Ο Ηλίας Ψυρούκης /National Geographic Young Explorer στον ραδιοθάλαμο του BERADIO

O Ηλίας Ψυρούκης στην εκπομπή ΠΡΟΣΩΠΑ & ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΄΄ΟΝ ΑΙR΄΄ με την Λιάνα Ζωγράφου μιλάει για την μεγάλη διάκριση του από το National Geographic που τον κατατάσσει στους 24 Young Explorers από όλο τον κόσμο. Aναφέρεται σε ανακοίνωση του National Geographic με την οποία γίνονται γνωστά τα ονόματα των ‘24 νέων εξερευνητών του κόσμου’, είναι πλέον μέρος της #GenGeo, μιας παγκόσμιας κοινότητας νέων με ενσυναίσθηση, επιμονή, πάθος και με μια ακόρεστη προσπάθεια για αναζήτηση λύσεων που θα οικοδομήσουν ένα βιώσιμο μέλλον και έναν υγιή πλανήτη.

Αυτή είναι η γενιά που οδηγεί την πρόοδο και κινητοποιεί τους συνομηλίκους της για να κάνει τη διαφορά στις κοινότητές τους. Δε διεκδικούν μόνο μια θέση στο τραπέζι, αλλά ζητούν να προστεθούν ακόμη περισσότερες καρέκλες για τους νέους».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από το National Geographic «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας συχνά φαίνονται τρομακτικές, αλλά μια αυξανόμενη κοινότητα νέων αναλαμβάνει δράση. Αυτοί οι νέοι που κάνουν την αλλαγή γνωρίζουν ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, ένας αριθμός που δεν αντικατοπτρίζει την ικανότητά τους να εργάζονται συλλογικά για την αντιμετώπιση ορισμένων από τα πιο απαιτητικά ζητήματα του πλανήτη μας».

Ο Ηλίας έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του Forbes 30under30 Greece 2021.


 Δείτε σε επανάληψη την συνέντευξη  του Ηλία Ψυρούκη στον ραδιοθάλαμο του BERADIO.GR σε αναμετάδοση απο το ZOUGLA.GR (LIVE) που έγινε την Παρασκευή 5/2/2021: