με τον πλέον επίσημο τρόπο- την ορθότητα των ισχυρισμών του Πέτρου Ζωγράφου για τη λειτουργία και -κυρίως- την αποτελεσματικότητα της μεγάλης του εφεύρεσης, που έχετε γνωρίσει μέσω του zougla.gr, σε σειρά σχετικών ρεπορτάζ και εκπομπών με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Πρόκειται για το επίσημο έγγραφο από το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού, τον οργανισμό δηλαδή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέλη του οποίου εξέτασαν εξονυχιστικά και ενδελεχώς τη συγκεκριμένη συσκευή και αποφάνθηκαν για τη λειτουργία της.

Το πόρισμα, το οποίο υπογράφεται από έξι ειδικούς επιστήμονες-μέλη της αρμόδιας επιτροπής και τον πρόεδρο, καταλήγει στο παρακάτω συμπέρασμα:

«Με την ως άνω (...) περιγραφόμενη μέθοδο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος απαλείφονται τα μέχρι σήμερα προβλήματα αποθήκευσης του υδρογόνου, αφού το παραγόμενο υδρογόνο χρησιμοποιείται άμεσα για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ παράλληλα επιτυγχάνονται πολύ ψηλοί βαθμοί απόδοσης, όπου εκτιμάται στο 95% λόγω της μη ύπαρξης μηχανικών υποσυστημάτων.

»Η ανωτέρω εξετασθείσα πρωτότυπη συσκευή του κ. Πέτρου Ζωγράφου, καθώς και η σε αυτήν περιεχόμενη διάταξη παραγωγής υδρογόνου ηλεκτρικού ρεύματος με χρήση ειδικού κράματος και συνδυασμού υψηλών συχνοτήτων, λειτουργεί κανονικά επιτυγχάνοντας τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάσθηκε».

Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα της επιτροπής του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού:

Πατήστε ΕΔΩ και δείτε  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΣΤΟ ZOUGLA.GR

Η δεύτερη φάση της ελεύθερης δημοσίευσης σχεδίων ενέργειας

Φίλες και φίλοι, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στα οικονομικά πολιτικά συμφέροντα, που ελέγχουν την ενέργεια και μέσω αυτής ολόκληρο τον πλανήτη και τους ανθρώπους δίνουμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα, που είναι μεν πολύ δύσκολος, αλλά ταυτόχρονα είναι ένας καθαρός και τίμιος αγώνας.

Ως αρχή, δώσαμε δημόσια και ελεύθερα τα σχέδια μελέτης και κατασκευής της βαρυτικής γεννήτριας, ενώ παράλληλα προσφέραμε δωρεάν τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή του ηλεκτρονικού τμήματος της βαρυτικής μηχανής.

Προχωράμε στην δεύτερη φάση της ελεύθερης δημοσίευσης σχεδίων και κατανοούμε την δυσκολία των κατασκευών, αλλά και την απειρία των περισσοτέρων πολιτών σχετικά με τις κατασκευές.

Ο Έλληνας ερευνητής κ Πέτρος Ζωγράφος θα αναρτήσει δημόσια εξειδικευμένα σχέδια, κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο υπουργείο έρευνας και τεχνολογίας, που αφορούν σε μια διάταξη που θα παρέχει την δυνατότητα, σε περίπτωση διακοπή της παροχής από την ΔΕΗ να υπάρχει επαρκής φωτισμός σε μια κατοικία. Η συγκεκριμένη διάταξη μπορεί να εκμεταλλευτεί την περίσσια ενέργεια από ένα αυτοκίνητο. Αυτή την φορά θα κατασκευαστούν αρκετές τέτοιες συσκευές, οι οποίες θα διατεθούν δωρεάν και έτοιμες προς χρήση από το ΙΕΕΤ σε πολίτες που έχουν ανάγκη. Τα στοιχεία όλων όσων θα προμηθευτούν τις συγκεκριμένες κατασκευές, θα είναι στα αρχεία του ΙΕΕΤ.

