Ο λόγος στους πολίτες

Αυτή τη φορά το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ (ΙΕΕΤ), επισκέφτηκε μέσω του μέλους κ Τριανταφυλλιάς Δήμου (παιδαγωγός ψυχολόγος,) το πρότυπο εθνικό νηπιοτροφείο εγκαταλελειμμένων παιδιών προκειμένου να δωρίσει εφεδρική συσκευή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για φωτισμό, αλλά και είδη καθημερινής χρήσης για της ανάγκες του ιδρύματος.

 Η κρίση της ελληνικής οικονομίας και το προσφυγικό ζήτημα συνετέλεσαν στο όλο και αυξανόμενο φαινόμενο της εγκατάλειψης των παιδιών. Οι μητέρες αφήνουν το σπλάχνο τους πίσω γιατί δεν μπορούν να του προσφέρουν όσα απαιτούνται, αφού πιθανόν να μην εισέπραξαν ούτε τα βασικά και οι ίδιες στη ζωή τους. Τα παιδιά βρίσκονται στην πιο αθώα, κρίσιμη και ευάλωτη περίοδο ανάπτυξης και οι υποδομές δεν επαρκούν για να μεγαλώσουν ομαλά. Το πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο ξεκίνησε το 1912 αφορά παιδιά που τα έχουν αναθέσει δικαστικές εισαγγελικές αρχές.

 Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο φιλοξενεί και διαπαιδαγωγεί αγόρια και κορίτσια προσχολικής ηλικίας από δύο έως πεντέμισι ετών, απ' όλη την Ελλάδα. Η προσπάθεια που γίνεται είναι επικεντρωμένη στο παιδί και στις συναισθηματικές του ανάγκες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες στην καθοριστική αυτή ηλικία.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού παρέχεται εξατομικευμένη φροντίδα,προσαρμοσμένη στην ιδιοσυγκρασία κάθε παιδιού και στην οικογενειακή του κατάσταση.

 Σήμερα, τα παιδιά αυτά φιλοξενούνται εδώ όλο το 24ωρο. Στόχος είναι όχι μόνο η προστασία και η κάλυψη των βιοτικών αναγκών τους αλλά κυρίως η διαπαιδαγώγησή τους και η στήριξη των ίδιων και των οικογενειών τους, έτσι ώστε, φεύγοντας, να μπορούν να επιστρέψουν σε αυτές, εφόσον αυτό είναι δυνατό. Κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, παιδίατρος, παιδαγωγοί, μάγειρες, το διοικητικό προσωπικό και πολυάριθμοι εθελοντές συναπαρτίζουν τις υπηρεσίες του Νηπιοτροφείου.  Αυτό που διαπιστώσαμε μετά την επίσκεψη μας ήταν η φροντίδα και η αγάπη που δείχνει όλο το προσωπικό του ιδρύματος στα παιδιά αυτά.

Ο λόγος στους πολίτες

Η δημοσιογραφική ομάδα της διαδικτυακής εφημερίδας www.xpressnews.gr επισκέφτηκε τον Ιερό ναό της Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας, με εκπρόσωπο του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΙΕΕΤ.

Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΙΕΕΤ αναφέρει :

Φίλες και φίλοι,

Τα θεμέλια ήδη δημιουργούνται για την οικονομία του υδρογόνου, μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια, η επανάσταση στους υπολογιστές και τις τηλεπικοινωνίες θα ενωθεί με τη νέα επανάσταση της ενέργειας από υδρογόνο. Η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου κορυφώνεται και τα αποθέματα αρχίζουν να μειώνονται, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν δραματικά τα επόμενα χρόνια και τα αρπακτικά των πολυεθνικών θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να αποκτήσουν τον έλεγχο κάθε νέας μορφής ενέργειας. Η υπερμεγένθυση και η δίψα για κέρδος διευκολύνουν το πέρασμα από το φως στη σκιά δεν υπάρχουν γι’ αυτούς απαγορεύσεις η πυξίδα της ηθικής λειτουργεί κατά περίπτωση.

Σήμερα μέλος του ΙΕΕΤ θα παραδώσει συσκευές σε φορείς που προσφέρουν συσσίτια και στέγη σε ασθενής συνανθρώπους μας που δεν έχουν ούτε να φάνε ούτε που να κοιμηθούν, όμως όλοι εμείς ενωμένη θα είμαστε δίπλα τους γιατί είναι αδέλφια μας. Φίλες και φίλοι πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι αυτό που δεν συγχώρεσαν στον Έλληνα ερευνητή Πέτρο Ζωγράφο είναι ότι δεν κατάφεραν να τον κάνουν σαν τα μούτρα τους δηλαδή ίδιον με αυτούς.

Θεμελιώδης αρχή αυτού του βρώμικου συστήματος είναι ότι εάν δεν είσαι μαζί μας τότε είσαι εχθρός μας, ακριβώς το ίδιο έγινε και κατά την διάρκεια της κατοχής της πατρίδας μας, σε όλους τους προδότες έδωσαν αξιώματα και θέσεις ενώ τους Ήρωες τους καταδίκασαν στην αφάνεια και στο περιθώριο αυτό μας το έχει αποδείξει και η ιστορία ο Ήρωας Νικηταράς κατέληξε ζητιάνος, ατελείωτη είναι η λίστα αυτών των περιπτώσεων για να την αναλύσουμε τώρα.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Σ’ έναν πόλεμο σαν αυτόν που διεξάγουμε όλοι εμείς δεν υπάρχουν παρατάξεις και ιδεολογίες και δικαιολογίες, η είσαι με τον εχθρό και καταπίνεις την προπαγάνδα του η είσαι με την πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας.

ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΣΙΧΑΘΗΚΕ Ο ΛΑΟΣ.


