Λιάνα Ζωγράφου - Βιογραφικό

Η Λιάνα Ζωγράφου είναι απόφοιτη της σχολής δημοσιογραφίας Νew Media Studies-ΤV RADIO-INTERNET του Σταμάτη Μαλέλη και πτυχιούχος  Μηχανογραφημένης Λογιστικής.

Το μεγάλο της όνειρο και μεράκι όμως ήταν η δημοσιογραφία όπου και ακολούθησε!

(ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ & ΛΟΙΠΏΝ ΣΥΓΧΡΩΝΩΝ ΜΕΣΩΝ)


Από το 2011 ξεκίνησε την πρακτική της στις εγκαταστάσεις του Star Channel συμμετέχοντας σε εκπομπές ενημερωτικού τύπου στο Web TV Lay-Out.gr του Σταμάτη Μαλέλη.


Μεγάλη της αγάπη παρ΄όλα αυτά είναι το ραδιόφωνο εφόσον από τα παιδικά της χρόνια τριγυρνούσε σε ραδιοφωνικά στούντιο λόγω της ιδιότητας του πατέρας της που ήταν απο τους πρώτους ραδιοερασιτέχνες με  χαρακτηριστικό σήμα το SATELLITE 2000  του οποίου και  η επαγγελματική ιδιότητα είναι ηλεκτρονικός ραδιοφωνίας-τηλεόρασης.


Το 2010 ξεκίνησε από τον ερασιτεχνικό ραδιοφωνικό σταθμό Beradio.gr  και συνέχισε το 2012 στο WEB RADIO του Lay-Out.gr με την εκπομπή Magazino 12 , ενώ το 2015 εκφωνούσε  ειδήσεις στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 FM κάνοντας παράλληλα πρακτική εξάσκηση στη δημοσιογραφία.

To 2013 συνεργάστηκε με τον τηλεοπτικό σταθμό Ζoom στο ελεύθερο ρεπορτάζ του Δελτίου Ειδήσεων GR.


Το 2014 και 2015 με δική της δημοσιογραφική ομάδα και ως παρουσιάστρια της ενημερωτικής εκπομπής Nεοlay out ΡΕΠΟΡΤΑΖ / ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑΣ, Web-TV του Lay-Out (του Σταμάτη Μαλέλη) με διαδικτυακή υποστήριξη του SKAI.gr στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΙ, ξεκινάει συνεργασία με site της περιφέρειας αναλύοντας γεγονότα της επικαιρότητας. Παράλληλα την ίδια χρονιά γράφει και στο site www.Lay-Out.gr.


Το 2015 παρουσίασε την εκπομπή με τίτλο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΥΔΡΟΓΟΝΟ στην οποία συμμετείχε στην προετοιμασία και αρχισυνταξία της εκπομπής.


Από το 2015 έως και σήμερα επιμελείται την αρχισυνταξία στην ηλεκτρονική εφημερίδα WWW.ΧPRESSNEWS.GR  .


Απο τον Δεκέμβριο του 2017 παρουσιάζει ενημερωτική εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμο Beradio.GR - τον σταθμό της νεολαίας, με συνεργασία δημοσιογράφων απο την περιφέρεια και την Αθήνα σχολιάζοντας γεγονότα της επικαιρότητας καθώς και με την συμετοχή καλεσμένων στον ραδιοφωνικό αέρα του σταθμού όπου καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις ακροατών.

Aπο τον Ιανουάριο του 2022 εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ και συγκεκριμένα στο Ραδιοφωνο AΡΤ FM , εκφωνεί τις ειδήσεις αλλά την ακούμε και απο την ενημερωτική εκπομπή  ΄΄ΠΡΟΣΩΠΑ & ΓΕΓΟΝΟΤΑ ON AIR΄΄,καθημερινά στις 12:30 μμ.


(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε αποσπάσματα συνεντεύξεων στον ραδιοφωνικό αέρα)