Οι μέρες και οι ώρες που διανύουμε είναι δύσκολες για όλους μας δεν πρέπει όμως να το βάλουμε κάτω, αλλά να μείνουμε όρθιοι και σε αυτή την μάχη, το οφείλουμε στα παιδιά μας αλλά και στις ερχόμενες γενιές.

Αμέσως μετά την πάροδο της λαίλαπας του Covid-19 θα γίνει και η μεγάλη επίδειξη του αντιδραστήρα ψυχρής καύσης μεγάλης ισχύος, όπως έχουμε υποσχεθεί, που θα έχει ως αποτέλεσμα την έναρξη της πλήρους και ουσιαστικής απεξάρτησης της πατρίδας μας, αλλά και της ανθρωπότητας, από τον δυναστικό έλεγχο των εκμεταλλευτών της ενέργειας και των πολυεθνικών εταιριών τους.


ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ

Αγαπητοί συμπατριώτες και συνοδοιπόροι στον αγώνα για την ελεύθερη παραγωγή ενέργειας, δεν πρέπει να πιστεύετε στις εξαγγελίες που προβάλλονται κατά καιρούς οι οποίες μας λένε ότι δήθεν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2030 θα παράγονται μεγάλες ποσότητες πράσινου και καθαρού υδρογόνου, εάν αυτό ήταν απλό και φθηνότερο θα το είχαν πράξει, εξάλλου την ηλεκτρόλυση την γνωρίζουν εδώ και 100 χρόνια τί το νέο έχουν να παρουσιάσουν? απλά είναι ένας διαφορετικός τρόπος για να χρεώσουν την ανθρωπότητα ακόμα περισσότερο.

Και τούτο, διότι η τρέχουσα τεχνολογία ηλεκτρόλυσης για παραγωγή υδρογόνου σε μεγάλες ποσότητες απαιτεί τεράστια ποσά ενέργειας, τα οποία δεν μπορούν να εξασφαλίσουν οι λεγόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά), οπότε καθίσταται ασύμφορη η μέθοδος της ηλεκτρόλυσης για την μαζική παραγωγή υδρογόνου γιατί η δαπάνη αγοράς τον ανεμογεννητριών, φωτοβολταικών συστημάτων, αλλά και του μεγάλου αριθμού των μπαταριών τα καθιστά ασύμφορα.

Με τα τεχνάσματα αυτά καταφέρνουν να συνεχίζουν την πώληση των συστημάτων τους, βάζοντας τον κόσμο σε μία επιπλέον δαπάνη με πρόσχημα το πράσινο υδρογόνο, με αυτό καταφέρνουν να ξεφορτώνονται αυτά που είδη παράγουν (φωτοβολταικά, ανεμογεννήτριες, καθώς και τις επικίνδυνες μπαταρίες συν μια επιπλέον δαπάνη, αυτή της συμβατικής ηλεκτρόλυσης για την παραγωγή δήθεν πράσινου υδρογόνου, με άλλα λόγια αντί να απλοποιούν την διαδικασία την κάνουν δυσκολότερη και πιο δαπανηρή με αποτέλεσμα να γίνονται πλουσιότεροι.

Από την άλλη πλευρά, οι ποσότητες υδρογόνου, που παράγονται σήμερα για βιομηχανική και άλλη χρήση στην Ευρώπη και στον κόσμο, προέρχονται σχεδόν μόνον από την πυρόλυση των υδρογονανθράκων, δηλαδή από τα γνωστά «βρώμικα» καύσιμα, οπότε δεν είναι δυνατόν να είμαστε τόσο αδαείς, ώστε να πιστέψουμε ότι οι ιδιοκτήτες των πετρελαϊκών και πολυεθνικών εταιρειών και τα λόμπις, που ως επί το πλείστον διαμορφώνουν τις πολιτικές του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιθυμούν να σώσουν την ανθρωπότητα, την οποία οι ίδιοι έφεραν σε αυτά τα χάλια για λόγους ελέγχου και κερδοσκοπίας χωρίς μέτρο.

Όπως και πριν 200 χρόνια, η αλλαγή και η απελευθέρωση της πατρίδας μας προήλθε από κάποιους έως τότε μικρούς και ασήμαντους Έλληνες, έτσι και στην εποχή μας η ενεργειακή απελευθέρωση των λαών θα ξεκινήσει από κάτω, από πραγματικούς εκπροσώπους των λαών, αφού ουδεμία μεγάλη αλλαγή ή απελευθέρωση εφαρμόσθηκε από τους ασκούντες έλεγχο ή εξουσία.

Σε λίγες μέρες θα πληροφορηθείτε την πορεία της μεγάλης εφεύρεσης και τα κατά καιρούς εσκεμμένα εμπόδια και παγίδες των στενά συνδεδεμένων εγχώριων και ξένων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων για την υποβάθμιση της με σκοπό την προώθησή της στο εξωτερικό.

Όμως δεν θα καταφέρουν να μας διαφθείρουν, όπως δεν το κατάφεραν μέχρι σήμερα, γιατί γνωρίζουμε ότι πρέπει να σταθούμε όρθιοι μέχρι το τέλος και σας διαβεβαιώνουμε, ότι τελικά όλοι θα είμαστε νικητές.


HELLAGEN

Το ηλεκτρονικό και μηχανικό μέρος της βαρυτικής γεννήτριας


Σήμερα το ΙΕΕΤ αναρτά τα στοιχεία των εξαρτημάτων του ηλεκτρονικού, καθώς και του μηχανικού μέρους της βαρυτικής γεννήτριας, τα οποία αναλύει διεξοδικά ο Έλληνας ερευνητής κ Πέτρος Ζωγράφος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την όλη προσφορά του στην δημοσίευση του σχεδιασμού και των ειδικών χαρακτηριστικών της βαρυτικής γεννήτριας, καθώς και για το κείμενο που ακολουθεί.

«Αυτό που χαρακτηρίζει Μια Σύγχρονη Γεννήτρια Μόνιμου Μαγνήτη είναι, ότι ο ρότορας και το μαγνητικό πεδίο περιστρέφονται με την ίδια ταχύτητα, καθώς το μαγνητικό πεδίο παράγεται μέσω ενός άξονα τοποθετημένου με μηχανισμό μόνιμου μαγνήτη και το ρεύμα παράγεται στο σταθερό μέρος και όχι στο κινητό, άρα η τάση εξόδου αυτών των γεννητριών, καθώς και η συχνότητά τους είναι ανάλογη με την ταχύτητα του ρότορα, δηλαδή όταν περιστρέφεται πιο γρήγορα τότε παρατηρείται αύξηση της τάσης και της συχνότητας εξόδου. Η καινοτομία στον σχεδιασμό της δικής μας βαρυτικής γεννήτριας συνίσταται στo εξής σημείο που χρειάζεται προσοχή.

Αναφέραμε λίγο πιο πάνω, ότι η τάση που θα βγάλει η γεννήτρια μας εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα περιστρέφεται. Εάν όμως περιστρέφεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, θα έχουμε και λιγότερο χρόνο που θα αντλούμε ηλεκτρική ενέργεια, γιατί το βάρος θα πέφτει γρηγορότερα στο έδαφος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, για να μειώσουν τις στροφές με συμβατικό τρόπο χρησιμοποιούν μηχανικά φυγοκεντρικά φρένα, όμως το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η συνεχής συντήρηση του μηχανισμού των φρένων η τακτική αλλαγή τους αλλά και ο χρόνος ανταπόκρισης.