Πηγή: ΗELLAGEN.GR

Ο λόγος στους πολίτες

Η δημοσιογραφική ομάδα της διαδικτυακής εφημερίδας www.xpressnews.gr επισκέφτηκε οικογένειες, ιερούς ναούς και δημοτηκές αρχές, που έχουν δοθεί συσκευές ηλεκτρικού ρεύματος για φωτισμό του κ Πέτρου Ζωγράφου με την στήριξη του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΙΕΕΤ. Θα ακολουθήσουν και άλλα ρεπορτάζ καθώς και επισκεψεις στους προαναφερθέντες χωρους.

Το  ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΙΕΕΤ αναφέρει σε ανακοίνωσή του :

Φίλες και φίλοι,
Ευχαριστούμε όλες και όλους για την άμεση και θερμή ανταπόκρισή σας στο μεγάλο αυτό εγχείρημα, χτίζουμε μαζί σιγά - σιγά ένα νέο και καθαρό πλανήτη, με στόχο μία ριζική αλλαγή που πρόκειται να συντελεστεί στον τρόπο που χρησιμοποιούμε την ενέργεια. Σήμερα, ζούμε σε ταραχώδες καιρούς, όπου πολλές απόψεις οι οποίες θεωρούνταν δεδομένες καταρρέουν, και ριζοσπαστικές νέες δυνατότητες εμφανίζονται στον ορίζοντα.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι απλοί πολίτες όταν πρόκειται να προβούν σε τέτοιου είδους σύνθετες κατασκευές, για τον λόγο αυτό, θα είμαστε σύντομα κοντά σας με αντίστοιχα βίντεο, όπου θα δείχνουμε βήμα-βήμα, με ποιό τρόπο θα μπορείτε να κατασκευάσετε μόνοι σας συσκευές ήπιων μορφών ενέργειας, με αποτέλεσμα την παραγωγή ηλεκτρικής ή θερμικής ενέργειας, δημιουργώντας παράλληλα και τις προϋποθέσεις για ένα βιοποριστικό επάγγελμα για όσους από εσάς επιθυμούν να ακολουθήσουν.
Στις ζωντανές αυτές εκπομπές που θα προβληθούν, θα δείτε κάποιες ολοκληρωμένες συσκευές μικρής ισχύος που παραδώσαμε προσφάτως σε οικογένειες με πρόβλημα ηλεκτροδότησης εκμεταλλευόμενοι την άχρηστη θερμική ενέργεια του κινητήρα ενός αυτοκινήτου η οποία σπαταλάτε αδίκως στο περιβάλλον με αποτέλεσμα να συμβάλει στην θερμική καταστροφή αυτού. Επίσης, θα κατασκευαστούν 50 τουλάχιστον μικρές συσκευές, που θα παραδοθούν έτοιμες σε κάποιες ευάλωτες οικογένειες με ανάγκες ώστε να έχουν τουλάχιστον φωτισμό, καθώς δεν πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα πυρκαγιών με κίνδυνο ζωής, προκειμένου τα μικρά παιδιά να έχουν φωτισμό για διάβασμα από αναμμένα κεριά. Εφιστούμε την προσοχή σας ότι μετά από αυτό το γεγονός οι υπηρέτες των γνωστών πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων θα αντιδράσουν, και θα είναι εύκολο να αντιληφθούμε ποιοι μας κυβερνούν αλλά και ποιοι επαιτούν την ψήφο μας.
Αγαπητοί συνοδοιπόροι της ελεύθερης ενέργειας
Οι αληθινοί επιστήμονες και φιλόσοφοι του διαφωτισμού, όπως οι Ισαάκ Νεύτων, Ρενέ Ντεκάρτ, Τζον Λόκ, και πολύ άλλοι, αμφισβήτησαν πολλές από τις πλέον σεβαστές αρχές του τότε συστήματος. Προς το τέλος του 18ου αιώνα, επαναστάτες επιστήμονες αλλά και απλοί πολίτες, που δεν ανήκαν στην τότε καθεστηκυία τάξη πρωτοστάτησαν στην κήρυξη της ανεξαρτησίας στις αμερικανικές αποικίες, ενώ εξεγερμένα πλήθη στη Γαλλία ανέτρεψαν τη μοναρχία και διακήρυξαν το αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωή και στην ελευθερία.
Έτσι κι εμείς, καλούμαστε σήμερα ενωμένοι να σπάσουμε τα δεσμά της ενεργειακής σκλαβιάς αλλά και απαλλαχτούμε από τα ξενόφερτα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας, κάνοντας έτσι πλουσιότερες τις χώρες που τα ξεφορτώνονται. Η παγκόσμια οικονομία σήμερα δεν διέπεται πλέον από ένα ρυθμιστικό πλαίσιο κανόνων αλλά θεωρεί τον πλανήτη σαν ένα απέραντο καζίνο, που τα πιόνια του είναι οι απλοί άνθρωποι, δηλαδή όλοι εμείς…
Το υδρογόνο είναι η συστατική ύλη των άστρων και του ήλιου μας, γίνεται τώρα αντικείμενο μελέτης από την ανθρώπινη ευφυία και αξιοποιείται για τους σκοπούς του ανθρώπου. Η χάραξη της σωστής πορείας είναι απαραίτητη εάν θέλουμε να μετατρέψουμε τις τεράστιες προοπτικές της εποχής του υδρογόνου σε απτή πραγματικότητα για τα παιδιά μας, και σε μια άξια κληρονομιά για τις γενιές που θα μας ακολουθήσουν εκτοπίζοντας έτσι την οικονομική πίεση των λαών, που εξασκούν οι πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίων που διαμόρφωσαν τον κόσμο μας στην άθλια κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, με αποτέλεσμα το πλήρη έλεγχο του πλανήτη.
ΕΜΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.