Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται ανοιξιάτικος χιονιάς – Ποια μέρα θα είναι η πιο δύσκολη24/3/2023

Μπορεί ο Μάρτιος να πλησιάζει στο τέλος του ωστόσο ο καιρός αναμένεται να χαλάσει την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη, έρχεται ανοιξιάτικος… χιονιάς ο οποίος ωστόσο δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια. Το κύμα κακοκαιρίας από την βόρεια Ευρώπη θα σαρώσει την χώρα την ερχόμενη εβδομάδα φέρνοντας κρύο, βροχές, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια.

«Από Δευτέρα και κυρίως Τρίτη κατεβαίνουν πολικές αέριες μάζες και θα έρθει πολύ κρύο για την εποχή, ένας ανοιξιάτικος χιονιάς. Θα σχηματιστεί μία καλά οργανωμένη κακοκαιρία πάνω από την χώρα μας. Αυτή η εξέλιξη θα δώσει και πολλές βροχές, θυελλώδεις βοριάδες που θα φτάσουν τα 9-10 μποφόρ» ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος προβλέποντας χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

 Η κορύφωση του χιονιά αναμένεται την Τετάρτη και από την Πέμπτη η πολική αέρια μάζα θα συνεχίσει το ταξίδι της προς την Τουρκία, με την άνοιξη να επιστρέφει στην χώρα μας.

Σημειώνεται ωστόσο ότι το Σαββατοκύριακο της 25ης Μαρτίου το σκηνικό του καιρού θα είναι ανοιξιάτικο με την θερμοκρασία να αγγίζει κατά τόπους ακόμη και τους 25 βαθμούς Κελσίου.