Aντίθετα, εμείς σχεδιάσαμε κάτι πολύ απλό και έξυπνο, που δεν χρειάζεται μηχανικό φρένο για τον περιορισμό των στροφών, καθώς και του χρόνου πτώσεως του βάρους. Το κύκλωμα των διόδων zener, των αντιστάσεων, και του τρανζίστορ ΤΙ, λειτουργεί σαν ηλεκτρονικό φρένο λόγω αντίδρασης ως εξής : Η τιμή του κάθε zener είναι 6 βολτ απ’ ότι βλέπουμε στο κύκλωμά μας, και είναι όλα συνδεδεμένα εν σειρά. Αυτό σημαίνει (4 zener επί 6 βολτ η κάθε μία = 24 βολτ) ότι, εάν η τάση που βγάζει η βαρυτική γεννήτρια ξεπεράσει τα 24 βολτ λόγω περισσότερων στροφών (γρηγορότερη πτώση του βάρους), τότε αυξάνεται απότομα το ρεύμα στην αντίσταση R1, στο τρανζίστορ Τ1, καθώς και στις διόδους ZI, Z2, Z3, Ζ4 με συνέπεια να παρατηρείται άμεση μείωση των στροφών της βαρυτικής γεννήτριας και να επανέρχεται στης κανονικές αρχικές στροφές. Πολύ σημαντικό είναι ότι, εάν θέλουμε το όλο σύστημα να φρενάρει (λιγότερες στροφές) σε χαμηλότερη τάση εξόδου, μπορούμε να το πετύχουμε βάζοντας 2 διόδους zener σε σειρά των 6 βόλτ (2 zener x 6 βόλτ = 12βολτ), οπότε το σύστημα θα αυξήσει απότομα το ρεύμα μειώνοντας έτσι τις στροφές της μηχανής. Όταν η τάση εξόδου της βαρυτικής μηχανής ξεπεράσει τα 12 βολτ, έχουμε άμεση μείωση των στροφών της βαρυτικής γεννήτριάς, με απλά λόγια πρέπει να υπάρχει συντονισμένη σχέση μεταξύ ρευμάτων και στροφών.

Στην συνέχεια παραθέτουμε την λίστα των εξαρτημάτων του ηλεκτρονικού μέρους :

–          T1=2N5684 TRANZISTOR PNP

–          Z1,Z2,Z3,Z4,= ZENER 6Volt/1 WATT

–          T2-T3= MFQ990C

–          D1,D2,D3,D4,D5,D6=BYX20/200

–          R1=8.2ΩΜ 30watt

–          R2=470ΩΜ 5watt      

–          R7=220ΩΜ 2watt

–          R8=47ΩΜ 2watt

Κατωτέρω παραθέτουμε την λίστα και τiς διαστάσεις του μηχανικού μέρους μειωτήρα και γεννήτριας.

–          Διαστάσεις του δρομέα του περιστρεφόμενου μαγνητικού πεδίου.

–          Διάμετρος τυμπάνου 38mm χ 34,9mm μήκος.

–          Διαστάσεις του σταθερού μέρους (τριφασική περιέλιξη) τα τυλίγματα των τριών φάσεων του στάτη είναι όμοια μεταξύ τους και ημιτονοειδώς διανεμημένα. Το κάθε ένα έχει Ns ισοδύναμα ελίγματα και ωμική αντίσταση rs.

–          Εξωτερική διάμετρος στάτη78mm. Εσωτερική που μπαίνει το τύμπανο 38,1mm (κρίσιμη απόσταση)

–          Διαστάσεις του πρώτου μεγάλου γραναζιού του μειωτήρα. Εξωτερική διάμετρος 88mm μήκος άξονα 150mm.

–          Διαστάσεις του μεσαίου γραναζιού του μειωτήρα. Διάμετρος 41mm μήκος άξονα 35mm

–          Διαστάσεις του αμέσως μικρότερου γραναζιού του μειωτήρα. 13mm

–          Διαστάσεις του τελευταίου γραναζιού (μικρότερο) στον άξονα του ρότορα. 9mm

–          Δύο καπάκια σφραγίσματος γεννήτριας. 86mm τα καπάκια στο κέντρο τους που περνάει ο άξονας του τυμπάνου φέρουν από ένα ρουλεμάν, το πάχος του κάθε καπακιού είναι 10mm

–          Το βάρος μόνο της γεννήτριας θα είναι 5 κιλά περίπου.

–          Ο στάτης φέρει τριφασική περιέλιξη με διάμετρο χάλκινου σύρματος 0.8mm»

Φίλες και φίλοι,

Εάν κάποιο μέλος του ΙΕΕΤ  αδυνατεί να προμηθευτεί από το εμπόριο ηλεκτρονικά εξαρτήματα για  τις διατάξεις ελεύθερης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που δημοσιεύονται, αυτά θα αποσταλούν δωρεάν από το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ (ΙΕΕΤ).  αφού όλοι μας θέλουμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους. Αγαπούμε τον άνθρωπο και δεν τον μισούμε, όπως οι εκμεταλλευτές της ενέργειας, στους οποίους πιθανόν απευθυνόμενος ο μεγάλος οραματιστής Νίκολα Τέσλα είπε : «Αν το μίσος μπορούσε να μετατραπεί σε ηλεκτρισμό, τότε θα μπορούσατε με αυτό να φωτίσετε όλο τον κόσμο» (Γιώργος Στάμκος : «Νίκολα Τέσλα, ο Προφήτης του 21ου Αιώνα» Εκδ. The Low of Success Publishing»)

Το πρώτο πραγματικά δημοκρατικό ενεργειακό καθεστώς στην ιστορία γεννιέται και γίνεται πράξη. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν οι άνθρωποι να αρχίσουν να μοιράζονται την ενέργεια, ως ίσος προς ίσον, δημιουργώντας μια νέα αποκεντρωμένη μορφή ενεργειακής χρήσης. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την συνέχιση της ενεργειακής εκμετάλλευσης των ανθρώπων. Οι εκμεταλλευτές της ενέργειας αρκετά λεηλάτησαν τους πολίτες και συσσώρευσαν από αυτούς πλούτη. 

Ας είμαστε ενωμένοι και να πιστεύουμε στο όραμα για μια πατρίδα ελεύθερη και έναν κόσμο καλύτερο και απαλλαγμένο από τους Κλέφτες και τους Νταβατζήδες των λαών.ΠΗΓΗ: HELLAGEN.GR

Ενέργεια από βαρυτική γεννήτρια

Ο ερευνητής Πέτρος Ζωγράφος με την ομάδα του είχε παρουσιάσει πριν από τέσσερα χρόνια στο διαδικτυακό κανάλι zougla.gr μια βαρυτική γεννήτρια παραγωγής ενέργειας (ηλεκτρικού ρεύματος). Ουδείς κρατικός παράγοντας ή επίσημος φορέας, ενδιαφέρθηκε έκτοτε να πληροφορηθεί ή/και να δοκιμάσει την εφαρμογή και εκμετάλλευση βαρυτικών γεννητριών, όπως αυτή που παρουσίασε ο Πέτρος Ζωγράφος. Φαίνεται δυστυχώς, ότι το ενδιαφέρον των προβεβλημένων πολιτικών και οικονομικών φορέων της πατρίδας μας εξαντλείται μόνον μέχρι την εξασφάλιση ποσών από ευρωπαϊκές και κρατικές επιδοτήσεις με τις αντίστοιχες υπερτιμολογήσεις και προμήθειες για ήδη γνωστές κατασκευές παραγωγής ενέργειας που προωθούνται σαν «μασημένη τροφή» και έτοιμος εξοπλισμός από το εξωτερικό.

Με αφορμή τις πρόσφατες σχετικές εξαγγελίες του βρεταννικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου BBC σχετικά με την ανάπτυξη τέτοιων μηχανών, δηλαδή γεννητριών βαρυτικής ενέργειας, για την παραγωγή και αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας από εταιρείες της Σκωτίας, της Ελβετίας και των Η.Π.Α., επαναφέρουμε ως ΙΕΤΤ το θέμα των γεννητριών βαρυτικής ενέργειας με την ελπίδα ότι τουλάχιστον κάποιοι Έλληνες θα ασχοληθούν με την κατασκευή τέτοιων μηχανών. (Δείτε επίσης και ΕΔΩ).

Η επιστημονική ομάδα του ΙΕΕΤ θα αναρτήσει δημόσια τα κατασκευαστικά σχέδια για την υλοποίηση της συγκεκριμένης βαρυτικής μηχανής και θα παρέχει κάθε τεχνική βοήθεια, ώστε να διευκολυνθούν διάφορες ελληνικές βιοτεχνίες για την παραγωγή γεννητριών βαρυτικής ενέργειας και να γίνει μια έστω μικρή στην αρχή επανεκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας προϊόντων καινοτομικής τεχνολογικής αξίας.

Τα κρίσιμα σημεία της συγκεκριμένης βαρυτικής γεννήτριας είναι τα εξής :

Πρώτον, η σχέσης του μειωτήρα στροφών, δεύτερον το πολυφασικό σύστημα του στάτη και τρίτον, η διάταξη των μονίμων μαγνητών που βρίσκονται στο κινητό μέρος (δρομέα) του όλου συστήματος.

Λίγα λόγια για την γεννήτρια μονίμου μαγνήτη πολλαπλών φάσεων. Ας πάρουμε το σχέδιο τριών φάσεων της γεννήτριας που αναφέραμε νωρίτερα και ας δούμε τι συμβαίνει καθώς ο μαγνήτης περιστρέφεται. Η μετατόπιση γωνίας φάσης 120 ° είναι συνάρτηση της πραγματικής μετατόπισης γωνίας περιστροφής των τριών ζευγών περιελίξεων. Εάν ο μαγνήτης περιστρέφεται δεξιόστροφα, το τύλιγμα 3 θα δημιουργήσει την αιχμή της στιγμιαίας τάσης ακριβώς 120 ° (περιστροφής άξονα γεννήτριας) μετά το τύλιγμα 2, το οποίο θα φτάσει στην κορυφή του 120 ° μετά την περιέλιξη 1. Ο μαγνήτης περνά από κάθε ζεύγος πόλων σε διαφορετικές θέσεις κατά την περιστροφική κίνηση του άξονα. Όπου αποφασίζουμε να τοποθετήσουμε τις περιελίξεις, θα υπαγορεύσουμε το ύψος της μετατόπισης φάσης μεταξύ των κυματομορφών τάσης AC των περιελίξεων. Εάν κάνουμε το τύλιγμα 1 την πηγή τάσης «αναφοράς» για γωνία φάσης (0 °), τότε το τύλιγμα 2 θα έχει γωνία φάσης -120 ° (καθυστέρηση 120 ° ή 240 ° μπροστά) και το τύλιγμα 3 γωνία -240 ° (ή 120 ° μπροστά).

Αυτή οι πολυφασική μηχανή λειτουργεί με τρείς φάσεις αντί για μία (μονοφασική) και χρησιμοποιεί μόνιμη διέγερση μαγνήτη, η οποία αφαιρεί την ανάγκη ρύθμισης και ελέγχου του μαγνητικού πεδίου στο μηχάνημα. Έχει επίσης μερικώς περιελίξεις, επιτρέποντας τη διαμόρφωση των κυματομορφών τάσης. Ο συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών παρέχει σημαντική βελτίωση στην απόδοση και βελτιστοποιημένα σχέδια, για να καταστήσει την μηχανή κατάλληλη για χρήση με κυκλώματα ανορθωτή διόδων που κυριαρχούν σε γενιά μικρής και μεσαίας κλίμακας. Ο στάτης φέρει τις τρεις χωριστές φάσεις (περιελίξεις) φυσικά και ηλεκτρικά, μετατοπισμένες μεταξύ τους κατά 120 μοίρες, παράγοντας τριφασική έξοδο εναλλασσόμενης τάσης. Ο ρότορας μεταφέρει το στρεφόμενο μαγνητικό πεδίο με τέσσερεις μόνιμους μαγνήτες σε κατάλληλη διάταξη και γωνία σε σχέση με τις τριφασικές περιελίξεις. Όπως γνωρίζουμε, οι σύγχρονες μηχανές πεδίου απαιτούν διέγερση συνεχούς ρεύματος στην περιέλιξη του ρότορα, η οποία γίνεται με τη χρήση ψυκτρών και δακτυλίων στον άξονα της γεννήτριας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα σε αυτού του είδους τις γεννήτριες, όπως η τακτική συντήρηση, ο καθαρισμός της σκόνης άνθρακα κ.λπ. Μια εναλλακτική προσέγγιση είναι η χρήση διέγερσης χωρίς ψύκτρες, που χρησιμοποιεί μόνιμους μαγνήτες αντί ηλεκτρομαγνητών, που είναι και το σύστημα που επιλέξαμε.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, σε μια σύγχρονη γεννήτρια μόνιμου μαγνήτη, το πεδίο διέγερσης δημιουργείται χρησιμοποιώντας μόνιμους μαγνήτες στο ρότορα. Οι μόνιμοι μαγνήτες μπορούν να τοποθετηθούν στην επιφάνεια του ρότορα, να ενσωματωθούν στην επιφάνεια ή να εγκατασταθούν εντός του ρότορα, όπως στην δική μας βαρυτική μηχανή. Το διάκενο αέρα μεταξύ του στάτη και του ρότορα μειώνεται για μέγιστη απόδοση και για ελαχιστοποίηση της ποσότητας του μαγνητικού υλικού σπάνιων γαιών που απαιτείται, αφού ο μαγνητισμός του ρότορα μπορεί να επιτευχθεί με δική μας διάταξη, ώστε να αποφύγουμε την αγορά μαγνητών. Οι μόνιμοι μαγνήτες χρησιμοποιούνται συνήθως σε σύγχρονες γεννήτριες χαμηλής ισχύος και χαμηλού κόστους.

Για τις βαρυτικές γεννήτριες άμεσης κίνησης χαμηλής ταχύτητας, η γεννήτρια μόνιμου μαγνήτη είναι πιο ανταγωνιστική, επειδή μπορεί να έχει μεγαλύτερο αριθμό πόλων σε σύγκριση με μια συμβατική σύγχρονη γεννήτρια ρότορα περιέλιξης. Επίσης, η εφαρμογή διέγερσης με μόνιμους μαγνήτες είναι απλούστερη, πιο ανθεκτική, αλλά δεν επιτρέπει τον έλεγχο της διέγερσης ή της άεργης ισχύος.

Η διάταξη που περιγράψαμε πιο πάνω έχει τα εξής οφέλη :

  • Αυξημένη αξιοπιστία,
  • Πολύ βελτιωμένη ανοχή σφαλμάτων,
  • Περισσότερες φάσεις (περιελίξεις) που αυξάνουν την ανθεκτικότητα,
  • Χαμηλότερα επίπεδα δόνησης (άμεσο αποτέλεσμα των μειωμένων παλμών ροπής),
  • Μικρότερα, ελαφρύτερα, επομένως φθηνότερα συστήματα (λόγω παραγόντων όπως οι απαιτήσεις μειωμένης ηλεκτρικής χωρητικότητας),
  • Παρατεταμένη διάρκεια ζωής του συστήματος,
  • Χρησιμοποιεί εξαιρετικές τεχνικές κατασκευής,
  • και το κυριότερο : Δεν χρειάζεται ψήκτρες ( καρβουνάκια), που υπόκεινται σε φθορά και σπινθήρες, ενώ έχουμε επίσης πλήρη έλεγχο του αριθμού των στροφών με ειδικό και απλό ηλεκτρoνικό τρόπο δικού μας σχεδιασμού.

Με την ανάρτηση των σχεδίων επισημαίνουμε και υπογραμμίζουμε προς όλους όσοι επιθυμούν να κατασκευάσουν αντίστοιχες συσκευές ότι όλα τα σχέδια θα είναι ελεύθερα και η ολοκληρωσή τους θα επιτευχθεί σε τουλάχιστον τρείς διαφορετικές αναρτήσεις.

Εμπρός λοιπόν, ας ανοίξουμε μαζί τον δρόμο για την αναβίωση της παραγωγικότητας της ελληνικής βιοτεχνίας και ας υποστηρίξουμε έμπρακτα τον αγώνα για έναν καθαρό και απαλλαγμένο από ρύπανση πλανήτη. Οι κατασκευές για ελεύθερη παραγωγή ενέργειας που θα ακολουθήσουν θα είναι σημαντικές και αυτοί που θα προσπαθούν να μας σταματήσουν δεν θα τα καταφέρουν.


ΠΗΓΉ: HELLAGEN.GR